Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3827
De ez mind fuggvenye hogy milyen nyomason van a tagulasi tartály es mekkora a merete ...
Előzmény: Lacivill (3825)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3826
De nem mutatta az időjarasjelentéseket illetve hogy mennyi hofok volt a hazban. Én is tudok mindenhez egy ideologiat csinalni. mennyivel jobb egy JUNKERS hatasfoka 2 ? vagy 3 % ?
Előzmény: Lacivill (3824)
Lacivill Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3825

Ha a víz 20 fokon 0,8-1 alá csökken akkor megáll a keringés. Ugymond hidegen 1,2 körül javallott feltölteni. 70 fok körül akkor általában nem megy 1,8 főlé.

Ez különben nem gumiabroncs, hogy 1-2 tized számitson a fogyasztásban, meg a kopásban.

Előzmény: balogati (3823)
Lacivill Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3824

Csak el ne kezd kiszámolni, hogy 1987 óta mennyibe került a gázfogyasztás többlet amit a FÉG kiküldött a kéménybe.

Kb 10 éve egy ilyen készüléket dobott ki az ismerősőm amikor házat vásárolt. Mindenki hüledezett, hogy egy 4 éves készüléket kidobott. Junkersra cserélte. és megmutatta a gázfogysztást. Meg az elöző számlákat. 4 év alatt behozta a csere az árát!

Előzmény: RodrigeZZ (3822)
balogati Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3823

Üdvözletem az Úraknak!

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen optimális nyomáson célszerű működtetni a fűtési rendszert? Egy `94-es TermoÖV 20-as kazánom van, jelenleg 1,3-t mutat a nyomásmérő. A rendszerben kb 50l víz van.

Mit befolyásol valójában a nyomás nagysága? Hogyan reágálna a rendszer ha magas, mondjuk 2bar, és mi van ha 0,9bar a beállított érték?

Üdv: balogati

RodrigeZZ Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3822
A cégnél egy FÉG 18-as van. 1987-ben lett beüzemelve....
Most kipukkadt a vezérlő modulja. Kiszállással, anyaggal, munkadíjjal 15000 pénz.
Kiváncsi vagyok mennyi lehet egy kipukkadt vezérlés cseréje a mai korszerűnek mondott kazánokban.
Kérdeztem a szerelőt, hogy érdemes-e ezeket még javíttatni? "Uram ez olyan, mint a faék" :-)
R
Előzmény: Törölt nick (3810)
greenlak Creative Commons License 2004.11.01 0 0 3821

Sziasztok!

Olvaslak benneteket és már megbocs, de jól szóralozom ;-)) anno az elektrotechnika tanárom mondta ( mivel mindenki barkácsolt erősítőt, meg miegymást ) fiúk a Hi-Fi cuccon egy kapcsoló meg egy hangerő szabályzó van, akkor nem nagyon értettük, most már értem csak nem tudom megfizetni!!

Úgy gondolom az evidencia kell, hogy legyen bizonyos országok jobb mások meg gyengébb minőségű termékeket állítank elő és még talán fel sem róható nekik egyszerűen ekkora különbségekkel van emeberek és emeberek között.

Sajnos néhány gyártó extraként sorol fel olyan dolgokat amik már evidencia kategóriába sorolódtak és ezért nem illik pénzt kérni,de lelke rajta.

Minap jártam egy neves távolkeleti auto gyár szalonjában és két A4 -es oldal volt kifüggesztve, mert annyi extra volt a kocsiban, miután elolvastam jeleztem, gyönyörű szép eladónak, hogy a felsorolás nem teljes, mert kimaradt a motor, a váltó, az ülések megy még egy-két aprócseprő extra:-)))!

Nem értette, mint ahogy én sem mitől extra egy ford.szám mérő, változtathaó int. ablaktörlő kapcsoló, belsővolágítás késleltető egy csaknem 5.000.000 Ft -os autoban holott ebben a kategóriában  csak a lényegi extrákat illene felsorolni!

Visszatérve szerintem a kazánok terén is így kéne lennie az, hogy milyen anyagból van az égőfej , milyen a szivattyú csapágyazás az egy fontos ámde nem látszó adat, de hogy a vezérlése mit tud az szerintem kevésbé, bár lehet hogy a kellő főnicia inteligenciával rendelkező vásárlók részére ez utóbbi a fontos.

Remélem nem bántottam meg senkit, mert nem az volt a szándékom természetesen mindenki olyat vásáról amilyet tud vagy akar!

G.lak 

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3820
Szolnokon a Gázelektronika gyart ilyen szerkezeteket. Kiprobaltam tartos uzemben tenyleg nem viszi ki a kémény az egesterméket es en is beepitettem. Igaz egy kicsi atalakitast eszkozoltunk rajta mert hamar kapcsolt i be es mi lelassitottuk 10-15 mp elengedési időre.
Előzmény: Sweep (3819)
Sweep Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3819
Szia remote acess!

Írtad, hogy két készüléket akarsz egy kéménybe kötni.

Egyidejű üzemnél előfordulhat, hogy túlterheltté válik a kémény, ezért visszaáramlás lesz. Ezért csak a reteszelő beépítése után használható.
Valószínű, hogy egy falhüvely nyílásod van, ezért egyesített füstcsövet kell használnod.
Ez már szabálytalan, főleg ha derékszögben csatlakoznak.
Szerintem, egy jól betanított kéményseprő észreveszi az engedélynélküli használatot.

Sweep
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3818
;-)))
Előzmény: remote access (3816)
airone Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3817

Sziasztok!

Mi a véleményetek a faelgázosító kazánokról? Használ ilyet valaki?

remote access Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3816
Kereskedőnek akkor sem hinni, ha 110%-ban igaza van és a legjobb berendezéseket árulja legolcsóbb áron.  Legalábbis fenntartásokkal kell fogadni minden mondatát. Ugyanis a célja az általa forgalmazott berendezések eladása, ami nem baj mert ezért kereskedő.  Kevesen vannak ugyanis akik azt mondják:"  én tudom Önnek mire van szüksége, de nálam ilyet nem kap, de van a konkurnciánál , oda menjen, csak arra kérem mondja ,hogy én küldtem."
Degeczi Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3815
igen, van benne vmi
pedig sok mindennél nem is számítana az ilyesmi (egy mp3 vagy dvd játékos nem fontos, h évtizedek múlva is működjön), de egy kazáncsere még akkor is nyűg, ha egyébként van rá pénzed
(a "21 sebesség"-ből meg eleve csak tizenpár használható, hiszen a lánc nem szabad, h keresztben haladjon)
Előzmény: Törölt nick (3814)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3814
Félre ne értse senki nem sztárólom a szerkezetet, hanem csak a feleslegesen bonyolult dolgok ellen vagyok. Főleg ha azt is belevesszük, hogy fogyasztói társadalomban élünk és 6 évnel semmit nem terveznek hosszabb időre. Ebbe teljesen belefér a www.urbancsok.hu lapon megajánlott 5 eves jótállási idő. ;-)) Egyébként is semmi másról nem szol a jótállás csak arról, hogy ha elromlik, akkor megjavítják. De ha 27x romlik el, akkor 27x csinálják meg. Hol lesznek 15 év múlva azok a konyhai és egyéb híradástechnikai eszközök, amik 20 evet is kibírnak meghibásodás nélkül? Sehol. De hasonló szememben a 21 sebességes kerekpár is amibol valojában csak 3-4-5 sebességfokozatot használ az ember.
Előzmény: Degeczi (3812)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3813
Akkor nalam ez is be van epítve ... OK. ;-))
Előzmény: Degeczi (3812)
Degeczi Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3812
Harmatképződés védelem /kazántest/
Nem ismerem. Igazan nem lehet nagy dolog hogy a 20 eves fegek is mennek enélkul.

hiszen az elvükből (állandóan dolgozó őrláng) adódóan nincs is lecsapódó pára... tán ez az ilyen megoldás egyetlen előnye
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3811

Arrol a rengeteg programrol annyit hogy ha valaki rendszeres ember - vannak ilyen ismerőseink - hol a fene fenét eszik akkor fel 7kor vacsora ott van ertelme a 6 programos vezérlésnek. De tegnap példul este 7kor furodtek a gyerekek ma pedig fel 10kor. Nem mondom hogy ez napi valtozatossag de erre egy futesredszer nem lehet felkésziteni. Nincs is ertelme. Tudom lehet odaszolni neki telefonon. De minek. Erra egy parapetben jartas szakember azt irná hogy egy 3KW parapet gyenge 4 perc alat durrant be egy furdőszobát.

Az kb annyi amig a kocsit beteszed a garazsba.  Igaz nekem nincs egy sem nem is akartam de csak azt akartam ezzel jelezni hogy vannak meg itt elegjol hasznalható alternativ megoldások is. Igy is elnek emberek akik nagyon jol megvannak ezzel a rendszerrel is.

Akkor az automata redőnyhúzót is be kell epiteni meg a szelnyomasmérővel egybeepitett napellenzőt is.

Persze ha 50-100 millat akarsz beletenni egy hazba akkor minden szar belefér meg az aranycsap is.

A házat nem en epitettem hanem vettem igy a lehetőségeim korlátozotabbak voltak.

Ha en epitenék akkor sosem epitenék tetőtereset. Gazdasagtalan szigetelni gazdasagtalan futeni. Nincs tömege a tetőtérnek igy nyaron 27-30C van akarmilyen szigeteléssel lattak is el. Talán a 70cmeter vályog 7cm nikecellel. Az igen

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3810

Ha lenne egy olyan kazánod ami "feleslegesen" tele van vágva elektronikával, más véleményen lennél.

Számomra kedvező:

Napi-hati program

Baromság. Nekem is annyit tud a Honeywell de nem haszalunk annyit

Időjárás függő vezérlés

Igen azert van egy jo termosztát.

szivattyú utánfutás

3 perc van a LAINGBAN ez mar default ertek nem szolgáltatas.

párhuzamos fűtés és tárolótöltés

Egy seggel nem lehet 2-3 lovat megulni. Miert is nem vesznek az igenyes emberek musiccentereket ? De felre a tréfat. Nem statisztikaztam meg hogy ez hogy alakul nalam igazabol nem lehet erezni hogy faznánk ha kinyitjuk a konyhai csapot. Nagyon beluletes ember voltam mert a gáz ionizácios reteszelőt becsületesen beepitettem.

Harmatképződés védelem /kazántest/

Nem ismerem. Igazan nem lehet nagy dolog hogy a 20 eves fegek is mennek enélkul.

szintenkénti /körönkénti/ szabályozás

Megoldottam thermofejjel de igazabol az sincs kihasznalva. Vagyis olyanok a csapjaim de nem mindre vettem fejet csak ahol ugy ereztuk hogy kell.  De ha jol van kiszamolva a radiatorod akkor az sem kell. Nem szabalyozni kell hanem a megfelelő hoigenyt meghatarozni.

a szobai digitális terminálról minden /a szintemre vonatkozó/ paramétert tudok szabályozni

Last fenn.

cirkulációs szivattyú vezérlése

Nalam ilyen nincs, mivel a radiatorok parhuzamosan vannak igy egyenletesen van futve az egesz házban.

telefonos távvezérlés

Na ez megint baromság.

Legionella baktérium védelem

Azert folyik minden gyerek taknya nyála egyben mert nincs immunrendszere. Ez megint egy ujkori hobort. Szerintem meg lehet lenni nélkule.

kollektor vezérlés

Ilyen nincs nekem.

Ez csak néhány jellemző paraméter, amit állítgathatok. Nem járok a kazánházba, nem nézem a hőmérőt, nem jegyzem a naptárban a tároló hőmérsékletét.

Én sem igaz nekem a furdőben van de anyamek sem jarnak ilyen helyre nekik lent van a kazanhazban. De a terminalt sem bamulják !! Sőtt vezérelgetni sem vezérelgetnek.

Tetszik ez a kényelem, mert szeretem kényelmessé tenni a lakásomat.

Akkor inkább egy konyhai robotot vennék aki megfozi az ebedet es el is mosogat mert abba a fránya mosogatógepbe magatol nem megy be a tányer. A futés automatizálása lenne az utolsó.

De tudod mit nekem 512-es ADSL-em van egy dlink rádiós routerrel illetve 3 PC a routerre rakötve. Radió azoknak akik eljönnek hozzám laptoppal ne bohockodjanak vezetékkel mert én is szeretem a kényelmet. ;-)) Mindenki más hujeségre kolti a pénzét ...

De ha ügyeskedni akarok, ha úgy gondolom hogy okosabb lehetek mint néhány, de valószínűbb, hogy jónéhány mérnök /aki évtizedek óta ezzel foglalkozik/ nos, akkor biztosan Téged foglak keresni! 

Bocs de en nem vagyok futőmernok.  Mondhatni egy gyengeképességü outsider de en rajottem hogy a felesleges pénzemet nem arra koltom hogy olyan haszontalan termékekkel vagyem korbe magam ami gondol előreszamolással kivátható illetve ha valamim elromlik akkor 30K a beugró a javitására.

De ha jót akarsz magadnak, akkor Te keress engem! 

Van en nekem közelebb is ellenségem … ;-))))

Előzmény: urbancsok (3807)
Lacivill Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3809

Az egy kicsit durva árnak tűnik.

De ha minden munkát kiadsz akkor azért 200-300-ba bekerül.

Faluban, vagy környékén vízszerelőt, és vízműveket felkeresni tanácsos!

Előzmény: airone (3808)
airone Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3808

Kedves Topiclakók!

A segítségeteket kérem vízbevezetés ügyben. Kinéztünk egy házat, ahol nincs benn a víz (Pest környéki falu), az utcában van víz. Valki azt mondta, hogy elhozzam a vizet a házig anyag+munka kb. 1 millió???? Létezik? Nem sok ez egy kicsit? Nektek volt ilyen (esetleg telek közművesítési) tapasztalatotok? Minden infót megköszönök. Üdv.

urbancsok Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3807

Szerintem savanyú a szőlő...

Ha lenne egy olyan kazánod ami "feleslegesen" tele van vágva elektronikával, más véleményen lennél.

Számomra kedvező:

- napi-hati program

- időjárás függő vezérlés 

- szivattyú utánfutás

- párhuzamos fűtés és tárolótöltés

- harmatképződés védelem /kazántest/

- szintenkénti /körönkénti/ szabályozás

- a szobai digitális terminálról minden /a szintemre vonatkozó/ paramétert tudok szabályozni

- cirkulációs szivattyú vezérlése

- telefonos távvezérlés

- Legionella baktérium védelem

- kollektor vezérlés

Ez csak néhány jellemző paraméter, amit állítgathatok. Nem járok a kazánházba, nem nézem a hőmérőt, nem jegyzem a naptárban a tároló hőmérsékletét.

Tetszik ez a kényelem, mert szeretem kényelmessé tenni a lakásomat.

De ha ügyeskedni akarok, ha úgy gondolom hogy okosabb lehetek mint néhány, de valószínűbb, hogy jónéhány mérnök /aki évtizedek óta ezzel foglalkozik/ nos, akkor biztosan Téged foglak keresni! 

De ha jót akarsz magadnak, akkor Te keress engem! 

Előzmény: Törölt nick (3802)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3806

Nekem barati alapon volt ugy 6000 pár eve.

Parapet ár pedig 5000 darabonként. + óra + tgaztüzhely

Előzmény: Droopy (3804)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3805

Akkor mar legalább harman vagyunk ezen a veleményen.

Nagyon kivancsileszek arra akik megvették azt a hazat a kazánnal hogy mi lesz a tapasztalatuk vele. Főleh hogy egy kicsit tehetetlen csalad az.

Előzmény: Lacivill (3803)
Droopy Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3804
falun leallasonkent(1 db hideg, 1db meleg, 1 db szennyviz) 6-10 ezer
Előzmény: Kaktusz02 (3798)
Lacivill Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3803
Szervizes kollega mesélte, hogy a BERETTA CIAO  3 év után kuka.
Előzmény: Törölt nick (3802)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.30 0 0 3802
Hello!

Belegondoltál, hogy miért van ez? Kereskedőknek az az érdekük hogy megvegyél egy valójában intelligens szerkezetet, ami – fejemet teszem a hurokba – hogy soha nem fogja addig bírni, mint egy régi vagy új FÉG kazán. Szinte úgy néztek rám, mint a veres rongyra olyan emberek, akik magukban vagy másoktól hallomásból ilyen-olyan kazánt sztároltak, hogy mi a fenéért veszek én LAING VEZUZ kazánt MV-21 vízmelegítővel. Nincs benne a levegőben, illetve nagy kereskedők sem ezeket árulják nagyban. Kicsit hasonlít ez a dolog egy új mosógép kontra ENERGOLUX összehasonlítására. Igaz hogy többet zabál az ENERGOLUX, de ha jó miért vegyek a másikat? Mennyit takarítok meg vele?

”Általában az olaszokra mondják, hogy gyengébbek, de én ebben sem hiszek. Anyámnak 5.éve megy a fali kazánja, eddig a hőmérőt kellett kicserélni 6000 pézért. (jól dolgozott, de rosszat mutatott) „

Én hiszek nekik. Nekem is olasz volt BERETTA CIAO illetve egy kollégának is az volt. Mind a kettő többször szart be illetve példul a hőcserélő, mint a kettőben szarráment. Én kidobtam a kolléga meg a házzal együtt adta el.

Vezérléssel az volt a tapasztalan hogy egy lángmodulált berendezést nem volt szerencsés egy intelligens termosztattal vezérelni. Nekem egy Honeywell CM51 van, és valahogy nem működtek együtt. Azon nem lehet állítani olyat, hogy mennyit kapcsolgasson és milyen időre így az sürün kapcsolgatott rövid időre a kazán meg megint a maga szisztémája szerint fűtögetett. Most a LAING fut az általam beállított teljesítménnyel a CM51 pedig, vezérelgeti, ahogy jól látja. Olyan rendszerben, ahol csak egy kontaktust kap a kazán el kell dönteni, hogy ki a főnök a kazán vagy a termosztát. Ha van egy buta kazánod – ami nem minősíti, hogy jó vagy nem jó csak nincs tehehányva felesleges elektronikával – arra érdemes venni egy jó termosztatot. Ha pedig veszel egy spéci gépet, akkor a hozzákapcsolódó termosztatot vagy egy egyerűbb s megfelel. Majd lángmodulátor figyeli a fűtes alakulását, illetve az időjárás követőtől kapott információ alapján belövi a helyzetnek megfelelő hőfokot. Minden családban kell egy főnök és egy beosztott, így nem tud kialakulni ellentétes vezérlés. Jó drága kazánnal csak igazából azt tudom elfogadni, ha egy analóg vagy valamiféle digitális jelet kap a szobathermosztáttól hogy milyen ütemu a szoba hőmersekletének az emelkedése. Ebből az adatból illetve a visszaáramló víz hőmersekletébol minden ki lehet szamolni. Szerintem. Uff. Én beszéltem. ;-)
Előzmény: RodrigeZZ (3796)
remote access Creative Commons License 2004.10.29 0 0 3801

Mindenképpen olyat aki elvállalja  :-)

Azt hiszem ez a meló nem kecsegtet nagy pénzzel, úgyhogy magára valamit is adó mestert nehéz lesz. Ha van fúród saját kivitelezés vagy ezermester szomszéd

Előzmény: RadiX (3800)
RadiX Creative Commons License 2004.10.29 0 0 3800
Sziasztok,

itt is megkerdezem, milyen mesterembert keressek mosogatomedencebe a csap lyukanak belefurasahoz?
balogati Creative Commons License 2004.10.29 0 0 3799

Tudna valaki segíteni abban, hogy hol lehet kapni reális árion SIMPLEX ,,folyadékos,, termofejet? Mennyire jók ezek a ketyerék? Nem vágják tönkre túl hamar a termoszelepet?

balogati

Kaktusz02 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 3798

Tudtok segíteni, hogy a vízbekötés ( kötésenként ) mennyibe kerül?

Csatorna rákötés bővítése is lenne, ami kb 4 méter.

Csatornára pont egyvonalba lellene kötni a kádat-mosdót- wc-t.

A bekötésnél pedig van: vill boyler, kád, mosdó, wc öblítő.

A vizet kb 2 méteres falban kell végigvezetni, amit mi is kivésnénk.

Csak azt nem szeretném, hogy aránytalanul sokat kérjenek érte, mivel nincs fogalmam az árakról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!