most epplamb koncerten kene lennem,de masfelora metrozas utan(a metro legalabb 5szor megallt ket allomas kozott,kb.5percekre,40fokos hosegstb stb) csak annyit talaltam a helyszinen, hogy bocs fiuk lanyok, majd majus 9.en megtartjuk.
Nem kimondottan trip-hop-ról szólt a műsor (gondolom erre értetted), csak az új MA lemez kapcsán szólaltatták meg 3D-t. Mellesleg nemtom milyen műfaj a Massive Attack... alighanem "Massive Attack" a műfajuk neve. ;))
Arról meg már nem is beszélve, hogy nem szeretem a kategórizálósdit. :(
VIDEO?!?!? Nem volt hozzá még szerencsém. :(
Egyébként múlt héten a ZmegTVben az Eeeeeeelektro c. műsorban 3D-vel volt riport, illetve az új albumból vagdostak be részleteket, régi videoclip-ek részletei alá. :) Tovább nem részletezem! ;D
Miközben olvastam az előttem "szólót", 'Thievery Corporation'-éktől a 'The Richest Man in Babylon' albumának 'Facing East' című száma ment, mint aláfestés. Ez a szám simán ráférne egy Dzihan&Kamien albumra. :) Dzihan-ékat kicsit több mint egy éve "ismerem". Akik szeretik a törökös/arabos beütésű dallamokat/ütös hangszereket, azoknak tudom ajánlani! 27.-én szabin leszek... ott a helyem!!! ;)
Tilos Party
@ 2003.02.27.
Helye: Citadella, Club Barfly
Belépő: 2500 HUF
Fellép:
Dzihan & Kamien Electric (live) feat. Sammy Figueroa, Ahmet Misirli és dj Mango (Couch rec. - Wien)
Palotai, Keyser & Shuriken, Suhaid & Negro
előtér: Badihali & Sanyi, Erik Sumo, Haze
vj-s: Kiégő Izzók, Iris Lemonade & Lee Unflyable
A dZihan & Kamien párost talán felesleges bemutatni a budapesti partiközönségnek, hiszen dj-ként az elmúlt években kétszer is ellátogattak hozzánk, ahol mindegyik alkalommal emlékezetes szettet produkáltak. A mostani alkalom azonban azért különleges, mivel egy rövid osztrák turné és két isztambuli koncert mellett csak Budapesten lépnek fel élő zenekarral, amelyben a mi DJ Mangonk is játszik.
A Szarajevóból származó Vlado Dzihan és a svájci születésű Mario Kamien a kilencvenes évek elején találkoztak Bécsben, ahol mindketten zenét tanultak. Több évi közös zenélést követően alapították meg a dZihan & Kamien duót, amely a Freaks & Icons, majd a tavaly kiadott, jazz, etno és elektronikus zenei elemeket vegyítő Gran Riserva albummal aratott nemzetközi sikereket. A bécsi elektronikus zenei színtéren Kruder & Dorfmeister neve mellett ma a dZihan & Kamien „márkanév” a legismertebb. A zenekarban Mario Kamien gitározik, Vlado Dzihan Fender Rhodes zongorán játszik, és ők kezelik a szemplereket is.
Az együttesben ütőshangszereken játszik Sammy Figueroa, aki a világon a legtöbb lemezt rögzített zenészek közé tartozik: többek között Miles Davis-szel, Aretha Franklinnel, Eddie Palmierivel, David Bowie-val és D’Angeloval is játszott. Ahmet Misirli az egyik legkiválóbb török ütőshangszeres zenész, a török darbuka mestere. Az együttes tagja ezen kívülaz ős-tilos rádiós DJ Mango is, aki a tavaly nyári bulin kápráztatta el dZihanékat scratch-tudásával, és így a tavaly őszi albumbemutató koncerten, illetve a februári turnén is egy színpadon állhatott a nemzetközi összetételű zenekarral.
Erre is csak annyit tudok mondani, hogy ha lehetőségem volna rá, akkor elmennék. Ha volna "kidobni való" tíz darab ezresem, akkor elmennék. De mivel lapos a buxtárcám, ezért kenyéren és vízen fogok élni egy ideig, ha jönnek kishazánkba. ;))) Külföldi utat már sajna nem tudnám kivitelezni. Ha jönnek ide, ott leszek. Ha nem, akkor így jártam/tunk. :( Úgy vagyok vele, mi van ha ez lesz az utolsó alkalom, hogy itt fellépnek. Így vélekedtem a Depeche Mode koncert kapcsán is.
Érdekes... az új albummal kapcsolatban nem tudok külömbséget tenni a számok között... persze jó értelemben. Mindegyik annyira betalált nálam! Előző és más előadók albumainál kialakult valamiféle rangsor, de jelen esetben nem. ;)
Este, lefekvés előtt hallgattam az albumot, majdnem félálomban... kábé negyedálomban. :) Pszihésen olyan útazásban volt részem, hogy csuda! Külömböző érzetek jöttek-mentek a testemben a zene hatására. Átéltem minden hangot, illetve mindazt, amit a hangok közvetítettek. (mondok egy példát: a Prayer For England-ban 4 perc 11 másodpercnél van egy kiállás. Ezt úgy éltem meg, mintha a kiállás előtt vascsövek járták volna át keresztben a testemet (nem járt fájdalommal, csak fixált egy helyen :) nem volt rossz, biztonságérzetet adott), és a kiállás pillanatában mintha ezeket kirántották volna (ez se fájt :) ), hogy sújtalan-mozdulatlan lebegjek a semmiben (no ez viszont nagyon jó volt :)) ). Aztán 4 perc 29 másodbercnél visszazuhantak belém a vascsövek, hogy lefixáljon. Fixált a zúzós zene :) ).
Félreértés ne essék, tiszta voltam. (Lefekvés előtt zuhanyoztam. ;) )
Ezek az élmények talán Carlos Castaneda műveinek beható tanulmányozásainak is köszönhetőek... :)
...nem kell "semmi", hogy jó legyen valami... ;))
...azt azért csendben hozzátenném, hogy a z+ (azóta viva :)) ) "hangzásáról" inkább ne essen szó, mert szerintem alúlmúlja az összes zenei csatorna hangminőségét. Ha pölö az MCM-en mutatták volna be, akkor lehet, hogy korrektebb lett volna. A rossz minőségű kép (sötétség/egyszínű fények) meg több összetevőből adódhatnak. Rossz szögből vették, mégrosszabb kamerával, amit z+ -ék esetében el tudok képzelni. Lehet, hogy az együttes nem hurcolta magával a fényeit, hanem a pecsa lehetőségeit próbálták kihasználni (nem tudom, csak feltételezem). Szóval ha nem a z+ -en lett volna leadva, és nem a pecsai körülmények között lett volna felvéve a koncert, akkor egész jó kis koncert lett volna tévén keresztül nézve is. ;))))
Ja és nem köhögtem a koncert alatt. "(...khm)" :)
Horace Andy nagyon jó az Everywhen-ben (100th Window), az Angel-ről (Mezzanine) már nem is beszélve! Lehet, hogy az Eberywhen-nel felűlmúlta az Angel-t? Nem tudom... nagyon nehéz elfogadni, hogy az eddigi legkedvesebb számom (Angel) helyébe lépjen bármi is. ;D
Egyébként láttátok már az Angel klippjét? Elemeztétek már itt, hogy miről szólhat?
Én csak a "pecsa" melletti füvön heverészve hallgattam a koncertet. Sokakkal ellentétben nekem tetszett, még úgy is, hogy nem voltam bent az arénában. :) (nomeg ami a koncert után történt a pecsa háta mögötti öreg-odvas fa tövében... nemtom innen ki volt ott, de pár külföldi srác nekiállt dobokat püfölni. Sajnálom, hogy nem szaladtam haza a didjeridumért, hogy kísérjem a ritmust, amit diktáltak. :) Sokáig ott voltunk... talán míg el nem mentek aludni. :) )
Élő koncerten nyilván nem lehet stúdió minőséget visszaadni, ráadásul nem egy szabadtéri koncerten, "mégráadásabbul" egy pecsában ;)))). Minden esetre ha nekem lehetőségem volna, nem gondolkodnék egy percig se... :)
Biztosan élmény egy Massive Attack koncert, mint ahogy nagy élmény egy szobában ülve hallgatni öket, és hagyni, hogy vigyen a zene. ;)
Hmm... tegnap néztem a ww.massiveattack.com-ot, még a régi design volt. Ezért örültem meg a www.massiveattack.co.uk-nek, mert ott már az új design van. Most már mindkét oldal ugyan úgy néz ki. :)
És hogy legyen valami haszna is a hozzászólásomnak, nézzétek meg ezt:
http://www.emimusic.hu/index.tdp?cid=247
Kellemes meglepetésekben volt részem, miközben a cikket olvastam. ;)
Valószínűleg feleslegesen hívom fel a figyelmeteket arra, hogy a www.massiveattack.co.uk oldalt érdemes megnézni, mert ez az oldal mindenkinek ott van a "Favorites"-ek között. ;))) Nem láttam még ilyen jó weboldalt!!!!
ööö... engem nem annyira. a budapesti koncertet igaz, csak kintről hallgattam meg [6e ft szemtelenül sok, még most is], de vmi borzalmasan szar volt, s kiderült, nem az én fülemmel volt gond. nem sokkal utána az egykori viva2 is leadta a mezzanine koncertet, s ott is bűnszar volt. minden tiszteletem az élőzenéé, de vannak dolgok, amik csak a stúdióban szólnak úgy, ahogy kell, MA-nál pedig főleg...