Van több ajállat de gondolkozok nagyon mert az a gondom hogy ha másnál vagyok oda nem hivhatok senkit hogy megmutassak nekik dolgokat,ha a sajátomat inditanám el akkor a gyakorlatban is meg tudnék mutatni dolgokat.
Köszönöm, de erre abszolút méltatlan vagyok. Gulyás József írását tettük be. (Természetesen hozzájárulásával. Ismételten köszönöm Neki!) Kortársai véleményét szintén csak idéztem. A bevezetőt valóban én írtam, de sz egyrészt egy személyes vallomás, másrészt eltörpül, a lényeg mellett. A héten viszonylag sok Szappanos István íráshoz segítenek barátaim. Megpróbálunk, minél teljesebb anyagot összeállítani. Hiszem, hogy lesz, akinek segíthetünk vele... Az sem kizárt, hogy a végén, a teljesség igényének minél nagyobb mértékű megközelítéséhez fórumos segítséget is kérek, kérünk.
van lehetöség böven de sok mindenen töröm az agyam,majd elmesélem bövebben,nagyon belelendültem az utánpotlás toborzásba meg segitésbe ez ha ugy megy ahogy tervezem maradok ha nem akkor Belga.
árpára érkeznek. ennyi talán a diéta. aztán este már a keveréket kapják kis mennyiségben, amit fokozatosan emelek a következő pakolásig. de van, hogy visszaveszem újra és van hirtelen ad libitum is. ahogy az időjárás és a galambok állapota kívánja...szerintem. korábban vettem diétás keveréket, sőt mogyorót is adtam, de most ilyen egyszerűsítős fázisban vagyok. annyi féle takarmányozásról lehet olvasni bajnokoktól, hogy talán annyira nem is kell túlbonyolítani.
legtöbbször nagy fiatalról özvegyítek és talán ez is vált be a legjobban. március végi párosítással az első versenyre fiatalról és tojóról mennek, a másodiknál 1 fiatal várja őket ( a tojók a fiataldúcba kerülnek a másik kicsivel), a harmadikra elmennek a 20-23 napos nagyfiatalról és a tojóra érkeznek. innen indul a teljes özvegység. ez az első 3 út még csak a rövidtávba számít, de mostanában már egész kiegyenlítetten jönnek, megvannak az ötösök. az igaz, hogy élgalamb nem nagyon van. aztán a következő 10 verseny özvegységgel és lassú vedléssel telik. legalább is tavalyig így volt...
Valahol, talán meg van ez a cikk, egy régi újságban. Nagyon jól emlékeztem rá, már csak a Fekete István idézet miatt is. Bizonyisten, holnap megkeresem.........