Várd meg amíg bemelegszik. Hidegen "mindenféle" hangja van az enyémnek is. Szerintem üzemszerű amit vagy amiket halassz már csak azért is mert mint írtam én is hallok ilyesmi hangokat. Ez egy direkt befecskendezéses motor valószínűleg innen eredhetnek ezek a dolgok amikre esetleg felfigyeltél. Meg még elég új az autód valószínűleg még nem szoktad meg. Nekem is eltartott egy darabig akár milyen jó is :-). Ha már üzem meleg a motor akkor valóban nagyon csendes de azért hallani a motort. Persze ha aggályod vagy kérdésed van az autóval kapcsolatban nyugodtan jelezd a márkaszerviznek.
Elfelejtettem a szerviznek ezt érdemes jelezni, megmutatni de szerintem nem lehet ezzel mit kezdeni. Valószínű én automata váltóst vennék (az új DCT-set) ha most vennék ilyen autót. Az szerintem eléggé lent tartja a fordulatot szerintem a jelenség ott nem igazán lenne felfedezhető. Annál is inkább mert az én autómban a nyeles tengelyt is kicserélték mert valószínűleg az adta a hangot hideg motornál. A hiba azóta nincsen.
Nem, de a bakot kicserélték. A vibráció szerintem ugyan úgy megvan most az ember vékonyabb talpú cipőt hord már jobban érezni. De nem is vibráció hanem inkább amolyan zúgás/rezgés. Próbáld meg sík úton, hogy 2500-as fordulatnál bekapcsolod a tempomatot az pont kb. 100 6-ikban. Megfigyeltem, hogy így a jelenség alig érezhető. Összességében azt gondolom, hogy ez típus "hiba" mivel te is és sokan mások is jelezték ezt. Csak van akinek feltűnik van akinek nem. Ettől függetlenül nekem sem tetszik, hogy ez ilyen. Remélem az új Ceed-ben ez már nem lesz.
Én is az 1.4-es vásárlásán gondolkodom, a második generációsban. Úgy hallottam, elég alacsonyak a szervízköltségek mind az I-es, mind a II-es esetében, nem véletlenül az egyik legmegbízhatóbb autó a Cee'd :)
Sziasztok, 9 év használat után megváltam ceed-emtől, maradt egy brod it telefon/gps tartó,meg egy német Febi kerékőr készlet. 2999FT/db áron mindegyik használt. Ceed 1. hez való!
Megoldás: csere nem elég, mert előbb utóbb ugyaninyen vacak lesz az új is. Ráadásul a gyári új egy vagyon. Ehelyett ki kell szerelni a rádiót (kb 5 perc alatt kijön), és elvinni egy műszerészhez akinek vannak eszközei hogy újraforrassza ezt a csatlakozót.
Ez sajnos így van. A gyári forrasztások gyengeségének oka (minő meglepetés) a környezetvédelem. A környezetvédők nyomására a forrasztóónból száműzni kellett a korábban egyharmados mennyiségeben hozzá adagolt ólmot, így ma már az iparban gyakorlatilag csakis tiszta ón tartalmú forrasztóónt lehet használni.
A tiszta ónnal végzett forrasztás sajnos rideg lesz, 2-8 év alatt biztosan reped és elenged a forrasztás :-(((
Jelenleg egyetlen megoldás ismert a problémára: a forrasztásokat át kell forrasztani hagyományos, 30-40 %-ban ólmot tartalmazó forrasztóónnal. A hagyományos forrasztóón szerencsére (egyelőre) beszerezhető. Otthon, vagy kis műhelyben bárki használhatja, mert az ólomtartalmú forrasztóón használata (egyelőre) csak az ipari üzemekben tiltott.
Az első generációs ceedek rádió vacakolásának az oka legtöbbször a következő:
Az rádió előlap és az alaplap közötti 26 tüskés csatlakozó forrasztása elég gyenge. AZ évek során ennek a csatlakozónak egyes lábain elenged a forrasztás. A hibajlenség egy ideig jön/megy mert eleinte még van kapcsolat a rossz láb(ak) és az alaplap közt. Ilyenkor jön az hogy egyes gombok nem mennek, néha csippan egyet (ilyenkor elmenti az aktuális rádió csatornát) stb... Aztán egy kis idő után teljesen megdöglik az előlap.
Megoldás: csere nem elég, mert előbb utóbb ugyaninyen vacak lesz az új is. Ráadásul a gyári új egy vagyon. Ehelyett ki kell szerelni a rádiót (kb 5 perc alatt kijön), és elvinni egy műszerészhez akinek vannak eszközei hogy újraforrassza ezt a csatlakozót.
Így néz ki a csatlakozó amit újra kell forrasztani:
A dízelnek nagyobb a kompressziója (nagyobb a nyomás a sűrítés végén, hogy felforrósodjon a levegő) ezért a nagyobb nyomású sűrített levegőbe eleve nagyobb nyomáson kell betolni a gázolajat. Az új common rail rendszerekben meg azért emelik az égbe a nyomást, mert nagyobb nyomáson rövidebb idő alatt, jobban kontrollált körülmények között lehet befecskendezni az üzemanyagot. Ezért a közösgyűjtőcsöves rendszerekben gyakori az akár 2000 atmoszférás nyomás is.
A filterabc-be néztem és nincs castrol 5w40 olaj dizel C3 szabványú. Nekem most ilyen van itthon 4 l,de még 1 kellene hozzá. Ha nem dizel feliratút veszek ugyanebbe,aztal lehet keverni. Konkrétan erre gondolok. https://filterabc.hu/CASTROL-MAGNATEC-5W40-C3-4L