Eredetileg a 80-as koncertekből akarták megcsinálni a filmet, de annyira rosszak lettek a felvételek (az akkori legkorszerübb technikával probálkoztak ami VHS volt :) hogy végül inkább filmet csináltak.
Egy ilyen felvételt lehet beszerezni ami 80 Aug 08 + 09 ről van felvéve.
Amíg nem láttam a két szememmel, igazán nem is gondoltam rá, hogy ez úgy, ahogy a lemezborítón szerepel, létező építmény...és tessék, valóság! Barett, Wright halott, a Pink Floyd ezzel megszűntnek tekinthető....de az élő tagok éljenek még sokáig!
nem vagyok annyira nagyon benne a témában, és számomra újdonságként hatott hogy a 80-as Wall koncertről készült filmfelvétel is (a CD hanganyagával felturbózva hallgatható a youtube-on).
Ez mint film, mint képanyag (pláne feljavított hanggal) nem elérhető valahol? Leadták ezt valahol valamikor? Megvan nektek, esetleg?
Nem, ezek nem új remasterek, általában mindegyik albumból a legutolsó CD kiadás van benne. Valahol volt egy tök jó kis táblázat, hogy melyik lemez pontosan melyik kiadásnak felel meg, de ezt most nem fogom tudni megtalálni hirtelen.
Musicland-es limited edition-ökről fogalmam sincsen hogy ezek micsodák, valaki megnézhetné. Egyébként Musiclandnél picit hivatalosabb helyeken látok valami vinyl replica kiadást tervezve 2009 februárra, remélem ezek a régóta esedékes SACD verziók lesznek!
Szomorú aktualítása van ennek a kiadványnak. Bár én láttam a Floydot 94-ben, tavaly Waterst is külön, szomorú, hogy a négyet együtt már nem fogom. Ez az álom szertefoszlott, bár az is igaz, hosszú időn keresztül játszottak Waters nélkül, sőt, készült egy lemez (The Final Cut) Wright nélkül is. Csak fantáziálok...
Eredetileg nem terveztem megvenni a Live in Gdansk kiadványt, de tegnap amikor megláttam az 5lemezes díszdobozt, és annak eléggé baráti árát (13900 Ft), nem tudtam ellenállni neki.
Megérte megvenni, hiszen a három CD-n és a 2 DVD-n kívül mindenféle nyalánkág is van benne, kiskönyv, plakát, fotók, replika koncertjegy, két replika pass, gitárpengető...
Sajnos tegnap, ennek a kiadványnak a megvásárlásával és megnézésével fogtam fel igazán, hogy Rick eltávozott - és hogy már sosem fogom a Pink Floydot élőben látni.