Delacroix: Villámlástól megvadult ló, Picasso: Guernica, Altamira barlangfestmények. Elsőre ez a 3 ugrik be. Akár össze is hasonlíthatod őket. :) Könyvet nem tudok, de esetleg szempontokat, ha segít: - Mit érzel a kép alapján, szubjektív dolgok, stb... - Színtani elemzés. Milyen színeket vannak, hol, színek viszonyai, stb... - Kompozíció. Geometriai felépítés. Mi miért és hol van a képen. (persze ez összefügg a színekkel) - Történeti elemzés. Mikor készült, miért, milyen korban - A kép "kapcsolatai". Kikre volt hatással, milyen hatással, miért, írtak-e hozzá verset, filmet, más festmények alapjául szolgál, helye a művészettörténetben. Ennyi biztos elég lesz, és most már a neten sok mindennek utána lehet járni 1-1 képpel kapcsolatban.
jó régen voltam már itt... azóta festettem néhány lovat, majd rakok fel; de most egy kis segítséget szeretnék kérni.
rajzból azt a házi feladatot kaptuk hogy egy általunk kiválasztott művet kell elemezni. sajna nekem semmi ilyen műelemzős könyvem nincs itthon, neten pedig nem tudok keresni mert egyelőre még azt sem döntöttem el hogy miről szeretnék írni. tud valaki valami tippet adni? esetleg valami honlapot, ahol találok ilyen feladathoz anyagot, képeket, elemzést?
külön jó lenne ha valaki tudna ajánlani valami híres lovas festményt, mert azt még talán örömmel is csinálnám! előre is köszi!
Nem csodálkozom,hogy nem ismered a Farkas Karcsit, otthagyta a fősulit,kiment a feleségéhez Lengyelországba.A Leitner meg talán még most is ott gyűri az ipart...
Jártam az oldaladon,nem tudom eldönteni,min derültem jobban:képeiden vagy a kommentárokon.Marhára tetszett! :))) Szívem csücske lett a kínai kajás kép!
Nem. Jobbanmondva 1 hónapot kb., meg a szakközépbe később. Farkas Karcsit nem ismerem. A Leitnert igen. Volt egy nagy kiállítása, ahol falemezekből felhőket és figurákat vagdosott. És azokra festett. Valamelyik sarokban találtam egy kis felhőmaradékot, amit hazavittem, és utána az volt a vágódeszkánk otthon. Mindig monduk, hogy hozd a Leitnert, hagymát kell vágni. :)
Régen izgatta a fantáziámat,de annyira nem ,hogy komolyabban utánajárjak.Most meg kárpótolom magam sok minden mással:foltvarrással,dekupázzsal,üvegfestéssel,pergázással,üvegmatricával,tojáskarcolással... :)))))))))
Ha van köztetek olyan, aki foglalkozott már ikonfestéssel, biztosan tud tanácsot adni.
Évekkel ezelőtt kaptam egy ikont, ami nincs lelekkozva és elkezdett róla peregni az aranyfesték. szeretném lelakkozni, de nem tudom, hogy milyen lakk alkalmas rá, vizes vagy oldószeres.
sajnos azt sem tudom, hogy milyen festékkel készült, de aki foglalkozott ilyesmivel, gondolom tudja.
Ez kifogásnak tűnik nekem. Régen ráadásul még olcsóbb is volt. Főleg olcsóbb mint egy linómetsző készlet. Hidegtűt meg lehet alulemezbe is. És most? Még mindig szeretnéd kipróbálni? :)
Nem kaposvári vagyok,csak ott végeztem.Azőrt nem rézkarcoltunk,mert a tanárunk szerint drága a tű meg a lemez.Ez még a rendszerváltás előtti időkben volt.Linómetszést is úgy csináltunk,hogy nekünk kellett az alapanyagot és eszközt beszerezni...Szegény az eklézsia...:( -Már akkor is...
CSsináltam egy párat. Elég régen. Ha tényleg érdekel a rézkarc keress meg valakit, aki meg tudja mutatni. Elég furcsa, hogy egy sox.graf. spec koll.-on nem csináltatok rézkarcot... Általában a sokszorosító eljárások azok, amiket nem lehet könyvből megtanulni. Kaposvári vagy?