Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4056

Haaahhaaaaa ;-))))

Leggszebböröm a káröröm.

Olyanom volt nekem is. Azon minden elromlik 3 év alatt.

Előzmény: Törölt nick (4049)
Lacivill Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4055
Talán a hőcserélője korrodál olyan mértékben, hogy lehetetlen megjavítani.
Előzmény: Törölt nick (4054)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4054

Kösz a bíztatást.

És mi a típushiba? Mert akkor még van egy évem :-)

Az ttudom, hogy a bekapcsolója KH-s, de ez csak akkor gond, amikor ősszel átkapcsolom, kell igazgatni egy kicsit.

Előzmény: Lacivill (4053)
Lacivill Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4053
Van elég bajod látom, de azért megemlitem, hogy ez a tipusu cirkónál 10 ből 9 nél   3 év után Csáó, és utána ki lehet dobni, mert nem érdemes megjavítani...
no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4052

"természetes áramlással tud cirkulálni bent a levegő, a lakásban meg elenyészik annyi pára, úgyis száraz a levegő"

lehet hogy ket legyet ütsz egy csapasra... nalam pl. allandoan ket doboz van a raditoron tele vizzel mert szaraz a levego

no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4051

reszemrol meg nem is lehet, mert nincs miert, mert miert adok olyan temaban tanacsot ami:

1, nem a szakmam

2 veszelyes

3 es nem is lattam

/modjuk egy kocsi fek is veszelyes de ott legalabb mondjuk tudja az ember, ha ismeri a tipust hogy hogyan nezz ki - itt meg: ahany haz annyi fürdoszoba/

ui.:"nem a szakmam"/mondjuk ez olyan dolog hogy... nem feltetlenul kell papir, bar allitolag igaz, hogy ha vkinek van papirja akkor a legelemibb dolgokat belesulykoltak ott ahol a papirt kapta. Pl. nezzuk a villanyszerelonket aki osszetekerte az aluvezeteket a rezzel :-) - de ugye kivetel erositit a szabalyt/

Előzmény: Sweep (4048)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4050

Jaj, lemaradt: köszönöm mindenkinek a tippeket!

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4049

Igen, ez így van. Pont a nagy magassagban áll meg a pára.

A kémény egyébként korrektül bélelt, a kéményseprők idén építették át a ház szinte összes kéményét (régi pesti bérház), az enyém ellen nem volt kifogásuk. A cirkó egy Beretta Ciao.

Arra gondoltam, hogy az ajtón van alul egy szellőző, csinálok egyet a falon fent az előszoba felé, így természetes áramlással tud cirkulálni bent a levegő, a lakásban meg elenyészik annyi pára, úgyis száraz a levegő.

Így nem kell ventillátor, mert CO mérgezéssel én sem akarok játszani.

Előzmény: no_holy_shit (4046)
Sweep Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4048
ok
részemről nincs harag
Előzmény: no_holy_shit (4047)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4047
most igazabol mar csak a bizonyitvanyom magyarazom, mert a CO (es CO2) nem vicc
Előzmény: no_holy_shit (4046)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4046

"Igazából elég lenne, ha valahogy meg tudnám mozgatni a levegőt, mert nagy a belmagassága a fürdőszobának."

"kéményen (...) levegő távozik el. Ventilátor nélkül"

igen de a kemeny nyilasa vhol a nagy belmagassag felenel lehet, mert feltetelezhetoen nem teljesen a plafonra szereltek a cirkot,

a francos para meg felszall es ezert nem tud kimenni - en ezert irtam es arrol volt szo hogy van nyilas az ajto

Előzmény: Sweep (4045)
Sweep Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4045
Ha megoldod, hogy levegő jusson a fürdőszobába, akkor kéményen eleve kb 40 m3/óra levegő távozik el. Ventilátor nélkül.
Ezenkívül lehet hogy így megmented saját és családod életét is.
Előzmény: Törölt nick (4038)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4044

nem, azert irtam oda hogy "szerintem"

bar igazad van inkabb nem adok tanacsot - foleg ilyen temaban, modjuk a forumhoz mindig hozzatartozik hogy az ember nem vesz mindent kezpenznek es csak otleteket gyujt es utanna utannajar/utannakerdez boltban es egy velemeny utan nem ugrik rogton neki

Előzmény: Abraka Dabra (4042)
Sweep Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4043
EZ FÁJT!

Nézz bele a kémény topikba!
Előzmény: no_holy_shit (4041)
Abraka Dabra Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4042
fizeted a temetését?
Előzmény: no_holy_shit (4041)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4041

szapcsika:

1, szerintem nem kell tul nagy(azaz kicsit) ventillatort rakni es akkor nem lesz problema, mert hafent van az abalak akkor nalad ugyis igazabol csak arra kell a ventillator hogy befele ne jojjn levego(tehat nem igazan erosen szivnad)

2, nyomd be levegot az tenyleg nem okoz gondot - csak valoszinuleg ha benyomod a levegot akkor tuti hogy nem ott fog kimenni ahol te akarod(pl. ajtonal vhol alul megnyomod es rax egy zslaut az ablakra) akkor tuti hogy reseken kersztul mindenfele elmegy

3, rax egy kicsi(kozepes) ventillatort es ra kotod a cirko termosztatjara(esetleg relevel - meg kell nezni mennyit bir) ezzel elered hogy csak akkor menjen amikor ég a lang es akkor az eges miatt a fustgaz kifele fog menni(szeritnem) es nem szivod vissza a kemenybol

Előzmény: Törölt nick (4038)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4040

le kell festeni (lehetoleg moshato diszperzittel - van olyan amin csak nagyitoval oldalfenyben a normais diszperzites falszakasz mellett lathato hogy moshato)

Előzmény: KOG2004 (4037)
Lacivill Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4039
SEMMIT!
Előzmény: KOG2004 (4037)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4038

Sziasztok!

Lenne egy gázzal összefüggő kérdésem:

Van egy fürdőszoba, amelyben van egy kombi cirkó.  A fürdőszobának elég rossz a szellőzése, a pára megáll benne. Az összes szellőző egy rács az ajtón, ami a cirkóhoz ugye előírás volt, meg van egy ablak, de télen nem túl jó fürdőben nyitva hagyni.

Triviális lenne egy venetillátort berakni, amely akár a világitóudvarra, akár a lakás többi részébe szellőztetne, de úgy tudom, hogy nem túl jó, ha csak úgy ész nélkül forszírozott szellőztetést teszünk olyan helyiségbe, ahol gázkészülék van.

Mi erre az előírás? Milyen helyzetben használhatok ventillátort?

Azt sejtem, hogy ha megszívom a teret, akkor visszaáramolhat a füstgáz. Mi a helyzet a befújással. Igazából elég lenne, ha valahogy meg tudnám mozgatni a levegőt, mert nagy a belmagassága a fürdőszobának.

Köszi!

KOG2004 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4037
Nem igazán topikbavágó a kérdés, de azért felteszem: Mit lehet tenni az ellen, ha a távfűtéses lakásban a fehér diszeprzittel festett fal az elé helyezett radiátor melegétől elkoszosodik ? ( Felfelé vékonyodó szürke csíkok jelennek meg, ahogy száll felfelé a meleg levegő )
kizil Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4036

Tisztelt Sorstársak!

Az építkezésünk kellős közepén azt tapasztalom, hogy nem jól választottam kazánt. (Nem időben találtam ki a melegvíztárolót!) Így most két kazánunk van! Valakinek nem szükséges egy dobozban lévő, garanciajeggyel ellátott, be nem üzemelt átfolyós, kombi, turbócsöves kazán? (Típus: Saunier Duval Renova F24E)

Mindezt tavalyi áron? Debrecenben...

Még Porotherm áthidalók is maradtak ki!

Válaszotok köszönöm!

unka

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4035
Ha es hova lesz a sav mert ugye kadat nem szabad savazni mert izibe szarrámegy mert ugye az nem fajansz ... ?
Előzmény: greenlak (4033)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4034
13190 forint egy uj ha nem akarsz savazni es nincs mit kockáztatnod. HA a tobbi jo erdemes kicserélni
Előzmény: TATA01 (4031)
greenlak Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4033

Szia TATA01!

Gondolom FÉG készüléked van, mert én azt csináltam!

Le kell bontani a fűstcsövet, majd leveszed ( 1/2" csavar)a hőcserélőt, új tőmítést előre beszerezni!!

Most, hogy lebontottad már ki lehet tisztítani a hőcserélő tetjén lévő hő ill. égéstermék elvezteésére szolgáló lamellák közti hézagokat is.

Ezután beleszoktam állítani a kádba, majd feltöltöm háztartási sósavval, ekkor szépen pezseg a másik csővég, nem hagyom bent állni a savat egyszer átmegy rajt és kész, leveszem a kézi zuhany fejet és rászorítva az egyik csővégre szépen átöblítem!

Ha már ennyire szétszeded a készüléket megéri kiporszívózni az égőfejet is, összerak és ennyi!

G.lak

Előzmény: TATA01 (4031)
amdk7 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4032

Én csak annyit szeretnék írni, hogy mióta megfordítottam a dugvillát a konnektorba, azóta nincs "kazán leállásom".

Köszönet a tippért.

Üdv:amdk7

TATA01 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4031

Helló !

Engem a savazás pontos menete érdekelne. Gondolom a kiszerelt csőkígyót fel kell tölteni sósavval.Meddig kell  benne hagyni a sósavat?Utána vizes átöblítés és OK?

Üdv. Tata

Előzmény: greenlak (4019)
Lacivill Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4030
Talán KANGÓ
Előzmény: no_holy_shit (4029)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.11.28 0 0 4029

Sziasztok!

lenne egy kerdesem:

tudja vki hogy az alul lathato kepen milyen befogasrol(es milyen gephez tartozik) van szo? (egy 28-s ill. 32-s betonfuroszarhoz tartozik)

elore is koszonom

Nika44 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 4028

Szia!

Köszönöm a tanácsot, bár a "csőkígyónál" már kezdtem elbizonytalanodni... A készólék leírását és ábráit, talán érthető módon nem amatőr háziasszonyoknak készítették, így még a megfelelő "csőkígyót" sem egyszerű m,egtalálni.  Mindenesetre megpróbálom. Köszönöm.

Előzmény: greenlak (4019)
Arnyeklovas Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4027
Budapest XIII. kerület Dózsa Gy. metrómegálló mellett.
Előzmény: Arnyeklovas (4026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!