Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 2 2704

Sose mondtam , hogy szaralak volt . Beleszeretett valakibe , oszt' annyi .

Te tényleg ilyen hülye vagy , vagy annyira gyűlölöd az exed , hogy kivetíted ?

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2684)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -1 0 2703

Szerintem ez lényegtelen. Mindkettőjüknek volt hova mennie. Ennyi.

Előzmény: püfffneki (2701)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -1 1 2702

Na látod, meg is van az oka, hogy a lányod nem akart hozzá menni. Lojalitás irántad. Ha ezt úgy vezeted fel, hogy nem működött a kapcsolatotok, innentől új életet kezdtek mindketten esetleg más oldalán, akkor nem biztos, hogy úgy dönt, ahogy döntött. Apa fájdalmat okozott anyának, ennyi jött le neki. 

Szerintem ilyen esetben a szülőnek az a dolga, hogy jól kommunikálja a gyerekei felé, hogy bár a szülei fájdalmat okoztak egymásnak, ez előfordul, attól még szeretik egymást, ha nem is egészen úgy, mint régen, de ők számukra a legfontosabbak. Nem kell direktbe cseszegetni a gyereket, hogy jaj, mennyé má' apádhoz, hanem a két szülőnek úgy viselkedni, hogy oldódjon, és ne érezze egyik szülő irányába se azt, hogy lojálisnak kell lennie. Nem szimplán ráhagyni, és belenyugodni, hogy hát így döntött. A gyerek ilyenkor őrlődik kőkeményen. Elhiszem, hogy sértett félként neked valamiféle önigazolás volt, hogy a gyerek nem akar menni, de ez akkor sem korrekt szerintem.

Igen, szar lehetett a szitu, csakhogy ehhez a gyereknek semmi köze. 

Előzmény: Anyóca99 (2694)
püfffneki Creative Commons License 2019.12.12 0 2 2701

Anyócának és a férjének apja.

Merthogy azt írta, hogy szerencsére hazamehettek a mamához.

Én pl nem tehettem volna, mert a fater nem fogadott volna vissza.

Előzmény: robopassmeet (2699)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2700

hat ha ez vigasztal en ezt 8 honapig csinaltam, ugy, hogy 4 honapig nem tudtam, hogy megcsal, es felreqrni jar el a baratnozes cimszo alatt (az en penzemen, az en penzemen vett autoval), mert ahhoz nem volt gerince, hogy megmondja, azert akar valni, mert mar x honapja (eve?) felrekefel.

csak abbol derult ki, hogy elolvastm par honapnyi viber csetelest

latod, ugy jartam mint te, csak nekem meg gyerekem se maradt.

no de mindegy, az igazan nem erdekelt soha, hogy elvalt, felreqrt, csak magat arazta be. ami szamitott a gyerekek. (akiknek az eletet teljesen szetqrta)

robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -3 0 2699

:-)) Attól vált el tee:-)

Előzmény: püfffneki (2697)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -7 0 2698

Senki nem mondta, hogy kizálróag a nők tulajdonsága.

Biztos van pár százalék nőies lelkületű férfi is, aki szintén ezt csinálja.

Előzmény: Anyóca99 (2685)
püfffneki Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2697

És apa nem volt?

Előzmény: Anyóca99 (2673)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2696

Sose mondtam , hogy olyan vagy mint apád . Mer' egy gyerek nem lehet olyan , meg nem is lett olyan (eddig legalábbis ) .

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2671)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2695

Egyszer sem beszéltetek arról, hogy hogyan lehetne megmenteni az ügyet?

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 -1 3 2694

Nem tudták . Én se .... véletlenül derült ki .

....és mielőtt bedobozoltam , elmondtam a gyerekeknek , hogy az apjuk beleszeretett a kolléganőjébe . Előtte meg amikortól kitudódott (októbertől decemberig) tőlem járt el félrevirágzani apuka (úgy , hogy hallgatólagosan tudomásul vettem) . Addig a gyerekek se tudtak semmit , mert magam sem tudtam , kibírom-e , vagy nem .

Látod lelkiszemeid előtt a szitut ?  Apu hazajön a melóból , fürdik/tiszta ruhát vesz (amit te mostál/vasaltál) , megvacsorázik (amit te főztél/és mosogatsz utána) , és beül a kocsiba , mert várja a szerelme .... Te meg (aki olyan marha vagy , hogy még majd 20 év után is szereted , és mindig hű voltál) ott állsz , mint a bálám szamara , és nem tudod hogyan bírd ép elmével , és titkold a gyerekek előtt a sűrű esti kiruccanások célját .

Utólag se értem , hogy tudtam ezt egyetlen napig is csinálni .

Előzmény: Cabron01 (2669)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2693

igy van, lojalitaskonfliktusra erdemes raguglizni

Előzmény: Cabron01 (2692)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -4 2 2692

Azt nem vagy képes megérteni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a különélő szülő az oka annak, hogy a gyerek nem akar hozzá menni, és nem kell ehhez direkt tiltás, direkt ellennevelés, apa szidása, stb. 

Bőven elég, ha a gyerek úgy érzi, az apja az oka annak, hogy a szülei szétmentek, lojális a megbántott anyához, és onnantól kezdve nem ő dönt. 

Előzmény: Anyóca99 (2683)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -4 2 2691

az van, hogy az esetek nagy reszeben anyuka hazudik a bantalmazasrol.

az ai-nal peldaul az abuzus esetek 100%-rol bizonyosodott be, hogy hazugsag volt.

viszont magam is lattam olyan rendorsegi hatarozatot, nyomozas megszunteteserol, ahol anyuka pofozta a gyereket, de az nevelesi celzattal tortent, igy semmilyen hatosagnak nem kell lepni a bantalmazas ugyeben.

Előzmény: Törölt nick (2690)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.12 -1 1 2690

Sok gyerek szenvedni kénytelen ettől a látásmódtól, mert a nárci szülőnek jobb, gazemberebb ügyvédre telik, mint a bántalmazott félnek. És ez nagyon szomorú. 

Én nem vonom kétségbe, h létezik olyan anyuka is, aki bosszúból, személyes indíttatásból csinál cirkuszt a gyereke körül. Bizonyára ilyen is előfordul.

Te egyáltalán a jelenséget magát vonod kétségbe. Pedig létezik ilyen. Nem is kis számban. Sajnos. Életek mennek tönkre abban, h a bántalmazónak joga van továbbra is bántalmazni a gyerekét. 

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2682)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2689

Nos igen, sajnos nagyon sok esetben nem merül fel a nőben, hogy egy hónapok óta tartó külső kapcsolat kialakulásában tán neki is szerepe lehetett.

Előzmény: Abszolút Igazság (2681)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2688

hogy ez kizárólag a nők tulajdonsága lenne .

olvastam, 90-99% a nok aranya. ez elsosorban az o szokasuk, joval kevesebb ferfi csinalja ezt. (de azert elofordul sajnos.)

oktatas, mediacio kellene (es a mediaciobol valo kilepest a birosagnak negativ tenykent kellene kezelnie, jelenleg nem foglalkoznak ezzel sem, semmi gond, ha edesanya nem akar megegyezni, kompromisszumot kotni)

Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2687

Nem én döntök, hanem a 2 szülő közösen, és igen, egy gyereknek sokkal nagyobb biztonságot ad, ha a 2 szülője, akikben bízik együtt dönt a család további működéséről, mint ha neki kéne ezt megtennie. A normális pedig a váltott felügyelet lenne abban az esetben, ha mindkét fél alkalmas a gyereknevelésre. 

Az egyik fél elköltözik albérletbe, a másik marad a közös lakásban, közösen fizetik az albérletet, a gyerekek meg egyik héten itt, másikon ott. Ez is lehetne egy megoldás.

Tudom, most erre lehet azt mondani, hogy a pasik nemigen szoktak ragaszkodni ahhoz, hogy náluk legyen elhelyezve a gyerek. Nos, ha a pasi nem kér ebből, akkor nincs gyerekelhelyezési vita. Azon viszont érdemes lenne elgondolkodni, hogy ha a fent vázolt szitu lenne a nők fejében is az alapszitu és nem az, hogy enyémgyerek, akkor hány apa szeretné ezt a felállást. Szerintem jóval több, mint aki a gyerekek teljes felügyeleti jogához ragaszkodna. És a gyerekeknek is ez lenne a legkedvezőbb megoldás.

Előzmény: Anyóca99 (2678)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -3 0 2686

Viszont a nőnek van meg rá a lehetősége a mai femcsidemcsi jogszolgáltatás tükrében.

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2685

Tőlem olyan messze áll ez a mentalitás , hogy valóban nehezemre esik elhinni .

De nem tagadom , hogy létezne . Csak éppen abban kételkedem , hogy ez kizárólag a nők tulajdonsága lenne .

Előzmény: Abszolút Igazság (2665)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -4 1 2684

ugyan, szar alak volt, megerdemelte

bar annyira szar nem lehetett, ha osszehazasodtal es gyerekeket valalltal tole

csak a valas utan lett hulladek ember, akinek nem jar a gyereke.

Előzmény: Anyóca99 (2683)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 2 2683

Ha valaki nem akar önszántából valakihez menni , arra a valakire nincs szüksége . Ha rábeszéled , hogy mégis menjen , olyanra kényszeríted , amit nem szeretne . Ez jobb a gyerekednek ?

(nem írtam , hogy sose mentek a gyerekek az apjukhoz , de a kipróbálás nem sikerült valami jól .... gondolom , az volt a továbbiak oka) .

Igazán sajnálom , hogy nem tudsz kielégülni abbéli igyekezetedben , hogy lelkifurdancsot ébressz bennem , de kár erőlködni . Nem fog menni . Nekünk hármunknak jó volt így , és valószínűleg apunak is , mert kísérletet sem tett a változtatásra . Most mondd meg .... a disznaja ! Pedig harcolhatott volna értük , legalább egy kicsit !

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2659)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2682

A gond akkor kezdődik, amikor nem talál más alanyt a bántalmazó fél, és a volt családját szekálja, támadja, stb.

ez tipikus elidegenito szulo duma

van meg a zaklatas is (peldaul a kulonelo szulo telefonon zaklatja a gyerekeit :P)

sajnos nem vagyok csaladjogi biro, a te es anyoca szovegeiben is millo olyan kifejezes szerepel, amit meghallva azonnal raknam at a gyereket a kulonelo szulohoz. tipikus noi hazugsagok, amikor a masik szulo irant erzelmeitek meghajlitjak a valosagot (es a multat is persze.)

Előzmény: Törölt nick (2676)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -6 3 2681

Mondjuk, azért ahol az egyik fél hónapokig tartó kapcsolatot tart fenn mással,ott azért felmerül a kérdés, hogy tényleg minden rendben volt-e otthon...

De ha elfogadsz egy tanácsot, általános témákról beszélve nem kell mindent a te személyes eseteiden át nézni. 

Előzmény: Anyóca99 (2674)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2680

Kérdés, miféle tapasztalás ez. Egy olyan tapasztalás, hogy a gyerek kvázi nem látja az apját, mert az mire hazaér, a gyerek már alszik és mikor elmegy a gyerek még alszik, ha meg találkoznak, akkor sincs érdemben a gyerekeivel, vagy olyan tapasztalás, hogy a gyerek hallja, hogy anya "szidalmazza" apát. És még nem is gondolok nagy dolgokra. 

Előzmény: Anyóca99 (2660)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -7 1 2679

Ez a hatalmi pozíciózás tipikus feminista szöveg, az ő mániájuk a hatalom meg az erőszak...

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 -1 2 2678

Mert ha te döntesz , azzal őket nem kényszeríted semmire ugye ?

Haggyámá' az ilyen ájtatos izével !

Előzmény: Cabron01 (2657)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2677

Ez jókis nane agriprop, csak azt nem vágesz, h a bántalmazással könnyen lehet ám vádaskodni, és ilyen esetben a nők arra használják, h ellehetetlenítsék az apa gyerekkel való kapcsolattartását.

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.12 -1 2 2676

a gyerekek meg a bantalmazo szulokhoz is ragaszkodnak.

Igen, ez így van. És az esetek többségében szerencsére a bántalmazó szülő nem nagyon ragaszkodik a gyerekéhez. Feltéve, ha időközben talál másokat, akiket bántalmazhat. Mert ez nem más, mint hatalomgyakorlás. 

A gond akkor kezdődik, amikor nem talál más alanyt a bántalmazó fél, és a volt családját szekálja, támadja, stb. A gyereknek, mégha akar is, akkor sem érdeke, h a bántalamzó szülővel tartsa a kapcsolatot, mert ez normává emeli az erőszakot a pszichéjében. A hatalmi pozícióért alkalmazott erőszakot el kell utasítani, és zéró toleranciát tanúsítani vele szemben. Nem még kötelezni a gyereket arra, h nemhogy elfogadja, de még tisztelettel, (szeretettel) forduljon az alkalmazója felé... 

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2667)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -2 1 2675

Mint ahogy te is ragaszkodhattál volna a lakáshoz, csak korrekt voltál. De itt arról van szó, h sok nő nem korrekt, és mégis a tvek őket védik. Ésmég államilag fizetett gittegyletek által tele van sírva a média a nők kínjairól egyes, szélsőséges esetekre hivatkozva.

Előzmény: Anyóca99 (2673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!