2008-as 2,3-as Ducatónk van, amiben egy kuplungprobléma, majd felújítás után nem lehet kapcsolni a 4. fokozatot, valamint a 3. fokozat azóta egy kicsit reccsen. Néha előfordul, hogy az 1. és 2. fokozatot se lehet kapcsolni. Ha van ötletetek hogy mi lehet a hiba megköszönném, a szervízben egyszerűen azt mondták cseréljünk váltót.
Nézd meg a hátsó lámpákban a csatlakozónál hogy nincs e meglazulva vagy megolvadva a test érintkezője ,ha igen át kell kötni közvetlenül a testet egy szál vezetékkel a lámpába.
nekünk is volt hasonló hiba minden világított össze vissza! záráskor még a ködlámpák is felvillantak.
Sziasztok. Pár hete tulajdonosa vagyok egy 2003-as 2.0JTD Ducatonak,ami az elmúlt napokban különös jelenségeket produkál. Járó motornál (beindítás után) fel akartam kapcsolni a lámpát,erre a motor leállt. Ezt megismételte párszor,végül lámpa nélkül hazajöttem. 30 perc múlva kb 10 percen keresztül próbáltam újra produlálni a hibát,semmi... tökéletesen működött. Két napra rá,egyszer amikor bezártam észrevettem,hogy a bal index úgy maradt,folyamatosan világít. kb 2-3 perc után abbahagyta.Valaki járt már hasonlóképpen?
segítséget kérnék az alábbi problémára ( C. Jumprer/2013) jobbra indexelésnél kiirja a fed.comp hogy kiégett valamelyik izzó(irányjelző), belső index visszajelző gyorsan villog, a külső irányjelzők ennek ellenére megfelelően működnek( mindegyik, nincs kiégve).
Ez integrált, nagyobb felépítménye van. De szerintem attól még normális lehet a turbó is ha az érdi emelkedőn vissza kell váltanod egyet. 122 LE-től ne várj csodát. Az én Iveco autómentőmnek néha a 4. is sok ott, hármasba teszem ha úgy adódik.
Csatolom a képet egy ugyanolyan lakóról. 6 m hosszú, 2,6 Tonna önsúly, ami nem kevés, de mégis a többieknek megy 5-ösben. Igazából a kamion a ellenség, mrt nyom felfelé az emelkedőn. Akkor köszi, lehet h. bontott turbó lesz a dologból, mert a felújítás a műhely bemondásra általuk megállípított hibák alapján nincs kontrollom az áron és ha már ott van darabokra szedve akkor mást nem tudok tenni mint elfogadni az összeget amit mondanak.
Bontott turbó a legolcsóbb megoldás. Milyen felépítmény van rajta pontosan, esetleg képed van róla? A felépítmény mérete, magassága, kialakítása is nagymértékben hozzájárul a végsebességhez. Gumik mérete sem mindegy, meg hogy mekkora tengelytávú.
De a lakóautósok nem nagyon szoktak száguldozni, a felépítmény instabilsága miatt se. Nekem is van lakóm bár ami Sofim motoros az Iveco, a két pici az bár FIAT, de még nem Ducato, hanem az előd 238-as és benzinesek. Bár sokan a 242-es FIAT-ot tartják a Ducato elődjének.
2,5 tdi, és aki hasonló méretű lakóautó felépítménnyel jár, az azt mondja, h, azért az érdi emelkedőt simán veszik a 100 km/h utazósebességgel 5 -ösben. A szerelőm azt mondta h. nem dagad valami cső, ezért a turbó a rossz. Tehát vele csak a turbó ki, felújítás, turbó vissza megoldás van.
Mekkora motor? 1.9,vagy 2.5? Az 1.9-től nem kell nagy csodát várni. Nem kell mindjárt a turbónak nekiesni,lehet,hogy lukas a cooler,vagy elrepedt valamelyik cső.
Vásároltam külföldön egy 1996 os 230 Ducato alapú lakóautót. Hollandiából haza autózva vele tapasztaltam meg, h. 100-110 nél gyorsabban nem megy, de a gond az az h, az emelkedőn 4-esbe kell kapcsolni, 70-80 ig esik vissza és akkor csak egyedül ültem benne és cuccok nékkül. A szerelő azt mondja valami csövet fogdosva, h, nem dagad ki, és valószínűleg a turbó nem nyom. Van valami egyéb ötlet mit kellene megnézni mielőtt rámondom az áment a költséges turbo felujításra? Egyébként 320 e km van benne, de nem füstöl, és jól indul, normál hangja van, ezért nem hinném h. a motor kopottsága miatt gyenge a jószág. Így beszerelve hogyan lehet a hibát behatárolni ? Ha kiszedik akkor biztos levesznek szép pénzre, azt mondják kuka a turbo, stb...Van valami szelep, vagy egyéb olcsóbb alkatrész ami okozhat ilyen gyengeséget ?
Volt már valakinek olyan problémája, hogy esős, hűvösebb időben (dobozos furgonban) a raktérben a tető fémlemezén keletkező víz befolyt a fülkében levő tetőpolcba??????
Nekünk 2009 3.0HDI boxernál volt kátyúba mentek vele leoldott a kapcsoló is ami az utas lábánál van , meg amit mondtak a motor mellett megy egy kábelköteg az volt kidörzsölődve és letestelt!
Más autókon viszont már többször hallottam,h leállítás után is pörgött a ventilátor.
Ezt egy 2006-os Ducato könyvben olvastam:
HŰTŐFOLYADÉK HŐMÉRSÉKLET ELLENŐRZÉSE A befecskendezés vezérlőegység folyamatosan információt kap a hűtőfolyadék hőmérsékletéről, amelyet a termosztátra szerelt érzékelő szolgáltat.
Ha a hűtőfolyadék hőmérséklete meghaladja az előre meghatározott értékeket, a vezérlőegység a következő beavatkozásokat végzi: bekapcsolja a hűtőventillátort (az első fokozat be-/kikapcsolási határai 95/91 °C, a másodiké 99/95 °C); a befecskendezőkre és a nyomásszabályozóra hatva csökkenti a befecskendezett üzemanyag mennyiségét (a teljesítmény-csökkentés 106 °C-os értéktől kezdődik).
Abban az esetben, ha a hűtőfolyadék hőmérséklete meghaladja a hűtőrendszer bekapcsolási határértékét a gyújtás kikapcsolásakor, a hűtőventillátor maximálisan 20 másodpercig bekapcsolva marad, lecsökkentve a hőmérsékletet a hűtőventillátor bekapcsolási határa alá.
Abban az esetben, ha a hűtőfolyadék hőmérséklete meghaladja a hűtőrendszer bekapcsolási határértékét a gyújtás bekapcsolásakor, a ventillátor nem kapcsol be addig, amíg a motor fordulatszáma meg nem haladja a 770 fordulat/perc értéket (az alapjárat fordulatszáma melegen 800 fordulat/perc).
Segítséget szeretnék kérni. 2007-es 2,3-as Iveco motoros Ducatom van. Ha kátyúba megyek, illetve időnként leáll a motor. Porlasztócsúcsok kicserélve, kábelköteget átnéztük, de még mindig kiírja a computer a csatlakozási hibát. Van-e esetleg tippetek mi lehet ez? Köszi előre is! (porlasztócsúcsokkal nagyon megszenvedtünk, ha esetleg valakinek be van rohadva, csináltattam hozzá egy hidraulikus tuti kiszedőt!)
Kösz a videót....siker..... az izzók voltak ferdén berakva, de a szintező motort kihagyták:) Valószínű nem eredeti a lámpám, vagy egyszerűen gyárilag nem volt tartozék...ezt kétlem, na de a lényegen nem változtat..
Az egyik típushiba ,rosszul visszatekert hátsó kupak miatt beázik a fényszóró és tönkremegy a szintállító.
Komplett lámpa cserélhető csak.Én TYC lámpákat vettem,mert ez a legolcsóbb,viszont xar a vetítésű képük.Hasonló áron kapható a DEPO nevű csoda arról nincs információm.Az eredeti beszállító az AL cég.
Kiszerelés:
a felső takaróműanyagot kell eltávolítani, 2 csavar fogja oldalról (keresztcsavarhúzó) a motortér irányából azután kivehető.
alsó takaróműanyag 1 csavar fogja a motortér oldalán (Torx 28 asszem),azután kipattintható.
3db csavar fogja a lámpát -talán 10-es csőkulcs vagy dugókulcs szükséges hozzá.
az elektromos csatit ki kell akasztani és kész.
Nekem max. 3perc :) (párszor már szétszedtem)
a műanyagokra azért vigyázni ilyen hidegben könnyen törhetnek.
Üdv Urak...Friss tulaj segítségre szorulna. Boxer 2007 2.2hdi . Az első fényszóróim elég érdekesen világítanak, de olyan szinten ,hogy a jobb közvetlen le 2m-re, a bal fel a holdra...A szintállító nem reagál semmire, ezért gondoltam kiszerelem a lámpát és megvizsgálom... Esetleg tudtok valami infóval szolgálni a kiszereléssel kapcsolatban?
Én is néztem, szinte mindenhol van raktáron,de a kecskeméti fiat szerint azok beragadt modellek. Sajnos a papirokon konkrét időpont nem szerepel, amit akkor ők kértek én ott helyben teljesítettem vagyis kifizettem a vételár 10%át és ennyi... Szóban maximális szállítási időre 10-14 hetet mondtak/tavaly szeptemberben/
Holnap megyek ügyvédhez.. Gusztustalan ez az egész,lehet tényleg master lesz 500e ft-al olcsóbban..
Sziasztok Tavaly szeptemberben rendeltem egy 2,3-as 150 lovas maxi xlh2 ezüst ducatot. Azóta semmi, állítólag a fiat nem gyárt/azóta és jelenleg sem/ metál fényezéssel l4h2 modellt. Kicsit bosszant a dolog, sajnos már elég sok pénzt ''buktam'' miattuk.
A legbosszantóbb,h még alvázszám sincs :( Várjak? mit tehetek?
Az új 165 lovas Masteren agyalok, ott a szállítási idő max három négy hét és alváz számuk is van..A raktér viszont jóval kisebb,hátsókerekes meg nem kell.
A napi számláló nullázóját benyomva kell tartani úgy ráadni a gyújtást és még tovább tartani. Ekkor vált a kijelző onnan meg már logikus. ( nem kell beindítani)
Az auto aranak tobbszorose lenne))))) draga a digoknal a gasoline de az sak az erti meg aki jar oda. Szerintem csak az autopalyadij tobb lenne mint amit az auto er nem? Mikor mesz Lisboá?
Egy hosszú váltóért most én is elmennék a szomszéd házig.
Szerintem gyakrabban cserélek 5. fogaskerékpárt,mint más olajat. 5.-ben húzok legtöbbet,értelemszerűen állandóan azt nyírja ki.Van,hogy elmegy 100 ezret,van,hogy csak 30-at. Lassan felélem az ország teljes fogaskerékkészletét... Most jöttem haza Sziciliából,két hét alatt 3-szor voltam lent,olajcsere, 5. fokozat csere és már mehetek is Portugáliába....
Viccet félretéve a lakóautóba mindenképp csak 2.5-ös motort rakj. Szivót,ha ráérsz,turbóst,ha sietsz.:-)
Van egy 2007.12. havi Fiat Ducato 2.3jtd géjármű amiben nincs gyárilag tempómat, viszont egy szerelő azt mondta hogy bele lehet tenni utólag a gyárit is. Az elmondása szerint csak a kart kell megvenni berakni és már működik is. Tudja esetleg valaki hogy ez ilyen egyszerű, vagy vannak még egyéb költségek is?
Ezért mondtam, hogy kérdezz. A vezérképviselet ilyen témában legtöbb esetben vagy nem válaszol vagy elutasít.
Van olyan megye ahol az ablaktörlő átalakítását is előírják ( másik irányból töröl) és csak akkor engedélyezik ha arról is hozol igazolást, hogy vágás , fúrás nélkül megoldható. ( pl Ford Tranzitnál csak műanyag dugók vannak de a Ford vezérképviselete a legelutasítóbb mindenben.)
Szia!Voltam a felügyeletnél.A vezérképviselettől kell kérni egy papírt, hogy átalakítható az autó (nem kell a tűzfalat kivágni, ami a ducato-nál nem biztos hogy így van).Megjegyezték, hogy nem nagyon foglalkoznak a vezérképviseletek ezekkel a kérésekkel.A billenő platóval kapcsolatban, vagy bizonyítanom kell hogy ugyan ilyen autóról lett levéve (platóhossz, tengelytáv....) vagy terveztetni kell, viszonylag magas áron.
Nekem egy jumper 2.2 hdi van .. es mikor bestartolom az autot akor nagyon eros csattogos hangja van .. hidegen meg melegen is ..milehet a gond , porlasztok esetleg adagolo ? vagy a gyujtas
Üdv mindenkinek!2001 utáni Ducato jobb kormányost kellene átalakítani balosra.Valakinek tapasztalata ebben, milyen alkatrész kell hozzá, amit feltétlen cserélni kell, esetleg beszerzési hely.Ha megbontom nem szeretnék darabonként utána járni.
Még érdekelne a billenő platóra való átalakítás is.Jó lenne, ha valakinek volna tapasztalata, és tudna tanácsot adni.
Ezek a szimpla kerekes autók elbírják a pillanatnyi nagy súlyt, ami billentéskor a gumikra kerül?
Persze hivatalosan akarom mind kettőt, de csak amikor le jár a műszaki.
Van ugye három luk a műanyag csatornában vízleeresztők.6 éves az enyém,de be van csövezve.Néha mosom,dróttal piszkálom hogy tiszta legyen.Lényeg,hogy a víz nem a motorra,elektromos csatikra folyik!Próbálj meg csövet szerkeszteni rá,ami a sárvédő műanyag betét alá elvezeti a vizet!
Tanácsot kérnék, 2007-es Citroen Jumper...Hidegen pöcre indul, hosszabb rövidebb táv után leálítom pár perc vagy pár óra várokozás után ráindítok önindító/aksi OK
olyan mintha beindulna de aztán mégsem. Ha utána várok 20 másodpercet majdnem mindig beindul de van hogy csak harmadszorra vagy egy percet is várni kell.
Mi lehet ennek az oka??? Eddig annyit hallottam, hogy lehet holdpontjeladó vagy esetleg porlasztócsúcs hiba...
Köszönöm a válaszod...Holnap ki is próbálom ezt a beázás dolgot, és szerintem be is szilikonozom, ha befolyik a víz, hogy őszinte legyek nem hiányzik felesleges gond...Bár a gyártót sem értem.Gyanítom tudnak a problémáról és mégis egy kis szilikonon spórolnak.....
Ezt szomorúan látom...Nekem új Citroen van, még nincs 1 éves, de gyanítom ez a gond nálam is fent áll....Ezt meg lehet szüntetni valahogy? Gondolom nem tesz jót, pláne, hogy a bal lámpa mögött található egy elég komoly kábel csomópont illetve biztosítés doboz is, ha jól néztem..
Van egy Peugeot Boxer-em 2.5TD 2001-es. Most azt csinálja, hogy 2500 rpm fölé nem lehet felpörgetni. Egyik pillanatról a másikra történt vele. Gázolajszűrőt már cseréltünk. Valakinek van valami ötlete?
Pedig gumin sem szokás spórolni. Akkor inkább vegyél csak kettőt. Ha lesz pénzed megint veszel kettőt. A román futárgyerek itt németbe a nedves úton használt vadi új kínai gumikat lecseréltette Contira.
Nekem egy citroen jumper 2.8 hdi-m van és az a jelentkezett egy olyan hiba, hogy amikor visszaengedem a gázt leáll várok vele egy kicsit majd újra lehet indítani. Van úgy, hogy egyből leáll de van úgy hogy jár pár percet. Segítsetek hátha meg tudjuk oldani valahogy.
Néztem én is. Búrával együtt kb ott van mint ez az új :( Néztem lehet-e dönteni magát a lámpát, de nem érdemes mert most pontosan illeszkedik. Írtam az eladónak, megvárom mi a válasz. Meg csinálok este fotókat majd, nehogy más is így járjon. Bár volt akinek mutattam és nem zavarta, de én szeretem ha amit megszoktam az nem változik nagyon.
Arra gondoltam, buktatni kéne előre, mert amúgy meg nagyon jó a fénye, szupererősen világít. A régiben matt a foncsor is, a fülek sem épek, az teljesen kuka. Még ezt a buktatást megnézem és jelzek mi lesz vele. Ettöl függetlenül nekem jól teljesít. Ezekben ilyen kis szar a fényszóró foncsora, a rossz lámpámnál alig éreztem ha felkapcsoltam, itt viszont jó messzi ellátok már vele.
TYC taiwani lámpa az egyik legolcsóbb, én csak eladásra tennék be ilyet. Annak idején én is tettem a kettes Golfomba síküvegest. Egy gond volt vele, hogy nem láttam rendesen, aztán visszatettem a gyáriakat és megint lőn világosság. Nem lehet csak a búrát átcserélni?
Sziasztok. 2007-es (buboréklámpás) Masterben cseréltem fényszórókat komplett mert be volt mattulva. Minden passzol, nincs gond, de mikor este állítottam be, nézem, hát mindkettő egyformán a kocsitól 2m-re kezd el fénykévét vetni az útra. Motoros állítású. Beállítottam imbusszal a vetítési távolségot szépen, de a kocsi előtt ott a vakfolt. Volt már ilyen tapasztalata valakinek? Mit kezdjek vele? A lámpa utángyártott, de a gyárival mindenben megegyezik, a foncsornak még a redőzése is ugyanolyan.
Azért írtam ide is, mert itt több a fuvarozó, meg ez jobban pörög.
A Brembo betét az Galfer,a gyári Brembo tárcsák is beráztak több kollégánál,meg nálam is,ez a jelenség a TRW-nél ismeretlen.A fék nem km függő,hanem a használattól függ,a legutóbbi 600 km-es távon,500 km-en át,egyszer sem fékeztem.Möglich meg rekordokat futott a fékbetétekkel (az arany autóját rendszeresen látom a 84-esen).
Sziasztok Car társak. Gondom van és nem boldogulunk vele. Meg mostam a motort( 2.8hdi)azóta szerviz üzemmódban hajlandó csak működni. Tele vagyok hibakóddal de nem lehet őket törölni. Mi lehet a baj így táv gyógyítva elsőre. Hátha járt már valaki hasonló képen.
Nem SZEMÉT nekem is van már 2 db ugyan ilyen autom és ezzel a problémával én is szivtam volna ha nem lett volna EGY kedves kolega aki elirányitott egy jo szerelöhöz aki megoldotta kb fél nap alatt
Sziasztok,2007-es Ducato 2.3mjet ,berohadt csavarok a fedél hiánya miatt,izzító gyertya csere közben a gyertya bele szakadt a szerelő közölte le kell venni a hengerfejet de azt csak a motor kiszerelésével lehet ez komoly?Ekkora szemét ez az autó?
Peugeot Boxer 2013 3.0 Hdi. Havas úton egy nagyobb. Fékpróba után ,kisseb sebeségi fokozatban motorféknél zúgó morgó hangot adott meg mintha egy plussz motor felpörögne benne először nagyon csinálta mostmár halkabb lett volt már valakinek hasonló?
2015.12.01 Vezető gépjárműgyártók hagyták jóvá és alkalmazzák eredeti felszerelésként a Federal-Mogul Eco-Friction-technológiát
A Federal-Mogul Motorparts, amely a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) egyik divíziója, ma bejelentette, hogy az új Audi A4-en eredeti felszerelésként fogják alkalmazni a Ferodo® Eco-Friction® fékbetéteket. A Mercedes után, amely a legújabb C-osztályán már eredeti felszerelésként alkalmazza az Eco-Friction fékbetéteket, az Audi a következő olyan jelentős gépjárműgyártó, amely igénybe kívánja venni a Ferodo környezetbarát technológiáját fékrendszerei vonatkozásában.
Úttörő vállalkozásként a fékrendszerek terén, a Ferodo ezzel az eredeti felszerelésként jóváhagyott, környezetbarát technológián alapuló, alacsony réztartalmú és rézmentes Eco-Friction fékbetétekből álló termékcsaláddal fog megjelenni az utópiacon. A választék a jelenlegi premier termékcsalád 90%-át fedi le, de ez az arány 2016 elejére 95%-ra fog emelkedni. Az ügyfeleink és a szerelőműhelyek a fékek cseréje során már ennek az eredeti felszerelésként elfogadott technológiának az előnyeit élvezhetik, méghozzá annak tudatában, hogy környezetkímélőbb fékbetéteket fognak használni.
A kisebb réz- és nehézfém-tartalom, valamint a csökkentett fékpor-kibocsátás miatt e termékcsalád nem csupán a környezetet óvja, hanem a legutóbbi tesztek azt is kimutatták, hogy az Eco-Friction fékbetétek sokkal jobb fékhatást biztosítanak a hagyományos rézalkatrészekkel szemben: egy Mk6 Volkswagen Golf gépkocsi esetében például 10%-kal csökken a fékút 100km/h sebességnél történő fékezéskor.
A legfrissebb teljesítménytesztek igazolták, hogy az Eco-Friction fékbetétek nem csupán elérik a hagyományos, rézalapú alkatrészek teljesítményét, de jelentős előrelépésként is lehet rájuk tekinteni. A népszerű Mk6 Volkswagen Golf esetében 100 km/h-ról való fékezés során a féktávolság 10%-kal, 115 km/h-nál pedig 17%-kal csökkent. A könnyű haszongépjárművek számára szintén előnyt jelentenek az Eco-Friction betétek: a Peugeot Boxer és a Fiat Ducato esetében a féktávolság 12 m-rel rövidült 100 km/h-nál, és 16 m-rel 115 km/h-nál. A teszteket egy független vizsgálócég, a MIRA Ltd (Egyesült Királyság) végezte, és a közzétett eredmények a Ferodo és a második legjobban teljesítő termék összehasonlításán alapulnak.
A Federal-Mogul Motorparts-hoz tartozó JURID® 100 éves sikertörténetét ünnepli
A Jurid® új Evo-Kit termékcsaládot és új műszaki segédeszközöket vezet be
A Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) egyik divíziójához, a Federal-Mogul Motorpartshoz tartozó JURID® 2015-ben ünnepli 100 éves születésnapját. A Jurid jelentős múlttal rendelkezik piacvezető termékek előállításában, és elsőként gyártott zsugorított súrlódópofákat (1955-ben), tárcsafékbetéteket (1963-ban) és környezetbarát fékbetéteket (1998-ban). Ez a hírnév és műszaki szakértelem támogatást ad a Federal-Mogul azon kötelezettségvállalásának, hogy olyan új technológiákat fejlesszen ki, amelyek a vevők igényeit kielégítő teljesítményt, minőséget és könnyű szerelhetőséget biztosítanak. A németországi Glinde-ben található Kutatási és Fejlesztési Központjának támogatásával a JURID márka jelentős hírnévre tett szert prémium termékei révén Európában, különösképpen Németországban és a keleti régióban. E megöröklött márka mindig is arra összpontosított, hogy eredetifelszerelés-gyártók követelményeinek megfelelő, magas minőségű termékeket gyártson. A Jurid®, a német OE-minőségű fékalkatrészek gyártója egy új termékcsoportot vezetett be, hogy a vevőinek szerelésre kész, fékpofákkal előszerelt, különféle fékkészleteket szolgáltathasson.
A Jurid Evo-Kits fékkészleteket arra tervezték, hogy a szerelők időt takaríthassanak meg a fékpofák javításakor. Ezek az egyszerre megvásárolható készletek minden szükséges kelléket, többek között egy eredetifelszerelés-gyártói szabályozóeszközt, valamint minden nélkülözhetetlen szereléket tartalmaznak. A még gyorsabb szerelési munkát a készletben található a munkafolyamat lépésein egyenként végighaladó , részletes szerelési útmutató segíti elő. A kínálat 117 alkatrészszámot foglal magába, amely lefedi az összes jelentős gépjárműgyártó autótípusait.
Szivárgás, vagy beledolgozik a motorba. Távgyógyítani Magyarországon csak Gyurcsók József (tud) próbálkozik, de én kerülném, nagyobb sikerrel jársz ha egy jó autószerelőt személyesen az autóval meglátogatsz.
2006-os 6 sebességes Boxerben elment a második fokozat. A nyáron már egyszer szétment a váltó, akkor vettem bele egy másik bontottat, na ez hiba volt úgy tűnik.
Segítséget szeretnék kérni 2002 2.8 jtd ducatóm tegnap megadta magát a kuplung pedál be esett majd majd újra indítás után viszont be sem lehet nyomni a pedált tavaly volt kuplung csere mi lehet a gondja köszi
A segítségeteket szeretnem kérni abban,hogy van egy 2005 évjáratú 2.3 jtd motoros ducatom es a hiba jelenség a következő:
- ahogy bemelegszik a motor leállítom varok par percet nem akar beindulni
- illetve volt hogy miközben próbáltunk rájönni h mi lehet a gond jarattuk es leállt!
Nem szeretnek semmi fele kokomeszi bandahoz elmenni akik minden szart megpróbálnak kicsereltetni velem ezert fordultam ehhez a fórumhoz bízva abban hogy valaki esetleg tudna segíteni!
Egy 2007 es 2.2es Peugeot Boxerem van. Van egy olyan hiba vele, hogy ha hosszabb ideje megyek veke és leállítom nem akar indulni. Mintha megfogná valami a motort. Az önindító nem tudja megforgatni,csak éppen hogy át tudja forgatni a motort. Olyan mint amikor az aksi le van merülve.Ha áll egy ideig utána újra indul. Az önindító és az akksi cserélve,kábelek atnézve.Van valakinek ötlete vagy esetleg olyan szerelő aki ért hozzá. Pest és környéke. Köszi
Köszi a választ. Személyszállításra kell az autó, tehát suly nemigen lesz benne, max 6-700 kg. Hasznát érdekes mindenféleképpen, alacsony, 2007 utáni. A 16 litert a népitéletben olvastam a 3.0 motorsnál.
Én a saját és a környezetem szubjektiv véleményét mondom el neked, nyilván mindenre van ellen példa, és más vélemény, tehát nem vitatkozni akarok senkivel
csak a saját tapasztalatomat és véleményemet mondom el.
Nekem 2.3 mjet-em van ducato 330 ezer km van benne. Csak én használom, más nem vezeti. Elégedett vagyok vele, persze vannak gyengéi, de engem eddig ott nem hagyott sehol, kivéve amikor egyszer elaludtam Ausztriába, de az az én hibám volt.
Azt nem mondtad hogy újat akarsz vagy használtat mert ha újat akkor ugyis van rá garancia, és ha lerobbansz elvisznek.
kérdés az is hogy mekkora súlyokat viszel vele, hegyes részeken mász e vagy sík terepen, illetve milyen felépitménnyel akarod?! Ezek meghatározhatják a motor válsaztást, ha hosszú úton használod akkor jó lehet a 3.0-ás motor, de városba nem ajánlja senki, viszont ami a gyengéje a kettős tömegű lendkerék ami törvényszerűen cserélni kell majd benne, kérdés hogy előbb vagy utóbb, na meg a váltó ami a gyenge pontja, mert szerelők mondták nekem hogy ahhoz a motorhoz gyenge a váltó 2006 utánról beszélek, egyik kollégámnak peugeot ja van 2007-es 3.0-ás, most cserélt váltót, vagyis felujitotta, aztán ha leveszik a váltót kuplungot is cseréltek, na meg a lendkereket, 750 ezerbe állt meg a számla.
Citroent nekem sem ajánlották, mert sok embernek volt gondja vele a 2.2 ford motorrol én sem hallottam jokat sem tulajdonosoktol sem szerelőktől, mert én is sok emberrel beszélek és beszéltem.
Az én 2.3 as iveco motoros ducatom, megpakolva sem eszik többet 10 liternél, inkább 9, ami hibája volt az a fojtószelepház, 2x kellett cserélni benne, és az 80 ezer ft darabja, valamint amikor ki kellett venni a porlasztókat akkor bevoltak rohadva mert a viz megáll a szelepfedélben, és az enyémen nem volt motor burkolat gyárilag, most már van. Az enyém 13m3-es de van egy ismerősöm 17m3-es van neki 3.0-ás Németországba jár azt mondta 10 körül fogyaszt, az övé is dobozos magasitott.A 16 litert nem tudom hol hallottad?!
Szóval a kérdés hogy mekkora sulyokat akarsz vinni, milyen felépitményt akarsz venni, és hol használod, de mostmár minden ugy van gyártva hogy nyilván a gazdaság működése miatt, előbb utóbb mindegyiknek lesz vmi gondja baja, persze fontos hogy hogyan használod, csak te vezeted e, nagyon sok a tényező.Ha nem viszel nagy súlyokat én 2.3 ducatot vennék dobozost nagy raktárrel.
Tudom, ill gondolom, hogy már 100x volt róla szó, probálgattam is visszalapozni, de a teljes képet nem látom. Eddig azt hallottam, hogy a 2.2-es Ford motor a felejtös, csakis a 2.3-as IVECO-t szabad venni. Most azt olvastom, hogy az is problémás, mert nem láncos. A 3.0-s meg 16 liter eszik, az azért felejtös.
Nekem 3000 km-es Ny-Europai( Svájc) kanyarokra kell, nagyon nem mindegy a fogyasztás. Nameg, hogy haza hoz-e. A régi Duxim ( 2.5.os, 1998-as ) teljesen hibátlan volt, ezért gondolkodom Ducatoban, Ford, vagy Vivavro helyett.
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik hogy a 2007-es 2.3 mjet ducatomba 5 liter motorolaj megy bele?
Eddig szervizbe csinálták, gyárilag 6,5 litert ir, annyit is számoltak fel, de eddig nem láttam.Most egy ismerőssel cseréltük le az olajat, és 4,5 jött ki a motorból, plusz a szűrő fél liter kb. Azt hittem hogy akkor eszi az olajat, de 5 litert öntöttünk bele és maxon van a nívó pálca, másnap reggel is ránéztem úgyanugy maxon van.
Akinek ilyen autója van tud nekem véleményt hozzáfűzni?
a segítségeteket kérném van egy 98as jumperem 2.5tdi 79kw thx motorkodos buszom!
a problémám az hogy sokáig ált most felújítattam a hengerfejet kicseréltem a szelepeket, a hidrotőkéket kapot uj vezérlést új vizpumpát de amikor beinditotuk a motor zakatolva jár okádja a füstöt és nem reagál a gázadásra az adagolóra gyanakszom de szeretném az itt levők segítségét kérni hátha valaki tapasztalt már ilyet előre is köszönöm!
Tudtommal nincs semmi különbség a HDI és a JTD között. Ugyanaz a technika csak a két konszern külön-külön fantázia névvel látta el.
Én biztos a 2.8-ast venném meg. Kell az nekik.
Nekem 2.8-as Ducatom van. Óra szerint van benne 500 ezer km. Futómű, elektronika már lassan teljesen kukába való. Még az előző tulaj 360 ezer km körül turbót cserélt rajta meg én hengerfejtömítést meg egy-két apróságot. Amúgy a motornak semmi baja nem volt és nincs is.
Sajnos volt már közös nyomócsöves diesel autónk, 260e km-nél több mint 500e Ft-ot költöttünk a motorra, amikor mondta a szerelő, hogy kellene még 500e. Ha lehet, akkor most valami kevésbé lutris kisbuszt szeretnék venni...
Szeretnék vásárolni egy régi adagolós 9 személyes kisbuszt, de normális állapotú magas tetőst 2,8 idtdi motorral nem találtam egy hónap alatt.
Úgy tűnik végül közös nyomócsövest kell vennem, azokból melyiket érdemes választani? Elég lehet az olcsóbb 2,2-es vagy szánjak rá kb. 500e Ft-al többet, és vegyek inkább 2,8-ast?
A HDI és a JTD motorok között van valami különbség?
ha mindkét oldalival hasonló gondok vannak, a helyedben megnézetném, hogy esetleg nem a féltengely feszíti esetleg mindkettőt a váltó rossz pozíciója miatt.
A problémám vele, hogy eszi az első kerékcsapágyakat. Az elmúlt 10-12 ezer km alatt már kétszer lettek cserélve és lassan majd újra cserélni kell őket.
Közben cserélve lettek a lengéscsillapítók, szilentek, toronycsapágyak meg még egy csomó "vacak" az elejében. Volt kétszer futómű beállításon is. De a kerékcsapágy evést nem oldotta meg semmi. Van valami tipp, hogy mitől csinálhatja ezt?
Van 4 db Bosch DN OSD 312 -es új porlasztócsúcsom, Peugeot Boxer 2,5-esbe való, eladó. Új, de a csomagolása felbontva! (illetve nem a saját csomagolásában van, ezért rendeltem én véletlenül - a rajta lévő felirat árulja el, hogy mi a típusa) Téves rendelés miatt eladó! Balatonalmádiban van ehlyileg, de persze postázni tudom.
Ha valakinek kell: szakacsmarcell@yahoo.de ár: 20e Ft/4db
Lehet, hogy már túl vagy rajta, azért leírom, hátha másnak hasznos lesz:
Én ugyanígy voltam a 2009-es 2,3 Mjet Ducatómmal (170e km) Csak olyan ritkán jött elő, hogy sokáig nem foglalkoztam vele meg a szervizben nem is voltak biztosak abban, hogy mi okozza. (Féltem, hogy találgatva kicserélik a fél autót.) Tegnap szlovéniában egy kis Fiat szervizben megjavíttattam, Kapásból tudták, hogy a folytószelep a kábellel a bűnös. Meg az EGR szelep is be volt annyira égve, hogy cserélni kellett. Megnéztük és MO-on drágább lett volna mindkét alkatrész!
Egyébként korábban itt érdeklődtem én is és Ermitage fórumtársunk válaszolta, hogy az övénél is ugyenez a tipushiba előjött.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Peugeot Boxer 2010. évj 3.0 HDi-hez szeretnék használati útmutatót, amiben benne vannak a biztositékok leirásai! Tudna valaki segíteni, hogy honnan tudnám ezt letölteni?
Hozzám került egy Peugeot Boxer 2005. évjárat, 2.2 HDI motor 105 Le. Következő a problémám: Ahogy kezd melegedni a motor, nagyobb gázadásra (2500 rpm felett) kivillan a piros motorhiba lámpa és le is fullad az autó. Nem lehet indítani, csak ha leáramtalanítom, vagy kiveszem a kulcsot. Kulcskihúzás után beindul, de a piros lámpa folyamatosan világít, és leszabályozza az autót 2500 fordulatnál nem pörög tovább. Hidegen megy mint a meszes, nem füstöl nem kormol. Olajat nem eszi, nem kopog nem zörög
Hibakódolvasás után üzemanyagnyomásszabályzó szelep, illetve EGR szelep hibát írt.
Van valakinek tippe, tapasztalata ilyen problémára?
A kézi gázolajpumpa nektek is ereszt, lelevegősödhet ettől a rendszer? Jumper '96, pár év állás után most vettük elő. Új szűrő, a felső fedélen a gomb néhányszori megnyomása után elkezd kijönni a nafta mellette. Még nem mentünk vele, csak a felújítás kezdődött el, ezért lenne jó tudni, kell-e cserélni.
Normál esetben sosem dugulhat el,abba valamit betankoltatok.Az előélet nélkül nehéz segíteni.Kizárólag a Sofima-Ufi gázolajszűrőket bírja a Ducato,arra figyelj oda!
Még mindig megvan nekem is ez a hiba , egyik nap semmi indul szépen, utána meg szórakozik hol rángatózik hol másodszor harmadszor indul élég csúnya hanggal!
A Peugeot nál sem tudtak mondani semmit hibát nem írt a számítógép , a testkábelt pucolták arra magyaráztak valamit sok változás nem lett.
ha beindul onnantól megy rendesen.
Ha valaki tud segíteni vagy címet adni aki megtudná nézni mi lehet vele azt megköszönném!
Sziasztok. Van egy Boxerem 2,5 dizel eleg jo allapotu szoval nyuznam amig lehet. Olyan gondom van vele hogy reggeli inditasnal (nem mindig) nehezen indul be kb 6 x kell izzitsak es utana inditom. Feher oriasi fust kisereteben beindul es mintha 3 hengeres lenne alig jar ideoeda rangat alapjaraton kicsit ralepek a gazra akkor meg lefullad:( A gazolajszurot kicsereletem jo sok trutyi volt benne anno.
Szeretenm napiszinten hasznalni az autot ,de mivel Angliaban vagyok vele szeretnem en megcsinalni!!
Sziasztok! Hobbiautónak keresgélek egy duplafülkés platós kisteherautót, amire majd egy lakófelépítményt akarok építeni. Először T4-es Transporterben gondolkodtam, de annak túl kicsi a platója, a 2000-ig gyártott Transitból meg nagyon gyér a választék, és szinte mindegyik szét van rohadva. Így most képbe került a Jumper/Boxer/Ducato is, de a népítéletben elég rosszakat írnak ezekről. Kb. 1 millát szánnék a járgányra, lehet ennyiért olyat kapni, ami nincs szétrohadva, és nem kerül egy vagyonba a szervízelése? Főleg külföldön használnánk a kocsit, ezért fontos, hogy üzembiztos legyen, de évente 5e km-nél tuti nem mennénk többet.
SZIASZTOK!KÉREM SOS-BEN A SEGÍTSÉGETEKET.PEUGEOT BOXER KINYOMÓCSAPÁGYRA LENNE SZÜKSÉGEM,DE 2 FÉLE VAN BELŐLE.HA ESETLEG VALAKI TUDJA MI A KETTŐ KÖZT A KÜLÖNBSÉG,MELYIK-MILYEN AUTÓHOZ ,ILL VÁLTÓHOZ VALÓ,NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM.TÖLTÖK FEL KÉPEKET.
SZIASZTOK!KÉREM SOS-BEN A SEGÍTSÉGETEKET.PEUGEOT BOXER KINYOMÓCSAPÁGYRA LENNE SZÜKSÉGEM,DE 2 FÉLE VAN BELŐLE.HA ESETLEG VALAKI TUDJA MI A KETTŐ KÖZT A KÜLÖNBSÉG,MELYIK-MILYEN AUTÓHOZ ,ILL VÁLTÓHOZ VALÓ,NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM.TÖLTÖK FEL KÉPEKET.
Van egy 2009es 2.3Mjet Ducato-m..Azt a hibát produkálja kb 3 hete h elkezdem nyomni neki és egyszer csak szaggatni kezd..olyan mint ha gondolkodna de majdnem szabályos ciklusonként.Azaz ahogy tolod neki érezni h húz-nem húz-húz-nem húz..
Nem állandóan csinálja..Van amikor megyek vele egy órát folyamatosan és semmi és utána meg elkezdi Van amikor meg csak úgy el kezdi de nem folyamatos hiba..
Eddig nem volt problémám vele.2. tulaj vagyok--230e km van benne..
2013. 150LE ducatonál az ajelenség,hogy halad az uton és egyszercsak erejét vesziti. chek engine lámpa kigyullad , ilyenkor azonnal megállok vele , leállitom és ujra inditom és ujra megy chek engine elalszik, ezt csinálja hetek ota, mindegy,hogy üres vagy rakott.
Map szenzor kiszedve -féktisztitoval tisztitva, egr ok, hőcserélő ok, MI lehet vele?
Jumper,2010-es oldalajtó beállításban tud-e segíteni valaki? Görgők nem kopottak,fizikai behatás nem érte,a hézagok párhuzamosak, ami a gond,az első függőleges luft széles,sokkal szélesebb mint a vele szemben lévő hátsó az meg keskenyebb. Amúgy szépen záródik, teszi a dolgát.
Vajon hol tudnám beállítani, hogy előrébb kerüljön 2.5-3mm-rel az ajtó csukott állapotban.
Nekem eddig csak az fordult elő, amit a kollega is írt.... Hogy elsőre röffen egyet, aztán lehet indítózni másodszor :D Ez a beázás történet idegesít, úgyhogy idén építek Jumperlicynek egy fedett kocsibeállót. Nem mintha megérdemelné, most cumiztam a klímával egy egészségeset. ( Klímahűtő több sebből vérzett, klímás ember soha sehol nem talált szivárgást, mire aláfeküdtem, és meglett a probléma. Kiment 4 adag töltés a semmibe.) Kicseréltem itthon a klímahűtőt, elégedetten pakolom a szerszámokat, amikor látom, hogy az alsó lemez nyomócsövön gombostűnyi lyuk figyel. Szóval másnak heveredtem vissza alá. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő... most ez az 1-2 fokozat probléma stresszel, amit az előbb írtam. Időközben végignyálaztam a fórum ide vonatkozó részét is. :D
Segítséget szeretnék kérni, hátha van valaknek tapasztalata a problémámat illetően.
Időnként, amikor megállok a 3.0 Jumperemmel, akkor az 1-es fokozatot nehezen, a 2-est picit akadva, a többit hibátlanul veszi.
Jellemzően akkor fordul elő a hiba, amikor súllyal közlekedek, kisebb motorfordulaton.
A dolog érdekessége, hogy ha először berakom 3-4-5-6, vagy rüksi valamelyikébe, akkor már hibátlanul veszi az 1-2-t is. Ha leállítom a motort, akkor álló motornál úgyszintén hibátlan minden. Szóval olyan érzésem van, mintha a kupplung nem oldana olyankor rendesen. Hogy ezt kiküszöböljem, vettem bele egy garnitúra kupplungszettet, meg lendkereket. A hiba továbbra is fennáll, viszont jóval ritkábban jön elő. Illetve amikor észreveszem hogy akad, akkor kihuzatom egy kicsit, és máris minden tökéletesen üzemel.
Elég idegesítő a dolog, járt már valaki hasonlóan a vassal? Gyanítom,hogy ennél a kettőstömegű lendkerekes önállítós szerkezetes rémálomnál szopat valami, de nem vagyok benne biztos. Rémálmomban az is megesett, hogy a váltóban szopat valami, Ezért kérném a tanácsotokat, hátha okosabb leszek.
Ja... a rudazat, vagyis a bowdenek pontosan be vannak állítva.
Van egy 2008-as 2.2hdi Jumperünk,amit egy hónapja vettünk. Tökéletesen szépen megy,nem füstöl,nem rángat,egyszóval nagyon szépen megy. A probléma hogy hidegtől melegtől függetlenül kicsit nehezen indult. Van amikor egyből,van mikor pár másodpercig csak köszörül és utánna indul. A gép Egr hibát írt ki. Ma kicseréltük az egrt,ami mint utólag kiderült le volt vakdugózva. Csere után szépen beindult,majd 3-4 másodperc után leállt(nem volt csattanás,vagy kattanás,csak egyszerűen leállt). Onnan az önindító úgy teker,mintha nem lenne kompresszió a motorba... Természetesen nem indul. Visszatettük a vakdugót is,de ugynúgy üresen teker az önindító,mintha nyitva lennének a szelepek,vagy vmi hasonló.
Olvastam itt a fórumon ,hogy a 3.0 motorral szerelt autók rángatva csattogva indítóznak!
Nekem is ez a problémám van velük 2db 2013 3.0hdi Peugeot , mind a kettő valamikor rendesen indít van mikor elkezd rángatózni és másodszorra indul be! Van erre valami megoldás?
Köszi a reakciót. Engem zavar, hogy pörög és ráadásul az én esetemben nem is halad. Azon gondolkoztam, hogy lecserélem a kerékméretet. Most 195/70 R15 van rajta de azt nem tudom, hogy ehhez a váltóhoz ez a megfelelő-e.
Már annak is örülnék ha 100-nál 100-at mérne. Mivel bérautó ezért tartok attól, hogy széthajtják, le akarom szabályozni 120-nál.
Vettem egy 2004-es 2.2HDI 9 személyes Citroen Jumper mikrobuszt. 20UM16-os váltó van rajta, legalábbis a váltó burkolata az, hogy mi van benne azt nem tudom. A problémám az vele, hogy 110km/h-nál pörög 3.000ford/min-t és GPS szerint 100km/h-val megy a kocsi. 120km/h-nál 3.250ford/min és 110km/h a GPS szerinti sebesség. 130km/h-nál már 3.600ford/min és 118-119km/h-t mutat a GPS. Véleményem szerint túl sokat pörög és sokat is csal az óra. Gyári gumi méret van rajta.
Érdeklődnék, hogy másnak mi a tapasztalata ezzel a típussal és, hogy van e valami megoldás rá? hosszabb 5-dik fokozat vagy ilyesmi. Már 50-nél is csal 5km/h-t.
96-os boxer 2,5TD. A problémám az hogy menet közben van hogy erőtlen lesz a motor, a hangja is teljesen más lesz. Motorháztetőt felnyitva olyan hangja van mintha valaminek nem lenne megfelelő kenése, fémes nyiszorgó hang. Néha 1-1 fémes kopogás is hallatszik. 5-10 perc állás után a kocsi megy, semmi baja.. szerelők nem tudnak vele mit csinálni mert náluk nem jön elő a hiba.
Múltkor volt egy kis időm, elvittem a kocsit, hátha előjön a hiba. 200 méterre a műhelytől elő is jött (vagy 2 óra kocsikázás után), nagyon megörültem neki. Begurultam a műhelybe és mire odaértem megjavult. Mondom ilyen nem létezik. Találkozott valaki már ilyen problémával? Adagolóst felhívtam, azt mondta hogyha adagoló lenne akkor folyamatosan csinálná.
A motor és az adagoló 2 éve lett felújítva, akkor volt porlasztócsúcs csere is, a turbó tavaly lett rendberakva. Nem igazán lehet így az autót használni reggeli Bp-i csúcsforgalomban ahol még félre se lehet állni... mielőtt valaki kérdezni, fogalmam sincs hogy amikor rossz akkor füstöl-e, nem néztem.
A Fuchs olaj gyenge minőség,a Duci váltókba,illetve sürűbben kell cserélni.Pao alapú kellene,amit a 3.0-ás váltókhoz fejlesztettek,de abban is kevés a Pao olaj.Möglichnek bevált a Total is,ő sürűn cseréli.
2014-es Fiat Ducato 2.3 Mjet 130Le könyvében az áll,h 192000 km-nél kell vezérműszíjat cserélni.A szervízben azt mondták,h 120000-nél.Szerintetek mikor ajánlatos? Általában autópályán van használva.Előre is köszi
Az nekem nincs, de van egy haverom, aki ilyeneket szerel nap, mint nap. Kb. 60 darabos flottát szervizel, csavarra ismeri őket, ipari prés stb. Mindent szerel rajtuk, váltót is felújítja bennük. Nagyon precíz srác, amatör rally-ban is szerelő. Az enyémet is Ő tartja karban, mivel én is szerelek, meg tudom itélni, hogy lelkiismer etesen csinálja meg. Ha érdekel, rákérdezek nála...
A tankban is van egy szűrő, ami nekem már dugult el, előjelek hasonlóak, ok a 11000 ft-os gázolajszűrő nem bír ki 25000 kilométert lassan elmálik és a visszavezető csövön televágja a tankot papírdarabokkal és az ac alatti szűrőre felragad.
Valóban nem túl pontos, a km óra 6-ot csal (89 kontra 95...), de a számláló 175 km alatt nem csal gps szerint. Mindenképp megnyugtató volt az első út fogyasztása.
Azt kiírja /fáziseltérés/,meg a motorkontrol lámpa is világít.Vészprogramon még szokott működni a motor.A lényeg,hogy jó lett az autó!!Mélydiagnosztika nélkül,nehéz a problémák feltárása.
2.8JTD 2001-es . Alapjáraton leáll ,de nem mindig! Jeladók,ecu,szívócső nyomásérzékelő kicserélve! Az értékek mind megfelelőek voltak mikor rátettük gépre!!!Tippeket kapok de ha mindent kicserélnék annyit nem ér az autó! Nem járt valaki hasonlóképp?
Nos, Kisvárdán tankoltam üres tankra 29 litert, nagyon türelmes tempoban kb 90-nel Bp szélére 275 km, hozzávetőleg 20 literből kijött klimával. Ezt azért nem szívesen csinálnám meg mégegyszer... örökkévalóságnak tünt...
IGEN SAJNOS AZZAL SEM INDULT NEM REG CSERELTEK BENNE EGR SZELEPET KB 2500km T MENTEM VELE VOLT HOGY MENETKÖZBE LE ALT GYUJTAS LE- FÖL ES MENT TOVABB DE MOSTANRA TELJESEN KESZ NEM INDUL MA VISZIK AT EGY MASIK SZERELÖHÖZ ELEKTROMOS HOZ REMELLEM MEG LESSZ A BAJ!!
HELLO SZIASZTOK! VAEGY 2007 ES 2,2hdi BOXEREM MI LEHET A BAJA HA ESTE MEG ALLTAM ES REGGEL NEM INDUL BE CSAK PÖRGETI AZ ÖN INDITO? NEZETTEM SZERELÖVEL Ö AZT MONDTA HOGY A MOTOR NEM KOMUNIKAL A KOMPJUTERREL EGY HETE NEZEGETIK DE NEM JÖNNEK RA A HIBARA!
Üdv! eladó ponyvám lenne 2,50-es platóra horganyszott szerkezettel szakadásmentesen. az autó évjárata 2000. bomlik továbbá egy 91-es kocka 6+ teher 2.5 d : hátsó és oldalajtók jó állapotban/nem magasított/ rugókötegek stb... 06306126119
Üdv Urak.S.O.S.-ben keresek 2,5 tdi sofim motoros ducato nyomócsövet aminek az egyik fele 12-es a másik pedig 14-es.Veszprém megye előnyben.De akár mit meghallgatok.Válaszokat előre is köszönöm.
A forgalmit szemrevételezik aztán jön a felragasztás amiért 20 eurót elkérnek munkadijra és a matrica 5 euro. Ha van nekik matrica az egész 5 perc alatt megvan. Ez drága ragasztás)))))
Kezd rám égni a Bécs környéki osztrák környezetvédelmi matrica kérdés.
Sprinterrel ha munkaidőben megjelenek Parndorfnál az ÖMATC állomáson, akkor a 25€ ellenében megkapom azonnal a matricát, vagy van valami hosszabb átfutása a dolognak?
Mérnek is valamit, vagy szemrevételezés, fizetés, ragasztás viszlát?
Aki már túl van rajta, némi infót írjon, legyen szíves!
A helyzet úgy néz ki,hogy az osztrákok vadásznak a 3,5 tonnás kategóriára.Sokan,már a cseheken keresztül járnak.Azt kellene vizsgálni,miért van a forgalmikban a valóságtól messze eltérő önsúly!Akik meg a műszakilag megengedett ösztömeg felett pakolnak,azoktól el kell venni a jogosítványt,ott a helyszinen.
Eladó elfekvő készletből 2 db hátsó lengéscsillapító, Sachs gyártmány, cikkszáma 110568 . Idősebb autóhoz való, alábbi típusok: Citroen C25 / Fiat Ducato, Talento / Peugeot J5 , lentebb a részletes típuslista a katalógusból.
Érdeklődni adataimnál e-mailben, minden kérdésre válaszolok. Ára 6000 / pár. Személyes átvétel megoldható Budapesten ill. Kecskeméten.
Valami biztos lesz a magyarok mindig kitalalnak valamit :D amugy nem poenbol kerdeztem mert hallani olyat hogy 3tulsuly utan kitiltanak ausztriabol meg olyat is hallottam hogy elveszik a jogositvanyodat. Olaszorszagban tudom higy van ez a kitiltas dolog.
Brucknal epul az uj merleg. Ha igaz ezen a szakaszon mindenkinek ra kell majd menni es a kis autok ki lesznek tiltva a kis utakrol. 2.8as tabla. Tud errol valaki?
2000es évjáratú Duacato 230 al kapcsolatba lenne kérdésem;
a gyári hangszórók pontos mérete érdekelne ( 10, 13, 16.5 cm ? ), illetve elhelyezkedésük mert alapvetöen ugye térdmagasságba a müszerfalba találhat meg, viszont az ajtókba is van egy-egy "lyukacsos" rész, nem tudom, hogy ez csak amolyan szellőző vagy itt is lenne/lehetne a hangszóró helye.
( gyárilag nincs kiépitve benne a hang, még alapszinten sem, és szeretném megtudni anélkül h szétszedném a kocsit h mit is vegyek bele)
Sziasztok,Tud valaki segíteni???2003 évjáratú Citroen Jumper 2.8hdi 126le, új korátol nállam van.Következő hiba,gázadásra dadog fehér füst erőtlen nem gyorsul.Ha adagolom a gázt felpörög és megy.Porlaszo ok,Nagynyomásu ok,Kisnyomású ok.
Ezt az oldalt is már végignéztem. Az a gond, hogy ez nem dísztárcsa néven fut, hanem kupak. Így viszont alkatrész kereskedők oldalán nem találtam. Sajnos úgy néz ki, mégis csak márkakereskedés lesz belőle...
2014-es boxerhez keresnék felni kupakot, vagy díszt vagy nem tudom mi a hivatalos megnevezése ennek a műanyag alkatrésznek. Neten kerestem de nem találtam csak egy képet róla. Céges autón lepadkáztam, eltörött, ha normális árban lenne, megvenném. A gyári lemezfelnin van rajta. Megpróbálom a képet beszúrni.
Nem fog nélküle menni azon keresztül kapja az óra a jelet amiben gyárilag volt , nekem ivecoval volt ilyen gondom , a 70 út mellett van egy elektronikai szerviz ott csinálták meg de nem volt egyszerű egy jelátalakitót kellett csinálni hozzá, Nagytétény magasságában vannak városból kifelé .
Üdv! 2003-s Ducato II-ből kilett véve a gyárilag belerakott 1324 kienzle tahográf. Miután kivettük és elvitték azóta nem mér a km óra.... Valaki valami ötlet hogy úja működjön?
Sziasztok. 2012-es Ducatoval van gondom. Egyik naprol a masikra nem működik a tempomatom. Ha rákapcsolom a gyújtást az ikonja kivillan, de ha próbálom bekapcsolni, akkor nem működik. A biztosítékokat átmértem, megmozgattam, de semmi eredmény... nem működik a jobb elektromos ablak sem. Tudna valaki tanácsot adni? Köszi.
Az enyém 97-es, és a forgalmiba a V.9 04 van bejegyezve, ami(úgy tudom) Euro 2-nek fele meg, piros osztrák matrica. 2016-tól már ki lesznek tltva bizonyos Osztrák tartományokból.
Egy olyan autót,amit ismerek!Hetente látok SEVEL autókat szétrohadva,a közúti közlekedésre alkalmatlan állapotban.Valahogy átmennek a műszakin,aztán az első osztrák kontrolon lefoglalják őket.Vannak régi szép állapotú Ducatok is,tehát nem lehet általánosítani.Nekünk is borzalmas esztétikai állapotban van az autónk,az ajtók körberohadva,de szerkezetileg,műszakilag kifogástalan.5 AJTÓ-t kell cserélnünk.
Alapban egy sima univerzális csőkatalizátorra gondoltam hogy jó lehet, azt itthogy 20 ezertől már lehet kapni az autos boltban. Sajna a barátomnak aki érdeklődött szintén nyelvi nehézségei voltak sőt Ő még annyit sem konyit a kocsikhoz mint én.
Arra nem tudsz esetleg válaszolni,hogy az osztrákoknál milyen matricát kap egy 2.5 TD 98-as dobozos boxer, aminek 6+ teher minősitése van. Egyáltalán közlekedhetek e vele az IG-L matricás zonában.
Pontosan Euro hányas motor ez?
Hallott e itt arról valaki hogy ha valami kb 100 euros kütyüt beépittetek a kipufogó rendszerbe akkor az osztrákoknál ás a németeknél egy matricával jobb minősítést adnak.
A magyar NKH annyit közölt hogy ha beszerelem a rendszerbe akkor itthon meg engedély nélküli átalakitást követek el.
Kizárólag a fuvarozóknak kell,illetve a céges autók sofőrjeinek,a lázlap.Magánszemélyként nem kell(Privát).Szlovákiába is 100 liter vihető hivatalosan,magánszemélyként.Érdemes kannázni???Ismételten:
Az uniós jogszabályok a jövedéki termékek esetében meghatároznak bizonyos irányadó minimumértékeket, amely értékeknél nagyobb mennyiségek kereskedelmi mennyiségnek minősülnek. A tagállamok ezen értékeknél magasabb minimumszinteket is megszabhatnak (tehát nagyobb mennyiségtől minősítik kereskedelmi jellegűnek a szállított árút), de az uniós szinten megadott minimum alá nem mehetnek.
A jövedéki termékek esetében az alábbi irányadó értékeket határozták meg:
cigarettából 800 darab (40 doboz)
szivarból 200 darab,
szivarkából 400 darab,
fogyasztási dohányból 1000 gramm
sörből 110 litert
köztes alkoholtermékből 20 litert
alkoholtermékből 10 litert
borból és pezsgőből együttesen 90 litert (ebből pezsgő legfeljebb 60 liter)
motorbenzinből a gépjármű üzemanyagtartályán kívül 40 litert, egyéb benzinből 20 litert, petróleumból 50 litert, gázolajból a gépjármű és erőgép üzemanyagtartályán kívül 100 litert, biodízelből 100 litert
Az Egyesült Királyság vámhatóságának oldalán található információ alapján nincsen korlátozásaz Egyesült Királyságba bevihető termékek (mindenféle termék, beleértve a jövedéki például alkohol vagy cigaretta) mennyiségére vonatkozóan, amennyiben azt az utazó saját használatra (tehát nem továbbértékesítés céljából) szállítja be az országba, és a szállítását maga végzi.
Amúgy a minap voltam Szlovákiában és a határon igazoltattak.Rákérdeztem,hogy náluk mennyi üzemanyagot vihetek kannában,azt mondták 10L.
Azt nem tudod véletlenül,h Németországban ha a saját tulajdonú 3,5T-ás furgonodat vezeted saját célra (vagy akár üresen), akkor is kell menetlevelet írni illetve a lázlapot húzni és a vezetési és pihenő idő szabályzatait betartani?
Az EU-n kivüli élet más,nem is erről volt szó.Nálam nem játszik a cigaretta,kizárólag a jogszabályt linkeltem be,ami egyértelműen az EU-ban vásárolt árukra vonatkozik.A saját felhasználás a lényeg,ezért bűntetik a fuvarozókat,az üzleti,a feketepiaci része,már másik lapra tartozik.
Azért azt sem árt megjegyezni,hogy union kivüli országból szerbia ukrajna stb csak 40 szál cigi hozható be Mo-ra. Feltételezem ez nyugatabbra is hasonló ugyhogy ha nem unios zárjegyes cigi van nálad akkor ott sem igaz a leirt mennyiség.
A jogszabályokat,már számtalan alkalommal belinkeltem,amit a jelenlegi rendszer, rendre töröl.Az EU tagországokba nem kereskedelmi célra az alábbi irányadó dohányáru és alkohol mennyiség vihető be: - motorbenzinből a gépjármű üzemanyagtartályán kívül 40 litert, egyéb benzinből 20 litert, petróleumból 50 litert, gázolajból a gépjármű és erőgép üzemanyagtartályán kívül 100 litert, biodízelből 100 litert cigarettából 800 darabot, - szivarból 200, szivarkából 400 darabot - fogyasztási dohányból 1000 grammot - sörből 110 litert - köztes alkoholtermékből 20 litert - alkoholtermékből 10 litert - borból és pezsgőből együttesen 90 litert (ebből pezsgő legfeljebb 60 liter)
Olyan problémám van 2.3 -as multijet (2011) Ducatoval,hogy kis fordulaton rángat,kormol (45000Km van benne)! Hibakód néha van aztán elalszik! Kiolvasva légtömegmérő! Amennyiben tudtok rá v.mi megoldást kérlek benneteket segítsetek!
Ha nem akarsz nagyon kiszúrni magaddal akkor nézze meg valaki aki tényleg ért hozzá nem csak állítja magáról , ahogy te is írtad kicsi a valószínűsége ,hogy ennyiért használható járgány legyen .
Találtam Ducatot 350-ért ami ugye túl olcsó. 1999-es évjárat. Azt írják normál állapotban.
Vajszínű amitől egy kicsit félek (mert úgy tudom a régiek nem voltak ilyen gyári színben), plusz autókereskedés árulja amit nem tudok hogy jó hír vagy sem.
Talán azért gondolnám hogy jó mert ők csak nem vesznek meg szart. Esetleg fillérekért a profit reményében?
Még érvényes okmányokkal, külsőleg, képek alapján az árhoz képest szerintem jó állapotban, annyi hogy alján látszik hogy javítva volt. Futott km-t nem írnak de ez ugyan az mintha beírnának egy visszatekert számot szerintem.
Szóval tudom hogy ennyiért bűn megvenni de hátha tudtok valamit mondani ami pozitív.
Hogyha sokan trükköznek a km-el stb. miért nem adják drágábban hogy azt higgye a vevő jó állapotú? Lehet feltűnő hibái vannak?
Nem vagyok gyakorlott ilyen téren, azért is írok ide, csak azt tudom hogy olcsó húsnak híg a leve de hátha tudtok valamivel bíztatni :)
Tudom,hogy nem sokan járunk a szlovénokon át,de ha mégis: a rendőröknek új játékszere van, érdemes figyelni egy sötétkék VW T5 Transporter Syncro-ra,Ljuljana-i renszámmal. A tetején van egy gömb,amivel menet közben videóznak.
Sziasztok Van egy 2009-es 120 lovas peugeot boxerem Egy megoldatlan problémám van és elég sürgős lenne a megoldás. Jelenleg külföldön vagyok és anyagi okokból a márkaszervíz kilőve. A hiba a következő: Időnként sajnos egyre többször a motor nem pörög kellőképen ,pontosabban 299-as fordulatig pörög és ennyi padlógázon,üresben vagy sebességben mindegy.aztán ahogy jött a hiba úgy el is múlik majd újra előjön. a diagnosztika agr hibát írt amit nem kevés pénzért meg is vettem kicseréltettem de a hiba megmaradt. Ha a légtömegmérőjéről lehúzom a csatit semmi nem változik tehát ez is kilőve .Nézegetem a bardy honlapját és találtam ilyet hogy agr nyomásátalakitó bár nem tudom beazonosítani hogy az én autómban lehet -e ilyen szerintetek? vagy van esetleg valakinek valami tippje hogy mi lehet? kérem segítsetek
Érdekes, hisz nekünk rendszám alapján nyomták a kezünkben az irodában (kb 100 autó a céges flotta egésze és mindnek ott volt), meg szervizben is ott voltak sorban a rendszámokra megrendeltek...
Parndorfit néztem én is. 2 hét múlva megyek arra személyautóval, megpróbálok beszélni velük személyesen, hogy mi a csöcs erre a megoldás (viszem magammal a Sprinter forgalmiját) .
Az azért igen nagy szopás lenne, ha csak a matrica miatt ki kell menni üresen a Sprinterrel Pest mellől.
Ha üzemszerűen átmegyek Ausztrián, akkor vasárnap délelőtt mennék el Parndorf mellett.
IG (Immossziós törvény)- IG (Immossziós törvény)-kipufogógáz je kipufogógáz je kipufogógáz jelvény
Információ és szükséges köv Információ és szükséges követelmények több mint egy jelvény etelmények több mint egy jelvény etelmények több mint egy jelvénykiállitásához kiállitásához kiállitásához
2015 Január 1- től minden N oszályu járműnek, ha teherautóként illetve vontatós teherautónként van engedélyezve, Ausztria Bécsi és Alsóausztriai részen kötelező egy kipufofógáz oszályozási azonositási jelvény. Ez ajelvény jelvény jelvényaz ÖAMTC az ÖAMTC az ÖAMTC-nél a következő feltételekkel illetve a következő nél a következő feltételekkel illetve a következő dokumentumokkal kapható: dokumentumokkal kapható: Kérjük kűldjön póstával egy fénymásolatot a teherautó- engedejezési dokumentumairól (ha rendelkezésre áll egy CEMT- vagy ECMT bizonyitvány, azt is kérjük elkűldeni) az ÖAMTC-nek pontos cím: SDL Abteilung (osztály), Breitenleerstraße 29, A-1220 Wien. Kérjük ügyeljen arra, hogy a dokumentumok könnyen olvashatóak legyenek Kérjük jelezzék, vagy az engedéj- dokumentumokon vagy egy listán, hogy az illető jármű rendelkezik e egy részecskeszűrővel A jelvény ára darabonként € 25,- Az ÖAMTC kiállit egy nyílt számlát ami aszt jelenti, hogy ön előlegben kifizeti az összeget. Ezt követően a Klub (ÖAMTC) az érmét megrendeli illetve fokozatonként kiállitja A nagy kereslet miatt kérjük figyelembe venni hogy a feldolgozási idő legalább 15 munkanapba fog kerülni Elkészités után a jelvényt 3,5t összsúly feletti teherautóknak egy ÖAMTC bázisnál elhozhatja. Kérjük a kívánt bázist a megrendelés időpontján megadni. Alternatív az ÖAMTC is szívesen elkűldi póstával egy € 40,- szállitási díj alapján Kérjük vegye figyelembe hogy törvény szerint a jelvényt 3,5t-áig összsújú teherautókon csak egy ÖAMTC munkatárson keresztül lehet elhelyezni Az ÖAMTC bázis jegyzéket a következő címen találja: www.oeamtc.at/standorte Információk kérdések esetén Információk kérdések esetén További kérdéseket válaszolására szívesen rendelkezésre áll a klub: Hétfő-től Csütörtök-ig 08:00-tól 17:00 óráig Pénteken 08:00-tól 14:30-ig Telefonszám: ÖAMTC információszám 0810 120 120 (tarífa szolgáltató-tól függ
Itt tudtam venni,mert Linzben nem volt sárga matrica.Linz-Urfahr Freistädter Straße 399. Volt 1/2 év türelmi idő,ami lejárt,elméletileg,már nem lehet matrica nélkül használni a kijelölt szakaszt.Amikor sorra kerülsz,kb 5 alatt készen vannak a papirok,fizetsz,és felragasztják a matricát.Kizárólag a nyitvatartási idő alatt adnak matricát.http://www.oeffnungszeitenbuch.de/filiale/Linz-Urfahr-OeAMTC%2BStuetzpunkt-976567T.html
Sziasztok Van egy 2009-es 120 lovas peugeot boxerem Egy megoldatlan problémám van és elég sürgős lenne a megoldás. Jelenleg külföldön vagyok és anyagi okokból a márkaszervíz kilőve. A hiba a következő: Időnként sajnos egyre többször a motor nem pörög kellőképen ,pontosabban 299-as fordulatig pörög és ennyi padlógázon,üresben vagy sebességben mindegy.aztán ahogy jött a hiba úgy el is múlik majd újra előjön. a diagnosztika agr hibát írt amit nem kevés pénzért meg is vettem kicseréltettem de a hiba megmaradt. Ha a légtömegmérőjéről lehúzom a csatit semmi nem változik tehát ez is kilőve .Nézegetem a bardy honlapját és találtam ilyet hogy agr nyomásátalakitó bár nem tudom beazonosítani hogy az én autómban lehet -e ilyen szerintetek? vagy van esetleg valakinek valami tippje hogy mi lehet?
Elnézést, hogy csak így hirtelen belecsapok a közepébe, de segítségre lenne szükségem. Tegnap vettem egy 2001-es Peugeot Boxert (2.5Tdi). Ezóta 150Km-t tettem meg vele, most egyik pillanatról a másikra a fűtése csak hideg levegőt kezdett el fújni. Abszolút nem látom még át, ezért szeretnék valami tanácsot kérni, hátha valamelyikőtök találkozott hasonló problémával.
Gazdája lettem egy 2009es 2.3-as Ducato-nak.Akadt egy ilyen problémám h nem égett a tolató lámpa,megnéztem a biztosíték táblát és hiányzott a bizti(szerintem szándékosan vették ki)beraktam egy újat,betettem rükvercbe és szépen lassan felvillant a tolató lámpa de közben a motor térből füst jött elő(gyorsban levettem gyújtásról és kitéptem a biztosítékot) A kézikönyv azt írja h azon a biztin van a servotronic vezérlőegység és a víz a gázolajszűrőben érzékelő.Azt mondták a fiatnál h mivel nem rak ki a műszerfal hibát így nem tudják megmondani csak utána járni igen húzós bruttó órabérben.
Öamtc be kell bemenni es megnezik az autot.sajnos ezt postan nem lehet intezni mert csak 3.5t felett.nem eri meg logni mert 2200korul van a buntetes.mindig kitalalnak valamit.
Igen sajna akkor is be kell fizetned utana az adot mertbha elkapnak 30000€ lehet a bunti.a nemet matrica nem jo ausztriaban ott 25€ meg kell venned.csodak nincsenek.
A sima gázolajra írtam,h van benne biodízel, a prémiumot nem szoktam nézni. Kicsit utána olvastam legközelebb majd azt tankolok bele,egy kicsit kényeztetjük az autót :)
Akkor más kutaknál is lehet OMV prémium csak más néven?
A prémiumokban nincs biodízel.A részecskeszűrős autókba nem szabadna normál gázolajat tankolni,7-10% biodízel van a normál gázolajokban,ami megszűrhetetlen,a motorolajat megöli.Nem minden kútnál van OMV adalékolt gázolaj!!
Itt nem tankolok,de ugyanazt kapod,mint az OMV kúton!1,169-ért tankoltam prémiumot,egy Agip kúton.Kevés normál gázolajat tankolok.Az itthoni prémium egy kalap fos az osztrákhoz képest,színben is.
Zu gut um wahr zu sein...? Nein es stimmt wirklich - an der neu eröffneten Automatentankstelle können PKWs ab sofort für 99 Cent / Liter Diesel und Benzin tanken!!!http://www.oldtimer.at/oed
Én vagyok a tulajdonos, cégvezető, és a cég tulajdonában lévő 3,5 t alatti Sprinterrel átvágok Németországon 600 km-t nem fuvarozás szerűen, hanem a családdal kimegyünk Hollandiába.
Visszafelé a platón pár szekrény, fotel stb. van, amit saját részre hozok.
16. § Jelentési kötelezettség (1) A külföldi székhellyel rendelkező munkáltató, aki egy vagy több munkavállalót a feketemunka elleni küzdelemről szóló törvény 2a. §-ában meghatározott gazdasági területeken, vagy gazdasági ágazatokban a jelen törvény alkalmazási területén foglalkoztat, köteles minden gyártás, vagy szolgáltatás megkezdése előtt az illetékes vámigazgatási hatóságnak egy német nyelvű írásbeli bejelentést benyújtani a 6. bekezdés szerint, amely tartalmazza az ellenőrzéshez szükséges lényeges adatokat.
Aki nem foglalkoztat munkavállalót,vagyis nincs alkalmazottja annak is kötelező ezt a bejelentést megtenni ha Németországba megy?
Sziasztok! Lenne több kérdésem. Az alany 2003-as Ducato 2.8 JTD. Elméletileg 128 lovas, de én nem érzem. Tudjátok, hogy pontosan milyen turbo való rá? Vagy hogy a 128 és a 146 lovas között mi a különbség?
Szerintem nincs olyan, hogy muszáj, Madosnak igaza van küld el a fenébe és mellesleg említsd meg, hogy találtál másikat de úgyis mész arra azért megnéznéd másodiknak hátha megveszed majd :)
Menj el egy rendes bélyegzőkészítőhöz és csináltass egyet vagy vegyél egy olyan bélyegzőt amibe azokat a betűket teszed be amiket akarsz.
Üdv Forumtársak Segitségeteket szeretném kérni 2007es ducato 2.3 as mjet inditáskor a fütésbox felöl valami zörgö hang jön meg eröltetésnél valaki találkozott már hasonloval
Sajnos nincs másik ilyen paraméterekkel úgy hogy muszáj volt eltűrnöm a viselkedését. Nincs fuvaros ismerős sem ezért most próbálok keresni valakit aki lebélyegezné.
Nincs valami ismerős cég,aki lebélyegzi a CMR-t szállítóként helyetted? Ha kiléptél vele Olaszországból már a kutyát nem érdekli,onnantól akár össze is tépheted.
Mondjuk ilyet én nem szoktam játszani,hogy alkudozás közben megemeli az árat,pláne nem 500 euro-val,mert akkor elküldöm anyjába és otthagyom,akkor kenje a hajára a szarját. Az olasznál három fő szabály létezik:
-A beszélt nyelv az olasz,azonkívül még az olasz is (vannak páran,akik azt hiszik magukról,hogy beszélnek angolul is,de ez a kivétel,jobbára külföldiek számára is árusító kereskedések alkalmazottjai)
-A kommunikáció eszköze a telefon,utálnak irkálni,a többség be is írja a hirdetésbe,hogy nem válaszol e-mailre( kivétel megint csak a kereskedők és nepperek).
-A harmadik,hogy az autót soha nem megvenni megyek,hanem megnézni és ha tetszik akkor megbeszéljük. Ha azt mondod,hogy meg akarod venni és csak ezért mész,akkor automatikusan kitartja az árat és rádsózza a legnagyobb szart is,mert ha lekarikáztál már min.700 km-t a kocsiért,akkor már biztos nem akarsz üresen hazamenni.
Köszönöm szépen hogy a hosszú választ. Hát most gondban vagyok. Magánszemély az eladó. Már így is pofátlan volt az ember mert bunkón válaszolt de ezt már magyarként megszoktam csak az nem tetszett hogy megemelte az autó árát 500euróval. Sajnos hiába vártam pár napot rá kellett jönnöm hogy tényleg bőven megéri az árát ezért megírtam neki (angolul leveleztünk) hogy megadom neki az eredeti árat. Azt mondta rendben de van még ez a rendszámleadási 60euro. Mondom hogy még ezt se engedné el? Azt mondja ez is az én költségem. Hát jól van. Legyen. Aztán írta a CMR-es dolgot amiről nekem eddig fogalmam se volt. Nem teljesen értem a folyamatot de ha ez a helyzet áll elő hogy Én is magánszemély vagyok és az eladó is valamint a szállítást is magánszemélyként végzem akkor hogy intézzem?
Az,hogy ki fizeti a kivonást az megállapodás kérdése az eladóval.
Amit az előbb leírtam,az a hivatalos út,én ha az eladó partner ebben azt szoktam csinálni,hogy két nappal előbbre visszadatáljuk a vásárlást,a CMR-t úgy töltöm ki,hogy egy nappal korábbra már érkeztetem,bemegyünk az Agenzia-ba,rögtön elintézzük a kivonást és hozom magammal az eredeti papírokat,de csináltatok fénymásolatot is és ha megállítanak,akkor azokat lobogtatom,nem az eredetit. De,mint írtam ehhez kell,hogy az eladó partner legyen a dologban.
Még két dolog: hivatalosan Olaszországban minden 1000 euro feletti autóvásárlás esetén csak banki átutalással lehet fizetni,ez kereskedőknél nem szokott gondot okozni,olaszosan megoldják a dolgot,de nem árt előre tisztázni,hogy lehet-e készpénzzel fizetni! Az Agenzia-ban megkérdezik,mennyi a vételár,ott vagy benyögtök 900 euro-t,vagy a kereskedő megoldja,ahogy tudja. Ha magánszemélytől veszel autót,akkor erre is figyelni kell,mert ha 1000 euro feletti árat mondtok,akkor az ottani nav kérheti az igazolást az utalásról!
Más: csendőr,rendőr általában nem foglalkozik vele,de ha a Guardia Finanza (olasz nav,ugyanúgy járőröznek)állít meg,akkor rendszeresen megkérdezik mennyi készpénz van nálad. 10000 euro-nál magasabb összeget,csak banki kiviteli engedélyjel vihetsz magaddal,tehát mindenképp kevesebbet mondj,még ha több is van.
2014 Július 31-től,csak úgy lehet exportra kivonni forgalomból az autót Olaszországban,ha igazolod,hogy az autó már elhagyta az országot. Ez lehetséges érkeztetett CMR-el,valamilyen igazolással,miszerint a célországban megkezdték az autó forgalomba helyezését,vagy olyan adás-vételi szerződéssel,mely szerint az a cég,vagy természetes személy,aki az autót a célországba bevitte,értékesítette egy másik célországbeli illetőnek. Remélem eddig érthető.
A dolog a gyakorlatban úgy néz ki,hogy az autó megvételekor leszerelitek a rendszámokat,kitöltesz egy CMR-t,amin a feladó a tulajdonos,vagy kereskedő,a fuvarozó aki hozza az autót,a címzett pedig akié lesz a kocsi itthon,ha kereskedő,akkor értelemszerűen kapsz számlát,amit előszeretettel kevesebről írnak,vagy magánszemélynél kitöltötök egy kétnyelvű adás-vételit. Kézenfogjátok egymást az eladóval,fogjátok a rendszámokat,a forgalmit,a tulaj (vagy megbízottja,vagy kereskedő)személyi igazolványát,meg a CDP-t (Certificato di proprieta=Tulajdonos igazolás,kb,mint nálunk a törzskönyv)besétáltok egy Agenzia-ba,(ügynökségek,akik fel vannak jogosítva autózással kapcsolatos ügyintézésre,pl. biztosítás kötés,jogosítvány hosszabbítás,forgalomból kivonás,stb) és ott el lehet kezdeni az ügyintézést,leadjátok a kocsi papírjait,lemásolják mindkettőtök személyijét,legjobb,ha mindjárt adod a lakcímkártyádat is,mivel a magyar személyin rendkívül okosan nincs cím és arra nekik szükségük lesz. Mindenképp kérj fénymásolatot az eredeti forgalmiról és a CDP-ről,mert azok az irodában maradnak,amíg nem igazolod,hogy az autó elhagyta az országot és neked kell valamit felmutatnod,ha megállítanak és ellenőriznek(bár ott lesz nálad a számla,vagy adás-vételi,meg a CMR,de biztos,ami biztos). Azután megbeszélitek hogyan tovább,vagy beszkenneled az érkeztetett CMR és visszaküldöd az Agenzia-nak e-mailben és megkéred őket,hogy a kivont eredeti papírokat küldjék fel a címedre postán,vagy valaki visszaviszi a CMR-t ,bemegy és megvárja,míg megcsinálják a papírokat(ez kb 15perc-egy óra).A kivonás díja ügynökségenként változik 80-130 euro között,a többség egy százast kér.Ha tréleren viszed ki az autót,akkor arra semmiféle biztosítás nem kell.
Olaszból hoznék egy autót és a tulaj szerint biztosítás és valami CMR kell hozzá hogy elszállíthassam tréleren. Igaz ez? Hogy lehet ezt elintézni és mi a költsége ezeknek?
Ilyen aljas mocskos szemét bandát én még nem láttam , meddig tűrjük ezt még??
Mindenki félti az a keveset amije még van , de előbb utóbb elgurul a cérna , félek nagy káosz lesz itt akkor és nem jó kezekbe kerül majd megint az írányitás.
Országon belül megint az autómat baszhatóm szét a trélerrel mert személyautó húzhatja a trélert , az enyém véletlenül húzhat 2tonnát! Kapják be .
Kérdéses hogy majd a rendszer tudni fogja e hogy a ducatom tgk szgk és hány személyes , a régi nem tudta ,
tehát ha d1 veszek évest az ua kerül mint a d2 , csak a d2 hőz kell a futi után fizetni , d1 hez nem , na ezt ha tudnám simán visszaélnék vele és nem furdalna a lelkiismeret , a fenébe is.
Az viszont biztos, hogy a 8-9 fős kisbuszt üzemeltetőknek − főként időszakos matricák tekintetében − érvágás, hogy a D1 kategória immár nem csak 3500 kilogrammos megengedett össztömegben, hanem 9 helyett 7 fővel is maximalizált, a 8-9 fős, 3,5 tonna alatti kisbuszok és kishaszonjárművek (ülésszámtól függetlenül) a D2 kategóriába kerültek, mely esetén kétszeres a megyei matrica és a 10, valamint a 31 napos matrica ára, az éves viszont egyező. Újdonság a D2 és a B2, mint busz kategória esetén az utánfutókra külön fizetendő U kategória − a D1 díjtételeivel megegyező tarifákkal. A legjobb kombináció tehát a hétüléses egyterű és vontatmánya lesz, ami továbbra is D1 kategóriával mehet az autópályákon. A kisbusszal utánfutót húzók viszont keményen ráfizetnek. Buszok esetén 20 000 Ft/év a megyei jogosultság, a 3,5 tonna feletti teherautók kilométer alapú útdíja pedig nő egy kicsikét jövő évre, a tarifákat hosszú oldalakon keresztül taglalja a Magyar Közlöny.
Ha a fuvarozók összefognának simán megdönthetnék ezt a rezsimet , csak hát még mindig túl sok a veszteni való, de dolgoznak rajta keményen , hogy ne legyen.
Boldog új évet kivánok a topiktársaknak!A közlönyt sem tudom értelmezni,mivel nem magyarok írják.A véleményem ismeritek.Szerintem példátlanul EU jogszabály ellenes az egész rendszer,ami egy bizonyos faj érdekeit szolgálja,akik rajtunk élősködnek,amig engedjük.
Volt már valakinek problémája az oldalsó tolóajtóval?Egyszerűen nem tudom becsukni.A kallantyú nem akad be a vasba.Sajnos nem volt időm jobban megnézni.Remélem nem tört el benne semmi csak valami kiakadt.Esetleg szedte már szét valaki?
Változás az is, hogy a legfeljebb 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömegű gépjárművek D1 díjkategóriáját a jövő évtől méret szerint kétfelé osztják. A maximum 5+2 üléses személygépkocsik változatlan áron válthatnak e-matricát. Az ennél több utas szállítására is alkalmas kisbuszokat, lakóautókat és a haszongépjárműveket a D2 díjkategóriába sorolják át. Az utóbbi körbe tartozó járművek számára a heti (10 napos) és a havi e-matricák ára a kétszeresére nő, de az éves matricáké nem emelkedik. Ha nem személygépkocsi után kötik, a jövőben az utánfutók úthasználatáért is fizetni kell a díjköteles szakaszokon. Az erre a célra kialakított, új U-kategória díjtételei megegyeznek majd a D1 kategória díjaival. http://nemzetiutdij.hu/Hirek/2014/12/NFM-sajtokozlemeny-a-2015-ben-ervenybe-lepo-dijtetelekrol/
SOS szarban vagyok segítség kellene! Eltörött a 99-es 2.8 idtd ducatom kuplung kiemelő villája :( húzókuplungos, a villán a következő szám látható: 14798250.
Valakinek nincsen ilyen, vagy tudna valakit akinek van?
Szerelőm szétszedte az autót de hétfő estig elkell hozzam vagy így vagy úgy mert teherautók mennek a műhelybe... vagy itt vagy telefonon csörgessetek meg: 06307733160. Szolnok..
Köszönöm a válaszodat! Ezirányba fogok keresgélni. Igaz, hogy nem kis pénz, amit írtál, de a bizonytalanság, hogy el merjek-e indulni, hazaérek-e sokkal nagyobb gond.
Köszönöm és meghitt, békés Karácsonyt mindnyájatoknak!
Nekem egy 2008-as 2.3-as ducatom volt, most cseréltem le egy új ducatora. Egyetlen problémám az 5.5 év alatt a fojtószelep (típushiba) volt, és a "tünetek" teljesen megegyeztek az általad felsoroltakkal. Fojtószelep+kábel (google megmutatja) kb. 80.000 kemény magyar forintba kerül...sajnos. Próbálkoztam bontottal, sajnos semmi eredménnyel.
Elől, a hűtő és a motorblokk között találod, vastag levegőcsövek csatlakoznak rá mindkét oldalról. Remélem segítettem! :)
Fél éve vagyok egy 2,3-as, 2009-es Ducato tulajdonosa. Nagyon bírom, csak most makrancoskodik de szó szerint.
Bizonyos időszakonként elkezd dadogni, ha gázt nyomok neki, meg-megugrik meg lehörög. nem áll le teljesen sőt ha hagyom alapjáraton rendesen elmegy. Néha 1-2 km után abbahagyja, de volt, hogy 20 km-en szivatott de olyat is csinált, hogy ilyenkor leállítás után újraindításkor már rendesen ment.
Amikor szervizbe értem (nem márka) mindkétszer "megjavult". Állítólag nem ír ki semmi olyat amin el tudnának indulni.
Amikor megy, akkor minden ok., egy idő után még a diagnosztikai lámpa is kialszik. Sajnos vidéki vagyok, a márkaszervizek 70 km-re vannak.
Megköszönném, ha valakinek lenne javaslata, véleménye, mielőtt bevinném egy komolyabb kivizsgálásra.
Na majd meglátjuk milyen szankciói lesznek a dolognak. Legfeljebb pár órát rászánunk Bécs előtt valami matricakiállító műhely keresésére. A listában egyet véltem felfedezni.
Terveim szerint április végén megyek át Ausztrián a Sprinterrel (2002-es , EU3) végig autópályán, aminek egy része ugye Bécsen visz keresztül. Akkor előtte ki kell menni a Sprinterrel egy osztrák szervízbe matricát venni ?
Mert ahogy olvasom, csak a 3,5 t felettieknek nem kell autóval megjelenni.
A szabályozás alá esik valamennyi súlycsoport (N1, N2 és N3). Kivételnek kizárólag a drága felépítménnyel rendelkező tehergépjárművek számítanak.
Alle Fahrzeuge der Klasse N, unabhängig vom Fahrzeuggewicht - auch Kleintransporter, Geländewagen, Fiskal-LKW ..., wenn sie als LKW bzw. Sattelzug- und in Wien auch als Sattelkraftfahrzeuge zugelassen sind.
2015. január 1-jéig valamennyi Bécsben és Bécs környékén közlekedő tehergépjárművet vagy nyerges vontatót el kell látni az osztrák környezetvédelmi matricával.
Delles, ha kicsi olajszűrőt raktak fel, akkor elég a 5-5,5 liter, ha nagyot, akkor kell 6-6,2 liter. Az alapjárat ingadozás állítólag szoftverhiba. Mikor a szoftverfrissítést csináltak, épp ott volt a Fiat Hungária egyik számítógép guruja. Megkérdeztem, azt mondta ők is jelezték a gyárnak. Torinó mondta, hogy tudnak róla, dolgoznak az ügyön.
Én az új modellt vettem át szeptemberben és van gondom vele. Néha csörög mint egy csörgőkígyó. Mikor megtartom a fordulatot 1500 környékén, vagy finoman gázt adok a szelephang elnyomja a motor hangját!!! Leghangosabb hideg vagy félig meleg motornál (részecskeszűrő kizárva). Következő reggelen meg olyan egészségesen, halkan ciripel mint egy tücsök. Nem értem! Ha valaki tudja az okát, kérem segítsen. 2.3 150LE, változó geometriájú turbó.
(én is találtam apró barna pöttyöket, de hígítóval lejöttek, kiderült bitumen pöttyök voltak :) )
Van egy 2007-es Ducatom, 2.2-es.Vílágít a műszerfalon a töltés lámpa.(akksi).Már több diagnosztikai vizsgálat után sem derült ki, hogy mi a probléma.A töltés tökéletes, az akkumulátor új. Viszont van egy hibajelensége az autónak:hidegen indításkor egy pár percig ingadozik az alapjárat.Viszont ez a hiba külső hőmérséklet függő.Például nagyon hideg reggeleken nem jelentkezik, nyáron pedid mindig.Létezhet, hogy valami érintkezési probléma van valahol?Hideg időben megdermed a vezeték és összeér?Hallott már ilyesmiről valaki?Engem nagyon dühít ez a probléma, mert senki nem tudja megoldani és így kell élni az autómmal.Pedig szeretem...
Elvittem ismét olajcserére,de most egy másik szervízt választottam mert az előzővel "kissé" nem voltam megelégedve.Az olajat megint én vittem,a szűrőket ők adták.
Időpont egyeztetésnél megkérdeztem mennyi olaj kell bele, válasz 6.5L .
Miután a srác leengedte a régi olajat és beletöltötte az 5L-t megnézte a szintet és majdnem a max jelzésig volt.Nem is töltött bele többet.
Mikor megkérdeztem a szerelőt,h akkor miért mondják,hogy 6.5 kell bele, válasz mert az az előírás.
Érdeklődnék azoktól akiknek 2014-es 2.3-as Ducatojuk van /nem az új szeria/ ,hogy olajcserénél mennyi olajat tesznek bele a motorba ill. mennyi szerepel a számlán?
Ermitage
Alapjárat ingadozást én is tapasztaltam meg sajnos mást is.A hátsó ajtók külső felületén apró kis rozsda pöttyöket,sőt már az autó bal oldalán is találtam egyet :(
Én szeptember végén vettem át egy új ducatot, az terhelten rázott...nem kicsit. Gariban kicseréltettem a 4 felnit, mert a gumisok megállapították, hogy tojás formájúak. Megszűnt a probléma. Az általad felfedezett problémát nem észleltem, de meg fogom nézni mihelyt eláll az eső. Alapjárat ingadozást tapasztaltál? Már szoftverfrissítést is csináltak, de semmi változás. Milyen motorral vetted?
Ne hagyd magad azonnal perelni és iazságügyi szakértőt a nyakukba .
Én németországban vettem a ducatomat ott másképpen állnak a dolgokhoz , igaz nem újonann , a váltón kivűl semmi baja ,3.0 , ezek a váltók konstrukciójukban hibásak , egy barom volt aki tervezte, a 3 golyós csapágy a váltó végében egy örök probléma , soha nem lesz tartós , erős tengelyírányú terhelés van rajtuk , ez egy súlyos tervezési híba!!
Normál használatnál jó ha 200-250ekm bÍr , mivel én folyamatósan vontatok így nem sokat.
Sajnos a környéken nincs olyan akit ismernénk és kivehetnénk a gyárit kipróbálásra....idegen nem fogja megengedni,hogy kiszedjük az autójából :)
Nekem volt egy Audi A4 1.8T ami nagyon nehezen indult és ha beindult mentem x métert vagy km-t akkor amikor neki jólesett leállt....2-3 fajta légtömegmérő lett bele véve újjonan utángyártottan és egyikkel se volt jó...vettem bele gyári BOSCH-t és soha semmi baja nem volt utánna! Ezért kellene a Jumper gyári légtömegmérő márkája! Senki nem tudja?
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy egy 2007-s Citroen Jumper (platós) 2.2 HDI-be mi a gyári légtömegmérő márkája? Bármilyen utángyártottat rakunk bele akkor is hibásnak irja ki.....hibakódot dob ki....
Menj ki vele a legközelebbi autópályára és nyomd neki 40-50 kilométert. Ha utána jobban megy,akkor az volt a baj,hogy teljesen lekormolódott a turbó,meg a kipuffogó,mert soha nem tudott kiégni rendesen,ha nem változik,akkor kezdhetsz foglalkozni a motorral.
Hali! 2001 évvégi, elvileg ekkor volt tipusváltás. Tudomásom szerint újabb konstrukciós a motor és az alváz, viszont a kaszti még a régi. Ismerőstől vettem, én vagyok 3.tulaj. Az előző gazdája nagyon óvatosan közlekedett vele, lehet ezért van "ellustulva". Egyébként mióta nálam van, 3000 km-t mentem vele, de mindig ilyen "papás" volt.