Szia! Ha Pesti vagy, ebben tudok segíteni. Ha nem Pesten van a leendő autó akkor is, csak nem tudom mikor. Nézni én is tudok :-) Hátsó sárvédőív cserét már csináltam. (Mk II-es Transiton, úgy hogy minden kirohadt a régi alól, feltettem az ívet és utána kellett a belső részét újjáépíteni....) Az ajtók aljához lehet kapni javítólemezt, annak a cseréje sem olyan nagy tudomány.
Vétel előtt alá kell nézni az autónak, megnyomogatni, megkopogtatni minden kérdéses részt. (Én is ezt tettem, kicsit furcsán néztek amikor a kereskedésben alámásztam a kocsinak :-)) Üdv! Peti
Szia! Egy 12 éves Transitot néztem ki magamnak. Sárvédő íveket és hátsó ajtók alját biztosan cserélni kell. Küszöböket remélem még nem, de pont ezért keresek lakatost, hogy még a megvétel előtt megnézessem szakemberrel. Üdv H
Szia! Apróbb munkákat én is vállalok, nem vagyok lakatos de megvan minden szükséges felszerelésem. (co, lángvágó, stb.) Én lakatoltam mind2 Transitomat. Komolyabb dolgokat (küszöbcsere, stb.) nem vállalok, mert nem lakatos a szakmám, annyira nem értek hozzá. (Egyenlőre :-)) Majd körbekérdezek, apósoméknak (ők a fényezők) több lakatos barátja is van, majd megkérdezem hogy kit ajánlanak. (Én nem lakatoltattam egyik autómat sem, mert sosem volt elég pénzem lakatosra... Inkább gyűjöttem a pénzt és megvettem a kellékeket. De ha komolyabb munkáról van szó azt magamnak sem csinálom meg. Üdv! Peti
Szia! Tehát a gyári Ford olajat tegyem bele? 15W 40-eset? Hát nagyon remélem, hogy tényleg nem sok gond lesz vele :-) Mikor vettem a benzines csőröset, nem is tudtam hogy van ilyen hosszú-magas Transit is. Aztán megláttam és beleszerettem. Ez volt az álomautóm :-)
Most kilakatoltam a padlólemezt, meg a sárvédő belsejét. Ott volt pár kisebb-nagyobb rohadás. Az izzítással még mindig nem gömbölyű valami, mert ma reggel sem akart indulni. Vagy a kapcsoló vagy a kábel szar mert aztán direktebe kötöttem az izzítógyertyát a +al, vártam 30 másodpercet és utána szépen indult. Indítózás előtt meddig kell izzítani? Mert azt tudom, hogy indítózás közben is kell mivel úgy jut az égő gázolaj a hengerekbe. Új izzítógyertyát mostanában nem szeretnék venni, mert 10 000 Ft... Működik a gyertya és nyomja a gázolajat is ahogy kell. Lehet, hogy már nem melegszik fel eléggé az öreg gyertya és nem tudja begyújtani a gázolajat?
Most hóban nagy fíling a dupla hátsókerék :-) Üresen a kocsi állandóan elkapar :-) Alig tudok vele gyorsulni, mindig csak kipörög a kerék...
Menetirány szerinti baloldal?Akkor az az ac pumpa lesz,a kipufogó öntvény alatt a váltó előtt,pont olyan mint egy benzinmotornál.Álltalában meghajlik a spiáter öntvény,ilyenkor leszed,leszabályoz,új tömítéssel és pasztával visszarak.A két nyolcas csavart nem szabad megtépni.Ha az ellenörző furaton szivárog az olaj és nem a pumpa és a blokk közül akkor csere.
Szia! Nekem úgy van megoldva, hogy gombbal izzítok. Ha gyújtásnál megnyomom a gombot, akkor izzít amíg nyomom. Ebben a fórumban a 75. oldalon van egy leírás a bekötésről képekkel! Trafo2000 írta. Én is az alapján csináltam. Szeretem az öreg csőrös Transitokat, ezt sokáig megtartom. Remélem nem lesz vele sok gond. A motorszáma AF-es, úgyhogy azzal biztosan nem lesz gond :-) Üdv! Peti
Ami az izzítást illeti. A 91 es tranyóban is benne van az a két darab vezeték amit ha összekötök akkor mindig izzít? Eddig nem volt gond az izzítással csak gondlltam kipróbálnám.
Ahogy megvettem, már másnap sikerült letolatnom a bal hátsó ajtót egy fán... Azért áll ilyen érdekesen. Nehezen akart indulni hidegen, de melegen már pöccre. Aztán kiderült, hogy nem volt bekötve az izzítás... De most megcsináltam és jó! Komoly rohadás nincs a gépen, csak a padlólemezen kellett kisebb-nagyobb foltokat kijavítani. De amúgy rendben van a gép, a motornak szép hangja van, legalábbis szerintem. Fogyasztása 8-9L vegyes használatnál. De telitankos adatom még nincs. Mindenkinek jó Transitozást! Peti
Szia! Ma sikeresen életrekeltettem az új Transitomon az izzítást a régen írt leírásod és fényképeid segítségével! Köszi! Kiderült, hogy egyáltalán nem is működött az izzítás... Vajon miért indult nehezen hideg mocinál a gép... Holnap csinálok képeket és felteszem ahogy ígértem! Csak most sok a meló, mert mindent meg akarok csinálni rajta, hogy üzembiztos és jó legyen. Esetleg találtál már valakit akit érdekel valami alkatrész a régi Transitomból? Ja, ha esetleg valaki autófényezőt keres aki Pesten van, szólj! (Barátnőm szülei fényeznek, már sok-sok éve. Igényes, minőségi munkát végeznek korrekt áron. Idén csináltak egy Ford Mustang Cobra Cabriót... Huh, az a gép nem semmi! 4.6 V8... Volt szerencsém kipróbálni, hihetetlen élmény! Szóval nem amatőrökről van szó, jó szívvel ajánlom őket bárkinek.) Üdv! Peti
Ma sikerült aláfeküdnöm és a blok baloldalán van ott valami én szivatyunak godolom vagy nem jol tudom? Na onnan belüröl folyik az olaj konkrétan nem látom honan aszt kérdezném javithato nagyon szét kel szedni mi kell hozzá