Azért nekem van viszonyotási alapom. Volt cdti motoros corsám kettős lendkerékkel,most riómvan kettős lendkerék nélkül. A corsa kuplungján tartva a lábam,remegett mint a kocsonya,hangosabb traktorosabb volt a motorja is. Meg is jegyezte egy tesztportál,tán pont a totalcar,hogy a lábunkat a kplungra helyezve lábmasszirozás kezdődik.
Szóval ezt ne nevezzük rezgéscsillapitásnak.
A rio 1. 1 es dizele sokkal halkabb és nincs semmijen rezgés sehol,néha a váltó aló hallok kis zakatolást,de ez nem ráz egyáltalán inkább csak hangja van,gondolom a kuplung felől jön.
Mivel 3 hengeres isa motor néha egyenetlenül jár,de ennek már nincs köze a lendkerékhez.
Egy ismerős dizel ignisébe már vagy 3x volt cserélve,vagy javitva a kettős lendkerék. Több százezerért és a nagy semmiért. Szerintem felesleges. Nem tudom a kia hogy oldja meg,de nekem ez igy tökéletes.
A turbós leirásod nem értettem pontosan,hogy mért jó a kissebb motor.
A gond csak ott van, hogy az átlag ember nem is tudott róla, hogy létezik ilyen alkatrész, még el nem kezdék "lerontani" a minőségét. Pl az 1.9 tdi-k ben miért bírták 500 000 km-ig, vagy c vectra gts ben. Rengeteg autóban volt már a 90-es években is. Azokban az autókban kibírta majd az autó élettartamát ez a komponens. Csak rájöttek a gyártók, hogy ez nem biznisz, mert 200 000 km es futásteljesítménynél még viszonylag fiatalok az autók. (3-7 év)
Félmilliónál már 10-15 éves egy dízel is. Akkor már a kutya nem költene rá ennyit. Így akkor kénytelenek lennének olcsóbban adni az alkatészt. De az nekik nem buli. Úgyhogy nem kell bedőlni ennek a kényelem ára dumának. Majd amikor a 3 hengeres kisturbós fostalicskákban is elkezd tönkremenni, majd akkor meg vakarja a paraszt a fejét.... Az európaival mindent meg tudnak etetni a gyártók. Olyan irányba ment el európában az egész autógyártás a 2005 óta, hogy szerintem egy két márkaképviselet megérett volna már a felgyújtásra.
itt ezt a topicot kb 9 éve figyelem, soha senkinek nem volt gondja még kettőstömegűvel azon kívül hogy ilyen nincs a ceed-ben, más okot nem tudok elképzelni
Igy is csak a távolkeleti gyártókról mondható el,hogy nem erőltetik a kettőstömegűt De 2000 köbcenti felett ezekbe is van Egy corollába pl 800 ezer ft.A kiába nem tudom mennyi. De szerintem ezt is meg a kuplungot is cserélniük kellene garanciában.
Lejjebb görgetve az adatlapon lehet látni, hogy ez a két típus rendelhető DCT-váltóval, azaz duplakuplungossal. Gyaníthatóan akkor ezekhez tartozik a kettőstömegű is.
Igen, a kettőstömegűnél a turbós benzinesekre is gondoltam, hogy van azokban, nemcsak a dízelekben. Az én Cee'd-em 1.4 CVVT ferdehátú lesz, az szívóbenzines.
Raknak az újabb turbós benzinesekbe is, a WV előszeretettel teszi bele az 1,4 tsi motorba. Régebben csak az magasabb presztizsű autókban (AUDI és WV) volt ilyen kivitelű a motor a símább járás érdekében, de manapság a Skoda és a SEAT is megkapta ezeket a kettőstömegű lendkerékkel szerelt 1,4 tsi motorokat.
A benzines motorokban egyébként kisebb terhelésnek van kitéve, azokban tovább húzza.
Egy kuplungot 20e km alatt is szét lehet rúgni, ha idióta a vezető, szóval ez nem hinném, hogy típushiba, másrészt szerintem abban az autóban kettős tömegű a lendkerék, ezért a 2-400e ft-os javítási ár.
Használt 2014-es Kia Cee'd SW 1.4 CVVT kocsit néztem ki, a kérdésem az, hogy mire kell figyelni ennél a típusnál vásárlás előtt, vannak tipikus a típusra jellemző hibák?
További kérdésem, hogy pl. a kuplung és a váltó mennyire bírja a strapát? A motor vezérműláncos?
Azt hallottam, hogy az ülésfűtés minden 2013-as modellben elég könnye megadja magát.
A fékbetétek és tárcsák, valamint a kuplung cseréje mekkora futásteljesítmény mellett szükséges, van erről valamilyen tapasztalat?
Szerintem is nagyjából egyformák, amelyikben otthonosabban érzi magát az ember, azt kell választani. Más téma, nekem egy kombi Ceed-em van, jó lenne venni egy tetőcsomagtartót, boxom van csak a tartó kéne, de nagyjából 2-3 hetet használnám egy évben, lehet, hogy érdemes lenne 2-3 márkatárssal együtt venni, végül is kicsi az esélye, hogy pont egy időben lenne rá szükség. Ha érdekel valakit jelezze, természetesen a boxot is bedobnám a történetbe.
Nehéz kérdés gyakorlatilag két "egyforma" autóról van szó. Összehasonlító tesztet is igen nehéz találni. Sajnos költségekről nem tudok nyilatkozni most jön az első kötelező szerviz. Nekem volt gond sajnos az autóval (váltóban a nyeles tengely szólt egyedi hiba lehetett) de mindent gariban megoldottak. Új autó esetében vételárban a Kia Ceed kedvezőbb vételnek tűnik. (van most az UEFA limitált széria az szerintem nagyon jó áron van most azt venném ha most vennék, Hyundaiban pedig van az i30 Go akció)
Én először egy Hyundai i30-at próbáltam ami meggyőzött és így ez hozott a koreai márkákhoz az ár és a forma miatt a Ceed lett a befutó.