Olyan helyre menj, ahol megcsinálják, mert ezzel szeretnek elhajtani a szerelők, á minek azt, ha szép a hangja a motornak akkor felesleges, stb...
Ehhez pár burkolatot le kell szedni... de sokat elárul a porlasztó és a nyomáskapcsoló állapotáról.
Pár perc a mérés, alapjáratos ketyegtetik, aztán padlógáz pár mp-ig és megint alapjárat - ebből csinálnak 2 kört és megnézik a tankba visszafolyó (résolaj) mennyiségét ami a porlasztókból jön.
Ha kis különbség van a 4 injektor közt, az a jó, de ha pl. egyik 5-6ml a másik meg 20ml olajat szállít akkor ott baj van. a Kevesebb a jó érték.
Ez a mennyiség tipusonként változó de kis közelítéssel jó értékeket mondtam.
Köszönöm a válaszokat, amúgy írtam a KIA márkakereskedésnek is és válaszoltak! Ez már jó pont, mert a legtöbb márkakereskedés válaszra sem méltatott. Engedjétek meg, hogy bemásoljam, ha más is akar venni:
Köszönjük,hogy megkeresett minket!
Az állapotfelmérés során számítógépes diagnosztika keretében mindent vizsgálunk amit a gépjármű szoftverén keresztül lehetséges! A porlasztók korrekcióját csak a motorvezérlőn keresztül számított értékek szerint vizsgáljuk, ami nem egyezik meg a próbapadon végzett vizsgálattal!!Ezen felül teljes körű futómű és karosszéria átvizsgálást végzünk, illetve fék és lengéscsillapító mérést!
Szervizünk Hétfőtől Péntekig áll ügyfeleink rendelkezésre. Előzetes időpont egyeztetés szükséges!
De a gyári értékeket nem is 140 160 al mérik. A gyári teszteken max 120 al mennek,ezt jó tudni. Én tudom jozni a gyári értéket még úgy is,hogy kicsit csal a fed computer. Nem szoktam pályán menni.
Lendületesen előrelátóan kell vezetni. Persze pályán ezt nem könnyű,ha gyorsan akarsz menni és kamionok vannak,de a lényeg a fékezést kerülni kell,ha lehet.
Ja és amit akartam írni a fordról, hogy sokat pályázok, ott ette a 6,5-7-et (széltől függően). Én 150-el (van, hogy többel, de nagyrészt) nyomom óra szerint, az kb. 145 körül lehet.
A ford 100-110-nél 4 körül fogyaszt, egyszer (Romániában) egy tankot úgy mentem km.
Kíváncsi leszek, a ford focus kombim fogyasztása 240e Km-re 5,56-ra jön ki, a spritmonitoron 5,8 az átlag. A KIA esetében 5,6-5,7 közötti. Ha az 5,5-5,6 kijön, meg leszek elégedve nagyon. Most rendelem a drágát sirius silver színben. Nagyon tetszetős darab. Tényleg: a riasztó milyen benne? Nem nyárvíkol feleslegesen?
Szóval párizsi kirándulást, egyébként szerintem a gyárilag megadott fogyasztást normális ember képtelen lenne elérni, ahhoz valami elképesztő buziskodás kéne.
Mi nemrég letoltunk egy Párizsi kirándulást, autópályán 160 tempomattal, de a sok kamion miatt elég sok fékezéssel, 6.3l volt a fogyasztás a computer szerint, itthon autópálya 140, országút 110-120, szóval normálisan használva 5.3-5.4.
Az még össze is jöhet. Nekem Budapesten tavasztól őszig 6.5, télen 7+ volt, országúton normálisan haladva 4.6-4.8, pályán 5.8. Kombival, 2 felnőtt, két gyerek.
Én is kia ceed-ben gondolkodom. A gyári fogyasztás nagyon kellemes. Kérdésem mennyi a valódi? Vegyes használat. A spritmonitoron 5,7 körüli. Az reális? (ja dízel, ferdehátú)
Igen, ez nekem is feltűnt, de az eladó hajlandó volt belemenni abba, hogy KIA márkaszervizben átvizsgálják. Ezzel kicsit elaltatta a kételkedésem, és ezért is kérdeztem, hogy szerintetek egy átvizsgálás során milyen mélységű hibák derülhetnek ki.
Köszönöm a válaszokat és, hogy foglalkoztok a témával!
Amennyire én utána tudtam kérdezni a részecskeszűrő hibája tud ilyen jelenséget okozni.
Fogyasztással elégedett lennék, de örülnék, ha a 6 sebességes váltó pályán kicsit lentebb tudná vinni. Bár a 6,3-al is kiegyezem csak ne legyen baja a motornak.
"csurig volt olajjal, legalább a maxium szint felett még 7-9cm-vel. Ez utalhat gondra vagy bármilyen bajra?"
igen, a motorolaj ennyire túltöltése totálisan inkompetens szerelőre utal
"hogy alakult a fogyasztás?"
pályán tempomat 100 km/h 5 L, 115 km/h 5,5 L, 140 km/h 6,5 L de ez még az ötös váltó, a hatosnál valszeg nem ennyire meredek az emelkedés a sebesség függvényében
"Futómű állítólagos gyenge pont az autón"
az enyémen cseréltek valamit 150.000 km-nél a futómű körül nemtom mit, de nem volt drága most van benne 160.000, most valami bordásszíjat (nem vezérmű, az láncos) akarnak cserélni ráálltam a 10.000 km-enkénti szervizre...