Keresés

Részletes keresés

Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.13 0 0 890

Nagyon kedves, hogy kiszámoltátok, hogy mibe kerül az üdülési jog, és aggódtok, hogy hogyan fogom eladni.

 

Sokan vannak, akik szeretnek meginni egy sört a vacsorához. A legtöbb ember lemegy a sarki közértbe (Tescoba, Coraba stb) és megveszi 200 forintért a kedvenc sörét (mondjuk Gössert). Vannak, akik inkább elmennek a Váci utcába és egy ottani pultnál megveszik ugyanazt a Gössert 1000 forintért, hazaviszik és boldogabban isszák meg a vacsorájukhoz. Ahogy Shalina mondja, nekik ez a fontos. Elfogadom, de ne akarja utána elmagyarázni, hogy olcsóbb.

 

Te szintén bejelentetted, hogy olcsóbb. Ez egy olyan dolog ami mérhető, saját magad adtál mértéket - láttál egy szállást 100 Euróért éjszakánként. Innen már levezethető, hogy hogy tényleg olcsóbb, avagy nem.

 

Ha vannak más szempontok, ami miatt te a TS rendszert szereted - rendben van addig míg nem mérhető és összehasonlítható szempontokat hozol.

 

Egyébként szerintem ennek az értékesitése is előbb-utóbb megváltozik...

 

Zepter edényeknek elképzelhető, hogy van másodlagos piaca. Ha kiteszel agy apróhirdetést, hogy Zepter lábosok eladóak, akkor valszeg el is fogod adni őket (a vásárlási ár feléért, harmadáért). A TS-nek nincs másodlagos piaca, mert az egész átverés, így az értékesítés az alapján változik, hogy hogyan szabályozzák kivülről.

Előzmény: elipszis (883)
vidi313 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 889
Folyik itt a beszélgetés, vita arról, hogy mennyire előnyös, vagy éppen előnytelen a Time sharing üdülési mód.
Nos én ebbe nem kívánok belemenni, mert úgy gondolom mindenkinek egyéni ügye, ki milyen módon akar üdülni, hogyan kívánja elkölteni, esetleg szórni a pénzét saját kívánalmai szerint.

Nem ezzel van a baj, nem itt a lényeg!!! A baj ennek a jognak az értékesítési módjával van!!!

Erre egyértelműen azt lehet mondani, nem zajlott korrekt módon!!! Nyerészkedők, szélhámosok, emberek tízezreit hazugságokkal, valótlan ígéretekkel, szándékos megtévesztéssel rángatták bele ebbe az üdülési formába!!!!!

Ha tárgyilagosan felvázolták volna, miről is van itt szó tulajdonképpen, akkor nem lenne az, hogy most emberek tízezrei érzik magukat becsapva, megkárosítva.

Jelen üdülési jog körül itt a baj, nem pedig a formájával!

Amikor 2001-ben elmentünk nagy nehezen párom erőteljes unszolása közepette erre az „üzleti” megbeszélésre, 6 év tapasztalatából azt tudom mondani, az ott több órán keresztül belénk táplált hatalmas, soha vissza nem térő lehetőségekből, előnyökből semmi nem valósult meg, minden hazugság volt!!! Így rángattak ebbe bele emberek tízezreit!
Az éves fenntartási költség ezen felül meg irreálisan magassá vált, leginkább azért, mert nem az infláció mértékében, hanem annak legalább duplájával emelkedett évente.
Marri Creative Commons License 2007.07.13 0 0 888
Nem akarjuk dícsérni az alternatív lehetőségeket. Azoknak is megvannak a hátrányaik. Pl. önállóan szervezve egy üdülést, nagy a kockázat hogy nem a tervek szerint sikerül vagy a költségek nem úgy alakulnak. A kockázatot tájékozódással és szervezéssel lehet csökkenteni, de ekkor már nem olyan rugalmas a megoldás időben és térben korlátozott lesz.
Vagy utazási irodával a költségek tervezhetők, mindent megszerveznek. Hátránya, hogy nem biztos hogy igényeinknek megfelelően szervezik, továbbá az utitársak, az idegenvezető, a partner iroda utazási kultúrájától is függ az üdülés minősége.


A megoldásokban közös, hogy az üdülés költségként jelentkezik az embereknek.
A TS ezzel ellentétesen befektetésként reklámozza és azzal hasonlítja össze mintha az ember tulajdonosként juthatna szerephez. Pedig a valóságban nincs több joga az embernek mintha ugyanazt a szállást minden évben előre lefoglalná. Csak itt a szállásdíj egy részét már jó előre elkérik.

Egyébként sokan maguknak sem merik beismerni, ha hibáznak és inkább képesek hazugságokkal áltatni magukat, félnek különben az énképük összeomlik vagy nevetségessé válnak a külvilágnak. Ilyen motívációk is megbújhatnak az elégedettnek tűnő TS vásárlók között.
Előzmény: Shalina (887)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 887

De még senki nem tudott észérvet felhozni, hogy a sima TS tulajdonosnak ez miért is jó

 

Én elmondtam, hogy bizonyos embereknek ez miért jó. Mások is elmondták. Ti ezekre annyit reagáltatok, hogy nem hiszitek el.

 

(gondolom neked is feltűnt, hogy az összes eddigi érvedet - egyszerűség, minőség, olcsóság - eddig mind megcáfolta valaki)

 

Nem cáfolta meg senki, csak mondtak rá alternatívákat, illetve dicsértek más lehetőségeket. A kettő nem zárja ki egymást. Az elégedettek senkit sem próbáltak meggyőzni arról, hogy ez a forma jobb, mint más formák, csak azt mondták el, hogy nekik miért jó. Erre mindenki azt a választ kapta, hogy "na de más is van ilyen jó," vagy "ha akarsz, lehet ennél jobbat is találni," vagy "nem az a kényelmes/egyszerű/stb., amit te annak tartasz, hanem az, amit én annak tartok." Ez így felesleges vita.

 

Shal

Előzmény: Anti-timeshare (877)
vidi313 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 886
Előzmény: sattilaaaa - 657, 659, 662, 669, 673.
Húúúú miről maradtam le!!!
Heteken keresztül minden nap benéztem ebbe a fórumba, és nem mozdult semmi, most néhány napja nem tettem meg, és mi történt sattilaaaa – nak köszönhetően?!

Kedves sattilaaaa! Jelentem én üdülőjog tulajdonos vagyok! Végre egy ember, aki hisz ebben a dologban, és talán még értékesíteni is tudja ezt a jogot. Elhangzott tőled azon fórumozók felé néhány megállapítás, amelyeket összegezve ez az egy idézet híven tükrözi álláspontodat az itt megszólaló emberekről. „csak mondjátok a magatokét , el sem tudjátok azt képzelni, hogy esetleg nem nektek van igazatok. Nyilván mind a 40,000 család ütődött, idióta, stb-stb..., tutira veszitek, hogy az igazság csak és kizárólag a ti oldalatokon lehet, akik vagytok itt kb. 20-an...”

Én a saját bőrömön érzem azt, amit az itt megszólaló emberek beszélnek. Nekem ez a forma nem felel meg, pontosan olyan körülmények között léptem be még 2001 ben sajnos tudatlanul, amit itt ezek az emberek ecsetelgetnek. Na de hagyjuk. A lényeg a következő! Felajánlom neked értékesítésre 800.000 Ft – os 99 éves, Dobogómajorra szóló űdülési jogomat 150.000 Ft – ért. Annak idején úgy léptem be, hogy ez aztán bomba üzlet!!
Ehhez mérten úgy gondolom nem vagyok telhetetlen a 150.000 Ft-os igényemmel. Szóval itt a lehetőség, bizonyíthatsz ezeknek az embereknek, a hitetleneknek, meg a kétkedőknek ország világ előtt, hogy mennyire előnyös ez a forma, és ráadásul még kereshetsz is rajta akár több 100.000 Ft – ot. Tessék itt a lehetőség, az embert a cselekedetei minősítik, nem pedig az, hogy másokról milyen véleményt mond. Örömmel várom kreatív válaszodat, és kreatív lépéseidet. Üdv.
Marri Creative Commons License 2007.07.12 0 0 885
Látod a lakás, mint befektetés megnégyszerezte magát, és szerencsés vagy hogy nem fáj a fejed a TS állandó költségei miatt.
Sajnos vannak akik elhitték, hogy a TS jó befektetés és hiányos forrás ellenére rábeszélték őket.

Viszont ki tudnál kilépni a TS-ből, ha már mégsem akarod a költségeket tovább fizetni és a 'jog'-ot felhasználni?
Szerintem ráfizetés nélkül nem tudnál megszabadulni a TS-től, mert jogilag magukhoz láncoltak. Ilyen helyzetben szerintem megváltozna a véleményed, de adja isten, hogy ne kerüljön rá sor.


Előzmény: elipszis (883)
elipszis Creative Commons License 2007.07.12 0 0 884

Az ominózus olasz szállás nem RCI volt. Az utazási irodák szálláskinálata egy hosszabb misét megér, nem beszélve a "kiváló" idegenvezetőkről.

Az hogy ha egy iroda nem tetszik mehetsz máshova, igaz csak néha nem tudod, hogy kinek az ótjára fizetsz be a "keresztértékesités miatt".

Ha jól emlékszem te számoltál 7 %-os kamattal. Áruld el, hogy hol adnak ennyit 10 éve folyamatosan. A betéti kamatok mindig a hitelkamat alatt vannak és "hitelben" jó vagyok:)

 

Előzmény: Anti-timeshare (842)
elipszis Creative Commons License 2007.07.12 0 0 883

Sziasztok, ha nem gond egybe válaszolnék a nap folyamán elhangzottakra:

Nagyon kedves, hogy kiszámoltátok, hogy mibe kerül az üdülési jog, és aggódtok, hogy hogyan fogom eladni. Mint mondtam nem befektetésnek szántuk. 1997-ben, tehát az üdülési jog vásárlásával egyidőben vettünk egy lakást, ami azóta meg négyszerezte az értékét, illetve gyakorlatilag folyamatosan ki van adva és még úgy is megéri, hogy rendesen adózok is utána.

A csere miatt nem izgulok, mert mind modtam egy hetem van, de egyszerre két hetet cserélek, tehát minden második év automatikusan kiesik. Ezen túl a hetedet 2 évvel korábban, illetve később is cserélheted.

Én is szoktam net-en foglalni,(pl. tavaly október 8 nap Róma), illetve néha utazunk irodával is. Azért az sem a "fenékig tejfel" kategória. Néha nézzetek át az utazás forumra, és olvassátok el a sok elágedett utas véleményét.

Én legutóbb tavaly Máltán voltam utazási irodával, de csak a repülő és szállás erejéig vettük igénybe a szolgáltatásait. Az idegenvezető nehezményezte is, hogy a méreg drága fakultativ kirándulásán nem veszünk részt. Kettőnk 1 fakultativ kirándulásának árából 4 napra béreltünk kocsit, és a fél nam nem az utitársak felvételével és lerakásával telt.

Szóval én csak azt mondom, hogy mi jól érezzük igy magunkat és elfgadom ha valaki másképp gondolja. Én nem akarom meggyőzni az igazamról, és nekem is megvan a kialakult véleményem. Azt, hogy kinek mi éri meg a saját habitusa, pénztárcája alapján érdemes eldönteni.

Egyébként szerintem ennek az értékesitése is előbb-utóbb megváltozik, mint ahogy a Zepter, AVON, stb. Ma már üzletközpontokban árusitanak, és TV-ben reklámozzák magukat.

gigia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 882
Szerintem meg azt hiszel, amit akarsz :))))))
Előzmény: Wormie (876)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.12 0 0 880

miutaán az "igazgató úr" zsinorban engedte le az árat

 

Nézd meg sattilaaaa publikus email címét és rögtön megérted miért védte úgy a TS értékesítést...

Előzmény: Wild_Bear (878)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.12 0 0 879

Szerinted mi akkor egyáltalán átverés?

 

Értékesítésnél nem mondtad azt a leendő ügyfélnek, hogy ez milyen jó pénzbefektetés? És igaz volt?

Értékesítésnél nem mondtad azt a leendő ügyfélnek, hogy ezzel olcsóbb lesz a nyaralása? És igaz volt?

Értékesítésnél nem mondtad azt a leendő ügyfélnek, hogy csak most van ez a nagyfokú árengedmény? És igaz volt?

 

Egy nem túl tisztességes kereskedő nem fejti ki az igazat, túl dicséri a jó tulajdonságokat és mélyen hallgat a rossz tulajdonságokról (ez a kereskedők 80%-a)

Ezzel szemben a TS értékesítő hazudik az ügyfélnek. Hazugságon és megtévesztésen alapuló értékesítést pedig átverésnek hívnak.

 

Aki az érvek ellen megfutamodik, az magáról állít ki bizonyítványt, de nem leszel egyedül vele, mert az eddigi összes TS értékesítő tények ismertetése nélkül távozott a topikból. (ez a másik jele, hogy mekkora átvágás az egész)

Előzmény: gigia (873)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.12 0 0 877

Csak azt, hogy vannak olyanok, akiknek ez is jó, adott esetben nekik valamiért még jobb is.

 

Ebben a topikban ezt keressük.

Az ismert, hogy a TS értékesítőnek ez miért jó.

Az is, hogy annak a vállalkozónak aki építette és üzemelteti ezeket a nyaralókat.

De még senki nem tudott észérvet felhozni, hogy a sima TS tulajdonosnak ez miért is jó (gondolom neked is feltűnt, hogy az összes eddigi érvedet - egyszerűség, minőség, olcsóság - eddig mind megcáfolta valaki)

 

 

Előzmény: Shalina (870)
Wormie Creative Commons License 2007.07.12 0 0 876
Ááááá, még csak véletlenül sem hisszük, hogy megfutamodtál. :-DDDDDDDDD
Előzmény: gigia (873)
Wormie Creative Commons License 2007.07.12 0 0 875

Duplán? Ha csak annyi lenne...

Egy barátom mesélte, hogy felajánlottak neki egy heti TS nyaralást Spanyolországban tavaly nyáron, mert a jogtulajdonos nem tudott elmenni. Nem akart az illető nyerészkedni, csak a fenntartási és egyéb éves költségeket szerette volna viszontlátni (ill. nem veszni hagyni). Summa summarum 800 Euro lett volna egy ötfős apartman - valahol a puszta közepén (!!!!!) dél-Spanyolországban. Igaz, hangzatos nevű holiday resort-ban, sokmedencés uszoda, stb., DE!!!  kb. 20 perc autózásra a tengertől. Ki az a m...., aki ilyen helyen vesz jogot???????????

Előzmény: Anti-timeshare (874)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.12 0 0 874

Én nem akarok ezen tovább vitatkozni, nem állítom, hogy a TS a LEG, de senki ne akarjon meggyőzni, hogy mindenben és mindenképpen jobb más.

 

Nincs olyan racionális érv, ami alapján a TS jobb (legalább is eddig se te se más nem hozott fel).

Csak olyan érveket lehet felhozni mellette, amik az emberi butasággal köthetők össze - lásd státusz szimbólum, kivagyiság hogy duplán fizetek a nyaralásért és hasonlók.

Előzmény: Shalina (867)
gigia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 873

Szerintem meg piszok nagy átverés. Ha nem lenne az, akkor nyiltan hirdetnék, nyilt feltételekkel, nem pedig ilyen átvágós módon, hogy az előadáson bekábítanak, és ott rögtön kell döntened.

 

Én még mindig azt mondom, nem átverés!

Piszkosul nagy az árban a "marketing" költsége, ez tény.

Nem a legjobb befektetés, nem olcsó nyaralás - de nem átverés!

 

Egy ilyen bemutatót megszervezni jóval olcsóbb, mint pár másodpercet hirdetni bárhol. És bármennyit hirdethetsz, soha, senki nem fog azzal a gondolattal ébredni reggel: kéne nekem pár hét timeshare... Igenis meg kell hívni, igenis, el kell mondani, meg kell mutatni (persze, az igazat!!!) - és igenis ott kell dönteni, lásd az előző hozzászólásomat. Ez az ötezres foglalós ügy tényleg nevetséges volt (ma már nem is lehet szerencsére), de sokszor működött! És nem arra gondolok, amikor valakinek így kellett kiszabadulni a teremből...

 

Viszont azt hiszem, hamarosan visszavonulok! Ha ennyire szeretnék a TS mellett érvelni, elmehetnék mondjuk a Kereknaphoz (na, nekik nem dolgoznék soha :)) értékesítőnek... De itt, úgy látom, viszont kicsit egyoldalúak vagytok, pedig az anti előtagot csak topiktársunk nickjében látom, a topik címében nem...

Ha tehát nem írnék többet, ne higgyétek, hogy meggyőztetek/legyőztetek, vagy, hogy megfutamodtam...

 

Előzmény: Wild_Bear (868)
Marri Creative Commons License 2007.07.12 0 0 872
Az a baj, hogy nem tudják megmagyazázni, hogy miért jobb a TS megoldás szerintük.
pl.
egyszerű, mert...
kényelmes, mert..
olcsóbb, mert...
jobb minőségű, mert...
kockázatmentes, mert...
megtérülő befektetés, mert...

Tud valaki konkrét tényekkel alátámasztott állításokat mondani?
Előzmény: Shalina (870)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 870

Utoljára mondom, sosem állítottam, hogy más megoldások nem lehetnek jók. Csak azt, hogy vannak olyanok, akiknek ez is jó, adott esetben nekik valamiért még jobb is.

 

Az értékesítési módszerekről nem akarok vitába szállni, azok szerintem sem dicséretesek.

 

Marri: a kulcsszó a szerintem.

 

Shal

Marri Creative Commons License 2007.07.12 0 0 869
Ha már az egyszerűségről esett szó, akkor
szerintem a legegyszerűbb, odamész kocsival (ha tudsz vezetni, van autód és a hely gépkocsival gazdaságosan elérhető), foglalsz egy szimpatikus szállodában néhány napra szobát (az esetek többségében lesz szabad szobájuk, ha mégsem kicsit odébb egy másikkal próbálkozhatsz) és eszel egy szimpatikus közeli étteremben vagy a szálloda éttermében.
Ez így egy nagyon rugalmas megoldás, nem kell alkalmazkodni, nincsenek kötöttségek, nem kell előre intézni.
Előzmény: Shalina (867)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 867

Itt nem arról van szó, hogy szeret-e válogatni, hanem hogy nem válogathat !

 

De értsd meg, hogy van aki nem is akar. Épp ezért nem érzi rosszul magát ettől.

 

Felhívom a figyelmedet, hogy az üdülésijognál csak a szállás adott, az odautazást, ellátást, kaját neked kell intézni; míg egy szervezett útnál mindent elintéznek helyetted; na, melyik is az egyszerűbb..?

 

A szervezett útnál elintézhetik, ha csak szállást foglalsz valahol, akkor nem. A legegyszerűbb, ha odamész kocsival, aztán eszel a szállodában. Mondjuk, mert utálsz szervezett buszokon más emberekkel nyomoogni. Más meg más talál egyszerűnek, mert nem szeret/nem tud vezetni, vagy bármi másért.

 

Én nem akarok ezen tovább vitatkozni, nem állítom, hogy a TS a LEG, de senki ne akarjon meggyőzni, hogy mindenben és mindenképpen jobb más.

 

Shal

Előzmény: Wild_Bear (866)
Marri Creative Commons License 2007.07.12 0 0 865
Gondolom a TS rendszerben is intézni kell hogy a megvásárolt "jog"-gal élhessen valaki. Ráadásul ez még csak szállás, a többi intézéséről sem szabad elfedkezni.

Nem hiszem, hogy a TS rendszer tálcán kínálja a kész megoldást a kényelmes ügyfeleknek.
Előzmény: Shalina (857)
Marri Creative Commons License 2007.07.12 0 0 864
Figyelj ez egy betanult duma, hogy "ennyi ember mégsem lehet idióta". A mi értékesítőnk szájából is elhangzott, nem is egyszer kb. egy óra alatt. Bizonyára ezt tanítják az értékesítőknek tanfolyamon!

Igen is az embereknek gondolkodni kell!
Ha más a kútba ugrik te is utána ugrasz?
Ha valóban jót akarnál ilyen érvelést nem közvetítenél senkinek!
Előzmény: sattilaaaa (816)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 863

Ezt már én is el tudom fogadni. :)

 

(A fogyasztóvédelem meg nem felesleges szerintem sem.)

 

Shal

 

 

Előzmény: Anti-timeshare (862)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.12 0 0 862

Szerintem nem vagyunk nagyon távol egymástól. Ez a topik arról szól, hogy leleplezzük a TS értékesítők hazugságait. Ha valaki tiszta képet kap a TS lényegéről és mégis ezt választja - akkor tegye. De ne azért tegye mert elhitte, hogy a TS remek pénzügyi befektetés, mert a TS olcsóbb nyaralást biztosít, mert a TS jobb minőséget garantál, mert ezek hazugságok.

Ha valakinek fontos az, hogy elmondja egy társaságban, hogy tenerifei nyaralója van, fontos az, hogy helyette döntsenek, ha szerinte a TS egyfajta státusz szimbólum és kell neki - akkor vegyen (de vegyen a másodlagos piacon töredék áron).

 

Tudod sokan vannak akik szerint a fogyasztóvédelem, a versenyhivatal és egyéb hasonló intézmények feleslegesek. Szerintem nem.

Előzmény: Shalina (859)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 861

Megpróbálok pontosabban fogalmazni.

 

Nem kell hülyének nevezni - ez alatt nem azt értem, hogy valaki megtette, hanem hogy ne is tegye. :)

 

Shal

Előzmény: Shalina (860)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 860

Nekem mindegy, hogy ki hülyézett le kit (nem mondtam, hogy te voltál), semmiképpen nem támogatom. Se az nem hülye, akinek nem tetszik ez a rendszer, se az, akinek igen.

 

Shal

Előzmény: Anti-timeshare (858)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 859

aztán leidiótázod aki a Nekermannal megy nyaralni

 

Pont, hogy azt írtam, hogy NEM idióta.

 

leírod, hogy az RCI garancia és ezért többet megér, míg a Neckerman által nyújtott garancia idiótizmus.

 

Olvasd el még egyszer, pont az ellenkezőjét írtam. Hogy bizony meg lehet érteni azokat, akik a Neckermant választják, holott kapnának hasonlót máshol olcsóbban. Erről magyarázok, amióta elkezdtem, hogy nem egyféle értékítélet létezik.

 

Tehát szerinted is csak érzelmi különbség van

 

Nem feltétlenül csak az van, de szerintem ha csak az van (lenne), az is elég (lenne).

 

a TS értékesítők hazudnak amikor azt mondják, hogy ezáltal olcsóbb lesz a nyaralás.

 

Igazából, azon, hogy olcsóbb-e, sokáig lehet vitatkozni, van amikor igen, van amikor nem. Az, hogy feltétlenül olcsóbb, az biztos nem igaz.

 

Amúgy én sosem állítottam, hogy olcsóbb lesz, csak azt, hogy nem feltétlenül csak az számít, hogy olcsóbb-e. Ebből következőleg nem mind idióta, aki ilyet vesz. Függetlenül atttól, hogy sok érvetek természetesen igaz. Nekem csak az nem tetszik, hogy néhényan a saját értékelési szempontjaik alapján úgy állítják be, mintha a timeshare egyenértékű lenne azzal, mintha valaki felakasztaná magát, és nem hiszik el, hogy mások esetleg meg vannak elégedve, akárhogy is próbálják bizonygatni. (Nem rábeszélni másokat, hogy vegyenek, csak annyit mondanak, hogy nekik ez jó.)

 

 

Shal

Előzmény: Anti-timeshare (855)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.12 0 0 858

...nem kell feltétlenül hülyének nevezni azt...

 

Megtennéd azt, hogy végignézed az elmúlt pár hozzászólást és megnézed, hogy ki hülyézett le kit?

Előzmény: Shalina (857)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 857

"Pl. hogy nem kell az interneten kiválasztani."

 

Nem lehet választani.

 

Bocs, de van aki nem szeret az interneten válogatni. Függetlenül attól, hogy lehet-e, nem is akar. És esetleg utazási irodákba járogatni sem. Mert nem. Nem gondolja, hogy hülye, aki azt teszi, de ő akkor sem.

 

"Mert adott esetben nincs interneted, "

 

Ez azért elég valószínűtlen (te is itt irogatsz), ha nincs Internet, akkor meg lehet nyaralási katalógusokból is választani.

 

Nekem van. De nem is magamról beszéltem.

 

Ha lusta/ügyetlen vagy, akkor kár kitenni a lábad a lakásból.

 

Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Egyfelől a lustának is joga van nyaralni, másfelől meg pont erről beszélek, hogy van olyan, aki inkább megfizeti azt, hogy ne neki kelljen valamit intézni. És igenis, ettől még menni akar nyaralni.

 

Te véletlenszerűen választanál? Pénzfeldobással ?

Nem inkább elolvasod a tapasztalatokat / véleményeket ?

 

De, elolvasom. És meg is gondolom. Csak azt értsd meg, hogy nem mindenkinek ugyanazok a szempontjai, és nem kell feltétlenül hülyének nevezni azt, aki más szempontok szerint ítél.

 

Shal

Előzmény: Wild_Bear (856)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.12 0 0 855

Azért érdekes egy ember vagy. a 705-ben leírod, hogy miért érdemes többet fizetni aztán leidiótázod aki a Nekermannal megy nyaralni (amúgy nézed a német/osztrák áraikat is?) Próbáld meg eldönteni, hogy a minőségért érdemes vagy sem többet fizetni. A 705-ben leírod, hogy az RCI garancia és ezért többet megér, míg a Neckerman által nyújtott garancia idiótizmus.

 

Elég, ha valaki úgy érzi, hogy különbözik.

 

Tehát szerinted is csak érzelmi különbség van a TS és a normális nyaralás között. Akkor innen már csak egy lépés, hogy belásd a TS értékesítők hazudnak amikor azt mondják, hogy ezáltal olcsóbb lesz a nyaralás.

Előzmény: Shalina (853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!