Faváltozatosság kedvéért vérnyomás-:-) Délelőtt maniküröshüz mentem, volt kisérőm, aki aztán értem is jött. Nagy meglepetésére nem akartam gyalog jönni, mert furán éreztem magam a lábamon. A garázson szerencsésen áttámolyogtam és a liftben se estem össze. A lakásban aztán rögvest vétnyomást mértem világos lett mi a bajom. Vérnyomás 8761. Erre ittam eg nagy pohár vizet és vártam mi lesz. Közben elaludtam Kb. 2 órát aludtam a szófán félig ülve,
Ebéd után, szintén ülve elaludtam. Ötye randim 3-kor volt, de én 4-kor ébredtem fel. Közben a vérnyomásom feltornázta magát 115=70 -re. Gyorsan elrohantam a kávézóban és a lánykák még ott voltak. Teljesen meghatott, hogy milyen 9r9mmel fogadtak, azt hitték már haldoklom valahol.:-)
Most is szokatlanul álmos vagyok, de még sok a dolog.:-(
Nem vagyok igazán barátja a filmeknek, mert nincs türelmem akár másfél órát ülni és a képernyőre meredni, mert biztos, hogy elálmosodom. A tv nézés nálam többnyire gombnyomogatásból áll, legalábbis, azzal tarkított. Inkább olvasok vagy rejtvényeket fejtek. Most kaptam rá az olasz típusúakra, mert a skandi meg a hagyományos már unalmas.
Meséltem már, hogy nyertem egy féléves hot! magazin előfizetést? Ez már a harmadik nyereményem. Beküldöm a megfejtéseket, persze csak e-mailben, és nyerek. A legjobb nyereményem egy 5.000.-Ft os Spar utalvány volt.
Attól tartok, térdügyeink nem igazán érdeklik az olvtársakat. Ezért ez az utolsó bejegyzésem itt ezzel kapcsolatban, a többit inkább priviben. Csak ha igen rimánkodnak a népek, hogy még, még ,még és még a térgyekről:::))) akkor talán. De fogadásom van, hogy erre nem fog sor kerülni.
Szóval: én a rehabon térdhajlítottam minden nap. Itt nem volt elérhető a gép kölcsönzése, meg nem is túlzottan ajánlották a műtét után 5 héttel. Rögtön elkezdem a reggeli tornát, ezt ugyan a műtét előtt is minden reggel (frászt, csak november óta) elvégeztem.
Netflix::( Itt mi vidéken nem is sejtettük, hogy már 22 éve is volt nálunk habzsidőzsi Netflix. Én a tengeren túlon Kismessziket láttam vadul netflixezni, de mi itt vidéken csak 5-6 éve ismerkedhettünk meg vele. Miután olvasni kell sok film alatt, ennél a sorozatnál is, nem lehet közben elrohangálni mát csinálni, hát ritkán veselkedek neki olvasandó film megtekintéséhez.
Olvasni megint Stafanssont fogok. Imádom a pasit, ha pár évvel fiatalabb lennék, bizony mondom nektek, Izland nem úszná meg nélkülem a turistáit.::)))
A biztosítóval hadakozom, a buxtárcám ugyanis hangosan méltatlankodik, hogy már 5 napja elküldtem a papírokat, oszt áll néma csend.:))
Netflixem már régen nincs. Fizettem vagy 22 évig, de soha nem néztem semmit.:-(((
Neked is van lábmozgató géped? Én béreltem 2 hétre, szerintem sokat ér. 14000 HUF a bérleti díj hetente. Hétfőn visszük vissza. a Hajlítás nálam már 110 fok, a maximum 120. Az is meglesz hétfőig. Ezt a gépet a lustáknak találták ki.:-)
Aranyos- bár olvasandó sorozatot leltem a Netflixen. Workin Mums , vagy 7 évadnyi. Vígjáték, énnigen kedvelem a vígjátékokat. Az Agymenőket vagy 4x néztem és röhögtem végig.
Tudod a szüleim ezzel a jelszóval nem dicsértek soha semmiért. Nem volt túl okos nevelési módszer részükről. Miután, 37 évesen, férjhez mentem, a férjemnek kellett bepótolni mindent. Részérről én csakis szuperlatívuszban léteztem, őt csak anyósom tudta "überelni".
Térdműtét. Minden műtétnek megvan a technikája, amit már az egyetemen tanítanak, vagy a szakvizsgához kell. Feltételezném, hogy aki ezzel foglalkozik az tökéletesen elsajátította a technikát. Németeknél állítólag túl sok műtétet végeznek, mert a kisebb klinikák is igyekeznek egy bizonyos számú műtétet elvégezni, minden évben. Az előző egészségügyi miniszter nagyon ráment a lehetőleg központi kórházak létrehozására, hogy tényleg gyakorlott emberek műtsenek bizonyos testrészeket. Per pillanat nem is tudom ki lett az új egészségügyi miniszter, de legalább biztos, hogy van.
Szuper vagy, ezt nem lehetr tagadni. Én meg szuper irigy:::((És az összes sorstársam is az lehet. Szerencsés vagy. Megspóroltad két mankó és egy járókeret árát !!Tényleg egy csoda vagy!Nem a koroddal, hanem ezzel az eredménnyel,amivel joggal dicsekedhetsz. A magyar térdműtéteket végző orvosok meg bújjanak a sarokba:::(( Reklámfilmeket kellene készíteni a műtéted utáni napokról!! Ha jól emlékszem, már másnap eldobtad a járókeretet!!
Megnéztem a térd kártyáimat. úgy tűnik ez a protézis 3 részből áll és minden részhez külön kártya van. Miután ez nem a reklám helye, nem írom meg a magyar kft nevét, akik gyártják. Egy hazai kisvárosban működnek. Gondolom ezek után, mindenki hozzá juthat, gond nélkül, mármint minden orvos. A hiba feltehetően nem a protézisben van.:-(
Ma van 2 hete, hogy operáltak, így még pontosan két hétig kell szednem a véralvadásgátlót. Szerencsére ez nem okoz olyan rettenetes hasmenést, mint a 8 évvel ezelőtti. Azt kénytelen voltam 4 nap után abba hagyni, de szerencsére nem lett semmi bajom.
A protézisről kaptam 3 darab kártyát, majd holnap előszedem és leírom mik vannak rajta. Ilyenkor este már nem látom a kisebb betűket.:-(
Ma levonszolódtam a piacig, ez normál estben 10 perc, de ma úgy éreztem, hogy nagyon messze van. Képes voltam haza, a villámőspótlóval jönni, 1 megálló!
Volt ma gyógytornász is. Meg volt velem elégedve.
Majd meglátom a holnapi rakott krumplit hogy fogom bírni. Attől ugyanis mindig szörnyen elfáradok.
Magamhoz képest én is tesze-tosza vagyok. Ha kicsit tovább ülök, nehezen indulok el, de mire kiérek a szobából, rendszerint már megy a járás. Emlékezetem szerint az első térdnél, gyorsabban tudtam járni, de hát a 8 év!:-(
Rendesen rugdosom magam. Ám engem roppant elszomorít, hogy olyen teszetosza vagyok. Nem semmi, amit te művelsz!! Talán a helynek, ahol a műtétedet végezték is lehet csodatévő hatása. És az ott dolgozó embereknek főleg! Egy facés térdprotézises csoportnak tagja vagyok, valamennyien a hozzám hasonló helyekről számolnak be: mankó, járókeret, katéter utáni zavar a pisiléskor, duzzadt térd stb. Olyanról mint te, álmodni sem tudnak. Ez tulajdonképpen milyen potézis? Nekem már mindegy, de a műtét előtt állóknak azárt nem ártana tudni, hogy ilyen is van. És ez nem a pénzen múlik!
Csoda vagy!! 4 óra mászka nekem még ifjonc koromban sem volt bakfitty! Véralvadásgátlót sem kell szedned/böknöd? Engem most figyelmeztet a telóm, ideje bekapnom.
Rugdosd seggbe az "innere Schweinehubdot" és csak gyakorolj amennyit csak birsz! Ha néha elüldögélek kicsit hosszabban, nekem is fáj mikor eztán elindulok. Kb. mire a konyhába érek, már nem is fáj annyira.
Ma kiszedték a váratokat, szerintük jól haladok. Biztattak, hogy használjam csak a lábam. Ennek örömére még vagy 4 óra hosszat úton voltunk BKV + gyalog, még lépcsőt is másztam a végén. Elfáradtam, de jó volt.
Hol van Nagyon. Nagyon hallgat, mióta otthon van.:-(
Erre talán Nagyon jobban tudna válaszolni, aki hivatalos rehabon volt majd 4 hétig. Azt tudom, hpgy a cél a térd tökéletes hajlítani tudása. A gyakorlatok egyébként nem nehezek, a legfontosabbakra még emlékszem, valamint a szintén tökéletes kiegyenesítése. Pl. kemény talajon az egész lábszárnak érnie kell a földet, ha kinyújtod. Az egy hónap mulva esedékes kontrolon is csak ezt nézi az orvos. Nekem ment, gondilom msnak sem megoldhatatlan feladat.
Boszi, mi végre van ez a rengeteg gyakorlat? Úgy gondoltam, hogy beépítik a protézis és minden sima lesz. A nyújtógyakorlatok pl.miért kellenek? A jegelést azt értem, az a beavatkozás része lehet,hogy ne gyulladjon be a műtéti terület. Ott az izmokkal is csináltak valamit? A hajlítóizmokra gondolok a térdben.
Csak gyakorolj szorgosan. Én per pillanat még sokat jegelek, meg a lábnyujtogató gépen szundikálok. Iszonyat lassú, direkt alvásra van. Már a maximális sebességre van állítva és 100 fokra.
Hétfőn kiszedik a cérnát a térdemből és akkor a gyógytornász szerint majd lehet nagyobbra is állítani. Szerintem jól hajlik a térdem, bár ma mikor alacsony autóba szálltam be, kicsit jajgattam.
Holnap jelenésem lesz, harmadik "hazám" nemzeti ünnepe. Azt hiszem beveszek egy fájdalom csillapítót. Ez lesz az első és remélem egyetlen. A kórházban rendre elutasítottam az fájdalom csillapítókat.
A göncök meg fognak várni és mr. Kupi addig is örvendezik majd.:-)
Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Nevet, mert itthon vagyok, sír, mert jó dolgom volt, sokat segített nekem ez az egy hónap. A mankózást is mint minden mást, nekem tanulnom kellett. A lépcsőzés ment a legnehezebben. A cipőmre írtam a puskát, mert nem tudtam megjegyezni a lefelé meg a fölfelé közötti különbséget. Itthon bent valószínűleg a járókeretet fogom használni. Ha kimegyek az utcára sétálni, akkor a mankót.
Gyakorolnom kell, sokat kell gyakorolnom. Időm van, hát ezt fogom tenni. Bele fog telni pár napba. amíg a hazahozott gönceim a helyükre kerülnek.
Rettenetesen zavar. Õltözöm, ŏ a ĥátam mögötti ágyon ül ès nèz de 2 hètig se rádió se semmi. DUmálni sem lehet vele, ui óránkènt ismétli magát.grrrrrrr!Nem tudok nem tõrŏdni. Grrrŕr