Keresés

Részletes keresés

nmihaly90 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 25814

2010 excelt hasznalok, elfelejtettem leirni, pedig olvastam...

Előzmény: Fferi50 (25813)
Fferi50 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 25813

A % of  nem erre való .... sajnos.

Előzmény: nmihaly90 (25811)
Fferi50 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 25812

Szia!

Számított mezőt vagy számított értéket is tehetsz a pivot táblába, ahol nem csak számítási műveleteket, hanem még függvényeket, képleteket is használhatsz. Verziótól függ, hogy melyik menürészben találod a pivottáblás menük között.

Üdv.

Előzmény: nmihaly90 (25811)
nmihaly90 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 25811

Sziasztok!

Most fedezem fel a Pivot tabla lehetosegeit, mert munkam soran nagyon hasznos es lenne egy kerdesem amit nem talaltam meg neten.

Szoval Pivot tablaban van ket value amit kiiratok es nekem ezek szazalekos ertekere lenne szuksegem.

Meg lehet oldani pivot tablan belul? 

A `% of` kalkulacioval probaltam megoldani, de nem tudom, hogy azzal lehetseges-e

Valaszokat elore koszonom es remelem ertheto voltam, nem vagyok nagy forumos.

Udv,

N.M.

Sureg Creative Commons License 2014.09.05 0 0 25810

Köszi szépen, így rendben is van!

Előzmény: Törölt nick (25809)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.05 0 0 25809

A harmadik HA vizsgálatra sosem megy rá, tekintettel arra, hogy ami nagyibb 12-nél, az nagyobb 6-nál is. Módosíts a sorrenden.

Előzmény: Sureg (25808)
Sureg Creative Commons License 2014.09.05 0 0 25808

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem a következő képlettel kapcsolatban.

=HA(E7<6;E7*G7*0,25;HA(E7>=6;E7*G7*0,5;HA(E7>=12;E7*G7)))

Az első, illetve második HA rendben van de a harmadiknál az E7-ben és G7-ben lévő összeg összeszorzása helyett az előző fv-ben lévő 0,5-el szorozza meg a szorzatot, nem tudom mi lehet a probléma, kérlek segítsetek.

Előre is köszi!

h_angolka Creative Commons License 2014.09.04 0 0 25807

Melyik megoldást használtad végül?

Előzmény: Skyline22 (25806)
Skyline22 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 25806

Mükszik, nagyon köszönöm!!!!

Skyline22 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 25805

Tesztelem, mind a 2-t, köszi

h_angolka Creative Commons License 2014.09.03 0 0 25804

=IF(AND($A2<=E$1,$B2>E$1),1,""), ez az a képlet, mely beosztja az 1-eseket az időpontokhoz.

Ha A2-ben van az első érkezési időpont, B2-ben a távozás, és ha felveszed az órákat 1-24-ig E1-F1-G1 stb oszlopokba, akkor E2 cellába kell kerülnie ennek a képletnek.

Ez aztán lemásolható az alatta lévő sorokba is.

Célszerű egy napra összegezni a munkaidőket, illetve hogy hány ember van bent.

Ha túl nyúlik 1 napon, akkor az éjfél utáni órákat a 24-re ráépítve kezelheted, tehát hajnali 1 óra 25, hajnali 2 óra 26 stb. A képlet ilyen módon jól működik. Nyilván A és B oszlopba is ilyen, 24 óra feletti értékeknek kell kerülni.

Én inkább napi szinten nézném, pl. szept. 1. 1-24 óra az 1. munkalapon, majd másik munkalapon szept. 2. 1-24 óra, mivel utána egy egyszerű Összesítéssel (Consolidation) az azonos struktúrájú adatok egy pillanat alatt összegezhetők havi szinten az utolsó munkalapon.

A 0-24 óra valójában tehát 1-24 óraként működik, hiszen az 1. megkezdett órára értelmezhető az 1.

Előzmény: Skyline22 (25800)
h_angolka Creative Commons License 2014.09.03 0 0 25803

Hát a kép, az nem tudom, hová lett.

Előzmény: h_angolka (25802)
h_angolka Creative Commons License 2014.09.03 0 0 25802

Csatolom a fájl képét, benne a képlettel, remélem, olvasható lesz.

Ha adsz mail címet, át tudom küldeni a fájlt.

Eredő Vektor Creative Commons License 2014.09.03 0 0 25801

pl.: c1-be:

=HA(SZUM(A1:B1)<>0;1;0)

Skyline22 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 25800

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Egy teljesen "egyszerű" beosztásfigyelő táblázatot szeretnék összehozni és egy pontján elakadtam.

Példa:

A1 cella egy legördülő menü, ebből kell kiválasztani a kezdés időpontját. (csak egész órák vannak - ..., 6, 7, 8, 9, ...) (1-24-ig)

B1 cella szintén legördülő menü, ebből kell kiválasztani a munkavégzés időpontját. (szintén csak egész számok vannak - ..., 14, 15, 16, 17, ...) (1-24-ig)

A2 és B2 ugyan így van, mert több dolgozó van.

A3 és B3 -"-

.

.

.

A gondom az, hogy egy olyan táblázatra van szükségem vagy függvényre, mely megmondja, hogy az adott órában hány dolgozó volt jelen.

Vagyis a táblázat oszlopai a dolgozók (1. oszlop AB1 pár, 2. oszlop AB2 pár,...) sorai az órák.

Tehát ha van egy dolgozó, aki 6-ra jött és 12-ig volt, akkor az ő oszlopába 6-12 minden sorba írjon egy 1-t a függvény.

Ha a másik dolgozó 8-16 van, akkor az ő oszlopába meg 8-tól 16-ig írjon 1-t a függvény.

Remélem értelmezhető, amit írtam.

(van egy mellék oszlopom, ami kiszámolja, hogy a kezdés és a vég között hány óra telik el (a számítás kiküszöböli a 24 órán túli munkavégzést is pl.: 22-06), gondoltam arra is, hogy ha a függvény megkeresi a munkakezdés időpontjának megfelelő helyet a táblázatban és meg van, hogy hány órát dolgozott az adott ember, akkor annyi cellába ír 1-t. Fontos, hogy nincs munka megszakítás, aki dolgozik, az ledolgozza a beírt mennyiséget)

Tud nekem valaki segíteni ebben?

Előre is köszönöm!!!

Timur Lenk Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25799

Igen, természetesen. És most legszívesebben el is bújnék szégyenemben, amiért erre nem gondoltam magam. :-)

Előzmény: h_angolka (25798)
h_angolka Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25798

Örülök, hogy megoldotta a problémát a tartomány definiálása.

Megcsináltad a makrórögzítést is az irányított szűréshez, vezérlőgombbal együtt?

Előzmény: Timur Lenk (25797)
Timur Lenk Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25797

Ez olyan egyértemlű, hogy szégyenkezem, amiért nekem nem jutott eszembe. Tökéletesen működik, amit szeretnék.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!

Előzmény: h_angolka (25792)
h_angolka Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25796

Közben megírtam a kódot :-) Működik, ezt meg kell ünnepelni egy jégkrémmel!

Előzmény: h_angolka (25793)
Eredő Vektor Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25795

pivot - vagyis kimutatástáblát kell készítened az adat tartományból. Ennek a oszlopait/sorait szabadon mozgathatod/szűrheted. és frissül.

Előzmény: Timur Lenk (25788)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25794

Hú, akkor rossz neked, ilyen esetben tényleg a makró a megoldás. Ha nem vagy gyakorlott, érdemes a makrórögzítővel kezdeni.

Előzmény: Timur Lenk (25790)
h_angolka Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25793

Hali, én is kérnék egy kis segítséget makróírásban.

Szét kellene bontanom egy terméklistát + a hozzá tartozó, változó számú, egybe ömlesztve felsorolt regisztrációs számokat egy külön munkalapra, az alábbiak szerint.

Az új munkalapon az első (A) oszlopban legyenek egyesével a regisztrációs számok, és kerüljön minden egyes reg.szám mellé, a B oszlopba a saját termék név. A gond az, hogy van, ahol csak egy reg.szám van, máshol rengeteg reg.szám van egy cellába téve, adott termékhez rendelve.

A data.hu-ra feltöltöttem a fájlt, itt a linkje:

http://data.hu/get/8016310/mintapelda.xlsx 

Várom a javaslatotokat. Köszi!

h_angolka Creative Commons License 2014.09.02 0 0 25792

Szia, én is azt javaslom, amit Fferi50.

Az irányított szűréshez rögzíts egy makrót a következőképpen:

-1 lépés: Nevezd el oszlopokat kijelölve a teljes adattartományodat, ahol változik a sorok száma (később jönnek még adatok).

Pl. A-D oszlopok kijelölve, majd Névmező fehér ablakba kattintasz felül, bal oldalt és begépeled: Adatok és Enter. Ezáltal definiáltál egy tartományt, melyben az összes oszlopod benne van.

Az irányított szűrésnél innen kezdve erre a névre, Adatokra kell hivatkoznod.

0. lépés: A Fejlesztőeszközök szalagot előcsalod az Excel Office gombjára (Fájl menü) kattintva, kiválasztva az Excel beállításai pontot, és azon belül legfelül balra, Népszerű elemek pontjára lépsz. Ott jobb oldalt, a harmadik kockát bejelölve kiválasztod a Fejlesztőeszközöket.

1. Indítod a makrórögzítőt (kis piros pötty van a gombon), hagyd meg a felajánlott beállítást, hogy Ebben a munkafüzetben hozza létre a makrót.

2. Törlöd a tartalmát annak a területnek (jobb egérgomb, Tartalom törlése), ahol a korábbi szűréseredményed megjelent, de annál inkább nagyobb területet, hiszen az új futtatás több sort eredményezhet.

3. Bárhol állva indítsd el az Adatok szalagon a Speciális szűrést.

4. A megjelenő ablakban a  Listatartományhoz, az első fehér sorra írd be a tartományod nevét: Adatok

5. A Szűrőtartományodat téglalap alakban kijelölöd bekattintva a második fehér soron állva.

6. Kattintsd át a felső szövegnél, hogy Más helyre másolja, majd a harmadik fehér soron állva kattints bele abba a cellába, ahonnan kezdődően kéred az eredmény közlését (Hová másolja).

7. Kattints az Ok gombra.

8. Állítsd le a makrórögzítést (kék négyzetre kattintva).

+ 1 lépés: Menj fel a Fejlesztőeszközök szalaghoz, válaszd ki a franciakulcsos, egyéb szerelőkulcsos ikonú Beszúrás menüpontot, és a legördülő vezérlők közül válaszd ki a legelsőt, egy kis szürke dobozt. Ahogy rákattintasz, azonnal felugrik a makrólistád, amiben elvileg ez az új, egy darab makró lesz benne, kivéve, ha vannak korábban létrehozott personal makróid, vagy nyitva vannak még más, makrót tartalmazó Excel fájlok is.

Elvileg automatikusan a legutóbb létrehozott makrót jelöli ki az Excel, ehhez akarja hozzárendelni a vezérlő gombot.

Okézd le, majd a vezérlődoboz szövegét egy kattintással átírhatod Futtatás szövegre, vagy amire akarod.

Innen kezdve ha új adatsor érkezik, nincs gond, bemásolod az előző tartomány végére, vagy ha komplett új listát kapsz, mindent bemásolsz A-D oszlopokba. Ilyenkor automatikusan beleveszi az Adatok tartományba az Excel az új tartalmat és akár a kritériumokat is módosíthatod, megtartván a jelenlegi struktúrát és máris futtathatod a makrót a gombra kattintva.

Próbáld ki, és nézzük meg, jól fut-e Nálad.

Fferi50 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 25791

Szia!

Nem olyan vészes ám a probléma szerintem.

Az egyik lehetőség, hogy az irányított szűrőt egyszer felveszed makróba, kicsit kipofozod, utána ráteszed egy billentyűkombinációra. Amikor kész vagy a sorok hozzáadásával, akkor a billentyűkombinációval frissíted. Ha egy példát felteszel valahova - már a makró felvétel utáni állapotban, akkor segítünk benne.

Másik lehetőség a kimutatás készítése. A mintafüzetedben ezt is meg tudjuk mutatni.

Üdv.

Timur Lenk Creative Commons License 2014.09.01 0 0 25790

Sajnos nálunk nincs Access, csak Excel. Ezért érdeklődtem, hátha tud valaki megoldást.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (25789)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2014.09.01 0 0 25789

Lehet vele szórakozni, de tipikus példája annak, amikor a leggyorsabb Accessbe importálni az egész hóbelevancot, normális dátumot csinálni a hónap-napból, és lekérdezést csinálni a szűrő helyett. Amikor bonyolult szűrőket kezdesz alkalmazni, az az egyik csalhatatlan jele, hogy adatbázis-kezelési problémát akarsz táblázatkezelőben megoldani.

Timur Lenk Creative Commons License 2014.09.01 0 0 25788

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek, mert elakadtam egy összetett munkafüzet készítése közben. 2007-es, angol nyelvű Excel használok, és egy havi kimutatást szeretnék készíteni. Egészen pontosan előadó, és az előadóhoz kötött hallgatók száma alapján szeretnék egy automatikusan frissülő munkafüzetet.

A munkafüzetemben négy oszlop van. Az első (A) oszlop a hónap, a második (B) oszlop a nap. A harmadik oszlop (C) az előadó neve, a legutolsó (D) oszlop pedig a hallgatók száma. Például egy átlagos sorom így néz ki:

Augusztus; 1; Kovács Béla; 15

És így tovább, végig az év napjai. Nekem azonban azt kell tudnom kigyűjteni, hogy mennyi hallgató volt. Tehát például azt, hogy kinél, és milyen napokon volt 15 hallgató, és mindezt havi lebontásban.

Irányított szűréssel le is tudom kérdezni, több munkalappal akár minden egyes hónapot is. Azonban az irányított szűrő nem frissül automatikusan, ha egy új sors adok a munkafüzetemhez (mivel sokszor késnek az előadók a számokkal, szabadságok miatt akár több héttel később is, egy másik hónapba csúszva). Hogyan tudom az irányított szűrőt automatikussá tenni?

Nagyon megköszönném, ha valaki segíteni tudna.

homár hümér Creative Commons License 2014.09.01 0 0 25787

Koszonom, tovabbitom.

Azt mondtak, tobb adatgazda volt es az elso nehany valasztas adatai nem erhetoek el.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (25759)
homár hümér Creative Commons License 2014.09.01 0 0 25786

Koszonom, megnezem.

Teruleti onkormanyzati valasztasrol van szo.

Előzmény: Delila10 (25758)
Fferi50 Creative Commons License 2014.08.30 0 0 25785

Ha eredmény megállapításra szeretnéd használni, akkor az A oszlopba ugye a csapatok/egyének nevei kerülnek és az A oszlop  is része a rendezési területnek!!!

Előzmény: Fferi50 (25783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!