Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.05 0 0 8686

Megbocsásson bárki, de aki ebben a filmben látható meglehetősen jó mozgóképeket nézve a Yonaguni-ról, azt mondja, hogy ez természetes és nem mesterséges, az egészen egyszerűen vagy idióta vagy hazudik... tessék megnézni!!!!

Előzmény: Törölt nick (8683)
Menroting Creative Commons License 2012.10.04 0 0 8685

Megtaláltam a tablóképet.Tehát ha jól veszem ki a szövegből akkor Chalkidiki-félsziget .

 

 

S két érdekes cikket is találtam de nem erről a leletről s konkrétan nemcsak erről a térségről de azért hozzátartozhat a témához:


http://cholomontas.blogspot.hu/2011/03/21.html

 

google ford.:-D

"Ősi tudás ... 21. század"A North Halkidiki, bányászati ​​tevékenység számít, több mint 2500 év alatt (eddig több mint 1 millió tonna kohászati ​​salak), valamint a híres ... bizonyságot róla, lehet, hogy inkább a fegyvertára Philip II"Egy földalatti világ, titkos a legtöbb kiterjeszti legalább 2000 év alatt az ókori Akropolisz Thassos. Ez egy teljes rendszer a ferde alagutak hossza meghaladja a 300 m, társkereső szerint régészeti leletek által megvizsgált Régészeti Szolgálat Kavala és a Francia Régészeti Iskola-től az ie 5. században, az idő, hogy Hérodotosz. Ezen belül galériák, érkezik a tenger szintje, vonszolta több tucat ember az ősi időkben az enyém, szállítására, és fény arany és réz Thassos. 
Hérodotosz, aki ellátogatott Thasos, és látta, hogy a szemében aranybányák már valószínűleg letérdelt amegy a bányák a szigeten. "'Erpin vagy térdelve" feltárt sok galériák, amelyek legtöbbje a magassága körülbelül egy méter széles, és 60-80 centiméter." 

 

 

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=100&artid=83241

 

"A nyomvonal az ősi Argos Macedónia

Írta: Κυριακή március 6., 2011 | AGGELIOFOROS OF vasárnap

 

 

A CHRYSAS Nanou

Az épület továbbra is a város ókori ásatások napvilágra a prefektúra Kastoria. Ha a feltételezések a régészek helyes, ez a város nem más, mint a Orestidas Argos, otthon Argeadon királyok fő központok Macedónia.

És ha a történelem sérelmet szenvedett az ősi város, amelyre a források nem őrzik meg nagyon kevés információ "igazságtalannak" állt vele szemben a jelenlegi kutatás. 1988 óta ő lett a régészeti ásatás helyszínén Paravela, bár az első megállapítások majd feltárta a régész Thanassis Papazotos jelentős volt. Határain belül a város Argos Orestiko, Th Papazotos feltárt nyomok Dioklitianoupoli: bazilikák és részben a falakat.

Ma az egyetemi ásatási Paravela próbálja orvosolni, amit nem kerül sor 20 éven belül. Az igazgatók az ásatás, amely továbbra is a második éve ezen a nyáron, a hallgatói részvételt, asszisztensi professzorok Dimitris Damaszkusz (University of Western Görögország) és Dimitris Plantzos (University of Ioannina), aki bemutatja a kutatásaik eredményeit a 24. tudományos konferencián A régészeti munka Macedónia és Trákia, amely kerül sor Thessaloniki 10-12 March.

"A régiségek Paravela kívüli Dioklitianoupoli amely már három kilométerre található, és a legrégebbi maradványai a város által", mondja a "ATK" D. Damascus.

A Paravela Th Papazotos tárt részben építettek, amely biztonságosan datálható ideje előtt Diocletianus. Az új ásatási kísérletek, hogy vizsgálja meg teljes mértékben az épület a helyén marad: a római átrium lenyűgöző méretű (52 x 30 m) mellett, ami kevesebb szoba. "Minél kisebb ez az épület volt, talán a székhelye a League of Oresztész a parlament az idő, és így arra a következtetésre jutunk, hogy ez kell, hogy legyen része egy városi szövet nem volt a semmi közepén", mondja D. Damascus. "Mi próbáljuk vizsgálni ütemezése épületek használati és nézd meg, vannak más kisebb helyek feltárt épületek között," mondja Damaszkusz, aki hozzáteszi, hogy az elmúlt két évben is talált két temetkezési struktúrákat.

Az elmúlt két szezonban, az ásatások hoztak napvilágra sok leletek: egy nagyon nagy számú márvány töredékek, töredékek márvány díszítés a csarnok volt kikövezve márvány nagyon jó minőségű: a Thassos fehér, zöld és vöröses Thessaly ismeretlen eredetű. Továbbá megállapította, több érme: köztük egy bronz a harmadik században, vágás Thessalonika egy másik együttes macedón ábrázoló Alexander és a harmadik Kasszandrosz (306-297 BC).

"A devizaneme Kasszandrosz, a legkorábbi megállapítás és feltárás a legkorábbi az egész régióban Argos azt mutatja, hogy a terület lakott volt már a hellenisztikus évek", magyarázza Mr. Damascus.

A cél az ásatási Paravela, hogy folytatódni fog a következő szezonban, hogy tovább vizsgálja az építészeti maradványok a tér és azok kapcsolatát az ősi Argos.

Argos és az "engedetlen" Oresztész

Különös jelentőséggel bír a történelem Macedóniának Orestidas az Argos, és szerint az ókori irodalom, úgy a szülőhelye Argeadon királyok. A Orestis maradt sokáig független amíg azok mellékletét macedón királyság alatt Philip B '. Római korban, lakói Orestidas, sorakozott fel a közös Oreston tartott, elméletileg megkülönböztetett kapcsolat: Róma, mint más kerületekben, Macedónia.

Epigráfiai bizonyíték arra, hogy létezik egy közös Oresztész, amelynek székhelye elfoglalták a felmérés. Ezek szerint a tanúvallomások, úgy gondolták, hogy nem kell már feküdt ott ma Orestikón Argos, ahol a feltárások és felmérések Armenochori feltárt eredményei császári és bizánci időkben. Közülük rész megtisztelő szobor talapzatán tiszteletére a császár Claudius, aki megbízást az Alföld."

ugyancsak godggle ford.:-)

 

 

 

 


Előzmény: Menroting (8675)
bolton69 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 8684

Érdekelne a véleményetek és az ismeretanyagotok a  videóban is említik Tayos barlangról vagy ha már a piramis fórumon vagyunk az egyiptomi piramisokról , mint "természetes" barlang lejáratok a belső földhöz.

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 8683

  

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 8682

Kösz hogy észretérítettél... uuuuuhh már majdnem elhittem mindent... 8-D

Előzmény: Elnar (8681)
Elnar Creative Commons License 2012.10.03 0 0 8681

Azért ez a sorozat elég masszívan támadva van minden fórumon. Mondjuk úgy: denikenes eléggé (bár nem anynira, mint maga Däniken) Igen sok feltételezést közöl tényként. Bár, mint szoktam mondani, ezeknek a dolgoknak nem is az a legnagyobb jelentősége, hogy mikor, és kik csinálták őket, hanem hogy egyeltalán léteznek, holott nem lenne szabad nekik.

"okos dolog, ha csak felét hiszed el annak amit hallasz, zseniális, ha tudod, melyik felét"

Előzmény: Törölt nick (8680)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 8680

Nézem tovább és megint lehidaltam... Kabír alvilág???  8-o

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 8679

Jó akkor most ezt még űberelem...

Figyeljetek!

Néztem tovább a filmet és...

Scneno be fogsz tojni!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ITIg1gIyFWM&feature=player_detailpage#t=2208s

 

Ez az álllítólagos alien bináris kód  (rendleshami eset) pedig a Hy Brazil koordinátáit adja... 8-o

(ugyebár Odüsszeusz járt ott!!!!)

 

Előzmény: Elnar (8678)
Elnar Creative Commons License 2012.10.03 0 0 8678

Mondok jobbat: megnéztem Carnac kősorait, és a La Menec kősorait meghosszabbítottam. 251-252 fokra állnak. Na és mi van 252 fokra ettől a helytől: Terceira!

(Arra meg, hogy a Szt. Mihály ley vonal Terceira és Sao Miguel közt megy át, már nem modok semmit...)

Előzmény: Törölt nick (8676)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 8677

http://www.youtube.com/watch?v=ITIg1gIyFWM&feature=player_detailpage#t=972s

 

Varázsvíz???

 

Emlékeztet ez a Stüx vizére.. nem? ;)

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 8676

Hmm.. ez fura és érdekes... lehet hogy csak belemagyarázom... de ahogy nézegettem ezt a filmet...  Gondoltam egyet és GE-ben húztam egy egyenest Stonehenge-től a Cadizi-öbölig (ahol egyesek szerint ugyebár Atlantisz ill annak egy nagyvárosa volt, mások szerint és ez valószínűbb ott volt a híres ősi Tartessos... vannak akik szerint a kettő nem is különbözik...) és a franciaországi Carnac (amit eme filmben emlegetnek a sok ősi menhírrel vagy mivel) és erre az egyenesre fekszik...!!! Megijedtem és nem is akarom tovább húzni a vonalat, nehogy eldenikenesedjek (hisz ki tudja, lehet még metszi Cuzco-t és Nazca-t is sőt még ki tudja milyen ősi szakrális ezoterikus helyet)....

 

De nem bírtam, csak húztam tovább kicsit még....  Scheno !!! Úristen.... még tovább húztam a vonalat északra és nem fogod elhinni Svalbardot pontosan eléri... ajjajjajj...  ;) Netán ez is egy ősi afféle "rózsavonal".. Felfedeztem valamit netán..? 8-o Vagy csak belemagyarázom a nagy titkot..? ;)

Előzmény: babayi (8667)
Menroting Creative Commons License 2012.09.30 0 0 8675

Valószinűleg számotokra már ismert helyekről,de azt pontosan nem tudom hogy melyikről:Thesszaloniki, Pieria, Kilkis vagy Chalkidiki-félsziget ?

 


http://www.amth.gr/index.php/%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3/%CE%9C%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%95%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.html

 

Előzmény: Nolanus (8674)
Nolanus Creative Commons License 2012.09.30 0 0 8674

Akár érdekesek is lehetnének, ha tudnánk, honnan és milyen korból valóak. A 2. és a negyedik kép jellemzői rokoníthatóak bizonyos speciális típusokkal, de ezek viszonylag elterjedtek Amerikától Ázsiáig. A kérdés, hogy ezek olyan helyekről valóak-e, ahonnan eddig nem ismertünk ilyen ábrázolásokat.

Előzmény: Menroting (8669)
Csekk Creative Commons License 2012.09.30 0 0 8673

"nem biztos hogy a fejlődés-kutatás előnyére válnak az ilyen munkák.. nemde?"

 

Szerintem meg igen.
Azzal ugyanis, hogy az ilyesmi "érdekes, rejtélyes" dolgokat az érdeklődés középpontjában, tehát a felszínen tartja létrehozza azt a környezeti nyomást ami ahhoz kell, hogy ezek a dolgok idővel a helyükre kerüljenek.
Tehát attól függetlenül, hogy a filmben rengeteg a csúsztatás, indokolatlan "megmagyarázás" ez egy ismeretterjesztő film.

Sajnos sok hibával. De talán ez a "marketing" szükséges az eladáshoz annak a rétegnek, eki egy igazi tudományos cikket sem olvasott még soha az életben. ;)

Előzmény: Törölt nick (8671)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 8672

Ezzel együtt belátom, nagyon kellemes, lebilincselő élvezetes és szórakoztató sorozat; akár Dankien régi filmjei is... azokon nőttem föl.. de azért érdemes elválasztani a szórakozást, a romantikus vágyálmokat illetve a valóságot, reációt, ésszerűséget, korrekt kutatást...

Előzmény: Törölt nick (8671)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 8671

Azért ez a film erősen áltudományos... Áthatja a denikenizmus. Nem túl igényes. Megenged ilyen fordítást ill narrációt hogy "sec perc alatt", ami primitív szleng. De ez lenne a legnagyobb baja... Elszomorító hogy a History Channel-en, ami a történelem tudományát kéne képviselje ez lemehet... Ez az Ezo TV-re vagy legfeljebb a Discovery-re való... A gond az, hogy nem áll meg az ésszerűség határán és nem azt csinálja, ami korrekt volna, hogy beszámol a rejtélyről, de nem sugall választ, legfeljebb hangsúlyosan jelezve, hogy teóriákról van szó, felvázol néhányat... Ehhez képest szinte kijelenti a szubjektív, romantikus véleményét. Szóbeszédre, spekulációkra, mítoszokra és legendákra alapoz  (tények, bizonyítékok sehol) és kijelentéseket tesz. A paleoasztroanautikát igyekszik tudományként beállítani és megszólaltat egy sor sarlatánt, kóklert, mint szakértőket... nem biztos hogy a fejlődés-kutatás előnyére válnak az ilyen munkák.. nemde?

Előzmény: Schenouda (8668)
Menroting Creative Commons License 2012.09.30 0 0 8670

Vajon előfordulhat e egy ilyen helyen hogy gyengébben vagy erősebben hat ránk a gravitációs erő ?

Előzmény: Schenouda (8668)
Menroting Creative Commons License 2012.09.30 0 0 8669

S ezek mennyire lehetnek gyanúsak ?

 

 

 

 

Előzmény: Nolanus (8000)
Schenouda Creative Commons License 2012.09.29 0 0 8668

Még az egész filmben tán az a legérdekesebb, amit a geológus, Robert M. Schoch mond, mint sejtését bizonyos ősi kultúrák rejtélyes helyeiről:

"...úgy tűnik van ezeken a helyeken, ami az elektromágnesességgel vagy a geomágneses anomáliákkal áll kapcsolatban, vagy bizonyos esetekben talán különleges kövekről vagy kristályokról lehet szó, esetleg föld alatti vizekről, amik vezetik az áramot…"

 

Ez láthatólag párhuzmban áll, amiket elmondtunk a piramisenergiákkal, amit szinte mindik kacsolatban álltak föld alatti vízerekkel vagy mesterséges csatornákkal, telkhinek módszereivel, az ősi megalatikus birodalmakkal, az energia egyszerűbb nyerésével, a vízözön előtti alkimisták bizonyos műveleteivel...

babayi Creative Commons License 2012.09.29 0 0 8667
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 8666

korrekció: mintha most egy kicsit te is betojtál volna.... XD

Előzmény: Törölt nick (8665)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 8665

Ej ej Scheno drága... látom azért mintha most egy kicsit te is volna.. ;)

Hiszen próbálod degradálni, bagatelizálni a kutatásaid... Neme?

Ember! Ne tedd! Ez a legnagyobb dolog!

Te is jól tudod, hogy amiket kutatsz és amiket már felfedeztél és még fogsz is ha így haladsz, az emberiség történészetét gyökeresen fel fogja forgatni; át kell írni a teljes őstörténelmet, az emberi civilizáció eredetét, gyökereit és ráadásul az egyházak pozícióit is igencsak megrendítik, ha össze nem döntik... Korszakalkotó dolgok könyörgöm! Ha bebizonyosodik, hogy volt egy vagy több fejlett technológiájú szupercivlizáció kb 10 000 éve illetve még régebben, pláne hogy egyes gépeik még ma is valahol megvannak (Athanor, samír) és olyan szupertechnológia volt, hogy működnek is... stb

Ez nem érdekelne senkit?

Most nem érdekel sokakat, mert a kutatás fáradtságos, aprólékos, főleg ha a mítoszokba, szakkönyvekbe cikkekbe és ősrégi iratmaradványokba nézelődik a kutató csak. Ha terepre járnál és ásnál mondjuk néhány régész társaságában mondjuk Baalbek-nél, már biztos nagyobb lenne az érdeklődés, mert az már látványosabb...

Azonban ne gondold, hogy nincs erre érdeklődés, csak nézd meg a Da Vinci Kód sikerét! Nagyon sok nyitott ember van erre. Kit nem érdekel az igazság? A meghamisított eltitkolt történelem, a valódi eredetünk... Van ennél érdekesebb?

Csak egészen egyszerűen, mivel te ezeket csak itt írogatod, egy behalt fórum, komolytalan szekciójában (rejtélyes dolog, erre kapásból legyintenek a racionális gondolkodók, szkeptikusok, tudósok), a legtöbben akik bele is pillanatanak, áltudományos, paratudományos dolognak tekintik és legyintenek. A pórnépnek meg túl szerteágazó és aprólékos a dolog. Ha lenne egy bizonyíték és egy summás, velős, tömör összefoglaló a lényegről, pl bizonyíték a kabírokról, vagy a Heliopoliszi Testvériség technológiai "szertartásairól" stb stb, máris a szélesebb közönség is nagyon is érdeklődne!

 

Sejthetünk akár titkos, elit összeesküvést azonban e publicitás aspektusában való degradációban is. Sokszor ha el akarunk titkolni egy nagy közös igazságot, elég csak a plénumon degradálni; nevetségessé, komolytalanná tenni, néhány fizetett hangadó segítségével és máris elfordul róla a figyelem... nemde?

 

A másik, hogy ebben igazán pénz nincs, nem egy gyémántlelőhely, olajkút titkos térképe: ilyen több ezer éves rejtélyekről van szó,

 

Gondolod? Szerinted az egyház(ak) kincstárai vajon megnyílnának-e ha az a tét, hogy van bizonyíték arra, hogy évezredek óta hazudnak mint a vízfolyás és egészen más az igazság mint amit papjaik ájtatos pofával agymosnak a tömegbe...? Szerintem nagyon nagy pénz van ilyenkor ebben, ha valaki megvásárolható. Nem beszélve arról, hogy csak egyetlen artifaktot megtalálsz, ami egyrészt eleve csodálatos - mégha csak egy törmelék is -  hiszen mondjuk Atlantisztról származik, azonban ha olyan eszközt talász ill bebizonyítod azt, hogy hol (mely társaságnál) van elrejtve és az mondjuk működő, felbecsülhetetlen kincs... Ha előkerül, a te jóvoltadból, csak az állami jutalom érte nagyon nagy pénz.

Nyilván ez nem olyan mint a sima kincskeresés, de hát itt szó sincs kincskeresésről, hanem az emberiség valódi őstörténetről ill eredetéről van szó... Ilyen információkért ill azok elhallgatásáért is hajlandók egyesek sokat fizetni, ha már mindenáron a pénz szempontjából akarkjuk vizsgálni a kérdést... szerintem ennek nagy jelentősége nincsen.

 

Nem hinném hogy a Moszad jönne (bár nyilván az Talmudjuk is veszélyben lenne ha kiderülne mint bizonyos igazság, az őstörténelem amit kutatsz). Ha van ilyen titkos harc az ősi tudás ellen, az csakis kizárólag a mainstream klérus felől jöhet, szóval inkáb Vatikáni Titkosszolgálat ill ehhez kapcsolódó titkos társaságok (akár pl a Da Vinci Kóc-ban az Opus Dei ugyebár).

 

Hiszen ha megfigyeljük a középkori és újkori történelmet, körvonalazóik szerintem erőteljesen valami. A kereszténység 1000 éven át (tehát gondljunk, bele milyen bőséges ideje volt rá úgy, hogy közben teljhatalma volt minden téren és milyen alapos munkát végezhetett!) minden lehetséges módon, globális hálózata ill hatalma segítségével, módszeresen akkurátusan nem csak hogy üldözött és eretkneknek nyilvánított, büntetett és tiltott, hanem el is tüntetett megsemsisített, minden elvet, emléket, nyomot az atlantiszi időkből, amit csak tudott; s ugyebár sokat tudott tenni, hiszen közel ezer éven át az egész euroatlanti cilvilizáció teljhatalmu ura csakis a keresztény egyház volt, királyokra császárokra ők tették a koronát.

Az az elképzelésem - jelzem megint puszta te-ó-ri-a (tehát nem kell seninek sem pro sem kontra ráparázni, maradjunk abban csak az én rögeszmés agyrémem) - hogy az ókorban, a görögben még nagyon, de még a római korban is élő emlékei (tárgyi is bőven) voltak azoknak a prehisztorikus időknek, amikor minden szempontból, techát technológiailag is egy szuperfejlett szupercivilizáció volt a Földön. Ez volt az Aranykor az "istenek" kora.

Mert valszeg, ahogy te is fejtegetted több helyen Scheno, voltak valóban törpék és óriások is (tehát a mesék a valóságot csempészik át így), azaz több humanoid faj élt még akkor több tíz-száz-ezer évvel ezelőtt a Földön. Minden mítosz ugyebár szinte egybehangzóan mutat erre, még a Bibliában is találunk erre utalásokat, nyomokat, amiket nem sikerült a klérusnak kigyomlálni belőle ill. úgy gondolták kellőképpen átírták már ahhoz, hogy nehogy kiderüljön az igazság.

Ezer év alatt "véletlenül" irmagjában, szinte nyomtalanul tűnt el minden ősi kultusz, pogány vallás, és a hozzájuk tartozó irományok jelentős része, kultuszhelyekkel építményekkel együtt (legfeljebb üres, kies romok maradtak), véletlenül leégtek az ősi iratokkal teli könyvtárak Alexandirában és Bizáncon is... nem lehet nem észrevenni, azt a tudatos, módszeres, alapos, mindenre kiterjedő pusztítást, melyet a kereszténység végzett; hiszen nyilvánvalóan a totális világhatalmukhoz elegendhetetlen volt, hogy abszolutisztikusan, kizárólagosan csakis az ő igazságuk, az ő történelmük és az ő misztikumuk legyen nemhogy igaznak elfogadott, de hozzáférhető is kizárólag, az euroatlanti civlizációban legalábbis.

 

s lehet nyomkodni a billentyűzetet angolul, németül vagy akár kínaiul, akkor sem fogsz ezekről találni szinte semmit, csak magyarul...

 

Node pont ez nem gyanús kicsit? Minden szirszar fent van a neten (90% teljesen irreleváns felesleges uninformatív baromság), ezekről egy szó sem.... mi van ha ez nem véletlen..? Éveken át tanulmányozhatom a sminkelés titkait, szakácskönyveket tinédzserek agymenéseit, félőrült fanatikusok örjöngéseit, ikebana készítéstől, a pelikánkok vándorlási útvonlát, a reneszánsz kori porcelánbaba restauráción keresztül a műköröm készítés rejltemét és még azt is hogy hogy készíthetünk házilag pokolgépet; de ami fontos, mintöbb sorsfordító, az emberiség valódi őstörténetének, prehisztorikus igazságok kutatásáról meg alig valami... nem fura kicsit...? Lehet ez véletlen?

 

(de ne feledjük, én csak spekulálgatok, fantáziálgatok, nem állítom még csak azt sem mondanám hogy gyanítom, hogy van ilyen konspiráció, csak eljátszom a gondolattal, ezt a lehetőséget is megfontolgatom)

Előzmény: Schenouda (8663)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 8664

Te is tudod mire gondoltam... ha tudod mikor és hogy halt meg, azt is tudod, hogy szinte a teljes munkássága elpuszult, amikor rejtélyes körülmények közt legégett a laborja-könyvtára és utána már valahogy nem nagyon volt kedve olyan vehemenciával dolgozni, mint előtte... számos titkát megőrízte magának inkább.. mi ez ha nem likvidálás..? Szóval ne kekeckedj...! ;)

Előzmény: Törölt nick (8662)
Schenouda Creative Commons License 2012.09.27 0 0 8663

Nem hiszem, hogy bárkit is érdemes lenne elhalgattatni, kinyíratni CIA-vel, Moszad-dal, KGB-vel vagy "fekete emberekkel" üldöztetni ilyen Grál/Frigyláda/UFO/Atlantisz és hasonló ügyekben, csupán az érdekelt kutatók, kiknek egyrésze üldözési mániában szenved, így akarná saját fontosságára, selejtes kutatásaira a fényt ráborítani. Mint a dilettáns Robert Temple, aki azt állította a CIA figyelte, meg üldözte míg a Sirius Mysteryt írta. A másik, hogy ebben igazán pénz nincs, nem egy gyémántlelőhely, olajkút titkos térképe: ilyen több ezer éves rejtélyekről van szó, s tegyük hozzá, láthatólag elég kevés embert érdekel így is... mi a francnak kell még íjesztgetni is...?

Egyébként senki előttem nem foglalkozott ilyen értelemben a kabírokkal, Homérosszal, Odüsszeusszal, az argonauták utazásával vagy a Héliupoliszi Testvériséggel, Porsenna erőművével és sok más dologgal, mint Faber "kabirikus barlangjával", a krétai Labirintussal vagy Joachim Patinir festő képeivel... s lehet nyomkodni a billentyűzetet angolul, németül vagy akár kínaiul, akkor sem fogsz ezekről találni szinte semmit, csak magyarul... most akkor lehet jön a Moszad vagy valami hasonló...?

(hát, mit mondjak kissé humorosan: magunk mögé toltunk minden más fajtát ezekben a dolgokban...)

Előzmény: Törölt nick (8661)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.27 0 0 8662

Te most arról az emberről beszélsz ,aki 86 éves korában halt meg végelgyengülésben.
Ügyesen álcázták a "likvidálást".

Előzmény: Törölt nick (8661)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.27 0 0 8661

Addig jó amíg itt írod... ha van ilyen összeesküvés, akkor ha majd esetleg a Nature-ben publikálnád, akkor kerülnél bajba.. Tesla is egy jó ideig szabadon dolgozhatott, aztán amikor már úgy érezték, eddig és ne tovább, már zavarja érdekeiket, akkor likvidálták...

Előzmény: Schenouda (8660)
Schenouda Creative Commons License 2012.09.27 0 0 8660

Hehe, nem tudnak ezek semmit, de a "tény" szót az "atlantológusok" egyfajta kötőszóként kezelik (az előtt, aki olvas ilyesmiket, ez elég világos, s nem dől be). Ha előveszed Várkonyi Sziriatját, a szerző folyamatosan használja a "tény" szót, s ezzel csupán nyomatékosítja az általa elmondottakat (fele nem is igaz, hiába "tény"-ezik). Ha valaki megszámolná, mennyi esetben írja a szerző, hogy "tény", nagyon csodálkozni fog...

Sykes elképzelése csak annyiban egyezik az enyémmel, hogy Corvóra rakja Kalüpszó szigetét, s onnan nem is keletre, hanem nyugatra (!), szegény Biminire utaztatja Odüsszeuszt a tutajon, ami már ellentétes a szöveggel is (a "Bimini-út" nevű tengeralati formáció 1968-as megtalálása után Biminit rendszeresen belevonták az Atlantisz-elméletekbe). Sykes is Biminin keresi a phaiákokat, pedig Szkheria egy nagyobb sziget. Odüsszeusz küldetésével sincs tisztában, szóba sem jön persze semmilyen athanor, grál és hasonlók nála...

Én csupán azért említettem ezeket, mert vannak ilyen ráhibázott gondolatok, amik szintén az Azori-szigetekről szólnak, s szándékosan kerültem Sykes orbitális tévedéseit, hülyeségeit, ez már csak arra, hogy valamiféle titkos tudás lenne a birtokában. Szóval nincs mit tűzzel-vassal titkolni a részükről, pláne hogy bármit lelehet írní, ahogy most írom is, akkor hogyan lehet azt állítani, hogy ezek a dolgok tiltva vannak, amikor egyszerűen még csupán felfedezetlenek, ismeretlenek vagy csak érdektelenek a többség számára...?

Előzmény: Törölt nick (8659)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.27 0 0 8659

New World Antiquity 1978-as évfolyamában egy másik cikk meglepő kijelentése: "Tény, hogy Médeia és Odüsszeusz elérte San Miguelt és Santa Mariát..." - tehát, hogy értsük: mind az Argonauták, mind Odüsszeusz expedíciója járt két említett Azori-szigeten (sajnos megokolás nincs vele, sőt értelmes levezetés sem, de már a "sejtés" is jólesik tőlük...).

 

Itt nekem bűzlik valami. Tényt írtak és nem sejtést. Ez egy kicsit aggasztó, mert ez így igencsak véletlen elszólásnak tűnik; ami arra utal, hogy régesrég pontosan tudják, hogy ott volt egy titkos kabír szentély, Abrosziával, Athanorral... Csak éppen bizonyos titkos társaságok ill etlit összeesküvők a magasabb tudást bármi áron tűzzel-vassl titkolják a tömeg elől, s a leginkább emiatt eltitkolt történelem része ez is talán...

S talán minden titok, a Bölcsek köve, a Grál, az Athanor, a Frigyláda, az örök élet, és örök fiatalság titka ill az emberiség igazi őstörténelme, Atlantisz és talán a paleoasztroanautika titkai is mind a birtokukban van, csak mi az ostoba, megvezetett és kizsákmányolt, fogyasztó, rabszolga birkatömeg nem tudhatjuk meg...  bocs konteós hangulatban vagyok éppen... ;)

Előzmény: Schenouda (8658)
Schenouda Creative Commons License 2012.09.27 0 0 8658

Visszatérve kicsit akkor még az Azori-szigetekre...

Egerton Sykes angol atlantológus az Atlantis és a New World Antiquity időszaki kiadványaiban többször foglalkozott az Azori-szigetekkel és Odüsszeusz vagy az Argonauták utazásaival (egyezés nincs köztünk, arról nem is beszélve, hogy ezen expedíciók okaival soha nem foglalkozott).

Sykes volt az egyébként, aki szintén Corvo szigetére helyezte Ogygiát, Kalüpszó szigetét (Atlantis, 1953. márc). Sőt, arra is rájött, hogy azok a tengerészeti adatok, amik az Odüsszeia leírásában szerepelnek egy olyan ősi útleírásból kelette származniuk, melyet i.e. 3500 körül írhattak! (The Lost Periplus of Odysseus, New World Antiquity, 1978. máj)

New World Antiquity 1978-as évfolyamában egy másik cikk meglepő kijelentése: "Tény, hogy Médeia és Odüsszeusz elérte San Miguelt és Santa Mariát..." - tehát, hogy értsük: mind az Argonauták, mind Odüsszeusz expedíciója járt két említett Azori-szigeten (sajnos megokolás nincs vele, sőt értelmes levezetés sem, de már a "sejtés" is jólesik tőlük...).

Aztán egy másik tanulmány: a leghíresebb női orákulumok a múltban Médeiától Medúzáig, a dephii Orákulumtól Cumaeig - Kígyó Papnők voltak.  Murias, Falias, Gorias és Finias templomainak főpapnői szintén Kígyó Papnők voltak. Kizárólag ők ismerték a titkát a megfiatalodásnak, ami minden ókori történetből előjön Görögországtól Indiáig (Atlantis, 1975 aug.)

Ehhez hozzáteszem, hogy az ír legendák magukat Danu istennő népeként jellemzik, akik Görögországból messzi ény-ra vándoroltak, és négy városban telepedtek le: Murias, Falias, Gorias és Finias. A legenda szerint egyedül Falias süllyedt el később tengerbe. New World Antiquity 1978 azonosítja is ezeket:

Falias: az azori Santa Maria szigetétől süllyedhetett el az óceánban [ez volt a híres "Aranykapuk Városa" is]
Finias: jelenleg Teneriffe, a "Nap Városa", az "Istenek Szekerének Temploma".
Gorias: jelenleg Madeira, és azonos a híres "Heszperidák Kertjével".
Muriassal többször foglalkozott Sykes, mely azonos lenne a mai Bimini szigetével (Atlantis, 1974). Egyébként a cikk szerint Kolkhisz (!?), jelenleg Batoum [és ez volt "Tubalkain városa"?].

 

Kétségkívül érdekesek Sykes és kollégáinak eszmefuttatásai, az mindenképpen a javukra írható, hogy pld. Odüsszeusz utazásainak helyszineit az Atlanti-óceánon keresték. Teneriffén valóban lehetett az Istenek Szekerének Temploma, viszont nem ez volt a Nap vagyis Héliosz szigete, mint ahogy régebben is írtam: "Egy régi hagyomány szerint Héliosz mikor nyugatra utazott lovaival, s átkelt Afrikán, a lovakat a Boldog Szigeteken hagyta, majd egy hatalmas aranyserlegben utazott tovább a víz felett. Mivel ezek a Kanári szigetek voltak, tehát 18. meridiánkörtől nyugatabbra. A Santa Maria nagyjából a 25. meridiánfokra esik. A mítosz szerint itt lepihent négy ezüst oszlopon álló palotájában...."

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9000303&go=94354215

 

Hiszen a legrégibb mítoszok szerint a Boldogok Szigetén túl, nyugatabbra voltak az Elysiumi Mezők vagy Héliosz Szigete.  

Santa Maria volt az Odüsszeia Thrínakié-szigete. Ugyanakkor Franz Joseph Lauth német egyiptológus már 1867-ben a Homer und Aegypten c. tanulmányában azonosította Trinakiét egy egyiptomi mitikus szigettel, ami messze nyugaton feküdt: Thrinakiu (T-hri-nachiu), az egyiptomi Halottaskönyv egy változatában találkozott vele, s a sziget, Ré, a napisten tulajdona volt. A T-hri-nachiu jelentése Lauth szerint "a fogak között", s idézi a fog(sor) óegyiptomi elnevezéseit. Az angol Gladstone egyszerűen úgy gondolta "a fogak között" elnevezés értelme: "kinyúló sziklák"! ... ami egy szigetnél kézenfekvő lenne, de nem így van, hisz valójában erről szó sincs, hogy a szigetnél, mondjuk sziklák álltak volna ki a tengerből. A Trinakiu valódi értelme ez lehet: "a közepén fog(sor)", ezt persze gyanúgy értelmetlennek gondolnánk mint a másik megfelelést, de nem... Homérosz a szigete vízkoszorúzta, öblös, karéjos kikötőjű sziget. Gondolkodtam, mire vonatkozhat az ősegyiptomi elnevezés...

Majd megtaláltam a választ, hiszen Santa Maria-sziget öble nem hasonlít egyetlen másik Azori-szigetére, olyan mintha egy isten kiharapott volna bebelőle egy falatot, s otthagyta fogsorának nyomát. Sőt a sziget partjainál is felfedeztem egy jelentős sziklaformációt, ami szintén utalhat az egyiptomi elnevezésre:

 

 

Az egyiptomi elnevezés tehát nem egy "megfejtésre" váló piszokul rejtett szimbólum, okkult jelkép, hanem csupán egy geográfiai jellemző (ami alapján a múltban számos sziget került elnevezésre)....

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 8657

Egy olyan vízió villant a szemem elé, hogy ahogy ezeket a kis lyukak kutatgatják, az egyik beszakad, beomlik és mélyen a föld alatt egy hatalmas barlang-csarnokba tárul elő, ahol furcsa természetfeletti hatású érthetetlen kékes fény van, középen egy nagy szarkofág szerű kőépítmény ami halkan moraljlik és fölötte lebeg egy gomolygó energiafelhő, a falak pedig tele óegypitomhihoz hasonló hieroglifákkal... Kalipszó, atlantiszti papnő barlangpalotájának nagyterme.... ;D

Előzmény: Nolanus (8653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!