Keresés

Részletes keresés

MLaca Creative Commons License 2008.06.27 0 0 292
úgy látom, addig nem nyugszik senki, míg egy klassz baleset nem történik, azt be nem tiltják az egészet a francba. ha ez viszont megtörténik, nagyon morcos leszek.
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.27 0 0 291
Teljes mértékbenegyetértek veled. a hetvenes években kiállításrendezőként dolgoztam szögbelövővel is. Az nagyon brutális ahogy akőbe, betonba belemegy, pedig én a legptimitívebbel dilgoztam amin a patront kalapáccsal kellett elsütni, erre adtak csak engedélyt. 6 mm-es patronjai voltak. a sniper szükitése tetemes könnyen hátrafelé kivághatja a zárat és az nem lenne egy örömünnep. Pedig nagyon jó lenne egy megbízhatő egyenletes, kicsit erősebb patron.
Előzmény: radom1 (290)
radom1 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 290

A 9 mm Jat patron nem úgy működik, mint egy szögbelövő töltény, a CIP max nyomása az előírt vizsgálati feltételek közt max.1000 bar. (Más körülmények között ez is lehet jelentősen magasabb, vagy akár alacsonyabb.) Bármelyik szögbelövőhöz képest szolid mesepatron. 

 

Egy megúszott buherálásból egy teljesen más buherálás kimenetelére "következtetni" egyszerűen marhaság. Nem kellene buherálni...

Előzmény: kemenydio (288)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.27 0 0 289
Lehet, hogy rámegy egy puska!? Már ha az egészből egyáltalán lesz valami.
Akkor viszont mindenki látnifogja az elrettentő képeket.
Inkább én próbálom ki mint más tegye. Egyébként ez nem uj téma, a bemutatott patronnal lőtek már spiáter revolverből is!! A leírás szerint elakadást okozott, de még az a dob is egyben maradt.
A pudig próbájáról tényleg nehezen mondanék le, de köszi a véleményt, még óvatosabbá tettél.
Előzmény: radom1 (287)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.27 0 0 288
Van kis időm, röviden leírok Neked egy régi történetet. Valami gáz-riasztós topikban olvastam, hogy a 9mm-es gumilövedékes revolverét valaki szeretné sertéskábító!!!!!!! tölténnyel működtetni.
Aki nem ismerné, ez egy brutális ipari hüvelytöltény.
Kíváncsivá tett az illető, hétvégén kimentem itt nálunk a zöldségpiacra és vásároltam 2 db szarvasmarha kábítására alkalmas töltényt. (170 Ft/db)
Állványra rögzítettem egy Keserű keresztapát, mely mechanikailag sok éles fegyvernél is erősebb kivitelű.
Az egyik csövet megtöltöttem a hozzá eredetileg vásárolt tölténnyel, gumigolyóval. A másik töltényűrbe a szarvasmarha kábító patron került. (Pont megfelelő méret.)
Egy zsinór segítségével fedezék mögül a pincémben kiváltottam a két lövést.

Most megyek dolgozni.
Ne ismételjétek meg a kísérletet!!!!, de akit érdekel a téma, azoktól várom a megfejtést estére.
Vajon mi történt……?
Előzmény: radom1 (284)
radom1 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 287

"Pont a lefojtottság hiánya miatt nem fog 4000 bar nyomást produkálni. A Sniperben valószínűleg el sem ég a teljes töltet. Az acélszeg beütéséhez szükséges nyomás nem egy gyorsan táguló térben jön létre."

 

A szögbelövő töltények LÉNYEGE, hogy a lőporuk irgalmatlan heves égésű, már-már robbanóanyag szerű. Volt már a kezedben szögbelövő készülék?

A Sniperben lévő csap okozta szűkítés, a hüvelyszáj kinyílásának akadályozott volta, ill. a betöltött lövedék mind abba az irányba hat, hogy a legnagyobb nyomás pont a töltényűrnél alakuljon ki.

 


"Minden patronnak van műbizonylata, amivel a szlovák kereskedőnek is rendelkezni kell. Tuti kapunk másolat, megnézzük. "

 

Mit fogtok látni, érteni belőle - ha egyáltalán van? A töltényt egy teljesen más rendszerbe helyezve akármi is lehet a végeredmény.

 


 

 

Én elhiszem, hogy a te formállogikád szerint rendben van amit a műszaki tartalomról írtál, de a valóságban másként működik a dolog. 

 

Meggyőzni látom nem foglak, de legalább tettem egy próbát.

 

Remélem senkinek nem lesz baja...

 

 

r1

Előzmény: kemenydio (286)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.26 0 0 286
Pont a lefojtottság hiánya miatt nem fog 4000 bar nyomást produkálni. A Sniperben valószínűleg el sem ég a teljes töltet. Az acélszeg beütéséhez szükséges nyomás nem egy gyorsan táguló térben jön létre.
Minden patronnak van műbizonylata, amivel a szlovák kereskedőnek is rendelkezni kell. Tuti kapunk másolat, megnézzük.
Ez a töltény sem teljesítményében, sem méretében nem egy fekete fokozatú HILTI patron. Az kéne a francnak!
Ha papíron működni látszik a dolog, és a töltény be is fér a sniperbe minden gond nélkül, akkor jöhet a próba.
A snipernek elvileg azt kell kibírni, hogy nyitott töltényűrre rádurrantasz. (Nem kézben!)
A rendkívüli! óvatosság indokolt, de előbb meglátjuk mi kapható a piacon.
A cél egyébként nem a teljesítmény jelentős növelése lenne, hanem egy lőtéri céllövészetre alkalmas, egyenletes teljesítményű, a hüvely kivetés működéséhez megfelelő méretű töltény beszerzése.
Veszélyes kínlódás az egész, igazad van.

Az vezet ide, hogy a kedves jogalkotóink képtelenek voltak a hobby célú fegyvertartás szabályzására, így inkább nem is vettek tudomást egy jelentős igényről, ami ettől ugye nem szűnt meg. (Persze a fizetésük felvételére nem képtelenek!)
És mekkora ez az igény?? Nézd, meg micsoda energiákat fordítanak a boldog tulajdonosok a sniperek felújítgatására. És nem csak 18 éves suhancok. Aki egy ilyen igényt a szőnyeg alá seper és lemond a megfelelő mederbe tereléséről és kielégítéséről az egyszerűen a l k a l m a t l a n a feladatára!!
Ha belegondolsz az egész „muzeális” téma egy rémálom. Persze én is imába foglalom Keserű Úr nevét, hogy kreativitásánál fogva legalább ez meg van.
Bocs az eszmefuttatásért, de nézd így is a dolgot.
Előzmény: radom1 (284)
radom1 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 284

Te tényleg kemény dió vagy. Csak addig szórakoztok ezekkel a szögbelövő szarokkal, amíg ki nem veri valakinek a szemét.

 

Akkor majd kurva jó lesz bármelyik tuning fegyver.

 

Hátha megértitek:

 

Annyi energia van ezekben a kis vackokban, hogy egy acélszöget simán bevág a betonba. Sokkal-sokkal több az energiatartalma, mint ami egy 22LR lőszerben lakozik.

 

A benne lévő lőpor is másként működik: nem egy 50 centi hosszú csövön kell gyorsítania a lövedéket, hanem pár centi alatt el kell érni a teljes energialeadást. Ez azt jelenti, hogy nagyon hirtelen, nagyon nagy gáznyomás alakul ki! A fegyvereket - beleértve a Toz-8-at is nem ilyen igénybevétel elviselésére tervezték.

 

Ezek a töltények lefojtottságtól függően 3-4000 bar nyomást röhögve csinálnak. A 4000 bar az már magnum puskatöltény nyomás!!!

 

Egy gyártó, még ha csak Keserű is, nem véletlen, hogy egy adott töltényhez tervezi a fegyvert. Attól eltérni Darvin díj jelölti hellyel jár.

 

Talán az sem véletlen, hogy a világon nincs olyan kereskedelmi forgalomban lévő fegyver, ami szögbelövő tölténnyel működne. Még a kesernye sem dobott ilyent piacra.

 

radom1

 

Előzmény: kemenydio (278)
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.26 0 0 281
Sajnos Párkányban becsukott a vadászbolt, pedig az nagyon jó volt. Most az új kapcsolatok kiépítése folyik kinti barátaim révén. Pozsony, Komárom, Érsekujvár van most teritéken. Ha megvannak azonnal küldöm.
Előzmény: Törölt nick (280)
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.26 0 0 279
Köszi megtörtént, este amikor a barátaim fenn lesznek az MSN-nen már küldöm is a képeket szlovákiába.
Előzmény: kemenydio (278)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.26 0 0 278
Hátha ebből jobban értenek. Vidd ezt is!
kemenydio Creative Commons License 2008.06.26 0 0 277
Hátha ebből jobban értenek. Vidd ezt is!
[image1]
Előzmény: dzogcsen (276)
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.26 0 0 276
Nemsokára megyek át párkányba aképet kimásoltam, ráállítom barátaimat és beszereztetem, ha máshonnan nem megy akor Brno-ból, gondolok rád is és írok privibe.
Előzmény: neo007 (274)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.26 0 0 275
OK! Már bejelentettem a gyerekeknek, hogy meglátogatjuk a Várak, Erődök, Vitézek című állandó kiállítást a Monostori erődben és kimegyünk Szlovákiába is.
( Az Asszony még nem kapcsolt! :-)))
Előzmény: neo007 (274)
neo007 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 274

oké. várom a beszámolót is .

de legfőképpen az érdekelne konkrétan , hogy lehet-e kapni valahol ilyen fajta töltényt kint.

eddig mindenki mellébeszélt , senki nem irt konkrétumot ,üzletet ahol kint van a polcon . cimet , telefonszámot, esetleg árát.

 

de ha sikerülne venned ,gondolj rám , megvennék tőled pár dobozzal.

 

/ egyébként a herkulesbe is tökéletes lehet , legalább nem lenne olyan büdös, koszolós , füstös , mint a fekaporos umarex . plussz aszem a Bartal féle fegyókba is bejönne;-)   . /

 

Előzmény: kemenydio (270)
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.26 0 0 273
Neked szerencséd van nekem nem megy bele a gplyó nélküli flóbert patron, kilóg egy bő mm-t. Csak start patronnal tudom használni.
Előzmény: kemenydio (272)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.25 0 0 272
"Kifúrásról" szó sem lehet! Számoljunk kicsit:
Az én puskámban a töltényűr szabad hossza 5,6 mm. Mivel a stift (nagyon) nem középen van, mellé csúszik a töltény hegye. + 1mm
A töltény pereme a zárban kialakított fészekbe kerül, + 1,2mm
Ez szűken számolva is 7,8 mm.
Talán lehet kis szerencsém....
Előzmény: MLaca (271)
MLaca Creative Commons License 2008.06.25 0 0 271

azért lehet jogilag is problémás, mert a hossza miatt az akadály kifúrása nélkül nem fér be a töltényűrbe. ha meg ez megtörténik, akkor lőfegyveri mivolta visszaállt, mert éles lőszer is használható bele! innentől fogva meg, ugye, ....

a flóbert patronnal szoktam "versenyezni", azaz 30-35 méterig konstans teljesítményt ad, sziluettezni nagyon jó vele. és nem deformálódott el nálam még egy patron széle sem, az ólomgolyók majdnem maguktól potyognak ki a hüvelyből.

Előzmény: kemenydio (268)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.25 0 0 270
OK. Ha megvolt a kísérlet beszámolok részletesen. Bár bizonyos szempontok miatt, lehet, hogy Szlovák állampolgár kezében a Sniper fog utazni Szlovákiába és nem a töltény jön ide. De ez remélem a Te érdeklődésed szempontjából közömbös. :-))
Előzmény: neo007 (251)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 269
gunbox? 1-2

Ja, az embert, istent, állatot, és önmagukat is flegmán megvetők szektája?


Persze jókat humorizálnak rajtuk , de mikor bemegy valaki akkor azt tapasztalja hogy a legminimálisabb segitőszándék sincs ami pedig egy kereskedőnek kötelessége lenne.

A másik , mostanában benéztem a "kékre", Hát fikázzák a gunydobozosok a parasztokat, miért vesz öntöltőt szar törököt.

De akkor miért árulja??
Ha nekem butikom van és levis farmert árulok joggal szidom a kinai szart,meg SZIDOM akik VÁSÁROLJÁK. ,Na de ha én is forgalmazom???

Kissé cinikus.
Előzmény: MLaca (256)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.25 0 0 268
Köszi a figyelmeztetést. Jogilag mi is lehet a probléma? (komolyan kérdezem)
Tudom, hogy az rws flóbert töltény mennyire erős. Lőtéren láttam vele próbalövést éles TOZ 8-ból. könnyedén ment keresztül a colos fenyődeszkán.
Csak kicsit macerás a használata. Mikor eltávolítod a lövedékeket, könnyen deformálódik a hüvely.
Előzmény: MLaca (248)
kemenydio Creative Commons License 2008.06.25 0 0 267
Szerintem azért ne gondoljunk ennyire sokat a Sniperről. :-) Valószínű nem tervezték ezt a forgó töltényűrt nyomás szempontjából semmire. Egyrészt egyszerűen túlbiztosították, másrészt ekkora átmérő fért el. Persze van kockázat, nem tagadom. Műszakilag nem érzem vállalhatatlannak egy kisérlet erejéig.
Talán ez a pici patron sem valami brutális jószág, de igyekszem szerezni valami leírást róla.
Keserű Úrtól meg nem merek véleményt kérni, mert felidegesíteném. :-))
Nem próbálkoznék én ilyesmivel, de a startpatron sajna mindenre alkalmatlan.
A mérete miatt még a hüvelykivetés sem működik. :-((
Előzmény: MLaca (253)
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.25 0 0 265
Nagyon klassz oldal gratulálok, már szavaztam is. Köszönöm.
fegyverbolt Creative Commons License 2008.06.25 0 0 264

Ok, látom sikerült!

Jó értékelést!

Előzmény: dzogcsen (262)
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.25 0 0 263
Köszönöm szépen, sikerült, megint én voltam béna, mégegyszer bocs.
Előzmény: fegyverbolt (261)
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.25 0 0 262
Köszi máris nézem. Bocsi.
dzogcsen Creative Commons License 2008.06.25 0 0 260
Beregisztráltam, azt mondta sikeres, osuz mégse enged be.
MLaca Creative Commons License 2008.06.25 0 0 256
gunbox? 1-2
Előzmény: MLaca (255)
MLaca Creative Commons License 2008.06.25 0 0 255
Előzmény: fegyverbolt (254)
MLaca Creative Commons License 2008.06.25 0 0 253
azt is vedd fontolóra, hogy a forgó töltényűrt milyen igénybevételre tervezték. egy pár nagyobb erejű pukkanás kárt tehet benne, esetleg jobban le fog fújni és buktad a puskát.
Előzmény: kemenydio (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!