Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19882
Ezt a LÖBRÓT ki gyártja amúgy? Ár és tapasztalat vele?

A kép "magyarázata" engem is édekelne.
frundsberg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19881

Egyébként sztem a 15tel korrekt árat mondtam, mert ha bontóba leadod ingyen, onnan még lehet hogy olcsóbban is megvehetném...

A szállításban természetesen tudok segíteni, megadom a számom 0670/281-0950

Előzmény: laci bácsi (19871)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19880
Ez engem is érdekel.
Előzmény: twk004 (19875)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19879
Hát sajna rossz blokkom, váltóm nincsen, de a boncibontóban van némi ismerettségem, szerintem nem fogják hiányolni de még utánakérdezek.
Előzmény: laci bácsi (19871)
twk004 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19878
... ja, meg a pedálok tömítésénél ...

twk004
Előzmény: m-i-k-e (19872)
petrol pet Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19877
Szellőztetőventillátor háza esetleg rosszul illeszkedik a motorteret az utastértől elválasztó falra?
twk004 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19876
Üdv!

Az ajtó-tömítő körgumikat is nézd meg. Hátha megtört, elszakadt, stb. Vagy az ablaktörlő tengelyénél fáradt el a gumigyűrű.

twk004
twk004 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19875
AWE!

Tibi, melyik autó 6-golyós része jó külső csuklónak?

twk004
Előzmény: wartburg312 (19861)
DE LUXE 64 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19874
SZIA TIBI!

A RÉGI MEGMARAD? KÉNE KÖLCSÖN EGY KÖRRE!
ÜDV : DE LUXE 64
Előzmény: wartburg312 (19861)
twk004 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19873
Üdv!

"Ez membrános motor volt és kezdett kigyengülni ? Vagy a gyújtás mászogatott ? Hol jó, hol nem."

Én, amikor legutóbb beszéltem Vele, és gratuláltam a holtversenyben elért bornzérmükhöz (azóta kiderült, hogy mivel a Zsembery/Ferjáncz duó Gordinije 1 vagy 2 évvel idősebb, mint Hajtiék 1975-ös kockája, így azt a párost hirdették ki bronzérmesnek ... a döntéshozókat rohadtul nem érdekelte, hogy egy 75-80 LE-s autó vívott egy 140-150 LE-ssel ... na mindegy, tény, hogy a kor számít holtversenynél, de akkor se érzem igazságosnak a dolgot ...), akkor mondtam Neki, hogy a pálya szélén állva nagyon látszott, hogy a fölfelékben mennyit veszítenek időben és tempóban. Erre azt mondta: "Hol kéthengeres volt, hol három. Egész nap szórakozott.". Szóval, tudomásom szerint gyújtás-gondjaik voltak.

twk004
Előzmény: Atomi (19850)
m-i-k-e Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19872

Sziasztok!

Kérdés : Hol ázik be a waresz ??????? Már a szélvédő meg a gumi között benyomtam állítóleg errre spec. anyaggal. De még mindig vizes lesz a cipőm!

Lehet h. a kaszni meg a gumi között megy be valahogy felt, ami aztán lemegy, azán meg be, aztán meg a cipőmre?? Ezt nem akarom elhinni!

mike

laci bácsi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19871

Ha nem lesz komolyabb érdeklődő, huszasért viheted az egészet. De mindenképpen kérném ezen elemek elhasznált változatát, hogy le tudjam adni a bontóba a kocsit és közreműködést a célállomásra való vontatásra. Hol laksz, van a közelben bontó ahol nem kell fizetni a leadásért. Csepelen van egy bontó-szervíz, ott nem kell fizetni, de ők sem fizetnek.

Laci bácsi

Előzmény: frundsberg (19862)
csabesz66 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19870

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy NGK gyertyából milyet tegyek a 4T Wartburgomba?

A BP6HS tipusú jó bele?

Előre is kösz !

csabesz66

Hamutipro Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19869
Sziasztok.

Ha valaki megpróbál rátok tukmálni ledes hátsó égőket ott a helyszínen üssétek agyon.
Olyan a fénye mint egy zárlatos szentjánosbogárnak.
heg1 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19868
Szia!

Az ablaktörlő kapcsolóra van felfogatva egy lemezzel az elektronika. Ez egy fekete dobozka, kb 2x2x6cm. Vagy csere, vagy javítás. Szedd szét, és nézd meg hogy jó e minden forrasztás a panelon. Ha nem találsz forrasztási hibát, akkor marad az alkatrészek kimérése, és az áramkör mélyebb átnézése. Vagy csere.

Ha szabályozható időzítést akarsz csinálni, akkor Rádiótechnikákban, Rádiótechnika Évkönyvekben, és Hobby Elektronika újságokban találni ilyen kapcsolásokat.
Vagy az eredetit kell megcsinálni szabályozhatóra, talán ez volna a legegyszerűbb.

heg
Előzmény: WarbiRunner (19866)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19867
A duen-en hírdetnek porlasztókat, ha érdekel!
Előzmény: Irmscher 353 W (19855)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19866
Kérdésem volna:
Az ablaktörlő szakaszos üzemét mi vezérli?
Nagyon elbutult ugyanis. Hidegen egy darabig szakaszosan töröl, de néhány perc után ugyanúgy csápol, mint folyamatos üzemmódban. Elég bosszantó ilyen ködszitálós, szemerkélős időben. Gondolom valahol egy relé lesz a bűnös. Van valami jó megoldás esetleg a gyári helyett? Állítható időzítés, vagy ilyesmi?

WR
twk004 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19865
Üdv!

"tartósan nem bírja a gen. a 7000 fölötti motorfordulatszámot, mert olyankor már vagy 10000-et pörög lévén kisebb a szíjtárcsája."

Annó 1996 környékén, mikor Birkner Gáborral leültem egy pár órát beszélgetni, ezt ki is emelte. Elmondta, hogy esztergáltatni kell nagyobb ékszíjtárcsát a generátorhoz, mert volt olyan Taurus Rallye, még kezdő Wartburgos korában, amit 3 generátorral abszolvált. Eggyel elrajtolt, és menet közben kétszer kellett cserélni, mert elhervadt. Vagyis egy harmadikkal fejezte be a 2 napos versenyt.

Amúgy rákérdeztem 2 nagy "hőstettére" is: 1. Volt olyan Int. Salgó Rallye, talán 1983-84 környékén, ahol abszolút (!!!) 9. helyen futottak be a VFTS-ek és 130 LR-ek közt. Erre azt mondta, hogy "... írtunk egy nagyon pontos, részletes itinert, még edzésen, a versenyen meg olyan köd volt, hogy a motorháztetőnél előrébb nem láttam. De jó tempót mentünk így is, köszönhetően a jó itinernek ...", és a 2.: egy OSC Budapest Rallye-n Királyrét és Kóspallag közt abszolút 1. időt mentek a 353WR-rel, szintén VFTS-ek és 130 LR-ek közt. LK-val harcolt az egész versenyen, gyakran az abszolút 1. idő környékén (az adott gyorsaságin mért legjobb idő, csak a járatlanok kedvéért), és sikerült is egyet menniük. Erre mosolyogva: " ... Ááá, azt elmérték! Ott volt a Mester Pista a Volántól (BG ugyebár ÁFOR-os volt), és szó szerint eldobta a fagyiját, mikor kiírták a táblára, hogy mennyit mentünk. Oda is rohant, hogy ezt hogyan sikerült, én meg jót nevettem mert láttam, hogy elmérték ..." :o)

twk004
Előzmény: Atomi (19856)
Atomi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19864

Szép darab, csak valahol elmaradt a rudazat.

Amúgy ott most is van motorral együtt.

Előzmény: frundsberg (19863)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19863

zrjjjzjzj

Melkus karbi témához, ez régebben volt az ebay-en

frundsberg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19862
nem akarnék pofátlan lenni, de ha neked 15ezer megfelel a motor-váltó-féltengelyek egységért akkor vevő lennék. sajnos többet jelenleg nem tudok rászánni. 
Előzmény: laci bácsi (19854)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19861

AWE!

Asszem Tibke keresett ilyen váltót...

Nem bírod ménes nélkül?! :-)))))))))))))))))))))

Amúgy a hétvégén volt egy kis időm, és alkottam:

Alul az eredeti NDK rövid oldali féltengely,

középen a Csapi Bt-s (löbro) 6 golyós külső csuklóval (belső csukló nélkül)

felül az általam "gyártott" kívül-belül 6 golyós látható.

A következő hétvégén szeretném a párját is összerakni és beszerelni a kocsiba.

Üdv, wrt312

Előzmény: Hamutipro (19858)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19860
Ajjajj....:-)
Szomorú leszek, ha a 2T-vel legyorsulsz...
Már raknám fel én is a KeiHineket, de a helyi mechanikai művek nem nagyon
kapkodós csapat. Biztos élezik a lézervágójukat :-)
No mindegy, csak jöjjön a jóidő...
Sihuhu Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19859

Üdv!

"Lendkerék nekem robbant, egy sz@rul lekönnyített darab, és vélhetően abból a pár 100 darabos garnitúrából való példány, ami gyári hibás volt, és sorra robbantak fel a zsír új 353W-kben annó 1987 környékén."

Volt is fénykép az AM-ban vagy az Autóséletben egy ilyen pórul járt Wartburgról. Parkolóban állt és a motorháztető közepén volt egy nagy lyuk cikcakkos szegélyével felfelé. Az aláírás szerint a felrobbanó lendkerék egy darabja repült ki felfelé utat törve a motorháztetőn. Kész életveszély... :-) 

Zsolt

Előzmény: twk004 (19849)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19858
Hali Úrak

Úgy áll a helyzet ,hogy lesz egy Golf III 1,6 benyás mocihoz váltó fölöslegbe ha valakit érdekel szóljon.
pizo Creative Commons License 2007.02.27 0 0 19857

Előbb vegyél egy jó akkut, ahogy atomi is mondta, majd utána ezt. Kell hozzá 3 db. MZ 250-es porlasztó, és a légszűrőkkel is lehet kínlódni. Az elválasztót is meg kell csinálni (alu)lemezből a hengerek szívónyílásai közé, de ez már egyszerűbb. A szívócsonkot magát megcsinálni nehéz, komoly lakatosműhely elkínlódott vele, 5 db-ot gyártattam le, még van 2 (az 5 db-ot 30000 Ft-ért csinálták, tehát a 6000 Ft. önköltségi ár). A színét bármikor átfestheted, csak azért lett lefújva, hogy ne a nyers fém látszódjon.

Zoli   

Atomi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19856

Ha elektronikus ráépített szabályozós, akkor tartósan nem bírja a gen. a 7000 fölötti motorfordulatszámot, mert olyankor már vagy 10000-et pörög lévén kisebb a szíjtárcsája. Túlgerjed és leslusszol a szabályzó elektronikája, utána csere. Nekem úgy átlag 5 évente volt ilyen.

Inkább vegyél aksit, mint hogy ne induljon be egy sokat fogyasztó 3karbis kocsi.

Exide X-treme-t kell venni, ha az ablakmosót elteszed, akár a 74 Ah-s is odafér, aztán valami gond adódik, legfeljebb hazamész önindítóval :-DDDDD Forex.hu-n vannak méretek, nézelődjed !

Karbikért 2 ilyen árát ?

Ebay-en most van gyári nagy benzintartály is gombokért.

Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19855
PIZO!

Nekem kell! Bár a színe nemteccik, de azt majd vhogy megoldom!
Beszéljük már le inkább priviben a dolgot! (itt elérsz: irmscher kukac freemail.hu)

Atomi!
Ha te eladod a tiedet karbistul mindenestül akkor azon is elgondolkodnék, elvégre az akksivásárlás várhat, be lehet a szekeret tolni:P

Kérdés:
Olyan dolog állt elő, amire nincs értelmes magyarázatom. Járó motornál, mondjuk inkább ugy, hogy 3-asban padló 2 torok nyitva motor üvölt mind a disznó, van hogy felvillan a gyujtás kis villámos lámpácskája, pedig a motor közel 5000-et pörög, s gyujtás nem hagy ki meg semmi ilyen nincs...
De ez már előfordult ma 2es fokozatban is, hasonló körülmények között...
Szal a kérdés ugy szól, miért van ez???
A válaszokat előre is köszi!

-Irmscher-
Előzmény: pizo (19835)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19854

Én is csak a csemetém miatt kényszerülök borzalmas dolgok megtételére, de hát a gyermek a legfontosabb, július végén érkezik. Megtartanám a gépsárkányt, de a jelen körülmények miatt mégiscsak ezt az ocsmány megoldást kell választanom.

Egy a lényeg, hogy az autó legértékesebb kincse a motorja és utána a váltó. Tényleg sajnálnám bezúzatni az egészet, mert ezen egységek teljesen kifogástalanok, a hiteles km óra 97.000 körül jár ami egy 22 éves kocsinál igen jónak számít, sőt Tuning nélkül is viszi a 150 km/h-t ha éppen formában van a kicsike és nincs leterhelve felesleges személyek számával. :) A "tuti" vevőm visszamondta a vételt, ezért gondoltam, hogy hátha a fórumon kell valakinek jó állapotú moci, hiszen hetekkel ezelőtt pont ez volt a téma, a motorcsere. De ezért tényleg felesleges furatni vagy Németországba kimenni, van ésszerűbb megoldás is erre.

Állítólag nem nagy dolog átütni a motorszámot ha valaki nem akarja hivatalos formáab önteni a motorcserét. A régi számot el kell kalapálni, kicsit megcsiszolgatni és beütni a másik számot. Igazán nem nagy dolog.

Laci bácsi

Előzmény: twk004 (19845)
Atomi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19853

Ha rávetted szólj, és adom, csak most még egybe van a karbisorral szerelve.

Amúgy meg szerintem ezt nem így kell csinálni, először vesz az ember egy karbisort és ahhoz kellene megcsinálni a csonkot, különben illesztgetheti egymáshoz a karbikat, meg hogy vonalban legyenek, meg a távolság jó legyen, stb, stb.

Vagy van egy halom key-hin valahol kidobva ???

De azért mozdultam annyit a témára, hogy lemértem, csak van-e ehhez hengerállvány fölhegesztett szeparátorokkal - that is the question...

Előzmény: pizo (19851)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19852

Hali!

Köszönöm szépen a lehetőséget, viszont több dolog miatt nem tartanék igényt rá:

1. semmivel nem jobb, ha nálam porosodik, és ráadásul polc sincs még.

2. ha netán felkerülne kocsira, akkor az itthoni "terror" miatt nem tudnék kimenni az utcára. Már most is dráma van, hogy 126 helyett 225 LE-t tuszkolok az off gépbe, pedig az alapvető biztonsága lényegesen meghaladja egy warnyúét.

3. ha végre sikerül kicsit a hobbymra is időt áldozni, akkor a Camping a soros, és azt viszont full gyárira építem. (csekély 1 mill az előzetes kalkuláció, és pár év)

4. Amikor szó volt a tuningolásról, akkor kaptam a vas kivitelt, a jikov felszerelése után is állattá váltam, el sem tudom képzelni, egy jól menő géppel mit tennék.

Erről jut eszembe. Nekem a jikovval 7-8 volt a fogyasztása városban, "eröltetett" üzemben. Akinek több, cserélje ki a fedőt. Skodánál a középcsavar miatt hamarabb felpuposodott, és falsot szívott, ami 2 lityit jelentett a 120-son.

Atti!

Tényleg, a kipuffogó projekt befuccsolt? Pedig nagyon szép hangja volt amikor hallottam :). Volt trabira is próbadob.

pizo Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19851

Odaadhatnád kölcsönbe, bagort ráveszem, hogy öntessük le alumíniumból.

Zoli

Atomi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19850

Nyugi van, már egy 9 éve itt porosodik az, nem veszett el. Azért a pontosság kedvéért, nem alamónium, hanem saválló acél, valamint a szívócsövek nincsenek olyan távol rajta mint a másikon, hogy szériamotorból ne kelljen annyit lefaragni vagy tudomisén. Tényleg jó, mondjuk a rudazat még nem volt túlságosan kialakítva rajta, de oda se neki. Kell ?

Más.

Nézegettem Hajtiék videóit, de a Gy6-ra már valami nem klappol. Ez membrános motor volt és kezdett kigyengülni ? Vagy a gyújtás mászogatott ? Hol jó, hol nem.

Ha arra gondolok, hogy apám egy sima budai gödörben kb. 40-el eltörte a féltengelycsuklót, azért el-el csodálkozok, hogy a köves padkán pattogva milyen jól bírja 3-as teligázon az övék - nem hiszem hogy nem hatgolyós :-)

Előzmény: Camping311 (19846)
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19849
Üdv!

Jól sejted, ez AZ a szívócsonk, illetve annak kópiái. ;-) Amit PiZo írt a Melkus-származásról, az viszont szegről-végről igaz. Ugyanis a közelmúltban kaptam 2 homológlapot, és az egyikben egy remek minőségű fotó mutatja a gyári rallye-szívósort, ami szakasztott mása a Nála levő másolatoknak (van rajz is a homológlapban, méretezve!). Tehát Gyuriék is valami efféle rajz illetve fotó után csinálhatták ezt meg annó.

A másik szívósor, az alumíniumból gyártott Keihin-porlasztós meg egy másik polcon porosodik, szerencsére ez is "körön belül" maradt, vagyis Atomi barátom vásárolta meg. Ha erre jár, majd megerősíti az infót: volt már azóta autón, működik, csak le lett véve, több okból is. Lendkerék nem robbant, csak féltengely tört, ha jól emlékszem. Lendkerék nekem robbant, egy sz@rul lekönnyített darab, és vélhetően abból a pár 100 darabos garnitúrából való példány, ami gyári hibás volt, és sorra robbantak fel a zsír új 353W-kben annó 1987 környékén. Sajnos az előbb említett úr már akkor nem volt ott, pedig az Ő rezonátor-dobja üvöltött akkor a Wartburgon, vélhetően ezzel is hozzájárulva a lendkerék-exitushoz. Nem szerényeket forgott vele a vas ... :o))))

twk004
pizo Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19848

twk004-éről másoltattam a beszúrt darabot. Igaz közben kiderült, hogy volt acélból, meg alumíniumból is ilyen háromtorkú szívócsonk.

Zoli 

csabesz66 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19847

Nekem a kis visszajelző, legalábbis a másik Wartburgomba az utánfutó index ellenőrző lámpa volt , remélem ebben is az . Azért nemtudom pontosan mert még nem volt utána futó, de lehet hogy nem is lesz soha!

csabesz66

Előzmény: WarbiRunner (19831)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19846

Üdv!

Látod-látod? Mégiscsak ki kellett volna zsarolni a Gyuriból anno azt az alu szívósort a három "nagyonpörgős motorba való" karbicsekkel. Az tényleg úgy volt megcsinálva, ahogy annak lennie kell. Sztem még mindíg a szekrénye tetején porosodik :P Csak féltette a környezetet a szétrepülő lendkerékdarabkáktól.

Pizó milyen büszkén mutogatja, pedig tőlem is kaptál egy ilyet. Mellesleg én is kaptam az előbb említett úrtól :), csak hát egy ETZ karbicsekem van, azt meg nem raknám fel ilyen tákolmányra, amikor annak szent helye van az egy db henger mögött. Kezdek gondolkodni, visszarakjam-e a mocira a dobfékes elejét, de azzal esélytelen a megállás.

Előzmény: twk004 (19839)
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19845
Üdv!

Igen, tudom miről van szó: nekem se lenne OFF autóm, ha a Kis Ember meg nem érkezik. Pontosabban nem is az enyém az autó: még a Raiffeisen Banké ... :o) Bár az első hónapban még vidáman Wartburgoztuk-Skodáztunk a lányunkkal, OFF autó híján. De tény: egy más világ. Csak nem tud 20-szor annyit, mint a Wartburg, ellenben annyival többe kerül. ;-)

twk004
Előzmény: laci bácsi (19844)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19844

Köszi, de amikor a kasztnicserén gondolkodtam, Bonci 90.000-et kért egy jó állapotúért. Az nagyon sok. De azóta sokat változtak a körülmények, most öszetettebb dologról van szó, mint csak levizsgáztatni a kocsit, mert mindenképpen kell vennem egy másikat, talán OFF autót. Most, hogy jön a gyermekáldás, muszáj egy olyan autót beszerezni ami nem párás kívül-belül, nem ázik be, van hátsó biztonsági öv a gyermekülésnek és legfőképpen konszolidált fogyasztással rendelkezik. A jelenlegi körülmények között nem engedhetek meg magamnak két autót, mert minden pénzemet a gyermekre és a kiegészítő dolgokra kell költenem. De hát tudod Te ezt, mert apuka vagy. :)

Szóval lesz még hobbiautó Wartburg, mert nem mondok le róla végleg, de momentán tárolni sem tudnám, maximum a parkolóban ahol meberi és természeti hatásoknak van kitéve.

Szóval még szabad a vásár, itt a jó Wartburgmotor és egyebek.

Laci bácsi

Előzmény: twk004 (19837)
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19843
Üdv!

Én nem mondtam, hogy nem jobb, csak levezettem, hogy miért 20 ezer az a 20 ezer. A múltkor Ebay-en valami 100 EUR-ért vesztegettek MZ-karbis szívósort rudazattal együtt, és mire hazajön, már a 30-on is túl van a végösszeg. Annyiért inkább fúrok-faragok ... ;-)

twk004
Előzmény: pizo (19840)
kkklaci Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19842

Üdv!

Ma fél 9 után csörögj már rám AC ügyben, ha tudsz!

Laci

kzs75 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19841

Sziasztok!

Tourist-omhoz keresnék első szélvédőt, mert a kőfelverődésből származó repedés már odáig haladt, hogy esélytelen a vizsgáztatása így sajnos. Előre is kösz, jó wartburgolást!

Üdv:

kzs75

pizo Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19840

Persze, de német e-bayen az utángyárott 40-50 euró + száll. költség kb. 15 euró, ehhez képest ez még mindig jobb.

Zoli

Előzmény: twk004 (19839)
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19839
Üdv!

Na, és ez után még menj ki az Ecseri úti bolhapiacra, vegyél 3 darab ETZ 250 porlasztót valamelyik árustól, csináltass hozzá 3 darab kis gázbowdent bowdenkészítőnél, vegyél vasbótban laposvasat, meg köracélt, bütyköld össze belőle a 3 porlasztót mozgató közös rudazatot ... megvan az a 20.000,- én úgy gondolom ... ;-)

twk004
frundsberg Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19838
Na bontó ügyben az egyik eddig működő bevált helyen már nem tudnak papírt adni, holnapra megtudom hogy mi van a másikon. Eddig kb 10-15ezerért bevitted a kivágott alvázszámot, odaadták a papírt  és csókol anyád rozi. 
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19837
Üdv!

Én speciel elgondolkodnék a helyedben egy Bonci-s bontott karosszérián. Szokott lenni szép állapotú 2T-jük, szerintem 25-30 ezerért kaphatnál egy üres (ajtók+sárvédők+üvegek+ kábelek, de ülések, ajtókárpitok, szőnyegek nélküli) karosszériát tőlük. Maga a kasztnicsere egy egy-délelőttös ügymenet, ha hasonló évjáratú autóról van szó, és nem kell sokat alakítani a kábelkötegen. Ha odakerül a sor, még segítek is.

twk004
Előzmény: laci bácsi (19818)
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19836
... "és most akkor következzen valami egészen más!" (Monty Python's Flying Circus)

Szolgálati közlemény: LMAir topictárs tájékoztatása szerint elég bonyolult forma a 3-órás műszeregység. Emiatt mintegy 7-8 ezer forintos végső ár várható a legyártott kópiára. Most még 1 műanyagosnak megmutatom a cuccot, de ha az se olcsóbb, akkor az érintetteknek (Gyuzo, PiZo, wart312, valamint jómagam, és még akinek kell ilyesmi) meg kellene beszélni, hogy ennyiért is kell -e? Szerdán beszélek LMAir-rel, és kb. jövő héten derül ki a végső ár.

twk004
pizo Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19835

"porlasztók-szívócső 15-20 ezer" : Szívócső van nálam 6000 Ft-ért, eredeti Melkus minta után készült:

Zoli

Előzmény: twk004 (19834)
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19834
Üdv!

Megbocsáss, de az 1.6D-vel komoly esélyeid lennének. A hazai autósport egyik top-versenyzője, Asi is dízel Golffal kezdte a szlalomos életét, merthogy komoly nyomatéka volt a szerkezetnek: szlalomon úgyse forgatod az egekig a motort, mert már lassítani kell a következő bólya miatt. Na meg látványnak se utolsó egy bólyakerülgető kombi ... Twk005 (Dénes) barátunk többször megvert a gázos zöld Touristjával a Rakparti bulin.

Lé: de azt a Chevy-t az ember általában lízingeli, ezt meg versenyautónál nem teheti meg. Perkó barátom (merthogy van szerencsém személyesen ismerni a barna Skoda tulajdonosát) is apránként fejlesztgette a Skodáját, nem egyszerre szerelt bele mindent. Én még láttam gyári Rapid alufelnivel is azt az autót ... :o) A Historic-os Wartburg meg komolyan függ a felszereltségtől. Talán most idén nem kellenek homológ dolgok bele (Hajti Petivel beszéltem telefonon, és Ő kb. 300 ezret mondott nekem ülésre-övre-sisakra-ruhára), de akkor is: alap-autó kb. egy 100-as átírással-egyebekkel, aztán lakatolás (vélhetően kell egy 25 éves autónál)-fényezés-csövezés 300 felett (csak a cső mostanság 120-180 ezer, készítőtől függően), motor kb. 100-150 ezer ha egy 3-karbis nagydugattyúst szeretnél (a dugattyú-garnitúra 40-50 ezer, porlasztók-szívócső 15-20 ezer, kipufogó 25-30 ezer, és még a reszelgetése a blokknak ...), váltó 100-120 ezer ha csináltatod, Ebay-en még több, ha van egyáltalán, aztán még ülés-öv-sisak-ruha, ha nem homológ, akkor is 150-200 ezer, ja, és akkor még felnik, gumik, pótalkatrészek ... na, szóval az 1 millát alulról kopogtatja a végösszeg ...

twk004
Előzmény: Camping311 (19830)
twk004 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19833
Üdv!

Egerben, Miskolcon és Pécsett a Rally1-gyel mennek együtt, azon kívül meg a Rally2-vel. De ez utóbbi sem visszalépés, nekem nagyon kellemes meglepetés volt a rally2 mostani mezőnye. Izgalmas autók (BMW E30, Subaru Legacy, kocka Audi Coupé Quattro, stb.), néhány nagyon ügyes sofőr (a Szutyuki Kupában van egy piros-kék meg egy sárga-szürke Stift, na hát egyik versenyző se 100-as, úgy mennek a kutyaóllal, mint az állatok ...), szóval érdemes kilátogatni a hazai rally-versenyekre. A www.duen.hu oldalon találsz versenynaptárat.

twk004
Előzmény: frundsberg (19824)
gyuzo Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19832
Sőt, itt 8-ig havazott :-)
Előzmény: Sihuhu (19828)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19831
Szép gép, gratula!
Ami nekem "extrának" tűnik még, az a lefotózott mérőóra, azon belül is a bal alsó részen fellelhető visszajelző lámpa és a hozzá tartozó kis ikon. Ott nekem egy benzinkút jel van egy piros lámpával, ami az "eriggy a kútra aggyá' inni, különben busszal mész haza" jelzést generálja. Neked irányjelzéskor villog? Vagy mire szolgál ez valójában?

WR
Előzmény: csabesz66 (19797)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19830

Szió!

Nem tudom mit aggódsz a lé miatt. Nézegettem a barna skodrit az oldalon, hát alig 1,5mille és pikk-pakk a gép. A W Historic sem lehet több. A kettő megvan egy új sevi árából (na nem a V8-ra gondoltam :P ), azt meg ugye bárki meg tud venni.

Szerinted érdemes beállnom egy 225LE-s másféltonnás 5M hosszú automatával slalomozni? Esetleg egy 1,6D Caravannal? Habár (nem a söröző) ezzel tuti esélyt adnék a többieknek :P. Tehát maradok kiváncsi nézőőőőő.

Sztem most is lesz egy iszonyat szakadék kispolos, az ember nagyon "tuningolja"

M

Előzmény: twk004 (19820)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19829
Nézd meg a hátsó ablak tömítettségét elsőként. Ezután csekkold, hogy nincs e kirohadva valahol a kerékjárat és a csomitartó közt a kasztni (a kerék is bedobálja a vizet szépen). Aztán ellenőrizd a vízleeresztő dugójának meglétét a pótkerék alatt (bár ha nem ott jön be, akkor ott legalább kimegy:-)
Végül felnyitott csomagtartó ajtó mellett locsolj vizet az elvezető peremre, vagy akár a hátsó ablakra, meglátod, ha esetleg onann folydogál be.

WR
Előzmény: Irmscher 353 W (19823)
Sihuhu Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19828

Üdv!

Csomagtartóban a kerékdobokhoz rakjál sok újságpaírt esőzés előtt. A felázott újságpapír - legjobbak: Népszabi, Magyar Hírlap és Nemzet, M. Narancs borítás nélkül, stb. - elárulja, hogy honnan jön a lé. Feltételezem, hogy a kalaptartód már tökéletesen esőmentes a hátsó szélvédő gumikeretének cseréjét követően. A csomagtartó gumikerete rendben van?

Várjuk a híreket. Az idő pont alkalmas: most cafatul esik... :-)

Zsolt

Camping311 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19827

Üdv!

Nézz körbe akksi ügyben, mert a TOPLA (szerb, nem tudom újították-e a nevet)) kivitel az egyel kisebb méretűbe paszírozta be az Ah-kat. Megbízható, ócsó és tartós cucc.

Beázás, lehet a szélvédőgumi mellett is, képes körbe, és a borítás alatt bevezetni. Esetleg a zsanér nem húzza elég közel a csomagtértetőt. Kicsi az esély, de akár az oldalszellőzőn keresztül is befolyhat. Ha inkább menet közben telítődik a gép, akkor a kerékjáratnál a merevítő alatt van kirohadva a lemez (tipushiba).

Megoldás lehet még, a fenéklemez gumidugón fúrt luk (gyakran tisztítva), és a szőnyeg alá valamilyen rácsos fűrdőszobaszőnyeg. (by Kókányművek RT) Viszont nincs medence a csomitartóban :P

Smbdude Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19826
Üdw

Nincs ingyen...
Előzmény: laci bácsi (19825)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 19825

Szevasz!

Hol van e bontó?

Mennyit szoktak kérni így?

Mert ha 30-at kapok a kocsiért és ennyit be is kell fizetnem a bontóba, akkor az egésznek semmi értelme, egyszerűbb begurulni vele a legközelebbi bontóba és leadni az egészet, az is ingyen van.

Előzmény: frundsberg (19821)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19824
huhúú de király, ezt meg kell nézni élőben is! Hol lesz a következő verseny? Egyáltalán mikor indul ez a historic rally?
Előzmény: Smbdude (19819)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19823
Hali!

Nem tudja vki pontosan (mm:), hogy mekkora egy 70Ah (esetleg 60X-esé?) akksi befoglalóméretei?! Fejembe vettem, h egy ilyet rakok be. A magassága lényegtelen, a szélessége is, csak a mélysége lenne nagyon fontos, hogyha nem térne el lényegesen a gyári 45 Ah-s akkutól, akkor megoldható lenne neki a gyári hely...
Az már fix, h az ablakmosó tartályát onnan át kell rakni máshová, de ez nem túl nehéz feladat, pár méter plusz kábel, és kész:)

Beázik a csomagtartóm, még mindig, a mélyláda már uszott emiatt, pedig kicseréltem a tömítőgumit, meg mindent, de vhol még mindig nem oké... Tippeket várnék.
A bebujok a csomagtérbe, és locsolják a kocsit dolog nem jön be, ugy nem hajlandó beázni:S
Szal nemtom hol folyik be a víz...
twk004 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19822
Üdv!

Van bizony! Én a vendégkönyben 2-3 alkalommal elő is fordulok. Sajnos az idei project egy nyugatnémet típusról szól, nem keletnémetről, de ez majd Egerben kiderül. Én bízom benne, hogy mégseem azzal mennek ...

twk004
Előzmény: Smbdude (19819)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19821
én olyan bontót is tudok ahova besétálsz a kivágott alvázszámmal meg némi pénzzel és adnak bontási papírt.
Előzmény: laci bácsi (19818)
twk004 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19820
Üdv!

Márk! Tudod, mekora (kényszer szülte) ötlet volt a Skoda?! N4 kategóriában az össze Ladás körbe-pörögte a bólyákat (csak a látvány, az számííít...), én meg elsuttyantam szépen íven, a bólyák tövében. Ha nem lett volna 1-1 kis Polski meg bogárhátú Zaszticsek, még tán' nyerek is. Így csak 3. lettem. Majd idén ... porlasztócsere RUUUULZZZ!!!, kettes torok működik (be volt állva az olajgőztől, persze a teljesítmény is ennek megfelelő volt), reszkess, N4 (RWD) kategória! :o) Ha lenne pénz (ahogyan nincs...), Isten bizony 2 autót építenék: egy Wartburgot Historicra (szigorúan 1979-es kerek kasztnibakosból) , meg egy kőkemény A-s (nem kell B-s, szlalomra elég a 85-90 Le) sperrdifis Skodát bólyát kerülgetni.

twk004
Előzmény: Camping311 (19815)
Smbdude Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19819
Üdw

Hujujuj mit találtam: Miskóc
Nekem az is az újdonság erejével hatott, hogy korunk legnagyobb isteneinek van website-juk :)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19818

Következő a helyzet:

Március 24-én lejár a 353-as Wartburgom forgalmia. Mivel az alja szét van rohadva és az elemek sem a legpompásabb állapotúak, ezért nem vizsgaképes az autó. A motor-váltó, stb kifogástalan állapotnak örvendenek, szó szerint kúrva jól megy a kocsi. A kipufogó-rendszer a hátsó dob kivételével újnak mondható.

Szóval itt a drága kincs, a jó állapotú moci, nem is kell kimenni érte Németországba.

Én 30.000 ft-ot kérek az egész kócerájért, ha valakit érdekel közületek, ne szalasszátok el az alkalmat. Dobjátok össze a pénzt és mindenki vigye amit akar.

Ha valaki nem szeretné hivatalos formába önteni a motorcserét, akkor sem kell kétségbe esni, mert simán át kell ütni a számot és kész. :)

A megoldás az lenne, hogy a bontóban mindenképpen le kéne adni majd a kocsit, így a kiemelt motor-váltó helyett kérek rossz motort-váltót amivel beguríthatjuk a bontóba. Nem is kell visszakötni, mert eléh ha db-ra és kg-ra megvan, nem kell működnie, semmi. Úgyis azonnal bezúzzák az egészet. Csepelen van egy Autószervíz-bontó és a tulajdonosnő ezt mondta nekem.

Laci bácsi

Atomi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19817
És ez biztos ? Már csak azért, mert illetékbéllyeg már vagy 2ésfél éve nincs...
Előzmény: laci bácsi (19814)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19816

Na! most jut eszembe, a kari napokon 2T Waresszal voltam '95-ben :P Persze nekem kellett felmennem a legmagasabb hegyre.

Szal a Waresz miatt is nektek drukkolok :) Tuti nyerő típus. Aranykerék hajrá!!!!!!!

Camping311 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19815

Üdv!

Nyitrai az örök sírós... "nem ebből élek, csak azért vagyok, mert muszáj tanulnotok" :P Hányszor hallottuk! Devec meg egy köcsög.

Veér-rel volt egy komoly ordibálásom, de 0 következménnyel. A többiek egész normálisak, Balpataki pedig az isten ;) Egyetlen normális figura, neki köszönhetem, hogy levizsgáztam.

Atti: aszem nem indulok a slalomon, ha Te is ott leszel :P simán esélytelen lennék egy farossal szemben :) (másfél tonnás vas különben is nehezebben forgolódik)

M

Előzmény: pizo (19807)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19814

A jog ezt állítja a találgatásokkal ellentétben:

Színváltozás nyilvántartásba vétele

A kérelemhez csatolni kell:
- kérelem, az okmányirodában kell kitölteni
- forgalmi engedély

A kérelem benyújtásakor be kell mutatni:
- személyazonosító igazolványt, (képviseleti eljárás esetén meghatalmazás)
- jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetében ( 3 hónapnál nem régebbi eredeti cégbírósági bejegyzés, eredeti aláírási címpéldány, a cég ügyintézőjének eljárási jogosultságát igazoló megbízás)

Fizetendő díjak:
- 6000.-Ft illetékbélyeg (forgalmi engedély csere díja)
- 6000.- Ft illetékbélyeg (törzskönyvcsere díja)

Motorcsere

A kérelemhez csatolni kell:
- kérelem, az okmányirodában kell kitölteni
- forgalmi engedély, új típusú forgalmi engedély esetén a törzskönyvet is
- fődarab származását igazoló okmányt
- nem típus azonos motorcsere esetén a Közlekedési Felügyelet által kiadott átalakítási engedélyt és műszaki adatlapot

A kérelem benyújtásakor be kell mutatni:
- hátsó rendszámtábla
- személyazonosító igazolványt, (képviseleti eljárás esetén meghatalmazás)
- jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetében ( 3 hónapnál nem régebbi eredeti cégbírósági bejegyzés, eredeti aláírási címpéldány, a cég ügyintézőjének eljárási jogosultságát igazoló megbízást )

Fizetendő díjak:
- 12.000.-Ft illetékbélyeg
- műszaki címke díja 320.-Ft csekket az okmányiroda adja

kkklaci Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19813

Üdv!

Nem biztos, de vasárnap hajnalban lesz hajtány verseny a Szabadság hídon. Én is terveztem, hogy benevezek a wartal, de rosszul esne ha pont akkor adná meg magát vmi benne, és még utána haza is kell jönni valahogy. 250km meg csak nem kevés. De karinapokon fent lesz a kocsi, mert szükség lesz rá.

Laci

Előzmény: twk004 (19811)
twk004 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19812
... főleg, hogy most nézem: március 26-án rendezik. Ha addigra le lesz fényezve a Wartburg-bódé, én már marha boldog leszek. Sebaj, legalább megint kupát hozok haza. Csak az zavar, hogy rossz irányból jön a motorhang ... :o)

twk004
Előzmény: twk004 (19811)
twk004 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19811
Üdv!

A tavalyi Rakparti Szlalomparty után volt ilyen hajtány-bemutató. A legizgalmasabb egy megskalpolt Trabant volt, villamos-szélességűre szélesített nyomtávval (hogy éjjel, mikor nem jár a csinga, tolhassák a sínen ...), amúgy meg ezen kívül is sok ötletes dolog volt még ott. ha idén is lesz, majd kezet rázunk ... az imperialista ügynökök megtévesztése érdekében Skodával fogok menni a versenyen, és nem Wartburggal, már amennyi esély van arra, hogy a Wartburg elkészül tavaszig ...

twk004
Előzmény: kkklaci (19804)
kkklaci Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19810

Üdv!

Őket nem ismerem, de lehet, hogy ott vannak. Ok.

Laci

Előzmény: pizo (19807)
csabesz66 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19809

gyuzo!

Számom-bánom bűneimet , neked töredelmesen bevallom a kipu átszerelés volt az első munka amit elvégeztem rajta, még a mosás is ráért. Sajna én ilyen vagyok!

Előzmény: gyuzo (19803)
csabesz66 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19808

Heló laci bá!

Az újautó 170e forintért lett az enyém , a régitől 50e pénzért váltam meg. A színe a forgalmi szerint zöld volt valamilyen számmal.Egyébként így vettem 8 éve egy autófényező sráctól, aki szerint off suzukizöld on a színe. De tényleg hasonlított rá. Amúgy nekem tetszett a színe , de lehet hogy azért mert elég sokan megnézték és kérdezősködtek róla.

Ha ilyet keresel kösd föl a gatyád , mert nekem 1 hónapi munkámba került/ internet, autókereskedők, hirdetési újság, magánszemélyek, barátok, ismerősök ajánlása,2000km autózás/ komolyan/!/

Üdv.: csabesz66!

Előzmény: laci bácsi (19802)
pizo Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19807

A Nyitrai már 1990-ben is ott volt. A másikat nem ismerem. Veér Tanár úr, aki veérfagyasztó? Balpataki? Du. hívlak.

Zoli

Előzmény: kkklaci (19806)
kkklaci Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19806

Üdv!

Igen, még ott van, egyszer tartot ő is előadást. Mondjuk nekem Nyitrai János tarja az előadást, és Devecz János a gyakorlatot. Mail ment.

Laci

Előzmény: pizo (19805)
pizo Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19805

Közlekkaros vagy? ÁÁÁÁ, kolléga! Hajtányt én inkább acélcsövekből építenék, a Wartburg alváz túlméretezett ehhez. AC pumpám pedig van, amúgy is rossz, odaadom. Bándy Alajos ott van még?

Zoli

Előzmény: kkklaci (19804)
kkklaci Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19804

Üdv!

Vkinek pesten van esetleg egy 2T AC pumpája, amit kölcsön tudna adni kb. 1,5 hónapra? Elvileg nekem is van egy, de sehol se találom:S, és műábrából ezt szeretném lerajzolni, mert még is csak jobban kötődik ez egy közlekedési eszközhöz, mint pl. egy húsdaráló.

Pizo: Kösz az infót! Azt hittem kicsit könnyebb lesz, mert azon gondolkoztam, hogy karinapokra hajtányt kéne építeni és lehetne wart alvázból, de ez így túl nehéz.

Laci

gyuzo Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19803

De nem rögtön a kipufogó átszerelésével kezdted??

:-)))

Előzmény: csabesz66 (19797)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19802

Nagyon szép az új kocsi. Mennyiért sikerült hozzájutni? Én is szeretnék egy hasonló állapotú 4T-t. A réginek elég érdekes színe volt. Milyen szín ez valójában? Te festetted ilyenre vagy már így jutott hozzád? Mennyiért sikerült túladni rajta?

Laci bácsi 

Előzmény: csabesz66 (19793)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.25 0 0 19801
heg1 !!!

Köszi a gyors választ!
A jövő héten ugyis lesz egy utam a hifisekhez, szal meg is veszem...
Előzmény: heg1 (19800)
heg1 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19800

Szia!

Jó a HI-FI-s tápkábel is, az eredeti 35mm2-es. Ha ugyanilyet veszel rézből, az jó lesz. De akár alá is mehetsz, 25mm2-ig.

Terhelhetőség szakaszosan:

25mm2 Cu: 175A

35mm2 Cu: 218A

35mm2 Alu: 168A

Még cifrázhatod is a színeket (piros + és fekete - ) jól mutat. :)

heg

Előzmény: Irmscher 353 W (19799)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19799
Hali!

Újra itthon, sikerült megjárni haveromék 4T-jével egy szlovákiai síelést minden gond nélkül:)

Ha szeretném lecserélni az alu akkukábeleket, akkor milyen vastagságú (keresztmetszetű) réz drótot szerezzek be?! Illetve azt hol tudom beszerezni???
Eddig gondoltam arra, h autóhifi boltban veszek vmi durvább tápkábelt amit erősítőknél is alkalmaznak, s megoldom abból, az megfelel a célnak???
frundsberg Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19798
Nincs valakinek 4 db ilyen krómozott disztárcsája? Vagy az se baj ha rozsdás, majd újrakrómoztatom. A 75ös Tourisra kellene.
Előzmény: gyuzo (19790)
csabesz66 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19797
Igen, igen, igen. A bézs az új . Az adatai / az újnak , mert szerintem a régire senki sem kíváncsi/ 91 -es kiadás , 42200, igen negyvenkettőezer km van benne igazolhatóan, elsőgazdás . / volt/ Ja és a pótkereke az eredeti NDK-s Pneumant. Kár hogy a többi már nem az! Más extra nincs benne , de nekem így is egy extra!
pizo Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19796

Szerintem a bézs az új.

Zoli

Előzmény: Hamutipro (19795)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19795
Hali.

Menik a régi, menik az új?
F.E.K. Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19794
Melegváltás ? ;)

Adatai, ha publikus? (csak a statisztika miatt ;)))
csabesz66 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19793

Na heló!

A tegnapi nap gazdagabb lettem egy gyönyörű Wartburggal, a mai nap pedig szegényebb lettem egy Wartburggal. Hogy lehet ez? Hát úgy tegnap vettem ezt a szépséget , ma pedig eladtam a régi gépemet! Remélem sikerül a képeket feltölteni!

Előzmény: csabesz66 (19696)
twk004 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19792
Üdv!

Igen, még a korabeli prospektusokban is főleg Tourist deLuxe-ok szerepelnek. Igazából semmiben nem különbözött a limó deLuxe-tól (díszlécek, más üléskárpit, kéthangú kürt, stb.), leszámítva a kalaptartó préselt filcet, meg a későbbi verziókon a hátsó ablaktörlőt. Bár ez utóbbi az NDK-ban rendelhető extra volt a Tourist-okhoz. Ja, és a tolótető ... Idehaza talán 2-3 tolótetős Tourist-ot láttam, szerintem ezeket mind hajdani NDK-s külszolgálatosok hozták haza. 3 év külszolgálat után vámmentesen hozhatta be a szerencsés állampolgár.

twk004
Előzmény: gyuzo (19790)
twk004 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19791
Üdv!

Még nem tudom, hogy mennyi marad. Külső-belső fújás esete forog fenn. De ha nem marad, akkor megtámadod a Budalakk XIII: Váci úti (kevéssel az Árpád úti kereszteződés után) boltját, ahol keverték nekem, és a nevemre hivatkozva kapsz belőle újabb adagot. Ugyanis a receptúrát számítógépben elmentik, hogy ha esetleg kéne még a Kedves Kuncsaftnak, akkor ne kelljen küzdeni újra a keveréssel.

twk004
Előzmény: Hamutipro (19787)
gyuzo Creative Commons License 2007.02.24 0 0 19790

Sziasztok,

létezett kombi deluxe is, csak gondolom hozzánk nem hozták.(pár hónapja volt róla szó)

http://cgi.ebay.de/Wartburg-353-tourist-deluxe_W0QQitemZ280084038592QQihZ018QQcategoryZ9801QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Üdv Zoli

pizo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19789

Kb. 300 kg.

Zoli

Előzmény: kkklaci (19788)
kkklaci Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19788

Üdv!

Azt szeretném megtudni, hogy 2T alváz komplett futóművel kb. hány kg lehet? Pesten tud vki, vmi jó bontót, ahol lehet ilyet szerezni, tehát alváz, teljes futóművel, féltengelyekkel, és felnikkel? Az állapotnál az a lényeg, hogy guruljon, és ne legyen túl messze a BMEtől.

Laci

Hamutipro Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19787

Hali twk 004.

Ha nagyon csavargatod a kezem és elég erőszakos vagy akkor 1 lityit a törtfehérből és 1 lityit a kisüstiből átvennék.Sacc/kb ennyire lenne szükségem.2 sárvédő + 1 homlokfal.

Előzmény: twk004 (19776)
twk004 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19786
Üdv!

Azt PiZo barátunk feladata lesz meghatározni. Szerintem olyan 1:0.85-1:0.8 körüli áttétel lenne. Figyelembe véve, hogy a széria IV. fokozat 1969 óta 1:0.906, ellenben a hajdani 313/1 Sportcoupé IV. fokozata 1:0.826-os volt (sajnos fogszámokat nem ír a kezelési utasításom, amiből ez az adat származik ...), így az 1:0.8 megfelelőnek tűnik. A váltóház alapján meg lesz adva a tengelytávolság (viszonylag egyszerű megmérni), aztán már "csak" számolgatni kell.

twk004
Előzmény: WarbiRunner (19784)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19785
Hali!

ŐŐŐŐ, fenékreültem, azt hittem olcsóbb móka ez, így már viszont, sajnos skippelve lesz a dolog, mert nem fog beeférni az idei költségvetésbe...
Amugy gyorsulós kellett volna, de ha ilyen sokba van akkor majd legközelebb:)
Előzmény: twk004 (19779)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19784
Milyen hosszú az 5. sebesség (és a difi áttétel) az autópályázós verzióban? Csak összehasonlításképp érdekelne.
Előzmény: twk004 (19783)
twk004 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19783
Üdv!

Én úgy gondolom, hogy az ilyen akciót egy bontott váltóval érdemes megjátszani. Úgyis az itt jelen lévőknek általában van legalább 1 plusz váltója, bvagy ha nincs, általáéban 3000 HUF környékén adnak egy bontottat. Azt le lehet mosni, szét lehet szedni, és neki lehet látni a fúrás-faragásnak. Így a kocsiban levő 4-sebességest sem kell bolygatni, és amíg elkészül a több-sebességes, addig is használható a kocsi. Így nem is olyan sürgős a project, el lehet vele szüttyögni szépen aprólékosan, hogy tényleg olyan legyen a beépítendő váltó (szimmeringek, szabadonfutó cseréje, stb.) amilyennek lennie kell.

twk004
Előzmény: pizo (19780)
LimDom Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19782

LimDom hívja Piros_A_Gép-et...       Piros_A_Gép jelentkezz!

:-)

Nem tudja valaki véletlenül Feri (piros a gép) telefonszámát?

Köszi!

-Doma

pizo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19781

Ja, és ha már kinn a váltó, akkor lehet hogy a már meglévő hibákat is orvosolni kell: szimmeringek, kihajtás, olajcsere (na ez a legkevesebb), váltórudazat rendbeszedése, esetleg féltengelyek...

Zoli 

Előzmény: pizo (19780)
pizo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19780

És akkor vedd hozzá azt, hogy meindenki vegye ki a váltóját maga, szedje/szedesse szét, majd az új cuccokkal rakja/rakassa össze, mert ez az ár csak az alkatrészekre és azok megmunkálására vonatkozik.

Ezt csak úgy "information for everybody".

Üdv: Zoli 

Előzmény: twk004 (19779)
twk004 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19779
Üdv!

Na, akkor egy gyors számvetés, ha már szóba került ...

Szóval, attól függően, hogy hosszú ötödikes vagy széria ötödikes "gyorsulós" váltó kell (az előbbibe 1 pár, a másodikba 3 pár fogaskerék kell) körülbelül 20 illetve 60 ezer HUF a fogaskerék készítés költsége. Plusz a szükséges gépmunkák a váltóházon és az egyéb alkatrészeken (kapcsolótengely marása, rükverc-fogaskerék tengelyének marása hogy elforogjon az V. fogaskerék mellette, III.-IV. fogaskerekek keskenyebbre marása ill. esztergáltatása). Aztán a nem széria cuccok (kis kütyük a kapcsolótengelyre csavarozva, meg az V. fokozat kapcsolóvilla)leöntetése még Bagor1 öntőjétől függ, Neki jövő csütörtökön viszem át az aprójószágot. Majd kapunk egy árajánlatot homoköntésre + hőkezelésre. Ez kb. további 15-20 ezer HUF. Tehát ha egy homológ áttételű A-s rallye-váltóról van szó, akár a 100 ezret is elérheti a végösszeg. Egy "autópályás utazó" ötödikes váltó "már" 45-50 ezerből is ki tudna jönni.

Mindezt csak "miheztartás végett" írtam le, nehogy az legyen, hogy elkészíttetünk 3-4-5 garnitúra cuccot (mondjuk, vegyünk csak "hosszú ötödikes" váltót, mert csak nekem kéne a homológ áttételű garnitúra, másnak nem hiszem, hogy kéne) 150-200-250 ezres befektetéssel, és akkor jön a döbbenet a partnerek részéről, hogy " ... húvazze', hát nem ennyire gondoltam, akkor inkább mégse kell ..."

twk004
Előzmény: Irmscher 353 W (19777)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19778
Nekem már a lézervágónál van a rajzom :-) Remélem jól vettem le a méreteket.
Életemben először csináltam ilyet, de tetszik a móka.

WR
Előzmény: twk004 (19768)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19777
Hali!

Ezek a dolgok az 5-ös váltóhoz lennének?! Ha gyári vltó knyen átalakítható lenne 5-ösre ezekkel a plusz cuccokkal, akkr assezm feliratkoznék énis a listára, met érdekele a dolog:)
Előzmény: twk004 (19771)
twk004 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19776
Üdv!

Késő ... itt a 6 liter (4.5 festék + 1.2 edző + még a higító is) törtfehér Rezakril. Majd kiderül, hogy milyen, elvégre ez a "járós" autóm lesz. A '76-osnál, ha ez tényleg problémás, majd elgondolkodom a többi festékmárkán.

twk004
Előzmény: frundsberg (19773)
Sihuhu Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19775

Üdv!

A 2T-m esetében nekem is megvan ugyanez a jelenség alapjáraton. Ahogy öregszenek a villamos vezetékek és csatlakozások, úgy egyre több feszültség esik rajtuk, és a 2T egyenetlen alapjárata miatt a világítás is egyenetlenné válik. Lehet, persze, hogy a feszültségszabályozóval van probléma. Majd a szakértők megmondják.  :-)

Zsolt

Előzmény: K.W4rtburg0s (19774)
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19774

Üdv!

A következő a jelenség. Járó motornál, menet közben és álló helyben egyaránt a tompított fényszóró nem egyenletesen világít. Kicsit úgy "vibrál"...pontosan nem tudom, hogy melyik szó rá a legjobb, de nyilván tudjátok mit akarok mondani. Szóval ez minek a hibajelensége, és mik a teendők?! Válaszokat előre is köszönöm!!!

JóUtat!

frundsberg Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19773

Hát a rezakrilt én nem javasolnám, valaki átvette a gyártását és azóta szart se ér hogy finomam fogalmazzak. Pár éve a danuviámat azzal fújtam és tényleg szép lett, utána fújtam egy év múlva kb a P10esemet és már gyanakodnom kellett volna hoyg másmilyen dobozban adták....

Lényeg hogy ugyan fekete de nem a kékes hanem a barnás árnyalatú, nem elég kemény és napon hamar mattul, ugyanakkor nem lehet rendesen polírozni mert teljes kikeményedés után se elég kemény...

Javaslom helyette pl a MobilHell-t sokkal jobb minőség alig drágábban.

Előzmény: twk004 (19758)
warti88 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19772
Photoshop.
Előzmény: F.E.K. (19769)
twk004 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19771
Üdv!

Ez 2-3 éves fotó. A német Historic-bajnokságból, ha jól emlékszem, akkor a Lausitz-Rallyen készült. Mondjuk, én már ekkorát nem dobbantanék Wartburggal ... egyrészt a könnyű hátulja, másrészt a könnyen "elmászó" futóműve miatt (főleg a hátsó lengőkarok azokra a hosszú csapszegekre fűzve nem szeretik az effélét). De hát a versenyző tudja, mikor-mit-miért-csinál ...

twk004
Előzmény: F.E.K. (19769)
LimDom Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19770

Hi! Tudja valaki SCHNITT elérhetőségét?

F.E.K. Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19769
Hmmm :)))

wartburg_repules
twk004 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19768
Üdv!

Legvégső esetben, lévén hogy CAD/CAM szakirányon végeztem el a fősulit, megrajzolom én is AutoCAD-ben, és tényleg egy CNC-esztergályos fogja "kifaragni" ... A fogaskerekeket amúgy se ártana AutoCAD-ben megrajzolnom, onnantól már az a 4 kis "zajos tücsök" ;-) már nem lenne sok. Egyelőre homoköntőt keresünk, és aztán fogok csak rajzolgatni.

twk004
Előzmény: WarbiRunner (19762)
kokojoe Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19767
Hali
Van egy csomó eladó 4T Waresz alkatrészem.
kpl. hengerfej, generátor, trofó,lámpák,lökhárítók, hűtő, je.ajtó, mocitető, üres műszerfal stb.
Ha valakit érdekel hívjon bátran
06-20-526-0924
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19766
Hali

Nem az egész gépet kellene fényezni csak két sárvédőt és egy homlokfalat.
LimDom Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19765

Ez a fényező Tökölön van.

Ha kell, szívesen megadom a számát.

Írj e-mailt (publikus)...:-)

Előzmény: laci bácsi (19755)
heg1 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19764
Szia!

Én elektromos hibára gyanakszok, még pedig kontakt hibára. Próbáld meg az összes csatlakozást széthúzni-összedugni a hőgombától a műszerig. Ha laza lenne valamelyik, akkor szorítsd meg, ha meg oxidált, akkor egy kicsit csiszold meg finom csiszolóvászonnal. És a műszer testelését, és tápját is nézd meg, az is okozhat ilyen villogásokat. Ha a termosztát nem nyitna ki, akkor szépen fel kellene mennie pirosba, de nem villogva. Ha a hőgomba rossz, az is leginkább olyan hibát okoz hogy csal, de attól se nagyon villog.

Sok sikert!
heg
Előzmény: wartburgospeti (19763)
wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19763
Sziasztok!

A következő "riasztó" jelenség ütötte fel a fejét a tegnapi nap haza felé. Rápillantok a vízhőfok ledekre is a két zöld világít és mellette néha fel-felvillan a piros lámpa. :((
Vízmennyiség megvan és a ventillátor sem indult be, sőt a thermosztát sem nyitott. ezek után megálltam , egy kicsit pihentettem a kcsit majd tovább indultam.Ekkor még érdekesebb dolog történt, csak az alsó zöld led égett és mellette villogott néha be a felső piros.Na akkor ez most hogy van? :) Elég érdekes dolog. Most két variáció van.Az egyik az ,hogy hibás az elém tárt kép , tehát a jeladóm meghalt (pár hónapja cseréltem).2. variáció Thermosztát (szintén pár hónapja cserélve).Esetleg mindkettő :D

Ha van valami észrevételetek akkor szívesen várom !!!
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19762
Csak öntéssel hozhatóak létre az alkatrészek? Nem vagyok gépész, nem értek hozzá, de pl CNC-vel nem lehet "kifaragni"?

Apropó alkatrész: Én pont most készültem el a szívósor illeszkedő felületének méretezett skiccével, jövő hétfőre felviszi nekem egy haverom AutoCAD-be.

WR
Előzmény: twk004 (19761)
twk004 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19761
Üdv mindenkinek!

Az "ötgang-váltó saga" új fejezetéhez érkezett:

Elvittem ma a spéci dolgokat (kapcsolóvilla, kapcsolótengelyen levő nem széria kütyük, stb.) egy precíziós öntőhöz. Árajánlatot kérni, hogy 6-8-10 példányban mennyiért gyártanák le nekem. Gondoltam pár ezer HUF-ra, lévén, hogy pár dekás tömegű dolgok. Jött a hideg zuhany: szerszám készítése 100.000,- / alkatrész ... :o( Még az anyagár hagyján, 400 HUF/db lenne, mert 50 grammos a legnehezebb dolog, de a szerszám, az rengeteg pénz. Még körülnézünk PiZo-val, de egyre csak tornyosulnak a fekete felhők az alkatrészgyártás (lásd: felni!) egén ...

twk004
gyuzo Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19760

Szia,

köszi az infót. Valami közelebbit adatot tudsz még a típusokról? Könnyebb lenne megkeresni.

Üdv., Zoli

Előzmény: Irmscher 353 W (19759)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19759
Hali!

Vki kereset Irmscher felnire való kupakokat, a Porsche kupakok, ill a Mercedesé a passzol rá, mert mind a kettő asszem olyan 76 mm-es átmérőjű, az ujabb autóké, pedig kisebb...

WR!

Majd lövünk egy képet a gépről:)

twk004 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19758
Üdv!

Jelenleg nekem egy 30-40 ezres árajánlatom van, szintén "nagyjából előkészített", szétszedett, kikábelezett, stb. autóra (biztos, hogy kell 1-2 órát még dolgozni rajta a srácoknak, nem szakmám a fényezés, csak a nagyját gitteltem ki), vitt festékre (2K-s Rezakril), viszont a szórógittet ők adják (olcsóbbra jött ki a 2K-s szórógittjük, mintha a Rezakril szórógittet vettem volna meg). Viszont ez egy egyszerű fehér autó, semmi extra. Talán márciusban kész lesz, majd megírom, hogy mennyi lett. Én azért a 40 környékére tippelem a végösszeget.

twk004
Előzmény: Tibke (19756)
iusimi Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19757

Köszi a választ!

Annak mi a rendes neve?

Lehet kapni még, vagy lehet vmivel helyettesíteni?

Előzmény: Hamutipro (19750)
Tibke Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19756
Ha az ember nagyjából előkészíti az autót, ki lehet hozni ebből kevesebből is. Nekem 75be megállt hőkamrástól,festékestől(gyöngyház), munkadíjastól,csiszpapír,stb stb.
Előzmény: laci bácsi (19755)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19755

LimDom biztosan tud, ha még nem dobta el annak a fényezőnek a számát aki a Wartburgját 100 rongyért lefújta. A végeredmény: szép munka.  Ennél olcsóbbat nem találsz hacsak nem az unokabátyád csinálja. :)

Laci bácsi

Előzmény: Hamutipro (19754)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19754
Tud valaki Pesten ocsó fényezőt?
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19752
Hali.

A múltkor Atomi rakott be képet a kormányról azon jól látszik mit keresek.
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19751
Ja már az Irmscher kormány volt fönt. Csak a középső műanyag felirat van eltőrve.Kicsit szokatlan . Azt az ürgét meg ott a helyszínen a fára kellett volna rakni, kötéllel.
A váltó betűjelére meg nem emléxem pontosan. Csak mondtam valamit.

Ja úrak nincs valakinek elfekvőben Irmscher kormány közepébe az a kis műanyag disz.
Előzmény: Tibke (19724)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19750
Hali.
a 32 -s az ha nagyon kikopik a fej kiugrik oszt nézhetsz.
Előzmény: iusimi (19727)
Tibke Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19749
nyugodtan csinálhatod az alapján a vasat, mindenhol az alapján csinálják.
Előzmény: WarbiRunner (19747)
Tibke Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19748
Na majd körülnézek, de a 100at midnenképp sokallom, 120ért vettük a komplett kétezres motort váltóval, féltengellyel, kábelköteg, stb stb.sztem meg lehet úszni az egészet úgy nagyon max 40-50ből.
Előzmény: WarbiRunner (19745)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19747
Karbival kapcsolatban...A szívósor tömítés méretei mennyire pontosak? Lehet erre alapozni a szívósor illeszkedő felületét? A héten megrajzolnánk CAD-ben, utána anyagárban kivágják amiből csak akarom. Csak nem szeretném levenni a szívósort, majd csak amikor megtörténik a tényleges karbi csere. (égő az off-al járni).
Előzmény: WarbiRunner (19745)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19746

Jó a kocsi, szerintem ez az amit Csepelen szoktam látni a víztorony környékén.

Előzmény: warti88 (19739)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19745
Ha tudsz olcsón szerezni hengerenkéntit (Skoda Octavia, Seat Cordoba) kompletten elektronikával, AC-val, lamda szondával ne kímélj, szólj! Eddig egyrészt nem nagyon találtam, másrészt ahol volt, 100e fölött mondtak rá. Hát köszönöm...Akkor marad a Honda karbi, amit hátha egyszer végre fel tudok szerkeszteni valahogy.

WR
Előzmény: Tibke (19744)
Tibke Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19744
az még mindig rengeteg sztem, dobd ki azt a karbit. Weberrel nem ehetne ennyit. injektort neki. :)
Előzmény: WarbiRunner (19743)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19743
10.2 lett a full "kisvárosi" enyhetéli ésszelvezetős, kevesetversenyzős tesztfogyasztás. Alakul...
twk004 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19742
AWE!

Az alsónál az az érdekes, hogy "Made In Hungary"-t silabizálok az alsó feliratból ki, ami pedig PiZo barátunknál leledzik, az meg "Made In Czechoslovakia" ... na, akkor ezt értse, illetve magyarázza meg valaki ... (a felső tényleg Skodáé, a pereméből gondolom, ilyen recézett peremű az összes műszerem a GLS-ben)

twk004
Előzmény: wartburg312 (19731)
Tibke Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19741
amire írtam hoyg előfordulhat hogy laza a felfogatása, az pedig az a rész, ami az alsó képen a keretben van, az az egés zegy házban van megvezetve. valaki mozgatja a váltókart össze vissza, és Te meg nézd meg mi az ami laza ott lenn.
Előzmény: Tibke (19740)
Tibke Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19740
A 32-es az a rúd végében lévő persely. ez is szeret kikopni. Rosszabb esetben annyira elkopik, hogy kiugrál belőle, ilyenkor nincs több sebváltás. a magyar sajnos nagyon gyatra, amint zsírt lát kilágyul elég rendesen.
Előzmény: iusimi (19738)
warti88 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19739
iusimi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19738

Szia!

A kép alapján nemtom mi a 32-es. Az is ilyen csukló szerű? 

"AZ is elő szokott fordulni hogy laza a váltón az a rész amiben a kapcsolórúd fut."

Azt meg tudnád mondani, hogy ez melyik?

Köszönöm

Előzmény: Tibke (19734)
iusimi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19737

használtautón találtam az egyik 2T Waresznál:

Előzmény: wartburg312 (19731)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19736
Tudom, beszéltünk múlthéten. Jó sielést, vigyázzatok magatokra! És az autóra.
Egy képet majd tolj már fel a Krixx gépéről, kíváncsi lennék rá.
Előzmény: Irmscher 353 W (19732)
Tibke Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19735
Most a golf 3 ABU motorkódos autó váltóját kérdezed? Mert az CEG, vagy CHL. Ennek megfelelője Poloban a 8P.
Előzmény: Irmscher 353 W (19732)
Tibke Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19734
De bizony a 32es is ha kikopik, össze vissza jár a váltó, és nem csak anny ia tünet hogy tovább kell tolni előrefele. AZ is elő szokott fordulni hogy laza a váltón az a rész amiben a kapcsolórúd fut. két 10es csavar fogja asszem(vagy 8as)
Előzmény: WarbiRunner (19730)
iusimi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19733

Hali!

köszi a választ!

Közben nem hagyott nyugodni a dolog, kiugrottam az autós boltba.

Vittem az ábrát, mutatom a gyereknek mi kéne. Egyből rávágta, hogy az egy fandi csukló (nemtom így írják e helyesen), pontosabban 6-os méretű. Vettem is kettőt gyorsan(1E ft új anyákkal, alátétekkel). Ráadásul az egész fémből van (a persely is), így nemigen fog egyhamar kikopni. A menetes szár rész (37-es) az marad.

Ha kicseréltem beszámolok a változásról!

üdv

Előzmény: WarbiRunner (19730)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19732
Srácok!

Kéne nekem ford számmérő, vmi frankó, olcsóért... 2T-be:)
Váltó témához, Golf 3... ABU kód?!:)

Mugy Szlvákiában vagyok síelni, egy 4T Wartburggal, és eljött idáig minden gond nélkül (WR!, Krixxékkel:)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19731

AWE!

Ezt egy skodából bontottam:

Ezt meg egy OFF autóból, de abba is csak barkácsolva volt. Szvsz ez a tátra mérő:

Vagy majd a szakik kijavítanak...

Üdv, wrt312

Előzmény: twk004 (19729)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19730
Elsőre meghúznám a kis csavarokat (35 és környéke). Nálam régebben mindíg az volt a gond, hogy előbb utóbb lelazultak egy picit. Meghúzás után mindíg rövid úton járt a váltó.
Amúgy a 38-as persely lehet még a hiba oka, hiszen a váltóbot jobbra-balra mozgását az viszi át. A 32-es darab nem hiszem, hogy gondot okoz, mégha ki is van kopva, az az előre-hátra mozgást viszi át. Azzal nincs gond, legfeljebb kicsit hosszabban kell tolni a botot.

WR
Előzmény: iusimi (19727)
twk004 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19729
Üdv!

Nem jó hír ... az egyik ritkább, mint a másik, és komoly verseny van köztük a büszke címért ... ;-) A GLS ford-számmérőt meg 4000-ig szoktam nézni, mert csont széria motor lévén max. 4000-nél váltok, a piros tartományt meg se közelítem. Idén 21 éves lesz, most már minden nap, amit működik, ajándék ... :o))))

twk004
Előzmény: skodalover (19728)
skodalover Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19728
Szia!
De lehet Skodáé! Mégpedig 110R -é. Az a GLS-től nagyobb és pont így néz ki (megegyezik a korai 613-masokéval) :o)
Ja és a GLS fordulatszámmérőt úgylátszik keveset nézted! 5250-5750-ig szaggatott piros, onnan 8000-ig pedig folytonos piros :o)
Előzmény: twk004 (19700)
iusimi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19727

Sziasztok!

Azt olvastam, hogy a váltó rudazatban van vmi kis műanyag persely, ami ki szokott kopni és az igencsak bizonytalanná teszi a váltót.

Sajna az enyémen is meg van ez a tünet. Én már megtanultam az íveket, ahogy mozgassam a váltót, de sajna a páromnak néha nagyon nem akar sikerülni, így gondoltam kicserélem.

Csak sajna azt nem tudom hol van az a persely...

Nézegettem ezen a két képen:

Én a másodikon gondolok a 38-as számű két kis valamire.

A 33-as lenne vmi kis bütyök, ami elvileg fémből van és az nem kopik.

A rajz alapján a 37-es kis elvileg menetes, azon lehetne állítani, ha nem kapok új perselyt?

Ezeket be lehet még egyálatlán szerezni?

A 33, 37,38 számú tételeket érdemes lenne gondolom együtt cserélni.

Válaszotokat előre is köszönöm!

CM5105 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19726
2000-ben vettem egy púpos wartburgot, akkor hosszas könyörgés után a sarkot levágva visszaadták a szürke forgalmit. Megpróbálok valami ptotekciót szerezni, hátha ismét megcsinálják. Az autót 30 éven át mindig vizsgáztatták, legutóbb 2005-ben, én is csodálkoztam, hogy nem cserélték még le a forgalmit. Az autó már tárcsafékes, kicsit utána nyomoztam, 1975 tavaszán jelent meg a 353w, innentől van tárcsafék és kétkörös fékrendszer.
Előzmény: Camping311 (19708)
Tibke Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19725
Miylen AHY-ról beszélsz? Olyan nincs. :)
Nem AYZ az?:)
Előzmény: Hamutipro (19723)
Tibke Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19724
Már Irmscher kormánnyal jöttél haza? jól járt mi? így b*ssza el egy kis pöcsfej az ember sok-sok munkáját.
Előzmény: Hamutipro (19723)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19723
Na ,hogy borzoljam az idegeket én is mondok 3 betűt AHY .Vagy valami ilyesmi az enyém amit vettem és arra azt mondtátok hosszú mint a vonat fütty.

Tibke köszi a közreműködést .JA szép a tesód gépe. :-( .
Előzmény: Tibke (19722)
Tibke Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19722
Neeem, AHD-ra emlékeznék, ez tuti hogy nem az, ugyanis ez egy Golf 3 váltó.
Előzmény: WarbiRunner (19721)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19721
Szerintem az AHD lesz, nem?
Az, amit egy Trabiba beraktál anno?
A mocira rákérdezek majd!

Előzmény: Tibke (19720)
Tibke Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19720
Kódján agyalok egész délelőtt, mert otthon van :) de az áttételekre nagyjából emlékszem, és olyasmi emlékeim szerint mint a CWU. csak nekem valami D is rémlik a kódban.
Igazából nincs szükségem arra a váltóra, ha kell neked. de helyből jobb lenne ha hoznál az enyém helyett egy hosszabbat, és már viheted is.:) (konkrétan nem az enyém, hanem haveromé)
az a komplett 1.3i motor mennyibe fájhat?
hétévgén megnézem pontosan azt a kódot.
Előzmény: WarbiRunner (19716)
gyuzo Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19719

Keresnék Irmscher felnihez kupako(ka)t. (vagy mi jó a helyére?)

Ha valakinek van elfekvőben, kérem írjon.

Zoli

gyuzo Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19718

Szia Atti!

Küldtem Neked egy mailt, benne egy telszámmal. Ha kettő lenne, az egyik stipistopi :-)

Üdv., Zoli

Előzmény: twk004 (19710)
gyuzo Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19717

Igen :-)

Előzmény: pizo (19707)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19716
Húúú...most bőség zavara van...
8N-est tudok sztem szerezni, sőt egész 1.3i motort, ott fekszik a bontóban, ahol Irmscherrel voltunk, kicsit szutykos, de egészben van. Volt ott néhány Golf még, de itt az Apróban is szoktak hírdetni.
Sőt, W312-nek is van sztem még talonba eladó, bár ezügyben inkább nyilatkozzon Ő.
Lenne viszont akkor elsőre 2 kérdésem:
1. kell e neked a VW fórumon kibeszélt váltó?
2. mi az 1.4-es váltó kódja (ilyet is nagyon kerestem ám)

üdv,

WR

Előzmény: Tibke (19715)
Tibke Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19715
Warbirunner! Tudok neked CWU váltót, ha hajtasz fel helyette hosszú difiset.(8P,CEG,CHL)
ÉS nekem is van egy sérült házas(meg lett csináltatva) 1996-os 1.4 Golf váltóm. Ez is hosszabbra elcserélhető.(golf II 1.3 akár)
Előzmény: WarbiRunner (19713)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19714
Köszönöm a gyors választ! Közben nyomozok. Nem vettem észre semmi változást a világításban, nem jelzett semmi. De vagy egy gyanúm, beépítettek egy indításgátlót a gépbe. Ott lehet a baj. Vagy kontakt hiba, vagy vékony a madzag. Majd próbálkozom a kikötésével. Remélem, az segít.
Előzmény: gligeti (19712)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19713
Az önindító behúzómágnesét kellene megingerelni közvetlenül egy szál drót segítségével. A behúzómágnes az önindító tetején elhelyezkedő kisebb hengeres test, az önindító felső érintkezőjére csatlakozik. Ezt az érintkezőt kellene közvetlenre kötni egy pillanatra. Az autót tedd üresbe, nehogy elüssön, ha mégis működik! Lehet, hogy nem a legszakszerűbb módszer, de én így csináltam, és ki is derült, hogy a behúzó nem húz be.
Másik lehetőség, ha figyelembe vesszük, hogy ugyanaz okozta a leállást és a nem indulást, akkor valami alapvető és nagy elektromos hiba van (szakadás) valahol. Gyújtást ráadva világítanak a kontroll lámpák?

WR
Előzmény: Pí-cinke (19711)
gligeti Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19712

Ott más baj lesz. Azt, hogy van-e szufla, könnyen ellenőrizheted (pl. index, vagy belső világítás ég, és indítózáskor sem húnynak ki.). De ha a másik akksival se megy, inkább arra gyanakodnék, hogy az önindító nem megy, pl. a szénkeféje elkopott, vagy ha nem is kattan, akkor a behúzórelé ment tönkre, ilyenek.

Piros kis villám (töltés visszajelző lámpa) nem égett előzőleg araszolás közben?

Előzmény: Pí-cinke (19711)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19711
Szép napot! S.O.S.! Ma volt egy kis kalandom, és a tapsztaltak segítségét szereném kérni. A Dózsa György úton araszolás közben leállt a motor és nem tudtam újra beindítani, meg sem moccant az önindító motor. A volt tulajt kérdeztem, szerinte az aksi adta meg magát. Generáltam egy új aksit, ennek ellenére nem indul az autó, még csak nem is kattan az önindító. Cserélhetem azt is, vagy van egy ennél jobb, egyszerűbb és olcsóbb megoldás? egy tanácstalan Picinke :)
twk004 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19710
Üdv!

... amelyet, ha végigszámolod, átalakítás nélkül lehet beszerelni a kétütemű Wartburgba. Lévén, hogy V8-as a Tatra, tehát minden főtengelyfordulatnál gyújt egyet a trafója. Ellenben a 4-hengeres 4T-kkel, amelyek csak minden másodiknál: ezért kell bütykölgetni a 4T fordulatszámmérőket 2T-be szereléskor ...

twk004
Előzmény: gyuzo (19706)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19709

Üdv!

Tökéletes az ötlet, csak kiegészíteném. A customba akartam ezt a megoldást, az egyik ajtóba már majdnem bennvolt a 535 zárszerkezet.

Másik ötlet, hogy egy reteszszerűséget építesz a zár mellé, és a közp.zármotor azt tolja aegy sinben a kilincs és a zár füle közé. A probléma ugyanaz, mit a másiknál, erre megoldás a csomagtartóba beszerelt "vezérlőkör", vagyis két nyomógomb a kpzárvezérlőhöz, esetleg egy "reed"relé valahova a kaszniba, amit egy sima mágnessel lehet működtetni.

M

Előzmény: LimDom (19692)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19708

Üdv!

Kérdezz utánna, mert asszem, csak kilukasztják, és visszaadják a régi forgalmit, ha kéred. Viszont ha "elhagyod" a forgalmit, az új vizsgát is jelenthet, ha már fél évnél régebbi. Esetleg ki lehet sírni papírt a KFF-től, de sztem ez a bonyolultabb megoldás.

Viszont érdekes, hogyan maradhatott meg a szürke forgalmi az újfajta rendszámhoz, ugyanis ki kellett volna akkor cserélniük.

Z-s rendszám, akkor még elöl-hátul dobfékes ugye?

M

Előzmény: CM5105 (19674)
pizo Creative Commons License 2007.02.20 0 0 19707

Komolyan?

Előzmény: gyuzo (19706)
gyuzo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19706

A Tatra 613-ban van ilyen fordulatszámmérő...

:-))

Üdv., Zoli

Előzmény: pizo (19703)
twk004 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19705
Üdv!

Végül is sikerült beszúrni a kívánt képet: na így néz ki a gyári verzió. Ezért is firtattam a 4 ellenőrző lámpa meglétét.

twk004

Előzmény: pizo (19703)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19704
Nem Playboy nyúszinak készülők.
Előzmény: frundsberg (19701)
pizo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19703

Legalábbis cseh gyártmányú.

Zoli 

Előzmény: frundsberg (19697)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19702
Akkor Jawa de tuti valami cseh és már láttam is ilyet, de nem emlékszem hogy hol...
Előzmény: twk004 (19700)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19701
El ne felejts nagy szőrős fület is növeszteni hozzá :)))
Előzmény: Hamutipro (19699)
twk004 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19700
Üdv!

Nem, az nem lehet Skodáé. Az sokkal kisebb, kb. a korábbi 3-órás műszerfalban levő üzemanyag + vízhőfok műszer mérete. Tippem szerint vagy Jawa motorkerékpáré (szintén kétütemű, és elektronikus, ha jól emlékszem) vagy Tatra teherautóé (ellene szól, hogy nem forog 5000 körül). Ráadásul a Skoda 4000 körül lesz piros, és csak 6000-ig kalibrált. Tudom, mert fél éve azt nézem minden áldott nap ... :o)

twk004
Előzmény: frundsberg (19697)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19699
Holnap megyek és veszek egy kalapot,meg kesztyűt.
Őregúras vezetéshez elengedhetetlen.
Előzmény: WarbiRunner (19693)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.19 0 1 19698

ff

És ha már fordulatszámmérőnél tartunk nekem ilyen van benne.

frundsberg Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19697
Hmm lehet hogy csak én látom rosszul de az nem véletlenül egy Skoda fordulatszámmérő??
Előzmény: pizo (19686)
csabesz66 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19696

Sziasztok!

Mivel külön nincs "Wartburgot vennék" fórum így ide írok!

Jó vagy jobb állapotú 4T Wartburgot vennék 160-180e ft környéki áron, lehetőleg minél több /min 1év/ műszakival.

Jelentkezéseteket az emcse66@freemail.hu ill. 06304649286 számon várom , előre is kösz!

Üdv.: csabesz66

Tibke Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19695
vagy a másik megoldás hogy úgy lesz benen a kp. zár, ahogy A trabikban bal oldalt. ott a kp zár motor a kilincs mögött van, vizszintesen, és a lázára hagyott l alakot mozgatja, ami nyomkodja a zárat a gomb benyomásakor. mikor be van zárva elhúzza a nyelv elöl az l alakot, és így csak üresen nyomkodható a gomdb, ne méri el a zárat. kulcsos nyitás itt se lehetséges többé.
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19694
LimDom

THX. Örök hálám.
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19693
Nekem nem megy 10 alá, de a papírtömítés egyértelműen 2l csökkenéssel járt. Én is próbáltam most okosan vezetni, de 10 alá nem fog menni, max fél litert spórolok így, akkor meg inkább taposom neki. Kezdek gyanakodni, hogy ez a 10-11l annyira nem rossz, a Fóbia ugyanis szintén 11-et evett tisztán városban. Pedig az gyerkőcszállító, úgyhogy nem állatkodok vele. Nomeg nem is nagyon lehet.

A karbi projektem megint húzódik, mert nem rég tűnt fell, hogy a boltban nem szívósortömítést adtak, hanem kipufogót. Még jó, hogy odapróbáltam, mielőtt elmentem volna lézerrel kivágatni az illeszkedőfelületet. Pedig várom már nagyon, hogy mit tud úgy a motor.
Most 11-et gyorsul, 11-et eszik. Jobb lenne 10/10, vagy 9/9 :-)

WR
Előzmény: Hamutipro (19685)
LimDom Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19692
Akkor írok egy pár sort a központi zárról:

Amit mondanak, az igaz is meg nem is!:-)))) Alapból előre tényleg nem rakható be (csak hátra), de némi fantáziával és gondolkodással rájöttem a nagyon egyszerű megoldásra... Előre azért nem rakható be, mert az ajtó nem gombosan zárható, mármint nincs rajta ajtógomb(ezt nyilván tudod:-)))))))))) és a központizár-motor kallantyúját a zár azon részére szokás ráakasztani, amit amúgy a gombbal húzogatnál fel és le! (Ezért látod más autónál, hogy a kp.zár zárásakor és nyitásakor a gomb mozog, tehát ugyanaz, mintha az összes gombot pl. lenyomnád kézzel.)A MEGOLDÁS: kell szerezned + 2 hátsó ajtó zárszerkezetet (2 és 4 üteműé tökugyanaz), és ha azokat berakod előre (töksimán berakható a kp.zár is: csak néhány csavar), akkor már meg is van a pöcök, amire rá is lehet rakni a kp.zár motorját. Vagyis annak kallantyúját.
Hátránya lesz, hogy a kulccsal nem fogod tudni kinyitni már az ajtót (pl. az elem lemerülése esetén), szóval oda kell figyelni a távirányítóra!

Ha bármi kérdésed van még (lehet hogy nagyon pongyolán fogalmaztam), csak nyugodtan!:-)
Előzmény: Hamutipro (19685)
twk004 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19691
Üdv!

Azt nem magamnak javasoltam, hanem wart312 Tibinek ... :o)

twk004
Előzmény: pizo (19675)
twk004 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19690

... nem megy a képfeltöltés ...

twk004
Előzmény: twk004 (19687)
iusimi Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19689

Köszi!

Mi miatt érdemes?

Biztonsági oka van, vagy más?

Előzmény: WarbiRunner (19682)
iusimi Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19688
Köszi!
Előzmény: LimDom (19683)
twk004 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19687
Üdv!

... és amint mondtam, ez már egy másolat. Szerencsére van egy jó fotóm a Bad Berka-i 353WR-ből, azon remekül látszik, hogy hogyan volt gyárilag a 4 ellenőrző lámpa megoldva.

LMAir kollega, a héten Rád csörögnék. Ugyanis Veletek szeretnék másoltatni ebből a műszeregységből. Szerintem max. 2 kg modellgipsz kell hozzá ...

twk004
Előzmény: pizo (19686)
pizo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19686

Az egyik képet lehagyta, a másikat kétszer ttete be.

Zoli

Előzmény: pizo (19684)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19685
Szasztok Urak.
Na túlvagyok egy bontós köruton. Semit nem kaptam amit akartam.Sajog a szívem,olyan gépek vannak bontás alatt.

Más látott már valaki Warnyúba központi zárat?
A mester emberek szerint a zárszerkezet miatt kivitelezhetetlen. De mintha itt a topikba lenne valakinek.
Sötétitsen már fel ,lehet v nem beszerelni?

Pierburg karbival őregúras tempóval sikerült városba 10 liter alá menni. Gratulálok magamnak.
pizo Creative Commons License 2007.02.19 -1 0 19684

Sziasztok,

Na végül (kis kerülővel) nálam landolt a holmi:

+ ezen kívül két áthúzott Genex ülés. Azokról is teszek majd fel képet. A műszefalat Attila megkapja mintának. Lehet majd másolgatni. Az ülések nem lesznek eladók! Mennek majd az egyik kiskerekűmbe. 

LimDom Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19683

Helló!

Nekem egy az egybe' van fenn az Irmscher alufelni a gyári tőcsavaron és a gyári anyákkal, mármint kerékcsavarokkal. Szerintem tökéletes, mert pont végigér a tőcsavar az anyában. Én semmiképp nem cserélném le!:-) De csak egy vélemény.

Előzmény: iusimi (19681)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19682
Tőcsavar jó, de érdemes alufelnihez való csavart venni.
Előzmény: iusimi (19681)
iusimi Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19681

Sziasztok!

4T Wareszra az alufelni alá elég a gyári tőcsavar és jó hozzá a gyári anya?

Ha nem lehet olyat kapni és kb mibe fáj?

Tovább bonyolítom: ha nem jó, akkor minden téli-nyári felni cserekor kell a tőcsavart is?

Köszi

m-i-k-e Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19680

Hali!

Itt a legalsó képen lévő órát lehet kapni valahol és működne ez 4t-be. A fordlatszám mérő nagyon megtetszett.

mike

Előzmény: Atomi (19655)
F.E.K. Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19679
...és szerintem ez a legegyszerűbb megoldás is :)
Előzmény: kisscsabee (19678)
kisscsabee Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19678

szerintem azt a szürke forgalmit csak akkor tudod megtartani, ha átírásig "véletlenül elhagyod" :)

Előzmény: CM5105 (19674)
kisscsabee Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19677

Ment a válasz is.  :)

Előzmény: CM5105 (19676)
CM5105 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19676
Küldtem egy mailt.
Előzmény: kisscsabee (19662)
pizo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19675

A púpos topicban írja, hogy egy púpos pickup lenne a következő project...

Zoli

Előzmény: Atomi (19673)
CM5105 Creative Commons License 2007.02.19 0 1 19674

Köszönöm a sok gratulációt, nagy szerencsém volt vele. Hirdetési újságban véletlenül találtam rá, szerencsére az ország túlsó végén volt (Pesthez képest), így kevesen mozdultak rá. Hátulról látszik még egy nem eredeti dolog, a felirat. Ezen még a ciráldás volt, beszerzése folyamatban. Zöldkártya évvégig van rajta, jövőre meg remélem kap OT-s rendszámot. Még a szürke forgalmival vettem meg (ZL 11-56 az eredeti rendszám). Hogyan lehetne ezt vajon az átírásnál megtartani? Krómozott lökhárítót lehet még valahol kapni? A hátsón sajnos van egy horpadás. 

Előzmény: Camping311 (19665)
Atomi Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19673

Mert már gyűjti a historic racing-hez a cuccot, hogy ne unatkozzon ha az utcai és a veterán elkészül...

Előzmény: pizo (19672)
pizo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19672

Tegyetek már be egy képet arról, hogy miről beszéltek. Ami Atomi képén legfelül van? A tudatlan púpos-mániás még nem látott ilyet...

Zoli

Előzmény: twk004 (19660)
Atomi Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19671
Igen, mondom én hogy az ilyet ha akkor nem viszed el izibe, akkor kár is beírni is, úgyse lesz már meg. TWK-004 meg nem kicsit morcos lesz amikor olvassa.
Előzmény: wartburg312 (19666)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19670
Hali!
Az Irmscher cég ma is létezik, asszem Stuttgartban van a fő hadiszállásuk...
Ma is mint régen, Opelekkel foglalkoznak, a Wartburg csak ugy volt náluk.
Csak érdekesség képpen:
Vhol olvastam, h anno 4T Wartburg készült 1.1-es mocival, asszem az elsőszériás Transokban csak lyen kis moci volt, jó gáz már, nem?!
F.E.K. Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19669
Hűűűűű.... fogadd elismerésem, gyönyörű a járgány!
Előzmény: CM5105 (19661)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19668
Pont a minap számolgattam, hogy esetemben egy felújításnál nem lenne drágább viszont hatékonyabb lenne venni egy nagyon keveset futott 4T-t, ami elöl össze van csukva (no ilyet szerezni persze nem túl esélyes, főleg ha még szín elképzeléseim is vannak :-)).
Nem kéne kárpitokkal játszani, alvázat foltozni, elektromos rendszert rendbeszedni, féktárcsát, kormányművet, lengéscsillapítót cserélni, küszöböt, fenéklemezt hegesztgetni, és még számtalan bosszantó apróságot kijavítani, csak át kéne rakni az enyémnek az egész elejét. Nem is beszélve arról, hogy a donor autót szépen elő lehetne készíteni közben meg tudnám használni a gépet.

WR
Előzmény: Camping311 (19665)
festina 975 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19667
Hát srácok,az ember mindig tanul valamit!A 3-nagy órás müszerfalat melyik tipushoz csinálták?Mert gondolom ez egy limitált darabban volt.Apropo,amugy gyári volt az óra,vagy külön célra gyártanak ilyen müszereket?tud valaki bövebb infot adni?Gondolom,nem csak nekem tetszet a müszerek összképe.........
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19666

AWE!

Most hívtam őket, reggel már valaki elvitte :-(((

Sajnálom...

Üdv, wrt312

Előzmény: twk004 (19660)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19665

Nah szép.... ilyen szutykokat még van aki megvesz? Ha rájösz, hogy tévedés volt, szólj, jutányos áron megszabadítalak tőle :P

Hol a fenében lehet ilyenhez hozzájutni? ;) Gyönyörűűűűűűűűűűűű. Tárcsafékes már?

Magyarországon csernobil is kaphat zöldkártyát. Nosztalgia autónak jegyeztesd be, és mindent lehet. Ha meg mégsem, akkor meg ne irasd át, és beszéld le a korábbi tulajjal, hogy egy évig kölcsönadásival jársz.

Sihuhu Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19664

Én is gratulálok!

Ez a warti olyan újszerű állapotban van, hogy már múzeumban lenne a helye. :-)

Zsolt

gyuzo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19663

Szia Laci!

Nagyon szép az autó, gratula hozzá!

Szerintem a régi tulajjal zöldkártyáztasd le az autót, aztán jövő ilyenkor veteránvizsga, így nem kell a katalizátorral foglalkozni.

Üdv., Zoli

kisscsabee Creative Commons License 2007.02.19 0 0 19662

Helló!

Megkérdezhetem, hogy mennyiért sikerült hozzájutnod ehhez a nem mindennapi autóhoz?? (persze, ha nem vagyok túl indiszkrét)

Csabi

CM5105 Creative Commons License 2007.02.18 0 1 19661

Sziasztok!

A héten vettem meg ezt a csodát. 1977-es, 29.000 km-rel, öreg bácsitól, örök életében garázsban állt, még a gyári gumik vannak rajta. Egyetlen dolog nem eredeti, az első indexbúrák. Olyan krómozott szegélyűre lenne szükségem. Nincs valakinek eladó, vagy nem láttatok valahol autósboltban elfekvő példányt? Meg mostanában kicsit kiestem a témából, nem tudom, hogy lehet-e még zöldkártyáztatni frissen vásárolt autót. Köszi előre is.

twk004 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19660
... ha addig el nem viszed ... ígérd meg, hogy mintadarabnak kell, fröccs-öntéshez, ha TÉNYLEG a No. 5169 homológlapban szereplő, 1985-től Gruppe A-ban homológ 3-órás műszeregység ...

twk004
Előzmény: twk004 (19659)
twk004 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19659
AWE!

Tibi, ez mikor volt? Mert pénteken voltam ott és semmi effélét nem találtam ... elhiheted, hogy ha valaki, akkor én marha gyorsan rácsaptam volna ... kb. ADMV felni ritkaságú dolog, és szörnyű kurrens. Kedden megyek focizni a Vezér útra, egy suliba, asz'szem, lesz még 1 utam a Bonciba.

twk004
Előzmény: wartburg312 (19657)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19658
Még nem lehet tudni semmit. A skálát lebontják, ott nem lesz az biztos :-(((
Előzmény: laci bácsi (19656)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19657

"A bonciban egy 2T-ben 3 műszeres (km/h, kombi, fordszám) műszerfal van."

Vagyis, ha nem lettem volna egyértelmű: 3 műszeres műszerfal, ami tartalmaz 3 nagy műszert. Ezek: km/h, kombinált vízhőfok és üzemanyagszint valamint visszajelzők (mint a púposban anno) és egy fordulatszámmérő. Ez leginkább az általad elsőként belinkelt képre igaz...

Éppen ebédidőben mentem és nem voltam úgy öltözve, várni meg nem volt kedvem egy fél órát, ezért maradt ott. De ha még meglesz, holnap elhozom, mert már többen is megkerestek miatta...

Előzmény: Atomi (19655)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19656

Tudja valaki mikor és hol lesz a legközelebbi Wartburg-Trabi tali amit a klub szervez?

Laci bácsi

Atomi Creative Commons License 2007.02.18 0 1 19655

Nem kacifántoskodásképp, de wartburg312 leríhatná hogy pontosabban mit látott, mert az hogy három, az sokféle is lehet...

Nem mintha megvenném, meg már úgyis biztos eltüntették a sáskák, csak mégis.

Előzmény: wartburg312 (19621)
festina 975 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19654

Sziasztok,wartburg312 irta,hogy látott egy kombinált müszert valamelyik bontoban.(ford/viz/benz).Meg tudnád irni melyikben volt,és mennyit kértek érte?Elöre is köszi,e-mail publikus.

A zöld négyütemü 312-röl tud valaki valamit?

Előzmény: wartburg312 (19621)
heg1 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19653
A képek újra, mert elég rosszul látszanak, az index lekicsinyítette:

http://cunci.extra.hu/wartburg/2T-hez.jpg
http://cunci.extra.hu/wartburg/4T-hez.jpg

heg
Előzmény: frundsberg (19650)
heg1 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19652
Szia!

Kösz :))

A jelfogó amit vettél az bőven jó, ha 30A-t bír az érintője. :)
A lámpákat mindenképp párhuzamosan kösd, mert sorban csak fél fénnyel vílágítanának, vagy pedig 6 voltos kéne, ahogy Camping311 kolléga is írta. De az se lenne az igazi, mert ha egyik kiég, akkor a másik is elalszik.
A (+) feszt. valami masszív helyről vedd le. (vastag vezetékről, de legegyszerűbb az akkuról közvetlen, ha nincs kedved keresgélni a bizti táblán) De rögtön utána tegyél is egy biztit. Ha 55W-os izzók lesznek akkor 16A-os biztit tegyél. Ha haladunk tovább jön a jelfogó munka érintője (húzva záró) utána az izzók, és az izzók másik oldala testen. Célszerű egy test vezetéket is húzni, mert a kaszni elején vagy lesz jó test, vagy nem. (rezeg, és változhat a kontakt) A test vezetéket nem muszály az akkuig vinni, találsz előtte is valami jó testet biztos. Mondjuk a motor, vagy sebváltó egyik csavarja alá saruval. Ez volt a főáramkör.

Most jön a jelfogó cséve áramköre:
Ennek a (+)-át a világításkapcsolóról (a parklámpához menő vezetékről) vagy a park biztijéről (elmenő oldal), vagy a park izzóról veheted le. Amelyik kényelmesebb huzalozás szempontjából. De legjobb a parkizzó biztije után, mert akkor egy biztit megspórolhatsz, mert közös lesz a park izzóval. A jelfógócséve 50...200mA-es áramfelvételét nyugodtan rá lehet akasztani, elhanyagolható. (Erre azért van szükség, mert így lesz függésben a parkfénnyel. Parkfény nélkül nem szabad égnie, ezt műszakin ellenőrzik is.) A cséve másik oldalát pedig vidd be a műszerfalon lévő ködlámpa kapcsolóra. A kapcsoló másik oldalát pedig kösd testre. (Azért így írtam, hogy a (-) ágban van a ködlámpa kapcsoló, mert így elég egy szál vezeték befelé, elég lesz azt áttuszkolni a kábel bevezetőn. És ha netán megsérül a vezeték, és testhez ér, akkor sem lesz zárlat, legfeljebb égni fog a ködlámpa.)

A huzalozás nagyáramú részét, legalább 2,5mm2-es vezetékkel huzalozd, a cséve áramkörét elég 0,5-össel is. A visszajelentésről szándékosan nem írtam, mert nem tudom milyen kapcsolót teszel. Az annak a függvénye lesz.

Támpontnak itt van két eredeti rajz, az első 2T-hez, a másik 4T-hez. Bár amit elmondtam, az egy harmadik variáció, majd eldöntöd melyik a szimpatikusabb.

Sok sikert! Ha valami nem tiszta, akkor kérdezz bátran.

heg

Camping311 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19651

Hali!

Jó a kérdésed, és nem vagy egyedül ezen kérdésekkel.

A ködlámpákat lehetőleg párhuzamosan, azaz a relétől mindegyik kapjon "+"-t, min 1,5-ös kábelen. (Sorbakötve 6V izzókat használhatsz :P )

Testelésre általában elég a kaszni, ha minden gyári testkábel megvan, viszont magadnak segítesz, ha egy közelben található vastag barna kábelről viszed a testet.

A ködlámpa használata kizárólag (!) bekapcsolt helyzetjelző mellett engedélyezett, tehát a lámpakapcsolóról egy másik kapcsoló segítségével vezéreld a relét. A ködlámpát mindenképpen az akksiról biztosítón és relén keresztül tápláld árammal.

Nekem volt egy érdekes ötletem: egy fényszóróváltó relét raktam be vezérlésként, és egy egyszerű nyomógomb működtette. Ez azért jó, mert "áramszünet" esetén lekapcsolta, mint a távfényt, és a pingvinek sem maceráltak. A mai napig némelyiknek mániája, hogy nem szabad ködfényt használni. Egy jól beállított első ködfény rajtuk kívül senkit nem zavar, viszont nem kezdenek szemből előzni.

Heg:

nem keveset játszottál vele :) luxuslimuzinok sajátja a lightcontroll. Viszont hasznos cucc :) Ötletes az izzókímélő megoldásod, de akkor célszerű lenne a 140/100, amit csak kellő körülmények között kellene teljes üzemben küldeni :)

frundsberg Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19650

Hűű úgy látom komoly elektromos jártassággal bír a kedves kollega :)))

tudsz nekem segíteni ködlámpa bekötéssel kapcsolatban esetleg? Egy relét már vettem hozzá ami asszem el kell hogy bírja, 12V 30 A van ráírva. Namost, sorba kössem a ködlámpákat vagy külön-külön? Illetve vigyek neki valahonnan külön testet (mondjuk a - saruról) vagy elég neki amit a kasznin keresztül kap? A + ot honnan vezessem a ködlámpákhoz, az akkuról vagy a gyújtáskapcsoló valamelyik áram alatt lévő pontjáról?

Előzmény: heg1 (19646)
Atomi Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19649

Szép próbálkozás volt, de ez se jött be nekik. (Amúgy nem az adásvétel napja számít, hanem a következő naptól. Az előző tulajdonos már a biztosítást is lemondhatja és ha túlfizetett -negyedévesen fizetett- időarányosan napra lebontva azt is visszakapja, de az adásvétel napján még ő számít jogilag a gk. tulajdonosának, mivel 00:01 perckor még ő volt, és a biztosítást is 24:00-ig fizeti aznap. )

Írj egy válaszlevelet nekik és csatoljad az adásvételi másolatát a következő kommenttel (gondolom nincs rajta óra/perc) : Emlékem szerint este 6 óra után írtuk alá az adásvételi dokumentumot, amikortól is  nem hiszem ezen időszak utolsó napja is engem terhelne  -  tekintettel a fizető parkolás időablakos jellegére. Figyelembe véve azt, hogy egészen máshol lakom, illetve feltehetően az adásvétel napján felmerült tilosban parkolás helyszíne és a korábbi elkövetési helyszínek között hasonlóság mutatható ki, kérem kérjenek a belügyminisztériumtól adatpontosítást, mivel én ugyan maguknak egy buznyákot se...blablabla. Tisztelettel : LMAir

Úgyse perelnek be, de ha netán mégis, hidd el hogy biztosan elvesztik ahogy már előző hozzászóló is megnyugtatott.

Előzmény: LMAir (19647)
heg1 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19648
Üdv!

Ajánlva kaptad? Mert ha esetleg nem, akkor honnan számítják a 10 napot? Ez esetben esetleg meg sem kaptad...

Ha ajánlva jött:
Én írnék a feladónak egy levelet, hogy mikor volt a tulajdonomban, ezért nem nekem jár a büntetés, és csatolnám az adásvételik másolatát. Ezt feladnám ajánlva tértivevényesen. Persze nyilván a levélből is hagynék magamnak egy másolatot.
Ha beperelne mégis, megakadályozni nem tudod, de elveszti a pert, mert bízonyítékod van.

heg
Előzmény: LMAir (19647)
LMAir Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19647

Légyszi segítsetek!!

Kaptam egy levelet parkolási társaságtól:
- volt auómra egy listát, kb 15 tétellel, összesen 65000 Ft értékben

ÉS ITT KÉNE SEGÍTSÉG VAGY ÖTLET:
Az autó 2004.12.03 - 2005.12.23-ig volt az enyém.
Adásvételi dátuma 2004.12.03
Eredetvizsga 2004.12.03. 16.10.
Átírás dátuma 2004.12.09

A lista az alábbi (részlet):
2002.04.05 14.19 - Bp
....
2004.12.03 10.14 - Bp

- Na most mi közöm van nekem a parkolásokhoz, hiszen az autó a
nyilvántartás szerint csak 12.09-én került a nevemre????
- Mivel az adásvételin csak dátum van, óra és perc nincs ezért asszem az
utolsó tétel még akár az enyém is lehet, bizonyítani az ellenkezőjét
nem tudom.
- Miért pont nekem küldték a listát, és nem az előttem vagy utánam
következő tulajnak, hiszen BM nyilvántartás szerint én csak 12.09-től
vagyok tulajdonos.

Persze a levél végén benne van, hogy 10 napig fizessek, mert ha nem
akkor polgári peres eljárás stb stb. Ha alaptalanul rágalmaznak, akkor
viszont én jelenthetem fel őket?!?

Előre is köszi a hozzászólásokat!!!!!

heg1 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19646
Szia!

A 100/80-nál is jobb a Megalight? Ezt nem gondoltam volna...
Ezért is írtam a 19633-as hsz-ban, hogy nincs tapasztalatom velük.

Nekem annyiban más volt a dolog, hogy muszáj volt átalakítani az áramkört két okból is. Egyik hogy már régen rossz volt a kapcsoló érintője, másik, hogy ezen kívül is volt kb. 2,1V feszültség esés az akkutól az izzókig. (eredeti 60/55-össel). Tehát az izzóra jó esetben is csak 11,7V jutott. (oxidált csatlakozások)

És így átalakítás közben, legalább készítettem néhány újítást is:
Biluxkapcsoló átváltásakor rövid időzítés mielőtt a kikapcsolt fény elalszik, kb. 0,5 sec.
A tompítotton fényerő szabályozás (éjjel/nappali átkapcs. Minek égjen teljes fényerővel nappal? Izzó/foncsor élettartam növelése, és energiaspórolás.)
Az izzók lágy indítása, csökkentett feszültséggel, ami kb. 100ms ezért nem zavaró, de még sincs akkora áramlökés a hideg izzószálon.
És nem utolsósorban a távvezérelhetőség, meg ha lezárom/riasztom a kocsit, akkor leoltja a lámpákat.

És a lényeg ezek után, hogy jól is világít. :)) Most csak kb. max. 80mV esik a komplett áramkörön, teljes fényerőre kapcsolásnál.

Ja és még egy fontos dolog, a fények meglétének ellenőrzése. Főleg tompítottnál, féklámpánál, és hátsó világításnál van nagy jelentősége, hogy ha kiég az izzó, akkor jelezzen bent a műszerfalon. Az index az gyárilag megoldott, mert gyorsabban villog.

Na ez jó hosszú lett...
heg
Előzmény: Camping311 (19645)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19645

Szia!

Sok szép és jó tanácsot kaptál :) Én megerősíteném az egyiket, és kicsit lebeszélnélek a másikról, korábbi vásárlók, és saját tapasztalat alapján.

A Megalight izzók ( 30%-al több fény) tényleg nagyon jól világítanak, és általános tapasztalat, hogy a 100/80-nál jobb fénye van, viszont nem égeti össze a relé érintkezőit, tehát minden átalakítás nékül megoldható. Szakmai rész, hogy más gázzal van töltve, emiatt magasabb hőmérsékleten izzik a szál.

Ami normális fényt tud nyújtani, az a 140/100-s, de ezt csak megfelelő átalakítás, és tartalék foncsorok mellett ajánlanám.

Összesítve: Megalight+. Ez van a napi használatú kocsijaimban is. A kék fényűek nagyon hamar befoncsorozódtak, és elvesztették a fényüket. Ezekről a Xenonfényűnek csúfolt izzókról a magas árukon kívül nem sok mindent tudok, de nem hiszek a csodákban.

A XENON fehér fényű, nem kék, csak a kék egy árnyalata ezzel látszik, halogénnel nem.

Előzmény: Pí-cinke (19643)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19644

AWE!

Ha jobban megnézed, 4T hátsó búra szimetrikus, csak utólag tették bele a tolató lámpa búrát és a macskaszemet attól függően, melyik oldali...

Üdv, wrt312

Előzmény: LimDom (19636)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19643
Köszönöm, heq. Tapasztaltam, hogy alapvetően rosszul van beállítva a lámpám. Este a tanácsaitok alapján megpróbálom helyreállítani. Egy nőn sem foghat ki a lámpabeállítás :)
Előzmény: heg1 (19642)
heg1 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19642
Ilyenem van, ez tökéletesen világít, jól lehet látni vele. Persze precízen beállítva, mert az is sokat számít. Egy kamion alkatrész boltban vettem, 900Ft/db volt. Igaz kicsit jobban fűt, de a foncsort nem égeti meg. Viszont a fénye a régihez képest ég és föld.

heg

Előzmény: Pí-cinke (19641)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19641
Most beszéltem a fiammal. Szerinte a kék fény lehet az egyik hiba, ti. a lámpa foncsorozása miatt nem jó a kék/fehér fény, melegebb fénnyel hatásosabb. És nekem is kéken világítanak az izzók.
Előzmény: wartburgospeti (19640)
wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19640
Én is ilyen tungsramot használok, de ez a 30 % azért sztem kicsit túlzás.Talán valamivel jobb, de én a kicsit heféresebb fény reményében vettem ilyet + utánna olvastam és ezt sokan ajánlották. Amúgy sokszor találkozok az utakon nagyon szép fényű izzókkal amiknek szép kékes egész Xenon szerű fénye van és a fényereje is elg jó+nem is vakít csak hát csak nem áll meg az ember és kopog be az ablakon ,hogy "figyu milyen izzót használsz? " Nézegettem márkásabb kicsit kékes beütésű izzókat is (Tungsram euroblue stb.) de sokan azt mondták , hogy hóban meg esős úton alig látni velük valamit :(

NA üdv!!
Előzmény: frundsberg (19638)
heg1 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19639
Sziasztok!

Keresek olyan leírást, amiben szerepelnek a módosítások, 4T-re vonatkozóan. Olyasmit, mint ami az Ihling könyv hátuljában van.

És mit jelent a 4T-m adattábláján a 353-011 felirat. Mert találkoztam már ugyanilyen felszereltségű de 353-010-es feliratúval is.

heg
frundsberg Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19638
Én a Tungsram Megalight+ -ot használom, a leírás szerint 30%kal nagyobb a fényereje. %ban nem tudnám kifejezni de érezhetően jobban világít, és asszem 1800/pár a H4es.
Előzmény: heg1 (19633)
szazoli Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19637

Üdv.

Nézd meg a kuplung villát ami bemegy a váltóházba.a haveromnak,a ott engedte el a hegesztés...bovdent kiakasztottuk,a villát visszatoltuk az eredeti álásába és visszahegesztettük...ez csak 1 tipp...

Előzmény: Nikkem (19635)
LimDom Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19636

Tetmészetesen ugyanilyen módszerrel lehetne gyártatni 1.3-ashoz is víztiszta búrát, de ez nagyon költséges dolog, ezért aki belefog, valószínűleg rosszul jár több tízezer forinttal. (Vagyis nem rosszul jár, hanem lesz egy szuper szerszáma!:-))

Szóval olyan elszántság kell hozzá, amit nyilván csak a saját autóm esetén vállalok be. (Illetve a 2T búra gyártása olcsóbb is valamivel, hiszen nincs külön jobbos és balos: fele annyi meló a negatív minta elkészítése.)

Még én sem tudom mi lesz belőle (mármint, hogy én gyártatok-e egyáltalán), de ha sikeres lesz (minden szuperül összejön: olcsó anyag, rendes szerszámkészítő, kellő számú 'megrendelő' (->Dornburg???:-), akkor természetesen beszámolok a részletekről itt a fórumon, és akkor konkrét számadatok birtokában eldönthetitek, érdemes-e belevágni 4T esetén. (Itt most nagyon optimista dolgokat írtam, de valószínűleg a gyakorlat más lesz, szóval nemistudom..........!:-))

Előzmény: szazoli (19626)
Nikkem Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19635

Sziasztok !

Eddig szinte semmi komolyabb baja nem volt az 1,3-asomnak, most +adta magát a kuplung :(

Nem emel ki, a bowden ép. Mit gondoltok kb. mennyibe fog kerülni a javítás ?

Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19634

heq,

köszönöm a tanácsokat. Remélem, hétvégén lesz időm egy kicsit molyolni rajta a fiammal. Így életveszély este vezetni. (Bár anno volt Trabantom is, szoktam a szinte vakvezetést)

Más, tudtok olyan fellelő-helyet, ahol olcsón lehet egy egyszerű, de jó autós rádiót kapni? Vagy van itt, akinek volna eladó?

Szép hétvégét mindenkinek!

Picinke

Előzmény: heg1 (19633)
heg1 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19633
Hali!

Természetesen be lehet. A fényszórót felfogató 3 csavarral szabályozható. A fölső a magasságot állítja, az alsó kettő pedig oldalirányba. Neked a bal alsó csavart kell beljebb csavarni, vagy ha ez teljesen bent van, akkor a jobb alsót kifelé. Ekkor szépen jobbra igazodik a fénycsóva. 3mm-es imbusz kulcs kell a csavarokhoz.

A gyenge fényerőnek több oka lehet:
- az izzók öregek, kormosak
- a foncsor homályos, vagy vakult, vagy koszos, poros belül
- nem kap elegendő feszültséget, valamilyen kontakthiba miatt
- rossz beállítás miatt nem is az utat világítja

Először érdemes a beállítást megcsinálni, és ha ezek után sem jó, akkor pedig megnézni az előbbieket. De az eredeti izzókkal olyan sose lesz, mint a mai új autóké.
De erre is van megoldás, én kicseréltem az izzókat 100/80 Wattosra. (az eredeti 60/55W.) Na ezzel már nagyon jól világít, csak ehez még be kell építeni két jelfógót, mert a kapcsoló nem bírja. Léteznek még növelt fényerejű 60/55W-os izzók is, de ezekkel nincs tapasztalatom. Viszont ehez nem kéne átalakítani az áramkört.

heg
Előzmény: Pí-cinke (19629)
Tibke Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19632
Bocs, látom már hogy elolvastad a cikket.
Előzmény: Tibke (19631)
Tibke Creative Commons License 2007.02.17 0 0 19631
Te, nehogy már el kelljen megint itt magyarázni, hogy: 1.1es, 1.3as, (még az 1.4es golf is)hengerfejtömítések ugyanazok!!!!!
Így egy marhaság hogy nem volt jó rá az 1.1es tömítés, csak az 1.3as.
Előzmény: Camping311 (19624)
heg1 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19630
Szia!

Sajnos ez már ilyen formátumban van, a szkennelt nyersanyag nincs meg. Ezt már újra kicsomagolni és pdf-be tömöríteni csak újabb minőségromlás árán lehetne. Meg csak nézegetőm van pdf-hez, amivel csinálni kell olyan nincs. De ha letöltöd a plugint (kb 7MB), és telepíted akkor azzal kitűnően meg lehet nézni. A plugint mostmár itt is megtalálhatod:
http://cunci.extra.hu/wartburg/4T/DJVUCNTL_61_EN.EXE

heg
Előzmény: szazoli (19627)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19629

Hali,

Megjöttem a mai ismerkedő vezetési gyakorlatból. A csomagtartó rendben, olyan nagy, hogy még én sem tudtam televásárolni. De van egy kérdésem. A jobb fényszóró rendesen balra hord, ezt gondolom, be lehet állítani. Nekem inkább a fényerejével van bajom. Általában ennyi várható el, vagy csak ezek a lámpák gyengusok? Minden tanácsot köszönettel veszek.

üdv, Picinke

wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19628
Csatlakoznék :) , bár a választ sejtem
Előzmény: szazoli (19626)
szazoli Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19627

Üdv.

Nem lehetne esetleg pdfbe?

Amúgy nagyon jó dolgok vannak benne..

Köszi

Előzmény: heg1 (19616)
szazoli Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19626

Üdv.

Esetleg 1.3as warbihoz nem lehetne fehér lámpaburákat??

Előzmény: LimDom (19617)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19625

Bocsi!

Elolvastam a cikket a Trabiról, és tényleg jó az eszmefuttatás....

Csak!

a.  91-ben nem a Startnál vásároltunk :P

b.  másik trabiba jó volt a korábban említett tömítés.

lehet, hogy elszúrták, és gyárilag túlméretes volt az említett hengersor? Akkor sem stimmel valami.

Camping311 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19624

Hi!

Hagyom magam meggyőzni :) lehet, h a végén az NL azért készült, hogy bemutassák, lenne még tartalék a gyárban. Ellenben "széria" 1.3-s utsó darabok csak optikai tuninggal kerültek piacra (felni, kormány, "sport"műszerfal, körbespoiler), láttam a cikk mellett fotót, ahol sorban áltak a gyári "parkolóban" spoileres 1.3-k (nem számoltam). Ott NL-ként Írtak róluk :)

Tib!

Hivatalosan sosem létezett 1.3 trabi, 1.1-ként futottak, viszont DDR-ből származó 2 éves trabit szereltem, aminek a brief-je is megvolt (eredeti motorral) és hengerfejezésnél nem volt jó az 1.1 tömítés. Utánamértünk, és tényleg 1.3-s blokk volt benne. Ekkor beszéltünk ismerős szerelőkkel, akik szintén találkoztak ezzel a problémával.

Alaposabban megvizsgáltuk, és kiderült, hogy a kipuffogó trabié, viszont az első könyök után egy kb 2cm-s darabon be volt lapítva. (áramlásfizikából tudható, hogy ez teljesítményfojtást jelent (lásd: Simson N sorozat, ETZ250 egyórás kivitelek).

A karbicsek fúvókái is kisebbek a Waresznál, valamint a szívócsonkban is volt egy szűkítőgyűrű.

Akkor mégegy érdekesség: szintén leinformált eredetből (DDR) került ismerőshöz 2T trabi, gyárilag 4küllős kormánnyal, gyári rádióval, gyári szerszámosládával.

És akkor is okoskodni fogok :P Ugye Atti? ;)

Előzmény: WarbiRunner (19614)
gask Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19623

A választ már megkaptad, de szeretném felhívni a figyelmedet egy különös hibára ezzel kapcsolatban!

Párás időben nekem mindig bejelezget pedig minden rendben van! A kapcsoló szarakodik! Ha nem is a kapcsolót hanem mellette a műszerfalat nyomogatom ütögetem is elalszik! Úgy hogy ezt tartsd észben, mert nagy szopattyúnak lehetsz kisgazdája, ha nekifogsz szétszerelsz mindent, keresed a bibit, oszt semmi! :-))))

A fék!

Egyszer nekem a kézifék kötél vége akadt ki a horogból az egyik fékpofán. Ez tolatáskor olyan szörnyű hangokat adott, hogy csak lépésben mertem hazáig somfordálni, pedig előre felé alig adott hangot!

Előzmény: LimDom (19592)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19622
Nekem pl. ez is nagyon tetszik, amit a régi autódra készítettél. Mivel "lúgoztad ki"?
Amúgy 2500 annyira nem rengeteg egy egyedi alkatrészért.

WR
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19621

AWE!

Szolgálati Közlemény!

A bonciban egy 2T-ben 3 műszeres (km/h, kombi, fordszám) műszerfal van. Csak, ha valakit érdekel...

Üdv.

Tibke Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19620
nem sok reményt látok rá, nekem a fehér indexes búrák nem mentek el 3000ft/pár áron, igaz ez egyedibb.
Tibke Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19619
Nem, ez nem igaz, az utolsó darab 1.1es Trabant se készült 1.3as motorral. Volt prototipus 1.3as, 5 sebességes, összesen ha jól hazudok akkor 3 db készült belőle.
Előzmény: Camping311 (19611)
Tibke Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19618
A múzeumban kamu autó van, se 5 sebesség, se belső hűtésű fék. Ez tuti, ott fetrengtem alatta. :)
Előzmény: WarbiRunner (19614)
LimDom Creative Commons License 2007.02.16 0 1 19617

Sziasztok!

Most jövök a 'lámpabúrakészítőtől'... a lényeg az, hogy én nagyon szeretnék full fehér 2T hátsó lámpabúrát.

Ezért elmentem egy szakemberhez, aki készítene szerszámot és utána PoliKarbonátból a búrát. A lényege az, hogy ez egy örökéletű anyag (törésálló, UV-álló, stb.) tehát csak egy nagyerejű ütközéssel lehetne lezúzni, de amúgy (fánaktolatás, stb.) valójában törhetetlen.

Viszont nagyon drága anyag (47.000 forint egy tábla).

A lényeg, hogy szerintetek lenne-e esetleg igény 2500 forint/darab áron ilyen búrára? Tudom, hogy nagyon sok, és sejtem is a választ, de azért megkérdezem!

Nem úgy nézne ki, mint a képeken látható (ezt én készítettem a régi verdámra egy nagyon nagyon régi (~<1979) búrából), hanem teljesen víztiszta lenne. Full áttetsző! Tehát nem csak felrakod és örülsz neki, hanem szépen le kéne akkor már alatta fújni a cuccokat valamilyen színűre (vagy pl. nekem LED-ek...:-)), hogy tényleg vadítóan szép legyen az összhatás!:-D

heg1 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19616
Sziasztok!

WarbiRunner:
Én az 5-ös váltókról 200 darabot olvastam egyszer, aztán meg 80 db-ot. Elég sokféle hír van ezekről úgylátom... fene se tudja.

Camping311:
Az Irmscher cég a mai napig létezik, de sajnos már egy szót sem találtam Wartburgokról az oldalukon.
http://www.irmscher.de/

Az 5-ös váltó megegyezett első 3 fokozatában a 4-essel. Csak a 4. és természetesen az 5. között voltak különbségek. (Wartburg 1.3 Tanácsok az autóhoz) akit érdekel a könyv, itt megtalálja:
http://cunci.extra.hu/wartburg/4T/w13tanacsok.djvu
A megnézéséhez itt a plugin:
http://www.lizardtech.com/download/dl_download.php?detail=doc_djvu_plugin&platform=win

Én is hallottam 1.3-as Trabiról, de itt meg cáfolják:
http://www.trabantklub.hu/twk/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=story-458c231b9493e

heg
Előzmény: WarbiRunner (19607)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19615
Most találtam az ebay-n
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19614
Kíváncsi voltam, Neten utána néztem. a boxenstart.de cikke

http://www.boxenstart.de/wiwimod+index.page+Wartburg-Pkw.htm

szerint
az úúgy volt, hogy kettő készült a NL-ból ( egy a múzeumban van, egyet meg anno az ebay-en hirdettek, akkor megvan mind :-))
Angelmann tükör, Irmscher felnik, belsőhűtésű tárcsafék és 5 sebességes váltó voltak a főbb extrák. Az 5 sebességes váltóval 170-180km/h körül volt a végsebesség.
Ha jól értettem a cikket.

WR
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19613
Ja,azt tudom, hogy magán cég, főleg Opeleket szerettek tuningolni. Ma is léteznek. Ezek szerint a sok NL gyűjtőkhöz jó kezekbe, vagy a roncstelepre került, hazánkban nem hiszem, hogy egy is lenne. Pedig szívesen megnéznék egyet közelről.
Camping311 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19612

Hi!

Az AUTOTECHNIKA bolt egy jó kis hely volt :(  A bezárása előtt bementem, nézelődni... belső fesszabályozós generátor kompletten 3000 pénz. Otthagytam, és átsétáltam a Lehel 13-ba (két házzal arrébb márkabolt), ahol csak megkérdeztem az árát. Fesszabályozó nélkül 12.800 ft. Na mint akit kergetnek száguldottam vissza, és azóta itt figyel a szekrényemben a gyári darab ;)

Van egy gyári dobozos 2T féltengelyem is. Aki elhozza nekem Fótról a lentebb látható campinget, annak odaadom :)

Előzmény: Atomi (19610)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19611

Hali!

Tudomásom szerint az Irmscher csak egy magáncég, aki többek között a Wartburg optikai tuningjával foglalkozott, (lehet, hogy még létezik) de a többi német márkához is voltak cuccai. Olyasmi volt, mint a Lorinser a BMW-nek. Tehát a gyártól függetlenül készítettek cuccosokat.

Egy akkori újságcikk szerint eredetileg 50 db-t akartak készíteni az NL kivitelből, de a piacra kerülése előtt már több mint 100 megrendelés volt, ezért végül 150, vagy 200db-ra bővítették, és csak belfőldi piacra. Pl spoileres lökhárítót aszem nem is gyártottak többet.

Szal biztosan többet gyártottak a kormányból, és a felnikből is. Attival közös ismerősünk már bogárra is felszuximálta '91 körül a felniket :), meg Taraileren is láttam már akkor.

Az 5 sebis váltó, meg nem nagy cucc, bármelyikből átalakítható vw alkatrészekkel, csak a ház más. úgy tudom csak rövidítve lettek a fokozatok, a végáttátel maradt.

Mellékesen a hasznaltauto.hu-alkatrésznél van egy garnitúra alufelni.

Még egy érdekesség, Trabi 1.1 belföldi piacon az utolsó darabok 1.3-s motorral készültek, csak a szívócsonk volt alulméretezve, és a kipuffogó elején egy belapítás volt, a teljesítmény lefojtására. Akkoriban sok "nálunk maradt" ezekből.

UFF szóltam! :)

Előzmény: WarbiRunner (19607)
Atomi Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19610

Akkor már meg volt drágulva.

1000 Ft-tal nyitott. Ott lehetett venni a Dévai-Lehel sarkán az AUTOTECHNIKA mintaboltban, ahol most a Lomex van.

Előzmény: Hamutipro (19609)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19609
Most olvastam valahol az Irmsher felnik ára 1200 ft körül volt anno.
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19608
Én az ajtó tömítésekkel jártam így, szét kellett vágni. Igaz, az hosszabb volt, nem rövidebb. Lógott, mint tehénen a gatya...
Előzmény: Irmscher 353 W (19601)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19607
Kíváncsi lennék, hogy is volt ez az utolsó pár száz db. történet. Valyon az összes Irmscher kormány és felni felkerült autóra a gyárban, vagy azért jóval többet gyártottak ezekből, mint amennyit a gyár beépített? Felniből legalábbis úgytűnik elég sok szaladgál.
New Line fedőnevű spoilerezett Irmscher tuningból nem hinném, hogy pár száz készült, én inkább néhány darabra tippelnék.
Aztán halottam ilyet is, hogy az 5-ös váltók az utolsó 30-ba lettek beépítve. Háát nem tudom. Városi legendák szerintem.

Mindenesetre kellemes extrák ezek az Irmscher cuccok :-)
WR
Előzmény: Camping311 (19595)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19606
Gratula , vigyázz rá.
Előzmény: Pí-cinke (19600)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19605
Szasztok.

Ha valakit érdekel 4T Warnyúba való sport betét szűrő most elengedném a kezét 5000 pénzért.
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19604
A jelszóváltást közben megtaláltam, csak keresni kellett!
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.16 0 0 19603

Köszönöm a gratulációt!

Tudtok abban segíteni, hogy hogy lehet új jelszót csinálni? Megjegyezhetetlen, amit kaptam. Szép napot mindenkinek!

Előzmény: heg1 (19602)
heg1 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19602
Gratulálok az új szerzeményhez! ;)

heg
Előzmény: Pí-cinke (19600)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19601
Sose becsüljétek alá a rend éber őreit!;)
Tudod, izzókészlet satöbbi?

A hétvégén kicseréltem a csomagtartóban a gumitömítést, mókás, mert vagy 30 cm-re rövidebb az utángyártott cucc, szal nem értem mért nincs egy épkézláb ember aki lemérné azt a mocskos gumit, s olyan hosszura vágná az ujat is...
Meg bekerültek a 4t ajtókárpitok, nagyon baba lett tőle a verda:)

Előzmény: godi (19598)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19600

Üdv!

Most lettem igazi wartburgos! Hazahoztam. Még nem ismerem igazán a lelkét, de nagyon kezes volt. Fülig ér a szám.  :))))))))))

Atomi Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19599

Én egy magyar bűzonylatot hordtam amig volt olyan autóm, amin volt ilyen. Sose jutottunk  az eszmecserében annál tovább hogy van-e bizonylat. Kérdezték h van-e, mondtam hogy van, tessék. Megnézni nem nézték sose, csak annyit bugyogtak, hogy az én érdekem hogy legyen (miért is vajon ? azért hogy ne baxtassanak ilyen fasságért ? - na mindegy)

Előzmény: wartburgospeti (19597)
godi Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19598

Nekem van műbizonylatom.

A márka nincs ráírva, csak a méret hogy 32-es.

De az Irmscher kormány ha jól tudom nagyobb.

De a rendőr csak nem akarja lemérni.

Előzmény: wartburgospeti (19597)
wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19597
Szia!

Van a kormányodhoz műbizonylat is?MErt nekem arra fáj a fogam.Ha esetleg van akkor be tudná scannelni?

ÜDV!!
Előzmény: Atomi (19591)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19596
Szerencsés ember vagy.
Előzmény: Atomi (19591)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19595

Üdv!

Úgylátszik fékproblémák időszaka van :P

Az a lámpa ami ott felvillan, nagy valószínüséggel a fékolajszintet jelzi. Ha csak felvillan, akkor időnként (talán fékezéskor) a szint éppen a határérték alá esik. Ez általában a fébetétek kopottságát jelzi, célszerű cserélni őket, de ha azok renben vanak, lehetséges valahol szivárgás. Drukkolok, hogy ne hátsó munkahengernél szivárogjon.

Atomi!

Ha van ilyen szép kormányod, amit le tudtál fotózni, akkor tedd fel ;) Ezt asszem, csak az utsó párszáz darabba rakták, ami gyárilag spoilerezett, és alufelnis volt. Mellékesen megértem, hogy ilyet szeretnél, mert nagyon jól néz ki :)

Atomi Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19594

Kopott az első fékbetétből, emiatt lejjebb ment a fékfolyadék. Menet közben ha lötykölődik van olyan helyzet amikor már riasztja a túl kis szintet. Betéteket ellenőrizni, ha van még húsa akkor kis folyadékot rátölteni a tartályba, de ne sokat, mert betétcserekor kifolyik különben a fölösleg.

Camping311 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19593

Hali!

Hátsó féknél előjöhet a korábban már kitárgyalt rossz összeszerelés, vagyis, hogy a visszahúzórugóknak belülről célszerű elhelyezkedni. A másik W-tünet (legalábbis többször találkoztam ilyennel), hogy az egyik utánállító visszaenged, mivel ilyenkor a kéziféktámasz a két pofát azonos távolságban igyekszik tartani, ezért eltolja egy oldalra a pofákat, ami természetesen a dobhoz érinkezve surlódó hangot hallathat.

Ugye jót szóltam profik? ;)

Előzmény: Shippi (19590)
LimDom Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19592

Sziasztok!

Mit jelent 4T-nél a műszerfal közepén felvillanó (vagy világító) piros felkiáltójel?

Köszi a választ!

Atomi Creative Commons License 2007.02.15 0 1 19591

Előzmény: frundsberg (19589)
Shippi Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19590
Sziasztok Urak.

Némi segíségre lenne szükségem. A kedvenc négyütemümmel szívok, nem is keveset. A probléma a bal hátsó fék. Már két szerelőnél is volt, de soha nem lett jó tartósan. A mostani tünete az, hogy megyek vele, egyszercsak fémesen surlódó hangot ad és ekkor lejjebb fog a fék érdekes módon nem is melegszik. A vicc az hogy ez csak időlegesen jön elő, többnyire jól működik, de ezzel a hol itt-hol ott fogó fékkel nem lehet nagyobb utat(250km) beválalni.
Előre is köszi a segítséget.
Sh
frundsberg Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19589

Esetleg ha lehet majd egy képet tegyél már fel légyszi arról a kormányról, nehogy egyszer börzén elmenjek mellette :)

Előzmény: Hamutipro (19583)
gask Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19588

Most találtam!

Valaki vigye haza! Naon szép, újszerű állapot. Hihetelen hogy még mindig találni ilyen eredeti állapotú ótót.

http://apro.origo.hu/auto/szemelygepjarmu/showAdvert,3757631,48,1.html

Tibke Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19587
megkérdem akkor a kormányt is, meg a sárvédőket. T.
Előzmény: Hamutipro (19583)
heg1 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19586
Szia!

Nekem 105000km van az eredetiben, és jól működik.

heg
Előzmény: iusimi (19584)
Sihuhu Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19585

Üdv!

Köszi a felajánlást. Alkalom adtán élek vele.  :-)

Zsolt

Előzmény: F.E.K. (19565)
iusimi Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19584

Sziasztok!

A 4T gyári kuplunggal kb. mennyit mehet el?(tudom, hogy használat kérdése, csak kb)

Ha kuplung csere van mit kell cserélni?Szerkezet+tárcsa+kinyomócsapágy?

Most nézem ezt a vaterán, szerintetek ez milyen minőség?

Gondoltam érdemes lehet tartaléknak.

http://www.vatera.hu/wartburg_1_3_4utemu_kuplung_szerkezet_19426782.html

http://www.vatera.hu/wartburg_1_3_4utemu_kuplung_tarcsa_19427640.html

/Mondjuk egy autómban sem ment még tönkre a kuplung, tehát gondolom nem egyből csere a megoldás, esetleg lehet előtte állítani, vagy vmi./

köszönöm

Hamutipro Creative Commons License 2007.02.15 0 0 19583
Hali.
Tibke az Irmsher kormány az kell,arra vevő vagyok, a touristomon gyárilag hátul műanyag sárvédők vannak ( nem is rohad :-) csak alatta. ).
Az első sárvédők is érdekelnek ha nem arany áron van.
( Tudom logók még egy AC pumpával)
Előzmény: Tibke (19554)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19582
A Jikuvot most készülök ráépíteni, már van hozzá gázbowden meg csináltam hozzá új tömítést is egyébként nagyon zsír szinte újszerű a karbi. Szépen szétszedtem azért kipucoltam mindenhol, meg sauberrel kisorjáztam a szívótorokban a sorjákag, hát volt benne gazdagon. Még a szivócsövéből kidolgozom a ragyákat aztán mehet a próbaüzem :))
Előzmény: Atomi (19581)
Atomi Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19581

Ne fogadj, engem régi hatoson is toltak 110-120-al...

Amikor mi mentünk enyémmel Dornburg kört, Dénes végig aggódott amikor 140-150 körül küldtem, úgyhogy inkább mentünk 110-120-130-cal. Mondjuk bejáratott kipróbált blokkot építettem előzőleg bele, de szemrevételezett csapágyakkal, hajtókarokkal. Hogy ne legyen gond vittünk 4 Liter Castrol TTS olajat is, hozzákevert Restore 2T adalékkal. Jól bírta, de amikor szlovák benzin volt benne, akkor féltanknál mindkétszer jegesedett a karburátor(JIKOV) oda(Karloví Vary után) is meg vissza(Kisbérnél) is. Átlagfogyasztás valami icipicit több mint 8 l/100 km-re jött ki.

Előzmény: frundsberg (19579)
Atomi Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19580

Műszerért ne menj ki Soroksárra, mert én nem látok a listában.

Amire vágysz 4üteműhöz az a 38 0204 63 001. Viszont kétütemű hőjeladót(38 0047 36 001) én is náluk vettem, mert a gyárival túl kicsi hőmérsékletet mutatott.

Előzmény: K.W4rtburg0s (19574)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19579
Hát nyilván kell hozzá némi érzék is, de sztem én 100zal simán végignyomom, akkor még a kamionok se tolnak le. Tegnap meg ma is debrecenben voltam egy bárelt kisteherautóval, azzal is annyit tudtam menni, igaz elég fárasztó volt első nap, de ma már rutinosabb voltam és vittem könyvet is, 180 oldalt sikerült is elolvasni.
Előzmény: laci bácsi (19577)
twk004 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19578
Üdv!

2002-ben egy 110 ezer kilométert futott '82-es 353W deLuxe-al (azzal a bizonyos zölddel, amit itt néhányan ismerhettetek) 2500 km-es horvát-olasz túrát tettünk. Bp-Porec-Plitvice-Porec-Velence-Porec-Bp útvonalon. Egy hetes út volt, 2X hagytuk el Porec városkát. A rá következő évben már a mostani '87-es, akkoriban 150 ezer km körül járó kockalámpás Wartburgommal mentünk augusztusban Dalmáciába (Splitbe, majd Dubrovnikba), itt 3200 km-t gurultunk, 3/4 részét Camptouristtal a hátunk mögött. 2004-ben 2000 km-es német túra, ugyanezzel az autóval, a lentebb megadott Dornburg-i útvonalon. A zölddel és a mostani autómmal is 1-1 alkalommal voltunk Prágában (1100 km oda-vissza),és síelni Donovaly-ban (500 km oda-vissza). Mindezt utazó 100-zal, és jelentéktelen, perceken belül orvosolható hibákkal (elvégre 18-20 éves autókról van szó). Egy idő után kifejezetten idegölő a szigorú 100-as tempó, de tudomásul kell venni, hogy 2 eset van: vagy száguldok, vagy odaérek ... A kettő együtt ritkán jön össze. Szóval, én a mai napig bármikor elindulok Wartburggal bárhová (bár a kislányunk miatt vélhetően most már a Nubira lesz a kirándulóautó ...), önuralom kérdése csak a tisztességes tempó, és a biztos odaérés. Tudomásul kell venni, hogy ezeket az autókat 90-100 km/h tempóra tervezték annó Eisenach-ban, és eddig a pontig biztonságosan használható is. Szerintem.

twk004
Előzmény: laci bácsi (19577)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19577

Igen, a Birkner is ecsetelte nekem, hogy anno ezek az autók bejárták egész Európát, illetve azt a felét ahova a "Vasfüggöny" engedte. De egy ilyen korú autóval már más a helyzet. Az emberek többsége nem tudja megállni, hogy egész úton 100-zal menjenek. Valószínűleg 100-as tempónál és egy kicsit dúsabbra vett keverékkel nem lenne gond. De az általam nagyrabecsült szakember 50%-os esélyt adott arra, hogy vonattal kell hazajönnöm. Szó szerint lebeszélt az útról.

Laci bácsi

Előzmény: twk004 (19558)
kisscsabee Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19576

Én jelentkeznék a búrákra, mint érdeklődő. Ha még megvannak, és nem foglalta le valaki (pl. magánban), beszélhetnénk róla.

Csabee

Előzmény: Tibke (19567)
LimDom Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19575

Helló!

A mondatból nem de rül ki számomra egyértelműen, de ugye fehér-indexes hátsó búráról van szó, és nem fullfehér hátsó búráról??

Előzmény: twk004 (19572)
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19574

Üdv!

Köszönöm szépen a választ!

Akit esetleg még érdekel:

Haudek József, műszerész
1132 Budapest
XIII. kerület, Alig u. 12.
329-4195

Én ezt az oldalt találtam kmgy műszerekre:

http://www.interex91.com/m-kmgy.htm

Nem tudom,benne lehet-e a listában...

JóUtat!

K.W4rtburg0s

Előzmény: twk004 (19573)
twk004 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19573
Üdv!

Az Alig u-i Haudek műszerész (XIII. ker, Lehel csarnokkal szemben) gyártja tudomásom szerint, és 15-18 ezer HUF környékén kapható.

twk004
Előzmény: K.W4rtburg0s (19570)
twk004 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19572
Üdv!

A TWK elnöke csináltatott ilyet 353-ashoz. Azt mondta, hogy az a baj, hogy a selejtet is ki kell fizetni, vagyis amíg a borostyánsárga granulátum ki nem ürül teljesen a fröccsöntő gépből, addig van sárga szín is a fehér burában. Aztán meg visszafelé ugyanezt el kell játszani. Ez több 10 darab selejtet jelent, szintén kifizetendő tételt. Tehát körülbelül 50 darab felett rentábilis a dolog. 2-3 párat legyártatni nem érdemes, mert sokba kerül. Neki is elég nehezen ment el a legyártatott 353-as fehér index- és hátsó lámpabura, pedig nem adta drágán, kb. 10-15 százalékkal a bolti ár felett. Az utolsó pár nálam van, nászajándékként megajándékozott vele 2002-ben. Féltett kincsem ... autóra szerintem nem fog kerülni soha ... :o)

twk004
Előzmény: wartburgospeti (19568)
wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19571
Ha találltál ilyen oldalt azt légyszi rakd be közösbe , mert én is szeretnék venni !!
Köszi!!
Előzmény: K.W4rtburg0s (19570)
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19570

Üdv! Ha valakinek van olyan kmgy kombinált műszer a kocsijában, az meg tudná mondani hol lehet beszerezni? Ill.mi a kódja? A kód azértkell, mert találtam egy oldalt, ahol ilyenek vannak. Csomó kód, pl.: 38 0220 13 007.

Érdekelne az ára is,kbmennyi...

válaszokat előre is köszi!

JóUtat

K.W4rtburg0s

szazoli Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19569

Üdv.

Nincs vkinek felesleges,de jó ajtókra való gumitömitése?4db?

wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19568
A fehér hátsó indexről jutott eszembe ami 2T-re van ,hogy szerintem ami "üzletileg" jól menne az a 4T fehér esetleg fehér-piros hátsó lámpa. Német fórumok tele vannak házi tákolt megoldásokkal ,hogy hogyan lehet csinállni otthon ilyet, persze elég hülyén néznek álltalában ki. A súlya is elég kevés ezeknek úgyhogy a csomagköltség sem lenne sok. Nem tudom ,hogy a sima hátsó lámpákat ,hol gyártják, mert akkor ott lehetne gyártatni.
Tibke Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19567
nem kő valakinek fehér indexes 353-as hátsó lámpa? olcsóé elvihető, van 2 pár. tibke@drotposta.hu
Tibke Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19566
igazad van, bocs, elírtam, a tankajtós az nincs.
Előzmény: WarbiRunner (19556)
F.E.K. Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19565
Az ajtócsere tényleg kétemberes meló, de nem vészes. Először ugyan elég sokáig tartott míg rendesen sikerült visszarakni, de a 4-5. fel-re rakásnál már egész jól ment. Segítsek ? ;)))
Előzmény: Sihuhu (19561)
Sihuhu Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19564

Üdv!

Köszönöm a válaszokat, tanulmányozom őket! Most már csak szereznem kell két törtfehér első ajtót. De luxe kéne, de ha limóé lesz az sem gond. Ha már van díszlécem, akkor felrakom, hogy nézzen ki valahogy. Van rá még néhány hetem, aztán jön a ZK és a vizsga április elején. :-)

Zs

Előzmény: twk004 (19563)
twk004 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19563
Üdv!

Az a jobbik eset, mikor krómosat szerelsz műanyag kilincses ajtóra. Működik, ahogy elő van írva, mert a lemezbe bepréselt nyomat nagyobb, mint a kilincs talpfelülete. Az a nagyobb gáz, és már láttam ilyet, mikor a kisebb, kidudorodó nyomásos lemezű fémkilincses ajtóra szerelnek műanyag kilincset. Igen csúf látvány ...

Én a határolóval kezdeném a dolgot, majd utána a 4 csavar kicsavarását az ajtóoszlopból. Csavarlazítót, folyékony zsírt bőséggel fújj a zsanérból kiálló csavarmenetekre (kívülről, az oszlop függőleges részén találhatóak), meghálálja később a kiszereléskor. Visszaszerelés 2 emberes (1 tartja, 1 csavaroz), vagy kell egy krokodil-emelő. Én úgy szoktam visszaszerelni az ajtót, hogy alátámasztom a külső sarkát, hogy ne kelljen tartani. Becsavarom kézzel (10-es Crova + hosszú szár) a 4 csavart a zsanérokba, de még nem húzom meg, majd becsukom az ajtót. Aztán megemelem a krokodillal az alsó pereménél (azért a peremnél, hogy az ajtólemez fényezését ne sértsem fel a krokival), hogy szépen álljon (egyenletes rések mindenütt, főleg fent, az ablakkeretnél), és a túloldalról becsúszva szorosra húzom a 4 csavart. Majd ajtóhatároló + ajtókárpit felszerel, és kész. Kis gyakorlattal 20 perc egy ajtócsere.

twk004
szazoli Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19562

Üdv.

Belüről mindkét oldalon a kesztyütartó melletti kárpitdarabot leveszed,és az üregekben fellazitod a csavarokat,ha ez megvan akkor kiakasztod,az ajtó kicsapódásá,v túlnyilását segitő kis kart...a többi már megy magától.

Sihuhu Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19561
Lassan érik az ideje, hogy a két első ajtót lecseréljem. Az ajtók főleg az ablakok alsó fekete gumitömítése mentén adják meg magukat belülről átrohadva.
A cserével kapcsolatban van kérdésem.

Krómozott kilincset próbálta már valaki átszerelni olyan ajtóra, amelyeken eredetileg már fekete műanyag kilincs volt? Ha igen, működött is rendesen? :-)

Mennyire macerás az ajtó le- és felszerelése? Nem tűnik annak, de az ördög minidg a részletekben van.

Zsolt

twk004 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19560
Üdv!

Én 40-ről tudok. Sokáig azt hittem, hogy 44 literes a késői 353W-k tankja is, de Atomi barátunk felvilágosított, miután rendszerint 30-35 litereket tudtam csak beletankolni, hogy a kockalámpás 353-asok tankja csak 40 literes. A 4T-é is ezek szerint annyi, nem hinném, hogy a régebbi tank prés-szerszámot elővették volna hozzájuk.

twk004
Előzmény: wartburg312 (19559)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19559

AWE!

Igazán nincs mit! Csak a hálád ne balta formájában üldözzön! :)))

Nekem a 4T ledes pontosságával nem volt sose gondom, szinte kméterre mindig ugyanott aludtak ki azonos útnál. A piros jó beállítás esetén tényleg 5-6liter kell legyen. A páromnak egyszer sikerült csak pirosnál autózni 90km-t. A végén már imádkoztak, hogy elérjék a kutat...

Szvsz nem baj, ha a leeresztőt nem tudod kiszedni, így más sem. :-)

Ahogy emlékszem 42 vagy 44literes a tank. Vagy a szakik majd kijavítanak.

Üdv, wrt312

Előzmény: iusimi (19557)
twk004 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19558
Üdv!

Laci ... Dubrovnik-ig lementünk a Wartburggal ... Split-ig még vonszoltunk egy Camptourist-ot is (1100, illetve 870 km). Akkor járt 150-155 ezer km környékén a motor. Szóval, ez a "tartós nagy megterhelés" csak duma. Utazó 100-zal nincs akkora megterhelés. Vagy indulás előtt kéne betuszkolni egy felújított főtengelyt, és már nincs is ezzel gond. ;-)

twk004
Előzmény: laci bácsi (19536)
iusimi Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19557

Hali!

Csak még egyszer szeretném megköszönni a segítséged!

Azt kell mondja imába foglalom a neved!

:-))

Szépen megcsiszolgattam és tökéletesen működik (kopp-kopp), eddig egyik Waresz műszerem sem volt ilyen pontos!

A piros most kb 5-6 liternél világít,(ha már olyan kevés volt benne gondoltam leengedem, de a leeresztő csavart meg sem bírtam mozdítani, a két pici gumicsövet lecseréltem, azér mégis...) az jó? Sk 39 litert tudtam úgy tankolni, hogy a levegőző  csőnél (a csomagtérben kuksiztam közben) megjelent a benya.

Üdv

Előzmény: wartburg312 (19465)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.14 0 0 19556
Nem a jobb hátulját kivéve? A tankajtós elemet nem csinálták tudtommal üvegszálból. No nem kötözködni akarok, csak ha van jobb hátsó, és Hamutipronak feltehetően a kombira nem köll, akkor biza' engem érdekel, hogy full körbe üvegszálas legyen az összes sárvédő elem.
Meg ha látsz fehér indexbúrát plz. csörrenj rám.

No jóccakát, én még dolgozok egy kicsit, hoigy legyen lé tuningra, meg benzinre :-)

WR
Előzmény: Tibke (19554)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19555

Kedves Atomi!

Nem is gondoltam komolyan, hogy itt bárki is az elhíresült kalaposok közé tartozna, inkább önirónia volt.

1.3-as a lelkem, az előéletéről majd kifaggatom a régi gazdit. A gyorshajtásra figyelek és visszafogom a jobb lábam :)

Előzmény: Atomi (19552)
Tibke Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19554
műanyag sárvédőket is tudok, körbe az autóra, kivéve a bal hátulja. (tök újak, autón még nem voltak, már nem is lesznek)
Előzmény: Hamutipro (19528)
Tibke Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19553
én tudok egy irmscher kormányt, 5pénz az ára, aggyal együtt. de megkérdem eladó-e még, mert eladták közben az autót.
Előzmény: Hamutipro (19537)
Atomi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19552

Akkor még volt 353 ? Készleten maradt régi későn átvett netalántán ?  Nem 1.3-as az ?

A kalposok nincsenek már köztünk, kikoptak vagy átültek...

Előzmény: Pí-cinke (19548)
Atomi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19551

Kormány van, de csak bitangul sokért sajnos.  Természetesen aggyal mindennel együtt.

Esetleg ilyen T4 kormányért cserébe (lufi a közepibe nem köll) :

Előzmény: Hamutipro (19537)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19550
Óóó Horvátország.... én nyáron Krétára akarok menni a Touristtal az kicsit messzebb van :))
heg1 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19549
Az első tőcsavarok hossza = a hátsó tőcsavarok hossza mínusz a fékdob anyagvastagsága, ami kb 7mm körül van.
Tehát a csavar hossza 36-7=29mm körül van.
De ha megméred, az a biztos. :))

heg
Előzmény: heg1 (19547)
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19548

Köszönöm a kedves fogadtatást! 

Igyekszem jó gazdája lenni az autómnak. Tudom minden autónak lelke van, már megtapasztaltam a gyakorlatban.

Egyébként épp most lesz "nagykorú" l989/10 évjáratú, de gyönyörűséges, az előző gazdája is kényeztette. Majd veszek egy kalapot is, mert a "kalapos wartburgosok" egy fogalom :)

heg1 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19547
Üdv!

Hátsók: M12x36x1,5 8.8 (katalógusadat: BM12x36x1,5 TGL 22 251 8.8 gal)
Elsők: M12x1,5 de egy kicsit rövidebb, mint 36mm. :) szintén min. 8.8-as szakítószilárdság!

heg
Előzmény: LimDom (19544)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19546
12x1,25
Előzmény: LimDom (19544)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19545
Pontosan. :)
Előzmény: solct (19540)
LimDom Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19544

Tudja valaki 'fejből' a 4T Waresz kerék-tőcsavarjának fő adatait?

-hossz?

-átmérő?

-menetemelkedés?

Köszönöm! Üdv! -Doma

LimDom Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19543

Akkor ki ne dobd!:-)

...Akarom mondani; nagyon szépen köszönöm!!
Nemsoká úgyis megyek Szigetszentmiklósra osztókörmódosító miatt, vagy Tökölre a fényezés miatt, szóval előtte mindenképp beugranék hozzád érte!

Köszöm mégegyszer, és ha elküldöd pl. az e-mail címemre a telszámodat, akkor majd ha tudom már mikor mennék, fel tudlak hívni előtte!

Előzmény: piros a gép (19530)
F.E.K. Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19542
Igen, ez már csak a nyilvántartás miatt is fontos kérdés ugye ;)))
Előzmény: heg1 (19534)
DE LUXE 64 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19541
Hali!

Lassan neki kéne állnom ismét,csak a féltengellyel van problémám nincs valakinek kölcsönbe egy pár WV/WARTBURG féltengelye?
A bakokkal nincs bajom,vagy nem is tudom,multkor eléggé siettem .
Üdv DE LUXE 64
Előzmény: wartburg312 (19518)
solct Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19540
Szerintem nem ment volna jobban ha a Mogul 2T vagy a Demon 2T-t kevertem volna be, de kétség kívül, ezek nagyságrendekkel jobb minőségű olajok.

Valóban, csak az egy főtengellyel lefutott km-ek számában van különbség. ;o)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19539

Szia Évi!

Örülök, hogy csatlakoztál a Wartburgosok lelkes táborához. A legjobb választás volt, hogy ezt a márkát-típust választottad. Sok gondod remélhetőleg nem lesz vele. Tanácsot kapsz itt bőven, az esetleges problémák hamar orvoslásra találnak.

Laci bácsi

Előzmény: Pí-cinke (19529)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19538
Okés THX.
Előzmény: Atomi (19533)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19537
Szasztok szakik.

Na belekezdtem a tuningba.

1.) A lóerő/ tömeg arány javítása miatt vagy 3 kiló sarat lemostam a gépről és 4 autópálya-matricát lekapartam az üvegről.
2.) A légellenállást csökkentő matrica került a tourist hátsó üvegére.( 3 szögletű matrica "gyermek a kocsiban")
3.) Egy fél Wartburgnyi pótalkatrészt lepakoltam a pincébe,még v 40 kg-al könnyebb lett.
A következő lépéshez kérem a segítségeteket, Irmsher sportkormány keresnék. Ha van valakinek felesleges v tud eladót, az szóljon.
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19536

Nekem a Birkner Gábor mondta, hogy felejtesem el a horvátországi kiruccanást a kocsival az említett dolgok miatt. Hidd el nekem, hogy a Wartburg témában a legnagyobb szakemberek egyike és érdemes megfogadni a tanácsát.

Még nem volt főtengely törésem, repedés se és évekig használtam az ominózus Arol 2T. A kocsit nem kíméltem, hajtottam ahol csak lehetett és mégse ált be a főtengely. Én ugyanezen paraméterek mellett 150-et hoztam ki a full gyári kocsimból. Igen, a szar olajjal is teljesítette ezt az iszonyatos sebességet és azt szépen tartotta is. Szerintem nem ment volna jobban ha a Mogul 2T vagy a Demon 2T-t kevertem volna be, de kétség kívül, ezek nagyságrendekkel jobb minőségű olajok.

Laci bácsi

Előzmény: solct (19535)
solct Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19535
Főtengelytörés:
Ennek az esélye 100x kissebb, minthogy az Arol-tól beálljon a főtengely :o)...
Láttam már sokféle szétpergést, de törést még nem...
Előzmény: laci bácsi (19506)
heg1 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19534
Szia Pí-cinke!

Üdvözöllek a fórumban! :)
Ha szeretni fogod a Wartburgodat, biztos vagyok benne, hogy segítő márkatársakra találsz majd itt, és meg is hálálja a gondoskodást. Hányas évjáratú lesz a gép?

heg
Atomi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19533

Azért ne törj le, egyediben tudok ajánlani egy szakit, aki vérprofin megcsinál bármit. Olyanokat műanyagozott hogy lexartam a sarkam, esetleg kérdezd meg mit mond árban, hátha köszönőviszonyban lesz a pénztárcáddal.

http://www.xela.hu

Atomi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19532

Javaslom először ne menj vele túl gyorsan. Vagy ha igen, akkor tesztpályán. Két dologra figyelj, a fara hajlamos kitörni( ha ilyenkor megakad bármiben akkor meg a kocsi borulni) és hirtelen tud túlkormányzottá válni.

Bármi kérdésed van, ez a fórum csupa wartburgszag értő társasága, lökik az igét.

Atomi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19531

Mi a fene azon 17 ? A húdeszép kidolgozása ? 7-ért is sok, akkor inkább keresek

bontóban rá egy kétütemű elejet sárvédőstül komplett .

Bármilyen nyugatihoz se sokkal drágább és az még illeszkedik is.

piros a gép Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19530
ingyér van...
Pí-cinke Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19529
Üdv Mindenkinek! Hamarosan egy Wartburg 353 Deluxe boldog tulajdonosa leszek. Még sosem vezettem ilyen autót, ráadásul nő is vagyok, bár nem szőke. Ugye segítetek, ha gondom vagy kérdésem lesz? Szeretném nagyon szeretni az autómat. Beleolvastam a fórumotokba, és egy összeszokott baráti társaságot találtam. Ha kiérdemlem, szeretnék közétek tartozni. Pí-cine (Éva)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19528
Le vagyok törve mint a bili füle.
Most érdeklődtem a zsombicar-nál és már nem gyártják az első műanyag sárvédőket. 4T warnyúhoz. Csak magyar fém után gyártott van 17 pénzért.
Előzmény: WarbiRunner (19525)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19527
Nem is kell eladni csak sorozatba gyártani, és csak lizingelni lehet.
Előzmény: wartburg312 (19524)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19526
Ja és a tali igencsak érdekel, de inkább nem mondom, hogy megyek...mennék.
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19525

Nekem se volt gond a bontós hátfallal, bár igaz, hogy levágattam fenéklemezzel, és a csomitartó oldalával együtt, és a kasztnis "forrasztotta" ki. Szerintem szebb lett az illesztése, mint a gyári volt :-)

Csak azt sajnálom, hogy a fenéklemezt kiegyengettük, nem pedig kicseréltük anno. Mondjuk el nem rohadt azóta se, gondot nem okoz, látszani se látszik, csak ugye a tudat, hogy ott egy töröttből javított elem.

WR

wartburg312 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19524

Nem eladásra csináltam, hanem mintának. Hogy ne kelljen többször szétszedni szegény ótókámat! :)))

Nem szépségversenyre készült, ráadásul a hátsó bak már volt egyszer faragva, ezért lett ilyen:

Előzmény: Hamutipro (19522)
twk004 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19523
AWE!

Tibi, az a 800 inkább 900 km ... 2004-ben mikor mi kint voltunk, direkt néztem az órát: BP-Rajka-Pozsony-Brno-Prága-Chemnitz-Jena-Dornburg útvonalon szinte méterre pontosan 900 km. De ajánlom mindenkinek, aki még nem volt, érdemes elmenni. Nagy happening. Csak én nem tudom, hogy harmadszor mikor jutok el ... a családnak nem akkora szórakozás, mint nekem ... :o(

twk004
Előzmény: wartburg312 (19511)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.13 0 0 19522
Arra én is kiváncsi vagyok,sőt vevő.
Előzmény: wartburg312 (19518)
Atomi Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19521

Jó hát poroszkálva persze...

Úgy megvolt nekem is Bp-Debrecen-Bp  Miskolc érintésével 35 litérbűl off(de nagy) autóval.

Ami meg a 8-ast illeti, annál jobban csak a régi 6-oson szoktam félni, pl. amikor én 140-el "cammogok" aztán a Lórévi leágnál vasuti átkelőben meg letúrnak és kielőznek ilyen hüjje audik meg mercik.

Előzmény: pizo (19520)
pizo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19520

Csak a benzinről beszéltem... Amúgy ez is csak akkor fogyaszt ilyen jól, ha max. 100-val megyek. De a 8-as úton öngyilkosság is ennél jobban nyomni.

Zoli

Előzmény: wartburg312 (19517)
F.E.K. Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19519
Plusz étkezés, esetleg szállás... egyszer volt már ez számolgatva. Nem lehetlenül drága, de bizony érdemes ráhagyni bőven...
Előzmény: pizo (19515)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19518

Helló!

Jó hogy itt vagy! Mikor tervezed a váltóval az ismételt kisérletet? Csináltam mintának mégegy bakot, illetve kettőt.

Üdv, Tibi

Előzmény: DE LUXE 64 (19516)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19517

Honnan tudod mennyi lesz a benzin ára nyáron??? :)))

Nem vetted bele a cseh és a szlovák autópályamatrica árát...

A waresz általában ennél többet eszik, feltéve, hogy nem max 80-nal mész végig.

Különbenis, az én apukám erősebb!!! :)))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: pizo (19514)
DE LUXE 64 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19516
Pályamatricák ?Külföldi benzinárak ?
DE LUXE 64
Előzmény: pizo (19515)
pizo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19515

Vagyis kb. 30000 FT-ból megvan egy német út.

Zoli

Előzmény: pizo (19514)
pizo Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19514

Én az OFF autómmal símán lenyomok 730 kilométert 52 liter magyar benzinnel (többszöri Graz oda-vissza út tapasztalata), ez jelenleg 2 x 13000 = 26000 Ft.

Zoli

Előzmény: wartburg312 (19511)
kisscsabee Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19513

Nem tudom, hogy a Fater jár-e Felétek mostanában. Tudod, ezt régebben is sokszor csak az indulása előtt nem túl sokkal lehetett biztosra venni.

Ha megbarátkoztál a távolsággal, gyere nyugodtan. Lesz még itt más cucc is, amit biztosan be tudunk tuszkolni a csomagtartódba. :-))

amúgy a jelenlegi hátfal színek: fehér, zöld, 2 különböző árnyalatú sárgás-barna

(sajna ez egyik sem a Te 2006-os gyönygyházas bordómetál színed)

Előzmény: LimDom (19512)
LimDom Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19512

Helló!

Köszönöm szépen, a távolságon pedig még gondolkodom...:-)

Jóatyád nem jár errefelé?

És szín? Nincs véletlenül 2006-os gyönygyházas bordómetál fényezésű?:-D

Előzmény: kisscsabee (19509)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19511

AWE!

Sajnos még nincs kint a klub honlapján, de márciusban szokott lenni a tavaszi találkozó. Jó lenne a kettőt nem egymásra szervezni. Ha egy kicsit jobb időt rendeltek, akkor lehet én is kinézek...

Tavaly voltam Bagorral Dornburgban. Innen a fórumról volt még De Luxe64, WartAli és Tibke is. Azzal kell számolni, hogy kb 800km oda és aztán vissza. Ez autónként kb 40pénz...

Mondjuk én is gondoltam rá, hogy idén megmutassam a kéket a dajcsoknak :)))

Hátfal: mi anno cseréltünk a 4T-n hátfalat, és "tökéletesen" illeszkedett, pedig jól össze volt törve előtte. Egy jó állapotú bontott került fel rá.

Üdv, wrt312

F.E.K. Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19510
Akkor legalább nem fagyunk meg ? ;)

Esetleg lehetne valami bővített dolgot is szervezni, mit gondoltok ? (pl. kajálással összekötött tali ;)
kisscsabee Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19509

Szia Doma!

Sajnálom, hogy megint történt Veled egy eset. :-((
 Kérdésedre válaszolva........van 2T hátfalam. Még szín választási lehetőséged is lenne. Úgyis jövök még Neked egyel az üléshuzatokért. (nem felejtek)  :-)

Persze egy alapvető probléma van. Kicsit messze lakunk egymástól. Ettől függetlenül szívesen látnálak. Legfeljebb egy kis kirándulással egybekötött szervíz lenne.

Előzmény: LimDom (19505)
LimDom Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19508

Szia!
Jajj, de jó: köszönöm szépen!:-)

Ez a kidobás előtti felajánlás mit takar anyagiakban?:-)

Csak mert nagyon jól hangzik!

Előzmény: piros a gép (19507)
piros a gép Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19507

szia!

neked is felajánlom mielőtt kidobnám...

van hátsó lökhjárítóm dunaharasztin.

egy része pirosra festett amúgy jó állapotú...

feri

Előzmény: LimDom (19505)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19506

Na, látom azért van érdeklődés az újabb talira. Én javasolnám, hogy március első heteiben rendezzük meg az összejövetelt.

Dornburgi Wartburg-találkozóra szívesen elmennék, de az autószerelőm óva intett anno a horvátországi kiruccanástól is. Ugyanis a huzamosabb ideig történő exrta megterhelés következtében reális esélye van a főtengely eltörésének. Ez nem okoz gondot azoknak akik cseréltek már ilyet, mert akkor csak be kell tenni a csomagtartóba egyet és kész. Gyakorlatilag az út száélén az árokparton is ki lehet cserélni. A probléma csak abból áll, hogy én még nem cseréltem és így gondot okozna e művelet végrehajtása.

Viszont ha mentek, én szívesen becsatlakozom.

Sajnálom, hogy kinyírták a kocsidat, ez már velem is megtörtént. A nyomait talán mutattam is Neked. A hátfal házilag is csrélhető, nem nagy dolog. De ha bontóban veszel, számíthatsz arra, hogy nagyon pontatlanok lesznek az illesztések.  :(

Nekem a külcsín nem volt annyira fontos, csak az, hogy az autó újból egy egységet képezzen és tudjam használni. Nem is került sokba a javítás.

Laci bácsi

Előzmény: LimDom (19504)
LimDom Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19505

Illetve tegnap hátulról lezúzott valaki.

:-((((((

Nem vészes, mert betétlapos móka, csak pont nem hiányzott. Lökhárító és hátfal-csere.

Így a kérdéseim; nincs-e valakinek:

- 2T hátfal (zár, lámpák nem kellenek)

- 4T hátsó lökhárító (rsz.világítás nem kell)

Illetve lakatosnál korrekt áron mennyibe kerül egy hátfal-csere?

Köszönöm a válaszokat!

LimDom Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19504

Én is szívesen mennék!!

Illetve tudom, hogy még nagyon mesze van (2007.06.22-24.), de találkozókról jut eszembe, hogy tervez valaki menni a Dornburgi Wartburg-találkozóra?

Illetve volt már valaki?

Előzmény: laci bácsi (19498)
szazoli Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19503

Üdv..

Igen,igen...ebben a formában jó lesz..

Látom vágod...

Előzmény: wartburg312 (19502)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19502

AWE!

Szvsz érdemesebb a motortetővel kezdeni, sokkal jobban hozzáférni úgy, aztán lökös és a homlokfal. A jobb járvédő gyorsan lejön, mert nincs rajta kábelkorbács. A bal a macerás a sok elektromos bizbasz miatt. Az egész szétszedést egy bő óra alatt meg lehet csinálni. Összerakni már tovább fog tartani...

Üdv, wrt312

Előzmény: szazoli (19493)
warti88 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19501
én mennék...
frundsberg Creative Commons License 2007.02.12 0 0 19500
Én biztos mennék, sőt a kolbászsütést is bevállalom továbbra is :))
heg1 Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19499
Üdv!

Én szívesen mennék, ha volna mivel... De még mindig szét van szedve, és ahogy elnézem márciusban még nem valószínű, hogy járóképes lesz. Így csak max a júliusira ígérhetek valamit... :))

heg
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19498

Ha márciusban rendeznénk egy újabb Wartburg fórum talit egy napsütéses szombaton, részetekről milyen lenne az érdeklődés e jels eseményre?

Laci bácsi

szazoli Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19497
https://fotoalbum.web.de/gast/a.gebser/ORANGE
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19496
Köszönöm Szépen!
Előzmény: heg1 (19495)
heg1 Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19495
Üdv!

Ha esetleg nincs könyved, akkor itt találsz:
http://www.trabantklub.hu/twk/modules.php?name=download&op=alkat&kat=Dokumentumok%20PDF-ben

Wartburg 1.3 - Alváz
Wartburg 1.3 - Karosszéria
Wartburg 1.3 - Motor
Wartburg 1.3 - Váltó
Wartburg 1.3 - Villamosság

Itt pedig alkatrészkatalógust találsz:
http://www.igwtb.de/downloads.html
http://www.igwtb.de/ETW13-1.pdf
http://www.igwtb.de/ETW13-2.pdf
http://www.igwtb.de/ETW13-3.pdf

Sok sikert!
heg
Előzmény: K.W4rtburg0s (19494)
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19494

Üdv!

Köszönöm a választ!

További jótanácsokat szívesen fogadok, mivel még soha nem csináltam ilyet. Előre is köszönöm!

JóUtat!

K.W4rtburg0s

Előzmény: szazoli (19493)
szazoli Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19493

Üdv.

Már csináltam ilyen melót...ha minden csavar könnyen megindul,akkor nem nehéz feladat.A bal oldalon levő kanócokra kell figyelni..és a homlokfallal kezdeni...

Előzmény: K.W4rtburg0s (19487)
festina 975 Creative Commons License 2007.02.11 0 0 19492

Hello,köszi a választ,és érdekelne az óra,Hol tudnánk találkozni,én Bp.i vagyok.

Előzmény: Atomi (19485)
heg1 Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19491
Sziasztok!

Keresek olyan leírást, amiben szerepelnek a módosítások, 4T-re vonatkozóan. Olyasmit, mint ami az Ihling könyv hátuljában van.

Érdekel még olyasmi, hogy mit jelent a 4T-m adattábláján a 353-011 felirat. Mert találkoztam már ugyanilyen felszereltségű de 353-010-es feliratúval is.
Hol lehet ilyen információkat találni?

Köszi
heg
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19490

Üdv!

Köszönöm a választ!Pontosan ez a szempont vezérel(t). Olajról esetleg vmit? Vettem egy bontott hűtőt. Hogyan tudom megnézni, hogy nem lyukas-e? Vannak rajta "horpadások", jó lenne tudni, hogy jó-e. Most este tölöttem bele vizet, meglátom mit csinál reggelig. Valami más módszer esetleg?

Muszály volt elhoznom a hűtőt, mivel úgy gondolom igen alkalmi vételt csináltam.

A következőket vettem: 2db homlokfal(a kettőből ki lehet hozni egy normálisat)+lámpák+indexek, egy hűtő, két első és egy hátsó lökös, egy kormánykapcsoló tökéletes állapotban, két db kilóméteróra+másik műszer egybe, ott a motorháztetőbe jobb sarokba vannak azok az elektromos vmik:), két lapos fekete vmi, a két relé... Az összesért fizettem 17.000 forintot. Szerintetek megérte? Szerinem igen...

JóUtat!
K.W4rtburg0s

Előzmény: Hamutipro (19488)
twk004 Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19489
Üdv!

Csavarosak, igen, és otthon ki is lehet cserélni ezeket. Mindenféleképpen szerezz be egy javítási könyvet, akár egy 353-asét is, mert a csavarhelyek kb. ugyanott vannak mindkét autón. Kábelezni is kell, tehát nem árt egy kapcsolási rajz, vagy egy jegyzettömb, amibe leírod-lerajzolod, hogy mit-honnan-húztál le, és oda is dugd vissza. Egy délelőttöt nyugodtan rászánhatsz erre a munkára, nem fogod kevesebb idő alatt megúszni ...

twk004
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19488
Hali.

Igen lehet, kb egy 20-s meg spórolsz vele. Egy karoszériás minimum ennyit kérne v többet.
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19487

Üdv újra!

Szerintetek otthon ki lehet cserélni a két sárvédőt doblemezzel együtt, a motorháztetőt, és a homlokfalat+lökhárítót?Jól tudom, hogy ezek csavarozhatóak? Valaki csinált már ilyet? Ha lehetséges, akkor mire kell figyelnem? Ha tudtok, kérlek segítsetek. Előre is köszönöm szépen! Ja...5W40-es szintetikus olajat bele lehet önteni?

JoUtat!

K.W4rtburg0s

kkklaci Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19486

Üdv!

Keresek 2T elölhűtős wareszomhoz jó állapotú első lökhárítót köténylemezzel, konzollal és első sárvédőket dobbal(fehér szín előny).

Laci

Atomi Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19485
Van. Új, kicsi, kerek és  csak üzemanyag. Tartókengyellel, csavarokkal, 1969-1974 modellekhez való. 1000 Ft.
Előzmény: festina 975 (19483)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19484

Remélem a jauárban igényelt iwiw meghívó amit küldtem magamnak az hamarosan megérkezik és akkor külön Wartburg fórum névvel feldobjuk magunkat. Felteszünk pár jellemző képet a wartburg fórum taliról. Összegyűjtjük a fórum tagokat, akkor mindenki tudni fogja ki kicsoda milyen a kocsi, stb. Szerintem ez nagyon jó ötlet.

Márciusban újabb tali?

Laci bácsi

festina 975 Creative Commons License 2007.02.10 0 0 19483
Sziasztok,az érdekelne,van-e valakinek 353 wartburghoz külön kerek üzemanyag mérö órája?Elöre is köszi a választ.
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.09 0 0 19482
Oké, most már énis feltoltam magam az autómmal együtt.
Előzmény: twk004 (19476)
gask Creative Commons License 2007.02.09 0 0 19481

Nekem full szinti  10w 40- es van benne már 7 hónapja, és minden rendben. Pedig a hidrotőkék miatt úgy gondoltam gond lehet (gyakori csörgés bemelegedésig) de semmi problémám. 3,1 liter kell bele szűrőcserével együtt!

K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.09 0 0 19480

Üdv!

Motorolajjal kapcsolatban kérdeznék. Most Q8(10W40) motorolajat használok. Viszont most tudnának "hozni" 5W40es Shell helix olajat jó áron. Kérdésem az, hogy nem túl "vékony" ez az olaj?Használható ez ennél(4T) a járgánynál? Remélem nem kérdeztem hülyeséget.

Válaszotokat előre is köszönöm!

JóUtat!

Atomi Creative Commons License 2007.02.09 0 0 19479

Jól van na, nem sajnálom :-) !

Nekem úgysincs hozzá autóm.

Neked meg még ott egy másik rendbehozandó amikor a mostanival végeztél.

Előzmény: twk004 (19478)
twk004 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 19478
Üdv!

Mikor tartottam meg magamnak bármit is? Mintadarabnak kéne a 2 extra difi (ha esetleg nem széria cucc, de ez elég esélytelen), nem félretenni és csodálgatni ... ;o)

twk004
Előzmény: Atomi (19477)
Atomi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19477
Majd jól összevissza jelölgetlek Csíborral együtt csak nyúljad le itt a tuti diffiket !  :-P
Előzmény: twk004 (19476)
twk004 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19476
Üdv!

Keress rám Deák Attila néven, és meg fogsz lepődni, mennyi Wartburg van a képeim közt ... :o)

twk004
Előzmény: laci bácsi (19471)
twk004 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19475
Üdv!

Számold meg lécci' a fogakat. 38/9 a széria áttétel (tányérkerék/kúpkerék). Ha 38/8 vagy 38/10, akkor már megyek is érte! Mindkettő létező, csak borzasztó ritka áttétel.

twk004
Előzmény: Jawa lovas (19470)
pizo Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19474

Láttam, és fenntartom, amit írtam akkor. Hiába van ötlet, ha nincs pénz. És a külföldiek nem is fognak adni, mert minek csináljanak maguknak konkurrenciát? Sok magyar vállalattal történt meg a rendszerváltás után, hogy a nyugati megvette, majd bezárta, hogy a saját termékének piacot csináljon.

Előzmény: laci bácsi (19473)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19473

Beszélgettünk a közelmúltban a magyar autógyártásról. A mai FÓKUSZ-t látta valaki? Pont ötletgazdag és lelkes emberekről szólt.

Íme egy kis csemege:

http://www.carpage.hu/magyar_frog.html

Camping311 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19472

végül is, ha lehet pest-megye, 10db mindne városból, egy ilyen iwiw-csoport is elfér, csak sajnos így is döglődik a szerverük. De támogatom én is az ötletet :)

Kiakadtam... imádom, és szívből kívánom, hogy legyen értékük a szép autóknak, de el sem tudok olyat képzelni ma kis hazánkban, hogy valaki egy 17-18 éves keleti kocsiért 1,5M (azaz másfél millét) kiperkálna. Kinek az agytekervényeiben fordul meg ez? (létező 353-s hirdetés) Vagy csak dicsekedni akar, hogy van nekije egy ebből? Habár a 2.3M-s pupos is érdekes próbálkozás. Ha tudok pénzt szórni, akkor inkább veszek egy ENZO-t, csak 2 mille (ja USD) :D

Vagy veszek 3 szakadtat, és építek egy hotrodot :P

laci bácsi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19471

Látod ez már eszembe jutott, mert a Wartburg fórum tali rádöbbentett arra, hogy az a jó ha tudjuk kinek mi a fórum neve, ehez milyen  igazi név tartozik, hogy néz ki az illető és milyen kocsija van.

Szóval én január 30-án küldtem magamnak egy meghívót az iwiw-en, pont erre a célra. Nem tudom mikor kapom meg. Nézd, ha szívesen gondoznád az oldalt, szívvel-lélekkel csinálnád, akkor átpasszolom neked a meghívót is és e nemes feladatot is.

Nekem szerencsém van, mert a topic nevem az életben is használom, ez is van beírva iwiw-re. Jó lenne ha mindenki feltenne egy fotót a kocsijáról is nem csak anyós ölelgető és macska csókolgató képeket. :)

Laci bácsi

Előzmény: wartburgospeti (19468)
Jawa lovas Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19470
Hali! Valakit nem érdekel egy tányér + kúpkerék 37 fogas ha jól emlégszem!
kkklaci Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19469

Üdv!

Jó ötlet, támogatom:)

Laci

Előzmény: wartburgospeti (19468)
wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19468
Szerintem kéne csinállni egy Wartburg topicos IWIW címet és akkor azt ismerősnek tudná jelölni aki a fórumra ír.Szerintetek milyen ötlet. Persze ez csak úgy működhetne , ha mindenféle hülyeségeket nem engednénk be.

Véleményetek??
Előzmény: wartburg312 (19467)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19467

OFF!

Holnap után lejár az IWIW-es meghívóm, de akinek kellett, már lett másik. Kő valakinek? Hogy ne OFFoljunk, privátba kérném...

ON!

iusimi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19466

Köszi a gyors választ, holnap megpróbálom megszakérteni.

Előzmény: wartburg312 (19465)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19465

AWE!

Nagy valószinűséggel a jeladó a bűnös, az ellenálláspálya nem mindig érintkezik. Kiveszed a tankból (max félig legyen a tank, mert kijön a nafta!) és polírpapírral szépen finoman megcsiszolod a meneteket ott, ahol az érintkező fut rajta. Persze az érintkezőt se hagyd ki. Arra nagyon vigyázz, hogy a menetek ne mozduljanak el és a drót se sérüljön meg! Szvsz az egész mutatvány max fél óra. Sok sikert hozzá!

Üdv, wrt312

Előzmény: iusimi (19464)
iusimi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19464

Sziasztok!

Véleményeteket, tapasztalatokat szertném kérni.

Benzinszint:

- a mostani 4T-m ledes műszere karácsonyfa(a régebbi tökéletes volt), az utolsó zöld led /amíg tele a tank/, még jó, az kb 8-9. liter fogyás után alszik el,

a piros-narancs-első zöld kombó viszont mindig diszkó fényt játszik

- szal szét szertném szedni, de még nem tettem: mire figyeljek?

Akku sarut levegyem előtte?

Lehet az úszó lyukas?

Mi okozhat ilyen tünetet?

Egyáltalán a tisztogatástól várhatok vmilyen eredményt? 

Köszönöm

laci bácsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19463

Szerintem ezekkel nyugodtan lehet alkudozni, mert nekem meggyőződésem, hogy csak úgy mondanak egy árat és kész. Szerintem a kopasz azért emelte fel 1000 Ft-tal a motorháztető árát, mert látta, tutira kell neked. Helyedben megmondtam volna, hogy a megállapodás 2000 Ft-ról szólt, itt a pénz és viszlát. Úgyis elveszi a kétezret és viheted. Hogy a különbözet kinek a zsebében landol?

Minden pénz a két főnöké, az egész lé. Láttál ott valakit akinek számlát adtak? Esetleg olyat aki kért volna?

Ami a szerszámokat illeti.

Először voltam ott és nem tudtam mi az eljárás menete.

Kértem a főnöktől szerszámot, de mérges lett és elmondta, hogy nézzem ki amit akarok, majd a srác leszedi nekem. :) Így is volt, a colos gyerek nagyon segítőkész.

Előzmény: Sihuhu (19459)
warci Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19462
Csak a történelmi hűség miatt,s meg még azért is,hogy ne ez a változat terjedjen el,a grim lámpa helyesen glim!
Van olyan,hogy Grimm,de az a nagy mesélő,két m-el.
Üdv!
Előzmény: Törölt nick (19454)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19461
Végre közelebb kerültem a karbicseréhez! Találtam 31mm-es belső átmérőjű rozsdamentes patentíveket, szépen kiadják a szívócsövet. Mostmár csak hónapok kérdése mire elkészül, még ki kell vágatnom a csatlakozó felületet a tömítés alapján :-)
A gyárihoz képest sajnos(?) kicsivel kisebb lesz a szívócső belső átmérője (35-ös karbi, 34-es csatlakozás, ami 31-es ágakra oszlik). Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz ez elég, remélem nem "lefelé" tuningolom vele a vasat. de mindenesetre szép fényes szívócsövem lesz. Ha elkészül, ez önmagában plusz 2LE....

WR
LimDom Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19460

Sziasztok!

Nem kell valakinek 5 darab Kormoran Impulser nyári gumi (165/80r13) felnire szerelve?

12.500-at kérnék érte:

Szuper állapotban vannak (jó minta, nem repedezett), gyári 4T felnin vannak: végig dísztárcsa volt rajtuk, meg garázs, meg minden, szóval komolyan mondom gyönyörű állapotúak!

Ha érdekel valakit, készíthetek róla képet, mondhatom pontosan hány mm profilmélység, vagy hogy kb. mikori a gumi, stb.!

(limdom@freemail.hu)

Sihuhu Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19459
Üdv!

Motorháztetőt és bal első ajtókárpitot vettem a Bonciban lassan egy éve.

Megkérdeztem elsőként, hogy mennyi a motorháztető. 2000Ft. OK, gondoltam. Kinéztem egyet, majd elkezdtem leszedni. Azt mondja az öreg, hogy az speciel 3000Ft. Gondolom, a különbözet szépen a zsebében landolt.

Véletlenül nem a régi kulcsokból vettem el egyet, hanem abból a készletből, amellyel az egyik alkalmazott bontja az autót. Majdnem meglincseltek, hogy hogy képzelem...

A kárpit 500Ft volt, ráadásul limóba való, nem de luxe...

Zsolt
Előzmény: laci bácsi (19448)
szazoli Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19458
köszi..
Előzmény: K.W4rtburg0s (19457)
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19457

Üdv!

www.zsombicar.hu

http://www.kelemen-muvek.hu/

Ezen a két oldalon írogattam össze az alkatrészeket.

Előzmény: szazoli (19456)
szazoli Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19456

Üdv.

Ezeket az alkatrészárakat hol találtad??

Előzmény: K.W4rtburg0s (19420)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19455
Hali

X. Harmat u 224.
Előzmény: frundsberg (19452)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19454

Amit kifelejtettem:

Én olyan grim lámpát használtam, amit egy foglalatba kell becsavarni, kinézetre olyan mint egy elemlámpa izzó csak a búrája hosszúkás. De láttam olyat is ami egy sima üvegcső és a 2 végén jön ki 1-1 vezeték. Lehet kapni 110V-os és 230V-os grim lámpákat is,  ha jól emlékszem én a 110V-ost használtam. Ha te 230V-ost vettél akkor értelemszerüen ennek magasabb az ionizálási feszültsége (amikor már láthatóan elkezd világítani) tehát több menetet kell a gyujtókábelre tekerni.

Ha jól emlékszem akkor a 110V-os grimnek 60V volt az ionizációs feszültsége, a 230V-osét nem tudom.

Előzmény: Törölt nick (19453)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.07 0 0 19453

Hú de régen volt ez, most kicsit gondolkodnom kell, :P

1. Elvileg egy grim lámpának mindegy, melyik pólusa hova kerül. Több féle kivitelben lehet kapni ilyen lámpát.

2. A grim lámpák nem arról híresek, hogy nagy a fényerejük. Ettől függetlenül megpróbálkozhatsz még pár menetet rátekerni a kábelre. Elvileg ettől nagyobb indukciós feszültség keletkezik ami nagyobb fényerőt is jelent. Sajna eléggé lámpafüggő, hogy mennyi menet kell. Amit én csináltam annó annak ha jól emlékszem elég volt a 6 menet.

Azért a gyertya felöli végére kell tekerni a kábelnek, mert így a kábelszakadást is ki tudja mutatni. Ha a trafó felöli végéhez tekered akkor csak azt mutatja, hogy a trafóból kijön a nagyfesz, de azt nem, hogy a gyertyáig el is jut.

3. De kell neki negatív a lámpa másik lábára.

A menetszámon kívül a lámpa tipusa és a gyujtókábel és a lámpa közötti vezeték ellenállása befolyásolja. Minnél vastagabb a vezeték annál kisebb az ellenállása és így annál erősebb a fénye. 1-1.5mm-es sokeres réz vezetékkel vidd a lámpához a jelet.

Természetesen a gyujtótrafó álltal leadott nagyfesz is válltozó, gyenge akksi esetén és feltöltött akksi esetén is más.  Egy jól feltöltött akksi, jó töltés esetén akár 16.000V is lehet a nagyfesz oldalon, míg lemerülőben lévő akksi esetén jó ha van 8-10.000V feszültség. A gyujtókábelre tekert pár menet mint egy trafó működik, a nagyfeszültségű impulzus álltal generált a vezetékben futó áram indukálja. Szó mi szó érdemes egy picit kisérletezni, hogy neked milyen menetszám a jó, mivel csak azzal tudod szabályozni a lámpa fényerejét könnyen.

Előzmény: Domus8486 (19450)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19452
A Harmat utca elég hosszú, melyik részén van kb a bontó?
Előzmény: wartburg312 (19442)
Domus8486 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19451

Szia

Nem egy felújított főtengely ment bele a régi dugókkal. + új kuplungtárcsa. Holnap megnézem a gyújtást... De ha nem jön be akkor nem tom.

Köszi a választ

Üdv Domus

Előzmény: v8jimmy (19430)
Domus8486 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19450

Szia Repülőgépépítő!

1. A grimm amit vettem két lábú... te középső lábról írsz ami menetes de menet a világon nincs és csak két lába van. ????

2. 6 menetet tekertem és a gyujtótekercs felől de nem nagyon van fényereje, gondolom több menet kéne. Miért a gyertya felől kell tekerni?

3. Nem kellet neki a negetív elég egy vezeték ami csak úgy lóg. miért fontos a negetív?

Mi befolyásolja a fényerőt a menetszámon kívűl?

Előzmény: Törölt nick (19433)
piros a gép Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19449

Szia!

Ha segít rajtad van egy első műanyag lökhárítóm, ingyen elviheted.

Egyébként a horribilis fényezési árak miatt jobban jársz ha veszel egyet alkatrésznek,ami színben passzol. egész szépeket kapni 30ért már aminél rendben a kaszni csak a papírjai gázok és nem műszakiképes. Vedd meg biankó szerződéssel bontsd szét a maradékot vidd el bontóba bontási igazolásért aztán add vissza a papírokat meg az igazolást a volt tulajnak. Így nem kell átiratni.

Én bagóért kiárultam még egy csomó mindent belőle mikor ilyen gondom volt: az áránál többet visszahozott csak a kiárult alkatrészekből:).

Már nincs meg a piros vasam, de ahhoz képest hogy nem vagyok műszaki ember elég jól kijöttem a saját figyelmetlenségemből:)))

laci bácsi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19448

Van a kicsi kopasz, szerintem az a nagyfőnök, kicsit hirtelenharagú, de az az olcsóbb árat mondja. A kisfőnök a fiatalabb, szerintem Ő kér többet mindenér, de ha megmondod, hogy a kopasszal már le van zsírozva, akkor nem ellenkezik sokat. Csodálkozott is amikor a fél csomagtartót elvittem 2000-ért hátfal címszó alatt. Ugyanis a kopasz főnök volt amikor levágattam, de csak másnapra tudtam megszervezi a szállítást. Kopasz kérdezte: Mikor fizetsz, most vagy holnap?

Gondoltam, majd ha elviszem, nehogy 2-szer kérjék el az árát. Másnap a fiatal volt, nem tudott mit tenni, odaadtam a 2 rongyot és vittem a fél csomagtartót.

Laci bácsi

Előzmény: wartburg312 (19447)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19447

Néha én sem értem az árképzésüket...

Soxor volt, hogy: ezért most mit kérjek?! 500Ft és vidd, aztán meg volt, hogy több ezret kért. Ki érti ezt? Ráadásul a két manus sem mindig mondja egyanazt az árat! Telefonon lebeszéltem valamit, de másnap a másik volt, és ha nem erősködöm, több lett volna...

Előzmény: laci bácsi (19446)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19446

Érdekes, mert engem a srác rá akart beszélni, hogy vegyek 4T hátfalat, az úgyis ugyanannyiba kerül. És ez jó ötletnek is tűnt, de akkorra már beszeretzem a 2T-hez való hátsó kökhárítót, így maradtam a 2T hátfalnál.

Egyébként a Bonci főnök kissé bolond, mert 90.000 Ft-ot mondott egy egész kasztniért. Én meg úgy vagyok vele, ha egy egész autót jó állapotban és friss vizsgával 50.000 Ft-ért megkapok, akkor nincs miről beszélni.

Igaz?

Előzmény: LimDom (19440)
kkklaci Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19445

Üdv!

Most cserélik ki. Közbe széttört az indítómotor védő pajzsa(már volt hegesztve), de volt egy a szerelőnek. A nyomógomb önállósította magát azért kapcsolt be.

Laci

Előzmény: Sihuhu (19444)
Sihuhu Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19444

Üdv!

A fogaskoszorút tudja megenni. Egy kábel kilazult a gyújtáskapcsolónál valószínüleg. Ugyanez vagy hasonló problámám volt nekem is pár évvel ezelőtt.

Zsolt

Előzmény: kkklaci (19422)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19443
Az nem lehet, mert váltófüggetlen a jelenség. Megvolt a gyári váltónál, majd gyári új difi beépítése után is, nomeg most a VW váltóval is. Féltrengely is 3 féle volt már azóta, csak a jelenség intenzitása csökkent le, de alapvetően megmaradt.

WR
Előzmény: Törölt nick (19434)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19442

AWE!

Sajnos így van, a 2T alkatrészt tényleg fillérekért adják, de a 4T jóval drágább :(((

Homlokfalat nem probléma jót találni, de sárvédőket igen. Volt a múltkor a bonciban egy szép ilyen színű 4T. Csak a bal eleje hiányzott, kerék aláfordulva stb. Két nap múlva már nem volt rajta se ajtó, se a másik sárvédő...

Megyek ma a harmat utcába, megkérdem van-e ilyesmijük és mennyiért.

Üdv, WRT312

Előzmény: LimDom (19440)
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19441
Remélem megszűnik, pont esedékes a tárcsa csere. Mellesleg az egyik kerékagy erősen nem gyári, lehet azt is kicserélem.
Előzmény: Törölt nick (19426)
LimDom Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19440

Én a nyáron hívtam őket telefonon:

Tényleg kétüteműhöz nagyon olcsó az alkatrész, mert aszonták, már csak el akarják passzolni őket, de amikor 4T-hez akartam alkatrészt: "Hát Fókszvágen minőség, mér lenne ócsóbb??"
Ezt mondták, és valóban drága is volt!:-)

Előzmény: laci bácsi (19423)
LimDom Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19439

Szia!

Egyrészt szörnyű ami történt, mert csak remélni tudom, hogy valamelyest korrekt árat kapsz a biztosítótól!:-/

Másrészt megjavíttatni szerintem mindenképpen érdemes, mert ha veszel egy másikat, arra kapásból egy csomó pénzt rá kell költeni (abban olyan nemvárt turpisságok derülhetnek ki, amikre a mostaniban biztosan nem számítasz, mert tudod mikor mi lett cserélve, stb...), nem is beszélve pusztán az átiratásról, stb.!

Harmadrészt Budaörsön van egy jó autónagyker (persze lehet ott vásárolni 'egyénileg' is): http://www.osz-car.hu/

Az internetről a teljes alkatrész-katalógusuk / árlistájuk is elérhető.

És végül van nekem a sajátomból egy talán pont ilyen színű (!!), és nagyon jó állapotú homlokfal (minden lámpázatával) és motorháztető! Nézz körbe, hogy melyiket mennyiért lehet megvenni, és ennek fényében kialakítunk egy korrekt árat, és én szívesen eladom! (Ha meg nem kell fényezni: kép alapján ugyanilyen színű, az neked egy főnyeremény!:-)))))))

Üdv! -Doma

K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19438

Üdv!

A Warci 3. ban volt éppen...40-50km/hközött. Az ütközést azért némi fékezés megelőzte, tehát vmivel lasabban lehetett a "becsapódás".A pözső első ajtó, b oszlop, és első sárvédő.

A válaszokat köszönöm szépen mindenkinek. Sokat segítettek!

Előzmény: wartburgospeti (19421)
sumakker Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19437
Előzmény: sumakker (19436)
sumakker Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19436
Az elöbb kimaradt a kép....
sumakker Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19435

Üdv.

Én nagykanizsán lakom az Erdész utcában.

Ha kell valami alkatrész akkor szólj,+egyezünk.

sumakker@gylcomp.hu

tel.:06302373235

sumakker

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19434

WarbiRunner

Ez a rázás tipikusan akkor fordul elő amikor a váltóban lévő féltengely fészek ki van kopva. (a féltengely ebbe ül bele)

Nekem is volt ilyen az előző warnyúmmal, pár ezer volt hozzá az alkatrész, a váltót szét kellett kapni és ki kellett cserélni. Utána megszünt a rázás. Persze ilyenkor már illik szabadonfutót is cserélni ha van benne meg szimeringeket is, esetleg 1-2 csapágyat sem árt megnézni. A féltengelyek végén lévő keresztet is illik ilyenkor cserélni újra. Munkadíllyal nekem 20-ban volt 4-5 éve egy ilyen akció. Utána tuti jó a válltó. Lehet, hogy egy bontott váltót olcsóbban meg tudsz szerezni, de az is csak ideig óráig jó és elég nagy lutri is, milyet kap az ember.

Ha a kerékcsapágy lenne annyira kikopva, hogy kanyarban beér a fékbe akkor annak érezhető hatása van, mert fékezi a kocsit. Ráadásul ennek surlódó hangja is van.

Előzmény: WarbiRunner (19414)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19433
Néha még bekukkantok ide is :) Mi a kérdésed?
Előzmény: Domus8486 (19429)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19432
Hali.

A havernál van egy homlokfal lámpákkal irányjelzőkkel és hűtővel 22 kér érte.
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.06 0 0 19431
Heuréka.

Meg van a kocsim.Talált . Engem is egy kedves szomszéd jelentett fel, hogy nem tud hova parkolni miattam mert foglalom a helyet, ja kb 200 kocsi fér el a parkolóba.
Egy fél napos keresgélés eredménye, kiderült az önkormányzat szállíttatta el. Most a kedvenc bontómba van X. Harmat utca.Ma megyek intézni a sorsát.
A szomszédnak kaszáltak, vége lesz mint a botnak.
Előzmény: twk004 (19427)
v8jimmy Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19430
Csak a kőtengely lett cserélve?
Előzmény: Domus8486 (19429)
Domus8486 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19429

Üdv a Topicosoknak!

A 7végén fötengelyt cseréltünk a 2Tbe és azóta nem húz rángat meg hümmög hiába a padló sehova nem gyorsul. Nem állítottam utánna a gyújtást gondolva végül is minden maradt a régiben a gyújtas ideje nem változott. Ez lehet a baja? Mintha nem kapna benyát de a karbihoz nem nyultunk. Valami ötlet?

Apropó elektromos gyújtás jobb lenne?

Be lehet szerezni vhogy?

Régen Repülőgépépítő írt egy gyújtás visszajelző szerkezetről... én ma megcsináltam, ha esetleg olasod még a topicot lennének kérdéseim... 

Minden jót 

Domus8486

v8jimmy Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19428

Szia.Sajnálattal látom,mi lett a kocsiddal.Nekem már nincs Wartburgom,de a mai napig szervizelek néhányat.A kérdésedre válaszolva:

-a hűtőből nyugodtan válaszd az alut,nem annyival rövidebb az élettartama,mint amennyivel olcsóbb.

-vízpumpából is megveheted a legolcsóbbat,de cserélj szíjat is,igy legalább egyszerre megvan minden,és amúgy is 60.000 ezrenként illik cserélni mindkettőt,ennyit a legocsóbb is simán lefut.

-A többiből inkább vegyél bontott gyárit jó állapotban,mint új magyar,vagy másféle utángyártottat.

-Féltengely gi harangból lehetőleg ne vegyél magyart,470-ért tuti azt kapsz,inkább bármi más olyat,ami rá megy,még ha háromszor annyiba kerül is.( I-II golf 1.3 külső harang német utángyártottba kb 1500 Ft.)

-Fényezés változó,kb 10-12000/elem a nagy átlag.

-A karosszéria elemek elég drágának tűnnek,nézz körül több helyen is.

-Másik autó vásárlásánál számold hozzá a járulékos költségeket is!!! (eredetvizsga,átírási illeték,törzskönyv,új forgalmi,amit minimum kétszer ír el az önkormányzat,stb...)

Remélem,segítettem.Sok sikert.

twk004 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19427
Üdv!

Nekem rátettek annó 2002-ben egy papírt (szerintem az egyik gennyes, f@sszopó szomszéd jelentett fel, és van is tippem, csak bizonyítékom nincs ... sebaj ... elköltöztünk már onnan ...) az első, 1976-os Wartburgomra. Akkor pár hete nem volt rajta már műszaki, de csinálgattam, csak a kasztnival nem tudtam mit kezdeni. 8 órát adtak, hogy eltüntessem. Az nem zavarta a tisztelt Önkormányzatot, hogy csak műszakija nem volt (a ZK az eset idején még érvényes volt!) ... így hát átvontattuk abba a kertbe, ahol 5. éve áll, senkitől sem zavartatva. Pontosabban időnként dolgozom rajta, de most a másik autóm foglal le, így egy fél éve nem is láttam. Szerencsére nem ideges típus a haver, aki befogadta, azt mondta: "... ha egyszer mégis elviszed, komolyan hiányozni fog!" :o) Szerintem az önkormányzat volt.

twk004
Előzmény: Hamutipro (19407)
petrol pet Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19425
Basszus...
Előzmény: frundsberg (19424)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19424

Hát ez valami iszonyat kemény! Hogy tol már 3.ból! Azbeszt! :))

ide katt!
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19423

Szerintem érdemes megcsináltatni a kocsit, csak az a kérdés, hogy milyenre szeretnéd? Teljesen szépre, hogy semmi nyoma ne látszódjon a balesetnek vagy csak legyen egészben és üzemeljen? Ez utóbbi olcsón megoldható.

Tudok egy bontót ahol fillérekért megkepsz a Wartburghoz mindent: http://www.boncibonto.hu/

nekem a 2T Wartburgomat nyírták ki hátulról. Levágattam egy fél csomagtartót, hátfal néven, az volt 2000 Ft (lámpákkal együtt)

Hátsó lökhárító: 2000 Ft

Benzintartály: 2000 Ft

Jobb hátsó sárvédő lemez: 1500 Ft

Ilyen árak voltak.

Üdv...Laci bácsi

kkklaci Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19422

Üdv!

Ma kiderült mi is történt szombat hajnalban. Nem a generátor és nem is a vízpumpa romlott el. Egyszerűen csak bekapcsolt 100nál az indítómotor:S Ma visszaraktam a generátort és a feltöltött aksit, ahogy ráadtam a gyújtást az indítómotor rögötn beindult. Holnap kiderül mit rendezett össze az indítómotor.

Laci

wartburgospeti Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19421
A 206-ról nincs képed? Kíváncsi lennék mekkorát rombolt rajta az alvázkeret eleje :D
Mennyivel jött amúgy?
K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19420

Köszi a választ!

Ez történt a féltve őrzött kincsemmel:

ez van

Egy pözső 206sw oldala bánta a dolgot. A öreg papi azt mondja: "én csak előre néztem..."és azt a fura, háromszög alakú táblát nem vette észre:(. A biztosító majd fizet vmennyit.

Most jöhet az újjáépítés. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Igazából tök rutintalan vagyok ilyen téren. Nézegettem árlistákat a neten,pontosabban kettőt. A következő árakat találtam:

019/507 DOBLEMEZ KERÉKJÁRATBA ELSÖ-HÁTSÓ W 1.3 GARNITURA 7400.-
019/508 FELIRAT "WARTBURG" 100.-
019/613 FÉLTENGELYGUMI 1.3 KÜLSö 470.-
019/416 HOMLOKFAL 1.3 BONTOTT FÉNYSZORÓ+VILLOGÓ 35000.-
019/453 HOMLOKFAL 1.3 FELUJITOTT, ÜRES 21000.-
019/226 HÜTÖ 1.3 IMP. RÉZ 22500.-

HÜTÖ 1.3 IMP. ALU.  15950.-
019/080 LÖKHÁRITÓ ELSÖ 1.3 H CSOMAGOLT 26500.-
019/089 MOTORHÁZTETÖ 1.3 BONTOTT 11000.-
019/497 MOTORHÁZTETÖ ÜTKÖZÖ GUMI 35.-
019/129 OLDALVILLOGÓ 1.3 1400.-
019/097 SÁRVÉDÖ 1.3 B.E. H. 14950.-
019/096 SÁRVÉDÖ 1.3 J.E. H. 14950.-
019/125 VILLOGÓ ELSÖ 1.3 BAL 5100.-
019/441 VILLOGÓ ELSÖ 1.3 JOBB 5100.-
019/478 VIZPUMPA 1.3, 1.1 IMP. GLOBAL PA278P 6110.-
019/279 VIZPUMPA 1.3, 1.1 IMP. OQAP 4900.-
019/542 VIZPUMPA 1.3, 1.1 IMP.ENZO AU590 5380.-
019/140 VIZPUMPA TÖMITÉS 353 60.-

+ az elemek fényezése+munkadíj

A következő kérdéseim lennének:

- alu vagy réz hűtő?

-melyik vízpumpát éri meg megvenni?

-a féltengelygumi=porvédő gumi?

-ezek reális árak, vagy valahogy más mó is van ezeknek a beszerzésére?

Azon is gondolkodtam, hogy amit kapok a biztosítótól, azt kiegészítem egy kevéssel, és veszek egy másikat. Ebből lenne rengeteg alkatrész. Viszont ennek a motorja annyira jó állapotban van...72.000km el vettük, most van benne 93.000. Max 7000km volt egy olajcsere, mindenféle adalék...meg nagyon vigyáztam rá. Szinte minden gyári benne,és nagyon jól működött. Nincs rajta rohadás, az alját most nyáron kezeltem le...nem tudom, hogy megérné-e egy másikat venni,vagy ezt rendbehozni. Ha valaki ellátna valami jótanáccsal,azt nagyon szépen megköszönném.

Köszi előre is

JóUtat!

Camping311 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19419

Üdv!

A Waresz hátsó kerekei alapból "V" alakban állnak, ha ezt túlzottnak ítéled, akkor lehet, h hosszabb rugók kerültek be, ami vagy utángyártott, vagy kombié lehet. Megoldást lásd az ültetés mósdszereinél. (Ez a tünet tipikus volt a TATRA teherautóknál, üresen megette a külső gumit, mivel állandó terhelésre tervezték.)

LimDom!

A fesszabályozó a generátor gerjesztését befolyásolja. Ha nem működik rendesen, akkor egyértelmű, hogy a töltéssel is hiba van. mindkét változat (külső, és belső) fesszabályozó cseréje viszonylag egyszerű. A belsőnél vigyázz a szénkefékre, könnyen törnek, ugy emlékszem, visszatolva rögzíthetők drótdarabbal és beszerelés után kihúzva a kefék a helyükre mennek. Erről jut eszembe, hogy a szénkefék kopása is lehet hibaforrás.

Márk 

Előzmény: K.W4rtburg0s (19417)
LimDom Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19418

Sziasztok!

A fesz.szab. meghibásodása okozhat olyat, hogy nem tölt (rendesen) a generátor?

Köszi a válasz!

K.W4rtburg0s Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19417

Hellosztok!

A hátsó kerekeim jól láthatóan V alakban állnak. A gumiknak jobban a külső fele kopik,és ez elég zavaró. Valaki találkozott már hasonlóval? Esetleg valaki tudja a megoldást is??? Ha igen, kérlek írjon. Köszi előre is.

iusimi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19416

Nekem is ezt csinálta 100 fölött.

A centírozó gépen hiába mutatott nullát, mégis rázta. Aztán felkerült a téli a másik felni garnitúrával, rögtön elmúlt.

A felni volt a rossz.

Pitbull Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19415
meg a centírozatlan kerék, hibás szilent...
WarbiRunner Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19414
Sziasztok!
A féltengelyen és a keréken kívül mi rázhatja még az autó elejét?
KErékcsapágy lehet a hibás? Mindíg a gumisokra fogtam, hogy rosszul centíroznak, de ennyiszer már csak nem tévedhetnek. A féltengelyek tuti 100%-osak (Six Ballos 6e-t futottak). Most a gumim se puklis. Múlthéten összecseréltettem a kerekeket, jobb lett, de maradt a kormány finom szitálása 90-100 körül és felette. És nem igazán függ attól, hogy emelkedő, lejtő vagy sík terep van. Vagy rossz a futómű beállításom? A gumik nem koptak rendellenesen. Mit nézzek meg és hogyan? Az tuti, hogy a féktárcsám üt, de legalábbis nagy sebességről fékezve remeg az autó egy kissé. Ez okozhatja? Másik fura dolog, hogy nem mindíg ráz, csak az alkatrészek bizonyos "együttállásánál". Tehát ha úgy jön ki egy kanyar, hogy a végére "jól" állnak az alkatrészek, akkor simán megy. Következő kanyar után ráz. Ugyanúgy, mint anno a gyári váltó/féltengellyel, csak sokkal diszkrétebben csinálja.

WR

ps. Hétvége áldozata egy Skoda Superb tdi. Úgy kell neki nagy "ótó" :-) Megelőzni nem tudtam, de az őrületbe kergetni igen...a végére rendesen menekült, de sajnos pont egyformán gyorsultunk minden alkalommal.
boxer-gs Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19413

Sziasztok

Szüleim kocsijával kapcsolatos leveleket elolvastam, megválaszoltam. Február végén, vagy legkésőbb március legelején megyek haza szüleimhez. Akkor lesz megtekinthető az autó. Előtte az e-mail-ben érdeklődőknek jelzem majd az időpontot.

Tehát mégegyszer: - a Wartburg kombi ingyen elvihető majd, de korrekt papírozás szükséges. Persze több érdeklődő esetén nem zárkózom el versenytárgyalástól sem. :o)))

Ja, és befolyásolható vagyok erősen. Szeretem a régi karórákat. Az oroszokat is.  :o)

Üdv tinéktek! És becsülöm, hogy őszintén tudjátok szeretni ezeket a nem mindig problémamentes, kiszolgált ipartörténeti emlékeket.

iusimi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 19412

Sziasztok!

Vasárnap kihasználtam a jó időt és mind a 4 ajtóba tettem hangszigetelő lapokat.

Azt kell mondjam, hogy ég és föld a különbség, egyszerűen nem kong.

A csomagtartó tető belső oldalára is ragasztottam hőtükrös "szivacsot", oda a zajlap szerintem nehéz lenne, mivel bitumen alapú, annak is tök más hangja lett.

Ez a cég forgalmazza: http://www.carcolor.hu/deeber.html
Úgy hívják, hogy zajlap, 50X50-es darabokba van, öntapadós, hőlégfúvóval alakítható, 1300-1500 forint/lap.
Hívjátok fel, hogy felétek hol van képviseletük, elég sok helyre szállítanak.(én Nyíregyházára mentem át érte).

Illetve megoldottam a benzinlopós kérdést: kivettem az egész benzinbeöntő csövet és oxigénnel heggesztettünk rá egy rosta darabot, 5-ös fúróval kapott még pár lyukat, hogy ne akadjon le olyan hamar a pisztoly, szépen körbeköszörültük és úgy ment vissza. Tettem rá új levegőztető csövet is, tuti lett.

A zajlap:

solct Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19411
Már írtam levelet, ha neked is oké, február végén megnéznénk.
Előzmény: boxer-gs (19409)
warti88 Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19410
én megvenném, csak mire tudnék vele foglalkozni, valószínűleg már elkel... mondjuk lehet, hogy másnak nagyobb szüksége van az autóra. lényeg, hogy jó kezekbe kerüljön! (hogyha valamilyen érthetetlen okból mégis bontóba vinnéd, azért szólj...)
Előzmény: boxer-gs (19409)
boxer-gs Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19409
Nekem 60ezer körüli szám rémlik. Nem egy hosszú távú túrázók a szüleim.
Előzmény: solct (19406)
frundsberg Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19408
Én már jártam így a 2T vel hogy rutintalanul csak sebességben hagytam, aztán mikor kimentem a ház elé akkor nézem hogy mintha nem oda parkoltam volna, vagy 20m-t elgurult szerencsére nem volt semmi mögötte és az utca is csak lehelletnyit lejt. Mivel eddig nem volt wartburgom számomra nem volt evidens hogy álló motornál sebbességbe téve sem fogja meg...
Előzmény: LimDom (19389)
Hamutipro Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19407
Szasztok Úrak.

Most jöttünk haza rokonlátogatásból, oszt jó nagy meglepi ért, a parkolóba állt a régi lejárt műszakis Wartyim.
De csak állt, mert most hűlt helyét találtam. Hívtam a közterületeseket de, ők nem tudnak semmit. holnap érdeklődhetek az önkormányzatnál ,hogy ők vitették-e el.
Csak azt a sok alkatrészt sajnálom, amit benne tároltam.
solct Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19406
Hi!

Futott km-ek száma sacc?
Előzmény: boxer-gs (19405)
boxer-gs Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19405

Üdv a topicnak!

Szüleim szeretnének megszabadulni 1988-as, padlóváltós, kétütemű Wartburg Tourist-juktól. Gondoltam, mielőtt elgurulok vele egy bontóba, felajánlom itt, a szakértők számára. Pénzt nem kérnek érte, csak kerüljön le a nevükről vagy adásvételi, vagy bontási igazolás alapján. Tavaly ősszel lejárt a műszaki, környezetvédelmi igazolólap. Azóta garázsban áll, nincs használva. Tulajdonos kérésére ideiglenesen ki van vonva a forgalomból. BAZ-megyében van.

Ha esetleg valakit érdekel, a nick-emre kattintva elérheti az e-mail címemet.

Majd elfelejtettem, van rajta vonóhorog és tetőcsomagtartó. A hétvégi telekre jártak ki vele alkalmanként. Nem tipp-topp, de üzemképesen lett elrejtve a garázs mélyén.

Elnézést az esetleges zavarásért. További szép napot mindenkinek!

solct Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19404
Én, már inkább csak a faragásmentes tuningra szavazok.
Arra, ami NEM csökkenti a motor teljes futásteljesítményét.
Továbbá, érdemes lenne a hengerfej alá benézni, hogy mi a helyzet a hengerekkel, mert ha szétszáll a tűgörgő, és összebaxa a hengerfalat, akkor nagyot kell egyszerre fúrni, hogy eltűnjön.
Előzmény: Irmscher 353 W (19403)
Irmscher 353 W Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19403
Solct!
Miért, nem ilyen hangjának kell lennie, én azt hittem végig, h ez a gyári hang:P

Najó nem, de míg megy addig megy, nyárig csak kihuzza vhogy, utána meg majd felújitjuk, amugy most mondták nekem enmrég, h tudnak nagyker áron szerezni nekem mindenféle alkatrészt... Szal lehet bevásárlok majd, s vagy az autószerelőmmel, vagy a dr.tuningos srácokkal megcsináltatom a dolgot...
Előzmény: solct (19400)
kkklaci Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19402

Üdv!

A vízpumpának semmi hangja,forog könnyen hang nélkül. Igaz, hogy már a csapágynál van egy zsírzószem, azzal a felkiáltással megy, ameddig megy. Mikor ez az eset történt olyan volt mintha a generátorban leszakadtak volna a szénkefék és mindent összebarmoltak volna, mert egy idő után csökkent a hang és majdnem meg is szűnt. Ami nekem érdekes, hogy a töltésjelző egyszer sem gyulladt ki. Most megforgattam a generátort, könnyen forog, de olyan nyikorgó hangja van, mintha 20 éve nem láttak volna a csapágyak zsírt. Van egy másik generátorom, de az régebbi fajta, amin nincs a fesz.szabályzó, a kettőnek a belső felépítése ugyan az? Mert arra gondoltam lehet annak az alkatrészeiből ezt meg lehetne csinálni. Sztem én nem szedem szét majd hétfőn elviszem a szerelőhöz.

Laci

Előzmény: twk004 (19401)
twk004 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19401
Üdv!

Igen, de a tünetek alapján én inkább valamelyik csapágyra tippelek. Vagyis hogy az állt meg. Ja, és mozgasd meg a vízpumpát is ... ha az áll meg, pont ugyanez a tünet: visít az ékszíj, és nincs töltés (mert az alsó ékszíjtárcsában csúszik az ékszíj, és a generátor meg a vízpumpa áll). Csak nem a generátor rossz, hanem valami más.

twk004
Előzmény: kkklaci (19393)
solct Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19400
Viszont, ha az a csapszeg így elkopott, akkor annak kellett hangjának lenni rendesen!

Kerepelt is rendesen gázelvételkor :o)
Meg alapjáraton is, mint Irmscher 353W-é.
Előzmény: wartburg312 (19399)
wartburg312 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19399

AWE!

Hááát ilyenről még nem hallottam...

Viszont, ha az a csapszeg így elkopott, akkor annak kellett hangjának lenni rendesen! Gyanítom, nem gyári volt a csapszeg és lehet a tűgörgő sem. A gyári csapszeg kemény-krómozott és én még nem láttam olyat, hogy az lekopott volna a görgők alatt (ahol a kosár hozzáér, ott igen, de ott is rézszínű lett). Mikor  az orrhűtősünkben széthullott az egyik csapágy kosara (nem raktak olajat a benzinbe annál a MOL kútnál), a csapszegek és a tűgörgők simán megúszták. Kapott új csapágyakat és azóta is (kop,kop,kop) hang nélkül üzemel. 55e-nél volt a "baleset", most 90e van benne és amíg volt csak kutas keveréket kapott.

Üdv, Wrt312

Előzmény: solct (19398)
solct Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19398
A képek.

solct Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19397
Hi!

Ma széthúztuk isméte a blokkot, javítási céllal.
Hát, mit mondjak! Olcsóbban megúsztuk, mint gondoltam.
Továbbá, egy soha se látott érdekességgel szembesűltem, ugyanis a tűgörgők azért szálltak szét, mert a tűgörgők MEGETTÉK a csapszeget, majd annak válla kettévágta a tűgörgőkosarat.
Ebben a főtengelyben kb. 180ezer km. van eddig, a fúrt blokkban, pedig 250ezer körül.
Gátszakadás után acélperselyt kapott.
A főtengely csapágyai meglepően jó kondicióban vannak (igaz, ez a tengely kizrólag szinti olajjal ment, kivétel vagy 400km Arolozás), és a legmeglepőbb, noha a tűgörgők megették a csapszeget, a hajtókaroknak válluk nincs, és csak egy csapszeget kellett cserélni.
A csapszeg cseréje után a motort ismét összefűztük, és ment vissza a kocsiba. :o)
DE LUXE 64 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19396
Probáld meg itt:
<a href="http://http://www.duen.hu/tpl/hir_nyomtat.php?hirkod=90dd32c26a6ae266ccf2ef92b952740c&s=3979" target="_blank">itt</a>
Előzmény: prudy (19361)
rugaferenc Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19395
Sziasztok!

Van egy Eladó 2ütemű Wartburg kasztnim, ha érdekel vkit. Műszerfal és a két első ülés benne van. gépháztető is rajta. meg csomó szirszar

érdeklődni: rugaferenc@freemail.hu -n

Üdv:
F
m-i-k-e Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19394
Sziasztok!

A Következőket állítottam a karbin remélem jó irányba.

Meleg (zöld) járó motornál a CO csavart (kisebb szemből jobb oldalt ) egy kis csavarhúzóval elkezdtem becsavarni, amíg csak tudtam, de a hangja annyira nem változott. Amikor már nem ment tovább a csavar (lehet még ment volna, de nem volt jó a csavarhúzóm) akkor úgy gondoltam a másik oldalhoz is hozzá kéne nyúlnom, ezért ott a nagy csakvart (asszem az a levegő) elkezdtem kifele csavarni, de akkor sem változott annyira (kipróbáltam ha becsavarom mi lesz, na akkor már fulladozott, ezért megint kicsavartam, amíg azzal a kis csavarhúzóval tudtam. Mivel ez is egy idő után megakadt.) Gondoltam most biztos jól elállogattam, mindet ezért húztam egyet a gázbowdenen, hogy mi lesz, de szerintem olyan harang görbe alakba ment fel meg le a fordulatszám. Gondoltam, ha reggel beindul, akkor így hagyom aztán valami lesz. Nos ma reggel szépen beindult, és jöttem is vele 50Km et. Jövő héten kiderül, hogy lesz e 20L a fogyasztás vagy valahogy véletlen sikerült visszatennem a 8L körülire.

Egyáltalán jó irányba csavargattam a dolgokat ??

Üdv.

mike

kkklaci Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19393

Üdv!

Úgy néz ki szünetben tényleg aktívan wartburgozhatok, a szabadonfutó után most a generátor került sorra. Hajnalban buliból hazafele egyik pillanatról a másikra lecsökkent a lámpa fényereje és a generátor felöl súrlódó, sivító hang jött. Még szerencse, hogy nem álltam meg, mert a városban már lámpám se volt és a főútról letérve leállt a motor is, de hazáig elgurultam:)), így legalább elmondható, hogy azért hazahozott a szekér. Én a generátor szénkeféire tippelek, azok mehettek tönkre a hallott hang alapján. A generátort ki tudom venni anélkül, hogy lebontanám a homlokfalat?

Laci

twk004 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19392
Üdv!

Sajnos nem ... Mivel a 2T-nél egyszerre max. 1 henger van sűrítésen, így simán el-bakkecskézik a lejtőn lefelé. A másik kettőnél a csatornákon simán oda-vissza mozog a levegő, tehát kb. semmit se ér autó-megtartás szempontjából. Egy 4T-nél ez nem történik meg, ahol álló motornál egyszerre 2 hengerben is zárva vannak a szelepek (amely működés közben a sűrítő és a munkaütemet végző henger), és ez a 2 kompresszió már megtartja a kocsit. De a 353-asnál nem. Szabadonfutó-üzemmódban meg az a lényeg, hogy az ellenkező irányú sebességben legyen az autó, mint amerre el tud gurulni. Tehát lejtőn hanyattmenetben, emelkedőn 1-esben. Ugyanis a szabadonfutó lényege, hogy csak egy irányban visz át hajtást, a motor hajthatja a kereket, de a kerék nem hajthatja meg a motort. Ezért nincs motorfék a 2T-n, ugyanis káros minden szempontból (kenés, hajtáslánc, stb.).

twk004
Előzmény: LimDom (19389)
LimDom Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19391

Szia PRUDY!

Osztókörmódosító ügyben rossz híreim vannak:

Nekem már jóformán megvan a más osztókörű felni, így muszáj lesz csináltatni, de egyébként senkinek nem ajánlom:

1. iszonyatosan drága (Kb. 40 helyet végigjártam/felhívtam), de ahol normálisan meg is csinálják úgy, hogy később ne szálljon el a kerék:-), ott kb. 50.000 forint / garnitúra.

2. növekedni fog a nyomtáv és a rugózatlan tömeg is (nem is kevéssel), így jajj a gömbcsuklóknak, de még a féltengelyeknek is!:-(                   :-)

Előzmény: prudy (19361)
LimDom Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19390

Óóóó, ha én nyerem a lottót, már elég sokszor elhatároztam:

Legyártatom a wartburg-karosszériát alumíniumból!

(És persze fórumosoknak 1 sör lenne 1 elem ára!)

:-D

Előzmény: wartburg312 (19378)
LimDom Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19389

Ha jól emlékszem, a kétüteműnél úgy működött ez a lejtős dolog, hogy ha ki volt kapcsolva a szabadonfutó, akkor gond nélkül megfogta az autót bárhol az 1-es is és a rückwärts is.

Ha viszont szabadonfutó-üzemmódban volt a gép, akkor már kevésbé...

Jól emlékszem esetleg? :-)

Előzmény: laci bácsi (19388)
laci bácsi Creative Commons License 2007.02.03 0 0 19388

Üdvözlet!

Tisztázzuk ezt a sebbességben hagyott dolgot egy kicsit.

Elméletileg ha a kocsi lejtőn van és az orra felfelé néz, akkor 1-esben nem gurulhat el hátrafelé. És fordítva is igaz, ha az orra lefelé néz és rükvercben van akkor meg előre nem gurulhat el.

Azt én is kitapasztaltam, hogy 1-esben, ha az elje lefelé néz, akkor szaggatottan bár, de megindul a kocsi. Csak én úgy teszteltem, hogy bentmaradtam, nem hagytam magára szegénykét, hátha nem talál haza egyedül. :)

Előzmény: twk004 (19387)
twk004 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19387
Üdv!

Ha a "fordítsuk a kerekeket a járdaszegélynek" trükkre gondolsz, azt nem tudtam alkalmazni, járdaszegély híján. Rükvercben hagytam, behúzott KF-fel, de kiderült, miután az utca végén lakó ember némileg feszülten kiabált egy fél órával később, hogy :" ... Kié a Wartburg?!", hogy ami síkon még elég volt, az lejtőn már nem ... Elugrált, majd begyorsult, és puff! Megúsztam egy homlokfal-cserével, meg Atomi barátomnak egy délelőttjét elraboltam, mert Vele bütyköltük össze a rácsos homlokfalból az orrhűtős update-et.

twk004
Előzmény: Camping311 (19385)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19386
bocsi, de írni nem nagyon megy még, majd gyakorlom :P
Camping311 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19385

TWK-004!

Azt hiszem kb egy időben tanultuk a vezetést, és nekem elmondták, hogyan parkoljak egy lejtős utcában :P Nem is gurult el sosem a Waresz. Ja lehet, hogy a fék is jó volt... MINDÍG! :D

Habár cimborám trabija volt a csúcs: egy szerelő összerakta a fékeket, úgym hogy az utánállítót fordítva tette be. Megycsináltam, de nem szóltam a srácnak, a saroknál azt hittem, kiesett a szélvédőn. :)

Előzmény: twk004 (19372)
Camping311 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19384

Üdv!

Na én is beleszólok :)

Ha valaki gyakorolni akar fékszerelést, a 601-s tipuson tegye. Azután nincs olyan összerohadt waresz fék, ami ne lenne gyerekjáték. És tényleg a kivágás azért van az agyon, hogy könnyebb legyen. Apró tanács, utánállítónak egy lehelet zsír, nagyon meghálálja. Ja, és a fékbetét felfutóélét célszerű 45-fokban megreszelni, egyébként hajlamos a bekapásra, és ezt a lehetőséget hagyjuk meg másoknak.

Karbicsek, szerintem, ha CO be van csavarva, és beindul, akkor ott valami nagy gáz van, de kb 1-t kicsavarva beindul, és lassan kitekered, amíg a legmagasabbnak tűnik az alapjárat, és onnan vissza picit, amig nyugodtan kezd járni. Na akkor alapjárati csavaron szép sühögést beállítasz, és a sárkány megyis, meg nem is fogyasz annyit.

Mellékesen örülnék, ha 12-vel beérné az OFF ótókám (svéd ótomata) :P.

Waresz forewer

wartburg312 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19383

AWE!

Ha minkét csavart becsavarod, nem fog beindulni (melegen). Ha mégis, akkor a karbid nagyon nincs jól beállítva. A CO és a levegő csavar csak az alapjárati dolgokat befolyásolja. Nem tartom valószínűnek, hogy így jelentősen fog csökkenni fog a fogyasztás. Én 3 dolgot néznék meg:

- szivató (időben kikapcsol-e)

- úszószint (nem túl magas-e)

- gyújtás.

Ha ezek rendben vannak, akkor is ihat 12litert, ha rendszeresen mész rövid (pl 1km-es) távon. Vagy a lábad nagyon nehéz? :-))) Hamutipronak is javasoltam kisebb cipőt :-))) Nekem ~9-9.2L/100km most télen itt Pesten, de én 20km-t megyek egy huzamban a munkába és nem taposom ki a lelkét. Na nem mondom, hogy tötyögök, néha elkenem egynémely lenéző autóstársam arcát... :-)))))))))))))))))))))

Üdv, Wrt312

Előzmény: m-i-k-e (19382)
m-i-k-e Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19382

Sziasztok!

egy kérdés: Ha a CO csavart becsavarom tövig, meg a levegőt is, majd beindítom a gépet (remélem elindul) aztán csavarom kifele a levegőt amíg elbirja alapjáraton a lámpákat meg mindent. Ha így csinálom jó lesz a fogyasztás ?? Mert most kb 12L, múltkor nem mentek a hengerek, aztán most meg már nagyon is. :) De így leeszi a hajam. Vagy vigyem szervízbe.

mike

twk004 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19381
AWE!

Igen, de az a bizonyos példány annó még "csak" 25 ezer EUR volt, és jobban nézett ki, mint ez ... De azért ha beüt, aminek be kéne, akkor nem haboznék. Főleg, hogy a nejem annó Akaliban meglátva Marco sárga Melkusát így szólt: "Inkább vegyél egy ilyet, ez jól néz ki!" , aztán megsúgtam Neki, hogy mennyibe szokott kerülni, ha egyáltalán van belőle eladó ... :o) Tibcsi barátom meg kimászva a sátorból először nem tudta mire vélni, hogy mi is ez, amíg be nem indították. Akkor meg hüledezett ... nem is tudta, hogy ilyen Wartburg-ivadék is létezik.

twk004
Előzmény: wartburg312 (19378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!