Az ugye tiszta, hogy ahol nincs/kerékpározásra alkalmatlan az úttest, ott szabad a járdán?
Ergo ott is, ahol mondod. A csengetés meg... sajnos nem.ilyen egyértelmű: van aki barom és "lecsengeti" a gyalogost. Más meg azért csenget, hogy ne ijedj meg, amikor melléd ér.
Ha már ez a hivatalos fórum, szeretnék térkép hibát jelezni:
Velence bícsen a "Kígyó nyelve sétány" ahogy a nevében is szerepel SÉTÁNY.
Nem pedig kerékpár út, még vegyesen se. Gondolom ezért vannak kitéve mindenfelé a "Kerékpár út vége" táblák.
Helyette viszont ahogy a mellékelt térképen is próbáltam jelölni:
Előbb a Tópart utca park felőli járdája lett "Gyalog és kerékpár út" (lila jelzés) a Viola utcáig,
onnantól pedig az úttesten van kerékpáros nyomsáv jelzés a tavasz u. - Nyár u. között induló új építésű kerékpár útig.
Ez úton kérem azokat, akik veszik maguknak a bátorságot, hogy betekerjenek a bícs parti sétányra, legalább ne csináljanak magukból hülyét, hogy rácsengetnek a gyalogosokra!
mennyire update most a térkép? Ez komoly, hogy a behajtani tilos táblákkal jelzett (3-4 km-es) szakaszokon tolni kell a bringát????? Van Vízmű engedélyünk..
A merretekerjek térképeket telefonon az OsmAnd-ben használtam eddig, de néhány hete egyik eszközöm sem éri el online a térképet. Valakinek tipp hogy mi lehet a gond?
Szerettem volna egy Bp-Visegrád-Nagymaros-Vác utat megtervezni, hogy lássam, kb. mire számítsak. Visegrád után visszavinne a Dobogókő felé, Újpesten át. Itt adtam fel. Reggel meg nem ment a keresője. :(
Sajnos a merretekerjeknek egyre idiótább az útvonal tervezője.
Simán rátervez piros főútra (ahol tilos kerékpározni), miközben van 1-2 km-en belül elkerülő út, alacsony forgalommal.
Máskor meg bevisz a benzinkútra még a legkisebb forgalom elkerülés opcióban is, csakhogy lehozzon a főútról. Vagy éppen betervez egy gyártelepre, amit egyébként fegyveres őrök vigyázzák sorompóval :-)
Igazából nekem bőven elég Magyarország térképe, ezért elég volt 1 db térképet letöltenem Locus-ra.
Meg eléggé kezdő is vagyok ezekben a mobilos gps-es biciklis alkalmazásokban, mert még csak pár km-n teszteltem őket a ház körül.
A lényeg hogy jelezze a föld-, turista- és kerékpárutakat is, mert erdőben vagy az alföldön néha ott is szeretnék tekerni, és mindig haladási irányba forogjon a térkép (tehát 'északnak' menjek mindig), hogy ne nekem kelljen kézzel forgatni.
A magasság profilt sem árt ha mutatja, az általam tervezett gpx úton, főleg hegyekben.
Lehetséges a merretekerjek.hu-n mobiltelefonnal gpx file-t betölteni, és ha igen, akkor hogyan?
Nálam, ha mobiltelefonnal használam egy 'lebutított' verziójú oldal jön be, ahol nem látszik a 'Téradatok' menü (pc-vel és tablettel bejön a Téradatok rész, ahol be tudok tölteni gpx file-t).
Kaptam egy "Magyarország rejtett kincsei" c. könyvet, amely sok szép látnivalót tartalmaz az ország egész területéről. Szeretném őket egy térképen rögzíteni, később újabb érdekességekkel kiegészíteni a listát, majd a közel lévőket 1-1 önálló kerékpártúra keretében felkeresni.
Azt látom, hogyan tudok új pontokat felvenni, de nem találom az elmentés módját, így ha bezárom, elvesznek a bevitt adatok.
Látható, hogy az útvonalban van egy kimondottan kerékpáros szakasz (Piros bringa), ami egy köves-földes erdei út, de valahogy furán tervezte újra, ráadásnak a köztes pont eredeti helyén továbbra is áthalad.
Ezek után nekem a Mapsource és a BaseCamp is megette, valamint fel tudom tölteni az Edge 705-re is.
Connect esetén viszont van egy kis bibi: A Garmin csak activity-ként hajlandó feltölteni gpx-et, abban viszont kell, hogy legyen time tag. Route-ot nem lehet feltölteni, márpedig a sima gpx, amit a merretekerjek.hu generál az nem tartalmaz time tag-et, így ez csak útvonal.
Tehát az újabb Garmin eszközökre csak kerülővel lehet feltölteni.
Próbáltam a Garminnak jelezni a problémát, de arra kértek, hogy vegyem fel az ötletek közé...
Ha pl. a merretekerjek.hu tudna fake időpontokat generálni a gpx-be, akkor activity-ként felmenne, amiből lehet route-ot konvertálni, majd az activity törölhető is lenne.
OruxMaps előtt Locus-szal követtem a .gpx-eket, de az nem tudta waypointnál bekapcsolni a képernyőt, így nem figyelmeztett letérés előtt csak ha már távol kerültem a nyomvonaltól. Az OsmAnd is tudja követni, de az valahogy nagyon kényelmetlen volt.
jaja, ez tök jogos, ha így van, de nekem erről a típusú felhasználásról nincs tapasztalatom.
én kizárólag budapesten belüli tervezéshez használom, mert nagyon sokáig autóval-motorral jártam, pl: fogalmam sincs hol van bringaút-bringasáv egy megszokott útvonalhoz képest mondjuk egy párhuzamos utcában.
ebből a szempontból mondtam, hogy okosabban tervez mint a többi, mert nem erőlteti a bringautakat ott, ahol tök felesleges, viszont szépen felvisz rájuk, ha egyébként egy rémálom lenne a forgalom miatt.
Nem mondom, hogy jobb, de nincs túlcsicsázva a bikemap.
Ésszerűség határain belül tervez.
Ahogyan a merretekerjek szintén tudja a gpx fáj letöltést, amit aztán számos appban tudsz használni.
A bikemap a gépet sem fogja annyira mint a merretekerjek.
Jelzem a kezdeti egyszerű merretekerjek anno jobb volt a bikemaptól.
Csak aztán jöttek az egyéni, leginkább idióta kérések és fejlesztői készségek, hogy még ez még az, ezt amúgy emezt máshogy stb. Szóval az induló verzió volt a tökéletes, amin csak rontani lehetett.
Most, hogy nem volt dap78 egy darabig, megállt a további romlás és bonyolítás.
Visszatértével gondolom megint csak bonyolódni fog az egész :-)
Ha túrát tervezek megnézem ezt is, de alapjában a bikmappal végeztetem. És végül a bikemap gpx fájlt mentem, mert ő győz, ahogy átnézem tüzetesen az útvonalakat. Ilyenkor megnyitom a merretekerjeket, bikemapot útvonal tervvel és külön csak a térképet, mert ugye tervezve már nem látszik az adott út színjelölése.
4. lapon meg a google maps van nyitva műhold és térkép funkcióval felváltva :-)
Idén már volt egy osztrák Alpok túrám. A bikemap spórolt nekem 180 km-en 35 km-t és 400 méter szintet. Még a merretekerjek bónuszként "1 milliós" fordulóponttal Bécs külvárosán vezetett volna, még a Bikamap a város zajától messzebb, úgy, hogy mégis rövidebb volt az övé :-)
Jobban szeretek erdős patak és folyópartot követő kerékpárutakon tekerni, mint a nagyvárós bűzét követőn.