"Hát, ha ennek vagy a kedves gyereke, akkor jó. :-)) De én szolídabbra és kedvesebbre gondoltam... :-)"
Nem bantsd oket, nagyon szelid, jambor allatok ezek. Nem artanak senkinek, ha nem piszkalja a buta homo sapiens oket,vegetarianusok.Meg aztan vegul is rokonyok.
Ugggyan már, nem hinnék a szememnek. Már nem azt, hogy te tüntetsz, de hogy a Kövér...
Amúgy az egész tüntetés azér volt, mert Agárdi Péteren kívül még egy másik közismert cenzort is szeretett volna delegálni a rádiókuratóriumba az MSZP. Biztos annak a monogramja az L.I., csak ez a lüke Kövér, ez összekeverte a dolgokat.
Persze, szigorúan.
Bizonyítania tudvalevően annak kell, akit vádolnak. És ne fogadjunk el Lendvaitól ilyen kijelentéseket csak úgy! Kizárólag hiteles (szigorúan eredeti, másolat nem jó!) dokumentumokkal igazolhatja magát, de jó lenne, ha bíróság is megerősítené: a dokumentumok igaziak.
Mondd, HAME! Biztosan ugyanazzal a mércével mérsz mindig?
És most szigorúan szerintem:
Fogalmam sincs, hogy Lendvai annak idején cenzúrázott-e? Ő azt állítja, hogy nem, Kövér viszont azt, hogy igen (legalábbis valaki, aki L.I.) Ha Kövér igazolni tudja a vádjait, akkor természetesen elfogadom: elég furcsán veszi ki magát a sajtószabadság melletti tüntetésen egy volt cenzor részvétele. Ha nem, akkor viszont úgy gondolom, hogy Kövér alaptalanul volt gusztustalan.
pardőz kedves béluska ehh, Glászló!
Azér a nem emléxik és a nem erősiti meg között van néhány árnyalatnyi különbség.
De mindegy!
Te olyan jókat szoktál mondani, hogy mikor, kinek, milyen helyzetben, mit kéne elmondania, hogy az megnyugtató, korrekt, stb. legyen.
Azt hogy a Vasembert (Márványlovat?) betiltották, senki sem vitatja. Szerintem Lendvai Ildikónak nulla percbe, és energiába kerülne kideríteni, megkérdezvén néhány elv- és volt munkatársat, hisz ott ülnek egykupacban, ki is volt a hunyó.
Aztán nem kéne "cáfolni tételesen", hanem egyszerűen azt mondani:
"Kéremszépen ez a Kövér, ez egy hazug disznó. Először is az a budapesti-pártbizotsági L.I. nem én vagyok, hanem Lópici Gáspár-István kolléga, aki nem is tüntetett. Másodszor pedig a filmet C.W. főcenzor elvtárs tiltotta be, aki egy olyan őskommunista, hogy még a Munkáspártba sem vették fel"
Aztán nézhetne ez a homályos Kövér!
Persze szigorúan szerintem.
Ja, miközben Kövér László az MSZMP Társadalomtudományi Intézetében a madarak röptét figyelte, mert neki megengedték, sőt előírás volt: a Párt (az még a nagy p-s párt volt) kutatói kizárólag szentéletű madárjósok lehetnek.
Persze hogy nem fontos, fiacskám, az a fontos, hogy a szánk járjon. Anyósom már nyolcvankét éves, azt legfeljebb reumája van, más baj még nem érte. Pedig annyi marhaságot mond, hogy csak. Anyós még te is lehetsz. Jóképű anyós.
Az helyes, inogjál csak.
Azért elárulom neked: Lendvay Ildikó belűlről bomlasztotta az MSZMP KB kulturális osztályát, mer a közepén kezdte a rencerváltást. Soha semmit nem cenzúrázott, amíg ott volt, abban az időben ez a munkakerülés megengedett volt. :)
Elsősorban jóképű vagyok, csak azután művelt;-)
A bizonyíték dolog szerintem nem nagyon fontos, mert ebben az országban vannak, akik szerint L.I. így is úgy is cenzor volt, vagy ha nem, akkor az is épp elég negatívum, hogy pártfunkci volt (én pl. annyira naiv vagyok, hogy én azt hittem, hogy az mszp-ben van ember aki nem volt hivatásos (értsd ezért fizették) pártfunkci). A másik felének meg az is mindegy, hogy valakinek munkás-paraszt hatalomért emlékérme van (nagyon finoman így fogalmaztam meg a potenciális lehetőségét a fogkirugdosásnak, tömegbelövésnek stb.)
Mondjuk ez azért megingat. Mert ha Kövér homályos vádját Lendvai cáfolja, Fodor nem erősíti meg, az azért tényleg gyanús. Ha most valaki előhozna egy papírt, amiből kiderülne, hogy nem L.I., hanem C.W. tiltotta be, és nem a Vasembert, hanem a Márványlovat - akkor már biztos lennék, hogy Lendvai Ildikó volt az illető... Addig ingok.