Keresés

Részletes keresés

V43 1279 Creative Commons License 2017.12.15 0 0 64633

Hmm, szerintem pozitív előrelépés történt.

Előzmény: Pulmy (64627)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.15 -5 0 64632

Ez azért elég alja viselkedés az ismeretlen részéről...nem tudom mit csinál, hogy ezt váltja ki másodszorra is, feltéve ha egy és ugyanaz az illető.

Én is csak azt vettem észre, hogy Törölt nicknek címzem a válaszomat...remélem reaktiválja majd magát.

Előzmény: Pulmy (64630)
Pulmy Creative Commons License 2017.12.15 -13 0 64631

Ja! Nyugodtan nyomkodjál csak,mert tudjuk,hogy komp szettél volna lenni 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Előzmény: Pulmy (64630)
Pulmy Creative Commons License 2017.12.15 -14 1 64630

Hát ez az aljadék megint elérte,hogy a topic egyik mozgatórugója törölje magát.Legalább lene annyira gerinces,hogy elő áll és vállalja a tettét.

V43 1279 Creative Commons License 2017.12.15 0 0 64629

Hali!

Mapy.cz alkalmazás, azon belül pedig az offline térkép menüpont alatt töltöttem le a magyar, szlovák és osztrák térképeket, mindenestül, tehát az összes tartományt, fővárost, szóval mindent.

Előzmény: PrInCe (64624)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.15 0 0 64628

Örülök a pozitív véleményednek és annak is, hogy a múltkori vitánk ellenére is objektíven tudsz hozzám viszonyulni.

Igen, gondolkodásformáló. Odaírhattam volna még (lehet meg is teszem a sajátomba), hogy a hegyen csak egy főnök van és az nem az ember.

Akár itt, akár mailben a lehetőség adott, én nem fogok senkitől sem elzárkózni, se Zentral, se SNP, se semmilyen túrás kérdés kapcsán, annak csak örülök, ha bármi is megmozdul ilyen irányba bárki fejében, akkor már nem volt hiábavaló a beszámolóim megosztása. Elhiszem, hogy a jelvény is vonzerővel bír :)

Úgy vagyok a vízzel és az esővel, hogy ameddig van rá módom és lehetőségem addig védekezek ellene, ha ezt kimerítettem akkor tűrök, nincs más megoldás. A feladás számomra nem opció, nagyon ritka kivétel volt a mostani eset (ezen kívül még egyre emlékszem, amikor Regécről nem indultam el a nagy hó miatt, de egy hónap múlva továbbmentem, most viszont sajnos sokkal többet kell várnom) a Geierkogelen, de ez ugye erősen indokolt volt a saját bőröm védelmében.

Tetszik ez az idézet! Nem tudom honnan való, de tudok vele azonosulni.

A hitről ezt gondolom én is.

Hát igen, nagyon durván rosszul is elsülhetett volna az egész, elég lett volna egy rossz mozdulat illetve rosszul felmért lépés, balszerencse stb. Tanultam belőle, és egy segítség november eleje óta mindig a zsebemben van az offline térkép formájában.

Igen, nagyon jó és mély érzés volt! Egyik pillanatban még mélyen negatív síkon (hegy, eső, hideg, veszély, kilátástalanság) a másikban pedig pozitív fordítottjaként: megmenekülés, kellemes hőmérséklet, jó társaság egy másik országban, biztonságérzet. Nem hiába jut szinte napi szinten eszembe akár csak egy apró darabkája is ennek a túrának, de legfőképpen a középső napja.

Valóban sok jó ember van, csak sokszor a rosszat látjuk meg, főleg mi magyarok sajnos élen járunk a negatív megközelítésekben.

Előzmény: Törölt nick (64614)
Pulmy Creative Commons License 2017.12.15 -12 2 64627

Felszállt a füst!Az új füzet ára 1990huf,a jelvény január 1 után ingyenes és diszes oklevél is jár.A kedvezményrs ár 1590,és a későbbiekben a wrbshopban is igénybe vehető.Forrás MTSs honlap!

Mr Long Creative Commons License 2017.12.15 -2 0 64626

Nem lesz vadászat most írták, ha valakit még esetleg érint.

Előzmény: Mr Long (64615)
olahtamas Creative Commons License 2017.12.15 -1 1 64625

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.seznam.mapy&hl=hu

Ehhez a programhoz lehet letölteni minden országot, köztük Magyarországot is.

Én is most töltöttem, le, és nagyon jól néz ki elsőre!

Előzmény: PrInCe (64624)
PrInCe Creative Commons License 2017.12.15 0 0 64624

Üdv!

Lehet hogy elkerülte a figyelmem és írtad, ami offline osztrák térképet letöltöttél annak mi a neve?

Előzmény: V43 1279 (64610)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.15 -12 0 64623

Pontosan tudom hogy nem te vagy az. 

Miért gondolod hogy én ezt gondolom? 

Azt meg ne te mondd már meg hogy hova mit írjak, mikor azt sem tudtam hogy éppen akkor és ott ki vagy.

Olvasd el a hozzászólásaimat azon a topikon, van több is belőlük, mind vállalható. Oda csak olvasgatni járok, és nagyon ritkán írok valamit. 

Kidobja a Törzsasztal mikor pörög. 

Ennyi.

És egyáltalán nem érdekel hányadik nicked ez. 

Előzmény: Gizi aljas Feri (64616)
olahtamas Creative Commons License 2017.12.15 0 0 64622

Belekukucskáltam a belsejébe, pl. Hegyes-tető csempéjének a dátuma:  Mon, 11 Dec 2017 18:53:21 GMT

https://mapserver.mapy.cz/wturist-m/16-36214-22839

Előzmény: jzp2107 (64608)
olahtamas Creative Commons License 2017.12.15 0 0 64621

Nagyon szép a kartografálása, ráadásul a szintvonalak is helyesen vannak feliratozva rajta.

Tulajdonképpen heyjoe térképéhez sem lenne rossz háttérnek, ha technikailag és jogilag lehetséges :)

olahtamas Creative Commons License 2017.12.15 0 2 64620

És mi újság a Belfegor nickkel?

Amúgy nem hinném, hogy Tibi rád gondolt, mint mínuszolóra.

Csak nem feltételezi rólad, hogy van ilyesmire időd és energiád...

Ami meg a kéktúrát illeti, az eléggé hosszú távú projekt ahhoz, hogy akár 5-10 év szünetet is tarthat az ember, nem tart minden meló örökké!

jzp2107 Creative Commons License 2017.12.15 0 0 64619

Akkor ha jól értem, nem abbahagytad csak ideiglenesen szünetelteted

Előzmény: Gizi aljas Feri (64618)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2017.12.14 -1 10 64618

Köszi szépen!

Nem, köszönöm! Meg van mind a két balos ;)

Úgy lehet abbahagyni, hogy a hét hat napján dolgozol. 

És mivel nő vagyok, nekem ott van még a házimunka is. :)

Hát így.

Más időszakban vagyok most. Majd ez is elmúlik.

Jó túrát mindenkinek! ;)

Előzmény: jzp2107 (64617)
jzp2107 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 64617

Halpakker Dodóné volt

hogy lehet a túrázást abbahagyni?

remélem nem történt semmi a lábaddal

Gizi aljas Feri Creative Commons License 2017.12.14 -1 11 64616

Ha ezért jöttél át egy másik, tőled teljesen független topikba, hogy kiderítsd, én voltam, akkor közlöm,hogy nem én voltam.

Most se lennék itt, ha nem lett volna gyanús, hogy mit fenét kerestél a másik helyen. Fél éve nem járok ide, mivel abbahagytam a túrázást.

Ez a harmadik nick-em az Indexen. A két másik jelszavát elfelejtettem. Nem is él egyik sem. Sem a Remélemilyennicknincs, sem az Özvegy Czuczi Béláné,vagy mi volt a másik. Légy szíves ne gyere utánam!

Előzmény: Törölt nick (64561)
Mr Long Creative Commons License 2017.12.14 -2 0 64615

Kosz ;)

Kutyat nem viszek ekkora adagokra, nem birna en meg nem cipelnem ennyit.

Irtam a szantodi sefagnak, hogy abban az idoben van-e tiltas a "kijelolt turautvonalakra".

Előzmény: HEV (64604)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.14 -11 1 64614

Végigolvasva a beszámolódat (és ismervén a többit is) egy dolog biztos: nagyon elszánt, kitartó, és egészséges gondolkodású emberke vagy, aki megéli a helyzeteket és tanul is belőlük. Az a hegyen, gyakorlatilag közvetlen életveszélyben eltöltött háromnegyed óra biztos vagyok benne hogy életre szóló, gondolkodás-formáló élmény marad számodra.
Múltkori kis vitánk alkalmával is megállapítottam hogy a gondolkozásunk alapvetően hasonló, mert olyanokat válaszoltál amikkel többnyire én is egyetértettem, csak nem akartam belebonyolódni jobban. Most sem akarok utólag. :-)
Egyébként kedvet csináltál ehhez az úthoz, most először fordult meg a fejemben hogy utánanézzek merre hány méter... persze rendesen csinálnám, ha belevágnék, tetszik az a jelvény is. :-)

Miközben olvasgattam, jöttek a kósza gondolatok:
-Jajj, ez a "csak még egy kicsit..." visszafekvés ismerős, már jó pár túrám csúszott meg ezen. :-)

-"Mivel egy idő után már újra át volt ázva a lábam, már nem mindenhol kerülgettem a havat..." nekem átlagos túracipőim vannak, gyakran átáznak, abban az a jó hogy onnantól már nem kell érdekeljen sem egy patakátkelés, sem télen a magas hó, belegázolok, elfogadom. Aztán majd megszárad a radiátoron.
Egy Kinizsis emlékem van erről, egyszer fültanúja voltam egy monológnak, amely így hangzott:
"...hmmm, esik az eső. Már veszik fel sokan az esőkabátot is... pedig ez csak egy kis víz, van aki küzd ellene, van aki elfogadja. Mi elfogadjuk, menjünk csak tovább..."

-Mi tagadás nem semmi veszélyes helyzetbe kerültél! Köd és szakadék mindenfelé... szerintem a lehető legjobb megoldást választottad ott, abban a pillanatban, és jól megdolgoztattad az őrangyalaidat. De azért így utólag, megnyugodva jusson eszedbe az örökbecsű két mondat:
"Miért jött ide, hogy meghaljon?
Nem, hanem hogy ezt megéljem..."

-Templomba el lehet menni, olykor én is elmegyek, de a hitet ott nem találod meg ha benned nincsen meg. Ezek szerint megvan. Ez jó, anélkül nehéz.
-Mikor beütötted a lábad szerintem iszonyú helyesen következtettél, kaptál egy kokit utólag, a veszély elmúltával, mint egy rossz kisgyerek. :-)
-"Másrészt pedig az emberi jóság és jóakarat ilyen szintű megélése komoly megtapasztalás volt számomra."
Ez egy nagyon jó érzés lehetett, irigyellek érte, bár már szerencsére nekem is jutott belőle párszor.

Azért  jelentősen visszaadja az ember hitét a világban egy-egy ilyen élmény. Néha még egy kis katarzist is okoz, pláne ha onnan jön a jó ahonnan a rosszat vártad...
Mindig azt mondom hogy az emberek 90%-a jó ember, és csak egy 10 akik rosszabbak, csak az a 10% az ami nagyon-nagyon látszik. 

Előzmény: V43 1279 (64593)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 64613

Bizony. Köszi!

Igen, nagyon jó volt ezt megtapasztalni.

Köszönöm, remélem ennél rosszabbul nem fog alakulni ezután sem. Nem lesz könnyebb valóban és az utazási idő is csak növekedni fog, például az Feldkirchbe egy nap nagy részét felemészti. Néztem ha majd azt a részt csinálom elég közel kell majd megszállnom (Feldkircher hütte), mert kb 9-10 óra után már nem is tudok hazaérni már azon a napon.

Előzmény: Pulmy (64612)
Pulmy Creative Commons License 2017.12.14 -12 1 64612

Hú ez kalandokban és tapasztalatokban gazdag túra volt,gratulálok! A hegyen lakó emberek önzetlensége és segítőkészsége pedig tanítanó való,ezt már nekem is volt szerencsém megtapasztalni .És nem  csak Osztrákiában .További sikeres utat,de ha jól sejtem az igazi kalandok még csak ezután fognak jönni és az útvonal sem lesz könnyebb

Előzmény: V43 1279 (64593)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 64611

Sétálóst megkérdezem erről, úgyis találkozunk este elvileg.

Szerintem ez sok helyen beválna, de megszegné az ember a nem szabad letérni a kijelölt útról szabályt. Ha az Alpokban van is ilyen szabály akkor nem tartatja be senki, mivel akkora kiterjedésű hogy ezt nem lehetne megoldani. Már a legfrissebb beszámolóm helyszíneinek egy részén is alakult a magas-tátrai terep, ezek után pedig még inkább olyanabb lesz és nincsen tömeg. Nem titkolom: be vagyok sózva hogy újra mehessek oda.

Előzmény: jzp2107 (64609)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.14 -3 0 64610

Elég naprakész szerintem.

Elmondom hogy történt: legutolsó Zentral túrámon október elején Gasenben szálltam meg és mivel már korán sötétedett volt időm a wifit bújni és több térképes oldallal egyetemben ezt is letöltöttem a Play áruházból. Később amikor eszembe jutott nézegettem ezeket és ez tűnt a legjobbnak, letöltöttem a magyar, szlovák és osztrák offline térképeket rá és november elején élesben is teszteltem az alpannonián, a szlovákoknál pedig a Nájvyssie túrámon, én elégedett vagyok vele.

Nem tudok csehül :D

Angolul és németül is keveset, szlovákból meg tényleg kb. 100-150 szó alatti a nyelvtudásom.

Ebből a letöltésből még az alpenverein alkalmazást hagytam meg (a többit töröltem a térképen és ezen kívül), az pedig a hütték és egyéb, nagyrészt magyar infók miatt hasznos.

jzp2107 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 64609

nem feltétlen azért jár az ember hótalpalni mert gyorsabb :-)

amúgy most hogy mondod, pl a Téry házhoz vezető út télen szerintem sokkal egyszerűbb, nem kell azt a sok hülye sziklát kerülgetni csak egyenesen előre :-)

ja és nem is feltétlen a zentralra gondoltam, "csak úgy" hótalpazni, fel egy csúcsra csak az íze kedvéért, ilyesmi

Előzmény: V43 1279 (64607)
jzp2107 Creative Commons License 2017.12.14 -1 0 64608

> Azt viszont nem tudom a kéket milyen időközönként frissítik benne.

mivel OSM alapú, magával a forrásadatok frissességével nem lehet baj, kérdés ez az alkalmazás milyen sűrűn frissíti magát (hetente? havonta?)

próbáltam rájönni a weblapjáról de az angol help is csehül beszél

te amúgy tudsz csehül, vagy miért pont ezt válaszottad? :-)

Előzmény: V43 1279 (64603)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 64607

Ennyire nem vagyok elvetemül :)

Bár sosem volt még rajtam hótalp, de kétlem, hogy gyorsabban lehetne vele haladni mint gyalog. Megszállni amúgy is nehéz lenne, mert sok hütte csak májusban nyit ki, a pecsétet meg persze bezárják a házba télire. Mondjuk ebből nem volt gond, elfogadták az igazolóképet is a mostani elbírálásnál.

Előzmény: jzp2107 (64606)
jzp2107 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 64606

aki ilyen sógorjáró, annak most is szezon van, lehet hótalpazni (csak megszállni ne akarj mert síszezoni árak vannak gondolom)

Előzmény: V43 1279 (64597)
HEV Creative Commons License 2017.12.14 0 10 64605

Az útvonal jelentős része vadászterület és a kutyákat kimondottan nem szeretik arrafelé a terepen szabadon. Majd az ajánlólevélbe az is bekerülhet, hogy te kutya barát vagy tehát azt semmiképpen ne vegyék célba ha már lőni akarnak valami nagyvadat.

A SEFAG illetékesénél mindenképpen célszerű egyeztetni a vadászatok időpontját mert évvégén sok van.

Előzmény: Mr Long (64589)
HEV Creative Commons License 2017.12.14 0 11 64604

Ha mellékelsz egy ajánló levelet a túramozgalom kiírójától akkor biztos elfogadják. :-)

Előzmény: Mr Long (64589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!