A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Én is beruháztam egy aldis sarokcsiszolóra. A hangja olyan, ahogy te is írod, csörög, zörög, de megy (mondom ezt egyelőre 1 nap után :-) ). Én úgy döntöttem, adok neki egy esélyt: 3 év garancia van rá, remélem ennyit elmegy, ez évi 2 500 Ft-nyi kiadásnak felel meg, hogy legyen egy ilyen sarokcsiszolóm. Ennyit nekem megér, aztán meglátjuk.
Nekem a formája miatt csiszolásra áll kézre, így ez lesz a csiszolós flex. Ami "érdekes", hogy a tárcsa burkolata zárt (na nem teljesen :-) ), azaz gyakorlatilag csak a tárcsa fele látszik ki alóla. A lamellás tárcsával ez nem tűnik nagy problémának, de néha okozhat gondot, hogy adott szög alatt nem lehet odaférni a csiszolandó anyaghoz.
Igen vissza, kérdezték hogy mi a probléma, mert nekik ezt rögzíteni kell a gépbe. Mondtam hogy kipróbáltam, de nem tetszett, átnézték hogy meg van-e minden, és visszaadták az árát.(Átsiklottam az írásodon, csak most vettem észre)
Akkor neked is van összehasonlítási alapod, a véleményed meg pont fordítottja az enyémnek. A fordulatszám szabályzás amúgy tetszett, a hossza viszont nem.
Van ,már olyan éves lehet ! Még sosem volt baja ,a bosst veri minden téren ,csak hosszabb ! A hajtóművében gyárilag is volt zsír ! Hangosnak hangos, de jóval erősebb mint az ipari bossom az valahogy jóval lassabb, a megbízhatósága meg kritikán aluli !
Lehet én már hozzászoktam a Makitához, (a Bleki után az volt furcsa, csendes). A Makitának jobb a fogása, a markolatának az elhelyezése, szóval jobb. Ezzel meg mikor vágtam, éreztem ahogy zörög, mint az olcsó flexek, . Neked van Parkside 125-ös, mert szerintem ez ugyan az lehet.
Lehet hogy ez is elmenne évekig, pláne hogy a Makitával felváltva használnám. Érződik a két gép közötti különbség, 7500ft-ért nem is vártam sokat, de inkább nem.
Megvettem a flexet, de a Makitához képest, hangosabb, zajos, zörgő hangja van a kihajtóműnek. Persze ez 11ezerrel olcsóbb volt, de nem tudom.......lehet visszaviszem.
A lidülös jól össze van rakva, amiket kapott már tőlem! 3,60 E betongerenda gyémánttal hosszában levágása a talpának ,óriási porral járt, úgy néztem ki mint akit bemeszeltek ,nem engedett be az asszony a házba !!! Annyi por volt benne kompreszorral félórát fújkáltam belőle a port és kutya baja sem volt !
Én is :) Az a baj hogy a 3napos visszaviteli garanciát sem tudom kihasználni teljesen, mert péntektől már nem vagyok itthon egy jó darabig, (a telómmal már megjártam így) Holnap ha megveszem, azért egy kicsit meg kell nyüstölni a gépet. Ha valami hiba van akkor jöjjön ki.
Erősen gondolkodom rajta, holnap elmegyek megnézem, (kár hogy olyan nagy) A Makita maradna kasztnizni, a mérete miatt. Ez meg lenne vasas munkához, vágni, köszörülni, fát csiszolni ilyesmi.