Keresés

Részletes keresés

Herr X Creative Commons License 2003.03.10 0 0 836
Hívd fel a Vaillantosokat. A honlapjukon mindent megtalálsz. Maximált árakat is. Annál csak kevesebbért adhatja a viszonteladó.

Szóval annó a Junkers vs. Vaillant vitát a honlap és a publikus infó+készségesség döntötte el a Vaillant javára.

Szerintem ez az, ami egy nagy megbízhatósági követelményekkel bíró rendszernél számít: a hozzáállás, készségesség.

Képzeld el, hogy dec.24. délelőtt valamiért bedobja a pacskert a kazán. (Még a B.. vagy a Vi.. is bedobhatja.) Ha neked nem jönnek ki, csak 26-án, akkor mehetsz az anyósékhoz az egész családdal.

Hát hiányzik ez? :-))

Előzmény: Satriani (835)
Satriani Creative Commons License 2003.03.10 0 0 835
Ertem, kosz :)
Mi az a foldfutes :) Hoszivattyu? Ha igen, akkor gondolkodtam, de elvetettem a lehetoseget.

Meg egy kerdes: (persze ezt is megmondjak majd a Vaillantosok, de ha mar itt a Forum..) szoval multkor beszeltem az egyik szakival (kivitelezo) es mondta hogy a Vaillant kondenzacios kazanja nem tudja kezelni a napkoletoros , gazos kort parhuzamosan. Igaz lenne ?
Es mi a helyzet a Plus, Premium modellekkel? Tudjak kezelni a napkollektoros kort parhuzamosan a sajatjaval ?

Előzmény: viktor a takarító (834)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 834
szvsz Va 24KW plus tároló nélkül 270e körül, tárolóval pl. lehet valamivel 400e felett.

az a 1000e + 650e marha soknak tűnik első hallásra. a földfűtésen nem gondolkodtál még?

Előzmény: Satriani (833)
Satriani Creative Commons License 2003.03.10 0 0 833
Tetszik a logikad HerrX, de tenyleg, igazad van, en is osztom a velemenyed !
Szoval sznob nem vagyok :), meg aztan penz sem igen lenne hozza:)
Nem is konkretan a raaldozni kivant osszeget hataroznam en meg, hanem inkabb az lenne a kriteriumom, hogy ha 5 ev alatt megterul a befektetes akkor ...hat, bar fajva mondom ki, de egy 800-900 eFt-ot hajlando lennek kipengetni egy Vitodens 200-ra + bivalens tarolora. Voltam a Viessman-nal es tenyleg beleszerettem abba a kazanba. A kivitelezom szerint (Viessman forgalmazo) negy ev alatt megterul a befektetes. Tulajdonkeppen 1 millio lenne a keszulek tarolostol es a tobbi anyag (cso, padlofutes cso, radiatorok, szelepek, szivattyuk meg 650 eFT (150 nm-es haz). Szerintetek sok ? nem a kazan hanem a tobbi ?

De ha nem veszem meg ezt a kondenzacios kazant akkor Vaillantol sem veszek kondenzacios kazant, hanem egy Pluszt vagy Premiumot. Kb. mennyiert lehet megszerezni egy 24kW-os Va..Pluszt es 120 literes tarolot, OK ennek mondjuk en is utana tudok nezni :) de ha valaki csipobol vagja az arakat...

Kondenzacios kazanja senkinek sincs :) nem is akar venni senki sem ???

Előzmény: Herr X (831)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 832
Nem tudom, a többinél hogy van, de a Va... esetében 3 év a garancia.
Előzmény: Satriani (830)
Herr X Creative Commons License 2003.03.10 0 0 831
Csak egy elvi kérdés:

Mennyit vagy hajlandó áldozni a takarékosságra/jó hatásfokra?

Meddig nem számít a kazán ára?

Tkp. a többség ugyanígy gondolkodik, csak nálad a PB gáz miatt ez az összeg magasabb.

Aztán meg vannak a sznobok....
És vannak, akiknek most nincs több rá....

Előzmény: Satriani (830)
Satriani Creative Commons License 2003.03.10 0 0 830
Segiteni segit minden hozzaszolas meg ha nem is az en velemenyemmel egyezo :)
Szoval az elso szempont nalam a kaznvalasztasban most az hogy jo hatasfokkal mukodjon es lehetoleg hosszu elettartamu legyen, nem elsosorban a legolcsobbat keresem. Ennek a Viessman tokeletesen meg is felel, csak tul draga :(
Azert keresek jo hatasfoku kazant es inkabb fizetek most tobbet is erte mert PB gazt fogok hasznalni ami nem olcso, tehat egy jo kazan valasztas eseten meg ha dragabb is most penzt takaritok meg. (OK, tudom az egesz rendszer is jol kell legyen megtervezve hogy tudjon jo hatasfokkal mukodni, de most csak a kazan erdekel:).
Tehat ha csak 100 eFt a kulonbseg a V..es a SV. kozt de a SV. rovidebb elettartamu akkor inkabb Vaillant. Mondjuk ezek a szeria hibak az elso eveben ugyis kibuknak (mig garanciaban van a keszulek) utana meg kissebb a hibalehetoseg, vagy nem ? De az eleg fontos szerintem, hogy maga a hocserelo, belso alkatreszek milyen anyagbol vannak, nem ?

Hasznal valaki kondenzacios kazant ? Kivancsi lennek nagyon a velemenyere, hogy meg van e elegedve vele, hogy erzi megterul a befektetett penz ?

Előzmény: blase333 (828)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 829
Hogy megéri-e, most nem tudom. 10 év múlva megmondom (némely gázszerelők szerint a saunier, beretta és még egy-két márka esetében rövidebb a teljes élettartam).
Előzmény: blase333 (828)
blase333 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 828
Azt azért el tudom képzelni, hogy két tűréshatárt határoznak meg és ezek alapján válogatnak. A jobb nyugatra, a még jó keletre.
Azért egy ilyen gyárban nem mindenki 3 diplomás mérnök, így lehet, hogy ez is belefér.
Ugyanilyen megoldásról hallottam/olvastam pl. a TV-knél is egy másik fórumon...

Lehet, hogy az sem igaz, de nem zörög a paraszt ha a szél nem fújja... :-)

Blase

U.i.
Ahol most lakom egy Ferroli kazán van. Kb. 7 éves, a legegyszerűbb kivitelű kombi.
Eddig 1x kellett javíttatni 5 ezerért. Akkor sem volt csúcs kazán, de ebben a kategóriában talán el is fogadja az ember, ha 5 évente elromlik.

A V... kb. 100 ezerrel drágább, mint a Saunier Duval. Megéri?

Előzmény: viktor a takarító (827)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 827
A gyárban válogatott kazánok esetén jót mosolyogtam. Elképzeltem, hogy egy üzemben, ahol futószalagon készülnek a kazánok, a drága szakemberek azzal töltik idejük jelentős részét, hogy kipróbálják a kazánokat, majd a rosszabbakat (vagy rossz vagy nem - rosszabb nincs) félreteszik a keleti piacra, felborítva és lelassítva az optimálisra belőtt logisztikát...

Egyébként nekem vaillant kazánom van (kéményes kombi-cirkó, VUW xx plus), és valóban elromlott a váltószelep. Ez a szerelő szerint egy gyári hibás széria (a váltoszelep legalábbis) volt. Kijöttek fél órára pontosan, 20 perc alatt kicserélték, és nulla Ft-ba került (a zsebét sem tartotta a szerelő). Ettől eltekintve jól működik, csendes, megbízható, és a szervízelést látva pozitív az összkép.

Előzmény: blase333 (826)
blase333 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 826
Helló!

Bár a kérdésed azokhoz intézted, akik már választottak vagy már használják is, de a rangsorhoz van megjegyzésem, bár még nem döntöttem.

Szóval. Egyik nap 4 emberrel beszéltem, akik a V...-t választották. Mind a négynek rövid időn belül - általában 1 éven belül - elromlott a kazánjuk.
Ezért nálam ez a márka kiesett.
Amúgy egy szerelőtől azt halottam, hogy a Bu... és a Viess.. kazánok kivételével a gyárban válogatják a kazánokat és a gyengébbek kerülnek keletre. Ez persze lehet, hogy nem igaz, de...

Ugye ez nem segített túl sokat! :-)

Blase

Előzmény: Satriani (816)
TOM Creative Commons License 2003.03.10 0 0 825
Igen a futesre vonatkozott. A gazt tudom hogy tervezo tervezheti csak. Most ugy tunik talaltam olyat aki viz-gaz es futes terveket is elkesziti, ez nekem jo es remelem jo is lesz!
TOM
Előzmény: Satriani (824)
Satriani Creative Commons License 2003.03.10 0 0 824
Szerintem a futes rendszerre vonatkozott a kerdesed, nem a gazvezetekre , ha jol ertettem...
Futs rendszer eseten meg inkabb azt ajanlom hogy szakemberrel terveztesd meg elobb es annak fuggvenyeben keresgelj anyag utan. De a kazant - a markat (nem a teljesitmenyt :) - azt megmondhatod te a tervezonek hogy milyet szeretnel, o meg persze megmondja majd hogy mik az elonyei, hatranyai..
Előzmény: TOM (822)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 823
A gáztervet szakembernek KELL megterveznie, aláírnia, engedélyeztetnie. Neki kellene kiviteleznie is. Az, hogy a gáztervvel és az anyagszükséglettel a kezedben, magad veszed meg az anyagokat, vagy rábízod (teljesen, netán részben) a szakemberre, az a te döntésed. A folyamat végén úgyis át kell majd vetetni, jön a meo, kéményesek, no meg a gázművek, és ha valami nincs rendben, nincsenek meg a szükséges pecsétek, akkor várhatod a gázszolgáltatás kezdetét.
Előzmény: TOM (822)
TOM Creative Commons License 2003.03.10 0 0 822
Hungarotherm kapcsan kerdeznem, hogy tervezzuk a gazkazan es radiatorok esetleges megvetelet/leelolegzeset a kiallitason. De meg nincs megtervezve a futes. Vallaljak a kiallitok, hogy alaprajz alapjan meg is tervezik a hoszuksegletet, kazan kivalasztasat es radiator meretezest vagy menjek kesz futestervvel?
Ez mennyire szokatlan, hogy megterveztetem a futest valakivel majd en veszek meg mindent? Vagy hogy megmondom itt a kazan itt az X db futotest tessek ez alapjan elkesziteni a kiviteli tervet?
Kosz,
TOM
blase333 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 821
Helló!

Nekünk a gáz a telekhatáron volt, így ezzel nem volt próbléma. Pontosabban kb. 5 méterrel kellett arrébb rakni, amit egy gázos fusiban meg is csinált.

A vizet és a végleges villanyt az út tuloldaláról kellett hoznom, ami kb. 27 méter.
A villanynál kiástak egy árkot, lerakták a földkábelt, majd betemették.
A víznél viszont egy vállalkozó csinálta úgy, hogy 20 métert egyben fúrt át egy spéci szerkentyűvel kb. 1 méter mélyen! Mindezt 30 eFt-ért és ezért a pénzért be is húzta a vízvezetéket, meg elintézte, hogy holnap rakja fel a vízórát a vízmű.

A villanyt 2 hete, a vizet múlt pénteken vezették.

Blase

Előzmény: RodrigeZZ (814)
Satriani Creative Commons License 2003.03.10 0 0 820
Ja, addigra szerint en is egy vegleges dontest hozni :). Eddig nagyon belevoltam esve a Wiessmanba es biztos is vagyok benne hogy nem rossz valasztas lenne csakhat nagyon draga :(
Ha meg Viessman nem akkor (momentan) csak Vailant johet szoba, de hogy miert? Hat mert errol hallok a legtobbet, tul nagy a reklamja, sokan dicserik, nagy a Vailant halozat Magyarorszagon es komoly multu ceg...
De aki tud jobb erveket mas marka mellett varom...
Előzmény: TOM (817)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 819
Egyébként pár napja olvastam valamilyen Buderus bevezető akcióról, ami 20% kedvezményt jelent.
Előzmény: viktor a takarító (818)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 818
Ilyesmivel (kedvezőbb árak) ano én is találkoztam, de mindig volt valami hátulütője a dolognak, pl. egyes kiegészítőket külön pénzért adtak, amelyek máshol benne voltak az akciós árban és hasonlók.
Előzmény: Abraka Dabra (813)
TOM Creative Commons License 2003.03.10 0 0 817
Erre en is kivancsi vagyok! Kepbe nalunk is ezek a markak kerultek es dontes meg hatra van. Construmaig (Hungaroterm) varunk (Apr 8-12)
TOM
Előzmény: Satriani (816)
Satriani Creative Commons License 2003.03.10 0 0 816
OK, ha mar Saunier Duval akkor egy kerdes azokhoz akik ezt a markat valasztottak. Szoval miert pont ezt valasztottatok ?
Eddig meg csak ket marka utan erdeklodtem komolyabban: a Vaillant es a Viessman. Mindketto jo cucc de a Viessman profibb, igenyesebbeknek keszult termek. Idotallobb, jobb anyagbol keszitik es szerintebb megbizhatobb is mint a Vaillant (legalabbis az en meggyozodesem szerint) De dragabb !!!
Mi a helyzet a Saunier Duval-al. Hol van a rangsorban minoseg, hatasfok, idotallosag es ar szempontjabol ?
Erdekelne aki ezt valasztotta miert ezt, osszemerte mondjuk a Vaillantal vagy massal ?
Kosz !
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 815
Köszönöm a válaszokat:)

Hallott már valaki a FÉG BEA nevű 60l-es tárolókazánjáról?

Ha igen ,netán vannak-e tapasztalatok?

Árárol tudtok-e valamit?

Péter

Előzmény: Abraka Dabra (813)
RodrigeZZ Creative Commons License 2003.03.10 0 0 814
Sok semmit nem tudok a kazánokról. ez spec "teccik", de még 3 percet nem fűtöttünk vele, mert nem tudjuk bevezetni a gázt(talán a héten). A 70 cm-re átfagyott földbe beletört a munkagép tüskéje, ott is hagyta az egészet mint szentpál az oláhokat.
Az ár(KLZ 40) 310e forintról indult, de mikor megbeszéltük, hogy ott veszem az összes radiátort, csövet, bizb@szt, majd' 15% kedvezményben állapodtunk meg
R
Előzmény: RodrigeZZ (808)
Abraka Dabra Creative Commons License 2003.03.07 0 0 813
No akkor fehérvár, és csepel egy áron van. Egyébként tényleg döbbenetes volt, hogy amikor vettük, akkor a listáron 299e Ft-os kazán akcióban volt sok helyen 260-270e Ft-ért. Majd egy régebbi bnv-n felszedett reklám került a kezembe, felhívtam őket, 230e Ft. Többször megkérdeztem, tényleg ennyi-e, mert nem hittem el:-))
Előzmény: Droopy (812)
Droopy Creative Commons License 2003.03.07 0 0 812
Nekünk az elodje a szimpla twin 24e van. 60 l tároló, ami lényegében puffer, hogy a nagy melegvízigényt ki tudja szolgálni. kb. 160 nm-t fűtünk vele, melegvíz egyenlőre két helyen, a fenti fürdőt még nem használjuk. Én Szfvaron 230e-ért vettem, szerintem ott most is olcsóbb.

A dolt betusok stimmelnek:)))))

Előzmény: Abraka Dabra (811)
Abraka Dabra Creative Commons License 2003.03.07 0 0 811
Nekünk ilyen van. 60 l tároló, ami lényegében puffer, hogy a nagy melegvízigényt ki tudja szolgálni. kb. 160 nm-t fűtünk vele, melegvíz egyenlőre két helyen, a fenti fürdőt még nem használjuk. Én csepelen 230e-ért vettem, szerintem ott most is olcsóbb.
Előzmény: blase333 (809)
Elm Creative Commons License 2003.03.07 0 0 810
csatlakozom rodrigezhoz: nekem kb 80nm tetoteri lakasnal, radiatoros futesnel 1+3felszobanal a legkisebb cirko kiszolgal mindent (junkers euroline). Mondjuk nelam a vizveteli helyek kozel vannak a cirkohoz. Talan akkor van ertelme tartalynak, ha a HMV veteli hely meszebb van a kazantol...
Előzmény: Törölt nick (798)
blase333 Creative Commons License 2003.03.07 0 0 809
Helló!

Van-e tapasztalatod Saunier Duval kazánokkal?
Nekem az ISOTWIN C 24 E kazánt (kb. 300 eFt bruttó) ajánlották.
Ez egy tárolós kazán.

Blase

Előzmény: RodrigeZZ (808)
RodrigeZZ Creative Commons License 2003.03.07 0 0 808
Szvsz tárolós kazánnak akkor van értelme, ha egyszerre 3 csapnál többet kell melegvízzel ellátni és/vagy a vízvételi hely messze van a kazántól, mert akkor egy cirkulációs vezetékkel lehet keringtetni a meleg vizet, így az a csap kinyitásának pillanatában jön.

árak? 100e-800e között bármi.
R.

Előzmény: Törölt nick (798)
kgy2316 Creative Commons License 2003.03.07 0 0 807
Szervusztok,
hirdetnek egy "elektromágneses" elven müködö, csöre szerelhetö bizgentyüt is, ami állitólag szintén lágyitja a vizet. Van aki hisz ebben? Én túl szkeptikus vagyok...
Előzmény: Törölt nick (806)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!