Keresés

Részletes keresés

Lacivill Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4472

úgy tünik, csak azt nem értem, hogy mit keres ott a fázis nulla.

én ellenörizném elötte ohm mérővel vagy szakadásvizsgálóval...

Előzmény: apaf3j (4471)
apaf3j Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4471
Csak a biztonság kedvéért: ami régen az 1-be és a 2-be ment, azt az újban is az 1 és 2 pontokra köthetem?
Előzmény: Lacivill (4470)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4470
Nagyon úgy tünik, hogy igazad lessz!
Előzmény: apaf3j (4469)
apaf3j Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4469

Szia!

Küldtem a rajzot. Én a magam esze után a fázist és a kapcsoltfázist kötném az új készülék COM és NO pontjaira... csak persze lehet, hogy megsütném az egészet :) Azért is nem hallgatok a magam eszére.

Előzmény: Lacivill (4468)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4468
ment a mél
Előzmény: apaf3j (4467)
apaf3j Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4467

Ha esetleg adsz egy e-mail címet, elküldeném Neked a rajzot (apaf3j@uze.net).

Elöre is kösz!

Előzmény: Lacivill (4466)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4466

Rajzot nem látni, de addig is a régihez 3 vezeték ment: fázis nulla, és kapcsoltfázis.

A nulla általában kék szinű, az nem kell az ujhoz.

Szerintem hiába van 4 pontja, csak kettőt kell bekötni.

Előzmény: apaf3j (4465)
apaf3j Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4465

Sziasztok!

Egy nagyon amatör kér segítséget töletek. A régi (12 éves)  szobatermosztátunk (MMG 5013) helyett vettünk egy újat (Computherm 004 RF), amelyröl azt mondták, hogy gond nélkül felszerelhetö az elözö helyére. Igenám, csakhogy a bekötéssel van egy kis gondom: a régihez 3 drót jött, az újba meg elvileg négyet kellene bekötni. Mindkettöhöz megvan a kapcsolási rajz, amit ide is csatoltam. Ha tudtok, kérlek segítsetek, hogy melyik drótot hová kössem.

Elöre is kösz!

Kapcsolási rajz
remote access Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4464
Szerintem ne reménykedj, március már a kertépítés szezonja.
Előzmény: Tilia (4463)
Tilia Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4463
Én ilyen gázradiátorra várok lassan 2 éve. A Climair (www.webkings.hu/climair) szereli, legutóbb azt mondták, hogy márciusban talán lesz már...
Előzmény: circum (4462)
circum Creative Commons License 2005.01.08 0 0 4462

Szia Monyesz!

Köszi az infókat. Hogy gáz vagy égéstermék jön vissza, az már mindegy. A parapetes konvektor ugye zárt égésteret is jelent egyben?  Ha viszont valahol szivárog, akkor kénytelen leszek szerelőt hívni.

Nem tudtok egy tisztességes, és nem túl rabló szerelőt a Bp. XI. ker., Móricz környékén?

Olvastam itt a régebbi hozzászólásokat a Kvazár nevű, víz fűtőközeges "konvektorról". Van valami, ami ilyen rendszerű, és lehet is kapni? Ha a válasz igen, hol, mennyiért, és ajánljátok-e?

Köszi!

Előzmény: monyesz (4458)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4461

Én különben villanyász vagyok, csak hobbiból szoktam magamnak ismerősnek ügyködni.

Új szerelésnél természetesen betonba műanyag tuti a fűtésben mindenképpen osztóval.

A víz már érdekes kérdés...

futoz Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4460
Én is ezt kérdeztem és megnyugtattak hogy szépen végigkisérhető a rugó a csőben.De én nem vitatkozni akartam csak feltünt hogy még mindig a rezet részesítitek előnyben.
Előzmény: Lacivill (4454)
monyesz Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4459

xpolgartars !

Fafűtéses cserépkályhába nem rakható gázégő.

Újra kell rakatni mindenképp. Hérából többféle létezik 1-est nem engednek berakni, sőt a meglevőket is inkább kidobatják, mert balesetveszélyes. Héra 2 és 3 van - ha van...

Én gondolkodom cserépkandallón, abban létezik gázos betét, de ahhoz kell béléscső a kéménybe.

Érdeklődj a kéményeseknél, hogy mit engednek, mert ők az illetékesek nem a gázosok.

Előzmény: xpolgartars (4424)
monyesz Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4458

Circum !

1. Igazából ha nem pucolod le a konvektort, akkor is kiég a por (aminek tényleg büdös szaga tud lenni) - nyitott ablaknál szoktam járatni pár órát, max fokozaton, persze előtte burkolatot levéve és nedves ronggyal áttörölve, leporszívózva.  De mástól is lehet büdös, ezt viszont távdiagnózissal nehéz megállapítani - jobb szerelőre bízni.

Minden esetre a földgázt szagosítják, aminek egy elég jól megjegyezhető illata van.

Lehet még égéstermék ami nem kifelé a parapeten távozik hanem visszaáramlik, ez a másik eshetőség.

Egyébként ha veszel egy újat, az első napokban az is büdös lesz, de aztán szépen kiég és szagmentes lesz.

2. Nekünk van ilyen parapetes F8-as, ami nem az őrlángig kapcsol le (mondjuk 0 fokozat nincs rajta csak 1), hanem marad egy pici láng mindig égve. A hörgést az okozta, hogy nem volt jól beszabályozva és a láng nem tudott belobbanni. A szerelő szvsz jól dolgozott... Megoldás, hogy vesztek egy olyat, ami lekapcsol őrlángig.

3. Ha gázszagot (a szagosító szagát pontosabban) érzel, akkor az nem az ablakon jön vissza, onnan az égéstermék áramolhat csak, hanem valami rossz tömítettségre utal, ez szerelői beavatkozást igényel. Szappanhabbal házilag is lehet a dolgot ellenőrizni, megnézni hogy hol ereszthet, de inkább szerelőt hívjál...

És végül: szerintem a konvektor nem elavult dolog, sőt takarékoskodni elég jól lehet vele, vannak viszont hátrányai amikkel együtt kell élni.

Előzmény: circum (4431)
monyesz Creative Commons License 2005.01.07 0 0 4457

Eolga !

Konvektorban FÉG vagy Lampart.

Pl. Praktikerben is kapható, de nagyon sok helyen árulják épületgépészeti árauházak is. Kérdés hol laksz, mi van közelebb. Beszereléshez szakember kell, lehet hogy találsz olyat is, aki forgalmazó is egyben. A FÉG-nek van honlapja: www.feg.hu ott van ügyfélszolgálati telefonszám, szerintem ők tudnak segíteni...

Előzmény: eolga (4443)
Wattocsak Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4456
Szia Zsolt

A hópihe általában fagymentesítés Az az 5 fok. Viszont sokat segítene, ha elolvasnád a szelephez járó leírást. Ha nem kaptál a boltban akkor kérd el. Radiátoros fűtés csövét padlóba tekerni mint padlófűtés nem szerencsés. Valószinüleg a padló hőmérséklete nagyon magas lesz. Ha már ilyenre adod a fejed ne párhuzamosan, hanem sorba kötést javaslok, de ez is a sufni tunug kategória.
Előzmény: _Zsolesz_ (4436)
viktor a takarító Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4455
leginkább kézrátétellel, ahogy az uri geller is csinálta...:-))
Előzmény: Lacivill (4454)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4454
Egy 10 méteres szál közepén hogyanhajlítassz könyököt?
Előzmény: futoz (4453)
futoz Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4453
A hevinget hajlíthatod derékszögben.Létezik hozzá hajlító rugó ,tehát nem kell az idom,mert az biza nagyon drága.A szivatyúval kapcsolatban viszont nem jutottam dűlőre.
Előzmény: Droopy (4452)
Droopy Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4452
A "belehetvesni" nem kimondottan az olcso felujitasok koze tartozik. Falon kivul szerelve meg cirka ugyanannyiba kerul a tobbretegu mint a vekonycsoves rez. Mert falon kivul a kanyarokat nem szivesen latnam 7-10 cm sugaru negyedkorokkel megvalositva, ergo johetnek a szerelvenyek...
Előzmény: futoz (4451)
futoz Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4451

Ebben nincs igazatok van tartása a csőnek ,inkább az a gond vele hogy túl merev nehéz nyíl egyenesre kihúzni.der belehet vésni ,illetve ezt padlóban szokták vinni.Habár én a salyátomat a falon vittem egyenlőre.

Előzmény: Törölt nick (4450)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4450
Esetleg ha valami csatornába teszed a csovet de szerintem anelkul evek folyaman gusztustalan lesz.
Előzmény: Lacivill (4449)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4449

Láttam már ilyen felújítást falon kivül vezetett csővel.

Hát elég ocsmány volt a cső nem elég merev és hajlott össze vissza.

Biztos lehet szépen is, csak nagyon sürűn kell rögzíteni a falhoz.

Előzmény: futoz (4448)
futoz Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4448

Hát nem tudom ,én a felujittáshoz is hevinget tennék ,de persze ezt mindenki magadönti el.Én is a legkissebben probáltam a szivattyut csak azt nem érzem hogy ha gyorsabb akkor esetleg melegebb lenne  a lakásban.Mert persze a kazán ilyenkor többet dolgozik ,tehát az a dilemám hogy ha gyorsan megy a szivatyú akor nem csak elpocsékolom az energiát. 

Előzmény: Lacivill (4446)
BBéci Creative Commons License 2005.01.06 0 0 4447

Hoppá! Az én Junkersem ugyanezt csinálja! A típusa ZW23/KE23 de nem turbós, hanem kéményes.

Azelőtt (okt. 12-óta) 60 fokon dolgozott, a szabályzó 11 óránál állt. Nem nyúltunk hozzá, néhány napja mégis csökkent az üzemi hőfok. A szokásos 1 fok léghőmérséklet növelést a korábbi cirka 25-30 helyett 70-75 perc alatt sikerült összehoznia.

Telefonáltam az ügyfélszolgálatnak, akik azonnali intézkedést ígértek. Összehoztak a lakóhelyemhez legközelebbi szerelővel, aki telefonon diktálta, mit kell tennem a készülékkel. Ki-be kapcsolgattam, gombokat nyomkodtam és tekergettem, végül a szabályzót 1 órára állítottam. Azóta (kedd délután) ismét 60 fokon dolgozik, a periódusonkénti üzemidő 35 perc. Szerintem a gázfogyasztás is csökkent. Az előző napok 9-10 köbméterével szemben délelőtt 10 óta 3 m3 fogyott, ami szerintem délelőttig maximum 5-re emelkedhet. Gondolom az a néhány fokos külső hőmérséklet emelkedés nem eredményezhet 50 %-os megtakarítást.

Előzmény: jukimuki (4444)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.05 0 0 4446

Szerintem csak kicsit olvastál bele, és mostanában arról olyanok érdeklődtek akik felújitásban vannak. Oda talán jobb a réz.

Szerintem a keringetőszivattyút a lehető legkisebb állásban kell kipróbálni, és ha kevés akkor lehet növelni a teljesítményt

Előzmény: futoz (4445)
futoz Creative Commons License 2005.01.05 0 0 4445
Sziasztok.Olvasgattam a topikot ,mert arra lettem volna kiváncsi hogy a keringető szivattyut melyik fokozatban érdemes használni.Ugylátom ti még mindig a rezet részesítitek előnyben pedig hevingel sokkal egyszerübb dolgozni ,és maga a cső is olcsobb.Nem kelltoldani és nemkellbele pipa mert hajlitható.Ez egy ötrétegü müanyag aluminium cső.Nekem bejött habár a szerelvények egy picit drágák,de megéri sztem ezt választani pláne saját kivitelezésnél.További jó munkát mindenkinek.
jukimuki Creative Commons License 2005.01.05 0 0 4444

Arra lennék kiváncsi hogy van egy 2honapja üzemelő junkers euroline zw23 kombi kazán. És pár napja nem akar 45 foknál melegebb vizzel füteni.akármennyire is állitom. Ha csapot nyitok akkor melegviz vételnél jobban fűt.

Vajon lehet ez a melegebb beszivott levegő miatt??? mivel turbos a kazán?? Hogy nincs annyira hideg kint??

eolga Creative Commons License 2005.01.05 0 0 4443

Hol találok gázkonvektor boltot?

Szeretném lecserélni a gázkonvektorokat újabb, mondernebb készülékekre.

Eredetileg cirkoban gondolkodtam, de kicsi a lakás (43 nm) és a cirko kb 600 e forintba kerülne. Ezért maradok a gázkonvektor és gázvízmelegítőnél. Ha tudtok ilyeneket árusító boltot, nagyon megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!