Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 1748

 

  Szia!

 

 

Most látszik, mikor is adták be a DIGITV ÁSZF-ét: 2006. 02. 13.-án adták be először a bejelentést (ÁSZF-fel együtt) majd 02. 17.-én kiegészítették, az NHH 02. 21.-ével vette nyilvántartásba, a tevékenység kezdete 02. 14. !

 

Visszakerestem, pedig nem szokásom: 2006. 02. 15.-én már kint volt az (egy) ÁSZF a DigiTV honlapján!

 

Tehát egyfelől - nagyon nagy jóindulattal - a tevékenyésg megkezdése ÉS az ÁSZF benyújtása ÉS a bejelentés ÉS az ÁSZF közzététele kb. azonos időben történhetett, így ha nagyon jószívű lennék, még legyinthetnék is. Jogilag azonban épp a 30 nappal korábbi közzététel igényét megszegve nayg marhaságot műveltek...

 

 

KTV ÁSZF és módosítási eljárás:

 

A mostani ügyben, azaz a KTV ÁSZF és módosításai kapcsán ordenáré eltérések vannak a különböző "verziók között", de én ha szabad, csak a legutolsó bejelentett és NHH által közzétett ÁSZF-ből indulnék ki ;-)

 

 

A 2002. 08. 01. eredeti ("alap") -> 2005. 02. 14. (a legutolsó módosításban említett előző verzió mint "hivatkozási alap") -> 2005. 08. 15. utolsó benyújtott (máig érvényes!) KTV ÁSZF módosítás szerint az alábbi kötelmek vannak a szolgáltató részéről. (Igen sajnálatos hiba és az NHH is vétkes, hogy a 2005. 02. 15.-i ÁSZF szövegéhez képest NEM CSAK a megjelölt helyeken módosítottak!)

 

 

7. [..] A SZOLGÁLTATÓ JOGA EGYOLDALÚ SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSRA, EGYOLDALÚ SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS ESETÉN AZ ELŐFIZETŐ TÁJÉKOZTATÁSÁNAK MÓDJA [..]

7.2. A Szolgáltató egyoldalú módosítási joga

A Szolgáltató az előfizetői szerződést különösen az alábbi esetekben módosíthatja

továbbáfolyamatmódosítások;</P>

db) új szolgáltatási csomagok bevezetése;

dc) a szolgáltatási terület növekedése.

Jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában a módosítások nem

eredményezhetik az előfizetői szerződés feltételeinek lényeges változását.

Lényeges változásnak (módosításnak) minősül különösen a szolgáltatások

igénybevételének feltételeire, vagy minőségi célértékeire vonatkozó változás.

Nem minősül szerződésmódosításnak, ha a Szolgáltató a kiesett műsorcsatornát más műsorral pótolja, vagy a csatornakiosztást módosítja.

 </P>

A Szolgáltató az Előfizetőt az ÁSzF módosítás hatálybalépését megelőzően legalább 30 (harminc) nappal köteles értesíteni, az alábbi tartalommal (*1):

a) pontos utalás az ÁSzF módosított rendelkezéseire,

b) a módosítások lényegének rövid leírása,

c) a módosítások hatálybalépésének időpontja,

d) a módosított és közzétett ÁSzF elérhetősége,

e) díjmódosítás esetén a módosított szolgáltatási díj pontos összege,

f) a módosítás indokolása,

g) az előfizetőt az egyoldalú módosításra tekintettel megillető jogosítványok megjelöése.

A Szolgáltató nem köteles a 30 napos értesítési határidő betartására olyan esetekben, amikor az ÁSzF módosítása új szolgáltatás bevezetése miatt válik szükségessé, és a módosítás a már nyújtott szolgáltatások feltételeit nem érinti, vagy ha a módosítással kizárólag valamely előfizetői díj csökken.

  </P>

7.3. Az Előfizetőt, igénylőt az ÁSzF egyoldalú módosítása esetén megillető jogok

 </P>

Amennyiben az Előfizető a fentiekben meghatározott tartalmú értesítés kézhezvételét, vagy napilapban történő megjelentetés útján közölt értesítés esetén (*2)az ÁSzF módosításról szóló hirdetmény második megjelenését követő 8 (nyolc) naptári napon belül nem tesz a Szolgáltatónál eltérő tartalmú írásbeli nyilatkozatot, abban az esetben a módosításra tett nyilatkozattételének elmulasztása az egyoldalú ÁSzF módosítás elfogadásának minősül.

 </P>

A nyilatkozattétel elmulasztása nem minősülhet az Előfizető, vagy az Igénylő számára többletterhet jelentő, az adott (előfizető által igénybe vett) szolgáltatáshoz kapcsolódó új, illetve kiegészítő szolgáltatás megrendelését eredményező szerződésmódosítás elfogadásának. (*3)

 </P>

Amennyiben a szerződésmódosításra a szolgáltatási díjak változása miatt kerül sor, a nyilatkozattétel 8 (nyolc) napon belüli elmulasztása elfogadásnak minősül, ha arról a Felek az egyedi előfizetői szerződésben ekként állapodtak meg.

 </P>

Az Előfizető jogosult az egyoldalú módosítás tárgyában megküldött értesítés

kézhezvételét követő 8 (nyolc) napon belül az Előfizetői Szerződés azonnali hatályú felmondására.

 </P>

Amennyiben az Előfizető az egyedi előfizetői szerződésben kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartam alatt, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi, úgy az Előfizető, a szerződést csak akkor mondhatja fel 15 (tizenöt) napos felmondással, ha a módosítás az általa igénybe vett kedvezményeket érinti.

 

Amennyiben az Előfizető e feltételekkel mondja fel a szolgáltatásra irányuló szerződést, úgy a Szolgáltató nem követelheti a kedvezményeknek a felmondást követő időszakra eső összegét.

 </P>

Amennyiben a szolgáltatásra irányuló igénybejelentés megtételét követően a Szolgáltató az ÁSzF-et egyoldalúan módosítja, abban az esetben az ÁSzF közzétételét követő 8 (nyolc) napon belül az igénylő minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül elállhat a szerződés megkötésétől.

 

 

Megjegyzéseim:

 

*1 Innen HIÁNYZIK az értesítés módját szabályozó rész (a 2005. 02. 15.-i verzióban viszont a tartalmi rész nem volt meg..)

 

*2 Természetesen ha nem jelölik meg az értesítési módozatokat, DE hivatkoznak eseti jelleggel a módozatokra mégis, úgy maguknak okoznak bajt, hiszen ezek szerint (közvetetten) válalják a kötelezettséget a DIREKT (számla/levél) értesítésre vagy a 2 országos napilapban való közlésre...

*3 ÉS EZ AZ A PONT, ami szerint a szavazgatás és a Sport2 beemelése mégsem volt jogszerű, főleg mert semmilyen nyoma ÁSZF módosításnak, értesítésnek is csak utólag vagy a 30 napon belül lehetett nyoma!

 

DE: mindenkinek a megnyugtatására: magam a 4.200,- F-os III. csomag árat épp a számlával érkezett tájékoztatásból (áprlilisi számla!) tudtam meg! Azaz elvileg betartják a MÓDOT --- de nem tartják be a 30 napot...

 

 

 

 

Bárány!

 

Minduntalan 1-5 nappal később hívják le CSBM-mel az előző havi összeget, mint amikor az új számla készül: ezért már írtam egyszer, de ezek szerint nem akarják hamarabb ütemez(tet)ni a CSBM műveleteket ;-)

Ettől eltekintve a dátumokra (mint előfizető) odafigyelve a dolog elég könnyen értelmezhető - más kérdés, hogy ez a többségnek nem tetszik és végső soron nem is az ő dolguk.

 

 

Üdv!

Robi

 

Előzmény: bárány (1746)
Teddy_KGB Creative Commons License 2006.03.19 0 0 1747
Nekem pl (az élő tenisz miatt), sőt még az Eurosport2-t is szívesen látnám! :-)
Előzmény: hungeorge (1697)
bárány Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1746

Ha jól értem az ÁSZF-et, akkor értesítésnek megfelel akár az is, ha az ügyfélszolgálati irodákban tesznek ki hirdetményt, vagy a be sem hangolt képújságjukra felteszik a 647/b aloldalra...

 

Most megnéztem a számlákat, mindegyik hátoldala üres, levelet se számlával, se külön nem küldtek. Max. a banki kivonatról venném észre, hogy többet emeltek le. (mellesleg a csoportos beszedés ellenére folyamatosan egyhavi hátralékom van szerintük - szerintem meg marha szar és lassú a könyvelési rendszerük, ha ilyen lassan fut át az összeg...)

Előzmény: blg (1733)
blg Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1745
nem is rossz, én ennél jóval drágább DVB-T-s tv-t láttam a MM-ben :-)
Előzmény: Bíborkékhóvirág (1744)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1744
Thomson 29DC910 => 114990,- Ft
Előzmény: Bíborkékhóvirág (1743)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1743
Előzmény: blg (1742)
blg Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1742
olyat már én is láttam, hogy DVB-T volt beleépítve. de lesz olyan is, amibe DVB-C van beépítve?, és lesz olyan is, amibe mindkettő (kétszeres árért)? mert az teljesen életszerű, ha a tv élettartama alatt kábeles helyről nem kábeles helyre költözök, vagy fordítva. És akkor arról még nem is beszéltünk a dekóderkártyáról, hátha azt is szeretnék bedugni.

ha már rádióról esett szó: láttam már olyan rádiót a boltban, amiben volt analóg és DAB tuner is. (és Bp-en van kisérleti DAB adás is) csak most valami olyan emlék motoszkál a fejemben, amit olvastam, hogy van egy másik digitális rádió szabvány, és nem biztos, hogy a DAB lesz a jövő? de lehet, hogy rosszul emlékszem...
Előzmény: Bíborkékhóvirág (1741)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1741
A Set Top Box-ok programozhatók, létezik két tuneres változat is, sőt én már láttam olyan tv-t, amelyikbe eleve be is volt építve!
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1740

Hjaa!

 

Majd erre is kitalál a Conrad egy olyan intelligens távirányítót, amellyel programozott felvételt lehet készíteni egy kommersz videóval és egy STB-szal.. Emlékszel, volt ilyen egy rakat pénzért '96 körül! ;-DDD

 

R

Előzmény: blg (1738)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1739

(Robert Maus - reconnetced ;-D)

 

Szia!

 

Én a megszűnésről nem feltétlen technikai, hanem politikai, kultúráklis, gazdasági etc értelemben gondolkodtam hangosan  - no persze nem kívánom ám eztet, csak épp már semmin sem csodálkoznék (ez a közszolgálati csatornákra igaz).

 

A kertévék (RTL Klub és TV2) pedig akár ebben a formában idő előtt is megszűnhet: Te (bárki a szakmában is?) lát előre akár 3 évet? Mert az, hogy az ORTTT ;-) meghosszabbított egy szerződést, nem jelent semmit, csak csodavárást.

 

Más aspektus: van bárki, aki pl. a BK újabb 2-3 ezer részét el tudná képzelni?!

(Pedig szeretettel nézem..)

De a JAG vagy egyéb szépségek 1200-adik része vagy az általam nagyon szeretett Bud Spencer akár legjobb filmjeinek 210. ismétlése nekem nem realitás, inkább 'szürrealitty' ;-D

 

HDTV: félreérthető lehettem, mert kissé felment a pupmám a kommersz gyártókra gondolva.. a dolog nem a HDTV vagy más technikák ellen vagy mellett szólt volna, hanem a 'reális fogyasztói igények között maradást' hiányoltam volna. Lehet csícsázni és módfelett felesleges holmikkal teletömni a készülékeket (azért az egy vicc, hogy 38-39 évesen, ha nem is GSM, de szakemberként komoly kihívást jelent egy-egy újabb mobil-csoda kezelése, mert a legelemibb funkciókat sikerült eldugni míg a sok szar ott vigyorog...), és lehet állítólag "értéknövelt" szolgálatokat belenyomni a felhazsnálók agyába, de ettől az egész csak sebezhetőbb lesz (nézd meg a szervizeket: mobiloknál meg ez a napi feladat 60%-a.. ja elfelejtettem az előlap-cseréket ;-DDD  --- lehet, azaz én félek, hogy majd hogy az STB-k esetében is állandóan szoftvert kell(ene?) cserélni/újratölteni... !)

 

És épp attól félek, hogy mire a HDTV végre igazából "talpra állna", szépen ki is hal, el is avul...

 

 

Üdv!

Robi

 

 

 

 

Előzmény: blg (1736)
blg Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1738
hát igen, én sem támogatnám, ha most akarna átállni a kábelszolgáltatóm. az én fejemben valahogy az van (a sok marketingduma ellenére), hogy digitális képminőség = rossz képminőség. az STB-k alkalmazása meg még akkor is durva, ha egy előfizetési díjért annyit adnának, amennyit kérnék. hogy állítanám be a kedvenc felvevőmön a felvevendő dolgokat? vagy olyan STB-t osztogatnak/osztogatnának, amit lehet programozni?
Előzmény: Törölt nick (1724)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1737

Bocs az előzőrét, nem akart bold lenni! (A behúzott rész hozta, de miért nem láttam szerkesztéskor?)

 

 

 

DE: érdekes módon "rátaláltam" az EMKTV.hu keződlapra (bár ne tettem volna!) és még mindig ott van az a fránya szavazási eredmény llink (no NEM ezért bárcsak ne tettem volna!), de a GYIK-ben a következő gyönyörtet leltem fel:

 

Hol tudom megnézni, hogy mennyit töltöttem le eddig?

2005 Január 1-től eltöröltük a forgalom számlázást, hogy önök még gondtalanabbul tudjanak internetezni, ha letöltését továbbra is

szeretné mérni ,arról önnek kell gondoskodnia.

Nos ez a az utóbbi hónapok legcsúnyább "közéleti" mondata szolgáltató részéről amit láttam.

 

 

Persze ahhoz is 4 elemi is elég, hogy az ember ne írja ki (nyilvános hjelyen, még egy WC-ben sem!), hogy "egyenlőre" ahelyett, hogy "egyelőre" (ha már szebb szó, kifejezés, mint pl. jelenleg, ezidőtájt, "sajnos ezt csak" stb nem jutott a k. szerző eszébe)...

 

 

Nudge, nudge! ;-D

 

 

 

Igaz én már annak is örülnék, hogy ha a Kőbánya ÓHEGYEN (!) található ügyfélszolgálati irodájuk legalább közvetve utalna erre és nem "Kőbánya Újhegy"-ként aposztrofálnák (amit nem ment az sem, hogy Kőbányán a legtöbb efijük valóban Újhegyen van, de ettől még a lenti régióban az ún. "Városközpontban" is bőven van előfizetőjük, sőt lett volna ottani iropda is - de az sem lett..)

 

 

;-)

 

"Robert Maus - end of transmission"

 

 

 

blg Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1736
az m1-m2-DTV-t hogy érted, hogy 2012-ben megszűnik? nekik már jelenleg is van digitális (DVB-T, m2-DTV: DVB-S is) műsorszórásuk, persze ez korlátozottan érhető el.

a TV2 és az RTLKLUB-nak 2012-ben le is jár a műsorszolgáltatási szerződése, akár meg is szűnhetnek. de úgysem fognak. nem fogják hagyni a jól bevezetett márkanevet...

HDTV: ezt most nem nagyon értem, most akkor a bevezetése mellett vagy, vagy inkább mégse?
Előzmény: Törölt nick (1726)
blg Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1735
az emelés persze rosszul hangzik, de aki az internetet is náluk veszi igénybe, azért az összességében jól jár. én pl. decemberben még 13.930 Ft-ot fizettem nekik, áprilisban meg 11.700-at fogok, ami 16%-os csökkenés (persze ebben az ÁFA csökkentés is benne van), miközben a szolgáltatási szint is nőtt (újabb csatornák, nagyobb sávszélesség). én így összességében meg vagyok velük elégedve. na jó, a képminőségen azért javíthatnának...
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1734

A kérdésed jogos!

 

De újabb érdekes ellentmondás, hogy a honlapon nem közlik a net+telko ÁSZF-ben amúgy hivatkozott (és az NHH-nál szereplő!) speciális telefonos ÁSZF-et...

 

"3. Az internethez kapcsolódó telefon tarifáit az EMKTV országos helyhez kötött telefon szolgáltatás ÁSzF tartalmazza."

 

 

Azaz a szitu rettentően érdekes: mintha egyfelől nem mondanák, hogy nincs, másfelől burkoltan mégiscsak nincs...

 

 

Azért a 707-es számmező rendesen le van kötve az NHH-nál, és elvileg működik az összes 707-xx-xx típusú saját számuk (pl. a 707-9090-en szépen ott a 9. kerületi fax..).  Az roppant izgalmas, hogy az év végén a T-Com (számhordozási infó, de itt lehet a klf számmezőket is azonosítani T-Com irány, nem Invitel betelepülés szempontjából..)  ezt a számmezőt nem ismerte, de ez lehet az ő hibájuk is..

 

 

Na ez a piacfelügyeleti eljárás (lásd tegnap) talán arra is fényt fog deríteni, hogy egy bejelentett szolgálatot miért is nem lát el (minden érintett, poteciális előfizető számára, főleg ha szerződött velük) - vagy miért nem közli a honlapon a tarifákat, holott ez k..ra kötelező lenne.

 

 

 

Üdv!

Robi

Előzmény: bárány (1730)
blg Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1733
engem szórólappal is informáltak, kb. 1 hónapja. illetve hány nappal előtte kell informálni? mert a mostani számla hátán is rajta van az emelés, szóval ha 15 nappal kell korábban, az pl. nálam megvan.
Előzmény: bárány (1730)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1732

 

;-))

 

Azért nem van igazad teljesen: az ÖSSZES hírközlési szolgálatért (azaz a havidíjakért) előre fizetsz (jogilag). Sőt: a pre-paid szolgálatok esetében vissza sem kapod amit nem használsz fel..

 

És az EMKTV esetében (a korai ÁSZF szörnyedvények ellenére) legalábbis CSBM esetében eléggé a hónap közepén történik a tényleges díjkiegyenlítés.

 

 

A Te véleményed ott csúszik kissé (brá valahol értelek), hogy míg a forgalmi díjak utólag számlázódnak, adidg a KTV szolgálatnál egységáron kapod az öszes programot, és persze 'havi forgalmi egységben' lehet számolni - ez nem feltétlen támadhatatlan, de egyelőre jogilag ez a szitu.

 

 

Abban az esetben, ha pl. a csomagot Te magad állítod (majd) összve, ahhoz valósidejű forgalom-figyelés tartozik, tehát - elvileg - csak utólagos elszámolásról lehet szó (persze nyilván egy ilyen konstrukcióban is lesz alap- vagy havidíj tétel..9.

 

Azonban jogilag az sem kizárt, hogy a demand jellegű előfizetés esetén is egy előlegszerű (előfizetési)díjat számoljanak fel (havonta) és a különbözetet mindig utólag számolgasság el (lásd ELMŰ vagy FŐGÁZ..).

 

 

Üdv!

Robi

 

 

Előzmény: nicko (1729)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1731

(Mára - ígérem! - ez az utolsó pofázmányom ;-D)

 

 

Szóval most kukkantottam meg a híradó alatt "paralell" az m1 és m2 gyönyörűszép műsorát: mind az m1, mind az m2 hangja 'szinkronban van', azonban feltűnt, hogy az m2 (műholdas és tömörített) stream-je késik az m1 adagjához képest.

 

És mivel az MTV központi kapcsolója tudtommal ilyenkor közös - egyidejű - forrást jutat a mikro-toronyba [ ez a Szabadság tér felöl a tornyok közül szemből a jobbik, ha jól tájolom emlékeimet ;-D ], onnan pedig az AH OMK-ba is egyidejűként jut el a két program --- a késleltetést szvsz csak az aokozhatja, hogy az egyik analóg (m1), míg a másik digitális a vételi helyen (itt ez az EMKTV) szemlélve.

 

Ezek szerint attól javult (?) meg az m1 hang-kép egyidejűsége, hogy visszaálltak volna a földi analóg sugárzásra?

 

 

Kinek milyen ötletei (információi) vannak?

 

 

Üdv és - ha nem találkozunk - jó és kelemes, lehetőleg napos hétvéget kívánok  mindenkinek itt és az EMTV-nél is!

 

Maus Robi

bárány Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1730

Megkaptam, köszönöm, csak úgy emlékeztem, nem nálam a labda :))
De most azért válaszoltam, amire tudtam :)

 

Áremelésről nem kötelesek levélben informálni? Mert az nem hiszem, hogy hivatalos tájékoztatás, hogy ide írtad a fórumra :)

 

Telefonszolgáltatást nyújtanak még egyáltalán???? Nincs fent a honlapjukon...

Előzmény: Törölt nick (1723)
nicko Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1729

és a 4K-nál sem az ár miatt hőbörögtem meg itt senki, hanem amit nyújt cserébe a szolgáltató minőséget!

 

ja és előre fizetti ki..jó magam is szolgáltatok (nem védek) :) de senki nem fizet előre egy el nem végzett munkáért! Körbe is röhögne ha jelezném neki, hogy bocs de mindenféle jogok, nemzetközi kapcsolatok és háborúk no meg a madár influenza miatt előre kérem a teljes összeget mert addig szolgáltatni nem tudok...

Előzmény: Törölt nick (1727)
nicko Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1728

én nem tudom mi lesz ennek a vége de semmi jó az már biztos ;)

 

Előzmény: Törölt nick (1726)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1727

 

 

NA akkor MAGAMAT JAVÍTOM;-)

 

 

Szóval 4.200,- Ft a budapesti III. csomag ára áprlisitól, eddig vala 3.990,- (ez eddig ugyebár 210,- Ft-os emelés).

 

 

 

Aztán ama nevezetes szavazás (na a honlapon már nincs is kint a link ;-) ) után akkor ha jól tévedek a Sport2 került be a III. csomagba, és akkor év közben - mindjárt kifejtem, milyen hivatkozással.. - "emeltek" tán 110, - Ft-ot. Az összeg tkp nem is érdekes...

 

 

A mostani emelés a III csomagra - mivel az előfizetők több mint fele ide tartozik, ezt a FM ügy kapcsán sejtem.. - legalább 50%-kal súlyozódik.

 

Azaz a tételesen 210/3990*100=5,2% emelés az egész szolgáltatásra kb. 2,6% lesz.

(Az egyszerűség kedvéért most csak Budapestet nézem, ugyanis a vidékiek esetében a teljes ár növekedési rátát tovább csökkenti pl. Hatvan, ahol a soros rendszer miatt árat csökkentettek!)

 

 

A szavazásra pedig - más kérdés, hogy vitathatatéanul sántít a jogalap és a kivitelezés is, de - épp azért került sor, mert az akkor "beépített" x forint jogilag NEM emelés volt, hanem közvetlen 'előfizetés' a beszavazott programra...

 

 

DE!

 

Ha úgy nézem, hogy egy évben kétszer emeltek és az első emelést kétszeresnek veszem ezévre, mert 'büntetésből' (is) 2005. egész évre is 'elszámolom', akkor sem lesz az inflációt meghaladó a mostani áremelés (sem a III. csomagra, de a jog szerint az egész szolgáltatási vertikumra átlagolva főleg).

 

 

Nem védek újfent senkit a fentiekkel, de ÉN még emlékszem, mekkorákat kellett veszekednem velük, amikor 2001-től a legvadabb módon tornázták fel az árakat és elvettek különféle programokat... és ehhez képest a mostani kereskdelemi stratégia - differenciáltan szemlélve - sokkal közelebb van az előfizető-szemszögűhöz, mint akármikor is reméltem (és kértem-követeltem ;-D).

 

 

 

Remélem a többséget sikerült meggyőznöm, és csak a minőség miatt fognak (szaekmebrként is remélem: azért azt sem sokáig..) a kedves társak itt (is) háborogni.

 

 

Robi

Előzmény: Törölt nick (1725)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1726

És 2012-ig a MICROSOFT és/vagy Bill Gates fogja az egész HDTV és egyéb neki nem tetsző szabványokat, jól megfúrja és lesz MS alapú digitális TV (meg hűtő, fagyasztó, porszívó etc. etc. etc.)

 

 

Egyelőre annak is örülnék, ha kedves kis (!) hazám nem maradna 'digitális' frekvenciák nélkül 2012-re!

 

 

És persze 2012-ig megszűnhet (!) az m1, m2, DunaTV és főképp a TV2 és az RTL Klub - és lehet egy-két összemosott-gyúrt  "szartölcsér", amin a manna és a persze a 'szóma'  folyhat a fejünkbe s nyakunkon rögvest ott a kóma ;-D

 

 

Azért a HDTV-ről már az is sokat elárul (nem a technikájáról, hanem a vele kapcsolatos "világnézetekről"), hogy ilyen régi találmányként nem MÁR a szeméten van hanem még nincs a polcainkon.

 

 

Üdv!

Robi

Előzmény: nicko (1721)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1725

Szia!

 

Így van, évente egyszer emelhet (Eht. szerint) - épp ennek megsértése miatt is kapott 1,5 éve 10 milliós bírságot az EMKTV.

 

 

Ha arra célzol, hogy valamikor egy éven belül volt a III. csomagban díjemelés (2005. március 1. vagy 15. ?) majd utána a szavazás alapján beemelt program (ez volt a Sport2?) miatt 'egyszeri' 100 vagy 150 forintos emelés ugyanebben a csomagban, majd most - bevallom nem tudom követni az árakat: én nem ezt a csomagot kapom, de nekem úgy tűnik, nem emelkedett.. ellenben valaki mást írt korábban, miszerint április 1.-től megint emeltek (??!!) a III. csomagon, akkor vélhetően jó helyen kopogtatsz ;-)

 

 

De - megintcsak szokásosan "középre állva" - ha azt nézem, hogy mennyi új és értelmes (!) programot kapott a III. csomag, de akár a Filmmúzeum havi előfizetési díj nélküli (!) visszaemelését - ugyan sajnos - a III. csomagba, vagy a II. csomag relatív jó összeállítását (mondjuk nem a zenei csatornákra értem ;-) ) ... nos akkor REÁLÉRTÉKEN igazából csökkentek az árak.

 

 

 

Persze most magam is meglepődtem, amikor 'lekönyveltem' a 2005-ös évet és eközben egy 2001-es EMKTV-s csekken 840,- Ft-os előfizetési díj szerepelt ;-DDD

Szóval ennél magasabb emelési rátát csak a bankok és a biztosítók voltak képesek kisajtolni belőlünk ... ja és ugye a szívgyógyszerek ára is 400%-kal nőtt  - igaz amit én szedek, annak éppen csökkent a térítési díja, de persze én egy balliberális [dísz]zsidó[pinty] kozmopolita, hypokrita állat ]Ja!!! Egy egér!] vagyok vagy mi ;-DDD

 

 

 

Üdv!

Robi

Előzmény: hungeorge (1708)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1724

Üdv, kedves Blg!

 

 

Naná, hogy nem KELL átállniuk!

 

És amit a T-Kábel ebben az esetben művel, az szvsz rossz vicc...

 

De hadd kérdezzem meg Veled egyetemben a nagyközönséget is itten: MAGYARORSZÁGON (!) mi a fészkes fenének kell folyton ezzel az EPG-vel szapulni-inzultálni ;-) a digitális broadcast-ot?!

 

Hát hiszen már a TELETEXT-ekben sem képesek normáli sé skövető jellegű (!) információkat adni - ellenben a 800 oldalon + rengeteg aloldalon tonna számra találhatóak a 80-es és 90-es emelt díjas társkeresők és kurva-futárok valamint az idiótábbnál idiótább ún. játékok és egyéb szarok felületei.

 

Ha nem tévedek, ebben az országban a valódi tartalomszolgáltatás a mobil eszközökön (és mint az előbb írtam voltam: a képújságokban is) halott téma.

 

Akkor azon kívül, hogy igény szeroint lehet (?) csatornákat "rendelni", mi a bánatos túró értelme van kereskedelminek? Műszakilag meg annál kevésbé: nem lesz elegendő fizetőképes kereslet a 89-diktől fölfelé eladni kívánt újabb programokra, a digitalizálás meg a honi ár/bér viszonyok mellett még mindig irreális.

 

A műszaki negatívumai sokkal többet nyomnak a latban akkor már:

- házi "fejállomás" nélkül csak 100.000-es nagységrendű STB-okkal lehetne értelmes és "többsávú" vételi megoldást kialakítani

- a programok többsége eleve nem igényli a valódi digitális, tömörített kvázi széles sávot (na bumm: a klip-eket nem érdemes HDTV-n nézni ;-) )

- egy berendezés (STB) meghibásodása egy egész család vételi lehetőségét zavarja meg vagy lehetetleníti el (felesleges végponti technikai koncentráció)

 

 

 

Ezekből szerényen (? ;-) ) azt a következtetést vonnám le, hogy a KTV-knek még hosszabb távon is csak a párhuzamos végponti-digitális és végponti-analóg üzem lesz reális.

 

 

 

A műszaki lehetőségekre kitérve: az EMKTV jelenleg ha jól nézem épp most kezdte el (újra) használni az S25-öt.. és van egészen S40-ig igen jó minőségű, és nem zavartatott csatornahely!

 

A kereskedelmi lehetőségekre: az EMKTV-nél EGySZER csak elgondolkodnak azon, hogy melyek azok atöltelék-programok, melyeket ki lehet lőni, ha értelmes tartalmat kívánnak behozni és nem tudnak (vagy nem éri meg!) a kábel hálózat (ami azért ezévtől szó szerint csak a lakáshálózatokban lesz kábel, mert minden lehetséges "kiállásnál" tudtomal optikai node-ot telepítenek!) kapacitásával visszaálni.

 

 

 

Üdv!

Robi

 

 

Előzmény: blg (1712)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1723

(Helyesen tehát ide szólt ;-) )

 

 

Drága eltűnt (?!) barátom!

 

Hát aztán Te megkaptad a legutóbbi 2 vagy 3 e-mail-emet?!

 

Amúgy fjk-hoz menjen az akinek kedve van postafiókokkal társalogni: minden tiszteletem a "szerencsétlené", de túlterhelt, hatásfoka kifejezetten (és önhibáján kívül!) rossz és bizony egy szép nagy hivatal esetében, mint a NHH, a törvényalkotó által elkövetett legnagyobb marhaság volt egy ilyen áldemokratikus intézményt "alárendelni" e szervezetnek...

 

 

Üdv!

Robi

Előzmény: bárány (1700)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1722

Mea culpa!

Rossz helyre nyomta és vaksin nem vettem észre!

R.

Előzmény: nicko (1704)
nicko Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1721

nagyjából ez így működik..

 

a HDTV-nek több mint 20 éves múltja van japánban...kb. 3-5 éve megjelent az usa és kanadában de a tavalyi év volt a nagy terjedése náluk is..európába most kezd terjedni a nyugati részén..mire eltejedne nálunk is már jön is majd a következő.

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1720)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1720

Na ez az! :-((

És erről miért nincs tájékoztatást?

Talán csak nem azért, mert még így az igen tisztelt gyártók ki tudják szórni a készleteiket, amiket aztán úgyis le kell cserélni!?

:-

Előzmény: nicko (1719)
nicko Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1719

sehogy..vehetsz azt is ;)

 

ez olyannak tűnik nekem, mint a PC világa..megtelik bizonyos dolgokkal a piac vagy már nagyon nem fejleszthető, kitalálnak egy új formát amihez persze mindent újra kell megvenni közben megcsak gyűlik a szemét...

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1716)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!