Keresés

Részletes keresés

Suneey Creative Commons License 2009.10.21 0 0 1538
Szia,

Milyen vastag a matrac összesen? Azt értem, hogy 7cm memory van, de nem derül ki, hogy ez egy fedőmatrac, vagy egy komplett matrac?

Melyik márka?

Előzmény: 5w (1537)
5w Creative Commons License 2009.10.21 0 0 1537
helló!matrac próbán voltunk,ismét, most memory 7cm. martacot probáltunk, hát hihetetlen jó volt!!!!tényleg tartja az s alakot a háton. nagyon igazi! 160*200-as volt 190.000ft megéri e?????nem latex
Előzmény: Suneey (1514)
Contax_G Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1536
"Úgy érzem teljesen normálisan beszéltem"

Csak sajnos rosszul...
Előzmény: Suneey (1535)
Suneey Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1535
Úgy érzem teljesen normálisan beszéltem.


"Nézd! Azt a személyes tárgyunkat szólom le amelyiket akarom."

Otthon igen, ahol nem sért másokat. Persze itt is azt mondasz amit akarsz, csak akkor lesz rá valamilyen reakció a többi fórumozó részéről.

Amit másodszorra mondasz, nem cifrább. Ki mondta, hogy gyógyítja a gerincsérvet?
Nyugodtabb, egészségesebb, hatékonyabb pihenést biztosít. Egészséges embereknek segít megőrizni az egészségüket.

Próba nélkül bármit vásárol az ember az zsákbamacska. Matracnál a megbízható próba 1 éjszakánál kezdődik.

Előzmény: Contax_G (1534)
Contax_G Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1534
"Ha a végén nem szólod le a Tempurt, akkor nem szóltam volna egy kukkot sem. Legalábbis nem ilyet."

Ejnye, micsoda öntelt hang ez? Ki vagy Te, hogy másokkal így beszélj?

Nézd! Azt a személyes tárgyunkat szólom le amelyiket akarom.
Ha ez Neked nem tetszik, abban az esetben ajánlanám valamelyik pszichológus gondos munkáját.

De tudok cifrábbakat is mesélni nagyrabecsült márkádról.
Barátom egy hét után azon vakarta a fejét, hogy miként szabaduljon meg teljes franciaágyba való Tempur rendszerétől, mert akiért, amiért vették (gerincbeteg családtag) annak nem segített és nem is bírt benne feküdni szegény. Nem volt vicces a dolog mert egy gerincsérv műtét volt a tét.

De pl. a páromnak segített a nyakfájás megszüntetésében, de az anyaga a kért ár alapján, így utólag egy kicsit túlzás. Mamám féláron legalább olyan jó és sűrűségű párnát vett pár hete (a Lineaflexnél) és nagyon boldog vele.
Előzmény: Suneey (1532)
Caipi Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1533

Nu igazán ne tegyél már ilyet!:-) Mondanám, hogy kérdezd meg azon a lapon, ahol az akármilyen Egészségpénztár által javasolt / finanszírozott matracok vannak, és orvos ad tanácsot, de nekem sem válaszolt, vagy ha igen, akkor addigra én már nem néztem vissza, mivel megvettük a TR-t.

Előzmény: paljoc (1522)
Suneey Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1532
Neked is sokmindenben igazad van, és tényleg érdekes hozzászólást írtál. Ha a végén nem szólod le a Tempurt, akkor nem szóltam volna egy kukkot sem. Legalábbis nem ilyet.

A megszokás dolgot nem rád értettem, hanem arra a temérdek panaszkodó emberre, akik az elmúlt fél évben leírták itt a fórumon, hogy jártak pórul rugós matracaikkal. Én sajnálom őket és tanácsaimmal arra törekszem, hogy nézzenek körül alaposan vásárlás előtt, próbáljanak ki minél több fajtát és döntsenek személyes tapasztalataik alapján. Sosem mondtam olyat, hogy mindenki Tempur-t vegyen, nem is mondtam konkrétan senkinek, hogy "TE vedd ezt!", csak szeretném, ha kipróbálnák, megismernék az emberek a Tempur-t is, mielőtt új matracot választanak.

Akinek látom, hogy nem való - akár az ára vagy bármi más miatt -, annak nem is említem.

Mindig örülök, ha valaki megtalálja a számára tökéletes fekhelyet, bármilyen is legyen az.

Matracvédőben azért nehéz igazán jó tanácsot adni, mert a vízhatlan nem szellőzik, könnyen befülledhet és nem jó érzés rajta aludni.
Amelyik pedig nem vízhatlan, az annyira jó és úgy kell használni, ahogyan Swordmanus leírta.
Előzmény: Contax_G (1528)
Contax_G Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1531
Köszi!
Tulajdonképpen mindent elmondtam amit tudtam, tapasztaltam.
Ha ezzel hozzásegítek vkit egy jó vagy jobb döntéshez már megérte.

A matracvédő témában várnák még ötleteket és utána el is csendesednék, mert igazából csak önmagamat tudnám ismételni.

Üdv,

r:)
Előzmény: Törölt nick (1530)
Axióma Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1529
Egy idezet:
"Annak idején bent voltam náluk, és végigpróbáltam az ágyaikat. Kissé elképedtem, hogy csak rugós matracokat gyártanak, de mindegy. Egyiket sem találtam kiemelkedően jónak, vagy kényelmesnek."
Es? Attol, hogy NEKED beallt az izlesed a sajat termekedre, es igy mivel az ovek mas, nem lesz neked kenyelmes, miert ne lehetne masnak az? Ez egy tipikus olyan pelda, amikor egy kerdesre a tudos valoszinusiti a valaszt es igy a kiserlet eredmenyet, aztan milyen meglepo, ki is jon... kerdes, hogy azert, mert az az objektiv valasz, vagy azert, mert jol tudott a prekoncepciohoz kiserletet szabni?
Innentol kezdve a rugos matrac elleni erveidet is a rosszul megtervezett kiserletednek tudom be.
Előzmény: Suneey (1526)
Contax_G Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1528
Sok mindenben igazad van. A marketing Nagy Úr, (ha nem is Vader)!

Nekem azért úgy tűnik, hogy a felhasznált anyagok tekintetében is fejlődnék a "konzervatív " gyártók. A mi matracunk táskarugós, de ezt vastag latex réteg borítja. Szerintem egy kicsit próbálják ötvözni a Bio termékek piacát és a hagyomás világot. Nem gondolom azt, hogy ez feltétlenül rossz lenne. Sőt!

A saját döntésemhez még csak annyit, hogy -20% volt a listárból a vége. Nem volt/van "majd megszokom" érzésem. A párommal csak fekszünk és vigyorgunk mint két vadalma.
Nagyon finom!

A későbbiekben inkább arra törekszem, hogy megörizzem a matrac jó állapotát, épségét. Ezért is érdeklődtem matracvédő témában. Pontos típust tudnátok ajánlani 160x200-as méretben?

Előzmény: Suneey (1526)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1527
üdv
a cardonak már évekkel ezelőtt is vot biomatrac vonala, csaxólok. Memorys matraca is van, meg külföldi tulajdonosa is.
Előzmény: Suneey (1526)
Suneey Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1526
A Cardo a Győri bútorgyár fedőneve. Sokkal jobb minőségű ágyakat, matracokat gyárt, mint a Dormeo, de az üzletpolitikájuk hasonló: -->> Közismertté a rengeteg reklám miatt váltak. (Reklám=hatalmas költség, amit a termékeken kell visszakeresni -->> arányaiban magasabb árat eredményez az adott értékhez képest.)

Annak idején bent voltam náluk, és végigpróbáltam az ágyaikat. Kissé elképedtem, hogy csak rugós matracokat gyártanak, de mindegy. Egyiket sem találtam kiemelkedően jónak, vagy kényelmesnek.

Lehet azonban, hogy nem voltam eléggé alapos vagy körültekintő és elkerülte valami a figyelmemet. Most az itt elhangzott tapasztalatok alapján újra ellátogatok hozzájuk hátha rájövök valami újra.

Engem csak az zavar, hogy a legtöbb vállalat totál hülyének nézi az embereket, az orruknál fogva vezeti őket és 100 éves, filléres technológiát ad el nekik újra meg újra, új köntösbe csomagolva, új logóval ellátva viszonylag drágán. És akkor utólag csodálkozik a felhasználó, hogy: "Hát valahogy mégsem jó ez a matrac, de biztos csak meg kell szokni. Pár hét és valamelyikünk betörik. Vagy én, vagy a matrac!"

Mindent meg lehet szokni.

Elég csak azt kérdezni, hogy miért tartunk még mindig 2009-ben a kőolaj-származék hajtású járműveknél? Továbbra is nyugodtan gyártják a benzines és diesel autókat, holott már legalább 5 éve a villanyautóknak kellene futniuk. Az emberek pedig veszik, mert ezt kapni. Csak annyit kellene mondani kollektíve, hogy: "Köszönjük, ebből többet nem kérünk! Drága, zajos, légszennyező. Jöjjön az újabb technológia, mert ebből már nem vásárolunk."

A legtöbb autógyárban ott áll az új technológia kifejlesztve a sorozatgyártást várva, de addig bolondok lesznek lépni, amíg a régi eladható.
Előzmény: Contax_G (1518)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1525
Üdv!

Én egy matracvédőt használok. Illetve nem kávézok az ágyban. A rálöttyenő kávé, egyéb ital, testnedvek (életszerű dolgokról beszélünk ugye, gondolom, nem zárdába lesz) ellen elég a matracvédő, hisz ha érzékeled, hogy megtörtént a baj, akkor elvileg hamarabb le tudod kapni a fedőrétegeket róla, mintsem teljesen átázna.
Kivétel ugye itt is van, lásd hasmarsos kolléga (szintén életszerű eset). Juteszembe: én nem aggódnék a rugók rozsdásodása miatt, egyszeri tisztítástól nem fog átrozsdálni az a rugó, legrosszabb esetben is csak felületi rozsda képződik, attól semmi baja nem lesz. Csak szárítsd ki rendesen, nehogy penészedjen. Szóval egy jó kárpittisztítógép kell, mint említették is.
Vízhatlan matracvédő: most is van a polcomon, tehát létezik. Elvileg. Nem ismeretlen a technológia, nyilván nem búvárruha ez, de időben sokat jelenthet. Persze a légáteresztő képessége korántsem akkora, mint a pamutnak. Árban nem vészes, de én csak annak ajánlanám, akinél fokozottan fennáll a veszély (pl. nem egészen szobatiszta kisgyerek alszik köztük, vagy mittudomén).
Előzmény: Contax_G (1524)
Contax_G Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1524
Köszi a kiegészítést és érdekes információkat!

Topper vagy vmi spéci huzat kellene, hogy a matracot valamennyire megvédjük mindeféle csacskaságtól (pl. kávé löttyenés, stb). Van olyan ami állja a "sarat", de közben valamennyire a levegő is át jár rajta?
Előzmény: swordmanus (1523)
swordmanus Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1523
Szia!
A Dunlopillohoz pontosítás: vagy saját rács, vagy azzal min. megegyezű tudású (és itt elsősorban a rugalmas keresztlécek számát szokták nézni) rács akövetelmény. Ezen a téren németesen "rugalmas" a hozzáállásuk, még pár évvel ezelőtt volt ebből meglepetés a vevő által a praxisomban (azóta meg nem volt dunlop probléma).

tempuros kollégának: ha dunlopillo, akkor azt meg kell jegyezni, hogy itt egy komoly mérnöki gárda (aki a latexmatrac kitalálója) tervez folyamatosan, és nem csak matracot, hanem rengeteg autóülést is pl. Nem ócska autókba... A vegyipari szellemi tőkét meg sejteti, hogy a dunlop gumigyár leánykája. Gyakorlatilag minden évben van új modelljük. A tempurnak nem rémlik...
Egyébként jobb ha megszívleled a közakaratot, kezded átlépni az ingerküszöböt.
Előzmény: Contax_G (1510)
paljoc Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1522
Köszi, megpróbálkozom még körülnézni! Mindenképp egy kemény rugósat akarok kipróbálni, ha meg nem jön be, akkor veszek egy Tempurt. Egy 40000 körüli hideghabra rátéve a 7 cm-es Tempur fedőmatrac/ezt próbáltam is/ állítólag közel produkálja azt, mint a 15 cm-es, csak egy 50 ezerrel olcsóbban! Ha az sem válik be, akkor tökön szúrom magam, ahogy mondani szokták és egyből megfeledkezem a derékfájásomról....:-)))
Előzmény: Caipi (1512)
paljoc Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1521

 "de mikor két zsákrugósról beszéltél már sejtettem, hogy ez valami vicc, vagy pedig rendkívül komolytalan."

 

Pedig nem az, van hihetelen drága és valszeg jó rugós matrac is! Pl. a matracboltban, ahol tegnap voltam, mindamellett, hogy szintén nagyon dícsérték a Tempurt is, az eladó mesélte, hogy az egyik legdrágább matrac, amit egy neves németo.-i szakkiállításon látott, az egy bonellrugós, kézzel gyártott valami extrém vastag matraccsoda volt szerény 4000 Eur körüli áron...


Előzmény: Suneey (1514)
Vasti Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1520

Annyira jó az ez az egymás fikázása! Már szinte csak emiatt látogatom a topicot.

Miért baj az, ha valaki úgy érzi, hogy neki a bútorkellékes boltban vásárolt szivacsdarab a kényelmes neki? Vagy egy "el kell már felejteni" bonell rugós matrac?
Nem vagyunk egyformák, és aki ízlésekről vitatkozik, az buta ember. A haverom a magas vékony lapos elejű nőket szereti, én meg az alacsony nőiesen telteket: most akkor ki a hülye, ő vagy én? Természetesen mindkét nőtípus mellett lehet érveket és ellenérveket felhozni, de azért a döntő mégis az, hogy nekem mi tetszik.

Engedtessék már meg, hogy mindenki eldöntse, NEKI mi a kényelmes... Ha valaki Tempur matracon érzi jól magát, legye, ha a padlón fekve, akkor az is jó. A lényeg, hogy jól érezze magát.

És az is unalmas, hogy a Tempuros úr szerint mindenki rossz úton jár, aki nem Tempur matracot vásárol, ja, és ami a lényeg: ha valaki megemlít egy márkát, ami nem a Tempur, akkor az a valaki tuti, hogy az adott márka fizetett reklámembere. Ez már szinte szánalmas: értem én, hogy válság van, kell az üzlet, de azért nincs szükség egymás és egymás termékeinek ócsárlására. Az ilyen üzleti magatartást én elítélem, pedig én is félig-meddig a kereskedelemeben dolgozok 15 éve.

Most már mindenki tudja, aki akár csak egy oldalt is visszaolvas, hogy az egyedüli üdvözítő megoldás a Tempur: nem kell többször elmondani szerintem.

Üdv: Vasti
Contax_G Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1519
Suneey meg Philosopher 2in1??
Contax_G Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1518
Nos én Cardot vettem a Gold sorozatból, hogy a Cardonak is csináljak már egy kis reklámot.

Máskülönben éppen mostanság 300db-ot rendelt a Hilton abból a kiskeráron 500.000Ft-os (segítek kiolvasni, öt-száz-e-zer) ágyszettből amire azt gondolom, hogy a ViSpring-el egyenértékű. Ezen egy picit sem csodálkozom rajta, bár az ára itthon párunknál tuti kiüti a biztosítékot!

Most, hogy hozod össze a Dunlopillot és a Cardot arra kiváncsi vagyok. :)
De most már kiderült, hogy a ViSpring is fizetett nekem mert ahhoz kerestem magyar megfelelőt. A Rottex elérését is marketing célból tettem be?

Hogy miért nem a szkafander támasztékot (értsd: Tempur) szeretjük?
Egyszerű! Mert aludni szeretnék és nem viszkoelasztikus kéjmámorban mumifikálódni.

Figyi!
Szóljunk a moderátornak, hogy egy kicsit aktív vagy Tempur vonalon vagy magadtól is képes vagy értékelni, hogy merre hány óra?

Ja! Az a "bolt" ahol 6 millióért voltak ágyak azt úgy hívják, hogy Harrods...
"Ilyen boltot bárki tud nyitni"

Előzmény: Suneey (1514)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1517
Messi83: A memóriahab sűrűsége a matrac tartását határozza meg. Minél sűrűbb, annál stabilabban támasztja alá a tested.

Például: Amikor háton fekszel a gerinced S-alakját kitölti a memóriahab. De nem csak kitölteni, hanem stabil és határozott alátámasztást is nyújtania kell, mert akkor veszi le a terhelést az izmokról és biztosítja nekik a megfelelő ellazulást.

Egy 50kg/m3 körüli sűrűségű memóriahab nagyon lágy, kevés benne az anyag, sok a levegő. Ha fedőmatracként leteszed a parkettára vagy a járólapra és ráfekszel, nem sok különbséget fogsz észlelni, mintha anélkül feküdtél volna le. Teljesen összenyomódik és nem tompít, nem egyenlíti ki a test pontjaira nehezedő nyomást.
Előzmény: messi83 (1504)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1516
Megawatt: Az elég komoly! Erős kárpittisztítóval kellene megpróbálni, ami mélyen befolyik a matracba és utána megkeményedve kiporszívózható.

Nehéz kérdés... Mekkora a matrac?

Ha vizezed nehezen szárad ki, a rugók meg rozsdásodnak...
Előzmény: megawatt (1497)
Philosopher Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1515
Nem is használod, meg nem is viszed vissza, de azért szidod itt mint a bokrot. Irgumm-burgumm így azért eléggé kilóg a lóláb... Másnak nincs vele baja és még senkinek nem volt itt rossz tapasztalata, de azért most hirtelen lett egy aki úgy próbálja a saját márkáját népszerűsíteni, hogy a világ legjobb matracát megpróbálja leszólni. Nah, ehhez korábban kellett volna felkelni!
Előzmény: Contax_G (1501)
Suneey Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1514
:))))))))))) A Dunlopillo elfogadható minőség és kényelem, de a nyomába sem ér a TEMPUR-nak!

Az első hozzászólásodnál kíváncsi lettem, de mikor két zsákrugósról beszéltél már sejtettem, hogy ez valami vicc, vagy pedig rendkívül komolytalan.

Ezen gondolkoztam egész délután, melyik lehet a habmatrac. Ki is találtam, hogy végülis tudok egy márkát, amit meg lehetne említeni a TEMPUR mellett, de kíváncsi voltam azt fogod-e felhozni. Ez az Austroflex, vagy a Nikken lett volna.

Hát amikor meghallottam a Dunlopillot, szétröhögtem magam!!!!! :)))))))))
Nem szólom én le a Dunlopillót, mert egy jó erős középkategória, de a TEMPUR mellett kényelem szempontjából labdába nem rúghat. Ezt a témát egyébként már itt megbeszéltük. Említették is, hogy valami hülye minták vannak a tetején, amiket érezni alvás közben is. :)))

Az angol arisztokrácia pedig köztudottan fafejű. Erről jut eszembe az a vicc, amikor két orosz milliárdos beszélget:

- Hol vetted a nyakkendődet?
- Itt a sétálóutcán 1 millió rubelért!
- Hülye vagy? - kérdezi a másik.
- Ott szemben már 3 millióért is megkaphattad volna ugyanezt!

Ilyen boltot bárki tud nyitni: Beletesz 5db trutyi zsákrugós franciaágyat és ráírja, hogy 6 millió forint. A paraszt meg bemegy, örül hogy ráfekhet és megállapítja, hogy "Hű, de kényelmes!"

:)

Szóltak, hogy kell egy kis reklám a Dunlopillónak az index fórumra? :) Elég átlátszó volt, de azért köszönjük!
Előzmény: Contax_G (1503)
Caipi Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1513
Lehagytam, hogy volt BSK, mert próbáltuk.
Előzmény: Caipi (1512)
Caipi Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1512
Szia, mi itt vettük egy-két hónapja a mienket (Rottex TR), és mint kiderült, az az üzletpolitikájuk, hogy ha máshol jobb áron látod, annál ezer fortinntal olcsóbban odaadják.:-) De a netes áraik amúgyis jók (voltak, most nem néztem) szerintem.
Előzmény: paljoc (1505)
paljoc Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1511

Fetrengtem ma náluk egy fél órát, de nem igazán lettem okosabb! Talán ez a rottex helyett/rugós is, tart is, de nem vészesen kemény/:

 

http://www.matrackiraly.hu/index.php?mod=lista&lista=3&id=1709

 

Tempur is megvolt 10 percre, tényleg olyan, mint egy "puha gipszágy", fene tudja milyen lenne egy éjszakán át...tényleg nem lehet kifordulni az aktuális pozícióból, bár azt mondják nem is akar az ember...

 

 

Előzmény: Contax_G (1510)
Contax_G Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1510
Dunlopillo Aerial Luxus

A saját gyári farúgóival próbáltam.
Minden fekhelyet komplett egységként érdemes nézni. Matrac és ágykeret(rugózat) párként. A legjobb matrac is borzalom lehet rosszul vagy nem megfelelően elhelyezve.
A Dunlopillo aszem azt is kiköti, hogy csak a saját ágyrácsaival vállalja a garit. Szerintem olyan céggel amelyik nem ad konkrét megoldást teljes ágyra (matrac + ágyrács) nem is nagyon vehető komolyan. Persze magunktól is kitalálhatjuk a tutit, de az eredmény soha nem lesz biztos ha innen egy matrac, onnan egy ágyrács módon gondolkodunk.
Előzmény: krapplakk (1509)
krapplakk Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1509
Kedves Contax G! Szeretném tudni, hogy melyik az a habmatrac, ami itthon átment a rostán.
Előzmény: Contax_G (1495)
krapplakk Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1508
Szeretném, ha segítenétek. Régebben lehetett kapni 90-es sűrűségű polifoam lapot, de mostanában nem találok. Találtam egy gyártót ilyen névvel, de csak exportra és nagy mennyiségben gyárt ilyen keménységűt. Van valakinek ötlete, hogy hol keressem? Fontos lenne. Köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!