Keresés

Részletes keresés

Olgy1 Creative Commons License 2025.08.09 0 0 145000

Ha lesz kedved és időt szeretném, hogy a térdprotézis folyamatából és főleg az utána történtekről írnál nekem bővebben. 

Nem tudom eldönteni, hogy bevállaljam-e segítség nélkül.

Előzmény: NagyonI (144996)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.08 0 0 144999

Faváltozatosság kedvéért vérnyomás-:-)  Délelőtt maniküröshüz mentem, volt kisérőm, aki aztán értem is jött. Nagy meglepetésére nem akartam gyalog jönni, mert furán éreztem magam a lábamon. A garázson szerencsésen áttámolyogtam és  a liftben se estem össze. A lakásban aztán rögvest vétnyomást mértem világos lett mi a bajom. Vérnyomás 8761. Erre ittam eg nagy pohár vizet és vártam mi lesz. Közben elaludtam Kb. 2 órát aludtam a szófán félig ülve, 

Ebéd után, szintén ülve elaludtam. Ötye randim 3-kor volt, de én 4-kor ébredtem fel. Közben a vérnyomásom feltornázta magát 115=70 -re. Gyorsan elrohantam a kávézóban és a lánykák még ott voltak. Teljesen meghatott, hogy milyen 9r9mmel fogadtak, azt hitték már haldoklom valahol.:-)

Most is szokatlanul álmos vagyok, de még sok a dolog.:-(

NagyonI Creative Commons License 2025.08.08 0 0 144998

Árkok az esőben.

Előzmény: mustármaggombolyító (144997)
mustármaggombolyító Creative Commons License 2025.08.08 0 0 144997

Nem vagyok igazán barátja a filmeknek, mert nincs türelmem akár másfél órát ülni és a képernyőre meredni, mert biztos, hogy elálmosodom. A tv nézés nálam többnyire gombnyomogatásból áll, legalábbis, azzal tarkított. Inkább olvasok vagy rejtvényeket fejtek. Most kaptam rá az olasz típusúakra, mert a skandi meg a hagyományos már unalmas.

Meséltem már, hogy nyertem egy féléves hot! magazin előfizetést? Ez már a harmadik nyereményem. Beküldöm a megfejtéseket, persze csak e-mailben, és nyerek. A legjobb nyereményem egy 5.000.-Ft os Spar utalvány volt.

Melyik Stefansson könyvet olvasod?

Előzmény: NagyonI (144996)
NagyonI Creative Commons License 2025.08.08 0 0 144996

Attól tartok, térdügyeink nem igazán érdeklik az olvtársakat. Ezért ez az utolsó bejegyzésem itt ezzel kapcsolatban, a többit inkább priviben. Csak ha igen rimánkodnak a népek, hogy még, még ,még és még a térgyekről:::))) akkor talán. De fogadásom van, hogy erre nem fog sor kerülni.

Szóval: én a rehabon térdhajlítottam minden nap. Itt nem volt elérhető a gép kölcsönzése, meg nem is túlzottan ajánlották a műtét után 5 héttel. Rögtön elkezdem a reggeli tornát, ezt ugyan a műtét előtt is minden reggel (frászt, csak november óta) elvégeztem.

Netflix::( Itt mi vidéken nem is sejtettük, hogy már 22 éve is volt nálunk habzsidőzsi Netflix. Én a tengeren túlon Kismessziket láttam vadul netflixezni, de mi itt vidéken csak 5-6 éve ismerkedhettünk meg vele. Miután olvasni kell sok film alatt, ennél a sorozatnál is, nem lehet közben elrohangálni mát csinálni, hát ritkán veselkedek neki olvasandó film megtekintéséhez.

Olvasni megint Stafanssont fogok. Imádom a pasit, ha pár évvel fiatalabb lennék, bizony mondom nektek, Izland nem úszná meg nélkülem a turistáit.::)))

A biztosítóval hadakozom, a buxtárcám ugyanis hangosan méltatlankodik, hogy már 5 napja elküldtem a papírokat, oszt áll néma csend.:))

Jó reggelt nép!!!!

Előzmény: Boszorka (144995)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.07 0 0 144995

Netflixem már régen nincs. Fizettem vagy 22 évig, de soha nem néztem semmit.:-(((

Neked is van lábmozgató géped? Én béreltem 2 hétre, szerintem sokat ér. 14000 HUF a bérleti díj hetente. Hétfőn visszük vissza. a  Hajlítás nálam már 110 fok, a maximum 120. Az is meglesz hétfőig. Ezt a gépet a lustáknak találták ki.:-)

Előzmény: NagyonI (144994)
NagyonI Creative Commons License 2025.08.07 0 0 144994

Aranyos- bár olvasandó sorozatot leltem a Netflixen. Workin Mums , vagy 7 évadnyi. Vígjáték, énnigen kedvelem a vígjátékokat. Az Agymenőket vagy 4x néztem és röhögtem végig. 

Boszorka Creative Commons License 2025.08.06 0 0 144993

Ne dicsérj, mert majd elbízom magam!:-))

Tudod a szüleim ezzel a jelszóval nem dicsértek soha semmiért. Nem volt túl okos nevelési módszer részükről. Miután, 37 évesen, férjhez mentem, a férjemnek kellett bepótolni mindent. Részérről én csakis szuperlatívuszban léteztem, őt csak anyósom tudta "überelni". 

Térdműtét. Minden műtétnek megvan a technikája, amit már az egyetemen tanítanak, vagy a szakvizsgához kell. Feltételezném, hogy aki ezzel foglalkozik az tökéletesen elsajátította a technikát. Németeknél állítólag túl sok műtétet végeznek, mert a kisebb klinikák is igyekeznek egy bizonyos számú műtétet elvégezni, minden évben. Az előző egészségügyi miniszter nagyon ráment a lehetőleg központi kórházak létrehozására, hogy tényleg gyakorlott emberek műtsenek bizonyos testrészeket. Per pillanat nem is  tudom ki lett az új egészségügyi miniszter, de legalább biztos, hogy van. 

Előzmény: NagyonI (144992)
NagyonI Creative Commons License 2025.08.06 0 0 144992

Szuper vagy, ezt nem lehetr tagadni. Én meg szuper irigy:::((És az összes sorstársam is az lehet. Szerencsés vagy. Megspóroltad két mankó és egy járókeret árát !!Tényleg egy csoda vagy!Nem a koroddal, hanem ezzel az eredménnyel,amivel joggal dicsekedhetsz.  A magyar térdműtéteket végző orvosok meg bújjanak a sarokba:::(( Reklámfilmeket kellene készíteni a műtéted utáni napokról!! Ha jól emlékszem, már másnap eldobtad a járókeretet!!

Gratugratu gratugratuuuuuuuuuuuuuu!!!

Előzmény: Boszorka (144991)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.06 0 0 144991

Megnéztem a térd kártyáimat. úgy tűnik ez a protézis 3 részből áll és minden részhez külön kártya van. Miután ez nem a reklám helye, nem írom meg a magyar kft nevét, akik gyártják. Egy hazai kisvárosban működnek. Gondolom ezek után, mindenki hozzá juthat, gond nélkül, mármint minden orvos. A hiba feltehetően nem a protézisben van.:-(

Boszorka Creative Commons License 2025.08.05 0 0 144990

Természetesen.:-)))

Gyógytornász szerint szuper vagyok.:-)

Előzmény: NagyonI (144988)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.05 0 0 144989

Ma van 2 hete, hogy operáltak, így még pontosan két hétig kell szednem a véralvadásgátlót. Szerencsére ez nem okoz olyan rettenetes hasmenést, mint a 8 évvel ezelőtti. Azt kénytelen voltam 4 nap után abba hagyni, de szerencsére nem lett semmi bajom.

A protézisről kaptam 3 darab kártyát, majd holnap előszedem és leírom mik vannak rajta. Ilyenkor este már nem látom a kisebb betűket.:-(

Ma levonszolódtam a piacig, ez normál estben 10 perc, de ma úgy éreztem, hogy nagyon messze van. Képes voltam haza, a villámőspótlóval jönni, 1 megálló!

Volt ma gyógytornász is. Meg volt velem elégedve. 

Majd meglátom a holnapi rakott krumplit hogy fogom bírni. Attől ugyanis mindig szörnyen elfáradok.

Magamhoz képest én is tesze-tosza vagyok. Ha kicsit tovább ülök, nehezen indulok el, de mire kiérek a szobából, rendszerint már megy a járás. Emlékezetem szerint az első térdnél, gyorsabban tudtam járni, de hát a 8 év!:-(

Előzmény: NagyonI (144987)
NagyonI Creative Commons License 2025.08.05 0 0 144988

Vagy nem csoda, csak boszorkányság::::)))))???

Előzmény: NagyonI (144987)
NagyonI Creative Commons License 2025.08.05 0 0 144987

Rendesen rugdosom magam. Ám engem roppant elszomorít, hogy olyen teszetosza vagyok. Nem semmi, amit te művelsz!! Talán a helynek, ahol a műtétedet végezték is lehet csodatévő hatása. És az ott dolgozó embereknek főleg! Egy facés térdprotézises csoportnak tagja vagyok, valamennyien a hozzám hasonló helyekről számolnak be: mankó, járókeret, katéter utáni zavar a pisiléskor, duzzadt térd  stb. Olyanról mint te, álmodni sem tudnak. Ez tulajdonképpen milyen potézis? Nekem már mindegy, de a műtét előtt állóknak azárt nem ártana tudni, hogy ilyen is van. És ez nem a pénzen múlik!

Csoda vagy!!  4 óra mászka nekem még ifjonc koromban sem volt bakfitty! Véralvadásgátlót sem kell szedned/böknöd? Engem most figyelmeztet a telóm, ideje bekapnom.

Előzmény: Boszorka (144986)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.05 0 0 144986

Rugdosd seggbe az "innere Schweinehubdot" és csak gyakorolj amennyit csak birsz! Ha néha elüldögélek kicsit hosszabban, nekem is fáj mikor eztán elindulok. Kb. mire a konyhába érek, már nem is fáj annyira.

Előzmény: NagyonI (144984)
füegy Creative Commons License 2025.08.05 0 0 144985

Azértcsak vigyázz, kicsit féltelek a túlzott bátorkodástól.

Tudod, bánj úgy magaddal, mintha a legjobb barátnőddel tennéd.

Előzmény: Boszorka (144983)
NagyonI Creative Commons License 2025.08.04 0 0 144984

Èn mèg sokáig fogok mankózni. Szeretnèk dicsekedni,de nincs mivel.Lassú vagyok,az èn alagutam vège mèg nem látszik. 

Előzmény: Boszorka (144983)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.04 0 0 144983

Ma kiszedték a váratokat, szerintük jól haladok. Biztattak, hogy használjam csak a lábam. Ennek örömére még vagy 4 óra hosszat úton voltunk BKV + gyalog, még lépcsőt is másztam a végén. Elfáradtam, de jó volt. 

Hol van  Nagyon. Nagyon hallgat, mióta otthon van.:-(

Előzmény: füegy (144982)
füegy Creative Commons License 2025.08.04 0 0 144982

Köszi,  Boszi!

További gyógyulást !!! 

Előzmény: Boszorka (144980)
füegy Creative Commons License 2025.08.04 0 0 144981

Mostmár értem, köszönöm.

Előzmény: illetlenke (144978)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.03 0 0 144980

Erre talán Nagyon jobban tudna válaszolni, aki hivatalos rehabon volt majd 4  hétig. Azt tudom,  hpgy a cél a térd tökéletes hajlítani tudása. A gyakorlatok egyébként nem nehezek, a legfontosabbakra még emlékszem, valamint a szintén tökéletes kiegyenesítése. Pl. kemény talajon az egész lábszárnak érnie kell a földet, ha kinyújtod. Az egy hónap mulva esedékes kontrolon is csak ezt nézi az orvos. Nekem ment, gondilom msnak sem megoldhatatlan feladat.

Előzmény: füegy (144977)
illetlenke Creative Commons License 2025.08.03 0 0 144978
Előzmény: füegy (144977)
füegy Creative Commons License 2025.08.03 0 0 144977

Boszi, mi végre van ez a  rengeteg gyakorlat? Úgy gondoltam, hogy beépítik a protézis és minden sima lesz. A nyújtógyakorlatok pl.miért kellenek? A jegelést azt értem, az a beavatkozás része lehet,hogy ne gyulladjon be a műtéti terület. Ott az izmokkal is csináltak valamit? A hajlítóizmokra gondolok a térdben. 

Előzmény: Boszorka (144975)
Boszorka Creative Commons License 2025.08.02 0 0 144975

Csak gyakorolj szorgosan. Én per pillanat még sokat jegelek, meg a lábnyujtogató gépen szundikálok. Iszonyat lassú, direkt alvásra van. Már a maximális sebességre van állítva és 100 fokra. 

Hétfőn kiszedik a cérnát a térdemből és akkor a gyógytornász szerint majd lehet nagyobbra is állítani. Szerintem jól hajlik a térdem, bár ma mikor alacsony autóba szálltam be, kicsit jajgattam. 

Holnap jelenésem lesz, harmadik "hazám" nemzeti ünnepe. Azt hiszem beveszek egy fájdalom csillapítót. Ez lesz az első és remélem egyetlen. A kórházban rendre elutasítottam az fájdalom csillapítókat.

A göncök meg fognak várni és mr. Kupi addig is örvendezik majd.:-)

Előzmény: NagyonI (144973)
Jolimama Creative Commons License 2025.08.01 0 0 144974

🤗

Előzmény: NagyonI (144973)
NagyonI Creative Commons License 2025.08.01 0 0 144973

Hazaértem. 

Az egyik szemem sír, a  másik meg nevet. Nevet, mert itthon vagyok, sír, mert jó dolgom volt, sokat segített nekem ez az egy hónap. A mankózást is mint minden mást, nekem tanulnom kellett. A lépcsőzés ment  a legnehezebben. A cipőmre írtam a puskát, mert nem tudtam megjegyezni a lefelé meg a fölfelé közötti különbséget. Itthon bent valószínűleg a járókeretet fogom használni. Ha kimegyek az utcára sétálni, akkor a mankót. 

Gyakorolnom kell, sokat kell gyakorolnom. Időm van, hát ezt fogom tenni. Bele fog telni pár napba. amíg a hazahozott gönceim a helyükre kerülnek.

Most megpróbálom megostromolni a biztosítót.

Előzmény: Boszorka (144972)
Boszorka Creative Commons License 2025.07.31 0 0 144972

Csinos vagy! Ügyesen fogod a manót, én viszont nem tudom megszokni. Időnként csak úgy unalmában eldől az előszobában és a frászt hozza rám.:-)

Előzmény: NagyonI (144970)
füegy Creative Commons License 2025.07.31 0 0 144971

Átjött. Szépen gyógyulsz és jársz, ahogy látom.😉

Előzmény: NagyonI (144970)
NagyonI Creative Commons License 2025.07.31 0 0 144970

Vajon átmegy a kép?

Előzmény: NagyonI (144969)
NagyonI Creative Commons License 2025.07.31 0 0 144969

Rettenetesen zavar. Õltözöm, ŏ a ĥátam mögötti ágyon ül ès nèz de 2 hètig se rádió se semmi. DUmálni sem lehet vele, ui óránkènt ismétli magát.grrrrrrr!Nem tudok nem tõrŏdni. Grrrŕr

Előzmény: Boszorka (144968)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!