Keresés

Részletes keresés

urbancsok Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4719

Lehet, de semmi értelme.

Ha már adott a nyitott rendszer, akkor azt kell használni. Tulajdonképpen két komoly hibája van a nyitott rendszernek, a jelentős víztömeg többlet és így a hőveszteség, valamint az oxidáció. És ezt se a kazánok se a radiátorok nem szeretik.

Keverni azért nem lehet a két rendszert, mert nem azonos nyomáson működnek.

Előzmény: csokis3 (4712)
amator1 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4718

"Az eredeti madzag, ami a fűtéskörbe avatkozna be, egy relén keresztül kapja a jelet, ami akkor húz be, ha csak a padlófűtés megy. Ilyenkor a kazán nem 70 fokos vizet csinál, hanem csak 46 körül. Ezt tudná a rendsze alapból, csak a vekker kapcsolgatná, merthogy szerintük éjjel nem kell olyan meleg vízzel fűteni, mint nappal."

Ezt nem értem. Ha jól tudom a KLZ egy kört vezérel, erre lehet akasztani zónaszabályzót, stb-t. Nem arra gondoltál, hogy a csökkentett módban max 45 fokos vizet küld mindenfelé?

Én arra is gondoltam, hogy egy digit termosztáthoz kötöm a HMV-t. (Bár ennél már kétségtelen jobb az SDC 7-21).

Amator

Előzmény: RodrigeZZ (4717)
RodrigeZZ Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4717
KLZ 30
Mivel 3 bazi égő van, nem zárom ki, hogy az "éppenhogypislákol" 17kW, bár nehezen hinném...
A vekkeróra tényleg elég gagyi ráadásul a fűtési körbe tud beavatkozni. Nekem is "mikor legyen meleg HMV"? megoldáshoz lenne célszerűbb. Meg is hackeltem a vezérlést.
Megmértem , hogy mekkora az ellenállása hőmérőnek 48 fokon, meg 40 fokon. Aztán tettem bele egy akkora söntöt, hogy a 40 fokosról azti higgye a vezérlő. hogy 48. Kicsit elb@.., mert igazándiból 37 fokos a víz, amikor nem kell, de egyébként tökéletesen működik. A vekkeróra ezt az ellenállást kapcsolja ki-be.
Az eredeti madzag, ami a fűtéskörbe avatkozna be, egy relén keresztül kapja a jelet, ami akkor húz be, ha csak a padlófűtés megy. Ilyenkor a kazán nem 70 fokos vizet csinál, hanem csak 46 körül. Ezt tudná a rendsze alapból, csak a vekker kapcsolgatná, merthogy szerintük éjjel nem kell olyan meleg vízzel fűteni, mint nappal.

Fatergépe!

Home Center egy bazi bevásárlóközpont féle, ahol az építkezők, lakberendezők igényeit próbálják kielégíteni. Van amit itt érdemes megvenni, van amit még véletlenül sem. (pl 400Ft-ot kértek egy villanyos "csoki"-ért. Úgy futottam kifelé, csak úgy porzott;-)) A XVII. kerületben vagyon.( www.homecenter.hu )
A kandallós telefonszáma ott van a www.kemnces.hu "bemutatkozás" oldalán. van belőle több is.

R.
Előzmény: amator1 (4692)
k2laci Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4716
Köszi az infót, ezt alátámasztom (csak jó lett volna kb. 2 évvel ezelőtt ez az infó) :-(.
Előzmény: Degeczi (4709)
k2laci Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4715
A VIADRUS U22D egy vegyestüzelésű öntöttvas cseh kazán. Akkor marad a nyitott rendszer.
Előzmény: urbancsok (4710)
dobolo Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4714
Bocs droopy=Droopy
Előzmény: dobolo (4713)
dobolo Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4713
Vezérlésre pedig többet a droopy által nyitott házvezérlés topicban
Előzmény: Fatergépe (4697)
csokis3 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4712

Sziasztok

És úgy lehet-e kialakítani a rendszert, hogy lenne egy nyitott tágulási tartály a vegyes

résznek és egy zárt a gázos résznek. Vegyestüzelésnél a rendszer a nyitottra dolgozna , gáznál meg a zártra. Gondolom ezt csapokkal meg lehet oldani.

Csokis 

Előzmény: urbancsok (4710)
dobolo Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4711
Ismerősömnél  a tetőtér külön fűtésvezérlését oldották meg ilyen elektromos szelepekkel. Szerintem jobb szerelvény áruházakban polcon is kell  lenni, de megrendelésre biztos beszerzik. Az elektromos járdafütés kapcsolója csak egy tipp .
Előzmény: Droopy (4703)
urbancsok Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4710

Nem ismerem ezt a típust.

Ha gázkazán akkor mindenképpen a zárt rendszer a célszerű, ha vegyestüzelésű, akkor maradjon a nyitott rendszer.

Előzmény: k2laci (4704)
Degeczi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4709
nemtom, viszont a Herz thermofeje sux, szeret sípolni működés közben
Előzmény: k2laci (4705)
Degeczi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4708
mindenesetre ha régi, nyitott rendszerbe került új kazán, akkor a visszatérő ágban lennie kell egy ülepítő szűrőnek!
enélkül még a garanciával is gond lehet
Lacivill Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4707

Gyorsan irok neked drusza mielőtt végképp itthagynál minket.

A zárt rendszer korszerűbb mint a nyitott.

kell venni egy tágulási tartályt, meg egy biztonsági szelepet, meg egy nyomásmérőt, ledugózni a tágulásihoz menő csővet.

Előzmény: k2laci (4705)
remote access Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4706
Minden szempontból jobb a zárt rendszer, csak egy a baj, rosszul szabályozható kazán (pl. vegyestüzelésű) esetén robbanásveszély miatt tilos.  Ugyan szerintem megfelelően kiépítve biztonságossá tehető, mint például 3-as-4-es osztó ugyanennyi biztonsági szeleppel felszerelve.
k2laci Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4705

Még egy kérdés (bár ez inkább csak költői):

3/4"-os HERZ radiátorszelephez lehet-e külön szelepbetétet venni (sorra kezdenek betapadni) ?

k2laci Creative Commons License 2005.01.28 0 0 4704

Kifejezetten öröm, hogy a kérdéseimre ilyen gyorsan választ kapok, köszönet a szakembereknek ! ;-)))

Na de még egyszer megpróbálkozom, mielőtt elmegyek a "süket billentyűzetek" topikjáról.

Tegnap közötték be hozzánk az új kazánt, és a szaki megjegyezte, hogy célszerűbb lenne a mostani nyilt rendszer (tágilási tartály a padláson) zárt rendszert kialakítani.

Mi erről a véleményetek ?

Droopy Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4703
Bocs, hogy dobolo helyett valaszolok, de pl a siemens rev11-t szobatermosztat, kiegeszitheto egy siemens tel 30.4-telefonos vezerlovel, es mindezek melle egy schem 3/4"-os magnesszelep cirka 60+afabol lejatsza a vizleeresztest akar helyben, akar tavolrol telefonon. Az egyetlen problema, hogy a legtobb belteri termosztat nem igazan tamogatja a minuszokat, a rev11 pl 3 foktol 29 fokig mer...
Fatergépe Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4702

Ezek tök jó megoldások, de nehezen tudom elképzelni, hogy novembertől márciusig nyomassa a szívattyú a rendszert vízzel vagy menjen egy bekapcsolt olajradiátor vagy csőfűtés. 120 km-re tőlem ha akármi van, közel nulla az esélyem a beavatkozásra... nem beszélve a költségekről (áram).

Vagy én vagyok hitetelen?

Előzmény: remote access (4700)
amator1 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4701
Ez igaz. Sajna buderusban még kétfokozatú álló kazán sincs. Van modulációs csak 74 kw-tól. Ebbel lehet betársulni az egész utcának. Amator
Előzmény: Lacivill (4696)
remote access Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4700
Két fúrt kút, egyikből szivattyú hozza a vizet egy inox hőcserélőn keresztül, másikba meg nyomja vissza. A hőcserélő másik körén keresztülvezetve a fűtésvíz. Talajban mindig van min. 13-14°c víz, meleg nem lesz de fagyhalál ellen jó.
amator1 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4699
Vagy egy sima elektromos radiátor. Ha meg éjszakaira kötöd (ha van) akkor fixen bekötve még kevesebbe is kerül. 5-6 fokot ezek is tudnak elfogadható áron.
Előzmény: Lacivill (4698)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4698

Nem jellemző, hogy egy fűtetlen lakásba minusz legyen, de van elektromos védelem, a cső mellé fütőkábelt lehet tenni.

Fatergépe Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4697

köszi a javaslatokat, bár van egy két dolog, amit nem értettem (vagy rosszul írtam az igényeimet)

RodrigeZZ

cserépkályha -> leginkább fával fűtenénk, már csak a hangulat miatt is. A gáz a használati melegvízhez kell csak. Ergo termosztát sem kell, a fahasábot meg nem tudom felhívni, hogy fűtsön be :-)))

Az Ok, hogy nem fagy meg semmi, HA OTT VAGYUNK. de pont az a lényeg, hogy akkor se fagyjon meg, ha nem vagyunk ott.

A beosztása lehetetlenné teszi, hogy egy kályhával befűtsünk.

Az egy jó ötlet amit mondasz, hogy víztér kapcsolható a fával fűtött cserépkályhához és onnan fel lehet fűteni a többi helységet, de olyat még nem hallottam, hogy egy fűtésrendszert fagyállóval töltenek fel! A fagyállónak alacsony a forráspontja (ezért forr fel gyorsabban nyáron a víz a kocsiban ha benne nagyod), ha felforr a csőhálózatban, a gőznyomás szétpaszírozza a szelepeket...

Milyen kemencés figura? Adsz számot? De jó fej vagy! Köszi! Mi az a Home Center?

monyesz

úgy érted, hogy ha nem vagyunk lent, kint -10 C van és a házon belül össze vannak nyitva a szobák, akkor nem fagy el a cső a falban? Mindezt úgy, hogy semmi fűtés nincs (hisz üres a ház, senki nem rak a tűzre...)

dobolo

tudsz mondani valami weboldalt vagy céget aki ilyen szelepekkel foglalkozik? Ez lehet, hogy érdekes...

Lacivill Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4696
Akkor más volt. De ha buderus lessz+tároló+vegyes akkor nem túl nagy!
Előzmény: amator1 (4694)
amator1 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4695
Ja és semmi szolár... Amator
Előzmény: amator1 (4694)
amator1 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4694
6,24 m2 a kazánház. Ide gondoltam a gázkazánt, meg esetleg később egy vegyestüzelésűt. Én nem emlékszem, hogy írtam volna a kis kazánházról. A falon meg rengeteg hely van a vezetékeknek. Amator
Előzmény: Lacivill (4693)
Lacivill Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4693

Ha jól emlékszem minél kisebbre akartad a kazánházadat építeni.

Viszont egy komoly fűtésrendszer nemnagyon fér el kicsiben.

Ahol most melozók ott wismann van tároló bojlerral, meg egy kis szolárral, hát nem kis helyet foglal el a sok szivattyű meg 3járatü, megkituggya mi.

Előzmény: amator1 (4692)
amator1 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4692
RodrigeZZ? "Mit mutogat az SD és a Honeywell egymásra?" A KLZ lángmodulációs, de csak 30 %-ban modulál. (prosi szerint 17-24 KW-ig) "Az sd állókazánja az éppen csak pislákoltól a húdqrvanagylángig modulál." Melyik kazánra gondolsz? Lásd fent a KLZ-t, a KLO pedig két fokozatú kazán. Szóval amit szeretnék: két független fűtéskör (programozható szobaterm.) és programozható HMV előállítás. Ezt a KLZ simán tudná Honeywell szabályzóval, csak az SDC 7-21e nem tud modulációt. Ha marad a KLZ szabályzása akkor minden csökkentett módban fut (éjszaka), de nekem csak a HMV-re kellene (minek melengeti napközben és éjszaka a melegvizet), ha meg visszaveszem akkor a fűtés is visszajön. Ha meg Honeywell + KLO akkor nincs moduláció. Pedig a feladat egyszerűnek tűnik. Kikötni a KLZ (de lehet, hogy KLO lesz belőle) az eredeti szabályzójából a madzagokat és a megfelelő SDC 7-21E-be bekötni. De az SD nem üzemeli be garanciával, mert hozzányúltak a kazánhoz. Mégha a Honeyw. szakemberek csinálták is. (Ja az SD gyárilag Honeyw. szabályzóval van, csak hát ez a lovasos szabályzás - lásd analóg időkapcsolós óra - nem egy profi megoldás.) Amator
Előzmény: RodrigeZZ (4691)
RodrigeZZ Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4691
Mit mutogat az SD és a Honeywell egymásra?
Az sd állókazánja az éppen csak pislákoltól a húdqrvanagylángig modulál.
Az öntöttvas kazánok szvsz kevésbé érzékenyíek a víz minőségére, szennyezettségére és a lángnagyságra. (A lemezes ha túl nagy a láng hamar elhalálozik)

R.
Előzmény: amator1 (4690)
amator1 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 4690
Sziasztok! Még mindig kazán. Lassan kezdek becsarodni: - Sanuier Duval meg a Honeywel egymásra mutogat - Szerelmes voltam a Buderusba (G124) de kiderült, hogy egyfokozatú égő és lángmoduláció sincs De! Kezd bennem megfogalmazódni a kérdés, hogy családi ház esetén (új) miért ragaszkodom az öntöttvasos álló gázkazánhoz, mikor a fali készülékek (indirekt fűtésű HMV tárolóval) képesek 40-100 % között modulálni a lángot. Egyáltalán van ennek a lángmodulációnak jelentősége egy kétfokozatú égőfejjel rendelkező állókazánnan szemben? Egyébként ha helyem van, akkor melyiket válaszam? OFF Remélem az idegosztályon is van internet lehetőség! Amator

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!