Van elég bajod látom, de azért megemlitem, hogy ez a tipusu cirkónál 10 ből 9 nél 3 év után Csáó, és utána ki lehet dobni, mert nem érdemes megjavítani...
reszemrol meg nem is lehet, mert nincs miert, mert miert adok olyan temaban tanacsot ami:
1, nem a szakmam
2 veszelyes
3 es nem is lattam
/modjuk egy kocsi fek is veszelyes de ott legalabb mondjuk tudja az ember, ha ismeri a tipust hogy hogyan nezz ki - itt meg: ahany haz annyi fürdoszoba/
ui.:"nem a szakmam"/mondjuk ez olyan dolog hogy... nem feltetlenul kell papir, bar allitolag igaz, hogy ha vkinek van papirja akkor a legelemibb dolgokat belesulykoltak ott ahol a papirt kapta. Pl. nezzuk a villanyszerelonket aki osszetekerte az aluvezeteket a rezzel :-) - de ugye kivetel erositit a szabalyt/
Igen, ez így van. Pont a nagy magassagban áll meg a pára.
A kémény egyébként korrektül bélelt, a kéményseprők idén építették át a ház szinte összes kéményét (régi pesti bérház), az enyém ellen nem volt kifogásuk. A cirkó egy Beretta Ciao.
Arra gondoltam, hogy az ajtón van alul egy szellőző, csinálok egyet a falon fent az előszoba felé, így természetes áramlással tud cirkulálni bent a levegő, a lakásban meg elenyészik annyi pára, úgyis száraz a levegő.
Így nem kell ventillátor, mert CO mérgezéssel én sem akarok játszani.
Ha megoldod, hogy levegő jusson a fürdőszobába, akkor kéményen eleve kb 40 m3/óra levegő távozik el. Ventilátor nélkül.
Ezenkívül lehet hogy így megmented saját és családod életét is.
bar igazad van inkabb nem adok tanacsot - foleg ilyen temaban, modjuk a forumhoz mindig hozzatartozik hogy az ember nem vesz mindent kezpenznek es csak otleteket gyujt es utanna utannajar/utannakerdez boltban es egy velemeny utan nem ugrik rogton neki
1, szerintem nem kell tul nagy(azaz kicsit) ventillatort rakni es akkor nem lesz problema, mert hafent van az abalak akkor nalad ugyis igazabol csak arra kell a ventillator hogy befele ne jojjn levego(tehat nem igazan erosen szivnad)
2, nyomd be levegot az tenyleg nem okoz gondot - csak valoszinuleg ha benyomod a levegot akkor tuti hogy nem ott fog kimenni ahol te akarod(pl. ajtonal vhol alul megnyomod es rax egy zslaut az ablakra) akkor tuti hogy reseken kersztul mindenfele elmegy
3, rax egy kicsi(kozepes) ventillatort es ra kotod a cirko termosztatjara(esetleg relevel - meg kell nezni mennyit bir) ezzel elered hogy csak akkor menjen amikor ég a lang es akkor az eges miatt a fustgaz kifele fog menni(szeritnem) es nem szivod vissza a kemenybol
le kell festeni (lehetoleg moshato diszperzittel - van olyan amin csak nagyitoval oldalfenyben a normais diszperzites falszakasz mellett lathato hogy moshato)
Van egy fürdőszoba, amelyben van egy kombi cirkó. A fürdőszobának elég rossz a szellőzése, a pára megáll benne. Az összes szellőző egy rács az ajtón, ami a cirkóhoz ugye előírás volt, meg van egy ablak, de télen nem túl jó fürdőben nyitva hagyni.
Triviális lenne egy venetillátort berakni, amely akár a világitóudvarra, akár a lakás többi részébe szellőztetne, de úgy tudom, hogy nem túl jó, ha csak úgy ész nélkül forszírozott szellőztetést teszünk olyan helyiségbe, ahol gázkészülék van.
Mi erre az előírás? Milyen helyzetben használhatok ventillátort?
Azt sejtem, hogy ha megszívom a teret, akkor visszaáramolhat a füstgáz. Mi a helyzet a befújással. Igazából elég lenne, ha valahogy meg tudnám mozgatni a levegőt, mert nagy a belmagassága a fürdőszobának.
Nem igazán topikbavágó a kérdés, de azért felteszem:
Mit lehet tenni az ellen, ha a távfűtéses lakásban a fehér diszeprzittel festett fal az elé helyezett radiátor melegétől elkoszosodik ? ( Felfelé vékonyodó szürke csíkok jelennek meg, ahogy száll felfelé a meleg levegő )
Az építkezésünk kellős közepén azt tapasztalom, hogy nem jól választottam kazánt. (Nem időben találtam ki a melegvíztárolót!) Így most két kazánunk van! Valakinek nem szükséges egy dobozban lévő, garanciajeggyel ellátott, be nem üzemelt átfolyós, kombi, turbócsöves kazán? (Típus: Saunier Duval Renova F24E)
Gondolom FÉG készüléked van, mert én azt csináltam!
Le kell bontani a fűstcsövet, majd leveszed ( 1/2" csavar)a hőcserélőt, új tőmítést előre beszerezni!!
Most, hogy lebontottad már ki lehet tisztítani a hőcserélő tetjén lévő hő ill. égéstermék elvezteésére szolgáló lamellák közti hézagokat is.
Ezután beleszoktam állítani a kádba, majd feltöltöm háztartási sósavval, ekkor szépen pezseg a másik csővég, nem hagyom bent állni a savat egyszer átmegy rajt és kész, leveszem a kézi zuhany fejet és rászorítva az egyik csővégre szépen átöblítem!
Ha már ennyire szétszeded a készüléket megéri kiporszívózni az égőfejet is, összerak és ennyi!
Engem a savazás pontos menete érdekelne. Gondolom a kiszerelt csőkígyót fel kell tölteni sósavval.Meddig kell benne hagyni a sósavat?Utána vizes átöblítés és OK?
Köszönöm a tanácsot, bár a "csőkígyónál" már kezdtem elbizonytalanodni... A készólék leírását és ábráit, talán érthető módon nem amatőr háziasszonyoknak készítették, így még a megfelelő "csőkígyót" sem egyszerű m,egtalálni. Mindenesetre megpróbálom. Köszönöm.