Keresés

Részletes keresés

Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.15 0 0 918

ezért tartok én feleslegesnek itt bármilyen érvet is felhozni

 

azért egyet, csak egyetlen egyet hozhattál volna.

Előzmény: sattilaaaa (913)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.15 0 0 917

Vigyázz, rengeteg embert csapnak be TS újraértékesítéssel külföldön - magyar tapasztalatot még nem tudok.

Tudtommal újraértékesítés esetén tilos elfogadniuk bármilyen kezelési költséget elöre. Ha érdekel utánanézek a következö napokban.

Előzmény: vidi313 (911)
sattilaaaa Creative Commons License 2007.07.15 0 0 916

Szia!

 

Én egy "TS értékesítő" vagyok, immáron 9 éve és valószínűleg nem csinálnám, ha egy nagyon kedves barátomtól - akinek anno én adtam el két hét nemesnépi üdülőjogot - nem jönnének folyamatosan a pozitív visszajelzések.

Azóta a munkámból adódóan rengeteg más tulajdonossal is volt alkalmam találkozni, többségük teljesen meg van elégedve a lehetőséggel.

Nem tudom, az RCI pontrendszerről hallottál-e? Mikor ez bejött hozzánk, én már a másodkezű értékesítéssel foglalkoztam, s mivel a pontrendszerről csak felületes ismereteim voltak, ezt én is hülyeségnek tartottam.

Egészen addig, míg egy ilyen tulajdonossal is találkoztam.

Ők a pontjaikat egy luxus hajóútra váltották be, s mesélve élményeiket, hamar meggyőztek róla, hogy ez is egy rendkívül jó lehetőség.

Természetesen találkoztam elégedetlen klubtagokkal is, de ők általában azok közül kerültek ki, akik - ahogy itt a "sárdobáló, anti-k" mondják - némileg félre lettek tájékoztatva.

Nem vitatom, hogy mint minden üzletágban, itt nincsenek inkorrekt emberek (na ezt figyeld meg, hogyan fogja e kijelentésemet "meglovagolni Anti-Bratyó" :-))) ), de azok, akik egy kicsit is veszik a fáradságot, hogy utána járjanak bizonyos dolgoknak, felhívják az értékesítő céget, vagy az RCI-t, esetleg megkérdezzenek más klubtagokat, tuti hogy előbb-utóbb ők is belejönnek, s boldogulnak.

Volt már olyan ügyfelünk is, aki úgy jött el a prezentációnkra, hogy szar ez az egész, és adjuk el, ha lehet, minél előbb! A bemutató végére pedig totál meggondolta magát :-) Egyszerűen csak nem volt birtokában a kellő ismereteknek, mi viszont "vettük - helyette - a fáradságot" és "felhomályosítottuk". Azóta is hálás nekünk :-)

Nos ennyit az én tapasztalataimról :-)

És még egyszer, ha elfogadsz egy tanácsot tőlem: teljesen felesleges vitába szállnod itt ezekkel az anti-talentumokkal! Mert, ha - hozzájuk hasonlóan - én is ízekre szedném a hülyeségeiket, a konklúzió az lenne: az a baj, h. van rajtam sapka, vagy az h. nincs :-)))

 

Előzmény: elipszis (914)
elipszis Creative Commons License 2007.07.15 0 0 915

Köszi az együttérzést. Amint látod azért az érveket nem szedik izekre, amivel nem igazán tudnak mit kezdeni azt "elegánsan" átlépik.

Mindegy, én normális hangnemben, érveket próbáltam állitani valami mellett. Egy biztos, én két hónap múlva ilyenkor a Costa del Sol egyik (RCI-s) üdülőjében leszek.

Mivel 3 alkalommal megyek oda- igaz mindháromszor máshol volt/lesz a szállásom - remélem nem fogok csalódni.

Előzmény: sattilaaaa (913)
elipszis Creative Commons License 2007.07.15 0 0 914

Szia

 

Engem érdekelne a hét év negativ tapasztalata. A "saját" üdülődbe jársz? Nem tudtak jó cserét ajánlani? Ahol voltál azzal nem voltál megelégedve?

Én szivesen elolvasnám a konkrétumokat ha leirod.

 

A forum egyébként sem túl látogatott, hétvégén meg mindegyik "döglődik" egy kicsit.

 

Előzmény: vidi313 (911)
sattilaaaa Creative Commons License 2007.07.15 0 0 913
Nos pont ezért tartok én feleslegesnek itt bármilyen érvet is felhozni, mert ízekre szedik minden egyes mondatodat, majd tovébb hajtogatják a saját hülyeségeiket. Szerintem ne foglalkozz velük, teljesen felesleges.
Előzmény: elipszis (905)
sattilaaaa Creative Commons License 2007.07.15 0 0 912

Bocsi, de nem járok ide minden nap, hallgatni ezt a sárdobálást.

Mailben elküdöm Neked az elérhetőségemet, add meg ott a telefonszámod, felveszem veled a kapcsolatot és sec/perc alatt megszabadítalak ettől az általad oly rossznak tartott befektetéstől!

A mailem különben nyilvános, örömmel segítek másnak is, ha ennyire elégedettlen :-)))

Előzmény: vidi313 (911)
vidi313 Creative Commons License 2007.07.15 0 0 911
A 762-es bejegyzésemre titokban azt reméltem, most azután fel fog hördülni a sok elégedett TS tulajdonos, és nem fogják érteni, mi lehet az oka, egy ilyen negatív vélemény kialakulásának?
Nem így történt! Miért nem?

Engem még az a vád sem érhet, amit sattilaaaa a legaktívabb fórumozókra szórt, hogy csak bekiabálnak, és még csak ki sem próbálták, azt sem tudják miről van szó, csak mondják a maguk tapasztalatok nélküli a negatív véleményét…

Közel 7 év végeredményét írtam le előző bejegyzésemben.

Egyébként fel lett ajánlva satilaaaa-nak a 2001-es árviszonyok között 800.000 Ft – ért vásárolt, akkor bomba üzletnek kikiáltott, üdülési jog 150.000 Ft – ért.
Ugrani kellene érte! Miért nem teszi, miért van csend?
Miért nem jelentkezik az üzlet megkötésére, hisz az ő véleménye szerint rengeteg az elégedett ember. Ennek húzó hatásúnak kellene lennie?
Vagy legalább tolakodni kellene érte másoknak, hogy ilyen árengedmény mellett megvehessék!? Miért nem ez történik?
Legalább sattilaaaa-nak kellene jelentkezni, hogy könnyedén kereshessen 650.000 Ft – ot. Miért nem teszi?

Talán mégiscsak annak a 20 bekiabálónak van igaza aki még csak ki sem próbálta az egészet?
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.15 0 0 910

Szia!

 

Ez egy vitafórum. Arról, hogy egyetértünk, hogy a TS egy átverés nem sokat tudunk egymásnak írni. Ha betéved egy-egy TS védö, akkor kialakulhat egy vita, mert vannak érvek és ellenérvek.

 

Az elég nagy szégyen, hogy meglehetősen kevés az olyan TS tulajdonos, aki elégedett lenne, és annál több aki csalódott.
Vajon minek köszönhető ez???

Az én véleményem szerint annak, hogy a TS átverés. Korábban vitatkoztam valakivel, hogy szerintem hasonlít a kommunizmusról. Az is elsö hallásra jónak tünik, de jobban belegondolva megvalósíthatatlan. A TS is elsQre jónak tünik - pár ember megosztozik egy nyaraló költségén és a felhasználható üdülési idön - de ez még testvérek között sem fog müködni.

 

A hosszú távú üzleti kapcsolatnak van egy nélkülözhetetlen alapvető követelménye, ez pedig a korrektség és a bizalom.

 

elipszisnek ezért írtam, hogy a Zepter - ahol azért egy használható dolgot vásárolsz - áttérhet normál üzletre, a TS soha, mert hazugságra épül.

 

A kilépésben nem tudok sok segítséget, tanácsot adni (de ezt már írtam) sajnos a legjobb megoldás a megelözés.

 

Üdv

Előzmény: vidi313 (909)
vidi313 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 909
Folyik a vita bőségesen, amikor egyetértés van, akkor meghal a topik, ekkor nincs miről beszélni.

Az elég nagy szégyen, hogy meglehetősen kevés az olyan TS tulajdonos, aki elégedett lenne, és annál több aki csalódott.
Vajon minek köszönhető ez???
Ezen is kellene elgondolkodni, és vitát nyitni felette.
Hogy honnan veszem azt, hogy sok a csalódott?
Onnan amit a saját bőrömön is érzek amióta beléptem, és könnyen ki lehet kalkulálni, hogy sok ezren járnak hasonló cipőben.

Meggyőződésem, hogy sattilaaaa által közölt 40.000 es számból legalább 30.000 nem is tudja, hogy egyáltalán létezik ez a fórum. („vagytok vagy 20-an”). Akik meg tudják, azok legnagyobb része passzív, inkább csak olvassa a véleményeket, de nem nyilvánul meg. Nem vagyok itt nagy fórumozó, mégis az E- mailemen rengetegen megkerestek elpanaszolni problémáikat, mit tegyenek, tudnék e valamit tanácsolni, hogyan tudnának kilépni ebből a csapdából? Mit tanácsolhatnék? Én is egy károsult vagyok a sok között.

A hosszú távú üzleti kapcsolatnak van egy nélkülözhetetlen alapvető követelménye, ez pedig a korrektség és a bizalom. Milyen korrektség van ott, ahol emberek tízezreit jól megszervezett, tudatosan felépített hazugságokkal, szándékos megtévesztéssel rángatnak bele ebbe a dologba? Ebből következően azután hogyan fog majd működni a bizalom???
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.14 0 0 908

Ez a topik az üdülési jogról szól. Nem a minimálbéres milliomosokról, ÁFA csaló kereskedökröl. A TS mellett vagy ellen kell itt hozzászólni.

 

Ha ezt a becsapási formát megszüntetik, akkor egy lépéssel közelebb leszünk a világbékéhez.

Előzmény: elipszis (907)
elipszis Creative Commons License 2007.07.14 0 0 907

És az élet többi igazságtalansága ellen is kampányolsz? Remélem úgyanigy felháborit, ha nem kapsz blokkot az üzletben, vagy ha nem kérsz számlát akkor az ÁFÁ-val csökkentett összeget fizettetik ki.  A minimálbérre bejelentett de milliomosok-miliárdosok "nem szúrják a szemed"?  Vagy ha megoldjuk az üdülési jog problémát "kitörhet a  világbéke"?

Ha valaki rosszul fekteti be a pénzét (pl. tözsdézik) utána kit szidhat? Az

Előzmény: Anti-timeshare (906)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.14 0 0 906

Tőletek csak azt hallom, hogy az egész hülyeség. Egyszer az értékesités módját szidjátok, máskor az üdülési jogot, magát harmadszor az árát, stb.

 

Így van. Az üdülési jog szerintem hülyeség, amit drágán adnak és gusztustalan módszerrel.

 

De miért kampányolsz ennyire ellene.

 

Utálom, amikor egyesek tudatlan emberek becsapásával szereznek milliókat.  Ha valaki végignézi az indokaimat és mégis  vesz akkor nosza bene, úgy döntött, hogy látott ellenvéleményt is.

Mások nevében nem tudok nyilatkozni.

 

Miért nem fogadjátok el, hogy van aki elégedett az üdülési joggal, és arra haszánlja amire kell?

 

Én elfogadom. Használd egészséggel és megelégedéssel.

 

Nézd, ha valaki gondolkodik TS vásárláson és idetéved, akkor olvassa a te érveidet, olvassa a mások véleményét és olvassa az enyémet is. Ahogy a te ügyfeleid is döntenek az elhangzott információk alapján, úgy fognak dönteni ök is. Látnak érveket, ellenérveket, érzéseket, személyeskedésekt aztán döntenek. Ez így van jól.

 

Ugyanakkor, ha valaki (föleg TS értékesítö) idetéved és hamis tényeket közöl, akkor azt meg lehet cáfolni. Ez a joga mindenkinek megvan. Ha én hamis tényeket írok le, akkor ez egy nyílt fórum - lehet cáfolni.

 

Üdv

Előzmény: elipszis (905)
elipszis Creative Commons License 2007.07.14 0 0 905

Miért nem fogadjátok el, hogy van aki elégedett az üdülési joggal, és arra haszánlja amire kell?

Miért nem álltok ki a Váci utcai butikok elé, és győzköditek az oda betérőket, hogy inget, polót, stb. lehet venni turkálóban is, vagy a nagy bevásárló központok textil részlegén is?

Én leirtam, hogy miért vettem, hogy használom, stb. Tőletek csak azt hallom, hogy az egész hülyeség. Egyszer az értékesités módját szidjátok, máskor az üdülési jogot, magát harmadszor az árát, stb.

Senki nem kényszerit, hogy vegyél, ha nem akarsz ne vegyél. De miért kampányolsz ennyire ellene.

Az ügyfelekre vonatkozó részt sem - akartad - megérteni. De nem magyarázom el újra mert érthetően leirtam.

Előzmény: Anti-timeshare (902)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.14 0 0 904

Örülnék, ha az észrevételeim többi részére is reagálnátok, mint pl. rosszul sikerült szervezett utak, potyázó magyarok stb.

 

Nem tudom pontosan milyen egyéb észrevételekre nem reagáltunk.

De akkor a rosszul sikerült szervezett utakat szerintem nem lehet a TS-sel összehasonlítani. Amit lehet, kivel hányszor fordult elö, hogy irodában, interneten, telefonon foglalt szállás nem volt megfelelö minöségü. (tudod, a TS csak szállás)

 

Potyázó magyarok - aki TS-t vesz azok között szerinted senki sem potyázik?

Előzmény: elipszis (900)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.14 0 0 903

Vicces.

Ennyi volt?

Előzmény: Shalina (896)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.14 0 0 902

A Zepter tekintetében félreértettél.

 

Szerintem nem. A Zeptert példának hoztad fel, hogy egy hülye értékesítési módszerröl áttértek normálisabbra. Erre mondom azt, hogy ez azért lehetséges, mert a Zepter esetén ténylegesen árulnak valami hasznosat (igaz magasabb áron mint az indokolt) TS esetén azonban nem lehet olyanról beszélni, hogy valami használhatót árulnának.

 

Én nem akarok mérhető és összehasonlitó szempontokat hozni, mert nem lehet.

 

Az itt megforduló TS értékesítök pedig ezt próbálják igazolni. Értékesítés közben gondolom téged is valamivel meggyöztek. Csak az érzelmekkel? Te amikor választottad a TS-t nem gondoltad, hogy ez olcsóbb lesz vagy jó befektetés?

 

Én minden alternativát ismertetek, de a pénztárcájába az életébe nem látok be és nem is akarok.

 

Az érvek alapján aztán eldönti az ügyfél, hogy akar-e hitelt felvenni és ha igen akkor melyiket. Hány ügyfeled volt, aki az érzései alapján választott (C hitelt, mert az státusz szimbólum)?

 

De azt is próbáljátok megérteni, hogy van aki ezzel elégedett

 

Én ezt megértem. Csak sokan vagyunk kiváncsiak, hogy ki miért elégedett.

 

Ha elolvasod a beirásaimat én azt, hogy olcsóbb soha nem irtam, csak azt hogy hosszú távon (és nem másodlagos értékesitéssel) ki lehet használni.

 

Ez a mondatod viszont már úgy hangzik mintha "hülyeséget csináltam, de mentem ami menthetö"

Előzmény: elipszis (895)
elipszis Creative Commons License 2007.07.14 0 0 901

Nem akarom eladni.

A lakást csak azért irtam, mert valaki arról irt, hogy hülyeség ebbe fektetni a pénzem, tehát jeleztem, hogy "több lábon" állok.

Előzmény: Wild_Bear (897)
elipszis Creative Commons License 2007.07.14 0 0 900

Kedves Wild Bear

 

Velem ezt az aranygyürüs trükkött eljátszották. A pasi lehajolt majd felajánlotta megvásárlásra, mivel majdnem én talátam meg. A legszebb az egészben, hogy a módszert -akkor még nem ismertem- mégis teljesen hidegen hagyott a dolog.

Mint irtam én sem az első bemuatón vettem meg, hanem kb. 4. alkalommal, tehát azért volt időm átgondolni.

A fő probléma az, hogy az üdülési jog arra lett kitalálva ami a neve, hogy a befektett pénzed (plusz tudom járulékos költség) "lenyarald". Ez pedig csak hosszú távon egyenliti ki magát.

Kérlek ne kezdjetek megint számolni, mert felesleges, az előző számitásaitok sem voltak pontosak, mert először márkában kellett fizetni, mindent a mai áron számoltok, bár azért jelzitek az infláció feletti ktg. emelkedést.

Nem irtam a multkor, de volt úgy hogy Sopronba foglaltunk szállást és HVG klubkártyára kaptunk volna kedvezményt, de helyben kiderült, hogy RCI tagok vagyunk és féláron kaptuk a szállást, azaz "megspóroltuk" az éves fenntartási ktg-et.

Örülnék, ha az észrevételeim többi részére is reagálnátok, mint pl. rosszul sikerült szervezett utak, potyázó magyarok stb.

Előzmény: Wild_Bear (899)
Shalina Creative Commons License 2007.07.13 0 0 896

Azt hiszem belátod, hogy ez cáfolva lett.

 

Én azt hittem, hogy te láttad be, hogy ez nem lett cáfolva.

 

A kör bezárult.

 

Shal

Előzmény: Anti-timeshare (892)
elipszis Creative Commons License 2007.07.13 0 0 895

A Zepter tekintetében félreértettél. Én nem a másodlagos forgalmazásra gondoltam, hanem arra, hogy kezdetben az edényeket lakásokon tartott termékbemutatókon lehetett megvenni, most pedig üzlete van.

Tehát eljöhet még az idő, amikor lesz egy iroda, ahova bármikor be lehet menni érdeklődni, visszamenni, stb. azaz, úgy történne az értékesités amivel a jelenlegi "gyanús" rendeszer megszünhetne.

 

Én nem akarok mérhető és összehasonlitó szempontokat hozni, mert nem lehet. Az én anyagi lehetőségeim és igényeim az enyémek, és nem a szomszéd Józsi bácsié.

Mint már irtam hitelezéssel foglalkozom (nem vagyok ügynök). Ha az ügyfél megkérdezte, hogy milyen kamatozású hitelt (pl. fix vagy változó) vegyen fel mindig azt mondtam, hogy ezt neki kell eldöntelni. Én minden alternativát ismertetek, de a pénztárcájába az életébe nem látok be és nem is akarok. Szóval ami nekem jó, vagy megfelelő, az lehet hogy másnak nem. Pont mint mondjuk az öltözködés, egy szikár magas nőnek való miniszoknyás kosztüm nevetséges egy alacsony "töltött galamb" tipuson.

Biztos, hogy nem mindenkinek jó ez az üdülési lehetőség (lsd. elöző beirásom), és biztos vannak csalódott emberek, ezt én elfogadom. De azt is próbáljátok megérteni, hogy van aki ezzel elégedett (az üdülési joggal és nem annak az értékesitési módjával, illetve az ügynöki tevékenységgel).

 

Ha elolvasod a beirásaimat én azt, hogy olcsóbb soha nem irtam, csak azt hogy hosszú távon (és nem másodlagos értékesitéssel) ki lehet használni.

Előzmény: Anti-timeshare (890)
elipszis Creative Commons License 2007.07.13 0 0 894

Kedves Wormie

 

Hidd el beismerném, ha megbántam volna, hogy vettünk egy hetet. De pont azt próbálom hangsúlyozni, hogy egy hetet és nem többet. Tehát nem kényszeritem bele magunkat abba, hogy minden évbe csak az RCI-re bizzam a nyaralásomat (ennek egyik oka pl. hogy évekre előre nem rendelkezem a szabadságommal), másrészt az üdülők elhelyezkedés is erősen korlátoz. (Pl. városlátogatás, körút nehezen tervezhető.)

Ebből egy hét nekem bőségesen elég, tudok heteket összekapcsolni, stb. De az én szempontomból fontos, hogy igy a "nagy családomat" (szülő, testvér stb.) relative olcsóbban tudom magunkal utaztatni, mintha a teljes útját fizetnénk.

 

Én azokat sajnálom akik tényleg az összespórolt pénzüknek ezt a befektetési lehetőséget találták, mert arra szeerintem nem alkalmas. Annak jó aki viszonylag mobil, és a "járulékos költségek" kifizetése sem okoz problémát, valamint ennek fejében egy bizonyos szint feletti minőséget vár.

Előzmény: Wormie (893)
Wormie Creative Commons License 2007.07.13 0 0 893

Ez annyira jó, hogy kivastagítom. :-)

 

Egyébként sokan maguknak sem merik beismerni, ha hibáznak és inkább képesek hazugságokkal áltatni magukat, félnek különben az énképük összeomlik vagy nevetségessé válnak a külvilágnak.

Tök ugyanezt tapasztaltuk az IF topikon is. Színtiszta pszichológia.

Ezt írtam ott...

 

a morgolódóknak üzenem, hogy olvasgassák a Mindentudás Egyetem alábbi linken található előadását a kognitiv disszonanciáról és pénzügyekről... Meglepően érdekes, ide is vonatkozó dolgokat fognak találni. :-)

http://www.mindentudas.hu/jaksity/20030929jaksity20.html?pIdx=12

 

 

Előzmény: Marri (888)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.13 0 0 892

Én elmondtam, hogy bizonyos embereknek ez miért jó.

 

Akkor lássuk mit is mondtál:

 

Egyfelől szerintem jóval kevesebbe kerül évente, mert a 760.000 forintot nem 10 évre, hanem 100-ra fizette be. Ha ezt arányosítod az elmúlt tíz évre, akkor az eltelt időszakra kijön 1.369.400.-, azaz évi 136.940.-

 

Azt hiszem belátod, hogy ez cáfolva lett.

 

Ha x pénzből lehet Opelt is meg Suzukit is venni, akkor aki az egyiket választja, az hülye, aki a másikat, az okos?

 

Szintén rámutattunk, hogy itt nem Suzuki vs Opelről van szó, hanem Suzuki x-ért és 2x-ért.

 

Mert az egyik tud olyat, amilyet a másik nem, és fordítva.

  • Pl. hogy nem kell az interneten kiválasztani.
  • nem bízol az online foglalásban/fizetésben, nem bízol abban, hogy valós információkat kapsz (sokszor előfordul, hogy nem), stb.
  • Vagy hogy te azt gondolod, hogy az RCI garancia a minőségre (nem 100%, hogy így van, de a Merciről is azt gondoljuk), a véletlenszerűen kiválasztott szállás meg nem biztos.
  • Hogy biztos, hogy tudsz menni, nem telik be előtted a hely (ha a saját üdülőrészedbe mész, ahogyan azt az ismerőseim teszik).

 

Ahogy mások is írták,

  • az utazást egyéb programokat még mindig valahol meg kell szervezni,
  • ha cserélsz, szintén csak egy katalógus alapján választasz, ha mindig ugyanoda mész vissza (sokan vannak ilyenek) akkor meg nincs különbség
  • hiheted, hogy az RCI garancia, nálad a pont (hitről nem lehet vitázni)
  • ha tetszik agy horvát nyaraló és minden évben visszamész, akkor nem hiszem, hogy a harmadik évben "megtelik" előtted. Ha RCI cserét hajtasz végre, akkor sokan panaszkodnak, hogy nem tudják megfelelő időpontra cserélni

Sokan vannak, akik egyáltalán nem cserélgetnek, nem is tagok a rendszerben, minden évben a sajátjukba mennek, és teljesen elégedettek vele. Ez is egy szempont.

 

Szempont, de nem értem ez miben előny ahhoz képest, hogy tetszik egy osztrák panzió és minden évben odamegyek egy hétre síelni minden kötöttség nélkül. Sokan vannak így és elégedettek.

 

Egyfelől a lustának is joga van nyaralni, másfelől meg pont erről beszélek, hogy van olyan, aki inkább megfizeti azt, hogy ne neki kelljen valamit intézni. És igenis, ettől még menni akar nyaralni.

 

Lásd fenn, a TS esetén sokkal többet kell intézni (pl. nehéz repülőjáratokat találni, ami a megfelelő nap érkezik és indul vissza. ellenkező esetben fizethetsz plusz éjszakát és cihülheted a cucmódat)

 

Igazából, azon, hogy olcsóbb-e, sokáig lehet vitatkozni, van amikor igen, van amikor nem.

 

Pedig ez az a pont ami mérhető. És a számok makacs dolgok, de az olcsóbbságot még senki nem bizonyította.

 

Az elégedettek senkit sem próbáltak meggyőzni arról, hogy ez a forma jobb, mint más formák, csak azt mondták el, hogy nekik miért jó.

 

A TS értékesítők nem mondták el, hogy nekik miért jó (mert kaszálnak).

elipszis mondott pár dolgot.

Előzmény: Shalina (887)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.13 0 0 891

Az hogy ha egy iroda nem tetszik mehetsz máshova, igaz csak néha nem tudod, hogy kinek az ótjára fizetsz be a "keresztértékesités miatt".

 

De ha szarrá válik, akkor sem kell ugyanoda visszamennem. Nekem bejött néhány iroda és a keresztértékesítéssel sem csalódtam bennük, amikor családi nyaralást kerestem.

 

Ha jól emlékszem te számoltál 7 %-os kamattal. Áruld el, hogy hol adnak ennyit 10 éve folyamatosan.

 

Ha kockázatnélküli befektetéssel hasonlítod össze (állampapír) akkor almát hasonlítasz körtével. Ha válalsz kockázatot is, akkor egy BUX követő befektetés 10 év alatt több mint 7%-ot hozott (és egy BUX követő papír még mindig kisebb kockázatú befektetés mint egy TS)

Előzmény: elipszis (884)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.07.13 0 0 890

Nagyon kedves, hogy kiszámoltátok, hogy mibe kerül az üdülési jog, és aggódtok, hogy hogyan fogom eladni.

 

Sokan vannak, akik szeretnek meginni egy sört a vacsorához. A legtöbb ember lemegy a sarki közértbe (Tescoba, Coraba stb) és megveszi 200 forintért a kedvenc sörét (mondjuk Gössert). Vannak, akik inkább elmennek a Váci utcába és egy ottani pultnál megveszik ugyanazt a Gössert 1000 forintért, hazaviszik és boldogabban isszák meg a vacsorájukhoz. Ahogy Shalina mondja, nekik ez a fontos. Elfogadom, de ne akarja utána elmagyarázni, hogy olcsóbb.

 

Te szintén bejelentetted, hogy olcsóbb. Ez egy olyan dolog ami mérhető, saját magad adtál mértéket - láttál egy szállást 100 Euróért éjszakánként. Innen már levezethető, hogy hogy tényleg olcsóbb, avagy nem.

 

Ha vannak más szempontok, ami miatt te a TS rendszert szereted - rendben van addig míg nem mérhető és összehasonlítható szempontokat hozol.

 

Egyébként szerintem ennek az értékesitése is előbb-utóbb megváltozik...

 

Zepter edényeknek elképzelhető, hogy van másodlagos piaca. Ha kiteszel agy apróhirdetést, hogy Zepter lábosok eladóak, akkor valszeg el is fogod adni őket (a vásárlási ár feléért, harmadáért). A TS-nek nincs másodlagos piaca, mert az egész átverés, így az értékesítés az alapján változik, hogy hogyan szabályozzák kivülről.

Előzmény: elipszis (883)
vidi313 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 889
Folyik itt a beszélgetés, vita arról, hogy mennyire előnyös, vagy éppen előnytelen a Time sharing üdülési mód.
Nos én ebbe nem kívánok belemenni, mert úgy gondolom mindenkinek egyéni ügye, ki milyen módon akar üdülni, hogyan kívánja elkölteni, esetleg szórni a pénzét saját kívánalmai szerint.

Nem ezzel van a baj, nem itt a lényeg!!! A baj ennek a jognak az értékesítési módjával van!!!

Erre egyértelműen azt lehet mondani, nem zajlott korrekt módon!!! Nyerészkedők, szélhámosok, emberek tízezreit hazugságokkal, valótlan ígéretekkel, szándékos megtévesztéssel rángatták bele ebbe az üdülési formába!!!!!

Ha tárgyilagosan felvázolták volna, miről is van itt szó tulajdonképpen, akkor nem lenne az, hogy most emberek tízezrei érzik magukat becsapva, megkárosítva.

Jelen üdülési jog körül itt a baj, nem pedig a formájával!

Amikor 2001-ben elmentünk nagy nehezen párom erőteljes unszolása közepette erre az „üzleti” megbeszélésre, 6 év tapasztalatából azt tudom mondani, az ott több órán keresztül belénk táplált hatalmas, soha vissza nem térő lehetőségekből, előnyökből semmi nem valósult meg, minden hazugság volt!!! Így rángattak ebbe bele emberek tízezreit!
Az éves fenntartási költség ezen felül meg irreálisan magassá vált, leginkább azért, mert nem az infláció mértékében, hanem annak legalább duplájával emelkedett évente.
Marri Creative Commons License 2007.07.13 0 0 888
Nem akarjuk dícsérni az alternatív lehetőségeket. Azoknak is megvannak a hátrányaik. Pl. önállóan szervezve egy üdülést, nagy a kockázat hogy nem a tervek szerint sikerül vagy a költségek nem úgy alakulnak. A kockázatot tájékozódással és szervezéssel lehet csökkenteni, de ekkor már nem olyan rugalmas a megoldás időben és térben korlátozott lesz.
Vagy utazási irodával a költségek tervezhetők, mindent megszerveznek. Hátránya, hogy nem biztos hogy igényeinknek megfelelően szervezik, továbbá az utitársak, az idegenvezető, a partner iroda utazási kultúrájától is függ az üdülés minősége.


A megoldásokban közös, hogy az üdülés költségként jelentkezik az embereknek.
A TS ezzel ellentétesen befektetésként reklámozza és azzal hasonlítja össze mintha az ember tulajdonosként juthatna szerephez. Pedig a valóságban nincs több joga az embernek mintha ugyanazt a szállást minden évben előre lefoglalná. Csak itt a szállásdíj egy részét már jó előre elkérik.

Egyébként sokan maguknak sem merik beismerni, ha hibáznak és inkább képesek hazugságokkal áltatni magukat, félnek különben az énképük összeomlik vagy nevetségessé válnak a külvilágnak. Ilyen motívációk is megbújhatnak az elégedettnek tűnő TS vásárlók között.
Előzmény: Shalina (887)
Shalina Creative Commons License 2007.07.12 0 0 887

De még senki nem tudott észérvet felhozni, hogy a sima TS tulajdonosnak ez miért is jó

 

Én elmondtam, hogy bizonyos embereknek ez miért jó. Mások is elmondták. Ti ezekre annyit reagáltatok, hogy nem hiszitek el.

 

(gondolom neked is feltűnt, hogy az összes eddigi érvedet - egyszerűség, minőség, olcsóság - eddig mind megcáfolta valaki)

 

Nem cáfolta meg senki, csak mondtak rá alternatívákat, illetve dicsértek más lehetőségeket. A kettő nem zárja ki egymást. Az elégedettek senkit sem próbáltak meggyőzni arról, hogy ez a forma jobb, mint más formák, csak azt mondták el, hogy nekik miért jó. Erre mindenki azt a választ kapta, hogy "na de más is van ilyen jó," vagy "ha akarsz, lehet ennél jobbat is találni," vagy "nem az a kényelmes/egyszerű/stb., amit te annak tartasz, hanem az, amit én annak tartok." Ez így felesleges vita.

 

Shal

Előzmény: Anti-timeshare (877)
vidi313 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 886
Előzmény: sattilaaaa - 657, 659, 662, 669, 673.
Húúúú miről maradtam le!!!
Heteken keresztül minden nap benéztem ebbe a fórumba, és nem mozdult semmi, most néhány napja nem tettem meg, és mi történt sattilaaaa – nak köszönhetően?!

Kedves sattilaaaa! Jelentem én üdülőjog tulajdonos vagyok! Végre egy ember, aki hisz ebben a dologban, és talán még értékesíteni is tudja ezt a jogot. Elhangzott tőled azon fórumozók felé néhány megállapítás, amelyeket összegezve ez az egy idézet híven tükrözi álláspontodat az itt megszólaló emberekről. „csak mondjátok a magatokét , el sem tudjátok azt képzelni, hogy esetleg nem nektek van igazatok. Nyilván mind a 40,000 család ütődött, idióta, stb-stb..., tutira veszitek, hogy az igazság csak és kizárólag a ti oldalatokon lehet, akik vagytok itt kb. 20-an...”

Én a saját bőrömön érzem azt, amit az itt megszólaló emberek beszélnek. Nekem ez a forma nem felel meg, pontosan olyan körülmények között léptem be még 2001 ben sajnos tudatlanul, amit itt ezek az emberek ecsetelgetnek. Na de hagyjuk. A lényeg a következő! Felajánlom neked értékesítésre 800.000 Ft – os 99 éves, Dobogómajorra szóló űdülési jogomat 150.000 Ft – ért. Annak idején úgy léptem be, hogy ez aztán bomba üzlet!!
Ehhez mérten úgy gondolom nem vagyok telhetetlen a 150.000 Ft-os igényemmel. Szóval itt a lehetőség, bizonyíthatsz ezeknek az embereknek, a hitetleneknek, meg a kétkedőknek ország világ előtt, hogy mennyire előnyös ez a forma, és ráadásul még kereshetsz is rajta akár több 100.000 Ft – ot. Tessék itt a lehetőség, az embert a cselekedetei minősítik, nem pedig az, hogy másokról milyen véleményt mond. Örömmel várom kreatív válaszodat, és kreatív lépéseidet. Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!