Keresés

Részletes keresés

H3x Creative Commons License 2003.03.17 0 0 897
Nálam is kattogott (pattogott) egy (Délonghi)radiátor, mikor szobafestés után visszaraktuk.
Tettem a radiátort tartó konzol és a radiátor közé egy olyasmi fóliát, mint amit a laminált padlók alá
tesznek. Azóta nem katog.
Előzmény: FotexZoli (889)
Herr X Creative Commons License 2003.03.17 0 0 896
Ezek szerint te vetted a radiátorokat, meg a kazánt is?
Előzmény: FotexZoli (895)
FotexZoli Creative Commons License 2003.03.17 0 0 895
szerintem a következő az lenne, hogy

akkor rossz a radiátor, hozassak egy másikat

Herr X Creative Commons License 2003.03.17 0 0 894
Zoli!

Én azért visszakérdeztem volna, hogy nem jól értettem a ragot a végén. Mi az, hogy ÉN légtelenítsem?! Ő a szakember.

Mi az, hogy távgyógyít?!

Javaslom, hogy adj ultimátumot a kivitelezőnek. Vagy kijön és jótállásban megcsinálja, vagy a ki nem fizetett részből hívsz egy másik szakembert...

Előzmény: FotexZoli (893)
FotexZoli Creative Commons License 2003.03.17 0 0 893
a kivitelező ötlete az volt, hogy légtelenítsem

nem volt benne levegő.....

de még nem fizettem ki tejlesen a kivitelezőt

Infomaker Creative Commons License 2003.03.17 0 0 892
Csak az nem tudhassa az analóg szabályzást, gondolom.

Üdv.:
Infomaker

Előzmény: with (886)
Herr X Creative Commons License 2003.03.17 0 0 891
Nálunk a Vogel&Noot abszolút csendes.

Én azért csak kihívnám a kivitelezőt....

Előzmény: viktor a takarító (890)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.17 0 0 890
Az enyém is kattog, szokott. Néhol árulnak kattogásmentes radiátort (leírásában ez szerepel), az nem annyira zavaró.
Egyébként nálam a Dunaferr radiátor kattog, a Xhénia egyáltalán nem.
Előzmény: FotexZoli (889)
FotexZoli Creative Commons License 2003.03.17 0 0 889
még mindig kattog a radiátor!

az előremenő vízhőm. 75 fok volt, levettem 60-ra, kattog

wotan Creative Commons License 2003.03.16 0 0 888
hello,

Segitseget kernek közvetett fűtésű melegvíztároló kiválasztására. 4 fős család, sok zuhany (kb. 20 perc naponta), viszont a hely miatt jó volna a fűtőkészülék alá szerelni. Ez utóbbiban - ha jól tudom - kb. 120 liter a max. Ez elegendő? Ti mekkora tárolót használtok?

w.

Vastika Creative Commons License 2003.03.14 0 0 887

Már kérdeztem külön topicban, de nem jött válasz... Bocs, de itt is belekérdezek, hétha valaki tud valamit ;-)

Szóval, a Quadriga T2/23 MMFI típusú kombi vacakról szeretnék megtudni némi gyakorlati infót: megbízhatóság, gázfogyasztás, vízmelengető képesség ;-) (egy ismerős azt mondta, hogy egy fürdőkádat szerinte alig lehetne megtölteni vele melegvízzel...)

Úgyhogy akinek gyakorlati tapasztalata van vele, az légyszi' ossza meg velem!

Üdv!

with Creative Commons License 2003.03.14 0 0 886
Abraka Dabra, ggaabboo koszi a tippeket. Honeywell kepviselet szerint Vaillanthoz jo a termekuk, kis komprumisszummal meg nekem is jo lehet.
ggaabboo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 885
Ezt az összeget édesanyám mondta édesapám jelenlétében, aki megcáfolta volna:). Lehet, hogy nem 6 hét, hanem 5, de az biztos, hogy jelentősen több mint egy hónapos időszakról van szó.
Valóban nincs nagyon több mint 20-21 fok, éjszaka pedig lehet, hogy csak 18-19 van amikor már nem fűt a kazán. A hőérzet azonban kellemes a házban (padlófűtés).

Üdv: Gabó

Előzmény: greenlak (884)
greenlak Creative Commons License 2003.03.13 0 0 884
Szia Gabó!
Amit írsz 6hét, 120 m2, 8.000 Ft az nem, hogy jó hanem lehetetlen szerintem, amennyiben átlag 20-21 C fokban gondolkodunk mértékadó belsőhőmérsékletként!
greenlak
Előzmény: ggaabboo (855)
Satriani Creative Commons License 2003.03.13 0 0 883
Kosz meg egyszer !
Az ecoTec az a kondenzacios kazan a Vaillantol ha jol latom. A multkor beszelgettem egy gepesz kivitelezovel es o azt mondta (jobban mondva helyben felhivott egy szakit) hogy a Vaillant kondenzacios kazan (vagy tartaly ?) nem tudja kezelni a napkollektoros kort. Vegul is a kazan szerintem lehet tudna - a Vaillant szakszervizesek ugy mondtak hogy 'ossze lehet loni' egy napkollektoros korrel, de az tuti hogy Mo-ra nem hoz be dupla futokoros tarolot a Vaillant. A Buderusnak van viszont ilyen taroloja es kazan is ami tamogatja a napkollektoros kort (markat nem tudok de penteken kapok arajanlatot).

Amit Tudos irt (876) az is egy jarhato ut legalabbis egy tervezotol is hallottam ezt az alternativat es lehet ezt is fogom valasztani..

Előzmény: TOM (880)
ggaabboo Creative Commons License 2003.03.13 0 0 882
Szia!

Én a következő cégtől szándékozom beszerezni termosztátokat:

beryl.hu

Üdv: Gabó

Előzmény: with (874)
FotexZoli Creative Commons License 2003.03.13 0 0 881
dunaferr rad. , összel vettem

még ha ki is cserélik garanciálisan, azért a szerelési díjat nekem kell fizetni...

Előzmény: RodrigeZZ (879)
TOM Creative Commons License 2003.03.13 0 0 880
Szivesen!
Ugy altalaban az utolagos hoszigeteles/ futeskorszerusites nem eri meg az allampolgarnak, de mivel nepgazdasagi szinten jelentos megtakaritast ad ezert adjak a Szechenyi hitelt szvsz...
Napkollektor: en sok helyen latok mostansag epult hazakon, ha gondolod megnezem a Hazepitok Kalauzat otthon,abban volt egy jo cikk errol! (Egyebkent nagyon jo kis ujsag Aprilisban fog megjelenni a kov szam, de a regiek is megrendelhetok, http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=include_document/kiadvanyaink.html)

Napkollektor tovabb:
www.naplopo.hu
http://www.thermo-bio-house.hu/napkollektor.html

TOM
Ui:Vaillant EcoTecet nem nezted?Az csatlakoztathato napkollektorhoz es a meglevo melegviztarozo hasznalhato is erre a celra!

Előzmény: Satriani (869)
RodrigeZZ Creative Commons License 2003.03.13 0 0 879
Én leginkább sima hőtágulásra gondolok. A radiátor összeszerelésénél/hegesztésnél, maradt benne feszültség, és ahogy a hő hatására tágul ilyen hangokat ad.
Ha langyosabb vízzel fűtesz kisérletképpen és a kattogás abbamarad, vagy jelentősen csökken, akkor ez az ok.-> jav.:radiátor csere

R.

Előzmény: FotexZoli (870)
greenlak Creative Commons License 2003.03.13 0 0 878
Szia!
A legfontosabb hívj szerelőt, mert a rohadt ördög sosem álmos!
Amit Kgy 2316 írt, korrekt még annyival egészíteném ki, hogy a hőcserélőd is lehet kormos, szöszösz, poros és "megfut" a fűtővíz hőmérsékleted és ledold a kazánvédelem. Aztán lehet, hogy vízköves a hőcserélőd, és nem ártana azt is megnézni!
Előzmény: TOM (848)
Droopy Creative Commons License 2003.03.13 0 0 877
Nem akarok kotozkodni, de a futesi rendszerek kozul a legrizikosabb a napkollektor, muszaki hiba eseten a gaz es villany elzarhato, a napot nehezebb kikapcsolni. Egy keringeto szivattyu leallasnal elofordulhat a 100+ fokos gozhomerseklet a primer korben. Telen meg fagyallo szuksegeltetik...

Előzmény: tudós (876)
tudós Creative Commons License 2003.03.12 0 0 876
Szerintem másként kéne megoldanod a dolgot.
Szerintem egyszerűbb, ha nem nem hőcserélővel oldod meg a napkollektor bekötését, hanem sorba kapcsolod.
Előzmény: Satriani (869)
Abraka Dabra Creative Commons License 2003.03.12 0 0 875
Kérdés, hogy a Vaillant enged-e más termosztátot? Ha igen, akkor szerintem a Honeywell bárkinek jó választás.
Előzmény: with (874)
with Creative Commons License 2003.03.12 0 0 874
24 kW-os kemenyes Vaillant kombihoz szeretnek thermosztatot venni. A lentebb olvasottak miatt a gyariba nem szeretnek beruhazni, valoszinu meg sem felelne az igenyeimnek, viszont valamit venni kell.
Mit javasoltok? Melyik marka kompatibilis a Vaillanttal?

Amit meg szeretnek kulonboztetni futes szempontjabol

hetkoznap:
- napkozben (munkaidoben)
- este (munkaido-lefekvesig)
- ejszaka (lefekves-ebredes)

hetvege1:
- reggeltol lefekvesig
- ejszaka

hetvege2:
- itt allando hofokot szeretnek, mert ekkor biztos hogy nem lesz otthon senki.

Ha van otlet, ne tartsatok magatokban.
Koszi: with

Herr X Creative Commons License 2003.03.12 0 0 873
Ha a fűtést egy cég/szakember csinálta, akkor úgy is mondhatnám, hogy fűtési.

Ha nem, akkor megindul az egymásra mutogatás és valakinek fizetned kell.

Ha csak egy radiátornál kattog, akkor azt én a szelepre tippelném. Bár lehet, hogy valami szennyeződés (vízkő?) mocorog a radiátorban.

Mindenesetre te úgysem tudsz vele mit kezdeni, csak a szaki.

Herr X, aki laikus, csak érdekli a téma.

Előzmény: FotexZoli (872)
FotexZoli Creative Commons License 2003.03.12 0 0 872
ez milyen típusú hiba?
Herr X Creative Commons License 2003.03.12 0 0 871
Szólni a kivitelezőnek.
Előzmény: FotexZoli (870)
FotexZoli Creative Commons License 2003.03.12 0 0 870
kattog az egyik radiátor, amikor a szivattyú nyomja bele a forró vizet

mit lehet csinálni?

Satriani Creative Commons License 2003.03.12 0 0 869
Kosz !
Beszeltem a Vaillantosokkal, holnap szerettem volna kimenni hozzajuk hogy nezzek meg egy 24k-as Turbotop Plust, vagy Premiumot mukodes kozben. Nem tudjak biztositani :( Szomoru !
Ugyanakkor (a kesobbiekben majd szeretnek napkollektorokat tenni a tetore) azt mondtak a Vaillant nem forgalmaz Mo-on ket futokoros 300 literes tarolot (mert ilyet ajanl mindenki a napkollektoros rendszerhez). Ez is szomoru ! Azt mondta az urge evi 4-5 (!!) ilyenert nem eri meg nekik behozni az orszagba. Tenyleg ilyen kevesen hasznaljak a napkollektorokat ? Vagy aki hasznalja milyen cegtol szerzi be a ket futokoros tarolot ?

Korabban filoztam megeri e egy 500 eFt-os plusz befektetes egy minosegi Viessmann rendszerbe. Hat ugy tunik nem igazan. Bizonyitas:
Evi gazfogyasztasom kb: 2t = 330.000Ft (mostani ar 163.000 Ft/t). Mondjuk Vaillant 94% Viess 107% hatasokkal mukodik. Akkor a nyeresegem egy ev alatt = [330.000 - 330.000 x (96/107)] = 34.000Ft - legyen 40.000 vagy akar 50.000, akkor is csak 10 ev utan terul meg ahogy TOM irta (860) ami nem eri meg. Kosz Tom :)

Előzmény: RodrigeZZ (868)
RodrigeZZ Creative Commons License 2003.03.12 0 0 868
kisebb falvak, ahol nem megoldható a földgáz, közös beruházásban kiépítették a vezetékes PB rendszert 1 központi tartállyal. még támogatás is volt rá. Aztán megszünt a támogatás, és aranyárért fűtenek.
Sok helyen visszarakták a vaskályhákat, mert a havi 40-50e ft-ot nem tudták kifizetni. Néhány éve sok médiában szó volt erről.
R
Előzmény: Satriani (867)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!