Ma dícsérnivalóan kellemes az idő, ne mindig csak a panaszainkat írjuk!
Már a reggel is jobban indult az egész heti átlagnál. Olyan korán ébredtem, hogy volt időm tornázni, fürdés után pót-lustálkodni, és még így is elértem egy korai vonatot. Az égen pedig barackhab-felhők úsztak - nagyon szép volt. Derűmet csak fokozta, hogy péntek van....
Szia Frint!
Sajnálom , hogy nem jött be a paprikád.
Nekem kiemelkedően jó gyümölcstermésem volt , van. A szőlő egyenesen kiváló , asszem az idén
megint fogok bort is késziteni .
Rengeteg cefrém is van , már be is jelentkeztem
a főzdébe.
Már csak jan.7-re volt időpont.
Ha finom lesz , küldök kostolót!
Köszönöm kérdésed, jó kevés, és az is rothad...
:((( A normál termés 1/4-ét éri el.Még gondolkodom, hogy jövőre belefogok-e?
Már 100mm eső volt eddig szeptemberben!A napraforgók tányérjában áll a víz...nem tudom mi lesz ebből.Nem tudom más hogy van vele,én kertészkedési szempontból gyorsan el szeretném feledni a 2001-es évet.
Érdekes, a kőművesek mindenkiből ilyen hatást váltanak ki? Egy idő múlva nagyon, de nagyon elege van az embernek mindenfajta "szakiból", de főleg a segédekből...
Kedves outdownS.
Valóban a vénasszonyok nyara majd októberben lesz. lesz? :-)). Most a nyárutó van, ha nem vennétek észre. Magam részéről ELLENZEM az indián nyár kifelyezést, nem vagyunk amerikában, elegem van a Coca-cola, hamburger gyarmatositásból. Hagyjuk már az amerika majmolását. Vénasszonyok és boszorkányok pedig nincsenek.
endru
Mi most vakoltatunk be kivülről , ha vége
soha többé mégcsak kőmüvest sem akarok látni.
Három évig tartott az épitkezésünk , de tizet
vett el az életemből.
Nos , az idő továbbra is ocsmány , gombászni
voltam , mindenfelé derékig érő sár van.
Ráadásul meg is áztam.
Az hagyján, hogy cudar hideg van, meg hogy esik az eső, de még be is áztunk (Természetesen festés, tapétázás és tetőjavítás után!) A padláson nagyfazék, nagylavór...
És természetesen fűtünk.
Ami a vénasszonyok nyarát illeti (udvariasabb volna talán indián nyárnak nevezni), annak szerintem októberben van az ideje. Már nincs is messze...
Nálam (a 2.-ik kerületben) már lejöttek a farkasok a hegyről, és a kerités körül olálkodnak. A verebek meg röpülés közben megfagyva hullanak le. Ez már nem is időjárás.
Sziasztok!Mi is befűtöttünk,nem is a gyerekek,hanem én fáztam.Férjem is mondogatja,hogy mikor jön már el az én időm.Rengeteg gomba nőtt a fűben,de fogalmam sincs milyen,így nem győzöm széttaposni,nehogy a kicsi vegye észre.Részvétem a betonozásért:Tozatu
Sziasztok! Vahh, de randa az idő, semmi átmenet, kánikula és fagy. Fűtenek a lakótelepen.
Azért nagy szerencsém is volt, mert a múlt héten csinál(tat)tuk a telken a betonozást. Napra addig volt jó idő, míg befejeztük, csak 1 napot álltunk az eső miatt. Hát, még sosem építkeztünk, minden elismerésem a benne levőknek.
Egyre csak várom a vénasszonyok nyarát
, de csak nem akar jönni .
Szégyen szemre fütünk egy honappal a fütésszezon
előtt.
Eső , hideg , szél .... , brrr!
Ronda idő van napok óta.
Látjátok addig szidtuk a kánikulát , hogy
most ezt kaptuk helyette.
Állandóan esik , reggel csak 6 fok volt nálunk.
Pedig a szölömnek még kellene egy kis napsütés.
A begyujtással kacérkodok napok ota , ha
holnap sem lesz melegebb befütök , pedig
még több mint egy honap van a fütésszezonig.
Hát , gondolom kigyulladhatott volna a
tetőszerkezet.
Én is láttam már villámcsapott fát a Tiszaparton,
zuhogó esőben lángolt.
Vigan duruzsol az uj modem , a régi
teljesen leégett, a biztosito
fizet , mint a katonatiszt.
A tévé még nincs kész , de azt is fizeti.
Lehet , hogy beszerzek egy ilyen villámcsapás
elleni védelmet , elég macerás a sok utánajárás.
Szerinted mit segített a villámhárító? Mi lett volna nélküle?
A telekszomszédom nagyon félt a villámlástól, 1x látta belevágni 1 fába. Na Ő azonnal szereltetett a házára hárítót. Minden villámlásnál hasra veti magát, mi meg csak mosolyogtuk.
Mostanában viszont egyre gyakoribb az égiháború. Féltem már én is nagyon, mikor a közelünkben csapkodott. Ezért kérdezem a hárítót.
Nagyon sajnálom Onobody, hogy ilyen szerencsétlenség ért. Ez az óriási feszültség, ami a levegőben van, irtóztató. Mi 5 éve lakunk a jelenlengi helyen, eddig háromszor csapott be a villám a vasuton keresztüli transzformátoron keresztül és mindig tönkretette a tévét.
Ugye? Ti is igy látjátok?
Én nem tudom , de valami hihetetlen pechsorozat
van az idén.
A háznak nem lett baja , itthon voltunk , hihetelen
nagy dörrenés volt , utána meg sistergés.
Elég félemetes volt.
Még ágyban voltam , néztem a tetőablakon a vihart.
Gondolhatjátok hogy kipattantam!!
Rögtön felrohantam a padlásra kigyulladt-e valami.
Szerencsére nem .
Feltétlenül rakassatok a házatokra
villámháritót!!
Tegnap reggel óriási vihar volt felénk.
70mm eső , sajnos jég is volt.
Képzeljétek , belecsapott a villám a házunkba ,
a tv-nek , és a modemnek annyi.
Hétfőn várom a biztositot , még jó hogy
van a házon villámháritó!
Mos sikerült a régi 14 k-os modememet
üzemképes állapotba hoznom , igy evvel döcögök.
Elég fapados...
A kerbe még ki sem mertem menni , ha a körtéimet
elverte a jég , elájulok.
Most kezd érni , vilmoskörte.