Használtautó vételre készülök, több márka és típus között vacilálok. Ezek: Toyota Yaris, Fiat Punto, Peugeot 206, VW Polo, Skoda Fabia, Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio.
Mi szólna a Yaris mellett és mi a többi ellen? Ha van tapasztalototok, kérlek osszátok meg!
Nekem csak 2900-at:), és 4000 fölött van valamivel 140-nél. Ami nagy bánatom, hogy itt hangosabb az autó, mint pl. apám Fiestája 80 lóval és 1,4-es motorral, amit egyszerűen nem értek, mivel elvileg egy kisebb motorú és gyengébb autónak jobban kéne erőlködnie 140-nél, de mégse így van.
Unokatesómnak van 1,5-ös Almeraja, igaz az szerintem már 100 lovas, de elég kellemesen megy. Igaz, az átlagfogyasztása annyi mint nekem (7,5-8 liter körül), de az enyém jobban megy.
Na ja, ami elromolhat...az el is romlik tök mindegy, hogy maga a ferdeszemű rakta össze, vagy egy angol úriember rakatta össze ócsó feketemunkással... De azért az általánosan elfogadott tény, hogy az eredeti japánban gyártott autók kidolgozási és anyagminősége is jobb, mint a már eu-s gyártmányok! Azért az mégis nonszensz, amit az előbb beszéltünk. Mert akkor 1. elvileg nem is tud 210-et menni, mivel akkorra már legalább 6500-at kellene forognia az egynégyesnek, mert kb az enyém is annyit forogna. Ha az meg rövidebb... Érted??? 100-nál 3000-et forog 5.ben. Szó ami szó nem túl hosszú a váltó benne, ezért is gyorsul viszonylag jól, és megy is végre is jól!!! Próbálj ki egy 1.5-ös 90LE-s nissan almerát... Az életkedved is el fog menni, mikor kiszállsz, akkor meg hálát fogsz adni a jó égnek!:)))
Eladó 1 db HAYNES-féle Carina-E szervízköny (benzines).
Nekem sok pénzt keresett meg 3 év alatt... Csak egy példa: Ha nem tudod, miért szivárog az olaj a szelepfedél hátsó, főleg bal oldali szakaszán, a könyvből kiderül! (És utána persze nem fog szivárogni!)
Hát, lehet, hogy az ő 1,4-ese gyártási szórás miatt erősebb volt 97 LE-nél, bár szerintem az 1,4-es váltója akkor is rövidebb, mint az 1,6-osé, így elvileg 210-nél már baromi sokat kéne forogjon a motor. (igazság szerint én még csak 4E-FE és 4A-FE motoros E11-est vezettem, 1,4-es VVTi-ben még nem is ültem, így nem tudom az hogy mehet, lehet, hogy tényleg egy aszfaltszaggató gép lehet, bár az E12-es 1,4-es Corollások (bár ez biztos súlyosabb valamivel, mint az E11) azért nem a dinamizmust emelik ki elsőnek, amikor a gépükről írnak a Toyotaklubbon.).)
Amúgy az én ismerősöm annak a számlájára írta a 210 km/h-t, hogy az övé japán gyártású. Amúgy az enyém is japán, aztán mégis lambdaszondát és alapjárati motort kellett cserélnem 80 ezer km-nél, így tulképp ez se jelent sokat, hibája lehet ennek is.
Az igazsághoz hozzátartozik hogy szavahihető srác a haverom, bár ő is ilyesmit állított (210), de azt szintén hozzátette, hogy valószínüleg már csalt az órája. De ezt nem tudhatja pontosan. Nekem tényleg csak az fura, hogy mivel a 3 ajtós elvileg könnyebb is néhány kilóval, az egyhatos erősebb 13-mal, meg nyomatékosabb, meg stb... hogy lehet, hogy mégsem tud annyit, mint a kisebb motoros??? Nekem ez fura. A kerekek ugyanakkorák, a váltó biztosan nem tudom, de asszem nem rövidebb, hanem ugyanez, akkor hogy lehetséges??? Kicsit elkezdtem gondolkodni, hogy mennyire lehet már kopott belül a mocim??? Ja, és az a toyota az már EU-ban készült, az enyém még japcsi. Volt is 70ezernél kis szelepszár szimmering gondja, kicserélték neki gariban az összeset!!! Mégis ment mint állat. Most civic 1.4-van neki (2004), de azt mondja, hogy a toyo sokkal erősebb volt, viszont legalább 1 vagy másfél lityóval többet is evett!!!
Egy ismerősömnek volt 4 ajtós 1.4 VVTi, 97LE, amivel kétszáz felett tudott menni pályán.
Ez gyanús, egy ismerősömnek 3 ajtós Corollája volt, mint neked meg nekem, csak neki 1,4-es VVTi, és ő azt állította, hogy az órája 210-et mutatott a pályán.:)
Ezt azért tartom furának, mert az enyém 110 lóval 180-nál már nem gyorsult valami fényesen, pedig kb. 5300 körül pörgött még csak a motor, tehát így óra szerint a 200-at épp vinnie kéne, de afölé nem hiszem, hogy menne. Amúgy a Corollám órája meglepően pontos, múltkor az M7-es kanyarjában a sebességkiíró tábla 100-at írt ki nekem, amikor 100-al mentem.
Egy 1,4-es váltója ennél tuti rövidebbre van áttételezve, így a 200 fölötti sebességet nem hiszem, hogy vinné. Ha mégis, akkor nagyon csalhat az órája.
Hát már azt tudom, hogy százat épp leszabályozáskor éri el kettesben, de még sose mértem, hogy mennyi idő kell neki százig! Egy ismerősömnek volt 4 ajtós 1.4 VVTi, 97LE, amivel kétszáz felett tudott menni pályán. Namost az én 1.6 VVTi-m 110LE szintén éppen kétszáz felett tudott menni alattam, amit furcsállok. Azt hittem azért jobban kellene végre is tudnia, mert gyorsulni jobban gyorsul, alacsonyabb fordulatról is dinamikusabban húz, és mégsem! A különbség, hogy az övében 50.000km volt, ebben meg 150.000km van. Lehet, hogy ennyit gyengült már, és 50.000-nél még jobban ment anno az én Toyom???
2-esben megfutja a 4A-FE motor a 100-at? Vagy csak bizonyos modellekben van a váltó így áttételezve? Az ilyen motoros Corollám kezelési könyve szerint- ha jól emlékszem - 85 km/h körül leszabályoz a 2-es.
Az autó most esett át egy vezérműszíj+gőgő cserén, ill. szelephézag állításon.
1-es 40km/h
2-es 80km/h
Kb. mennyi lehet egy ilyen corollának a max nyomatéka? 130Nm?
Hát, 80-ig még hihető is lenne a 10,5-ös sprintidő, 100-hoz szvsz túl jó. A 100-ra gyorsuláshoz mondjuk a LE fontosabb, mint a nyomaték, de szvsz a 4E-FE motor nyomatéka a kereklámpás Corollában se több 125-nél. (nekem volt a kereklámpás előtti 1,3-as, annak a nyomatéka 114 Nm volt, a gyári gyorsulása meg 12,8. 80-ig tényleg úgy gyorsult, hogy azt hittem, hogy jobb lesz mint a gyári adat, de aztán a alábbhagyott a lendület.)
Természetesen vezetővel és max 1 utassal, egyenes úton.
Nekem 10.5mp-re jött ki
Húha, és van tuning a kocsidon? Meddig forgattad a motort a sebességfokozatokban? Hány km/h-t mutatott az órád, amikor befejezted a mérést? Amúgy 12,5 a gyári gyorsulás, fura, ha 2 s-al jobbat gyorsultál.
Nekem az 1,6os '99-es Corollámnak 10,2 a gyárija, ha az is 2 s-al jobbat tud a gyárijánál, akkor leverem a VTI Hondákat:)
Keresek Toyota Carina E-hez kezelési útmutatót! Minden megoldás érdekel! Ha Valaki lefénymásolná a saját útmutatóját az is érdekel! Ha van valakinek írjon nekem a norbert.beke@wescast.com-ra hálás köszönet!
Hölgyek-Urak! Avensis csere miatt eladósorba került 98.10. havi 1.4-es 4 ajtós, óceánkék-metál Corollám. Főbb extrák: klíma, ABS, 2. el. ablak. távir. riasztó és kp-i zár, gyári immo., 3-ik féklámpa, osztottan dönthető hátsó ülés, Clarion CD-s rádió 6 Clarion hangfallal. Jelenlegi korrekt km. állás: 155.247, 137.000-ig vezetett magyarországi szervízkönyv. J-s alvázszám! Irányár: 1.299.000.-ft
Ha tudtok rá valakit ezen a számon lehet hívni: 70/2890526
Erre nem lehet szabatos választ adni. A gyári adat 12 (vagy 12,5???) mp, amit ideális esetben alul lehet múlni. Sok mindentől függ: a kocsi terhelése, gumi, terepviszonyok.
Én a helyedben átvizsgáltatnám egy szerelővel. Még mindíg jobb kiadni mondjuk 5 rongyot, hogy megtudd, hogy mi a következő autód baja, ha pedig nagyon sok vagy súlyos hibája van, tudsz alkudni, vagy elállni a vételtől. Szvsz ennyit simán megér a dolog. Főleg, vétel után gondolom úgyis elvinnéd átvizsgáltatni, így szvsz ezt megéri előbbre hozni.