Na meg lett tekintve a gép sárkány. Nagggyon ütősen néz ki, patika rajta minden, eltekinteve az egy két rozsda pötytől, ami ebben a korban szerintem teljesen elfogadható. Szerelem első látásra. Belűről kisebbre számítottam, de egész tágasnak mondható a kasznihoz képest. Egyébként ez is 2E, úgyhogy csak 72LE. Az ülések nagyon kényelmesek és a rugózás is.
Na motortérbe tekintve voltak csodálkozások, ilyen karbirendszert én még nem láttam, ilyesztően bonyolult 83-ból. Ezek a toyoék tényleg tudnak vlamit, le a kalappal. Ha valakinek lenne konrét infója ezzel kapcsolatba, szivesen fogadnám, mert érdekel ez a vákuumos technika, sőt az egész 2E-ről is jöhet minden.
Próba út: a fordszám mérő, vidáman szaladt a 7-8e-be, kicsit az a fura, mikor gázt adsz torpangat, viszont utána már nagyon megy. Ez így műkszik a vákuumos rendszer miatt?
Sajna a papírok nem voltak 100%-osan átláthatóak(de valószínű csak para), így maradt a hétfői törzskönyves találkozó.
Az eddigieg alapján, lovet it és nagyon sokáig nem adnám el, mert nagyon nagyon...
megnéztem ebben a starletben ugyanaz a 2E motor van mint az én 89es corollámban. 12 szelepes ez is de az enyém 75 LE ez hogy lehet 100 ?
én is ilyen 100LE -t akarok ebből a motorból! ....:-)
ebben -állitolag - 140e van az enyémben 130e. türhetüen néz ki a napfénytető sirály, nekem is kéne!
alkudj le egy 20at vedd meg pár hónap alatt kiderül h mi van van a fatális gond a kocsival, ha nincs lehet h meg is tartod.
biztos ez is aut. szivatos de ez télen a inditás utáni pörgö motor miatt +0,5 -1 l többletfogyit jelent de az enyém sem eszik 8at sem pedig sokkal nagyobb mint a starlet egy próbát megér
Igazából nyár végéig akarnám városi autónak. Azt mondja az ipse, hogy vákuum karbis vagy mi van és ettől jó a fogyija. Nem tudom, őszintén én még ilyen autót még csak nem is láttam. De amiket találtam róla ott mindenki ajnározza és szeretik.
Azért szimpi az 1.3-as, mert ha kell az megyeget is, meg tetszik ez a kis vas ahogy van, olyan kis pofás szerintem és nem az a tömeg feelin.
Nekem is tetszik a Starlet, ha gyártánák ilyen konfigben újonnan, és olcsón adnák, tuti vennék egyet, a 10 s körüli gyorsulása nagyon kellemes. Viszont itt majd 20 éves autóról van szó, minimum 200.000 km kell benne legyen, ezalatt meg simán tönkre lehet tenni egy új korában tényleg megbízható motort és karbit. Ráadásul a 300.000 körüli összeg nagyon sok érte, nyár végére tuti buksz rajta valamennyit.
Mindenesetre, ha 3-5 hónapra kell a kocsi, szerintem 1 literest keress, sokkal egyszerűbb konstrukció (egyszerűbb a karbija, kézzel tologatható szivatója van), így olcsóbb javítani, és a gyorsulása annak se rossz, én annak idején a miénkel nagyon vígan elközlekedgettem a városban. Viszont 10 évesen sem evett 8 liternél többet.
Én 1,3-ast 20 évesen nem vennék, mert megtapasztaltam, hogy peches esetben sok vele a macera, és tud 13 litert is enni.
A linket nem sikerült beillesztem hozzá, úgyhogy akkor manuálisan: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=585600&command=ugras&screenwidth=1024
Igazából nyár végéig akarnám városi autónak. Azt mondja az ipse, hogy vákuum karbis vagy mi van és ettől jó a fogyija. Nem tudom, őszintén én még ilyen autót még csak nem is láttam. De amiket találtam róla ott mindenki ajnározza és szeretik.
Azért szimpi az 1.3-as, mert ha kell az megyeget is, meg tetszik ez a kis vas ahogy van, olyan kis pofás szerintem és nem az a tömeg feelin.
Ez az a fehér a hasznaltauto.hu-ról 300 ezer körüli áron?
Fura nekem ez a 100 LE, az enyém a forgalmi szerint 60 lovas volt, a valóságban 75.
Amúgy, mikor hírdettem eladásra, az egyik vevőjelölt magyarázott nekem, hogy ő versenyzik a Starletjével, de azt nem mondta, hogy 100 lovas lenne.
Amúgy agyonvághatatlan, de szerintem nézd meg pl. az egyenesfutását nagyobb sebességnél. Az enyém 80 fölött sétálgatott a lengéscsillapítók miatt. Emellett érdemes megnézni, hogy a szivató ne működjön meleg motornál, mert nekem ezért fogyasztott sokat (sajnáltam, hogy az 1,3-asban nem a jól bevált kézzel betolható szivató volt), meg szvsz érdemes megnézni, hogy mennyire koszosak a légszűrők és az olaj. Én ezeket nem vettem komolyan, aztán szörnyülködtem, mikor megláttam ezeket megvétel után.
Összegezve, én nem vennék 1,3-as Starletet, csak 1 litereset, mert ugyan tény, hogy jobban megy, de a korszerűbb és bonyolultabb karbija és szivatója miatt öreg korában drágább és macerásabb is javítattni, és ha valami el van kopva benne, tud fogyasztani rendesen.
Akkor na még egyszer, mert nem tudom hova lett az előző válaszom:
Köszi a gyors választ mindenkinek!
Ez egy 1987/8 1.3 S.
Egy fiatal csajszié volt, utána egy öreg hölgyé, most pedig egy úr a tulaj. Nagyon korrek dolgokat mond a gépről: kivül-belül patika, friss műszaki, 5-9 literes fogyasztás lábtól függően. Azt állítja, hogy nem lehet agyon vágni a gépet, mert plussz anyag, meg rally, meg megerősített, meg minden. Azt mondja 100LE, hát amit én találtam starletekről ilyen 1.3-ban volt 72/85/100LE turbós. Azt is láttom, hogy volt több féle felszereltségű (wikipedia.com)
De, hogy ilyen rally gép, ilyet nem találtam sehol.
Némi info kellene egy Toyota Starlet 1.3 S -el kapcsolatban
Milyen korúra gondolsz? Nekem volt tavaly ősszel egy '86-os 1,3-as Starlet S-em, szinte agyonüthetetlen, de csak szinte, mert az enyémet 330 ezer km alatt sikeresen hazavágta az előző hülyegyerek használója. Sajnos ha már rossz bőrben van a kocsi, akkor nagyon macerás és nem olcsó javítani. (az enyémen a szimmeringek, az automata szivató, a 4 lengéscsillapító, a kormánymű és a féktárcsák+betétek is cserések lettek volna), ennyi mindent kicserélni viszont már egy vagyon.
A fogyasztására szerintem figyelj, mert kopott karbival, meg rosszul beállítva simán ehet 10 liter körül. Az enyém 13-at evett:))
De ha jó állapotú a kocsi, megérheti az árát, nekünk volt 16 éve egy akkor 4 éves 1 literes Starletünk 6 éven át, az tök jól működött, én nagyon szerettem vezetni, miután jogsim lett.
Némi info kellene egy Toyota Starlet 1.3 S -el kapcsolatban. Megvétel előtt vagyok és nem nagyon találok ról semmit, főleg erről.
A jelenlegi tulaj olyanokat regél róla, hogy: gyári sport, erősített kaszni, -féltengelyek, sport belső, körbe spojlerezve, stb. Állítólag rallyban ment ennek a verziója.
Hallott már valaki ilyenről, eggyátalán létezik ilyen, vagy kamu az egész?
2000-ig volt kapható egy 90 lóerős motorral, az gyakorlatilag a Carina motorja továbbfejlesztve.
Ami gáz azzal a motorral szvsz, hogy ha jól emlékszem azt olvastam valahol, hogy 7500 km az olajcsere periódusa. Ez nagyon vérszegény már a 20 ezres HDI-k hez képest is, a 30ezres periódusú dízelekhez képest főleg.
Szerintem nem létezik Avensis 1.9 TD motorral, csak 2 literessel. 2000-ig volt kapható egy 90 lóerős motorral, az gyakorlatilag a Carina motorja továbbfejlesztve. Nem bivalyerős, de el lehet vele járni, viszonylag keveset fogyaszt és strapabíró. 2000-től már egy 110 lovas common rail dízele volt, ez egy újabb fejlesztésű motor, mindenben jobb elődjénél: erősebb, gyorsabb és takarékosabb. Az Avensis II-ben jött aztán a D4D motor, ott nagyon kis számú - és más márkákénál arányaiban jóval kisebb mértékű - esetben lendkerékproblémák lehetnek.
szóban eltérő infókat kapok innen-onnan, szerintetek honnan lehetne egy hivatalos állásfoglalást kapni ezügyben?
2005-ös 1,4-es D4D-es dízel Corolla, tavaly novemberben vettem, kereskedő pár hónapja figyelmeztetett, hogy lehetnek gondok az olajszinttel, mert egy széria valami rosszul kifúrt szelepekkel került forgalomba, és lehet, hogy az én gépem is érintett. tehát figyeljem az olajszintet, és ha gond van, viszem szervízbe. most előjött, hogy néha kigyullad az olajszint lámpa, aztán elalszik, megnéztem olajpálcán, és tényleg minimum alatt van az olajszint.
otthoni kereskedő azonnal időpontot akart nekem adni, de én bécsben vagyok, tehát felhívtam egy itteni szervízt, azok viszont nem tudnak ilyen szériaproblémáról. én úgy szeretnék odamenni, hogy van nálam valami papír / írás / stb, hogy ez egy gyártási hiba, nehogymá kifizettessék velem a bevizsgálást, szervízelést. honnan lehet ilyen "igazolást" szerezni?
vagy az autóhoz járó garancia amúgy is fedezné ezt a szerelést?