Egy kuplungot 20e km alatt is szét lehet rúgni, ha idióta a vezető, szóval ez nem hinném, hogy típushiba, másrészt szerintem abban az autóban kettős tömegű a lendkerék, ezért a 2-400e ft-os javítási ár.
Használt 2014-es Kia Cee'd SW 1.4 CVVT kocsit néztem ki, a kérdésem az, hogy mire kell figyelni ennél a típusnál vásárlás előtt, vannak tipikus a típusra jellemző hibák?
További kérdésem, hogy pl. a kuplung és a váltó mennyire bírja a strapát? A motor vezérműláncos?
Azt hallottam, hogy az ülésfűtés minden 2013-as modellben elég könnye megadja magát.
A fékbetétek és tárcsák, valamint a kuplung cseréje mekkora futásteljesítmény mellett szükséges, van erről valamilyen tapasztalat?
Szerintem is nagyjából egyformák, amelyikben otthonosabban érzi magát az ember, azt kell választani. Más téma, nekem egy kombi Ceed-em van, jó lenne venni egy tetőcsomagtartót, boxom van csak a tartó kéne, de nagyjából 2-3 hetet használnám egy évben, lehet, hogy érdemes lenne 2-3 márkatárssal együtt venni, végül is kicsi az esélye, hogy pont egy időben lenne rá szükség. Ha érdekel valakit jelezze, természetesen a boxot is bedobnám a történetbe.
Nehéz kérdés gyakorlatilag két "egyforma" autóról van szó. Összehasonlító tesztet is igen nehéz találni. Sajnos költségekről nem tudok nyilatkozni most jön az első kötelező szerviz. Nekem volt gond sajnos az autóval (váltóban a nyeles tengely szólt egyedi hiba lehetett) de mindent gariban megoldottak. Új autó esetében vételárban a Kia Ceed kedvezőbb vételnek tűnik. (van most az UEFA limitált széria az szerintem nagyon jó áron van most azt venném ha most vennék, Hyundaiban pedig van az i30 Go akció)
Én először egy Hyundai i30-at próbáltam ami meggyőzött és így ez hozott a koreai márkákhoz az ár és a forma miatt a Ceed lett a befutó.
Ráadásul a 1.7-es dízelt már komolyabb autókba rakják (Optima, i40), pedig annyira nem jó. Illetve nem rossz, csak ezekba a nagyobb autókba tényleg 2.0 dízel kellene (persze nem a Carens öregecske motorja, hanem egy új fejlesztés).
Viszont a dízel motorok körüli mostani botrányhalmaz után csak az kezd komolyabb dízelmotor fejlesztésbe, akinek Európa a fő piaca, a Kia/Hyundai pedig nem ilyen gyártó...
Na ja még ez is, hogy ez csak 1.7-es és ilyen drága. De mennyi lesz majd őssztől az 1.6 T-GDI Optima. Gondolom tök drága lesz az is. No meg a 2.0 T-GDI? Abba bele sem merek gondolni. Az USA-ban nagyon mennek keressetek rájuk a Youtube-on ezernyi teszt van róluk...
Szép autó, de egy ilyen autó csakis egy koreai gyár (Samsung, Hankook, LG, Hanwha Bank, stb.) itteni kirendeltségén dolgozó felső-közép vezető számára megengedhető (kötelező?) mindenki más német, vagy japán limuzint vesz ezért az árért.
Kicsit más téma mint a Ceed de Kia méghozzá nem is akármilyen. Az autó nyilván kiváló viszont szerintem a tesztelt kivitel ára magasra lett belőve. Értem ha nem olcsó egy jó autó de ennyiért már automata dízel Passat is van méghozzá elég jól felszerelt (Highline). Na jó minden azért nincsen benne talán ami a Kiaban de a magyar piacon szerintem így kevéssé rúg labdába az Optima. Pedig többet érdemelne.
Városi fogyasztást szinte képtelenség összehasonlítani.
Reggel kiállok az udvarban lévő garázsból, ez kapunyitással-zárással együtt 1-2 perc. Addig pöfög alapjáraton. Lámpától lámpáig araszolok 2-3 kilométert, szinte 4-esbe se tudok felváltani.
Este ugyanez visszafelé.
Na, így városban közelebb van a 9-hez, mint 8-hoz a fogyaztás, de az se kizárt, hogy 9 fölé megy.
Nem 4 literes városi fogyasztásra gondoltam én sem:) Csak egy '99-es békalámpás Corollából átülve -ami 7l-el elment- soknak tűnik ez a 8 liter. Ugyanúgy használom a Ceed-et is. Amúgy hosszú távon is 7l a fogyasztása. Az alá még nem tudtam levinnni, pedig megpróbáltam:) Ha ennyi benzin kell neki akkor csak egyen. Van még a kúton annyi, hogy el is adják... :) Nagy problémát nem csinálok belőle, csak egy kérdés volt:)
Kia Ceed-ben a tolató lámpa kapcsoló vezetékére szeretném rákötni az utólag beszerelt tolató kamera monitorjának tápját. Hol találok a műszerfalban, vagy annak környékén olyan pontot, ahol ezt megtehetem? Próbáltam keresni a neten kábelezési rajzot, de sikertelenül. :-)
cseréld le egy új Vitarára az lehet megállnak 6.5-nél :)))
amúgy az 1999-es Avensis 1.6 benzinesem is ennyit evett városban és az is 1300kg volt. Szerintem csodák nincsenek, milyen fogyasztást várnál városban? És hány kmt mész vele beindítás után?
2010, 1.4 90Le SW tulajok! Nektek mennyit eszik a szekér városban? Tojással a talpam alatt 7,8-8,3l/100km. Nem sok ez egy kicsit? Értem én hogy 1300kg a bódé de akkor is sokallom...