Megadnád a pontos szálláscímet? Tavaly mi is néztünk egy magyar családi panziót, de drága volt, Végül Flachauban száltunk meg 2500ft/fő/nap egy apartmanban. Mindenkinek ajánlom.
Többen Kérdeztétek mit lehet megnézni a tartományban és környékén! Amit mi láttunk és melegen ajánlom:
Salzburg mellet Helbrunban a Vizes Kastély Hallstat Sóbánya Werfeni Jégbarlang, amit sokan lehúztatok, mi már 2* voltunk annyira tetszett!!! Lichteinsteinklamm vízesés Kölnbrein, lehet nem jól írtam, ez már Karintiában van, egy víztározó, mögötte egy órás sétával egy gleccser. Gyönyörűűűű. A Grossglocknert sokan írták, megéri!Ha már ott vagytok menjetek le a gleccserre! Félelmetes és gyönyörű egyszerre! Erre az útra is visszajárunk:))))) Kaprunban érdemes felmenni a víztárolókhoz, igaz kétszer kell buszozni és közben van egy felvonó is, de gyönyörű szép a kilátás fönt. Aki túrázni szeret itt élhet a szenvedéjével! Úgyszintén Kaprun mellől visz fel az a hegyi vasút, ami 3 éve kigyulladt. Mi előző évben voltunk ott. Tök biztonságosnak tűnt!:))) De ne tartson vissza titeket, mi is készülünk fel újra. Igazából sielők paradicsoma. Minket az vonzott hogy a végállomásról rövid sétával a Grossglocknert lehet látni a másik oldalról . Sajnos a bejáratott épp elfedte a hó, augusztus elején:) úgyhogy emiatt mi még készülünk visszamenni! Krimml-t is sokan említették itt. Jó kis túra a vízesés teteje. Salzkammergut: St Wolfgang hegyi vasút Dachstein
Van még egy két hely amit néztem idén, hátha Karintiába megyünk. Ha érdekel valakit megírom.
Tudom, hogy egy csomó mindent írtál már Tirolról és Voralbergről, mégis szeretnélek megkérni ajánlj nekem néznivalókat! Nézegettem kül. weboldalakat, de sajna nem tudok németül, angolul is csak keveset értek meg, így nekem konkrét és leginkább magyar nyelvű infókra lenne szükségem. Szép kis falvakra, ahol meg lehet szállni, és gyönyörű helyekre amit érdemes megnézni. Vízesések, szurdokok, gleccserek, barlangok, egyéb természeti látványosságok, lájtosabb túrák. Előre is köszi! Anatra
Eddig Salzburg és Észak Karintiát jártuk be, ha bárkinek tudok, szivesen segítek, rengeteg infóm van, sajna csak onnan.
Június 24-én indulnánk 5-6 napra Salzkammergut környékére.
Az lenne a kérdésem, hogy ezidőtájt van-e valami extra megmozdulás, szabadságolás, busójárás, sörfesztivál, bármi, ami hátráltatna bennünket (az autót) a kirándulás alatt??? Esetleg ballagások vagy valami iskolai buli, ami miatt az utakon dugók alakulhatnak ki? Szezon előtti hirtelen áremelés?
Másik kérdésem az lenne, hogy a fényvisszaverő mellényen és persze az alap dolgokon kívül, harapnak-e még valamire a rendőrök az utakon???
Állítólag vagy két hete még esett egy kis hó is. Amúgy voltunk ott rekkenő nyárban úgy, hogy 11-kor 8-10 fok volt, és néha felhőben voltunk+ a szél is fújt. Na akkor hüvi volt rendesen. Ha meg csak egyszerűen kisütött a nap, akkor meg melegünk lett hirtelen ezerrel.
ÓÓ!! Hát Persze:-)
http://terkep.kisbolt.hu/terkep/3-85084-714-4.html
Utánvétel rendeld meg,pár nap és már készülhetsz is a kirádulásra.
Hogy nagyobb legyen a Kőbaba,:-))Javaslom "Osttirol Card"kiváltani,ezzel kb.100km-es körzetben egy tucat Bergbahn-nal ingyen lehet föl-le utazni 1-1alkalommal,és még egy csomó ingyen belépőt is biztosít(rajta lesz a mellékelt prospekten)
Két három turát figyelmedbe ajánlom:
1) a már említett Európa Panorámaweg(Blauspitze csúcs-ig 2575m)
2)Kals Lucknerhaustól Stüdl Hütte 2802m (Grossglockner déli lábánál) de ha akarsz feljebb is mehetsz de oda már spéci szerkó kell (kölél,hágóvas stb.)
3)Kals Dorfer Tal Gyönyörő hosszú völgy egészen a Dorfer See-ig,de még tvább is lehet csak nem fér bele az egy napba.
4)Virgental Hinterbichl -től (van ott egy vizimalom) csodás vízesések mentén a clara hütte-ig 2038m.
Tobbet már nem írok majd kerestek ti:-) ( még sok száz közül választhatsz)
Na még egy cím:
http://www.osttirol-tourismus.at/so_index.htm
Jó nyaralást:Tom
Az Eiswerfen jégbarlang nekem szintén csalódás volt,jó drága a belépő és nem olyan szép.A dobsinai szerintem ,ugyan kicsike, de sokkal szebb.mondjuk a fantasztikus kilátás valamelyest kárpótolja az embert.
Azé utazás közben Klágenfuftban nézétek meg a Minimodust,ha még nem láttátok. Tök Jó.Világ hires épületei 1:25 méretben.Klagenfurt-West letérés a pályáról,és nem messze a Villachertrasse elején van. Jó kirándulást:-))
Heiligenblut 8 km-re lesz a szállástól, a felvonót biztos kipróbáljuk.
A túra a Franz Josef Höhe-től még átgondolás alatt, ugyanis a tavalyi Salzburgerlandi nyaralás óta újabb jelentkező is jön velünk, a most 2 hónapos fiam.
Bízom az időjárásban, még elevenen él a szemeim előtt, hogy 2 hét borongós idő után amikor hazafelé átmentünk a Grossglockneren gyönyörű napsütés fogadott már közvetlenül a karintiai vámháznál. Az utikönyvek szerint a két vámház (Heligenblut-Ferlieten) légvonalban 15 km, mégis a éves csapadék a fele.
He-he! Jó kérdés. Szinte minden régióban,nemhogy 2 hetet,de 2 hónap is kevés.:-))
De nagyon érdekel,hát akkor menjetek Kelet-Tirolba.Matrei in Osttirol városkába.
Van ott jó camping is.És ott van a Virgental,Deffregental,Kalstal stb.Javaslom Europa Panoramaweg (Csodás).Közelben sok száz turautvonal:
1 nagyon általános kérdésem lenne: 2 hetes nyaralásunkat ausztriai hegyek között tervezzük. Elképzelésünk: hátizsák, kemping, bakancs, túrázás (nem mászás, 'sima' túrázás). Jellemzően 1 napos túrákat terveznénk, pár (3-4) csúccsal.
Melyik a leginkább ajánlott régió szerintetek, ahol a legjobban el lehet tölteni 2 hetet?
Ja ! Igen. 30 évvel ezelőtt voltunk először Trabival:-) ott (azóta sokszor) és való igaz azóta vagy 300m -rel huzodott vissza.Mi is mindig gyalog sétáltunk le és föl.
' 92-ben Kals felől (tuloldal) hegyivezetővel felmentünk a csucsra.Félelmetes,csodálatos volt,legalább is nekünk.
Tom
A gleccservonat kezdetben tényleg a gleccserig ment, de a jég mára már annyira visszahúzódott, hogy az alsó állomástól is sokat kell gyalogolni. Szvsz azt a rövid utat nem éri meg, mi inkább elshoppingoltuk az árát a helyi boltokban. Egészen apró kölkök is megbirkóztak az úttal.
Szia!
Na rólad sem akarok megfeledkezni:-)
A maltatalban föltétlen fel kell menni a Speicher Kölnbrein völgyzárógáthoz.Fantasztikus,monumentális építmény.Egyik oldalról végig lehet sétálni(könnyű séta ut) A parkolóig sajnos fizető vámut,de megéri.
Grossglokner-nél kisgyerekkel nem ajánlom a meszzire való turázást,bármely pillanatban lecsaphat vad vihar,egyszóval veszélyes,de le lehet sétálni a Pasterze glecserre,vagy glecservonattal lemenni.kb 1,5 óra.
Ezenkívül javaslo Heiligenblut falucskát,rengeteg turautvonal vezet a környező 3000-sekre vagy Bergbahn is fel lehet menni
Csodálatos végigautózni a Nockalmtrasse úton(fizető)
Térképek beszerezhetők a lent leírt infóban.
Tom
Ui.Canyoning nem az esetem.
Természetesen mindent meg kell nézni! :-) A tavalyi útvonalunkat régebben már leírtam, keress rá. A Franz Josef Höhe-ről mi lefelé indultunk a gleccserhez. Visszafelé elég húzós volt az út, de a kölkök bírták. Azt azért nem mondanám, hogy szó nélkül...
Természetesen Ausztriában is minden kiépített nagyobb látványosságért fizetni kell (vízesés.szurdok vagyis klamm,barlang stb.) de nem féluton hanem már a bejáratnál.Egyszerű hegyi turák azok mind ingyenesek,kivéve ha hegyivezetőt fogadsz
Tom.
Mi augusztus első 3 hetét töltjük Ausztriában, közelebbről pedig Hallstattban. A szállást sikerült elintézni (ebből a fórumból jött a segítség!). Egy darab kérédésem volna (most) csupán: Fel kell készülni olyasmire, hogy elindulsz túrúzni egy vízesés felé, és félúton lesz egy bódé ahol jegyet kell venni? Ez nem vicc, Szlovéniában így jártunk! Azt gondolom, hogy a kiépített helyeken (Liechtensteinklamm, Jégbarland, stb.) kell fizetni, de egyéb helyeken?
Magas hegyekben váratlan mindig előfordulhat.Az alpokban 2500m-en még augusztusban is jöhet egy váratlan hóvihar.Ezért ugy kell turára indulni hogy a hátizsákban minden kéznél legyen.Ha hótaposó nem is,de valódi túrabakancs mindenképpen kell.Meg még esőkabát,több réteg ruha stb.
Tom
Schneeberg járóktól szeretném kérdezni, hogy ilyen időtájt, amikor a volgyben 25 fok körül mozog, kell-e valami váratlanra készülnünk a hegy tetején. (Hótaposó, télikabát ?) Vagy elég egy széldzseki + pulcsi a szél ellen. Előre is köszi.
Köszönöm! Mi is szívesebben kempingeznénk, csak egy 10 hónapos gyerekkel még korainak érzem. Majd jövőre. :) (Egyébként voltam már Hallstattban, csak akkor nem ott szálltunk meg, valóban egy ékszerdoboz.)
Mi is Hallstattba mennénk a hétvégén (majd onnan tovább Csehországba), tud esetleg valaki jól bevált, nem túl drága (40-45 EUR/szoba/éj) panziót, gasthofot? (Pici gyerekkel mennénk.) Legjobb volna a városkában, de jó a közvetlen környékén is. Mennyire rizikós előre foglalt szállás nélkül "beesni"?
Sziasztok! Szállt már meg valaki Linzben? Úgy alakul hogy ott aludnék egy éjszakát és valami olcsó szálláshely kéne. Ha van valakinek infója, nagyon megköszönném.
Térképeket neten rendeld meg,nem kell érte Pestre menni.Viszi a postás.
Szállásfoglalást már most sürgősen intézd,mert nyáron elözönlik a németek és csak drágábbakat kapsz.
Én már márciusban lefoglaltam.
Amugy olvasd el a lentebbi írásaimat is.
Tom
Szia Fann Tomm Köszönöm ez igazán gyors és precíz !!!!Még csak most kezdek majd nézelődni ezzel a túrával kapőcsolatban.Térképeket nem szoktam kapni (turista).Győri vagyok és itt nem nagyon van majd felmegyek pestre érte.Ott szerinted hol van a legnagyobb kinálat.Te legközelebb pontosan hova mész turázni?Kletterezni szoktál?
Helló! Itt vagyok. Nemtom mennyi időre mentek,de egy hétre valót összedobok. Nagyon ajánlom Umhausen városkában Stuibenfallweg turaut,a kempingtől indul és kb 4óra hosszan végig egy nagy vízesés melett vezet,elég meredek,de még a gyerekek is felmennek.nagyon szép,fentről panoráma.Fent Niederthai-ba juttok. Van egy másik is,Wasserwaalweg ez egy könnyebb penoráma sétaut.. Aztán el lehet menni Kühtai kis falucskába és onnan séta a víztározóhoz,ha elég vakmerők vagytok akkor a tározó tuloldalán felmehettek a hegyszorosba. Söldenben fel lehet menni Bergbahn-nal a Wildspitze glecsereire,ahol nyáron is síelnek,de turázni is lehet. Aztán föltétlen felkeresni Vent falucskát onnét tucatnyi panoráma turaut vezet 2500-3000m -en lévő menedékházakhoz. Ötztallal párhuzamossan van a Pitztal oda föltétlen elmenjetek,hegyivonat repit beneteket 2880m-re. Érdemes váltani Ötztal Card-ot ezzel meghatározott napokig ingyen lehet mindenféle Bergbahn-on,muzeumba, strandra menni. Szállást nem mondok,mert több ezer közül lehet választani a ti igényetek és létszámotok szerint. Ferienwohnung-ok álltalában főszezonban 15-20 EUR/fő. Eldugottabb kis falucskában olcsóbb. Küldök weboldalakat,lehet böngészni,és szállást netről lehet foglalni,álltalában 3 napot kérnek előlegbe.Írni kell E-Mailt,biztos válaszolnak. http://www.oetztal-mitte.com/ http://homes.tiscover.com/project/oetztal/index.html?_lang=de http://www.soelden.com/ http://www.vent.at/ http://www.kuehtai.co.at/ http://www.obergurgl.com/ Térképet itt vehetsz: http://www.terkep.kisbolt.hu/ És ez való oda,ezen minden rajtavan: http://terkep.kisbolt.hu/terkep/3-85084-754-3.html üdv:Tom
Tudnátok-e ajánlani olyan kempinget Hallstatt - Bad Ischl környékén, ahol viszonylag olcsón felüthetnénk a sátrunkat vagy símán bemehetnénk tusolni, tisztálkodni, ha a kocsiban aludnánk? Június 25-én indulnánk Krems - Bad Ischl - Hallstatt - Salzburg - Radstatt - Semmering körútra.
Néztem már pár prospektust, weboldalt és a salzkammerguti környéken 20-30 euros kempingárakat találtam (+ 1fő +tusoló + áram), azért már majdnem kapok szállást 2 főre reggelivel!
augusztus elején megyünk nyaralni, a szállás a Grossglockner úthoz közel, Grosskirchheim lesz, Bauernhof . A szálláshoz jár ingyen egy kártya
(Nationalpark Kärnten Card) http://www.nationalpark-hohetauern.at/?siid=19&arid=152, amivel többek között ingyenes a régióban több uszoda, strand, a Grossglockner Hochalpenstrasse, felvonók, vezetett túrák, Ragga szurdok, Malta panorámaút, meg egyebek. Ha van tippetek, tapasztalatok mit-merre-hogyan érdemes megnézni, köszönettel veszem. Volt már valaki a Franz Josef Höhe-ről induló (Naturlehrweg Gamsgrube) túraútvonalon, gyerekekkel is járható -e?- a másik Canyoning-ról kinek milyen tapasztalata van.
Nagyon ajánlom a Ferienwohnungokat,elfogadható áru.Ezek tulajdonképpen a házigazdákkal egy épületben vannak,jól felszereltek(furdőszoba,konyha-felszereléssel stb.) Mindenhol nagy-nagy tisztaság és nyugalom,tehát ezt a vendégeknek is be kell tartani. Nem lehet hangoskodni,egész éjjel bulizni,randalírozni,szemetelni.Arra ott vannak a hotelek.Tehát alkalmazkodni kell a háziakhoz. Tehát dióhéjban csak ennyi.Én személy szerint mindig ilyen helyeken töltöm a nyaralást. Tom
Ugy is lehet mondani:-)Ausztriának kevés olyan helye van ahol nem jártam,de természetesen én sem láttam mindent,ahhoz egy élet kevés. Én tulajdonképpen az Alpok szerelmesse vagyok,így természetesen voltam Kelet,és Dél-Tirolban,a csodálatos Dolomitokban,az Ortler,a Matterhorn környékén.És minden hol rengeteget turáztunk,mert csak gyalogossan lehet élvezni a természet szépségét.Most éppen Montafonba (Voralberg) megyünk jun.végén. Hamarossan küldöm majd az infókat,de most munka van ezerrel:-) Tom
Júliusban Tirolba szertnénk utazni kb 1 hétre. A katalógus rendkívül sok jó apartmant és Ferienwohnungot kínál. (Az árak sem túl veszélyesek) Milyen tapasztalataitok vannak ezekkel a szállásokkal kapcsolatban?
Megérkeztünk Kaprunból és nagyon szerencsénk volt , szuper jó idő volt.A Schmittenhöhén voltak ugyan komoly hófoltok de azért lefelé tudtunk turázni,A klammok közül a Lichtenstein klamm volt nyitva szerintem fantasztikus,érdemes megnézni.Voltunk még a Werfeni jégbarlangban is ,lefelé gyalogoltunk.Utolsó napon volt csak eső de nem bántuk mert a Locsmándi thermál fürdőben áztattuk igénybevett izmainkat.Fann Tomm köszi az infókat sokat segítettél,komolyabb gyalogtúrára csak juliusban megyünk.Az Öztzeltallal kapcsolatban van valakinek infója?Legközelebb oda szeretnénk menni de nem találtam olcsó apartmannt vagy szállást,azon a környéken milyen túrát érdemes tenni?Köszi előre is ,a fent leírt kirándulással kapcsolatban ha van valakinek kérdése szívesen válaszolok.Sziasztok:Cerci
http://www.schmitten.at/de/sommeramberg/wanderplan.htm# Itt vannak turautvonalak meg a webcam. Schmitten höhéről,látni hogy még nagy hó van. http://www.zellamsee.at/ Ez meg Zell am See honlapja Remélem segítettem valamit :-) Tom
Itt van Zell am SEE időjárása: http://www.wunderground.com/global/stations/11144.html Ez meg az egész világ időjárása:-) http://www.wunderground.com/ http://www.panoramablick.com/content/index.php?kat_id=1&nav_id=1&lang=de Itt meg webkamerák vannak Tom
cerci: Irtam hogy tul hamar mentek.jun.20 után érdemes menni.Ilyenkor még -6,-8 fok hideg van 2100 m-en.És még hó van.Ilyenkor nem látni a kiépített utakat,jelzéseket és hamar megtörténik a baj.Jeges a hó felülete. Én is megyek 20 éve minden évben az Alpokba,de csak jun.20 után, még akkor is elég sok helyen hófoltok vannak.Általában 2000m felett. Fürdeni az Alpokban csak thermál fürdőben érdemes,strandon csak jul-aug-ban.pl:Zell am See tóban. http://www.zseninfo.hu/ Itt böngészhetsz:barlang,szurdok,vizesés stb. Tom
Ez biztos,hogy a Pingzauer nem fog menni??Azt hittem az egy kiépített séta út.Nincs ott a közelben kiépített sétaút a gerincen vagy valahol magasságban mint például a Tátrában Lomnicnál a Magistrale??Ja és azt valaki tudja, hogy a környéken melyik a legjobb fürdő(belső csuzdák,stb ,gyerek miatt)?Hol tudom azt megnézni,hogy mikor nyitnak a klammok??Köszönöm az eddigieket,neked is Zsefe,ja és jó a honlapod!!Sziasztok:Cerci
cerci: Bocsi hogy belepofázok:-) Sajnos ahol ti turázni szeretnétek ,ott ilyenkor még hó van,elég veszélyes megfelelő szerelés nélkül,mert nem látható a kijelölt útvonal,és könnyen lecsúszhat az emberfia. Amugy jun. közepétől már nagyon jó,szinte sétálló ut a Pinzgauer panoráma ut. Sajnos május 15 előtt nemigen van nyitva, sem szurdok, sem vízesés. Ha mégis, akkor javasolom a Liecstenstein klamm St,Johann in Pongau kisvárosban, vagy a Krimml vízesés,igaz az egy kicsi arréb van kb,50 km-rel.És még ott van nem messze Saalbach is. Tom
Segítségedet szeretném kérni remélem még időben megkapod.Hétvégén megyünk Kaprunba 3 napra ,túrázni kirándulni szeretnénk.Irtad,hogy jártál azon a környéken,ha van infód ,hogy hol turázzunk ,nagyon megköszönném.A Grossglocknert bejártuk,az utikönyvből olvastam a Schmittenhöhéről ami Zell Am See fölött van,és van ott egy túra útvonal a Pinzgauer Spaziergang.Azt szeretném kérdezni,hogy itt jártál-e,és ha igen milyen nehézségű az út??Tudsz ott a környéken valami szép szurdokot, vízesést?Esetleg olyan szurdokot ,vagy útvonalat ami fapallós, létrás,de nem túl nehéz.Köszönöm előre is ,szia:Cerci
Köszi a tippet! A tiscover.at -n találtunk is nekünk megfelelőt, írtunk mailt, válaszoltak is rá 7végén, most ott tartunk, hogy a héten nyilván foglaljuk le. Egyébként Obertraun lesz, ha minden jól megy, és apartman.
A feleségemmel már többször is jártunk az Attersee környékén a Salzkammerguti régióban és nagyon szeretjük. Eddig még magashegyi túrákat nem tettünk (kivéve a Hochleckent), de idén barátaimmal megyek és szeretnénk több nehezebb túrautat is kipróbálni. Van ötlete valakinek, hogy hol lehet a helyi túristaútvonalakat részletesen megnézni az interneten, esetleg leírásokkal együtt (időtartam, nehézségi fok stb.)
Úgy szoktam szállást keresni, hogy először kitalálom merre, hová menjünk, megnézem a térképen melyik városba, és szinte minden településnek saját honlapja van, szálláskínálattal. Eddig bejött...
Én itt kerestem szállást, elküldtem egy csomó mailt, kb. a felére válaszoltak is és találtam is olyat, ami árban, elhelyezkedésben is oké. De a www.urlaubambauernhof.at-n lehet katalógust is rendelni, tartományonként, egy héten belül küldik is, ott is lehet jókat találni.
Hát akármilyen is az a jégbarlang, azért szerintem nem szabad kihagyni!
Egyébként mi most a szálláskeresésnél tartunk. Ha esetleg valami tuti szállásötlet lenne arrafelé... Mi egyenlőre Obertraun, vagy Hallstatt körül keresnénk 2 személy részére (+1 autó +2 bringa). Apartman, vagy szoba külön fürdőszoba/WC/konyha. Ha lehet, nem túl drágán :)
Mi tavalyelőtt jártunk Salzburgerlandban, az idén Tirol keleti részében, Wildshönauban fogunk nyaralni. Már nagyon sok uticélunk van, de szívesen vennénk bármi jó ötletet.
Werfen: Mi szakadó esőben caplattnuk fel és mivel más ezt akkor alig követte el, így a csoportunk rajtunk kívül még egy osztrák párból állt. A vezető lekiismeretesen elmondott mindent angolul is. Mi még hasonlót sem láttunk, szerintem kár lett volna kihagyni, de mi ezzel a kis csoporttal határozottan előnyben voltunk. Viszont én lámpát nem kértem (nincs viágítás benn, karbidlámpát kapsz a kezedbe és a vezető időnként meggyújtja a magnézium csíkot a kezében).
Sajnálom, hogy csak most találtam rá erre a fórumra, ugyanis imádom Ausztriát, és rengeteg helyen voltunk már. Minden évben más-más tartományba utazunk.
Aki Salzburg tartományba kíván utazni, ajánlom Maria Alm-ot, ez egy igazi kis hegyi üdülőfalu, nagyon hangulatos, kb.900m magasan fekszik, hatalmas hegyekkel körülvéve.
Maria Alm-tól nem messze van Leogang, itt egy ezüstbányát lehet meglátogatni, ami nagyon érdekes, Zell amSee, Kaprun (nyáron lent 30 fok, fent hatalmas hó), szóval rengeteg látnivaló van.
Motorral szoktunk menni, és az a tapasztalatunk, hogy nagyon szeretik a motorosokat:) Főleg amikor meglátják, hogy az egyik motorról egy lány száll le, mindenhol kedvesen gratulálnak, beszélgetnek velünk, és akár még a kulcsot is a motorban hagyhatnánk, annyira nyugodtak vagyunk, hogy nem piszkálják, nem lopják el, ellentétben az itthoni tapasztalatokkal, hogy már lassan akármihez hozzáláncolja az ember a járművét, nem biztos, hogy ott találja...
Amikor Vorarlbergben Lech am Arlberg-ben voltunk, akkor azt hittem, ennél szebb hely nem létezik a Földön, de rájöttem, hogy amerre eddig járunk Ausztriában, mindenhol ezt gondolom. Tisztaság, rend, nyugalom, biztonság, kedvesség ami fogadja az embert.
És nem utolsósorban: járható, kiváló utak a legapróbb faluban is. 2000 m-en ötször jobb minőségű az út, mint nálunk egy-két főútvonal.
Eddig nagyon jók a tapasztalataink, szerintem a szállás sem drágább mint a lepusztult Balatonon:( Csak a minőség más, és a körülmények.
Mi 2 évvel ezelőtt, júliusban voltunk, amit láttunk: - Hellbrunn (a Zoo is) - Nagyon szép a park - Eiswerfenwelt (őszintén szólva csalódás volt) - Hohenwerfen (gyönyörű, kár lett volna kihagyni) - Gollingi vízesés - először ezt láttuk, azt hittük ezt nem lehet felülmúlni, de lehetett: - Krimml vízesés - félelmetes, gyönyörű, csodálatos, és még sokáig sorolhatnám a jelzőket. Sajnos csak az első lépcső tetejéig bírta a kislányom (8 éves), így ott visszafordultunk, de egyszer még felmegyünk végig - Krimmli vízi csodavilág - érdekes, jópofa dolgok - Vorderkaserklamm - Szerintem gyönyörű, sajnos a többi tervbe vett klamm-ra nem jutott idő, így nincs összehasonlítási alapom. A Sigmund-Thun, és a Liechtenstein klamm egy következő program fontos és kihagyhatatlan része. - Zell am See - szép város, beszorítva a Schmittenhöhe (remélem jól írom) és a Zeller tó közé - a Zeller tavat körbe kerékpároztuk - Golling és Werfen között (10-15km) végigmentünk a Pass Lueg-nek nevezett útvonalon - Bischofshofen és Saalfelden között is végigmentünk a hágóúton (a 1520m-en van a legmagasabb pont, helyenként 15-18%-os emelkedéssel) - Életemben először felültem egy felvonóra (Schattberg X-press) és felmentünk a Schattberg - Ost nevű csúcsra (2018m) - Saalbach - Hinterglemm-ben találtunk egy nagyon jó kis strandot
A SalzburgerLand kártyát kiváltottuk, érdemes volt szerintem. A felsorolt helyek a jégbarlang kivételével mind ingyenesen megtekinthetők vele.
Egyenlőre ennyi jut eszembe, ha valami még érdekel, szólj, ha tudok, nagyon szívesen válaszolok.
Szia! Igaz, segíteni azt nem tudok, de ha már itt vagy... KÉRDEZEK :)
Mi most mennénk arrafelé augusztus elején. Ha már jártál arra, hátha tudnál néhány 5lettel szolgálni. Inkább a természetben fellelhet érdekességek érdekelnének. Előre is köszi!
2 évvel ezelőtti ausztriai nyaralásunkhoz már kaptam tőletek rengeteg hasznos tippet, mit érdemes megnézni Salzburg környékén. Most ismét hasonló kéréssel fordulok felétek.
Az idei úticél a Steiermarkban található St. Lorenzen (Murau mellett). Ha járt már valaki közületek arrafelé, és vannak tippjei a kihagyhatatlan látnivalókról, kérem, ossza meg velem.
Kicsit körbejártuk a dolgokat, és egyenlőre a Dachstein környéke tűnik a legjobbnak. Egyenlőre csak internetről letöltött térképünk van (meg autós), de ezekből nem nagyon derül ki, hogy mennyire bejárhatóak a csúcsok. Ha esetleg járt már arrafelé valaki, szívesen venném, ha egy kicsit informálna a dolgokról. Mennyire lehet felmenni két lábon, mindenféle beülők meg kütyük nélkül? Írják, hogy van arrafelé vagy 300km túristaút, csak képeken kicsit sziklás-meredeknek tűnik... mi meg nem csak alulról szeretnénk szagolni a csúcsokat ;)
Köszi, ezt én is megtaláltam, csak pont az én kérdésemre nem ad választ. 10-12 éves srácok is élvezik-e, vagy már ők is az egyszer elmegy csoportba tartoznak. Vajon 2-2 óra kocsikázást megér-e nekik a buli?
A Styrassic Parkról keresek információkat. Leginkább az érdekelne, hogy milyen korosztálynak találták ki. Gondolom főként a gyerekek élvezik, de hány éves korig?
egy egyszerűbb és pusztán egynapos via ferrata-túrához keresek társakat. Bátorkodom meglobogtatni a gyertek a Raxra egy kis B típusú via ferizésre június 25-én vagy 26-án szövegű hirdetésemet. Olyan vállalkozókat keresek, akiket hozzám hasonlóan csábítanak a vasalt utak, de a legegyszerűbbek kivételével nem szívesen vágnának nekik felszerelés és tapasztalt vezető nélkül. Kerestünk két túravezetőt, most egy hatfős kis csapatot szeretnénk összegereblyézni, hogy megoszthassuk a költségeket.
Újabban az az álláspontunk, hogy Stájerország lesz a dologból...
Ehhez kellene egy kis segítség, szállásügyben. Valami apartman jellegű dolog kellene, nem túl borsos áron (tavaly Szlovéniában 30 Euro/nap áron béreltünk ketten egy apartmant a túristautak közvetlen környezetében). Esetleg ha vkinek volna konkrét 5lete, hogy hol érdemes ezen a környéken próbálkozni, vagy van személyes tapasztalata, az nagyon jó volna...
Ja, és -bár ez nem túl hízelgő rám nézve- nem igazán vagyok "kulturturista". Engem a hegyek érdekelnek, meg a völgyek, meg a szurdokok... meg a jégbarlang!
16-án, szombaton megyünk Bécsújhelyre, a Westernfaluba. Akinek van kedve, csatlakozhat, mivel kibéreltünk egy buszt, és maradt még 5 hely. Itt lehet megnézni: www.nonamecity.at
Igaz, ez nem hegyi túra, de tavaszi kirándulásnak jó!
Egy kis internetes barangolás után nyilván Klagenfurt környéke, vagy Alsó-Ausztria lesz a dologból. És nagyon úgy néz ki, hogy július utolsó hetétől augusztus 21-ig. Ha valakinek lenne konkrét 5lete, ahol már volt és klassz túrázós hely, az nagyon király lenne! :)
Új vagyok ezen a fórumon, és mint az ilyenkor lenni szokott: kérdéssel kezdenék :)
Nyáron mennénk Ausztriába túrázni és kerékpározni a hegyekbe. Konkrét elképzelés még nincsen... ebben kéréném a segítségeteket. Igazából nem kifejezett hegymászás a cél, inkább szép hosszú túrák (persze lehet jó magasan), szép tavak, meg ami ilyenkor kell :)
Ja, és még egy fontos dolog: Mikor érdemes? Azt hallottam, hogy magasabb hegyekbe nem nagyon érdemes nyár közepén menni, mert gyakoriak a viharok, esőzések. (Ezt tavaly Szlovéniában meg is tapasztaltuk, júliusban reggelente 8°C...)
Egyébként vagy augusztus 1. három hete, vagy szeptember eleje jöhetne szóba.
Előre is köszi, és bocs ha "kicsit" hosszú voltam.
Ígértem, hogy felrakom a nyaralás leírás honlapot, de szórakozik az Axelero, van egy ideiglenes honlap, nem biztos, hogy jó. szóljtok mire juttok vele.
A szállást a neten találtam, Salzburgtól délre ~50km-re egy falusi panzióban, 21 euro/nap/fő, félpanzióval. Vannak olcsóbbak, de drágább helyek is. Remélem ez azért megfelelő lesz. Mi innen akarjuk bejárni 12 nap alatt a környéket. Üdv!
Köszönöm a sok hasznos infót. A szállás már megvan a Wolfgangsee PARTJÁN!
Karintiai nyaraláshoz, főleg gyerekekkel melegen ajánlom a Faaker See környékét. Gyönyörű, szinte már mediterrán hely, a türkizszínű tó az egyik legmelegebb és természetesen ivóvíz minőségű. Mellette pedig a Karawanken mesés vonulatai. Leírhatatlan! A déli oldalon 2 camping, a környéken rogyásig mindenféle szállás. Központi fekvése miatt tökéletes kiindulópont bármerre.
Mi speciel itt laktunk (mert nekünk csak az apartman jöhet szóba): GAESTEHAUS SONNENHANG *** Drobollach am Faaker See http://www.tiscover.at/damaschke Az egyik erkélyről a Villacher Alp/Dobratsch látszott, a másikról pedig a Mittagskogel - felejthetetlen élmény reggel így ébredni. A tó sajnos innen nem látszott, de azok a szállások egy népesebb családnak már megfizethetetlenek :-(
Idén mi is Salzburgerland tartományba készülünk kb. 2 hétre. A szállás már meg van Salzburgtól délre (55km) egy kis faluban, s gyűjtöm a meglátogatni érdemes helyek listáját, az útleírásokat. Megköszönném ha nekem is megküldenéd a leírást, és bármilyen egyébb információt. Köszi!
Mi voltunk tavaly két hetet Salzburg tartományban, indultunk a Wolfgangsee-től , és a Krimmli vízesés volt a vége, majd hazafele a Grossglockner Hochalpenstasse át vissza.
Nagyon tetszett nekünk, bár sokat esett, főleg lent a Salzach völgyben.
Salzburgerland kártyát érdemes venni bőven bejön az ára. Voltunk a Weisssee-nél is, az odavezető út (Stubachtal) gyönyörű volt, a tóhoz ami mellett van Rudolfshütte felvonó visz. Az ár elég húzós 2? valahány euró (Salzburgerland kártyával egy út ingyenes).
A völgyi állomásnál már csak 4 fok volt. Fent 0 fok, 30 cm hó, július végén! Fent csak hegymászóféle szerzeteket láttam, akik itt is szálltak meg, és nem csak kirándultak.
Mi Taxenbachban szálltunk meg egy Bauernhofban, (háromágyas szoba 30 euró).
hat salzkammergut gyonyoru, az osztrakoknak a wörther see mellett a wolfgang see az egyik mindenuk..szinte az osztrak kultura szerves resze lett egy film alapjan st.wolfgangban a feher lo és a fekete ló fogadók versengése... Bad ischl csaszari piheno varos , sissi muzeummal, de a táj önmagában is megér egy misét. salzburg detto .hallein pofas kis sobányával, csillékben visznek körbe...
Minden évben megyünk Karintiába, de idén az ismeretlen Salzburg környéke (Salzkammergut) lesz a cél. Mit tanácsoltok központi szállásnak, ahonnan az egész környék könnyen bejárható és mégis szép, nyugis? (egyszer a Krimml vízesést is megcsodálnánk) Fő szempont egy közeli meleg tavacska, a 3 sellő lányom délutáni pancsija miatt. Engem apartman vagy farm érdekel, de legfőképp az, hogy hol legyen? Nincs valakinek a témában nagyon jó tapasztalata?
Sziasztok... Nincs véletlenül vkinek infója az osztrák üa. árakról? Valamint, hogy millyen a közlekedési helyzet az A1-s autópályán Salzburgig, majd onnan délre Hüttéig? Előre is köszi ha vki. segítene
az a legatfogobb oldal a ferto to osztrak partjarol. egyebknet minden kis falunak van altalaban sajat internetoldala. egyszeruen beirod a falunevet es .at hozza pl www.podersorf.at www.rust.at igy tovabb....
Sajna nem, de ha tudsz valamilyen jó oldalt, akkor megkérem az egyik kolléganőmet, hogy segítsen. Olyan kemping is jó lenne, ahol van valamilyen faház vagy vmilyen építmény, hogy ne kelljen sátrat cipelni. Úgy számolom, hogy Ilmitzben is kénytelenek leszünk megszállni, mert a legkisebb gyerek nem fog bírni olyan hosszú utat, főleg azért, mert Petőházától még ránk bő négy óra vonatozás vár hazáig. Minden olcsó megoldás érdekel! Köszi!
mindenkeppen a fertodi turinform irodat kellene felhivni, több hely is van a neten, de talán ők azt is tudjak , hogy a kutyaval mennyire szigoruak.. amugy kocsival tervezitek? mert nagyon rövid a magyar szakasz....
fertorakos is klassz hely .. nagyon sok erdekesseg, hataratkelo, mythras szentely, pam-europai piknik helye es a tó persze:-))
ha esetleg nem talaltad meg volna az oldalon, jobbat sajnos en sem talaltam
Szia! Fertőrákoson találtam több helyet is, ahol azt írják, hogy kutya, macska bevihető a szállásra.
1. Horváth-ház. 99/355-368,
2. Huber Panzió, 99/355-149,
3. Viking Panzió, 99/355-520.
Egyébként a www.vendegvaro.hu lapon találtam, és biztosan van még ott több is csak nem tudok tovább bogarászni, mert a fiam ostromot indított a sz.gépért.
ami a puchbergbol indulo utat erinti, abban nem vagyok profi, mindenfele gunyolodas nelkul a meg a nagyszuleim, egyeb rokonsag jar arra. hosszabb többe kevesbe a hegyi vasut mellett megy , siman 2 nyomtavos turistaut. ha ezen az uton mesz gyakorlatolag az elisabethkirche mellett mesz el, majd a Baumgartnerhez ersz, (ez idaik 7,4 km , es tabla szerint 3 ora. a baumgartnertol pedig ugyanaz az ut vezet a csucsra, mintha a schneebergdorflbol indulsz ki es koveted a sargat. termeszetesen egy rakas ut van meg fel, Losenheimbol is visz fel ut (ott felvonoval is lehet menni egy darabig) de ott vannak azert nehezebb szakaszok.... a baumgartnertol meg 2km kb. a vasut vegallomasa. onnan 20perc tabla szerint a dammbockhaus, majd cirka egy ora a fischerhutte, onnan meg megint egy 20 perc a csucs.. nyaron. jo kondival ezt oszd el kettovel... viszont amig ilyen a hohelyzet szorozd meg 10-el.... nekem altalaban schnnebergdorflbol a berghaus hochschneeberg oda-vissza megvan 3-4 ora alatt, viszont jan 29 -en ugy 6 ora folyamatos gyaloglas utan visszafordultunk feluton a Baumgartner es a vegallomas kozott (a vegallomas a berghaus hochschneeberg) .. egyszeruen derekig er a ho.... es egyenlore a helyzet valtozatlan....
szóval hágóvas , és társai nem kellenek feltétlenül, de legalabb 30-40 cm-es hora fel kell keszulni... (van ahol boven derekig er) es jelenleg (bar ez marciusig valtozhat) -13-15 fokra is tehat mindened elfagy:-((
amugy sima turista ut is létezik több is. van egy direkt Puchbergből, ez a legegyszerűbb , es van egy kicsit meredekebb , de szép kilatassal, (még mindig alpinista felszerelés nélkul) Schneebergdörflből... ha ezt választod leparkolsz a tűzoltóság mellett . elindulsz a sárga jelen egészen a Baumgartnerig (vasut is megáll it) majd a sinek mellett egy 500m, es tovabb a piroson a Berghaus Hochschneebergig (ha ekkora hoban odaig eljutsz, az mar nagy siker)..
onnan irany a Dammbockhaus ,(felora talán?kondi fuggo) majd a Fischerhutte, majd a csucs
ahogyan azt itt mondtak az elottem szólók, meg kemeny hora lehet szamitani marcius elejen... en ugy havonta egyszer felmegyek, ime nehany kep a legutobbirol (jan.29)
Sziasztok!
Mi május derekán szeretnénk a Fertő tó környékét bejárni, beleértve az osztrák részt is (Burgenland? ha jól írom). A Fertő tó magyar részén keresünk szállást egy pár napra, 2 pár felnőtt. Mi vinnénk túrázni a kutyusunkat is. Olyan szállást keresek, ahol a kutyulut is be lehetne vinni éjszakára a szobába....
Véleltlenül találtam rá erre a fórumra, éppen akkor amikor pár napos családi túrát próbáltam összehozni május-június környékére Ausztriába. Ehhez kérnék szépen segítséget. Körbe bicikliznénk a Fertő-tavat, és ehhez keresek szállást egy felnőtt és három gyerek részére lehetőleg olyan helyen ahol tudnak magyarul. Breitenbrunn, Winden a. See, Jois, Neusiedl a. See, Parndorf vagy Weiden a. See valamelyikére gondoltam. Ha valaki tud valamit írjon. Köszi!
arra azért készüljetek fel, hogy március elején a Schneeberg -en komoly mennyiségű hó van még! Mi most hétvégén voltunk a környéken túrázni. 180 cm a hó 1500 m -en. Kellemes ;) Egy hónap múlva március eleje :) Szerintem addig nem fog sokat olvadni. Hágóvas, jégcsákány, stb. általában a könnyű útvonalakon nemigen kell, de márciusban még a tél az úr!
Puchbergből induljatok a salamander vasút vonalán. Szinte végig mellette megy egy út, nem kell hágóvas + egyebek. A kisebbik csúcsra (Waxriegel, 1888 m) simán feljutsz. Mondjuk az egész több lesz mint 20 km-es séta ..... !!!!
Március első napjaiban készülünk egy napra a Scneeberg környékére, pontosabban Puchhbergbe.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e ott ajánlani olyan túraútvonalat, amelyet mindenféle felszerelés nélkül (hágóvas, jégcsákány, kötél, stb.) nélkül is lehet teljesíteni és esetleg minél feljebb lehet jutni a Schneebergen.
Olyan túraútvonal is szóbajöhet ahonnan szép kilátás van a környékre!
Azon kívül, ha a környéken bármilyen programot, érdekességet (kilátó, vízesés, vár, kastély, stb.) tudtok kérem, hogy azt is írjátok le!
A legfelső címen magyarul beszélnek,de böngézd végig .Több is van ami 20EUR /fő vagy kevesebb.Sőt itt-ott még a reggeli is benne van. A hely csodálatos. Üdv: Tom
A kérésem / kérsdésem, az lenne, hogy tud-e valaki ezen a környéken olcsó (15-20 Euro/fő) szállást (nem kempinget), egyáltalán létezik-e ilyen áron? Ilyen extrákról, nem is álmodom, hogy reggelivel + magyarul beszélő háziasszonnyal stb. csak alvás + fürdés/tusolás.
Szívesen vennék minden segítséget (cím, telefon, net)akár e-mail-ben (varics@freemail.hu), vagy itt. Nézelődtem már az interneten, de inkább saját tapasztalatra, véleményre, infóra lenne szükségem.
Lehet, hogy nagyon rossz helyen járok - ám hátha tud valaki segíteni. Ausztriában JÓ síterepen (Sölden, Vorarlberg) telepített oktatót keresünk. Tud esetleg vaalki információt adni, hol induljak neki keresgetni?
Köszönöm az infót,meg a webcímeket.Majd keresgélek programmokat.
Én inkább olyanokra volnék kíváncsi amelyeket a kedves fórumozók láttak,tapasztaltak,végigéltek,minősitenek,remélhetőleg nem régen.
üdv.:Tom
Pfänderbahn: http://www.pfaender.at/ Itt egy állatpark is található a felvonó felső állomásánál. Dornbirn-nál is van egy felvonó (kabinos). Mi onnan gyalog jöttünk le. Nem volt egy kispályás menet.:O
Rolls-Royce múzeum (nem emlékszem, Bregenznél vagy Dornbirnnál)
Dornbirn-nál a Rappenlochschlucht (szurdok)
Feldkirch - Vadaspark
Hazafelé mi az Arlberg-hágón jöttünk keresztül (nem az autópályán).
Sziazstok!
Juniusban megyünk Montafonba (Vorelberg)
Ha valaki tudna valami infót (létnivaló,turautvonal,kirándulási lehetőség,helyi gasztronómiai különlegesség,stb.)nagyon megköszönném.
Szállás az van.
Üdv.:Tom
Sziasztok!
A nyáron elmennénk Salzburg tartományba ( főként a délebbi részére) nyaralni. Tudtok-e olyan szállásról, ahol magyar nyelvű a szállásadó? Cím, esetleg honlap kéne.
Előre is kösz!
Nyáron vannak nagyon olcsó szállások, mi 18 euróért (4500 ft. - itthon is olcsónak számít) voltunk egy majdnem központi részen Antonban, amiért még reggelit is kaptunk, ráadásul egyedül voltunk az egész panzióban, így minden figyelem ránk koncentrálódott: minden nap időjárásjelentést és tippeket kaptunk a napi programhoz a panzió tulajától.
Leírom egy nyári élményemet. Az évet azzal kezdtem, hogy elkezdtem tervezni egy ausztriai körutat motorral. Sikerült kitalálni az útvonalat. Nagyon vártuk már az indulás időpontját. Eljött a nagy nap, a motort felbatyuztuk és kora reggel nekivágtunk a menyasszonyommal az útnak. Még magyarországon börig áztunk. Az első nap Graz-ig akartunk eljutni. Mikor megérkeztunk elkezdtünk szállást keresni kb 30 km-rel a várostól. Nem volt. Mindenki azt mondt minden szoba kiadva. Bementünk Grazba kerül amibe kerül csak már lenne szállásunk. Ott sem volt. Három emeletes panzió előtt egy autó és ott is azt mondták minden szoba kiadva. Ekkor ránkszakadt az ég. Akkora eső volt hogy a belvárosban felniig sűlyedt a motor az esővízben. Este nyolc órakkor elindultunk haza. 23:45h-kor megérkeztünk Kecskemétre! Egy nap alatt mentünk 1200 km-t. Szerintetek miért nem adtak szállást? Azt hallottam, hogy motorosokat nem nagyon szeretik és csak előre lefoglalt szállás van. Mi a véleményetek, tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Jővőre ismét meg szeretnénk próbálni ezt a kirándulást!
Tud nekem segiteni valaki mert en Becsben szeretnek Szilveszterezni es kene 3 napra olcso apartman. Az oldalakar mar nezegettem de hat va olcsobb is mint 50 euro?!
Szept. 16-án mentünk, és 24-én jöttünk. Az első 3-4 nap meleg napsütéses volt (jól leégtünk a hegyekben), aztán kezdett romlani az idő. Utolsó előtti nap végig esett az eső, majd 24-én már hóesésben indultunk haza...
Végre vége a nagy őszi hallgatásnak, jövőre mi is Tirolba szertnénk menni. Eddig csak a Salzach-völgy és a krimmli vízesés volt a távolibb hely Ausztriában. Ősszel milyen az idő arrafelé?
Nem egészen 1 hete jöttünk haza St. Anton am Arlberg-ből (Tirol nyugati része). Ez egy kisváros (vagy falu???), ahol szinte csak hotelek és panziók vannak, és abszolút a hegyek között helyezkedik el 1300 m magasban.
Gyönyörű hely, mindenkinek tudom ajánlani, aki szeret hegyet mászni, vagy kirándulni. Közvetlenül körülötte vannak felszerelés nélkül is megmászható csúcsok, mint pl. a Valluga a 2811m magasságával.
Ha érdekel Valakit bővebben, tudok infókat és képeket még feltenni...
Kértem prospektust tőlük: http://www.austria.info és küldtek mellé egy "Welcome in EU" kuponfüzetet ami az osztrákok idei akciója a frissen csatlakozott eu tagoknak; számtalan kedvezménnyel (főképp drága szállodákban egy hetes foglalás esetén 10-20 % engedmény) de volt benne SLcard bónusz is. Beváltani viszont csak a tartomány 4 helyén lehett de érdemes volt kerülni kicsit érte.
Az akció okt. 31.ig (?) tart szal aki még tervez utat annak érdemes. Bár áll. nagy volt az érdeklődés, és már alig van...
Jókor kell menni! :) egyébként az aug 20 előtti időszak egyész közép Eur.ban elég jó szokott lenni. Szállás a webről amit mutattál, Abtenau gyönyörű környezetben falusi ház 17 Eur reggelivel, Wachau ui. 16.5 ért.
Csak irigykedni tudok, hogy ilyen jó időtök volt, nálunk július elején fordítva volt, kicsit kisarkítva fél nap jó idő, a többi időben esett. A Grossglockneren maximum az orromig láttam, a mormotákig nem. ...De mégis, az egyik múzeumban volt egy, csak kitömve. Szállást milyet sikerült találni?
Sziasztok, megjöttünk; aug. 14-21 között voltunk Salzkammergut, Wachau vidékén. Sbland kártya nagyon bejött,ráadásul 20% kedvezménnyel vehettük meg az osztrák idegenforgalmi iroda kuponja jóvoltából. Az időnk fél naptól eltekintve pazar volt, favoritok Hallstadt, Wolfgangsee, Bad Ischl SALZBURG városa (sztem pazar) és csúcs a Grossgl. út. Wachauról itt kevés szó esik pedig ugyanúgy világörökség része mint Hallstadt, Salzb.; legalább olyan szép is a Duna áttörése plusz a világ egyik legjobb rajnai rizling termőhelye miatt! pár kép ízelítőül:
Hallstatt tényleg gyönyörű, főleg ha kicsit hajókázik az ember a tavon, de azt a nagy toronydarut a város közepén nem volt könnyű elkerülni a fényképezővel ,meg a kamerával.
Az én Lányom is imádta. rohangált egyiktől a másikig. Érdekes volt, így "kézzelfoghatóan" látni, a meséjének szereplőit!
Amúgy szerintem örülni, kellene, hogy valaki ilyesmit is csinál. De érdekes a magyar nekünk semmi nem tetszik, csak kritizálunk, de egy fűszálat sem tennénk arrébb, hogy létesüljön pl. ilyesmi Magyarországon.
Főleg Zsefének szólt.
Bocsi, nem vagyok zabos, csak tényleg nagy öröm volt a lánynak, pedig sok helyre elvisszük, ahova tehetjük! aszállást mellesleg a neten foglaltam, ott Bad Gleicehnbergben és szuper helyünk volt.
Nem tudom de engem nem nagyon izgatnak ezek a dinok, persze a parkban meg nem jartam.
Julius elejen kaptam egy levelet Meisel Judit -tol aki a szafaripark magyarorszagi kepviseloje volt, hogy a dinoparkban dolgozik mint a park magyarorszagi kepviseloje. (lehet hogy azota vannak magyar feliratok)
Tavaly és idén is voltunk ott. Tényleg jó, de az asszonynak a sétaútra behajló csalán megcsípte a lábát. Az erdős részen meg ottmaradt a több hónapos száraz faág is. Szóval kicsit magyaros a színvonala. Én ezzel most nem akarom leszólni, csak a véleményemet mondom.
Mi is Ausztriában töltöttük a 20-ai hétvégét. Bad Gleichenberg-ben, ami nem messze van a határtól és egy egy csodaklassz DÍNÓPARK van ott. A magyaroknak extrát is kapnak, ráadásul, ha 3.30 -val többet fizetsz ennyiért mehetsz be a fürdőbe. Ez nekünk a gyorsan jött vihar miatt kimaradt, de kívülről is klassz!!
A Dínók szenzációsak, majd fényképezek prosit, ha érdekel valakit szívesen megosztom az élményeket!!
A hétvégén voltunk a Schönbrunn-i állatkertben . Szép is meg jó is, meg egy kicsit szivatásos is:
A kocsival a park fölötti (amúgy javasolt) nagy és ingyenes parkolóban álltunk meg . Az Elisabeth-Allee-n. Innen mentünk le. Nem is lett volna baj, csak még át szerettünk volna ugrani az állatkert egyik sarkából a labirintusba is, hogy aztán majd folytatjuk a ZOO-sétát tovább. Át is lehetett volna menni, csak akkor már a belépőt újra meg kellett volna venni.
Vagy végignézzük az állatkertet , ami 4-5 óra alatt is csak felületesen menne, és utána megnézzük a Labirintust. Na aztán innen lehetett volna felsétálni körbe a kocsihoz.
Van egy vadvízi evezéses utalványom Autsztriába, Salza folyó, egész hétvégés, szállással és vacsival. 49 E lenne, odaadom 30 ezerért. Ha vkit érdekel, írjon.
Lenne kedve vkinek a Raxra menni a szept. 4-ei hétvégén? A kocsit nem tudjuk megoldani, de szívesen betársulnánk. Elsősorban vasalt utakra szeretnénk menni.
Köszönöm válaszaitok, most a következő dolog nyomaszt: aug 15 (vasárnap) ausztriában sátoros nemzeti ünnep (Nagyboldogasszony) kérdésem mennyire szól ez bele a túristalátványosságok nyitvatartásába? (nem csak múzeumok várak, hanem a természteti látnivalók -szurdokok, drótkötélliftek stb- aznapi működésébe?)
A Salzburgland-kártyát jól olvastad egy 24-órát használhatod Salzburgban. Az időpontot Te választod, rá kell írni a kártyára, ( abrossúra mutatja hova), mikor kezdted el használni, ez egyébként automatukis, mert ahogy az első "látnivalónál" leadod, ők lehúzzák és onnan ketyeg a 24 óra!!jó a tömegközire, hagyd a kocsit a város szélén és menj be busszal, szuper!! Csak a kártyát használod jegyként!!
Egy útra a Salzach-on hajózhatsz, klassz!!
A lényeg mindenhova egyszer jó, tehát kétszer ugyanoda nem tudsz bemenni!!
A brossúráját elküldik inygenesen, ott az oldalon, amit írtál, tudodo megrendelni!!Én is így kértem már vagy kétszer!!!
A Helbrunni állatkertbe is ingyen mehetsz be, csak vigyázz, ez Salzburghoz tartozik!!Ha le jár a 24 óra fizetned kell!!
Igen jó Salzkammergutba is pár helyre!!Úgy ahogy írtad!
Ha kell még info válaszolok, mi már kétszer voltunk és nagy élmény volt, szinte mindent megnéztünk vele.
Hát a neten talált Bauernhofoktól egyre másra jönnek vissza a "tele vannak augusztusban" levelek, remélem azért végül akad egy megfelelő...
Más, Salzburgerland kártya: jól látom, h. egy napot Salzburgban felhasználhatok vele gyakorlatilag Salzburgcard jogosultsággal? Kérdés h. ezt a napot én kiválaszthatom-e (remélem igen) és milyen napot célszerű? (értem ezalatt hétvége, avagy hétköznap, vagy mindegy a látnivalók nyitvatartása végett?)
A nem Salzburg tartományba eső Salzkammerguti részeken (Hallstadt, Bad Ischl stb) ér valamit vagy ebben ne bízzak? A kártya felhasználásáról szóló prosit itthon valahol be lehet szerezni vagy marad a weboldal (www.salzburgerlancard.com )?
" vagy megmászhatod az Arlberg-hágót , ami benzinzabáló, meg egy kissé kocsigyilkos is . Persze egyszer ez is jó buli."
Nem igaz, nem benzinzabáló! Biciklivel például óriási poén! Felfelé a 39 km Zams-tól egy félnap, na de utána a maradék 100 km a svájci Wallensee-ig szinte végig pihi. Kegyetlen 13% fel-le!
1993. júliusában jártam arra, és akkor és ott jártam legmagasabban kerékpárral, na ezért nem felejtem.
Én a Hochosterwitz-várát nézném meg mindenképpen, mert még nem láttam. Kívülről tüneményes. Belülről nem tudom. A megmászása meg egy szép séta a leírások alapján. A www.hochosterwitz.at netes oldalon van egy szerintem gyenge anyag róla.
A "parasztgazdaság" böcsületes neve arrafelé Bauernhof, és pl. a salzburg tartománybeli helyekről a salzburg.farmholidays.com helyen találsz infót, prospektust is küldenek. Bár nem teljeskörű a lista (gondolom fizetni kell a bekerülésért). Ahol mi voltunk pl. nem szerepel benne. Mi nem foglaltunk helyet, de később kiderült rajtunk kivül más nem volt ott. Az ár egy kis alkut eredménye volt, ami azt jelentette, hogy 15 euro/felnőtt, és a két gyereknek grátis. A helyet úgy találtuk, hogy bementünk a helyi túrista hivatalba, ahol az ajtónál ki volt rakva a helyi szálláslehetőség prospektusa, Baauernhof is kb. 10 volt. Ilyen szinte minden faluban van, de sok falu, város honlapjáról lehet kérni szállásprospektust
A dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE), a jövő héten, aug. 11-én kezdődő és 17-ig tartó dél-tiroli túrájához, az üresen maradt két helyre útitársakat keres. Jelentkezés és bővebb infó:
Lieber Tamásnál, a 20/520-1261-es telefonszámon kérhető.
A részletes kiírás:
HÁROM ORSZÁG HATÁRÁN - ALPOK 2004. AUG. 11. - AUG. 17.
Utazás: 9 fős kisbusszal. Szállás: apartmanban Tanasban, Merano közelében. Ellátás: egyénileg Idő: 2004. augusztus 11. (szerda) - 2004. augusztus 17. (kedd)
Részvételi díj: - 9 fő esetén: 50 000 Ft/fő - 8 fő esetén: 57 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza a szállást 6 éjszakára és az oda-vissza utat. A részvételi díj nem tartalmazza az útdíjakat, a szálláshelyről tett autós kirándulások költségeit és a belépőket. Ezeket a résztvevők naponta EURO-ban összeadják. A résztvevők a részvételi díj befizetésével együtt vállalják a fenti költségeket. Biztosítás kötelező!
A szálláshely: Tanas Dél-Tirolban, Merano közelében 1480 m tszf-i magasságban fekszik az olasz, osztrák és svájci hármas határ közelében. Már a szálláshely és környezete is lenyűgöző, több heti túraútvonal kínálkozik a környéken.
Programlehetőségek a teljesség igénye nélkül:
- Az Ötzvölgyi-Alpok csúcsa: Weisskugel (3736 m) csúcsmászás. - Ortles (Stelvio Nemzeti Park) csúcsmászás (3905 m). - Zufallspitze (3769 m), Königsspitze (3851 m) csúcsmászás. - Langtaufer-völgy. - Matscher-völgy. - Martell-völgy és Zufall (szurdokvölgy). - Haider See (elárasztott falu, csak a templomtorony látszik ki a tóvá dozzasztott patak vizéből) és Reschen See, Mals és Malser Haide. - Ulten-völgy. - Sexten-völgy (Dolomitok), Drei Zinnen (2999 m). - Tierser-völgy és a Rosengarten. - Villnöss és Geislerspitze (3025 m). - Jaufen-völgy és Jaufen-hágó. - Bolzano és Ritten földpiramisok. - A helyiek rengeteg túrautat, várost, helyi érdekességeket tudnak mondani és mutatni (el is kalauzolnak ha kell)! - Még nem is nagyon esett szó az osztrák, ill. svájci Alpok túralehetőségeiről!
A nyáron egy hetet töltöttem el azon a vidéken, Gaschurn településen, a Mottabella panzióban ( http://www.mottabella.net/ ). Minden nagyon klassz volt, bár az időjárás lehetett volna jobb is, de nem volt kárbaveszett napunk sosem. Bludenz-ben van egy nagyon jó kis uszoda, benne élmény-szauna, ott kétszer jártunk a nyaralás alkalmával.
Hegy akad bőven, mi busszal felmentünk a Silvretta tóhoz, és gyalog mentünk vissza Gaschurnba, az utolsó Vermuntbahn-nal mentünk le Partenen-be. Kellemes napi program volt, csak épp majdnem lekéstük az utolsó felvonót, akkor még egy pár órás túra várt volna ránk.
2 hét múlva mennénk ausztriába és szállásként az npappék által (is) kipróbált "falusi vendéglátóhelyet" preferálnánk, hasonlóan jó árért de elsősorban -Salzburg-Salzkammergut, ill. Wachau környékén! Az osztrák idegenforgalmi hiv. által küldött prosikban főleg panziók, hotelek vannak, a parasztgazdaságok címei azonban nem szerepelnek. Tudnátok esetleg ezek elérhetőségéről (elsősorban net) vmit, ill. mennyire lehet ilyenekbe belebotlani utazás közben úgy, hogy legyen szabad hely előzetes foglalás nélkül is?
Közel 10 éve voltam olyan társasúton amelynek az egyik ( 3 napos) blokkjára éppen ide szervezték a szállást. Speciel hideg volt, reggel 5-6 fok július elején. A településből semmi sem maradt meg bennem, de csillgtúra szerűen voltunk az alábbi helyeken:
1, Silvretta hegyi úton . Fennt nagyon hideg volt, de szép kilátás, hegyi duzzasztó....
2, Neuschwanstein-i vár. A szép és a giccs keveréke.
3, Liechtenstein.
Jó és szép helynek látszik, de azt hiszem érdemes meggondolni merre mész innen tovább. Ha keletre (tehát visszafelé) akkor nem biztos, hogy érdemes addig elmenni. Ha nyugatra akkor meg mindig vagy átmész az alagúton ( nem tudom most mennyi, de sok pénz , ráadásul még oda-vissza is) , vagy megmászhatod az Arlberg-hágót , ami benzinzabáló, meg egy kissé kocsigyilkos is . Persze egyszer ez is jó buli.
Szept.-ben mennénk Silvretta-Montafon vidékre, azon belül St. Anton am Arlberg városában szállnánk meg. Közel van hozzá a Hoher Riffler 3168 méteres csúcsa.
Van valakinek tapasztalata ezzel a környékkel, esetleg a várossal magával? Én egy Tenne nevezetű hotelt néztem ki a netről (www.tenne-stanton.co.at), olcsónak tűnik.
Mit érdemes megnézni azon a vidéken? Vízesések, hágók, könnyen megmászható csúcsok... stb. ?
Ezennel én is csatlakozom hozzátok egy kis élménybeszámolóval. Stájerország , Mautern. Az A9-es autópálya mellett. Itt található egy kedves kis park. Autóval lent a park tövében kell megállni.
Innen csak annyi látszik, hogy libegő visz fel. Kb félállomásnál is ki lehet szállni(itt van a bobpálya indítója is ), de igazán a végállomásig célszerű menni. Ez a park tetején van (kb 1000 méter tszt felett). Innen indul a szépen kiépített sétaút lefelé. Vagy 15-féle állat nagy , tágas helyen. A végefelé meg olyan játszótér, ami nálunk a vidámparkokban szokott lenni, csak nálunk 500 Ft-os minimum beugróval.Ha megéhezik a vándor a helyi vendéglőben is ehet a park területén. Az árakat nem tudom sajnos, mert költségkímélő okokból házi elemózsiára készültünk. Aztán ha még bírja az ember akár le is gyalogolhat, vagy libegővel lejöhet, de nyáriszánkó-pályán is lecsúszhat az alsó állomásig. Amúgy a magyar bob-pályák korszerűbbek ennél , de ez hosszabb is meg jóval meredekebb is az itthon megszokottnál.
Mi 3 óra alatt végeztünk a parkkal, ennél sokkal előbb tán senki sem tudna lejönni. Ha több időnk lett volna még közel 3 órát is rá lehetett volna szánni. Ha meg extra bobozás is kell, hát az még tovább viszi az időt.
30 Euró a családi(2 felnőtt+2gyerek) jegy Ez az ár mindent tartalmaz, kivéve a bobot. A bob még további 3Euró/fő. Igaz a 10-es blokk 25-ért is megkapható.
Szia Zsefe!
Segíts nekem légyszives (vagy más is, aki ismeri a környéket). Wienerbruck-ra szánunk egy teljes napot a szüleimmel augusztusban (a nagy osztrák körúton). Láttam a már sokszor ajánlott szupi honlapon egy Ötschergraben- nevű részt v hegyet, ahova szívesen ellátogatnánk. A kérdésem: a leírt túra km-ben/időben menyi, és idősebb de viszonylag aktív szülőkkel érdemes-e nekivágni (itthon nem vagyunk nagy túrázók). Ha túl hosszú, akkor mit érdemes feltétlenül látni belőle?
Köszönöm
Azért cukorból mégsem vagyunk, úgyhogy a kedvünk nem ment el, maximum levontunk pár tanulságot. Valószínüleg ezentúl Ausztriát nem kempingezve, fullig pakolt autóval 2 gyerekkel fogjuk bejárni, főleg nem júliusban :)).
A Weiss see-nél az ülőfelvonóra már nem mentük fel, mivel 0 fok volt, és két kardigánban már nem volt kedvünk nyitott felvonózni, meg a szél is rendesen fújt, és esett a hó is. Kedvünk, és talán időnk is van leírni az eseményeket, de a két hét alatt annyi helyen voltunk, hogy a feldolgozása még csak a második napnál tart. Azért igyekszünk.
Az előző válaszról lemaradt a fénykép, a Taxenach-i parasztgazdaságról, és itt egy fénykép a Weiss see-ről.
A 30 eurós ár egy paraszgazdaságban volt, ami pont olyan volt mint egy panzió. 2 felnőtt egy 7 és egy 3 éves gyerekre volt számítva, Taxenbach-ban. Igazából az ár 15 euró volt/fő/nap, de a két gyerekre nem kellet fizetni. Egy 3 ágyas zuhanyzós szobában voltunk elszállásolva, a WC- a folyosón volt. Gondolom azért is volt ilyen alacsony az ár, mivel rajtunk kívül nem volt más vendég, de egyébként is egész utunk alatt nem olyan túl sok külföldivel találkoztunk. És ráadásnak még a reggeli is benne volt az árban, ami aztán igazán bőséges volt, vacsoráig meg sem éheztünk. Cica, kutya, nyuszi és baromfik voltak a háznál és tehenek, de azok a legelőn voltak.
Egyébként egy-két napon belül felrakjuk az élménybeszámolót egy honlapra, a képekkel, ott minden részletesen megtalálható lesz.
Megjöttünk a Salzburgerlandi körútról. Nagyon szép volt, nagyon sok mindent láttunk. Az a kár csak, hogy senki nem mondta, hogy a Salzach völgye és a július hónap a legcsapadékosabb ausztriában. Szinte alig volt olyan látnivaló amit ne zuhogó esőben néztünk volna meg. A Salzburgerland kártya nagyon jól bevált, kiszámoltuk, hogy a 12 nap alatt 120.000 Ft-ot spóroltunk vele. Egyébként jó hideg is van arra, reggelente 5-7 C-volt, aztán felmelegedett vagy 11 C-ig! Egyébként kempingezni indultunk, de a csapadék és a hőmérséklet miatt átmentünk egy parasztgazdaságba (olyan mint egy panzió), és szinte ugyanannyiba került mint a kemping (30 euro/nap reggelivel 2 felnőtt + 2 gyerek). Fent a Weiss see-nél nagy hó van!
Nem siettem a tanácsadással mert sajnos én csak a Eisriesenwelt (Werfeni jégbarlang) ban jártam igy nem tudom osszehasonlitani a Rieseneishöhle jegbarlanggal.
Ha Hallstatba mentek az szerintem a Rieseneishohle fele viszi a dontest, de nezd meg a kepeket és az arakat a neten.
Szerintem biztos nehez az osszehasonlitas. Egyszer ugy is meg kell nezni mind a kettot.Tavaly Hallstatt -on keresztul jottunk haza de sajnos az anyagi es az ido korlatok miatt megint csak nem jutottunk be a DACHSTEIN i barlangokba.
Nem siettem a tanácsadással mert sajnos én csak a <A class=feher12 onmouseover="self.status='Ausztria > Jégbarlang > Eisriesenwelt (Werfeni jégbarlang)'; return true" onmouseout="self.status=''; return true" href="http://www.zseninfo.hu/ausztria/a_barlangok/werfen_jegbarlang.html">Eisriesenwelt (Werfeni jégbarlang) ban jártam igy nem tudom osszehasonlitani a
<P class=normal-arl><A class=feher12 onmouseover="self.status='Ausztria > Jégbarlang > Rieseneishöhle'; return true" onmouseout="self.status=''; return true" href="http://www.zseninfo.hu/ausztria/a_barlangok/rieseneishohle.html"> Rieseneishöhle jegbarlanggal. Gondoltam hatha mas mar jart mind a kettoben.
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>Hallstatt - Werfen 61 km
<P class=normal-arl>Ha Hallstatba mentek az szerintem a Rieseneishohle fele viszi a dontest,
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>de nezd meg a kepeket és az arakat a neten.
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>Szerintem biztos nehez az osszehasonlitas.
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>Egyszer ugy is meg kell nezni mind a kettot.
<P class=normal-arl>Tavaly Hallstatt -on keresztul jottunk haza de sajnos az anyagi es az ido korlatok miatt megint csak nem jutottunk be a DACHSTEIN i barlangokba.
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>www.dachsteinregion.at
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>Zsefe
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl>
<P class=normal-arl><A class=feher12 onmouseover="self.status='Ausztria > Jégbarlang > Rieseneishöhle'; return true" onmouseout="self.status=''; return true" href="http://www.zseninfo.hu/ausztria/a_barlangok/rieseneishohle.html">
Augusztusban feleségemmel és kislányommal Hallstattba indulunk 4-5 napra. Hála ennek a fórumnak, igen sok helyet megtaláltam, amit feltétlen meg kell látogatnunk. Most egy kérdésem lenne, kérném, aki tud, válaszoljon:
Anyagi és időbeni korlátok miatt egy jégbarlangot szeretnék megnézni. Melyiket érdemes: a werfeni Eisreisenweltet, vagy a hallstatti Reiseneishöhlét? Mi a különbség a két jégbarnag között látványban?
Párommal Ausztriába készülünk július végén, interrail bérlettel. Az érdekelne - mivel erre vonatkozóan nem találtam infot - , hogy amennyiben ottani "volánbusszal" akarunk utazni, az mennyibe kerül. Meg esetleg az is, hogy az interrail bérlet erre ad-e kedvezményt.
Ja, és sátras kempingekbe szeretnénk menni, úgyhogy ha valakinek van tippje, hogy hol szálljunk meg, az is jöhet :)
szep kilatas -> hohe tauern kirandulout (ez egy orszagut, ami jo sok szerpentinnel felvisz baromi magasra, es jol latni a Grossglocknert)
allatkert - Becs
kastelyok- hat ez mindenutt van, mert voltak olyan tahok, hogy nalunk mindent leromboltak, maguknal meg nem. Becsstol Duna mellett felfele van jo sok. Aztan Salzburg, aztan tovabb pl Kufstein.
Segítséget szeretnék kérni. Egy dunántúli nyaralás során három napra két éjszakára szeretnénk kimenni Ausztriába vonattal. Úgy gondoltuk, hogy egy éjszakát Bécsben és egy éjszakát Gratzban töltünk. Mivel vonattal és rövid időre megyünk ellég leszűkíti a lehetőségeke, ezért fordulok Hozzátok segítségért, hogyha tudtok nem túl drága szálláshelyeket ajánlani, örömmel venném.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy kismamával hova érdemes menni. Érdeklődési kör: régi várak kastélyok, szép kilátás, állatkertek. Olyan helyeket szeretnénk megnézni, ahol nem kell túl sokat gyalogolni.
Altaussee: Loser panorama úton fel lehet menni 1600-ra és ott egy kellemeset sétálni, gyönyörű a kilátás. Sóbánya 1,5 órás program, gyerekkel necces.
Hallstatt: sétálni egyet, fényképezni, sóbánya lásd előbb.
Toplitzsee-Kammerersee (Grundlsee végétől rövid gyaloglás, majd hajóval és csónakokkal): vízesés.
Obertraun (Hallstatti-tó DK-i csücskében): felvonó a Krippensteinre a Dachstein oldalában 2100m magasra. A barlangokat 2,5 évessel még kihagynám.
Bad Ischl: séta, Lehár villa és császári villa csak ha nyugis a gyerek (de az öreg Ferenc József dolgozószobájában ott van a szerb hadüzenet).
Salzburg: Mirabel kastély (a kertje is szép), Mozart-ház, Fellegvár).
Hajókázás bármelyik tavon.
Kerékpár-bérlés (gyereküléssel), és átkerekezni Altaussee-ba és vissza. Ha jobb kondiban vagytok, egy 1162m-es hágón át lehet kelni Bad Mitterndorfba, ahonnan Bad Aussee-n át kerékpárúton vissza lehet jutni a Grundlsee-hez, ez a túra dózerúton vezet, felfelé kissé kaptatós, de lefelé a völgy aljában ahol az erdőből kijön az út, volt egy kisvendéglő, ahol isteni csapolt sört mértek.
lalilalilali:
Arra gondolsz, hogy a Bärenschützklamm-on belül hol vannak ezek a vízesésesek, vagy arra, hogy hol van maga a Bärenschützklamm?
Ha az előbbire: az utolső három kép az útvonal legelején készült, nem sokkal a 6. parkoló után, még bőben a klamm fizetős bejárata előtt. A túraúttól jobbra, pár perc séta a parkolótól.
Most nyáron Grundlsee-ben (ami ha jól látom kb. 70 km-re keletre van Salzburg-tól) lesz a családi üdülésünk. Ha tudtok arrafelé (lehet kicsit odébb is) olyan programjavaslatot, megnézni valót, ami egy 2 és fél éves gyerkőccel is megvalósitható, akkor légyszi, ne titkoljátok. Köszi bármilyen tippet.
1 hetet Tirolban, pontosabban Fulpmesben (Stubaital) töltöttem a férjemmel, majd utána 1 hetet a vorarlbergi Gaschurnban. Silvretta-Montafon vidéke gyönyörű! A hegyek hatalmasak, nagyon nagyokat lehet túrázni, sőt több vadon élő mormotával is találkoztunk, miközben a sziklás vidéket jártuk.Fotó készült egy rakással, hála a digitális fényképezőmnek, több mint 700 fénykép készült a két hét alatt. Ha úgy alakul megpróbálok beszámolót írni, mi is történt a 2 hét alatt.
Az osztrák kemping árak kb. 22 euró /nap (2 gyerek 2 felnőtt sátor és gépkocsi). A következő honlapon keress: www.campsite.at Térképen kereshetsz, és rajta vannak a kempingek honlapjai is (azon pedig az árak). Jó nyaralást.
Mi St. Wolfgang mellett voltunk pár éve kempingezni, a Camping Berau-ban. Nagyon szép tiszta, a Wolfgangsee közvetlen partján fekszik. Olcsó, de konkrét árra már nem emlékszem. Ez nagyon jó helyen van Salzkammergut szempontjából, pár percre van Bad Ischl, na és persze St. Wolfgang, kevés autóútra Hallstatt, és egy csomó tó a környéken. Szóval szuper hely! Ha érdekel, irj egy mélt, és előkotrom a számlájukat.
Amúgy a kempinget úgy találtuk, hogy a Baross utca (Bp) elején lévő térképboltba bementem, nekik van osztrák kempingkatalógusuk (inkább könyv), amiből ajánlottak párat.
Még egy ötlet, az Osztrák Idegenforg. Hiv. honlapján keresd ki a a salzkammerguti régió Idegenforgalmi Irodáját, ird meg az igényeidet, meglásd, pár nap alatt elárasztják a postaládádat, és az e-mail ládádat ajánlatokkal. : )
Segítséget szeretnék kérni ausztriai nyaralás témakörében. A Salzkammerguti tavak környékére tervezünk egy hetes sátras-kempinges táborozást (fiatal pár). Van-e valakinek mostanság tapasztalata, hol érdemes kempinget keresni, milyen árak vannak, mit érdemes vinni (pl. kaját), mennyi pénzt kell vinni, hol érdemes váltani... Minden segítséget előre is megköszönök. Üdv: dvera
Június 30-án délután Nagyváthy Jánossal Budapestről Olaszországba, Trentoba megyünk személykocsival.
Még két hely van az autóban.
Szerény hozzájárulásért bárkit, bármeddig elviszünk.
Akit érdekel hívja a 30/362-1239-es, vagy a 20/913-3899-es telefonszámot.
Trentoból vissza július 5-én délben indulunk.
Úgy értettem a lájtost, hogy vaéami könnyebb túra, mert nem vagyunk valami nagy túrátok. Felvonnóra nem nagyon akarunk költeni, mert drága.
Megköszönném, ha segítenél. Köszike!
npann!
Én csak a felvonókkal kapcsolatos kérdésedre szeretnék válaszolni.
Tavaly én ülő liftes felvonon somán a kezemben felvittem magammal az akkor 1 éves fiamat. Igaz szorítottam rendesen magamhoz.:)
A kabinosban nincs gond, mert zárt.
Én az nlaci-né vagyok. Már fél éve beszereztük a salzburgerland kártyához tartozó brossúrát, az alapján próbáltuk összeállítani a menetrendet. Volt egy két látnivaló, amire csak kedvezmény volt (jégbarlang, sóbánya) ezeket kihagytuk költségtakarékosság miatt, remélem nem bánjuk meg.
Engem a gyakorlati kérdések érdekelnének a szervezéssel kapcsolatban, pl. hogy a különféle felvonók hogy működnek, kisebb (3,5éves) gyereket is fel lehet vinni?
A kempingezéssel kapcsolatban: milyen felszereltségűek az osztrák kempingek? Hogy lehet megoldani a mosást, főzést? Van -e hűtőszekrény, illetve a sátorhoz is lehet -e áramot kérni (aksi feltöltés)?
A harmadik kérdés az időjárás: tényleg nagyon változékony a hegyekben az idő? Számíthatunk rá, hogy akár naponta elázunk? Nyáron is lehet jégeső vagy köd vagy ilyesmi?
Két kédésem lenne.
1. A Tauerntunnel-en (BadGastein után) milyen módon és mennyiért lehet "átmenni".
2. A Grosglocknerstrasse-t szeretnénk megnézni, Zell am Zee-től. Milyen gyalogos lehetőségek vannak út közben, milyen szépségek, amit szerintetek feltétlenül meg kell nézni (2 idősebb szülővel mennék, így nem akarunk túl sokat gyalogolni) Esetleg valami magyar nyelvű honlapajánlat ezzel kapcsolatban?
A választás szupi!!
Kis figyelemre azért szükségetek van! Arra vigyázzatok, hogy a felvonók többsége, csak adott napokon megy!!Érdemes az első nap átnézni a kis brossúrát, amit ingyenesen lehet ugyi a kártyához kapni, elvenni!!És úgy felépíteni a túrát!Mi kimaradtunk jó néhány felvonóból, mert későn kaptunk észbe!:))
Ha javasolhatom, a St.Gilgeni Zwölferhorn-felvonót ne hagyjátok ki!!!!Szenzációs!!!!
Mi tavaly 10 napot voltunk másodjára Flachauwinkl-ben és onnan jártuk be a környéket.
Én teljesen szerelmese vagyok Ausztriának.
Ha érdekel valami, szívesen írok!
Ja mi ( két család) egy 2,5 és egy 3,5 évessel voltunk, mondanom sem kell mennyire élvezték!!
És akad egy délebbre, Fürnitzben is, a Bahnhofstrasse valahányban. Pontos cím holnap, ha nagyon kell. Én most ott vettem egy fatörzs oldalába faragott fejet. Neked mi kéne?
Gyalogtúra a gleccserhez: a gyerekek a lefelé úton még viháncoltak. Fölfelé indult a hiszti, de nem akartak ott aludni, tehát inkább jöttek. A felvonó csak félútig jár (az építés idején odáig érhetett a jég). Kicsit drágállottam (fölfelé 4 eur/fő), inkább felvonszoltuk magunkat valahogy, és a spórolt pénzt lihegve elvásároltuk a helyi souvenir boltban. Azóta is érzem a vádlimat, de a kölkök jobb kondiban vannak.
(Láttam egy apukát pici gyerekkel a nyakában, a másikat kézzel vontatta felfelé - iszonyat!)
A gleccser most is saras, köves. Kicsit pucolni kell, mire kilátszik a jég. Amúgy nagyon tetszett mindenkinek, a mamát meg is hógolyóztuk!
Skanzenban sajnos nem voltunk, azt a gyerekek kimondottan büntetésnek veszik, annyit láttunk már. Most pedig minden bizi kitűnő, nem szívattam őket - elég volt nekik a sok templom is. :-)
A Jungfernsprung vízesés környékét mostanában újították fel, előtte új parkoló, kilátó emelvény és fahíd, képes táblák és magyarázatok, patyolat budi. A felmenő út is újra építve, a vízesés alatt kis híd keresztbe, amin tök jól lehet zuhanyozni! Azt bezzeg élvezték, pedig a lépcsőmászás a gleccser után kimondottan szenvedés volt (mármint nekem).
A Savica vízesés is szépen csobog, de a többtucatnyi osztrák mellett nem adott sok újat Karintiából csak ezért nem érdemes átmenni. Nem lehet aláállni, túl közel sem, és persze ott is sok a lépcső! A felfelé út magasan a zubogó patak felett halad, nem túl jó a rálátás, és legfőbb bánatunkra: nem lehetett kavicsot gyűjteni. A környék viszont szép, sehol nem látott sziklás-köves erdővel.
Képek készültek minden sarkon, tele van a táskám a negatívokkal, délután adom le valahol.
(Van olyan hely, ahol egyből CD-re is teszik?)
Kiegészítés a programleíráshoz:
A Garnitzenklamm zárva van, mert az első hidat elvitte a tavaszi áradat. Az acéltartó szépen össze van hajtogatva kicsit lejjebb (azért a víz az úr), csak az első 2-300 m járható. A képeslapokat utólag nézegetve nem is annyira bántuk, nem feltétlenül rakoncátlan nebulóknak való. Viszont több kiló gyönyörű kavicsot gyűjtöttünk!
Savica-ról én is tudok írni, mert nemrég jártam ott :)
Igazából Szlovéniába már majdnem 8 éve minden évben visszamegyünk...
Szóval...
A vízesés ha jól tudom 57 méter magas, de lehet, hogy rosszul emlékszem, a parkolóból egy kb 20 perces séta vezet felfelé, az út végén egy kis fa épület van, ahonnan meg lehet a vízesést tekinteni.
Tavaly állítólag leégett, ezért újra lett építve, sajnos most már rácsos kapu is van, pedig régebben le lehetett sétálni egészen a vízesés tövéhez... (gondolom volt néhány baleset és azért zárták le)
egyébként maga a vizesés a Bohinj tó egyik végénél található
Tényleg sok helyen voltatok.
Jo kis ut. foleg kocaturistaknak , tavaly mi is megtettuk. Mit szoltak a gyerekek a le fol uthoz meg a gleccserhez?
Milyen volt most a gleccser ahol leertetek?
Tavaly koves, saras volt.
Maria Saal-ban bementetek a skanzenba?
Képeket csináltál?
Reszleteket irnal a Jungfernsprung vízesésröl meg a Savica vízesésről?
Mi a múlt héten ezt utaztuk végig 3 kölökkel (7,9,11 éves lányok).
Elég sűrű volt, néha hisztiztek, de tisztességgel végigcsinálták (jutalom fejében).
Szállás a Faaker See mellett (Drobollach).
1. Hermagor: Egger Alm, Garnitzenklamm, Weissensee, Millstatt: apátság, Gmünd, Maltal Hochalmstrasse
2. Grossglockner Hochalpenstrasse (gyalog le és fel a gleccserhez), Heiligenblut, Jungfernsprung vízesés, Flattach: Raggaslucht szurdok (Mölltal)
3. Bled, Bohinj tó, Savica vízesés, Tarvisio (mert hölgyekkel shoppingolni is kell)
4. Maria Saal, Burg Hochosterwitz, Friesach, Gurk: dóm
5. Rosegg vadaspark, Faaker See strand, Baumgartner höhe, Finkenstein
6. hazafelé útközben Güssing (Németújvár) strand
Több helyre zárás után érkeztünk, de azért be lehetett menni ingyen (pl. Maltal Hochalmstrasse, Raggaslucht). Most azért mentünk távolabbi úticélokhoz, mert a közeli helyeket már 3 éve bejártuk.
Karintia gyönyörű!!!
Sajnos nem mindenhol lehet megvenni a kartyat
vagy ha van nem lehet kartyaval fizetni csak kp.
Turista irodakban erdemes keresni de sok etteremben is aruljak (esetleg nem akarnak kartyat elfogadni csak kp-t)
En ketszer jartam vegig kocsival( nem kiszalva es megismerve) az Enns völgyét, nekem nem tetszett annyira mint ahogy az útikönyvek áradoznak ).
A Rauris völgye azonban szerintem csodálatos napokat (heteket) tudnék ott eltölteni.
Ha a gyerekek szeretnek gyalogolni turazni akkor szerintem nem suru a terved.
Szerintem
A Lammerklamm kb 2 ora.
Gollinger Wasserfalle kb 1-1.5 ora
A Salzachöfen kb 1-1.5 ora
Hellbrunn Zoo+vizijáték 1 nap
Burg Hohenwerfen min fél nap( madár roptetes)
Liechtensteiklamm kb 2 ora
Kitzlochklamm kb 2-3 ora
Rauris aranymosás (csak a gyerekek miatt nem nagy szam inkabb )
Az aranymosastol menjetek tovabb a Mautstraße Kolm-Saigurn uton a parkoloig akar csak egy rovid seta erejeig (vagy csak busszal tovabb lehet menni mi sajnos csak setaltunk a parkolotol) es vissza fele lehet mosni az aranyat
(pihenni).
A Rauris felvono kihagyhato.
Weisssee felvonó csodas helyre ropit, a kabinos utan ulovel tovabb lehet menni( tavaly nyáron vegig szokatlan meleg volt, de ezen amagassagon mar huvos volt az ido).
A Glossglockner Hochalpenstrasse kezdetenel van egy vadaspark.
Glossglockner Hochalpenstrasse + vadaspark 1 nap.
Oldtimer múzeum Kaprun el lehet nezelodni aki szereti a regi autokat es motorokat kb 1-1.5 ora.
Krimmler Wasserfalle ha vegig fol akartok menni akkor min. fel nap.
sziasztok:
Július elején megyünk 2 hétre Ausztriába.
szállás kempingek, úticél Salzburgerland, illetve odafele útbaejtjük Észak Stájerföldön a Gesause nevű tájegységet, Enns völgy (az útikönyvek áradoznak róla) volt már valaki arra? (Hieflau, Gstatterboden, Johnsbach)
Tervezett célok:
Halstatt-i tó, Gosau felvonó, Lammerklamm, Gollinger Wasserfalle, Salzachöfen, Hellbrunn Zoo+vizijáték, Burg Hohenwerfen+felvonó, Liechtensteiklamm+ felvonó, Kitzlochklamm, Rauris aranymosás+felvonó,Bad Hofgastein Alpentherme fürdő, Weisssee felvonó, Oldtimer múzeum Kaprun, Krimmler Wasserfalle, Glossglockner Hochalpenstrasse, Raggaschlucht
Salzburgerland kártyát persze veszünk
Két kisgyerekkel (7 és 4 évesek)
Szerintetek sűrű lesz?
Tudja valaki azt, hogy ahova érvényes a kártya ott lehet e kapni is (mi Gosau-ba kezdenénk)
Sziasztok!
Szeretném ha valaki segítene nekem! Ha valaki tud valami szép, de lájtosabb túrát karintiába a wörthi tó környékén, vagy Salzburg környékén, megköszönném, ha leírná itt nekem! Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszol!
5 napot voltunk Pünkösdig Karintiában, szállást most Annenheimben, az Ossiacher See partján kerestünk. A tó mindkét partja viszonylag magas hegy (majdnem 2000 méteres magassággal), a szállás a hegyoldalban volt, rálátással a tóra, egy aranyos vendégházban, fejenként 22 euro volt egy éjszaka + reggeli.
az első nap nagyrészt utazással telt el, sajnos az eső is esett, sőt még a második napon is, ezért olyan programot kerestünk, amit így is lehet csinálni. így találtuk meg a Terra Mystica nevű bányát, ami Bad Bleibergben van.
Igazából a túra nagyjából a bányászok életét mutatja be, milyen volt pár évtizeddel ezelőtt.
Az eleje nagyon élvezetes volt, egy elég hosszú több részből álló csúszdán kellett lecsúszni a barlangrendszer mélyére :)
harmadik nap a panoráma utaké volt, reggel elindultunk a Maltal - Hochalmstrasse-ra (Gmünd felől kell menni), nagyon szép volt, az út végén egy iszonyatosan nagy gát van, ami majdnem 200 méter magas és a lábánál 40 méter széles. Ott fent már elég hideg volt egyébként és simán havas ilyenkor.
onnan visszafelé a Nockalmstrasse-n jöttünk (Eisentratten és Ebene Reichenau között), ami ugyancsak egy nagyon szép út, míg az előzőért kellett autónként úgy emlékszem 15 euro-t fizetni, ez ingyenes volt :)
negyedik nap felmentünk a tavunk melletti hegy tetejére, ahova felvonó is megy, de mi autóval mentünk fel, 1800 méterig lehet menni, ott egy parkoló, onnan gyalog mentünk fel a hegytetőre, ahonnan nagyon szép kilátás van a tóra és nagyon sok sárkányernyős van, onnan indulnak, aztán a tó partján landolnak le.
a nap hátralévő részében a tó partján napoztunk és bele is mentünk a vizbe, bár nagyon hideg volt, viszont a nap már ezerrel sütött és jó meleg volt :)
utolsó nap elindultunk hazafelé, de még megcsináltunk egy jó kis túrát a Tscheppaschlucht szurdokban.
Naggyon szép volt, a belépő talán itt 6 euro lehetett fejenként. Ez egyébként Ferlachtól nem messze található.
Visszafelé lehet busszal jönni, ez benne van az árban.
Hát kb. ennyi volt ez a mostani.
Vasárnap viszont indulok a szlovén hegyekbe, ott most több lesz a gyalogtúra és rafting, canyoning is lesz :)
Zsefe: mi voltunk most egy ilyen nyári bobpályán !
Karintiában, Treffentől nem messze van egy az autóút mellett közvetlenül...
felfelé libegő viszi az embert, lefelé meg bobozhat.
a libegőnek 3 megállója van, egész fel lehet menni a hegy tetejére és lehet kirándulgatni is.
a bobpálya hossza ha jól emlékszem 1.1 km, 6 euro volt a libegő + 1 csúszás, de asszem lehetett 6 csúszásos csomagot is venni, akkor olcsóbb volt.
... a Lafnitz-völgy egy másik jelentős helyére Hartbergbe érkezünk.
... 360 m tszf magasságban vagyunk.
... formás kis város az erdőboritotta,szőlő ültetvényekkel tarkított Hartberg lábánál.
...........
Kirándulhatunk a Brühle-vízeséshez és a Schloss Klafenau nevű várkastélyhoz.
Sajnos csak ennyi infom van.
Más:
Érdeklődik valaki,
hogy hol vannak Ausztriában nyári bob pályák
Zsefe
A zseninfo-n találtam a Brühle vízesést Hartberg köelében. De se utikönyvben (Nyitott szemmel Ausztriában 6000Ft), se a neten semmit nem találtam róla. Tudja valaki hogyan lehet odajutni?
Üdv Laci
most tértünk vissza egy 5 napos osztrák útról.
idén Annenheimben volt a szállásunk a tó partján, nagyon szép kis hely :)
szállás 22 euro/fő/éjszaka volt kis vendégházban...
voltunk két panoráma úton idén is, meg egy jó kis kiránduláson is, bővebb beszámoló képekkel majd kicsit később...
Steinwandklamm - szombaton voltunk, nem volt ott senki, illetve volt ott nyilas, ott dobtam par aprot, megse menjek, mint egy koldus :) Szerint 1-2 EUR ha lenne ott valaki
itt megnezheted hogy innen kb. mit lathatsz (az elso kep)
Ha a kozelben vagytok vagy arra jartok erdemes ezt is megnezni.
Fol lehet menni taxival is, lefele az ut valamivel konyebb.
Cgo 146!
Mennyi volt a belépő a Steinwandklamm -ba ?
probalom most megnezni a lapodat de nem jon be.
Lehet hogy nalam van a hiba?
Folraktam nehany kepet amit tavaly nyaron csinaltunk
-db
Mar napok ota keszulok irni, hogy nagyon jok a kepeid.
kchabe
Tavaly voltunk Salzburgerlandban en nem emlekszem hogy lattunk volna stoppost, vagyis szerintem nem lattunk egyet sem.
De lehet hogy masnak mas a tapasztalata.
szeffi
Tavaly szerintem valaki azt irta hogy itthon is meg lehet venni. Mi ausztriaban vettuk meg.
Az elso ket helyen nem lehetett kartyaval fizetni.
felpillantó küllő
A parkolotol jol kiepitett uton szinte vizszintesen lehet eljutni a folfele vezeto uthoz.
Ez csak nehany perc, nem nagy tavolsag.
Salzachöfen
Sziasztok!
A krimmli vízesésről lenne egy kérdésem.
Van olyan látványosabb része, ahova idősebbek (80 év) is megerőltetés nélkül el tudnak menni, vagy nem érdemes erőltetni?
Úgy értem, hogy a kocsitól esetleg csak 1-200 m-t kellene menni.
Nagyon tetszik a topic, nem tudtam sajnos még végig olvasni az elejétől. Tudja-e valaki hogy itthon lehet-e venni Salzburgerland kártyát és ha igen érdemes vagy olcsóbb kint megvenni. Szeptember elején mennénk 1 hétre.
Sziasztok!
Vasárnap a Bärenschützklamm-ban voltunk. Szöveges élménybeszámoló helyett itt egy kis kedvcsináló fotóalbum (egy-két hétig elérhető). Igazán szép hely, remek egynapos program dunántúliaknak, vagy Graz, Bruck/Mur környéken kirándulóknak.
Cgo 146,
Köszi hogy betetted ezt a térképet! A bergsteigen.at oldalon rengeteg hasznos infót, leírást, fotót, térképet találtam jobbnál jobb túrákról, már alig várom hogy újra mehessek.
Mi a hétvégén a Kleine Raabklamm-ban voltunk, ezt túra helyett inkább egy kellemes (oda-vissza 4 órás) sétának nevezném a Rába-parton, de sok szépséget láttunk ott is.
Zsefe,
nemsokara felkerul az oldalamra (www.cuoresportivo.sk), addig roviden annyi, hogy a Myrafalle egy konnyu, par falepcsos szakasz a patak menten, kisebb vizesesekkel, a Steinwandklamm viszont egy (szamomra) eleg huzos vasletras szakasz
meg kb. 4-5 turat tudok itt elkepzelni: Baden, Mayerling, Seegrotte, Hohe Wand. Jo ki hely es tolunk nincs is messze, 50-60 km Becstol delre
Nagyon jo ez a forum, sok erdekes es hasznos infot talaltam itt.. pont ezert ugy dontottunk megsem korutazasra megyunk, hanem nekiindulunk kocsival es felfedezzuk a kinezett kornyekeket :)
Amit kernek, ha tudtok Salzburg, es Innsbruck kornyeken olcso apartmanokat(esetleg kempingeket, vagy kiado szobakat) akkor azokrol megkoszonnem az infot!
Neten nezelodtem mar, dehat nemet tudas is kellene hozza.. :)
Mi tavaly nyáron voltunk a Mondsee-nél. Az pont a Wolfgangsee mellett van. Lehetet fürdeni benn, jó meleg volt a víz.
Mi egyébként az egyéves fiúnkkal voltunk, és bizony keményen túráztunk is.
Itt tudod megnézni, merre jártunk: http://kep.tar.hu/pami/index.phtml?aid=27584776
Elnézést, lehet hogy hülye kérdést teszek fel de azt szeretném megkérdezni, hogy nyáron a Salzkammerguti tavak mennyire alkalmasak fürdésre?
A nyári vakációt tervezgetjük éppen és már régóta szeretnénk eljutni arra a környékre. A fürdőzés/strandolás nem elsődleges szempont lenne, de mivel a másfél éves kisfiunkkal mennénk ezért komolyabb túrákat nem tudunk bevállalni. Szóval a kisebb séták, városnézések mellett jó lenne egy kis pancsolást is beiktatni.
Leginkább a Wolfgangsee és a Traunsee környékét nézegettem, mindkettő nagyon szimpatikus lenne. Szerintetek mikortól érdemes menni? Júniusban még nagyon hidegek a tavak?
Nyáron szeretnék Ausztriában eltölteni pár napot (1-2 hét) férjemmel + akkor már 4 hónapos fiunkal. Jó lenne valami olyan hely ahol van lehetőség egy kis wellnessre is + a természet is szép, de kirándulni inkább autóval + babakocsival tudnánk csak.
Köszi
A VILÁG TÖRTÉNETEKBEN!
Értesítünk mindenkit, hogy elindult a www.barangol.hu cím alatt utazási élményekkel, véleményekkel, tanácsokkal foglalkozó oldalunk. Kérem, osszátok meg velünk az utazásaitok legjobb történeteit! Leírásokhoz címmel ellátott fotókat is küldhettek!
Cím, amelyre az élménybeszámolókat várjuk: info@barangol.hu
idén tavasszal is megyünk Ausztriába, azon belül is Fusch-ba, ami a Grossglocknerstrasse-hoz legközelebb fekvő kis falu :)
Sőt előtte még Szlovéniába is elmegyünk a Bohinj tó környékére.
Ezeket a helyeket mindenkinek csak ajánlani tudom!
Szervusztok!
Tavasszal szeretnénk kedvesemmel elmenni az Írottkő Natúrparkba túrázni. Azt tervezzük, hogy átsétálunk az osztrák oldalra is. Velünk szeretne jönni a barátnőm édesapja (77), aki úgy gondolta, hogy osztrák oldalon szeretne kicsit (pár nap) elidőzni, beszélgetni az ottani gazdákkal. Tudna-e valaki segíteni abban, hogy ajánlana egy olyan települést Ausztiában, ami nem esik messze a határtól, tudnak az ottaniak beszélni magyarul, és esetleg foglalkoznak falusi vendéglátással is? Esetleg címet is adhatnátok.
Előre is köszönöm!
Üdv: Víz
Szerintem vezető biztos nem kell, biztos van jelzett turista ut.
Kell venni egy térképet, es neki vagni.
Annak idejen azt olvastam, hogy busz jaratok vannak amivel vissza lehet jutni.
En is gondolkodtam hogy Marc. 14 - 15 alkalmas lenne hogy megnezzuk a Raabklammot,
aztan az idojaras miatt elvetettuk.
Vegul is konkretat nem tudok, volt egy prospektusom amit elo kene keresni.
Sziasztok!
A Raabklamm szurdokkal kapcsolatban lennének kérdéseim; nem tudom, járt-e már ott valaki közületek. Mindkét irányban járható a szurdok, vagy egyirányú? Önállóan is neki lehet vágni, vagy csak vezetővel?
A honlapon azt írják, hogy a szurdok végétől taxival lehet visszamenni a kiindulási ponthoz, illetve túravezetőt javasolnak. Ezeket, ha nem muszáj, nem venném igénybe :)
Szia,
ne izgulj különösebben. Egyedüli fontos dolog, amit jó, ha elöre lefoglalsz, az a szállás. Interneten könnyen lehet találni. Bérletet még a síelés napján reggel is vehetsz minden síhelyen a sílift pénztárainál. Ruhabérlésröl nem tudok, de síléc kötéssel és -cipö minden síhelyen bérelhetö.
Ha valamelyik keresögépen felhívsz síeléssel kapcsolatos osztrák oldalakat minden felvilágosítást megkapsz az árakat és az odajutást illetöen. Ausztriában a tömegközlekedés mindenhol jó, ha kocsival mentek, akkor meg nem is lényeges.
Hasznalni fogod az utleveledet meg, majd ha nem Ausztria fele indulsz el, vagy valahova mashova mesz. Schengeni tagok meg nem leszunk, ezt mindenki elfelejti.
Tavaly majusban kigondoltam, hogy csinalunk egy hosszu 7veget Ausztriaban. Vegul olyan jol sikerult, hogy maig eletem egyik legnagyobb elmenyekent tartom szamon. Tovabbi info a www.cuoresportivo.sk oldal utazas szekciojaban
Tudnátok nekem budapesti utazási iroda nevet (esetleg címet is) ajánlani, ahol kimondottan síutakat szerveznek?
(Egy 10 fős csapatnak vállaltam el, bár jómagam még nem síeltem.)
Mire kell ügyelni ilyen út szervezésénél? Gondolok itt arra, hogy pályabérletet hol kell venni, ruhát kölcsönözni, mit mondjak annak, aki oktatást akar igénybevenni?)
Az ágyat vagy ruhákat is? :)
Szerintem akkor menjetek el máshova is, gyögyörű Ausztria.
Az állatkertet meg egyenesen melegen ajánlom, és imádom a kertben sétáló szelíd mókusokat is... már úgy szeretném újra látni őket!
Szioo :) lebuktál! :)
Én is Ausztria-"fun" vagyok és mi is szeretnénk idén Karinthiába menni, de csak ha már jó idő lesz, addigra meg már EU tagok leszünk.
Útlevél téren nem nagyon tudok segíteni, valaki nekem is megmondhatná, mi lesz a le nem járt útlevelekkel az EU-ban :)
sziasztok!
Ausztriába szeretnék utazni, de lejárt az útlevelem és így az euba lépés elött már nincs kedvem megcsináltatni. csak a belépés után lehet az újfajta személyivel Ausztriába menni, vagy már most is?
elöre is köszi:-)
Sziasztok!
Már egy pár hónapja kérdeztem, hogy tudna-e valaki jó szállást mondani nekem Ausztriában. Akkor egy picit lecsitult a dolog, de most ismét fölmerült, hogy hova kéne menni. Február-március környékén lenne esedékes az utazás.
Olyan hely érdekelne, ahol nem csak síelésre, szánkózásra van lehetőség, hanem egyéb kikapcsolódásra is, mint pl. uszoda, szauna...
Kérlek segítsetek!
Köszi szépen:Anna
Tavasszal készülök Ausztriába és Bajorország déli részére. Szilárd elhatározásom, hogy Berchtesgadenben a sasfészekbe is el szeretnék jutni. Többen írtátok, hogy jártatok már ott. Érdekelne, hogy ez egész évben látogatható vagy csak egy bizonyos időszakban?
Előre is köszönöm a segítséget.
megfagyni az alföldön is ugyanúgy lehet, csak ott nem találnak rá az emberre:-(((
De még mindig jobb, hogy így járt, semminthogy kaszált volna esetleg el egy ártatlan deszkázót, síelőt, remélem kemény büntetést kap, először is egy 10éves kitiltással ausztria területéről.
Inkább már megint egy magyar, aki bajba került... komolyan mondom, honfitársainknak inkább az Alföldön kellene szánkón húzniuk egymást, ha téli sportra vágynak...abból nagy baj nem lehet, és még részegen is lehet csinálni...:-))
"A libegőkkel, hegyi vonatokkal fel lehet menni léc nélkül is, panorámát nézni, sétálni, ugye?"
Természetesen fel lehet menni mind a két helyre (Kaprunban középállomás is van), de sétafikálni nem igen lehet a gleccseren, ahhoz hágóvas is kell. Bár oda elsősorban sielni érdemes elmenni télen.
4en szeretnénk elmenni február elején Kaprunba vagy Zell am Seeba 5 napra. Tudtok vmi. jó appartmant? Amit ajánlotok?
A libegőkkel, hegyi vonatokkal fel lehet menni léc nélkül is, panorámát nézni, sétálni, ugye?
Sziasztok!
Én egy olyan honlapot,v "bármit" keresnék,amin sok osztrák hegyi szállást találok!Tudtok ilyet?:)Vagy ha vki tud egy jó helyet,ahol volt,és azt elmondaná nekem,nagyon megköszönném!De csak a hegyekben!:)
Kutyát szeretnénk vinni!
Köszi a segítséget!
Üdv. Anna
Ezt nem is azért írtam neked...
Az volt a célom, hogy egy kicsit átfogóbb képet, talán tanácsot adjak legközelebbre. meghát, én arrafelé csak azt "ismerem". már Salzburgra is szinte alig emlékszem.
a sóbányáról annyit, hogy gyerekekkel nagy atrakció az egész, t.i. végig lehet csónakázni a barlang alatti kistavon, ahol olyan alacsony a plafon, hogy csak lehajolva lehet ülni a ladikban.
+ le lehet csúszni azon a sínpáron, ahonnan anno a bányászok a csilléiket indították.
persze, lehet ott mászkálni és csodálkozni napokig.. sajnos nekünk annyi nem volt. ugyhogy csak kőnigsee és sasfészek volt.
Sóbánya is van ott?!?! a francba... ha tudtam volna.:O)))
ez itt egy kicsit off, de:
megjártad az egész környéket?
ha nem, esetleg tudom ajánlani a Sasfészek-túrát, a Jennerbahnt a Jenner-csúcsra, a sóbányát Berchtesgadenben, a Königseet és a St Bartolomäból induló, a gleccserhez vezető túrát.
leírhatatlanok voltak mind egytől egyig.
ezúton szeretném megköszönni az ittenieknek eme ajánlatot.
A Dachsteinen kívül mindenhez, amit ajánlottam csak benzin kell, az sem nagy távolságra. Aki viszont Salzburgban van, annak valszeg az a +2-3000Ft nem okoz problémát.
A Dachstein árakról most nem tudok pontos árakat, mert én régebben voltam ott, de szerintem azok sem olyan lehetetlen összegek, bár tény, hogy magyar átlagkörülmények közt ütősnek számíthatnak. Ettől mondjuk még nem árt, ha tudja az ember, hogy van ott ilyen lehetőség is.
A Wolfgagsee valóban gyönyörű, nekem is a kedvencem, De ezen kívül bármelyik a környéken levő tó szép, így a Traunsee, vagy a Hallstatti-tó. Itt van egy gyönyörű jégbarlang. Ha érdekel egy gleccser fel lehet menni a Dachsteinre is. Fel lehet valameddig menni ezen az oldalon is, de a másik oldalról (Schladming felől) érdekesebb (Südwand). Ezen kívül én még megnézném Bad Ischl-t, valamint átmennék Németországba Berchtesgadenbe.
mondjatok lécci egynapos túraútvonalakat salzburg környékén, amit esetleg hóban is le lehet gyalogolni!
valamint hogy fogadják ilyen helyeken a kutyákat?!
a parkok területére be lehet vinni őket?
Egy héttel ezelőtt, szeptember 19-én adott utoljára életjelet magáról az a szombathelyi hegymászó, akit jelenleg is keresnek a hegyimentők a karintiai Alpokban. A fiatalember előző nap érkezett vonattal érkezett Mallnitzba, hogy Ankogel és Hochalmspitze környékén túrázzon. Pont akkor állt be a rossz idő, hatalmas köd keletkezett, valószínűleg ezért kellett megváltoztatnia az eredetileg tervezett útvonalat - mondta az [origo]-nak Nagy Sándor, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség elnöke, aki szerint az eltelt egy hét nem jelenti azt, hogy fel kell adni a reményt.
Az osztrák hatóságok vasárnap beszüntették annak a magyar hegymászónak a keresését, aki szeptember 19-én tűnt el a karintiai Alpokban. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a hatóságok attól tartanak, hogy a 28 éves szombathelyi férfi egy gleccserszakadékba zuhant. A hatóságok nem tervezik, hogy felújítsák a keresést.
Kis villámtúra volt, 3 nap, de megérte. Annyit gyalogoltunk, mint itthon egy hét alatt. És főleg fölfelé, meg lefelé. Terveztünk egy libegőt is, de azt mondták ne induljunk el, mert fenn már hófúvás van, és -4 fok. (ez 2500 m környékén lett volna)
A Grossglockner sikerült viszonylag tiszta időben látni.
Én is megérkeztem Ausztriából, ahol nagyon jól éreztem magam. Köszönöm mindenkinek a sok információt az időjárással, költségekkel stb.. kapcsolatban! Mindnek egytől egyig hasznát vettem.
Fotókkal majd én is jelentkezem.
Grognard:
Szóval Kals-ban voltál! Milyen volt? Hány napot töltöttél ott? Mit néztetek meg?
A kép feltöltéshez útmutató:
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb lehetőség, ha a www.Webshots.com-ra teszed fel a képeket.
tehát a jobb felső sarokban van a SIGN UP. Kitöltöd és egy perc sem kell és kezdheted feltölteni a képeket, hogyan...? Regisztráció után kattints a bal oldal tetején lévő webshots feliratra...a főoldalra kerülsz... válaszd a MY PHOTOS fület... CREATE NEW ALBUM opció... majd ha megvan (ki ne pipáld a private opciót :-)) akkor... ADD PHOTOS... kitallózod (megkeresed a cd-n vagy a gépen, ahova mentetted) és már nyomhatod is az feltöltés gombot. Közben adhatsz nevet a képnek meg leírást és kész mi meg fél óra elteltével láthatjuk. 24 kép fér 1 albumba, tehát ha betelt, akkor csinálj új albumot, azt hiszem 10et lehet 1 felhasználónévvel.
Végül pedig megadod az albumod linkjét itt, a fórumban. Sok sikert!
Most jöttem vissza Kals am Grossglocknerből. Ha valaki megmondja, hogy kell képeket felrakni, (akár emailben is) szívesen bemutatok néhányat.
Nagyon jó volt, csak néha kicsit fárasztó...
A turista magazin legutolso szamaban van egy cikk a Schneebergrol es egy masik egy ottani menedekhazrol a Fischerhutterol, amit evek ota egy magyar par uzemeltet. Erdemes elolvasni.
Nehány evvel ezelott, oktober kozepen jartunk a Schneebergnel.
Egy napos turat terveztunk.
Hajnalban indultunk Sarvarrol .
reggel elertuk a kis vasut elso jaratat,Puchbergben szepen sutott a nap.
A vegallomason eros szel es havas eso fogadott, igy nem sokat lattunk es az elso jarattal lejottunk.
Sajnos azota sem sikerult ujra eljutni oda.
Azota (sajnos) mar modern vasuttal lehet fol menni, a regi ritkabban jar.
Egy Schneeberget ismerek Also-Ausztriaban van, Becsujhelytol kb. 30 km-re, szoval egesz kozel a magyar hatarhoz. Egy fogaskereku vasuttal is fel lehet menni a hegyre. Persze nem egeszen a csucsig, a hegyi vegallomastol szep kulonbozo nehezsegu turat lehet tenni. A hegyen tobb kellemes menedekhaz is van. A fogaskereku egyebkent Europa legregebbi ilyen vasutja. Puchbergbol indul, ez egy szep kisvaros, szep to, marcipan muzeum.
Az az igazsag, hogy nem emlekszem, csak arra, hogy draga volt, de megerte. Meg hogy osszemerheto volt a tobbi hegyi kirandulas (pl. libego, drotkotel vasut) araval.
Viszont errol eszembe jutott meg egy szep hely arrafele: Zugspitze, ez a csucs pont az osztrak-nemet hataron van, es egyben Nemetorszag legmagasabb csucsa. Erdekes, hogy a csucson van egy szabalyos hatarallomas az EU elotti idokbol, amit persze most mar nem hasznalnak. Drotkotel vasuttal lehet felmenni, es a nemet oldalrol van egy szep keskenynyomkozu vonat is. (Innen a csucs neve is.)
Innen - szinten a nemet oldalon kb. 15 km. a Lindenhof-i kastely, ami 2. Lajos egyik kastelya, es kis ekszerdoboz, gyonyoru egy szemelyes kastely - szo szerint - a maganyos es elegge kulonc kiraly egyik kedvenc helye. Szep park, japan teahazzal, barlangszinhazzal. A 19-20. szazad fordulojan epult, korabeli hugh tech, pl villanyvilagitas, elektromos felvono, ilyenek. A kiraly lelkivilagat tukrozi pl. az ebedlo, ahol az - egy szemelyes - asztalt egy felvonoval le lehet engedni a pincebe, ott a szolgak megteritettek es felhuztak az ebedlobe, igy a kiraly meg veluk sem talalkozott.
Ez igy egyutt egy szep 1 napos kirandulas, ha ember szallasa valahol Zell am See kornyeken van.
Egyre gyakrabban kerulnek elo a kozep ausztriai helyek. Az egyik kedzencemet viszont hiaba keresem. Kaprun. Itt volt nehany eve egy nagy tuz a foldalatti sikloban, majdnem mindenki meghallt aki a kigyulladt vonatban volt. Errol aszomoru esemenyrol biztosan mindenki hallott. Nem is ezt akarom ajanlani.
Kaprun felett a volgy vegebol indulo busszal kozelitheto meg a vizieromu. (Magankocsival nem lehet odamenni, azt az ingyenes parkolohazban kell hagyni.) Mar maga az ut is fantasztikus. A busz visz kb. 5 km-t, majd at kell szallni egy hatalas felvonoba, amivel szabalyosan felhuznak a hegyen. Ennek meretei lenyugozoek, a duzzasztogat epitesekor hasznaltak, kb 100 ember fer bele, nyitott, a kilatas pazar. A felso "vegallomastol" indul egy ujabb busz, ami elvisz a duzzasztohoz. Ez egy lelegzet elellito szerpentin, a soforok pedig igen sportos stilusban haladnak. Tenyleg csak eros idegzetueknek valo, de a taj gyonyoru. Itt mar majdnem 2000 meter magasn van az ember. Lehet innet turazni, muszaki erdeklodesu emberek belulrol is megnezhetik az eromuvet, vagy csak meginni egy sort a teraszon, csonakazni a tavon. Furdeni nem, de az augusztusban is plusz 2 fok koruli viz miatt ez nem igazan baj.
Azert is erdemes megnezni, hogy lassuk, hogyan kell egy ilyen hatalmas muszaki letesitmenyt ugy megcsinalni, hogy az eredmeny esztetikus, sot egyenesen szep legyen, a termeszetet pedig szinte teljesen helyreallitani.
Heiligenblut, Grossglockner.
Kedvenc helyem, már voltam egy párszor az Hochalpenstrassen.
Mormotát is etettem már a kilátó alatt, volt, hogy olyan bátrak voltak az emberrel szemben, hogy szinte a kézből vették el a kaját!
Meg is látszik rajtuk, hogy sokat esznek, némelyik igen dundi.
De imádom őket, aranyos állatok nagyon.
Nekünk szerencsénk volt, mert végig jó idő volt,
sőt kifejezetten meleg.
Az Edelweiss-on kicsit fújt a szel es a jó idő ellenére már hűvös volt du 6 felé.
A kanyarok még csak csak elmennek, de a több km es lejtős út!? ( talán több mint 14 km)
A vadaspark parkolojában amikor megálltunk lehetett érezni a fék szagot.( A vadasparktol többet vártam). Mi csak ezutan indultunk a strassera.
Fölfelé menet több helyen megálltunk nézelődi,az egyik parkoloban egy Ford lakóautónak az összes disztárcsája le volt szedve , várták hogy lehuljenek a kerekek.
Lefelé vannak táblák: figyelmeztetés hogy ellenorizze a feket. Ezt nem ertem azota sem mert ha nem jo a fekem akkor mar reg a szakadekban lennek.
Kiscipő irta a gleccservasút oda-vissza 7E, egy útra 4E (és akkor lent alszol a jégen?)
Mi gyalog mentünk le és föl , nem olyan vészes .
"Van tipped, hogy mivel tudom kiemelni az ég kékjét? (valami UV, vagy polárszűrőt emlegettek anno a tanfolyamon)(nekem egy tükörreflexes gépem van - nem digit)"
Az UV szűrő a jó, de ezt használhatod még víz, üveg, stb. fényképezésére is. Ui. a csillogást kiküszöböli, de lehetőleg 200 ASA alatti filmet ne használj, ehhez a szűrőhöz.
Kedves Bejjus, örülök, ha tetszenek a képek. Mi egy 2,8 megapixeles Olympus kompakt digitális géppel mentünk, csináltunk napi 200 képet maximális felbontásban (amit a neten látsz, az már jelentősen kicsinyítve van), és vittünk egy notebook-ot is, ahová esténként áttöltöttük a képeket. Kis feleségem most válogatja, hogy melyekből legyen papírkép is. A filmes tükörrefissel szerintem szuper képeket fogsz csinálni, de a szűrőkhöz sajnos nem értek. Most megnéztem a saját képeinken, az ég tényleg szép kék, szerintem szűrő nélkül is szép, sőt, amikor kis tavat fotóztunk fentről, hegytetőről, a vízben nagyon visszatükröződött a kék ég, pedig élőben nem is látszott kéknek az a tó, csak utólag, a képen.
Pami2002:
Sajnálom, hogy rossz időt fogtatok ki a Grossglockneren. Én is tartok ettől. Annál is inkább, mert -noha nagy Ausztria járók vagyunk- erre a környékre még sosem jutottunk el és már régóta szeretném látni.
kiscipő:
Nézem, nézem a sok csodaszép fotót! Milyen gépet használtál? Van tipped, hogy mivel tudom kiemelni az ég kékjét? (valami UV, vagy polárszűrőt emlegettek anno a tanfolyamon)(nekem egy tükörreflexes gépem van - nem digit)
Grognard:
Örülök.: ) Ja igen, az alap website a www.farmholidays.com, ez egész Ausztriát befogja, amit irtam, ugye az az egyik alsite-ja..
Ugyan nincs kozvetlenul a Shcneeberg mellett, de tul messze sincs: Baden mellett az erdoben van a Rudolfshof nevu vendeghaz, 3 db 2 agyas szobaja van, 24 euro fejenkent, prima konyha, szep kornyezet.
A krimmli vízesés Zell am See-től nyugatra kb. 30 km-re fekszik, természetesen Krimml mellett:-))
http://www.wasserfaelle-krimml.at/
A klammoknál a víz (patak) jó sok idő alatt függőlegesen kettévág, áttör egy hegyet, és te végigmész a szurdokon, és nagyon sok szépet látsz ott:-)) Vannak fenn képek a klammokról is..
Az a helyzet, hogy nem Gabinak hívnak, és szerintem eszembe sem juthatott gabiként regisztrálni magam, de lassan megszokom az új nevemet.
Bejjus: amennyiben hazafelé Salzburg felé gyüttök, akkor nagy hiba volna St.Wolfgangot (50 km Salzburgtól, nem az autópályán) kihagyni!! és mondjuk én akkor az autópályára Traunkirchen érintésével mennék vissza jól
Mi is fenn voltunk a Grossglockneren.
Sajnos pont azon a napon lett rossz az idő. Az Edelweiss-on semmit nem láttunk, mert teljesen beborított minket egy felhő. :(
Felkészítettek minket a sok kanyarra, meg lejtőre, emelkedőre, de azt hiszem valahogy másnak képzeltem. Na nem rossz értelemben.
Havat a Hoctor-nál láttunk. (Van róla kép a kép táramban).
A fiam rosszul lett. Szegénynek borzasztó hányingere volt.
Mikor felértünk a Ferenc József kilátóhoz, akkor azt mondtam, hogy még szerencse, mert még néhány kanyar, és itt kiszállok, és nem megyek tovább. Rettentően elegem volt. Azt nézegettem, hogy hol tudnánk visszafelé menni, hogy ne kelljen ismét arra. Aztán visszafelé nem is volt olyan szörnyű. Leszámítva, hogy a Hoctornál olyan sűrű felhőbe értünk, hogy a kocsi orrát is alíg láttuk, és több km-t így kellett megtenni.
Azt azért sajnálom, hogy a gleccserre az eső miatt nem jutottunk le.
Most már értem. Egyébként a 26 eurós belépővel egy napon belül akárhányszor átmehetsz a fizetőkapukon (tehát vissza is tudsz jönni), és 35 euróért pedig olyan belépőt kapsz, ami sok napra érvényes (szerintem 7-10, a feleségem szerint 30 napra). Hogy északra lejtene? Hát a legmagasabb pontja az Edelweiss., onnan mindkét irányban lejt, de bárhonnan is mész, sokat fogsz fölfelé is és lefelé is menni. Mi északról mentünk fel, talán tényleg igaz, hogy úgy hosszabb volt az emelkedő (tehát délről hosszabb lenne a lejtő), de nem kell félni, úgyis megálltok a 40 km alatt vagy hússzor:-))
Időjárás: Zell am See-ben a minden reggel úgy indult, mint itthon a "legundorítóbb novemberi takony", 9-ig a magasabb fák koronája sem látszott ki a ködből. Aztán 11-re mindig jó idő lett, szóval nem hajnali program a Grossgl. Ha lesz kábelTV a szálláson, nézzetek bele, mert kb. hat csatornán élő kamerás közvetítések vannak a turisztikai helyszínekről, pl. a Grossgl. egyik megállójáról is, így megnézheted, milyen az idő 2000 m magasan. Heiligenblut-ban nem voltunk.
Kiscipő:
Irtad, hogy Zell am See tök közel van a Gr.gl-hez, és elég ott megszállni. A tervünk az volt, hogy vhol Körmend-nél átlépve (tehát délről) a határt megyünk Klagenfurt-Gr.gl-ZellamSee-ig, ott 4 napot leszünk, és onnan kirándulgatva megnézzük Insbruck+Kufstein+Kitzbühel-t, majd a végén Salzburg fele az A1-en jövünk haza. Ez azért lett igy, mert nem akarjuk 2x kifizetni a Gr.glstrasse útvámot, meg reménykedünk, hogy az egyszeri lefelé menetet (ugye É felé lejt?) jobban birja a kocsi. A Gr.gl. közv. közelében meg azért szállnánk meg, mert két nap ottléttel több az esély, hogy napsütésben, ill. esőmentes napban lesz részünk.
Tényleg, ti voltatok Heiligenblut-ban?
Bejjus, nekünk is Zell am See-ben volt a szállásunk, a pont a Grossglocknernél van, annál nem kell közelebb menni hozzá. Még annyi, hogy visszafelé, ha nem állsz meg sehol, kényelmesen végig lehet menni az úton 1 és negyed óra alatt.
Árak, amíg friss a tudás:
-Grossglockner 26E/személyautó, a gleccservasút oda-vissza 7E, egy útra 4E (és akkor lent alszol a jégen?)
- Krimmli vízesés belépő 1,5E, parkolás 3,4E/nap, iránytaxi fel a vizesés tetejéig 10,5E (mi gyalog mentünk)
-Kitzlichklamm beugró 2,8E, parkolás ingyen
-LiechtensteinKlamm belépő 3E, parkolás ingyen.
A.kárki:
Pont erre gondoltam, meg arra, amit kiscipő leirt, hogy mennyi idő az út, mert szegény kis öreg Renault-nk nem tudom, hogy birni fogja -é.
Ja igen, Zell am See-nél találtam a 4 napra szállást 37 Ójró-ért/nap, jó, nem? :o))) Az Endreinigung 30, de ez egy család háza, amiben 3 apartman van, nem tudom,hogy ezek olyan kidumálható fajta -e..
Már csak Klagenfurt környékén kell egy az 1. éjszakára, meg a 2.-ra a Grossglockner környékén.
A Lonely Planet magyar nyelvű Ausztria kiadványáról mi a véleményetek? (Nekem a Panoráma nagyon nem jött be.. : (
No szóval, felraktam néhány száz képet az ausztriai kirándulásról a következő címre (a személyes képek kivételével mindet felraktam):
www.tar.hu/kiscipo
Mivel ez az első ilyen próbálkozásom, a minimál igénytelen kivitelezés ellenére kérem óvatosan a kritikákkal, egyben áruljátok már el nekem, hogy a tar.hu miért szólít engem Gabinak?
Ilyen terveim nekem is voltak... : ) Na, ebben meg én tudok segiteni, nézd meg a net-en a
www.bauernhof.cc
-t, itt tiroli szállások vannak, ami szerintem mindenütt hegyes területű tartomány, és igazi parasztházban nyaralhatsz. Van prospektusrendelés, én napok alatt megkaptam. Benne van az összes ház, árral,szolgáltatásokkal,fotókkal.
Talán a www.austria-tourism.at-n lehet rendelni "almhütte"-s (hegyikunyhó) prosit...
Stajerorszagban ket olcso szallas jut eszembe, az egyik Grazban a Bauernwirt. Ez egy kicsi nagyon egyszeru de eppen ezert baratsagos es csaladias fogado. Eleg messze van a varos kozpontjatol (bussza kb. 15 perc) de kozel az autopalyahoz, csendes helyen, csaladi hazak kozott. Ha nem vagytok kulonosebb luxusra, szerintem jo hely. A konyhaja pedig egyenesen szuper. tel: 0 316 283432 cim: Härterstr. 143. Ketagyas szoba egy eve 40-50 euro volt.
A masik St. Radegrundban van a Pansion Budapest, itt szemalyenkent szinten egy eve 26 eurot kellett fizetni. A haz 110 eve epult, nagyon hangulatos annak aki szereti az oreg dolgokat. Budapesthez semmi koze, kiveve par kisse giccses huszar portret a falon. A konyha eros kozepes, de a pincer kisse mogorva. A falu Graztol kb. 25 km-re eszak-keletre van. Egy szep es kellemes udulo falu. Ennek a telefonszamat nem tudom, de van e-mail cimet meg lehet talalni az interneten.
Sziasztok,
ugyanez érdekelne engem is. A Párommal mennénk ki egy hosszú hétvégére Stájerföldre. A neten talált szállások elég borsos áron vannak. Ha valakinek van ötlete, ne tartsa vissza;)
Sziasztok,
Szeretnék Ausztriában pár napot eltölteni, amolyan alpesi, milkareklámszerű, hegyek közt lévő parasztházban.Lenne valakinek valami címe, tippje?
Köszi
Kedves Bejjus,
nekem a Grossglockner-strasse volt a legnagyobb élmény. Persze, hogy simán végig tudsz menni rajta, de szerintem szánj rá egy egész napot (nekünk öt órán át tartott végigmenni az egyik irányban, de ez attól függ, mennyit nézelődsz). Szerintem egyetlen igazán húzós rész van: ha felmész az Edelweißspitze-re, oda még keskenyebb és meredekebb út visz fel, nagy a forgalom, és nehéz leparkolni, de szép időben jó a kilátás (és ha felfelé egy biciklist előzöl, és szembejön egy őrült cseh, akkor vigyázz, mert én is majdnem összeütköztem vele:-)). Havat tényleg csak láttunk, a magas csúcsokon, de az út mentén már nem volt. Mit érdemes megnézni? A Grossglockner-strassén szinte mindent, főleg beleértve a két letérő utat. A Ferenc József kilátót nem önmaga miatt, hanem azért, mert a gleccsernél van, és ha tehetitek, menjetek le a gleccserhez is (nekünk nem jutott rá idő).
A képeket hamarosan felrakom.
Drága Bejjus! a 40 körüli apartman ár reális (szoktak endreinungot fizettetni, meg kell próbálni kidumálni, hátha sikerül, ha tisztán hagyjátok ott a helyet) a könnyű volt-e feljutni alatt mit értesz? aszfalt út megy 2500 fölé, jó meredek, fölfelé a kuplung lefelé a fék ég, de amúgy sima, nem a Tamirban jársz! :) szerintem szerezz be egy úti könyvet is vannak benne hasznos infók (pl. libegők)
Egy három fős apartman kb. 38-50 Eu között mozog. Mi júliusban 40 Eu-ért voltunk Tirolban (Mayrhofen). Nagyon jól felszerelt és klassz hely volt.
Kiscipő!
Vszínű, hogy mázlitok volt, mivel én már több mint tíz éve járom az Alpokat, és sajna csak mormota füttyöt sikerült "látnom" eddig.
A.kárki:
köszi, rácuppanok az oszták netre! Te mennyit tippelsz apartman/nap árra (3 fős)?
Kiscipő:
Mesélj a Grossglocknerről! Milyen volt? Könnyű volt feljutni? Milyenek az árak? Lehet menni ilyen lengőkabinos libegőkkel? (-fogalmam sincs hogy hivják.)Végigmentetek a Hochalpenstrassén? Láttatok havat? Mit érdemes megnézni ott (irtad a Ferenc József kilátót..)?
Ja, és mi láttunk mormotát, kettőt is, a Grossglockneren, a Ferenc József kilátó alatt. Másnap a velünk egy panzióban lakó más magyarok négyet is láttak. Szerencsénk volt, vagy az osztrákok turistacsalogató mormotákat sétáltatnak a frekventált helyeken?? Le is fotóztuk, a videón pedig egész közel lehetett hozni őket.
Sziasztok. Tegnap előtt jöttünk meg kis nyaralásunkból, aminek második része egy 5 napos ausztriai turné volt, Zell am See központtal. Voltunk Grossglockneren, a Krimml-i vízesésnél, a Liechtensteinklamm-nál és a Kitzlochklamm-nál, valamint beugrottunk Bad-Gastein-be, ami elég jól néz ki. Több száz kép készült, ha érdekel benneteket, feltöltöm.
1. teljesíthető
2. hívd fel az osztrák idegenforgalmi központot, ingyen küldenek egy rakat prospektust találsz bennük ajánlatot dögivel, de nézd a neten (austria.at) lehet találni, ferienwohnungot keress, az a legkedvezőbb
3.idő: szinte biztos, hogy minden nap esni fog, legalább egy keveset, utak, teljesen ok.
A tisztasággal kapcsolatban:
Nem teljesen érthető számomra, hogy miért, de én úgy látom, hogy ott is és idehaza is az a tendencia, hogy a vidék, mindíg tisztább mint a nagyváros. Legyen az Salzburg vagy Graz, észrevehetően piszkosabb volt, mint azok a kisvárosok (Zell am See, Maishofen, Werfen, Golling, stb. ) amelyekben jártunk.
Igazából azért nem értem, mert a túristaforgalom ha az arányokat nézzük, ugyanakkora. Talán a kisvárosok lakói inkább a sajátjuknak érzik a települést és jobban figyelnek a környezeteükre mint a nagyvárosiak, és ezt látva a túrista is jobban odafigyel?
Mindenesetre érdekes.
Más. Szia Zsefe!
Meg szabad kérdezni, hogy merre jártatok végül? Olvashatunk majd leírást az utatokról valahol? Fényképek készültek?
Bocs, ha túl kíváncsi vagyok. 8-))
Mi szeptemberre tervezünk egy körutazást Ausztriába. Az útvonalterv a következő: 1. nap Klagenfurtig mennénk és a Wörthi-tónál megaludnánk, másnap indulás tovább a Grossglockner lábáig (Kals am Gr.gl),ott töltenénk a második éjszakát, ezután irány a Hochalpenstrasse (útközben megnéznénk Heiligenblutot)aztán le egészen Zell am See-ig.Itt 4 éjszakát töltenénk, ahonnan elmennénk Insbruckba, Kitzbühelbe kirándulni.
Szerintetek teljesithető a fenti terv? Tudtok esetleg kedvező apartman árakat Zell am See meg a Grossglockner környékén? A Hochalpenstrasse Észak felé lejtnek megy? Szeptemberre időjárás szempontjából mit javasoltok? (Öltözet, utak a Grossglockner környékén.. )
Csak megerositeni tudom, amit Zsefe irt. A "legveszelyesebbek" tenyleg a nagyon pofatlan novenyevok. Persze az autot ok sem torik ossze, de szinte bemasznak az ablakon egy kis kaja remenyeben. A ragadozokra nagyon vigyaznak, sot teljesen maszek velemenyem szerint, valoszinuleg gyogyszerezik (nyugtato) is oket. En annyi bekes, sot kifejezetten bamba oroszlant meg sehol nem lattam. Ez egy kicsit kiabrandito is, de az egesz park hatalmas elmeny, foleg a gyerekeknek. Megnezhetik, szagolhatjak, tapogathatjak az allatokat.
Szerintem nem nagyon kell felteni.
Az elefantok elkeritve vannak, a tigrisekre kis autokkal felugyelnek.
Van nehany eroszakos noveny evo amik megszoktak, hogy etetik oket, azok nyomulnak a kocsihoz de inkabb az ablakon akarjak bedugni a fejuket.
Nyitott tenyerbol kell etetni!
----------
A karintia kartya szerintem is 4 -5 naptol eri meg
persze ez mindig attol fugg, hogy naponta hany lehetoseget nezel meg es azoknak mi a rendes belepesi ara.
-----------------
A tisztasgrol:
csak ritkan lattunk a foldon cukor vagy csoki papirt es akkor is csodalkoztunk,( biztos valakinek veletlenul kiesett a zsebebol !?).
Ezzel szemben Salzburgot eleg szemetesnek talaltuk,biztos a sok turista. Lattam nemetul beszelo fiatalokat akik az ures soros dobozt osszenyomva dobtak a folyoba.
Es egy Salzburghoz kozeli strand se volt olyan szep tiszta mint mashol.
Zsefe
válaszod mindenben megfelel a valóságnak, ha megengeded, kiegészítem: a tavak környékén nyáron volt helygondom. Most kempingeztünk először az Ossiacher See mellett és amig a recepciós nem találta meg a foglalásunk, addig aszonták, hogy "Schade!". egy darab helyük nem volt szabad, igaz, ez a tavakra jellemző és mi a júliusi/augusztusi csúcsban voltunk. viszont, odébbmentünk volna kb 50 méterrel és volt ott egy félig üres camping.
igen, a szeptemberi idő érdekes lehet. mi az innerkremsi síparadicsom egyik pályaszállásán aludtunk 1.800 m magasan és dunhyában nyomtuk és 2 melegítőben. úgy nem fagytunk szét. lent a tavaknál olyan 20 fokos ideális alvóidő volt az éjszaka :O) Voltunk arra szeptemberben raftingolni és a faházban amig nem volt fűtés, szintén fáztunk. én aszondom, ha jól felöltöztök, nem lehet gond.
Igen, ezek az arak realisnak latszanak. Azokban a kempingekben, amiket emlitesz, meg nem jartam, de mashol, Ausztriaban meg soha nem volt problema, hogy egy kempingben ne lett volna hely.
Ismerve az osztrakok mentalitasat, nyugodtan beviheted a lanyokat a ferfi WC-be, szerintem senki nem nezi oket szatirnak. Sok helyen vannak kozos (azaz kis elkulonitett boxokbol alo) zuhanyzok. Ilyen van pl. Maishofenben a kornyeken.
Az idojaras viszont tenyleg problemas, a hideg is, meg az eleg hirtelen jovo esok. Bar az idei nyar ebben kisse rendhagyo volt.
Az utolso valasz: A Hochalpenstrasse ketiranyu, de nem erdemes oda-vissza vegigmenni rajta, mert a sok kanyar, emelkedo miatt eleg lassu, visszafele a Tauern alagutat ajanlom, sajnos ott is fizetni kell.
El nem akadtam, csak kicsit bizonytalan vagyok. Jól látom, hogy 1felnőtt-2gyerek-1sátor-1autó sokfelé belefér 20 euróba éjszakánként, rossz esetben is 25, max 30 euro?
Azokat válogattam le, ahol van gyerekszaniter. A lányok 6-7 évesek, és még csak korlátozottan önállóak. Például szoronganak, hogy nem tudják majd egyedül lehúzni a vécét. Én meg nem szívesen mennék be velük a női zuhanyzóba/WC-be, nemkülönben se vinném őket a férfiszekcióba:-))
Szerintetek működhet a dolog előzetes foglalás nélkül - hogy csak beesünk valamelyikbe és kapunk sátorhelyet?
Ja és találtam egy érdekeset: Nationalpark-Camping Großglockner, Heiligenblut. Vajon mennyire hűl ott le a levegő éjszaka, nem fagynának meg a csemetéim?
Még 1 kérdés: a Großglocknerstrasse kétirányú, vagy csak egyik felől lehet rámenni?
nemcsak a mi, hanem az utikönyvek is min. 5 napot javasolnak ahhoz, hogy megtérüljön a kártyád ára.
ha elakadtál a kempinggel, szólj. remekeket találtunk a nyáron a tavak környékén.
Egyébként van mitől félteni a kocsit? Ráléphet elefánt, megbökheti bivaly?
Azon tűnődöm, hogy el kellene menni kempingezni a két kislányommal Karintiába. Három nap alatt megtérülhet a Karintia kártya? Grossglocknerstrasse, valami hegyivasűt, kabinosfelvonó, vízesés, szurdok, pancsolás az, ami szóba jöhet körülbelül.
Akkor jó. Megkönnyebbültem. Igen, egyetértek. Annyira rendezett és kultúrált minden arrafelé, hogy öröm nézni.
Nemtom, járt-e vki innen a topicból Skandináviába. mi ahhoz szoktuk hasonlítani.
kiv. a hegyeket.
Azt hiszem mindannyian így vagyunk vele, akik ezt a topicot látogatjuk.
Feleségemmel valahányszor kirándulni megyünk valahogy mindig útbaesik Ausztria. Jobban húz arrafelé a szívünk. Az a nyugalom és rendezettség, tisztaság, odafigyelés bizony figyelemre méltó.
Mehetsz saját autóval , vagy safari busszal.
Saját autonak az az elonye hogy addig maradsz amig akarsz. Kijelolt uton kell haladni, de sok helyen felre allhatsz, hogy masok tovabb tudjanak menni.
A busz ugy tudom ingyenes, szerintem csak akkor erdemes hasznalni ha nagyon felted a kocsidat.
Belepeskor eddig adtak egy zacsko kajat amivel az allatokat etetheted, tovabbi zacsko kajaert fizetni kell. Vannak moho allatok pl . nekunk az elso lama kiszedte a fiam kezebol az egesz zacskot.
Na, lehet, hogy gyenge dolog, vagy túlzás, de nászútra is a sógorokhoz megyünk. Németo. érintjük. nem tehetünk róla. a friss levegő, a túrák, a hegyek, a völgyek, a tavak, a vízesések, a bájos kis városok a gyengéink.
Csakhogy feljöjjön a topik. Még egy kis off.
A pollen bármikor bekerülhetett a kajával a gyomrába. Pl. a kaja pollenes lett, miközben "üldözték". Utána megette. Ez a cikk már nagyon Fókusz stílusú.
4500 éve nem lehetett pollen csak a hegytetőn?
Na mindegy.
Azt hiszem, hogy Ötzi ügyében valóban túlkonkretizált a történet annak fényében, hogy ennek alapjául csak töredék információk szolgálnak. De 5300 év elteltével még ez is csoda - köszönhető a gleccseri megőrződésnek - , hogy legalább ennyi következtetési alap megmaradt.
Nyilván a megalapozottan valós történeti rész csak egy töredék, a többit egy lehetséges kerettörténetként alakították hozzá a történész(?)ek. Gondolom erre más hiányos adattömeg esetén is rákényszerülnek.
De biztosnak vélem (ha valósak az alapadatok) azt, hogy többedmagával csatározott. Lehetett az akár négy, vagy mondjuk hat ellenfél is. De pld. 3 a 2 ellen is. Meg akármilyen más, legalább öt fős felállás is. És közülük néhányuk már nem nagyon viaskodott utána, ha hagyta visszavenni a nyílvesszőt...
Meg, hogy ha a kajával együtt pollent is nyelt, akkor az utalhat az elfogyasztás helyére.
...
Na, mindegy is. A lényeg az egészben, hogy a régvolt ellenére nagyon érdekes, alapvetően fontos információk is felfedezhetőek voltak.
És mindez Ausztriához köthető különlegesség.
Még ha lejjebb is leltek rá Taljánföldön, azért nem véletlenül "Ötzi". A gleccser is nyilván Tirolból vitte át.
Tehát, ha lesz alkalmam arra járni, megpróbálok sort keríteni a megnézésére. (És ezzel kapcsolódom vissza a túrisztikai jellegű topic-témához.)
Kletterseig ügyében ki van otthon? Közeli helyeket keresek Ausztriában, amiket egy hétvégén be lehet cserkészni. Esetleges túratársak is érdekelnek. Kocsi van csak meg kellene tölteni.
Honnan tudja a cikk írója, hogy csak négyen üldözték és nem mondjuk hatan?
Honnan tudja, hogy megölte az áldozatait? A vér nem automatikusan halált jelent, lehet az sebesülés is.
Honnan tudja, hogy egy magaslaton állt meg RÖVID ideig enni?
Az egész cikk számomra egy kicsit abszurd.
Ha már ismét szóba került az Ötztal, akkor ehhez kapcsolódóan - magáról a korábban itt is említett Ötziről, az ősemberleletről - megjelent mostanában néhány érdekes cikkecske.
Pld. a spéci cipőjéről.
Meg az utolsó időszakának csatározásairól.
A már említett Wörthersee mellett tudnám ajánlani a Wolfgangsee-t is (Salzkammergut), ami ugyancsak teljesen kellemes volt amikor ott jártam. Mellesleg szerintem egyáltalán nem olyan vészes a helyzet hómérsékletileg, főleg egy ilyen banánrohasztó nyáron. Két éve például teljesen fürödhető (21 fok) volt a Piburger See, mely Ötz város fölött van 900 m magasan háromezres hegyek között. Állítólag néha 25 fokra is felmelegszik.
Úgy láttam, a Bodensee-ben is tömegek fürödtek, bár az elég messze van. Mi a partján voltunk, de nem próbáltuk ki, barátom csak kicsit tud úszni, úgyhogy inkább elmentünk az egyórányi kocsiútra levő Oberstaufenbe (az már Németország), ott nagyon hiper a fürdő (Aquaria). Jó meleg a víz is. ;-)
Fürdésre, ha nem jéghideg tavat szeretnél, akkor én a Mondsee-t ajánlom. Mi ott voltunk 10 napig, egy hete jöttünk haza. A Mondsee Salzkammergut legmelegebb tava. Ha jó az idő 26 fokig is képes felmelegedni. Viszont, mi a múlt héten kedden megfürödtünk benne, és sajna azt kell mondjam, hogy nem kristály tiszta a vize. És hát ezek a tavacskák kövesek.
Tiszta szép tavat én közvetlenül a határ mellett Rohoncon ismerek. Igaz utoljára 9 éve fürödtünk ott. Nagyon szép helyen van.
Hát fent a hegyekben a tavak "fehér" embernek nem igen alkalmasak fürdésre. Ha 16-18 fokosak akkor már igen csak melegek. Burgelandban a Fertő-tó alkalmas fürdésre. Podersdorf pl. király egy hely, bár elég nagy a nyüzsi és nincsenek is közelben komoly hegyek. Hát fürdeni nem igen kell menni a sógorokhoz. De a strandjaik nagyon kulturáltak, bár nekem azok is elég hidegek.
Kicsit nagyarcúság lenne tőlem, ha pont én adnék neked tanácsot innen, hisz itt csak nálam nagyobb Ausztria ismerők vannak. Én Karintiát és egy kicsit Burgerlandot, azon belül annak túraútjait, tavait és parkjait, szép városait ismerem.
viszont, mi nálad a jéghideg? a hegyi tavak nem kősznak még nyáron sem 22 fok fölé.
Tippjeim számodra: Mariazell és az Erlaufsee/Semmering, Karintiában a Wörther See, az Ossiacher See, a Weissensee, srb..., ami beleillik a képbe.
szállást pedig a zseninforol találsz
Segítséget szeretnék kérni az Ausztriát nálam sokkal jobban ismerőktől. A barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy zajos és tömegnyomoros tengerpartok helyett Ausztriát választjuk az idén nyaralóhelyként 1 hétre. Sajnos nagyon kevés időm van olvasgatni a topicot, ezért néhány tippet csak a helyek megemlítésével szívesen vennénk. Ketten vagyunk, kocsival megyünk és olyan kisvárost vagy barátságos hegyi falut keresnénk, ahol adott a fürcsizés lehetősége (konkrétan kristálytiszta hegyi tóra gondoltunk, ami nem jéghideg :-), lehet jó kis hegyitúrákat tenni, biciklizni és a közelben várat, várost nézni. A szállást nem szívesen váltogatnánk, ha lehet inkább onnan tennénk kirándulásokat és nem hotelt, inkább valami klassz kis panziót keresnénk. Jó osztrák kaja és sör sem utolsó szempont (főleg nekem).
Szóval ez a leírás gondolom majdnem egész Ausztriára ráillik, de ti biztos tudtok olyan helyet mondani, amit már kipróbáltatok és nem volt csalódás.
így van. az én kedvenc túravezetőm havonta visz csoportot a karintiai Hochalpenstrassére, amelynek csúcsain az egyik leggyakoribb a moromota előfordulása. ő maga az X év alatt asszem 1-szer ha látott. a füttyögésüket viszont folyamatosan hallani
lehet, hogy ezzel riasztották el onnan az autósokat, így lett nekünk sima utunk? ;-)
az egyhetes ausztriai kintlét alatt én is sokszor emlegettem a Balkánt hazai vonatkozásban :)
Köszi a segítséget.
A képeket elnézve eszembe jut, hogy itthon akárhová megyek, még a Bükk legeldugottabb zugában is kidobott gázrezsót, fénycső armatúrát, eldobott kólásüveget, jégkrémespapírt, stb. találok.
Balkáni nép vagyunk a javából a k életbe.
Mormotát vadonban élőben nem vszínű, hogy látni fogsz, mivel nagyon óvatos állat. Ha szerencséd van és már elég magasan vagyol a hegyen (kb. 1500 m felett), akkor hallhatod a füttyögését. Ezzel értesíti a társait, hogy betolakodó van a környéken.
Gyopárt virágboltban is féképezhetsz, ui. ott cserépben is szokták árulni. Kis zacskóban akár magot is lehet vásárolni. Az más kérdés, hogy a mi klimánkon kifejlődik-e?
Kaja: Speckknödel suppe (szalonnás gombóc leves); fent valamelyik alm-on eredeti házi jause (hidegtál: sonka, szalonna, frissen köpült vaj, házi sajt, sült hús, stb.). A sógorok nagyon tudnak főzni és a hegyekben jó kemény parasztos kajákat lehet kapni és élvezni.
Naná, hogy elszúrtam! Akkor még 1x. Remélem mostmár nem bénázom el.
Sziasztok!
Már két hete, hogy hazajöttünk, de most, hogy végre jutott idő a képek feldolgozására, netre feltöltésére, nagyon elkapott a mehetnék.
Készítettünk kb. 150 képet ebből feltöltöttem a tar.hu-ra 40-et. A képre kattintva, - elméletileg, ha csak nem szúrtam el - külön ablakban láthatóak:
Már két hete, hogy hazajöttünk, de most, hogy végre jutott idő a képek feldolgozására, netre feltöltésére, nagyon elkapott a mehetnék.
Készítettünk kb. 150 képet ebből feltöltöttem a tar.hu-ra 40-et. A képre kattintva, - elméletileg, ha csak nem szúrtam el - külön ablakban láthatóak:
Hegyeshalom egyáltalán nem teltházas, mi vasárnap reggel mentünk odafelé és vasárnap délután vissza, odafelé egy autó állt előttünk, visszafelé 6-7 (igaz, akkor több sor volt).
Tíznapos autópályamatrica kb. 2200 Ft.
Jó kis topik, már egy hete olvasgatom, de még nem értem a végére (na nem azért mert debil vagyok, hanem mert minden linkre ellátogatok és ottragadok), viszont szombaton megyünk Gollingba.
Lenne pár kérdésem:
-Hol érdemes a határon átmenni, állítólag Hegyeshalom teltházas?
-Hol lehet havasi gyopárt fényképezni, ez persze hülye kérdés, de arra gondolok, hogy egyáltalán virágzik-e augusztusban, és hogy déli oldal, északi oldal stb.
-Mormotát hol találok vadon?
-Mi az, amit bűn kihagyni Golling környékén?
-Mi az, amit bűn meg nem kóstolni?
-Egyebek.
-Hogyér adják az egyhetes (van olyan) ótópályamatricát?
Ezek szerint jól sikerült a nyaralás.
Képeket tedd fel a tár.hu ra. Én is oda raktam az én képeimet.
Nagyon kíváncsi vagyok.
Leginkább a Santis érdekelne, mert azt mi csak havas esőben láttuk, vagyis semmit nem láttunk belőle.
Sajnos amolyan általános, környezetet bemutató képekkel szolgálni nem tudok. Ugyanis mi általában mindig a családi ottlétet örökítettük meg, abszolút személyes jelleggel (amin persze a környezet adja a szép hátteret). És persze mindez hagyományos felvételeken van, digit masinát nem használok (nincs is).
Azonban amit említettem - odajutás közbeni más szépségek megtapasztalási lehetőségét - , az nekem valóban bejött. Többek között így volt alkalmam megnézni Melk-et, Chiemsee-t (D) , a Mondsee-t, Sóvár városát, vagy akár az itt sokat emlegetett Krimmli vízesést is.
Apropó, Krimml : manapság a megközelítése, parkolási lehetősége milyen ? Annakidején volt előtte egy nagy szabad terület zúzottkővel leszórva, amit borsos áron parkolóként kínáltak (aztán egy pengeéles kavics felhasította a gumimat, így aztán a közeli gumist is volt alkalmam támogatni). Szóval kiépítettebbé vált-e már ?
Illetve említettétek már a vízivilág bemutatót is. Az milyen ? Pontosan mit takar ? Érdemes-e emiatt ismét felkeresni a vidéket ?
Ahá ! Tényleg akadnak nyári síelésre felkészült túristák is arra. Előző alkalommal egy kirándulásunk során le is rökönyödtem az első olyan autó láttán, amelyik a szerény, de valódi nyár ellenére is síléccel a tetején közlekedett. Aztán a hegyen feljebb már a többedik ilyen láttán beláttam, hogy ezek valóban síelni mennek... :-)