Ja, addigra szerint en is egy vegleges dontest hozni :). Eddig nagyon belevoltam esve a Wiessmanba es biztos is vagyok benne hogy nem rossz valasztas lenne csakhat nagyon draga :(
Ha meg Viessman nem akkor (momentan) csak Vailant johet szoba, de hogy miert? Hat mert errol hallok a legtobbet, tul nagy a reklamja, sokan dicserik, nagy a Vailant halozat Magyarorszagon es komoly multu ceg...
De aki tud jobb erveket mas marka mellett varom...
Ilyesmivel (kedvezőbb árak) ano én is találkoztam, de mindig volt valami hátulütője a dolognak, pl. egyes kiegészítőket külön pénzért adtak, amelyek máshol benne voltak az akciós árban és hasonlók.
OK, ha mar Saunier Duval akkor egy kerdes azokhoz akik ezt a markat valasztottak. Szoval miert pont ezt valasztottatok ?
Eddig meg csak ket marka utan erdeklodtem komolyabban: a Vaillant es a Viessman. Mindketto jo cucc de a Viessman profibb, igenyesebbeknek keszult termek. Idotallobb, jobb anyagbol keszitik es szerintebb megbizhatobb is mint a Vaillant (legalabbis az en meggyozodesem szerint) De dragabb !!!
Mi a helyzet a Saunier Duval-al. Hol van a rangsorban minoseg, hatasfok, idotallosag es ar szempontjabol ?
Erdekelne aki ezt valasztotta miert ezt, osszemerte mondjuk a Vaillantal vagy massal ?
Kosz !
Sok semmit nem tudok a kazánokról. ez spec "teccik", de még 3 percet nem fűtöttünk vele, mert nem tudjuk bevezetni a gázt(talán a héten). A 70 cm-re átfagyott földbe beletört a munkagép tüskéje, ott is hagyta az egészet mint szentpál az oláhokat.
Az ár(KLZ 40) 310e forintról indult, de mikor megbeszéltük, hogy ott veszem az összes radiátort, csövet, bizb@szt, majd' 15% kedvezményben állapodtunk meg
R
No akkor fehérvár, és csepel egy áron van. Egyébként tényleg döbbenetes volt, hogy amikor vettük, akkor a listáron 299e Ft-os kazán akcióban volt sok helyen 260-270e Ft-ért. Majd egy régebbi bnv-n felszedett reklám került a kezembe, felhívtam őket, 230e Ft. Többször megkérdeztem, tényleg ennyi-e, mert nem hittem el:-))
Nekünk az elodje a szimpla twin 24e van. 60 l tároló, ami lényegében puffer, hogy a nagy melegvízigényt ki tudja szolgálni. kb. 160 nm-t fűtünk vele, melegvíz egyenlőre két helyen, a fenti fürdőt még nem használjuk. Én Szfvaron 230e-ért vettem, szerintem ott most is olcsóbb.
Nekünk ilyen van. 60 l tároló, ami lényegében puffer, hogy a nagy melegvízigényt ki tudja szolgálni. kb. 160 nm-t fűtünk vele, melegvíz egyenlőre két helyen, a fenti fürdőt még nem használjuk. Én csepelen 230e-ért vettem, szerintem ott most is olcsóbb.
csatlakozom rodrigezhoz: nekem kb 80nm tetoteri lakasnal, radiatoros futesnel 1+3felszobanal a legkisebb cirko kiszolgal mindent (junkers euroline). Mondjuk nelam a vizveteli helyek kozel vannak a cirkohoz. Talan akkor van ertelme tartalynak, ha a HMV veteli hely meszebb van a kazantol...
Szvsz tárolós kazánnak akkor van értelme, ha egyszerre 3 csapnál többet kell melegvízzel ellátni és/vagy a vízvételi hely messze van a kazántól, mert akkor egy cirkulációs vezetékkel lehet keringtetni a meleg vizet, így az a csap kinyitásának pillanatában jön.
Szervusztok,
hirdetnek egy "elektromágneses" elven müködö, csöre szerelhetö bizgentyüt is, ami állitólag szintén lágyitja a vizet. Van aki hisz ebben? Én túl szkeptikus vagyok...
Igazából ezek csak "fóbiák", amit leírtam. Ha nem muszáj, akkor ne vigyünk be mégtöbb "egyéb" anyagot a szervezetbe. Ezért preferálnám a gyantásat.
Ott a gyantát "csak" át kell mosni havonta a spec. sóval, és ismét mehet. Csak hát ahhoz bizony pénzmagot kellene ültetnem a kertbe. Talán majd jövőre.
>Na jó, de a melegvizet nem használod teafőzésre, főzésre, mosogatáshoz (kézi), fogmosáshoz, fürdéshez?
Ok:)
Amire en gondoltam ,az a konyhaso(NaCl) segitsegevel lagyitja a vizet, ioncseres, a Ca+ es Mg+ ionok helyett Na+ -ra csereli.
Teafozesre eddig is hideg vizet hasznaltam,mosogatasnal ez nem problema(max nem lesz vozkoves az edeny),fogmosasnal nem nyelem le,furdesnel pedig jobban habzik a szappan.
Inni csak azert nem ajanlatos, mert a Na+ amugy is sok van a szervezetunkben a tulzott sofogyasztas miatt,amugy nem okozna gondot ez sem.
A vegyi ut az nekem tokeletesen megfelel ugyanis ket vizagam lenne , a sima hidegviz , a masik pedig a lagyitott menne a mosogephez, mosogatogephez, kazanhoz.
1-2 felszobas tarsashazi lakas.
A ceg amely felepiti a hazat, az tervezi is meg a futes, gaz ,viz rendszert.
Parkettas,radiatoros megoldas lesz .
Szerintetek egy furdoszoba, konyha + telen
futes erdemes-e 60 l-es tarolos kazant megvenni,ha igen (En azt szeretnem:)
akkor van-e egyaltalan ilyen ,ha igen akkor milyen neven es mennyibe kerul(nek).
Koszonom
Off:
Vizlagyito keszulek , a melegitendo viz elott jo otlet?
Ha igen akkor milyen keszulekek vannak es milyen arban?