Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Na ez az InCD volt az, ami az előbb nem jutott eszembe. Ezt köszönöm. És azon nem volt ilyen korlát! Éppen az volt a lényege, amikor a gépeinken USB sem volt, és a Pendrájvot is legfeljebb hírből hallottuk, hogy ilyen lemezeken lehetett hurcolni az adatainkat. Természetesen nem lezárt lemez volt, így további fájlokat lehetett írni rá. Az újraírás persze nem valódi volt. Ilyenkor a korábban kiírt fájl felülírása helyett új fájlt hozott létre. Az egyszer írható lemezen a kapacitás határáig.
Valamit félre értesz. A képeden mindkét választás adat-lemezt eredményez. Az alsó amit választottál a hagyományos módszer, abból is csak a hagyományos egymenetest (DAO) tudja a win10, multisession-ra nem találtam utalást. A felső az 'új' amit a Nero nem tud írni. XP alatt az InCD progi kellett hozzá de az nem volt teljesen kompatibilis, sok hibája volt. Win7 óta a win önállóan is tud ilyet írni segédszoftver nélkül is. (Link)
Te pedig nem tudni mit akartál írni? DVD-Videót? vagy mit és miből? (wmv/mkv?)
A win10 tökéletesen ír ISO-t is önállóan! (kép)(kép) jól csinálja
"Nemis állította akkor se senki hogy a win10 tud CDDA audio lemezt vagy DVD-Video (mpeg2) lemezt írni." Ezt valóban nem állítottad.
Azt viszont te írtad (ld 151730), hogy "Sőt a win10 beépített írója tökéletesen létrehozza az ISO fileból a DVD lemezt. Ezen kívül adat hordozáshoz (íráshoz) is ugyanúgy tudja formázni a DVD+R/W lemezt mint egy pendriveot, és ugyanúgy használható is vele. Minden külső program nélkül. Felesleges már bármilyen külső 'író' program."
Ebből az első mondat sajnos engem is félrevezetett. Mert bár igaz, hogy a win10 beépített írója ...létrehozza az ISO fileból a DVD lemezt, és így számítógépen nézegethető, csak éppen nem zárja le, így asztali lejátszón nem lehet használni. Tehát nem tökéletesen hozza létre.
A második mondatod majdnem igaz: "Ezen kívül adat hordozáshoz (íráshoz) is ugyanúgy tudja formázni a DVD+R/W lemezt...". Nem ezen kívül, hanem csak így tudja! Egyébként emlékeim szerint már jó 20 éve tudott ilyet a Windows. Az XP alatt biztosan, talán még valamivel előbb is. És nagyon tetszett, hogy nem újraírható lemezre is lehetett folyamatosan kiírni fájlokat, sőt azokat látszólag "újra írni".
Volt ennek az így létrehozott lemeznek, vagy az írási módnak egy szakkifejezése, de sajnos már nem jut eszembe.
Az OS szalagnak látja és azt kezeli. De bammeg, ezt mellékszálnak írtam, hogy ilyen is van, pont azért mert a szalagot kezeli és ehhez merevlemezzel igazodtak. Még a magnós eject gomb is megmaradt.
De ide azért is idekevertük a vókment meg a külső program nélküli archiválást meg a jó ég tudja mit, hogy elkeveredjünk és Dokynak valami homályos közös halmazban igaza legyen, mert legtöbb vókmen nem vesz fel és ki a fene szeretne rajt PC alapú megoldásokkal kevés adatot tárolni? Főleg míg létezik videómagnó és Googlénál korlátlan fotó tárhely.
"m hangrögzítésről beszéltem hanem program, játék, dokumentum kiírásról..."
Húúú, de el fogunk mászni. Akad ez, natívan megy vele. Olyan dinoszaurusz marad, ami sosem hal ki, de mivel halad előre a világ, már vannak olyan olcsó merevlemezes dokkolók, amik szalagot szimulálnak az OS felé, úgy tudja értelmesebben kezelni. Gyárban is mondogatják itt, hogy digitalizációóóóó, közben merevlemezes tárolós, felhős, egyéb értelmes mentésről sem akarnak hallani. Naponta jön a futár, nyomom kezébe az előző esti friss szalagot, hozza a lejártat, cserélünk, megy pár hétre külsős helyen megőrzésre sok pénzért. Havi utolsó péntek meg 15 évre, utána megsemmisítés.
"Audio CD-t minden további nélkül hajlandó írni" a win10. Valóban? Gondolom majd leírod a kérdezőnek hogy hogyan. (Nero vagy más külső prg nélkül) Én valóban sose írtam CDDA-t, már 20 éve is inkább mp3/flac dvd-t írtam..
"kazetta, mint szabványos hangrögzítési formátum"
Csak hogy nem hangrögzítésről beszéltem hanem program, játék, dokumentum kiírásról...
"Ellenben, lemezképből bármit meg tud könnyedén írni"
Ezt mondtam már régebben én is. Nem kell ehhez Nero. Köszi a megerősítést.
Nem tudom, mikor használtál W10-et lemezírásra, de alighanem soha.
Audio CD-t minden további nélkül hajlandó írni. DVD videót authoring szoftver híján nem fog tudni írni, ahogy egyik Windows sem tudott, soha-ehhez házon belül a Windows DVD maker kellett, ami W10 alatt már nem elérhető.
Ellenben, lemezképből bármit meg tud könnyedén írni, tök mindegy, milyen formátum.
A kazettára történő archiválásban részben van igazad. A kazetta, mint szabványos hangrögzítési formátum, kompatibilis bármely PC audio kimenetével, így a Windows tud rá hangadatot írni, ha így fogalmazzuk meg, vagyis kompatibilis vele a mai napig. A kazetta, mint adatrögzítési formátum, egységes szabvánnyal nem rendelkezik, akik erre használták, mind saját módon tették ezt, többnyire 1-2 kHz-es jel modulálásával.
Walkmen kazetta meg nem létezik. Walkmen sem, de oly mindegy.
Nemis állította akkor se senki hogy a win10 tud CDDA audio lemezt vagy DVD-Video (mpeg2) lemezt írni..
Az egyik már az ezredfordulón is elavultnak számított, a másik 'csak' 10 éve vált elavulttá..! (jóval a win10 megjelenése előtt)
A win10 például magnókazettára (walkmen kazetta) se tud külső program nélkül arhiválni úgy mint a C64.. Persze te elvárnád hogy mindent tudjon amit a C64 tudott. ;-)
"régebbi asztali DVD lejátszó"
Azért a 20éves ótvar lejátszódat is megnézhetnéd. 15éve már tudtak adat DVD-ről AVI konténetben DivX videót és MP3 hangot max 720 x max 576 felbontásban, a 10évesek már mkv filet is kezeltek. Lezárni meg nyilván utólag szokás a lemezt/sessiont.. (külső programokban mondjuk ez a default érték, de talán még a régi asztali DVD felvevőkben is ott volt hogy nem zárja le a sessiont és emiatt a sima lejátszók nem ismerték fel. Vissza kellett tenni lezáratni, utána ok volt. Ugyanez van win esetén is.)
Jogos mindkettő. Talán nem kellett volna az első bekezdésben leírnom, hogy közelítettem meg a dolgot (tévesen). Félreértve a Win10 lemezreíró funkciójának működését. Mentségemre szolgáljon, hogy júliusban azt javasolta valaki, hogy azért felejtsem el a Nérót, mert a Win10 mindent tud ebben a témában. Én meg elhittem. El is ment vele egy nap, amíg tisztáztam. Ezt írtam meg a későbbiekben.
Én meg CDburnerXP, Imgburn, Infrarecorder. Még kb. 20 éve az írókhoz rakott express jó volt, azóta kb. elkurvult és nem is nagyon kell. Főleg nem akkor, ha kalózcucc.
"Nincs is olyan funkciója, hogy bármit konvertáljon"
De, mert már szinte egy komplett videóvágó meg a jó ég tudja mi van benne ezer éve. UTáljuk is :-D Ugyanígy ír lendületből .mp3-ból audio CD-t meg a jó ég tudja mit, de hát ha valaki DVD-t és lejátszót emleget, akkor bocsmá, megszoktam itt a júzereket, hogy az ISO-t is egy filében írja fel és nem érti miért nem bootol.
"Az nem a lezárás miatt volt hibás, hanem avi-t írtál rá és nem DVD formátumba, míg a Nero jó eséllyel konvertálta DVD formátumra."
Jaj nekem Jahno! Ezt nem a nevedben írta valaki hecker??
1. Amikor avit írtam a Néróval, akkor avi került a lemezre, mégpedig a konkrét esetben 13 darab avi film került egyetlen lemezre, és a Nérónak eszébe sem jutott konvertálni DVD-formátumra. Nincs is olyan funkciója, hogy bármit konvertáljon (így nem is lehet benézni:-). Ő csak éget. Nem véletlenül Nero Burning ROM a neve, nem pedig Nero Converting ROM:-) A 13 darab avi szépen sorakozik a lemezen, és akár egyenként is lejátszható.
2. Amikor pedig DVD filmet (ISO) írok lemezre, akkor DVD-t ír ki. Ezt sem konvertálja:-)
És bármely kiírásnál kérhető, hogy zárja le a lemezt, és ezt meg is teszi.
De azért kösz a választ, akkor is, ha az nem a kérdésemmel volt kapcsolatos. A kérdésemre a választ kénytelen voltam magammegfejteni, ahogy azt az előbb leírtam.
Így kezdtem: Bár megkérdezi, hogy USB-re akarom írni, vagy CD/DVD formátumba, be is jelöltem az utóbbit, csak az éppen nem zárja le a lemezt. Elvégeztem egy DVD formátumú iSO kiírását azt le kellett volna zárnia. Ezután betettem az asztali lejátszóba, ami természetesen egyből hibát jelzett. Ezután fogtam egy fájlt, azt is felirattam a DVD-re. És simán mellémásolta.
Aztán megnéztem még egyszer a kérdést. Kiderült, hogy nem a lemez lezárását mondja, hanem a fájlszerkezet lezárását. És ezt sem a másoláskor, hanem ha egy üres lemezt betéve kettőt kattintok a DVD lejátszó ikonjára. Akkor jelenik meg ez a szöveg (benne: Az egyes fájlok nem szerkeszthetők!!!):
Másoláskor már nem kérdez semmit, csak kiír. Filmek lejátszására alkalmatlan módon.
És végül megtaláltam az igazságot a Microsoft leírásában. A lényeg, hogy filmet nem tud kiírni!
Az nem a lezárás miatt volt hibás, hanem avi-t írtál rá és nem DVD formátumba, míg a Nero jó eséllyel konvertálta DVD formátumra. Legalábbis ezt szokták benézni, de utólag is le lehet zárni akármelyikkel.
Sziasztok, még júliusban volt kérdésem egy Néró program verzióval való problémámról, és akkor volt olyan vélemény, hogy felesleges a Nérót használni, mert a Windows 10 mindent megold.
Namármost nekem aktuális lett a napokban, hogy néhány filmet kimásoljak régebbi asztali DVD lejátszóval való használatra. Kétfélét kellett: egyiknél DVD formátumot, a másiknál egy filmsorozatot, ahol több AVI fájlt kellett egy DVD-re másolni. Megpróbáltam a Win10-el, ki is írta, a számítógép tökéletesen olvasta őket, de az asztali lejátszó hibát jelzett mindkét esetben. Az utóbbinál kiderült a későbbi próbálkozásaimnál, hogy a lemez nem lett lezárva.
Végül megtaláltam a Nero Burning ROM & Nero Express 2019 v20.0.2014 programot, ezzel sikerült is mindkét lemezt olvasható formában kimásolni.
Ezek után a kérdésem csupán elméleti: Van a Win10-el történő égetésnél lehetőség a lemez lezárására a másolt fájlok kiírása után?
Ha jol latom, a 4k-t rogton lehet hasznalni, ha valamelyik portable verzito toltok le, a masikhoz elobb telepiteni kell pythont, vagy visual c++ programokat.
Én is köszönöm! Ma - legalábbis eddig - valamivel jobb a helyzet, mint tegnap. Majd meglátjuk, visszatér-e a probléma, és ha igen, akkor tényleg segít-e majd a sütik törlése.
Másokat is kezd már ezen az oldalon kiidegelni ez a kb. percenként megjelenő "Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra", vagy csak velem csinálja ezt?
A Win10-es Raid lehetőségekről szeretnék kérdezni,
Ha jól tudom van oprendszeres raid meg alaplapos raid.
Az alaplapos raid-nél ugyebár a bios-ban kell beállítani a raid-et + telepíteni kell egy progit/drivert, hogy lássa a win.
Ennék ha jól tudom az a gond, hogy ha elszáll az alaplap, akkor nem lehet kinyerni a HDD-ről az adatokat ill. pl. nem tudom megtenni hogy kikapom az egyik HDD-t, elviszem és áteszem egy másik gépbe, az nem fogja tudni olvasni. Engem főleg az előbbi, adatmentéses dolog aggaszt, bár elvileg vannak erre szoftverek, de nem tudom ezek mennyire hatékonyak.
A windows-os raid-ről azt hallottam, hogy az viszont lassítja a windowst.
A kérdésem, hogy melyikeket ajánljátok. A windowsoat vagy az alaplapit.
Jelenleg az alaplap+driver-es megoldás van feltéve a gépemre - ASUS Prime X470 Pro - de még szinte üres a HDD, úgy egyszerű lenne a váltás.
Az is érdekelne, hogy pl. ha második oprendszernek feltennék egy Linuxos disztrót, melyik megoldás lenen az előnyösebb.
Ne úgy csináld, hogy akkor írpd be, amikor kéri, mert lehet nem menti el. Vezérlőpult, posta és a fiókok tulajdonságainál írd át. Win 10 Outlook amúgy IMAP/POP3 fióknál elég hülye tud lenni, mert ugye ha kézzel állítod be, akkor nem kér fióknevet... Amikor az SMTP-t beállítod, akkor elmenti, majd tulajdonságainál meg tudod adni a feladó nevét és fiókját, ez ilyen. Másodikra rá lehet jönni :-D
Üdvözletem! Itt rettenetesen új vagyok, így elnézést kérek Tóletek az ostoba kérdéseimért: van egy win 10-es op.rendszeres gépünk amin nagyképűen be akartam állítani a Posta rendszert és amikor megcsináltam a 3-4 (más win alatt vígan működő ) e-mail címekkel a postafiókokat, egy kivételével gyakran azt kapom üzenetben, hogy Beavatkozás szükséges / kérjük, frissítse ennek a fióknak a jelszavát - és ilyenkor látom, hogy a jelszómezőben jóval hosszabb karakterpontok láthatóak, mint a beírt jelszóé. És amikor újra beírom, akkor működik, de elküldés után visszajön azzal, hogy szinkronizálnom kellene, de mit és mivel, szóval nem boldogulok a levelezéssel, úgy néz ki, ki kell alakítanom az e-mail címek saját szolgáltatói fiókját! Tudtok erre valami érthető megoldást - nekem win 7-em van és azon mennek a dolgok. Köszönöm, ha segítetek! dr!!
Akkor ennyivel előrébb vagyunk. Tehát a telepítő fájl rendben van, a telepítést a gépeden belül akadályozza meg valami beállítás, vagy valamilyen szoftver.
Mivel nálam a Defender bekapcsolt állapota mellett installáltam, akkor nem is ott kell keresni az okot. Nem rendszergazdaként indítottam, tehát nem is ez a gond.
Használsz más vírusirtót? Ha nem, akkor ez is kilőve.
Tovább most nem tudok kérdezni, de hátha másnak lesznek még jó ötletei a beállításokkal (esetleg a hardverrel) kapcsolatban.
Arról a linkről töltöttem le, amit te is megadtál, ugyanez a file nálam is. Megpróbáltam a google drive-os filet is, de ott is csak elindult a telepítés, de nem telepítette.
Azért nekem volt két kérdésem (152534). Ha mindkettőre igen a válasz, az azt jelenti, hogy a számítógéped beállításaival van probléma. Ha csak az egyikre, vagy egyre sem, akkor a letöltött telepítő fájllal.
- Vírusirtó naplójában megnézni, hogy nem blokkolta-e a telepítőt (pl. egyes mappák írásvédelme, viselkedés alapú blokkolás,stb.) a korábbi futtatásoknál.
Ő is homályosan fogalmazott, én mindenesetre ezt olvastam: "...ezt adtam meg célmappának TEMP és TMP változónál, de így sem sikerül installálni". Ha a log-ba nem tudott volna írni, attól az installálás még sikerült volna.
De ha már itt tartunk, engem telepítéskor a program nem szórakoztatott "környezeti változókkal". Célmappának meg a C:\Programfájlok (x86)-ot ajánlotta, amit természetesen békén hagytam.
Nem a tempbe akarta telepíteni, csak a log vége azt mondja, hogy oda nem tud írni erre első Googlés találat egy youtube videó, hogy helyezze át a mappát és akkor lehet tud bele írni.
Nem tudom, mit ronthattál el. A teszt kedvéért megpróbáltam, és Win10 alatt nekem minden gond nélkül letöltötte:
A célmappát nem kellett volna módosítanod. Ide kell települnie C:\Programfájlok (x86). A TEMP-be nem tehetsz programokat. Illetve igen, de onnan nem működik.
Próbálkoztam az ea live chaten, átt is küldtem nekik a naplófájlokat az appdatából, ám addig tudtunk csak eljutni, hogy installáljam újra a programot, hiába írtam le többször az indiai kollegának, hogy fel sem települ...
Nem kellett volna a külön varázslat, mert ebbe azért elég sok dolognak írhatónak kell lennie, jó eséllyel az utolsó sorra Originnél is van valami általános FAW, ha nincs, akkor a támogatásuk csuklóból mondja, hogy mi van.
Netes keresés alapján még annyit próbáltam, hogy a temp foldert létrehoztam a C meghajtóban és a környezeti változók alatt ezt adtam meg célmappának TEMP és TMP változónál, de így sem sikerül installálni
Az Origin nevű programot (Electronic Arts) szeretném installálni a gépemre, azonban hibába ütközök. Az installálást el tudom ugyan indítani, azonban az egy órás várakozás után sem fejeződik be. Az appdatában különböző hibaüzeneteket látok, mint például ezek:
Van aki ez alapján meg tudja mondani, hogy mi lehet a hiba?
Ó, akkor alighanem te is ebbe a tökéletlen Windows Update medic, illetve remediation service frissítésbe nyúltál bele, az csinál olyat, hogy megrendezi a hálózatot, ha úgy érzi, hogy az úgy nem jó. :D Nálunk is ezt tette, volt is fejvakarás, hogy miért dőlt el a parkoló, aztán néztem kerek szemekkel, hogy frissítések települtek, holott le vannak tiltva. A gép esetszerűen van világhálón, amikor épp el kell érni távolról valami mambojambo miatt, amúgy zárt az egész történet. De új telepítés és már része volt ez a frissítés is, aztán néztem kerek szemekkel, hogy le volt tiltva a WU szolgáltatása (beleszól a rendszereink működésébe, ezért gyárilag tiltva van), aztán mégsem. És ott vigyorog ez a medic szolgáltatás, amit természetesen nem lehet letiltani. És az az egyik legfőbb dolga, hogy a WU működését biztosítsa akkor is, ha én letiltom. :-D Persze újraindult a parkolórendszer alatt, az meg ennyire nem önjáró, mert vonalkódos. Nem anyáztam hangosan, aztán gyorsan találtam külső alkalmazást, amivel lehet tiltani a WU tiltását letiltó alkalmazást. :-D :-(
Nekem nem kellene, de vannak ahol a KGST módszerek működnek, akkor dolgozol ha ott vagy és emailes hibabejelentés is az, hogy "hívj fel". Nem árt néha megjelenni, az jót tesz.
Arra volt ütemezve, de inkább azt a következtetést vond le belőle, hogy eddig ilyen gépekkel semmi szívás vagy napi sok órás szopószorzó nem volt, ekkora mintavételbe meg ilyen lazaság belefér és legalább kaptam KV-t, meg felvázoltam, hogy egyik merevlemez kicsit döglődik,majd valamikor hétvégén cserélni kellene.
Van ez így, mondtam, hogy megírom ha bajom akad vele. Bár túl nagy dráma nem volt, kicsi 2012 szerver pár fős cégnél, smb/firebird/SQL van rajt és csoki. Vasárnapi frissítés után nem volt elérhető RDPvel, no mondom szép lesz. Viszont SMB ment rajta :-) Kirongyoltam, mert távolról sem lehetett elérni (LMI ment volna, de már nincs aki megfizesse), beléptem konzolon és ez a gyagya bekapcsolta a tűzfalat meg mittomén mit csinált a kártyákkal. Végigpiáltam, kipróbáltam egy rendes leállást, hogy megkavarodik-e de tette a dolgát. 4.5 éve megy kb. önjáróan, az nem is olyan rossz, volt amikor 1+ évig rá sem néztem, mert minek, önjáró. Ennyi tákolás asszem belefér ebbe is meg pár hasonlóba. Legalább kaptam jó kávét és ápoltam a kapcsolatokat :-)
Köszi, ez már segített. Amúgy én is keresgéltem, de biztos nem pont ezekkel a szavakkal, és így nem is találtam meg ezeket. Így hát feldobtam itt a kérdést, hátha valaki tudja már a választ, és ez be is jött, mert végül Neked köszönhetően meglett a megoldás is.
Fotós csoportban szoktam azt csinálni, hogy valaki valamin értetlenkedik, akkor 10 percen belül beírom, hogy a leírás melyik oldalán találja és nesze itt egy képernyőkép. Abból sem tanulnak, sírni jobb és sült galambot várni.
Akárhogy állítom:megkettőzés, másolás, ha bedugom a hangprojektort átvált arra és utána nem tudok semmit csinálni mert a monitor és a tv is inaktív lesz
Nem neked szólt. Neked azt mondanám, hogy hangprojektor nélkül állítsd át a képernyőmódot duplázásra, tehát hogy minden megjelenítőn ugyanazt a képet lássad, aztán dugd rá a hangprojektort, és nézd meg, hogy most is eltűnik-e a kép. Ha nem, akkor talán ott lesz valami beállítás, hogy a hangprojektort ne használja megjelenítőként.
Sajátgép jobb klikk -> Tulajdonságok -> jobb oldali menüben "Speciális rendszerbeállítások" menüpont -> "Speciális fül" -> "Teljesítmény" keret -> "Beállítások" gomb -> "Vizuális hatások" fül -> Animáció az ablakok kis vagy teljes méretre állításakor kapcsoló
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám windows 8.1 A gépem össze van kötve vga kábellal egy monitorral és egy tévével is hdmi kábellal Ezek közt tudok váltani minden redben van, de ha rácsatlakoztatok a gépre egy hangprojectort, akkor átvált arra a gépem Ez, hogy lehet? Ilyenkor se a monitoron se a tévén nincs kép a hangprojectornak meg ugye nincs képernyője
Az én esetemben amúgy nem friss a win 7, hanem már több éves.
Egyébként ha már itt járok, hadd kérdezzem meg, régóta keresgélek valamit, mindhiába. Ablakok nyitásakor, bezárásakor ezt az eseményt valami optikai trükkel kombinálva végzi, kicsiből lesz nagy 1-2 tizedmásodperc alatt, vagy befordul, mintha lapozva lenne (isten tudja pontosan, ahhoz túl gyors a képernyőn az átmenet, hogy igazán látni lehessen). Viszont ez szemmel láthatóan fogyasztja a memóriát. Onnan látszik, hogy ha nagyon sokminden van megnyitva a gépen, vagy bármi miatt amúgy belassul a win, akkor ezek az animációk elkezdenek akadni. Rosszabb esetben meg ez az utolsó csepp neki, befagy percekre. (Nyilván a legbosszantóbb, mikor én a lassulást ablakok becsukásával megpróbálnám kezelni, de a becsukást is ilyen átmenetes animációval csinálja, amitől végképp lerohad).
Eddig nem találtam meg, hogy hol lehetne ezt a funkciót kikapcsolni. Hogy az ablak megnyitáskor csak megjelenjen, becsukáskor pedig eltűnjön, átmenetek nélkül. Mint a régi windowsban.
(itt találtam a jelenséghez hasonló megállított képernyőképet, hogy közérthető legyen, miről van szó):
1 v. 2 gépen állítottam talán be, amiket rendceresen használtam, tán még xp-n, tizen-X éve; azóta mindig csak magamban anyázok, mikor random gépeken köll hirtelen piszkálgatni a services-t vagy effélét, de mindig van sürgősebb teendő az ilyen kényelmi bohóckodásnál...
Tartok tőle, túl sokat gondolsz 1.0 juzereimről. :-) Telefonban azt sem tudja megmondani, milyen programban nyílotta meg a pdf-t, nem ám, hogy társítást végezzen.
Mások meg jegyzetelnek is bele vagy mezőket töltenek ki. Mer' PDF és olvasás vaze, közben meg lassan komplett egész estés filmeket lehet beletolni a közepébe :banghead:
Át kell állítani és kész. Magától nem nagyon allítódik, de gyárban csúcsidőben havi 100+ezer oldalt nyomtat jó pár ember, más cuccból, más nyomtatóra, magyar és angol winből, távolról, helyi virtuálisról, Azureból, célcuccról, de nem ezzel szívunk.
Esetleg értelmesebb/szofisztikáltabb funkciókat is szeretne a sima olvasáson kívül?
(Nemtom, a Foxit most épp' miket tud, jópár éve mást használok, de az tény, hogy bőséggel vannak egy brózeres megjelenítőn messze túlmutató {free} eszközök {is}...)
Addig mit listázzon, ha nincs fent amit javítana? Jó ez így, csak tudni kell. Ha friss a win, akkor végig kell nyomni, ha nem friss, akkor úgyis csak a kedd van. Gyárban meg jó az sccm.
"most telepítette és mindig csak valami aktuális következő megy fel"
Úgy biza'...
F@sza, mikor a zember megnézi a vindózapdét, látja, hogy van mondgyuk 3 frissítés, fölteszi, restart, oszt' félóra múlva fölugrik a sikongató, hogy 'jajjaj, 83 új izé van, abból 47 sürgős', és ha megnézed őket, a legfrissebb is többéves...
(Megfejtés: az egymástól függő patcheket meg se mutatja, amíg az 'előzmény' föl nem kerül...)
Egy automatikus frissítés után (hurrá) nem működött a start menü, sem a kereső. Így egy visszaállítás korábbi időpontra kellett hogy helyre kerüljön megint a start menü. Na ez után a visszaállítás után jött a hibaüzenet.
Nem. Hanem a jó ég tudja ott megint mi van és mit csináltok, de lehet naponta ellenőrzi, most telepítette és mindig csak valami aktuális következő megy fel. Nem üzemszerű, de hát úgyis mindegy mit mondunk, teljesen bele vagytok hülyülve ezekbe a frissítésekbe és össze-vissza beszéltek, rendszeresen előadjátok a napi halált teljesen egyszerű és működőképes dolgokról, mint ami a világ legfájdalmasabb herelapító baromsága lenne.
Vagy csak felrakni, vagy úgyis kikapcsolom a gépet, megyek kocsmába, akkor nem mindegy mikor áll le? (igen, nekem is laptopjaim vannak, néha 5-8 is, mert olyat csinálok, azzal sem szopolok)
Defender és védelem frissüljön, nyilvűn ha kritikus hiba van, akkor elvárjátok, hogy működjön és frissüljön és biztonságos legyen, aztán anyáztok, hogy minek frissít ilyen "sokat", meg mit csinál és persze készakarva letiltjátok.
Közben pont elég lenne ennyit tudomásul venni alapoknak:
Vagy csak azt megnézni, hogy mit is rakott fel vagy miért. igaz azzal gondolkozni kell, rendszert szidni sokkal egyszerűbb és itt toporzékolni, hogy jaaaaaaj, naponta telepít, áll a gép, nemmegyanemmegy.
Több régebbi (például 2003-as) Windows szerveren szoktam rendszeresen ellenőrizni a szolgáltatásokat. Ezzel párhuzamosan mást is csinálok, így szeretném, hogy a Szolgáltatások ablak egy adott méretben és pozícióban induljon el, és ne kelljen mindegyik gépen minden alkalommal állítgatnom. Viszont a szokásos megoldás, miszerint beállítom a megfelelő méretet és pozíciót, aztán a Ctrl nyomva tartása közben csukom be az X-szel az ablakot, ennél az ablaknál nem működik. Valaki azt írta a neten, hogy nála Ctrl helyett Alt-tal megy, így azt is kipróbáltam, természetesen hiába. És persze a Ctrl-Alt nyomva tartása sem segített.
Van-e valakinek ötlete arra, hogy ezt az ablakot hogyan lehetne erre rávenni? Más ablaknál (pl. Parancssor) ezt sikerült egyszerűen megoldanom, mert meg lehetett neki mondani a parancsikon tulajdonságainál, de ennél nem találtam ilyen lehetőséget. Azt is megpróbáltam, hogy nem közvetlenül a Szolgáltatásokat indítom el, hanem az MMC-t, de úgy vettem észre, hogy az ugyanígy viselkedik, de a kettő egymástól független, azaz egyiknek sem tudom megmondani, hogy hol és mekkora méretben jelenjen meg, de nem ugyanabban a pozícióban indulnak el.
Nem tudom pontosan, hogy mit csinálnak, de nekem már volt olyan érzésem, hogy direkt intézik úgy, hogy egy frissen telepített 7-esre több napig tartson minden frissítést feltenni. Talán ezzel akarják elérni azt, hogy az ember inkább újabb Win-re váltson.
Itt nekem azt mutatja, hogy szeptember 30-tól kezdve minden nap telepített valami windows frissítéseket. Ezt a Microsoft időzíti ilyen lehetetlen módon egyébként?
Azt, hogy mit telepített, itt tudod megnézni: Vezérlőpult->Programok->Programok és szolgáltatások->Telepített frissítések megjelenítése
Ez témakörönként rendezve adja a listát. Ezeken belül kérheted a dátum szerinti rendezést. Nálad elsősorban a Microsoft Windows alatti lista lesz releváns a legfrissebb telepítésekkel.
Azt pl hogy a napokban mit telepített, azt nem tudom, hogyan tudnám megnézni. Azonban ha most rámegyek a "Rendelkezésre állnak új frissítésk" ikonra, akkor 2 "fontos", és 40 "nem kötelező" frissítést listáz ki, a két fontosról pedig ezt írja:
1. Frissítés Windows 7 for x64-based Systems rendszerhez (KB3150513)
Letöltési méret: 1,3 MB
A frissítés életbe lépéséhez lehet, hogy újra kell indítania a számítógépet.
Frissítés típusa: Ajánlott
A frissítés telepítésével a Windows rendszerrel kapcsolatos problémák oldhatók meg. A frissítésben javított hibák teljes listáját a Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke tartalmazza. A frissítés telepítése után szükség lehet a számítógép újraindítására.
2. Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz, x64 v5.83 (KB890830)
Letöltési méret: 33,1 MB
A frissítés életbe lépéséhez lehet, hogy újra kell indítania a számítógépet.
Frissítés típusa: Fontos
A letöltés után az eszköz egy alkalommal megvizsgálja, hogy a számítógép meg van-e fertőzve a gyakori rosszindulatú szoftverek (többek között a Blaster, a Sasser vagy a Mydoom vírus) valamelyikével, és segít a megtalált fertőzések eltávolításában. Ha az eszköz fertőzést észlelt, a számítógép következő elindításakor megjelenít egy állapotjelentést. Minden hónapban megjelenik az eszköz új verziója. Ha kézzel szeretné futtatni az eszközt a számítógépen, letöltheti a Microsoft Letöltőközpontjából, vagy futtathat egy online változatot a microsoft.com helyről. Ez az eszköz nem helyettesíti a víruskereső termékeket. A számítógép megvédése érdekében használjon víruskereső terméket.
Azt mondjátok, ez egyetlen frissítés kell legyen, amivel többedszer is próbálkozott? A furcsa még az volt, hogy miután visszakapcsolt, rögtön feljött egy értesítés, hogy rendelkezésre állnak frissítések. Szerencsére akkor már nem csinált semmit. Másnapig legalábbis. (De a másnapi frissítés-újraindulás után is megint jött kis üzenet, hogy rendelkezésre állnak, akarom-e telepíteni.
Most átállítottam úgy, hogy én döntsem el, letöltheti-e, telepíti-e, remélem, így már nem tudja kikapcsolni se magát.
Ja, tök idegesítő lehet, ha dolgozik, oszt este lekapcsolja aztán míg vacsora után részegen elveri a csaját, addig le is fut. Mintha ezek a világ legnagyobb problémái lennének annyira rengeteg ja. Eskü a következő Win7 frissítésről élőben fogok közvetíteni.
Ha laptop, akkor Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek, majd a bal oldali menüben: Adja meg, mi történjen a képernyő lehajtásakor. Erre kattintva kiválasztod, hogy nincs művelet.
A kettő az külön dolog. És frissítés kell, nem tart az olyan sokáig, vagy mi a dráma vele, ha lekapcsolod a gépet miért fáj, hogy pár perc a leállás? Vagy mikor csinálja, ha nem akkor?
Segítséget kérek, hogyan lehet a windows 7-ben beállítani, hogy a gép ne tudja önmagát kikapcsolni, majd utána "frissítések konfigurálása" ürüggyel óra hosszat malmozni, "Ne kapcsolja ki a számítógépet". Most már napi rendszerességgel történik, és mindig munkaidőben! (Nekem ez több tízezer forint kiesés.)
aztán a végén nyomsz egy Entert, és már ott is van három ellipszis. Igazából a pdb.gimp_ellipse_select() parancs 2-5 paraméterével kell játszanod, az első kettő a középpontja, a másik kettő az x, és az y sugár. Ha egyenlőek, akkor nyilván körnek hívjuk. Ha mindig fix sugarú körökkel akarsz dolgozni, akkor berakod egy változóba, mint az első példánál a RADIUS. Ha nagyon sok kört akarsz kirajzolni, akkor berakod egy ciklusba.
Ha csak ennyi a feladat, arra a Word vagy a Powerpoint tökéletesen alkalmas. Beszúrsz egy ellipszis alakzatot, aztán a tulajdonságainál beállítod a méretet (a két átmérő egyenlő, így lesz kör), és a pozíciót. Az első kört Copy-Paste klónozhatod, a klónt is pozicionálhatod. Ha kész egy 4 körből álló blokk, akkor az egész blokkot is klónozhatod, stb.
Most azzal szenvedek, hogy egyforma köröket kell rajzolni pontosan azonos távolságra, mert egérrel nagyon nehéz pontosítani. Keresek olyan egyszerű programot, amivel meg lehet mondani, pontosan hova tegye a középpontját és pontosan mekkora legyen a sugara. Az ideális az lenne, ha "klónozni" lehetne őket, vagy csoportosan másolni soronként, oszloponként, és csak az 1-2 betűs beírást kell módosítani egyesével.) (Gimp és hasonló nagyágyú kilőve, nekem nagyon nehéz kezelni.:-(
Az elmúlt pár év arról szólt, hogy a kugli mindent lementett, és évek óta törölt adatokat is visszaadott találatként, ami addig jó volt, amíg hasznos weboldalak kerültek törlésre, mert az info megmaradt, ha pl. az illető nem fizette az éves fenntartási díjat. Abból voltak a bajok, amikor az adatokat tudatosan törölték, így a nem kívánt tartalom továbbra is elérhető maradt. Ezért a kuglinak külön részleget kellett felállítani a reklamált adatok eltávolítására.
OFF1: Az 500 év nagyon nem jó, már 80 felett meggárgyulunk, felesleges zombikként sanyargatni a többieket. :-))
OFF2: Volt szerencsém gyerekkoromban Mozart műveit korabeli és eredeti hangszereken játszó kamarazenészektől hallani. Mozart erősen érdeklődne, hogy ki írta a darabokat, mert az akkori hangszerek nagyon másként szóltak, a zongora is hatalmasat fejlődött.;)
miért mentene le mindent? Alapvető funkciója a keresés. Persze időközben kibővült pár tucat egyéb funkcióval: Naptár, Drive, Googlegroups (levelezőcsoportok funkció), Maps, Docs (a fél világ már ezt használja az Office fájlok kezelésére - mondjuk szerintem ez elég baj), útvoal tervező stb.
Mellesleg dolgoznak az emberi életkor meghosszabbításán. A pillanatnyi cél kb. 500 év. Érdekes lenne, ha mondjuk Nagy Katalin cárnő még élne, vagy a mohácsi vész túlélői elmesélnék a történteket, de talán Mozartot elviselnénk a köreinkben stb.
Azt nem tudom, hogy hol vannak azok a dolgok, amik ott voltak, de van egy másik változat is ebből, mégpedig a http://web.axelero.hu/belfike/nyitolap.xhtml. Ebben már az is látszik, hogy "Utolsó frissítés 2005/01/09". Lehet, hogy tényleg nem nyúltak hozzá azóta. Ami meg az oldal anyagát illeti: szerintem nem az a fura, hogy nem úgy jelenik meg, mint régen, hanem inkább az, hogy még mindig van valami az axelero.hu oldalon.
Valamikor ez volt a nyitó oldal, tudna valaki segiteni, hogyan lehet megtalalni, hova lett? Rengeteg kép és leírás volt ott korábban: http://web.axelero.hu/belfike/index.xhtml
És ha előtte rendesen a nem támogatott OSre is feltette volna, amit fel kell, akkor lehet baja sem lenne. Akad pár hasonló kövületem, határeset az egész. Talán win7 alatt volt nyűgös a 2003as Office, ami szintén nem egyszerű kombináció a hivatalos szempontból. Persze ha direkt akarnám szopatni magam, akkor megkérdezném szomszéd csoportban az informatikus HRes pékünket.
2020 szeptember 24-én azon vekengünk, hogy egy már nem is támogatott, 32 bites oprendszert éppen csak támogat egy 2010-es szoftver, de az oprendszer 64 bites verzióját egyáltalán nem támogatta sosem és elcsodálkozunk, hogy a frissítések tönkre tudják vágni. Szerencsére októbertől nem lesz a 2010-re frissítés, nem lesz miért sírdogálnia a sok-sok érintettnek.
Bejöhet, de ha van itt három ember aki folyamatosan szopik, nálunk meg mondjuk 3nál több, akik nem szopolnak akkor már csak a mintavételezés miatt is nehéz lesz. Ráadásul nagyobb felhasználói számnál változatos környezetben ezek alapján még nagyobbat lehet zakózni. Régebben írtam is, hogy igen, futottunk bele érdekes hibába ami máshol nehezebben állt volna elő, ott MStől még bétás javítást is kaptunk, majd hivatalos lett. Nahh, itt szívtok a "hibákkal", közben nem akarjátok feltenni a frissítést, de szidjátok a gyártót, hogy szar és oldja meg. Függőségek és támogatás majd a következő kérdéskör lesz.
Ezt lehetne egy kicsit érthetőbben? Mi az, hogy nézzük meg, támogatva van-e? Hol nézzük meg? Azt meg, hogy mi van a frissítésekkel, már többször is leírtam. Szerinted ki a marharépa, és miért?
Úgysem fog kiderülni, hogy miért, de amennyi privát felhasználóm van és ez ennyire jelentős, gyakori hiba lenne, már ott beledöglenék a támogatásba és akkor a cégeseket nem is néztük. Ott akkor miért nem? Abevjava, nahh, az elbaszódik naponta kétszer.
Esetleg úgy írhatták meg, hogy az XP-t nem támogatta. Nomármost akkor nézzük meg, hogy a 2010 támogatva van-e XP-n és mi van a frissítésekkel, akkor ki a marharépa ha melyiket tiltja le?
A válasz eléggé nyilvánvaló: azért, mert ezeket a frissítéseket úgy írták meg, hogy csak az XP-n csesszék el. Tehát nem a programcsomag az, ami "nem kompatibilis" az XP-vel, hanem csak ezek a "frissítések".
Mármint mi nem kompatibilis mivel? Az Office 2010 a Windows XP-vel? Simán felmegy rá, és működik is, egészen addig, amíg valami Office frissítés ezt el nem cseszi.
Néha még én is meglepődöm. HPnál úgy néz ki rend van, bár webről már nem támogatják és közvetlen nem kereshető, nem elérhető, de ja:
"SP12835.EXE ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp12501-13000/sp12835.exe 1267K January 17, 2000 TITLE: Armada 1700/1750 ROMPaq Upgrade Diskette (30 November 1999) VERSION: 686EM_1130.99 LANGUAGE: US English"
Köszönöm a választ, a többieknek is, de itt nyomok a válasz gombra.
Win 10, office 2020.
És most egy kézenfogós, szájbarágós "hogyan csináld"-ot kérnék. Mondom eccerű user vagyok. Írd le, kérlek télleg lépésről lépésre h mit hol nyissak meg, mire klikk, stb... stb.. stb...
OK, de akkor mi a jelentősége annak, hogy amit mentesz, az éppen zenei album. A kérdésed alapján az volt a tippem, hogy zenei CD-ket, vagy koncertfelvételeket mentesz DVD-ről.
A "ráhúzom a kursort" kifejezés meg meglehetősen egyéni megfogalmazás, nem könnyű rájönni, hogy az egér mozgatásra gondolsz. A "jobb gombos bizgerélés" sem fedi pontosan a jobb gombbal kattintást, de legalább sejthető.
Ez meg teljes elmezavar: "Vagy, mondjuk egyszer megnyitom és lefotózom, majd ezzel a képpel helyettesítem(?) a mappa ikonját, és vagy kurzoros vagy jobbgombos ingerlésre kinagyul."
Csomó haver DNes hittérítő volt, csuklóból NC-t használtam, meg pár funkcióját aztán a Volkov legalább kisebb. Picivel, mert 450 és 350 kilobyte, de ez még picit csontozható. Tudom, mostanában szeretek DOSsal szopolni :-D
De a FAR meg olyat tud, hogy ha ráállsz 1 mappára, és F3-at nyomsz, akkor kiírja csak annak az 1 mappának a méretét. Ha többet jelölsz ki, akkor meg többet is. Ez így azért volt jó, mert a Volkov nagyon sokáig el tudott szöszölni ezzel a feladattal.
A Volkov egy olyat tudott, amit mással nem tudtam elérni: A Nortonnal azonos kinézetben kért mappalistákat lehetett kérni a mérettel, ami itt a benne lévő összes almappa fájljainak össz méretét számolta össze.
Lehet. De nem mernék rá megesküdni, a végefelé már hoztak ki 1 olyan verziót, ami támogatta a hosszú állományneveket is. De nekem ez nem vált be, lett belőle FAR.
És most csak azért nem bootolok be DOS-ba, hogy megnézzem.
Én 2014-ben tértem át Win7-re és Office 2010-re. mindegyikre engedtem a frissítéseket. Soha gondom nem volt belőle. Nem vágott haza semmit egyik sem. Persze nem kompatibilis rendszereknél nem csodálkozom ilyesmin.
Amúgy fogalmunk sincs, mi van a kérdező gépén. Operációs rendszer, Office verzió, esetleges egéb körülmények (mondjuk egy angol, vagy magyar nyelvű kérdésre nem nyomott-e igent elolvasás nélkül stb).
Annyit tudni, hogy tegnap még jó volt, ma meg nem. Minden hiba így kezdődik.
Ne üljünk már fordítva a lovon! A két képből eléggé egyértelmű, hogy felment egy frissítés, és utána nem működött a program. Ha annyi millióm lenne, ahány olyan Office 2010 frissítést láttam már, ami hazavágta a programcsomagot Windows XP-n, akkor igencsak örülnék. Itt is valami hasonló történhetett, bár azt sem tartom kizártnak, hogy úgy járt a kérdező, mint a bátyám, aki a Windowst hagyta egyszer újabb verzióra frissíteni, aztán kiderült, hogy az új használhatatlan, és újra kellett telepíteni a gépére a régit.
Ezt kifelejtettem: mindkét esetben érdemes utána beállítani, hogy a Windows Update a továbbiakban ne keressen frissítéseket az Office-hoz, mert különben hamarosan megint ugyanígy járhatsz.
Ott van a magyarázat az első képen: felment a gépedre egy Office frissítés, ami a Te esetedben inkább elbaszás volt, és annak köszönheted, hogy most nem indul el. Megoldás pedig az lehet, ha megpróbálkozol egy rendszer-visszaállítással egy még működő időpontra. Ha az Office verziója nem változott meg, akkor az is segíthet, ha megnézed, milyen frissítések települtek hozzá utoljára, és azokat távolítod el.
Annak idején, a múlt század derekán, mikor én nebuló voltam, az orosz nyelv volt a kötelező. De már olyan kommanderrel sem igen boldogulnék, hát még angol nyelvűekkel :(
:D ;) Akkor visszarakom a Totalcommandert. Azért választottam a Free-t, mert nekem olyan laikusközelibbnek tűnik. Köszönöm a (jó)tanácsokat és eligazításokat, azoknak, akiktől kaptam! (y) :)
Két fájlkezelőt kell nyitni, elfelezve a képet. Bal oldalin mozogsz a mappákon, mellette jobbra látod a tartalmát. Jobb oldali másik fájlkezelőbe meg át tudod húzni a helyére, ami kell.
Ha a file neve különböző, de tartalma ugyanaz, akkor TotalCommander. Ráereszted a keresőjét az egész könyvtárra és ha van 1-1 azonos file, akkor listázza, néha nagyobb teljes alkönyvtár kibukik, de szerintem a gigabyte/forint olcsóbb, mint apró dolgokkal szopolni. Mondom azt úgy, hogy én is ezt csinálom :-D
Az a fő problémám, hogy nemigen működik az azonos elemek összehasonlítása - ami nagyban meggyorsítaná a rendezgetést/selejtezést - mert úgy van rengeteg ismétlődés, hogy az azonos tartalommal bíró mappák, de még a bennük lévő fájlok is át meg át lettek nevezve , attól függően, hogy milyen okból (hirtelen kényszerből) kellet menteni őket. Azokat, SAJNOS, úgyis át kell nyálaznom, mert különbözőnek látja őket a fájlkezelő. :( Azért szerettem volna egy picit gyorsítani - ki tudja, mennyi van még a nyugdíjamból :/ ;)
Én nem merem mondani, hogy nincs, mert minden szar van, csak aztán rájövünk, hogy mégsem az igazi mert nem azt és úgy mutatja. Valahánymélységig mutassa? Csak a fileokat? Ki fog férni a képernyőre és mennyi? TCMD bevált, enter, pgup/down, home, enter :-P
Windowsba, ha fölé állsz, akkor elkezdi kiírni; de nem teljes a lista.
Olyan könyvtárstruktúrát kell kialakítani olyan mappanevekkel, amiből megnyitás nélkül is tudod a tartalmát. Ha ez nincs meg, akkor ott van opciónak az átnevezés....
Rendezgetésre TotalCommander, mert minek látnád elsőre csak a tartalmát, ha rögtön intézkedni is kellene? Méret, sorbarendezések, ugyanolyan tartalmú fileok kezelése és kész, aztán F6, megy a helyére míg el nem fogy. Meg persze treesize.
Megengedem (mást nem tehetek), bár, nem tetszik. :/ Azért jön ide a laikus, hogy segítséget kérjen és ha lehetséges, kapjon is. Nem lekezelő bánásmódért, kioktatásért. Hogy hasonlóan járjak el: A szakmai nagysághoz, nem baj, ha társul emberi is.
Szerintem egyértelműen fogalmazok Mondjuk, lementek/másolok egy zenei albumot a gépre, akkor azt egy mappába teszem. No most: Szeretném úgy látni a mappa tartalmát, hogy ne kelljen megnyit(ogat)ni, Csak ráhúzom a kurzort és megjelenik egy lista a tartalomról. Mondjuk, olyan formában, mintha a lemezborítót látnám. De jólesne bármilyen tartalmú mappánál! Leginkább olyanoknál, amelyek sok almappát tartalmaznak - hogy azokat lássam. Azért is lenne jó, mert évek alatt több tucatnyi hordozómon gyűlt össze néhány tízezernyi fájl (zömmel képek, valószínűleg sok duplikációval sőt !), amiket - most, hogy nyugdíjas lettem - szeretnék rendezgetni. Nagyban megkönnyítené a dolgom, ha a leírt metódus létezne/működne.
Nálad mit jelent az, hogy "lementek/-másolok egy lemezt v. bármit a gépre", mit jelent az, hogy "a mappája"? Mit jelent az, hogy "ráhúzom a kurzort"? (Nyilván arra gondolsz, amit úgy szoktak mondani, hogy az egérrel (egérmutatóval) főléállok).
Szóval jó lanne, ha kicsit pontosabban fogalmaznál. Így csak hozzávetőleg lehet sejteni, hogy mit akarsz megtudni. Segíteni még kevésbé.
Most kezdem tesztelni a firefoxot ......majd kiderul mi lesz.
Amugy is bonyolult filmeket nezni ,foleg,hogy harom reklamblokkolot is hasznalni kell,de idaig nem volt gond,mert meg igy is gyorsabb volt,mint az oranyi reklamot vegigvarni a TV csatornakon!
Ha jó értéket ad, akkor alighanem jól működik a hálózati kártya. Talán a Chrome vacakol. Nem frissült mostanában? Illetve próbáltad már más böngészővel?
Ha a reménybeli esetleges segítsége(ke)t késve köszönném meg, akkor, előre is bocsánatot kérek! De, most ki kell mennem a fészerbe, fúr-faragni, szöszmötölni jó pár óra hosszan.
Van-e mód arra, hogy ha lementek/-másolok egy lemezt v. bármit a gépre, akkor a mappája tartalmát lássam a megnyitása nélkül? Mondjuk, úgy, hogy csak ráhúzom a kurzort (kb., mint ahogy az Excelben, mikor egy megjegyzést csatolok egy cellához és a sarkában lesz egy olyan kis, piros izé, amire ráhúzva a kurzort, megjelenik), vagy jobb gombos bizgerélésre felkínál egy listázást. Vagy, mondjuk egyszer megnyitom és lefotózom, majd ezzel a képpel helyettesítem(?) a mappa ikonját, és vagy kurzoros vagy jobbgombos ingerlésre kinagyul.?
laptophoz Win 10 Home in S mode adnak op.rendszerként, ez mennyire jó vagy rossz dolog? Inkább maradjak a sima 10-nél? Próbáltam visszakeresni itt de semmit nem találtam. Tudna vki segíteni?
Ennyire azért nem egyszerű a dolog, mert az Office 2007 volt az első, ami az x-es formátumokat használta alapból, így aztán az annál régebbi verziók csak akkor tudják ezt, ha feltesszük melléjük a konvertert is.
Én sejtem ám, hogy vannak ilyesmik, olvastam a zinterneten is. Kérdés mennyire kényelmes, tudja-e a júzer, aztán mit kell kiltötve visszaküldeni ésvagy. Itt is két napja keveredtünk bele abba, hogy mi az online, mi a onedrive, mi a nézegető és hol a file, nem? Vagy az másik csoport volt, hogy felrakta mellé az Officét, ami igazából egy webes alkalmazás volt? Persze ha van aki szopolik vele, akkor felőlem tegye, csak ne engem hívjon fel szombat este, hogy mennyire fontos elküldeni a valamit, ami a valahol van és megint nem megy ez a hülye gép. És próbáljam kitalálni, hogy milyen mikor az Outlook bitlocker jelszót kér és nem megy az Ekcelben az internet.
"ilyesmiben nem gondolkodom, mert egyáltalán nem értek a linuxhoz"
Vindózon is van VBox, meg van Vmware Player is, szintén ingyér', ha jól tudom. Ha meg esetleg több ilyen régi vacak is kell, akkor már érdemes fölrakni egy Vmware Esxi-t direktben a vasra, az bombabiztos.
Továbbá ott a win saját virt. megoldása, a HyperV is, de azt nem ismerem közelebbről.
"ha valami elbacarintódik benne, nem tudom helyrehozni"
Nézd, ha fölteszel egy linuxot, egycer belövöd, aztán a normál használaton kívül nem abajgatod, akkor nem nagyon fog elb@códni.
"az adott gép userének alapvető fogalmi zavarai vannak IT területen"
Jaja, ne is mondd... Egyik régi "kedvencem" a 'fölmegyek a hálón' -> a kurzorral mozog a menüben... (facepalm gorillamanccsal)
"Na ez nagyon reménykeltően hangzik, mivel éppen van egy gépünk, amin ezt meg kellene csinálni, de nekem eddig nem sikerült. A PC 20 éves, és minden nap imádkozunk érte, mert ha behal, nem tudjuk újratelepíteni, ugyanis elvesztek a használt szoftver telepítő lemezei."
No, hát akkor kezdetnek azonnaldeqrv@gyorsan köll csinálni egy imidzset az egészről.
Asztali gép? Mekkora vinyó(k)? Kapcsolgatva van, vagy folyamatosan megy? (Ha az utóbbi, akkor vigyázni kell, hogy fizikailag ne kapcsoljátok le, csak reboot legyen! Láttunk má' olyat, hogy pár év pörgés után nem indult el a vinyó...)
"Ezért azt szeretném kérni, hogy ezt a mondatot fejtsd ki bővebben: "Átmigrálja az ember az IDE "vinyóra"
Pontosan hogy kell ezt kivitelezni?"
Én simán létre szoktam hozni a vm-et, term. hasonló "eszközöket" beállítva, mint a migrálandó gép. Pl. meg tudod mondani, hogy win2k legyen, X GB-os IDE vinyóval, Y GB ram-mal, 2 CPU-val és 1 db ne1000 hálókártyával...
Aztán a régi vason meg az "új gépen" is bebutulok vmi rescue-linuxot, és direktben/binárisan átkopizom a vinyót...
A virt. hostok egy olyan egycerü, standard hw-környezetet mutatnak a vm-nek, hogy szinte biztosan el fog indulni. Utána meg már fölrakhatod a virt. környezet saját "drájvereit", és máris élvezheted a sokszor nagycságrenddel gyorsabb működést, de szó szerint ám! Volt olyan, ahol először azt hittem, vmit elb@ctam, olyan gyorsan történtek a dógok; alig egy perc alatt lement a művelet, amire addig kb. egy órát szoktunk szánni...
Ja és vindózok migrálására a vmware-nek van segédprogija ('vmware converter', már használtam párszor, bár inkább linuxokat szoktam virtualizálni), meg úgy tudom, a VBoxnak is.
"Illetve még annyi, hogy ama bizonyos szoftver LPT portos hardverkulcsot igényel, ezt hogyan lehet működésre bírni virtuális környezetben?"
Ha az új gépen (a hoston) is van fizikai LPT-port (ami egy filléres zsuga kérdése), akkor lehet ún. passthrough-t csinálni, úgy mennie kell. Mi is használtunk ilyesmit, meg közvetlen soros-porti kapcsolatot is.
"... a többi CD-olvasó is szrtájkolt, és mivel minden CD-olvasó nem lehet rossz egyszerre, máshol gyanítottam a hibát."
Akkor sz'tem pláne gyanús a port, de ezügyben inkább a didyman/Jahno-féle galeri tud több( érdemleges)et mondani.
Én sem hiszem, hogy az ilyesmi általában túl sok problémát okozna. Az Office XP ugyan alapból valóban nem ismeri az x-es formátumokat, de kompatibilitási csomaggal már igen. Én még ma is azt használom, igaz, én Office 2003-mal. Eddig még mindent meg tudtam vele csinálni, amire szükségem volt.
Van az irodai területen 1 Win10-es PC, rajta az Office mindenestül, ezen bonyolítja a kolléga a napi levelezést, fészbukozást, esetenkénti táblázat- vagy szövegszerkesztést.
Ebben a környezetben a kolléga találkozik Excellel és Outlookkal is, és a megszólalásaiból elég jól fel lehet mérni, illetőleg az általam korábban leírt példákkal szemléltetni lehet a tájékozottságát informatikailag.
Van továbbá az üzemi területen N db betonvarró és léghajlító gép, amelyek vezérlését N db egyedi PC végzi, és itt mindenféle rendszerek előfordulnak, köztük ez a Win2000-es is. Itt nincs Excel, nincs Outlook, nincs is rá szükség. Viszont a kolléga irodai környezetben mutatott IT affinitása jól extrapolálható az üzemi környezetbe is, és szerintem nagy pontossággal megjósolható, hogy mit kezdene egy virtualizált számítógéppel.
Teljesen mindegy mitől fél, mert itt Win2000en nem is nagyon lenne Outlook, meg aztán milyen Excel? Én valahogy júzer oldalról eléggé használhatatlannak képzelem el a platformot.
"Én fölhúztam volna rá egy linuxot, és virtualboxba raktam volna a w2k-t"
Én ilyesmiben nem gondolkodom, mert egyáltalán nem értek a linuxhoz, és ha valami elbacarintódik benne, nem tudom helyrehozni. Ráadásul az adott gép userének alapvető fogalmi zavarai vannak IT területen, pl. ő "kitörli az Excelt", neki az Outlook = postafiók, nem tudja mi az a mappa, stb. Szerintem a virtualizáció koncepciója megugorhatatlan lenne neki.
"Így lehet virtualizáláskor is simán "áttelepíteni" egy ősrégi, fizikai gépen futó rendcert akármi másra"
Na ez nagyon reménykeltően hangzik, mivel éppen van egy gépünk, amin ezt meg kellene csinálni, de nekem eddig nem sikerült. A PC 20 éves, és minden nap imádkozunk érte, mert ha behal, nem tudjuk újratelepíteni, ugyanis elvesztek a használt szoftver telepítő lemezei. Ezért azt szeretném kérni, hogy ezt a mondatot fejtsd ki bővebben: "Átmigrálja az ember az IDE "vinyóra"
Pontosan hogy kell ezt kivitelezni?
Illetve még annyi, hogy ama bizonyos szoftver LPT portos hardverkulcsot igényel, ezt hogyan lehet működésre bírni virtuális környezetben?
"Valami rossz? :)"
Na igen... Ez valószínűleg azért nem jutott eszembe, mert a többi CD-olvasó is szrtájkolt, és mivel minden CD-olvasó nem lehet rossz egyszerre, máshol gyanítottam a hibát.
Lehet, hogy fölrakta telepítéskor, mert látta a SATA cd-t, ugyi...
Na ilyet még nem láttam, nem csak a 2k-tól, de az XP-től sem.
Átmigrálja az ember az IDE "vinyóra", indulás után adc neki egy új, üres drájvot a kívánt csatolóval, akkor bekéri/fölrakja magának a szükséges cuccokat, utána meg átállítod az eredeti diszket, oszt'jóvan.
"SATA csatolós CD-ROM-ról IDE csatolós HDD-re telepítettem. Ez működött, szépen feltelepült a rendszer, futott is."
Én fölhúztam volna rá egy linuxot, és virtualboxba raktam volna a w2k-t.
"Arra számítottam, hogy nem fog működni, mert a Win2000-ben nincs SATA driver, én meg tuti nem adtam hozzá...
2. kérdés: hogy lehet ez?"
Lehet, hogy fölrakta telepítéskor, mert látta a SATA cd-t, ugyi...
Így lehet virtualizáláskor is simán "áttelepíteni" egy ősrégi, fizikai gépen futó rendcert akármi másra, sata v. scsi "diszkre", ami a vm-ben is sokkal (jól érezhetően) gyorsabb.
Átmigrálja az ember az IDE "vinyóra", indulás után adc neki egy új, üres drájvot a kívánt csatolóval, akkor bekéri/fölrakja magának a szükséges cuccokat, utána meg átállítod az eredeti diszket, oszt'jóvan.
"És csak második próbálkozásra sikerült, elsőre lefagyott a rendszer a CloneZilla bootolás közben.
3. kérdés: ennek mi lehet az oka?"
Valami rossz? :)
Vélhetően a cd-olvasó (bizonytalan). Vagy az usb-port.
De az azt jelentené, hogy ebben a BIOS-ban a SATA csatolós drive-ok alapértelmezett üzemmódja a Legacy, és nincs is mód rá, hogy AHCI-re állítsuk. Akkor minek van SATA?
Adott egy Dell Optiplex GX280 desktop PC, abból is az a változat, amelyikben az alaplapon 1 db SATA és 1 db IDE csatlakozó van.
A BIOS-ban a Drives menüpont alatt egyesével lehet engedélyezni ill. tiltani a SATA0, SATA2, IDE0 és IDE1 lemezegységeket.
1. kérdés: hogyan tudom elérhetővé tenni a SATA2 drive-ot, ha csak 1 db SATA csatlakozó van?
Ugyanezen a gépen az volt a feladat, hogy telepítsek Windows 2000-et (legacy szoftver miatt).
Sebesség megfontolásból SATA HDD-re terveztem az OS-t telepíteni, míg az IDE ágon hagytam volna a CD-ROM-ot.
Csakhogy nem találtam az elfekvő készletemben működőképes IDE CD-ROM-ot, legalábbis egyik sem volt hajlandó olvasni a gyári Win2000 telepítőlemezt.
Ugyanígy hiába próbálkoztam külső, USB-s Blue-Ray olvasóval. Másik gépen ellenőriztem, hogy ez tudja olvasni a lemezt, de a PC nem hajlandó bootolni róla.
Végül azt csináltam, hogy megcseréltem a szerepeket, és SATA csatolós CD-ROM-ról IDE csatolós HDD-re telepítettem. Ez működött, szépen feltelepült a rendszer, futott is.
De nem hagyott nyugodni a dolog, szerettem volna SATA HDD-t a gépbe. Ezért CloneZilla segítségével klónoztam az IDE lemez tartalmát egy SATA lemezre.
Arra számítottam, hogy nem fog működni, mert a Win2000-ben nincs SATA driver, én meg tuti nem adtam hozzá, de a klónozás után simán felállt a rendszer a SATA HDD-ről is.
2. kérdés: hogy lehet ez?
Valahol a neten azt írták, hogy ha a BIOS-ban a SATA drive üzemmódját IDE-re állítom, akkor nem kell SATA driver, de ebben a BIOS-ban nincs ilyen beállítási lehetőség.
Az is még egy érdekesség, hogy a klónozáshoz a CloneZillát ugyanarról az USB-s Blue-Ray olvasóról bootoltam, ami a Win2K telepítőlemezzel nem akart elindulni.
És csak második próbálkozásra sikerült, elsőre lefagyott a rendszer a CloneZilla bootolás közben.
"Indításkor automatikusan elinduló alkalmazás hozzáadása a Windows 10-ben A következőkre vonatkozik: Windows 10
Válassza a Start gombot, majd görgessen le ahhoz az alkalmazáshoz, amelyet indításkor futtatni szeretne.
Kattintson a jobb gombbal az alkalmazásra, válassza az Egyebek parancsot, majd válassza a Fájl helyének megnyitása elemet. Ekkor megnyílik az alkalmazás parancsikonjának mentési helye. Ha nem jelenik meg a Fájl helyének megnyitása lehetőség, az azt jelenti, hogy az alkalmazás nem futtatható indításkor.
Miközben meg van nyitva a fájl tárolási helye, nyomja meg a Windows billentyű + R billentyűkombinációt, írj be a shell:startup parancsot, majd válassza az OK gombot. Ekkor megnyílik az Indítópult mappa.
Másolja és illessze be az alkalmazás parancsikonját a fájl tárolási helyéről az Indítópult mappába."
Ami mappaként van jelen, abba tetszőlegesen lehet pakolni parancsikont, dokumentumot, vagy futtatható állományt (exe, com, batch). A start menü indítópultba is, dokumentumnál az alapértelmezett alkalmazással nyitja. A parancsikon azért jobb, mert nagyobb méretű exékből ikont olvasni elég hosszadalmas tud lenni, meg mert a parancsikont kényelmesen lehet paraméterezni.
Onnan, hogy azt írta: "a start menü összes programja valamint a tálca összes programja". Ez így teljesen egyértelmű, hogy nem előzményekre és doksikra vonatkozik. Legalábbis én még nem találkoztam azzal a Legtöbb nevű felhasználóval, akinél igen.
Aha, mert a társítás szerinted azt jelenti, hogy ha az egyik programot próbáljuk elindítani (és nem egy doksit megnyitni), akkor egy másik program indul el? Mert szerintem nem. Az ilyesmi inkább ikon probléma.
"Próbáltam visszaállítani a start menüben (jobb gomb, tulajdonságokkal) de nem tudom mit nyomtam meg de a start menü összes programja valamint a tálca összes programja a wordöt nyitja meg. "
A "mezei júzerek" nagyon találékonyak, és sok mindenre képesek, sokszor elcsodálkozik rajta az ember. Ha rendszergazdai joga is van a felhasználónak, akkor pláne. Ha eltűntek az ikonok, akkor lehet, hogy kitörölte őket, vagy áthelyezte valahová (például áthúzta az egérrel), vagy valami módon átírta az ikonokhoz tartozó jogosultságokat, és azért tűntek el, vagy változtak meg.
A múltkor láttam bemutatva néhány vírust, amiknek hasonlók voltak a tüneteik. Ezért egyből erre gondoltam. De mint mondtam a W7-et nem ismerem közelről, így a gyerekbetegségeit sem.
Abból még nem következik az, hogy nem lehet vírus. Egyrészt korábban is előfordult, hogy egyes vírusokat nem ismert fel minden vírusvédő, másrészt pedig minden olyan vírusvédő, ami minták alapján dolgozik, csak azokat a vírusokat ismeri fel, amelyek benne vannak az adatbázisában. Tehát a vadi újakat nem, legfeljebb némelyik vizsgálhatja a programok viselkedését is (heurisztikus vizsgálat), de ez sem tuti módszer.
Kösz, egyelőre megpróbáltam. Csak attól tartok, hogy ez az olyan figyelmeztetéseket is letiltja, amire szükségem lenne. De azért figyelni gogom, mi történik.
A Defender lehetőséget ad arra, hogy bizonyos veszélyforrásokat kivételként megjelöljek. Azt sikerült is elérnem, hogy megmarad, de zavar, hogy a műveletközpontban pár percenként ismételten megjelenik a figyelmeztetés róla, és nem tudom hogyan lehetne kikapcsolni. Az értesítéseket általában nem, csak ezt. Van erre mód?
Én Win7 alatt ilyenkor szoktam megkeresni egy nem túl régi rendszervisszaállítási pontot, és arra visszaállítani a rendszert. (off: Windows 10 alatt már nem merném, mert a telepítés után pár nappal a rendszer visszaállítás hazavágta a gépet, újra kellett telepíteni. Szerencsére csak néhány órás munka veszett kárba. Win7 alatt ilyen gondom sohasem volt, mindig működött.)
win 7 64 bit alatt eltűntek a word és excell ikonjaim.
Próbáltam visszaállítani a start menüben (jobb gomb, tulajdonságokkal) de nem tudom mit nyomtam meg de a start menü összes programja valamint a tálca összes programja a wordöt nyitja meg.
Ebből még nem következik, de egyébként tényleg nem valószínű. Csak épp nemrég láttam valami ehhez eléggé hasonló képernyőt egy olyan notebookon, amin már az van. De nyilván tényleg csak hasonló volt.
Szerintem nem. Nálam például múlt pénteken jelent meg a 2004-es. Akkor nem volt alkalmas, kértem a szüneteltetést. És most is ott van a gépház->Update-ben, mint elérhető. Majd talán a hét végén megengedem.
Köszi megtettem.Amúgy a 2004-es verzióra már frissülhetne nálam is (ott figyel a gépházban már egy ideje hogy Funkciófrissítés a windows 10 2004 verziójára),de én nem akarom.
Én sűrűn használom és miután gondolom én is rámehettem a demo módban használom-ra (mert amúgy már rég volt,nem emlékszem) tényleg minden oké.
Annyi hogy indításkor a Certify that videopad is being used for non-commercial,home use only-t kell kiválasztanom,majd pedig a New projectet és már bent is vagyok :-)
Win10-nél ugye a frissítések telepítése már kevésbé szabályozható, törekszik a Microsoft arra, hogy mindenki mielőbb telepítsen mindent.
A céges gépen viszont azt vettem észre, hogy mivel ott nem admin jogú júzer fiókom van, abszolút nem mászik fel rá semmi frissítés, csak amikor a rendszergazda külön kérésre frissíti a gépet.
Ezek szerint ha csinálnék itthonra egy korlátozott fiókot, akkor meg lehetne kerüli ezt a kötelező frissítésdolgot?
Sziasztok!Ez mi?A mai gép induláskor akart a windows 10 pro 64bit-em (1909-es verzió,buildszám 18363.1082) rávenni hát ez az hogy azt se tudom pontosan mire.Azt írja eszköz beállításainak befejezése,de én holt biztos hogy el se kezdtem beállítgatni ill. átállítgatni mostanában semmit.Szóval tényleg nem tudom mit akart most ezzel.
Egyelőre rámentem a Később emlékeztessenre,bízva abban hogy majd valaki leírja röviden hogy tényleg mégis miről van itt szó.
Próbálnék egy rendszert klónozni egy kisebb HDD-re.
Hasleo WinToHDD-vel valamiért nem sikerült (végigment a folyamat, de a végén kiírta, hogy sikertelen.
Most a DiskGenius-t nézem.
Van egy oylan opció, hogy "Clone Partition", de mivel rendszert akarok másolni, szerintem ez nem elég.
Van olyan is, hogy "System Migration".
Szerintem ez lesz az, de nem tetszik a kifejezés, mert a szóból arra következtetek, hogy ez esetleg törli utána a jelenlegi rendszert - bár maga alól csak nem tudja törölni - ami nekem pár napig még kéne.
Ha nem AnyDVD/DVDFab/stb. profi másolásvédelmet kikerülő programmal készült az ISO, akkor semmilyen lejátszó szoftverrel nem tudod előcsalni a többi menűelemet. Még ha valamelyikkel is készült, de a (profi) készítő nem akarta megtartani ezeket, akkor sztrippelte, akkor meg azért nem. Vesztésre állsz...
Az a 640k sose volt annyi, ha már betöltődtek a driverek inkább csak 576k volt. Kivéve a 90-es évek legjobb hangásza, a Gravis Ultra Sound, mert annak a drivere elvitt még további 2 kilobájtot, ettől aztán gyakorlatilag semmilyen játék nem volt képes elindulni a boldog emlékű 286-os számítógépen.
Nem javította, hanem lukra futott, de ezt szoftverből is meg lehetett oldani. Egyzserű a képlet, úgy írják/nyomják, hogy normál olvasási menetben odáig el sem jut a fej, mert minek. Másolásnál meg lemezképként menne végig az olvasó, elejétől végéig. De voltak más trükkök is.
Van egy windows 2012 szerveren megosztott könyvtár és azon belül alkönyvtár és azon belül excel file.
Az esetek néhány százalékában az user, akinek full controllja van az alkönyvtárra, ha megnyitja az excel filet, LÁTHATATLANNÁ VÁLIK SZÁMÁRA az alkönyvtár, nem tudja menteni a file-t, a windows file kezelő nem látja az alkönyvtárt, az excel mentés másképp azt írja ki, hogy az alkönyvtár nem létezik, törölték vagy átnevezték.
Ha mentés nélkül bezárja a file-t, akkor az alkönyvtár varázsütésszerűen megjelenik.
Jaja, a tárrezidens dolgokat megfelelő sorrendben betöltve lehetett sakkozni a minél kisebb hagyományos memóriafoglalással-erre volt az MS eszköze a Memmaker.
Ha már elkezdtünk nosztalgiázni: annak idején volt a melóhelyen egy Acer DX4 100-as gépem, amin természetesen a Turbo gombbal volt meg a 100. Volt egy program, valami Lanassist, vagy ilyesmi volt a neve, amivel rá tudtunk nézni más gépekre, hogy mi történik ott éppen. Ez csinálta azt, hogy indításkor megmérte a processzor sebességét, és annak megfelelően állította be a program működését. Ezt olyan remekül csinálta, hogy ha úgy indítottam el, hogy be volt nyomva a Turbo gomb, akkor sokkal lassabban dolgozott, mint egyébként. Így aztán azt szoktam tenni, hogy kikapcsolt turbóval indítom el a programot, majd amikor már futott, akkor nyomtam be a Turbo gombot. Ekkor aztán hasított rendesen, egy pillanat alatt kivágta a kezdő képernyőt a monitorra, ami egyébként csak jó lassan jelent meg.
De a himem+emm386 messze nem volt annyira hatekony, mint a qemm. Azzal volt betoltve to driver is boven (sb+cd biztosan), es megis 636k volt szabadon, a masikkal ugyanazaokkal a beallitasokkal emlekeim szerint a 620-at nem erte el.
Sziasztok!Be lehet-e állítani,hogy egy BD50-es ISO formátumú filmnek is működjön VLC-ben a menüje?
Mert betölti a VLC,és bejön a menü is,de nem tudok lépkedni a menü pontok között,egérrel se és billentyűzettel se.Igazából a lemez extrái érdekelnének,csak mondom ezt a pontot képtelen vagyok elindítani,mert már eleve oda navigálni is.Csak magát a filmet tudom elindítani,mivel alapból a lejátszás gombon van úgymond a kurzor.
Ha esetleg ez szerintetek VLC-vel márpedig nem fog menni,akkor esetleg tudtok ajánlani egy olyan ingyenes lejátszót,aminek ez biztosan nem okozhat problémát?Windows 10 64 bitre kellene.
Lenne egy kissé furcsa kérdésem. Adott egy játék (Fifa 19) és egy újratelepített Win10-es laptop. A problémám az, hogy az újtatelepítés előtt tök jól tudtam játszani vele, minimális akadozással ugyan, de simán futott a játék. Az újratelepítés után viszont ha elindítok egy meccset, nagyon hamar lefagy a laptop, de annyira, hogy resetelnem kell. Miért lehet ez? Most Pro verzió van fent, előtte lehet másik volt, nem emlékszem rá. Másik telepítővel történt a telepítés, az lenne a gond? A laptop a minimális rendszerkövetelmény környékén van, de előtte futott rajta, így az nem lehet a gond.
DirectX hibákról sok bejegyzés van a neten, de hiába próbáltam azok alapján módosítgatni, nem lett jó sajnos. Win telepítésnél el lehet rontani valamit ami ilyet okozhat? Jó lenne ha tudnátok valami jó tippet adni.
Gondoltam lassan kipróbálom a Windows 10-et. Fel is tettem több verziót, de a legnagyobb gondom az, hogy piszok lassú a windows 7-hez képest. Írtam pár sebességmérő scriptet azokkal a programokkal, amiket használok, és például ami windows 7-ben 39-40 mp alatt lefut az a legújabb windows 10 alatt 67-70 mp-be telik úgy, hogy szinte mindent végigtúrtam a neten, hogy minden felesleges szolgáltatást és bloat-ot letiltsak.
Egyedül az a windows 10 verzió volt jó, ami még 2015-ben kijött (azt hiszem 10320-as kódszámú), azzal egészen jó sebesség jött (37 mp), de utána engedtem frissülni és utána megint jöttek a sebességes gondok.
Tényleg ennyire sz@r a windows 10, hogy munkára szinte alkalmatlan? Arra értem: csak azért vegyem meg a legújabb gyors procit, hogy kb. elérjem a windows 7 sebességének a harmadát-felét????
Nem játszok, hanem dolgozok: 64bit, I-3770k, 32G RAM, Nvidia 1660ti6Gb, általában single-core-os alkalmazások vannak többségben GPU gyorsítás nélkül. dx12 nem igazán érdekel, csak nagy ritkán Elite Dangeroussal játszok mostanában.
Szóval a kérdésem: tudtok olyan windows 10 kiadásról, ami teljesen lepusztult és tényleg gyors, nincs benne felesleges reklám, felesleges marhaságok...? (És persze akkor update-el, amikor én szeretném) és egyáltalán összemérhető a win7 sebességével?
Annak idején az XP-n mi a Windows SteadyState programot használtuk erre, de az újabb rendszerekhez az már nincs, ha jól tudom. Most rákerestem, és állítólag hasonlóra képes Win 7 esetén a Toolwiz Time Freeze, illetve a 10-esnél a Deep Freeze Standard.
Hehe megmondta, de sok kérdés akadnak még, amit a T júzer nem nagyon akart előre önerőből kitalálni. Ha ezt nem tudja, akkor ne üzemeltessen. Ha igen, akkor írja már össze. Tipikus netkávézós rendszerek szoktak ilyenek lenni, aztán kiderül, hogy hát mégse, mert azért a kedvencek maradjanak meg, asztalra mentett Excellel és böngészőbe mentett jelszóval együtt. Meg satöbbi.
És majd marháskodunk 100 gigás lemezképekkel, egyszeri júzer előtt minden be- vagy kilépésnél, plsuz még az adatok? Tudom, a kérrdés sem gyakorlatias, de a válasz is necces.
A win7-8-10 beépített eszköze (kép) és a Macrium (link) is tud hálózatról visszatölteni lemezképet. Az automatizáltságot hogy oldod meg már más kérdés..
Nem ismer valaki esetleg olyan programot, ami rendszeresen visszaállítja a beállításokat. Olyasmire gondolok, hogy ha egy gépet többen is használnak, akkor törli az előzményeket és ha elállígatnak valamit, visszacseréli az alapértelmezettre. Így nem lassulna a gép... Előre is köszi!
Wordhöz lehet ért, azt is kell (:- Vagy kellene, bár ez is érdekes. Most csomó ismerős elment hasonló Word/Excel tanfolyásra, csak nincsenek meg az alapok. Megnyitja, megcsinálja, elmenti oda és kész. De mi a file, könyvtárat, egyéb szerkezet, mit illik elmailozni, mit nem, file formátumok azok előképzettséget igényelnének és biza nagyon nincs.
Azt informatikának, legújabban meg digitális kultúrának fogják hívni. :-) Ja, mesélni én is tudok róla. :-) Infotanár szól, nem megy a nyomtatás. Mutasd. A hibaüzenet egy Epson nyomié, ami a környéken sincsen, ellenben neki otthon. :-) 10 perc múlva újra szól, hogy de az ittenire se megy, pedig már újra is indított. Nézem. Kiderült, valami alternatív pdf nézőke elzabrálta a társítást, viszont tényleg nem nyomtatott. De látom, van Acrobat DC, hát indítsuk már el. Persze, hogy nyomtatott. A végén még megmutattam, hogyan kell a társítást megváltoztatni, mert az se ment. És holnap ő megy be wördöt tanítani... :-(
Onnan, hogy regisztráltam a próbaidőszaki verziót, már nem volt nehéz. Addig eljutni volt nehéz. Amig rá nem jöttem, hogy az Excel fájlokra kattintva telepítés nélkül megnyíló valaminek semmi köze a 365-höz.
Egyébként gondolod, hogy mertem volna egy számomra ismeretlen internetes oldalról letölteni?
Na megoldódott. A barátnőm vállalati verziójával valahogy nem tudtam letölteni az Office 365-öt. Vagy én csináltam valamit rosszul, vagy az adott előfizetéssel nincs meg a lehetőség. Nem tudom.
Ezért fogtam magam és bejelentkeztem az 1 hónapos ingyenes próbaverzióra a családi csomaggal. Ott sikerült letöltenem az Office csomagot, ahol a névjegyek Excel/Word az Microsoft 365-höz MSO 64 bites.
A makró rendben dolgozik. Ellátja azokat a feladatokat, amiket a korábbi verziók alatt elértem. Ez megnyugtató, mert ha kiadom a kezemből a programot, akkor nem kell attól tartani, hogy verziókülönbségek miatt akad el. Ahogy ez megtörtént a 2010 utáni verziókkal (például a screenupdating hibás kezelése a 2013-as óta). Szerencsére még csak nálam, így meg tudtam kerülni a problémákat.
Hátő, de előtte O365 volt, abból telepítettél, kb. ugyanaz. Most meg mivel az MSnek van vagy 40 felé felhősen bérelhető szara, közte az office is, így mostantól inkább M365ként fut.
Office365 (vagy ahogy már ujabban hívják microsoft 365) egy szolgáltatás csomag, aminek része az Office legfrissebb asztali verziója. Nincs olyan telepíthető Office verzió amit Office 365-nak hívnak.
Ha Office 365 előfizetésed van akkor lehetőséged van az Excel/Word/pptx fileokat feltölteni a Onedrive tárhelyre és böngészöből meg tudod nyitni a webes excel/word/powerpoint klienssel (open word/excel online). (hogy ez supportál macrot nem tudom, valószinüleg nem) Illetve meg tudod nyitni a Onedrivera feltöltőtt filet a telepitett office-al (open in Word/excel).
remélem segitettem, de érdemes megnézni a ms honlapját ott minden le van írva.
"Azt sem egészen értem, miképpen raktad fel a két verziót, mert általában már nem férnek meg egymás mellett"
Neked volt igazad, nem raktam fel. Csak éppen nem volt világos, hogy kellene. Ma reggel nekiálltam alaposan megnézni a dolgot, és a következőkre jutottam:
Amikor a böngészőben(!!!) megnyitom az Office 365-öt az látja azokat a fájlokat, amiket a Onedrive-ban tartok. Látszólag "megnyitni" is tudja őket valamiféle szerkeszthető formában. Erre hittem azt, hogy az Office 365-ben nyitotta meg a fájlomat. Csak azt nem értettem, hogy a benne lévő makrót miért nem látom.
Ez nem a 365, de nem is a telepített 2019-es verzió.
Aztán alaposabban megnéztem a böngészőben a belépő képernyőt, és kiderült, hogy elkerülte a figyelmemet a jobb felső sarokban az Office telepítése gomb.
Na rákattintottam:
Kicsit meglepett, hogy a Skype-ot akarja telepíteni. De hát nem volt más. Ekkor le is töltötte a setupskypeforbusinessentryretail.x64.en-us_.exe fájlt, és közben a képernyőn a következő volt:
Elindítottam, és ezt láttam:
Egyébként jogos, mert a telepített 2019-es Office 32 bites. Nem állt rendelkezésemre 64 bites verzió. De nem folytattam a telepítést.
Aztán később végiggondoltam, hogy mégiscsak telepítem az Office-t. Újra eljutottam a Skype telepítését ígérő képernyőhöz, és ekkor meglepetésemre az OfficeSetup.exe nevű programot töltötte le.
Végigment a telepítés, de kiderült, hogy a 2019-es maradt az asztali applikáció.
Egyelőre eddig jutottam. A következő az lesz, hogy eltávolítom a 32 bites 2019-es verziót, és megpróbálom installálni a 365-öt.
Azt nem tudom, de én is többször találkoztam már ezzel a jelenséggel. Arra gyanakodtam, hogy talán valami jogosultság probléma lehet, de fogalmam sincs, hogy mi állítja el és miért. Azért javasoltam, amit írtam, mert így, új parancsikon létrehozásával és a másolásokkal tapasztalatom szerint általában sikerül megoldani ezt a problémát. Legalábbis ha az ember "rendesen" másol, azaz simán, és nem NTFS jogokkal együtt (amire pl. a Total Commander képes).
Engem nem érdekel, meg lett-e véve; azt mondtam, hogy a megfelelő verzióban itt is benne vannak az asztali, telepíthető programok. Qrv@ 'érdekes' lenne, ha nem kezelnék egymás fájljait az online tesóval...
"magára a fájlra kattintok, akkor a telepített verzióval nyit"
Nyilván. Be is cseszne, ha összevissza nyitogatná a fájlokat random alkalmazásokkal...
Viszont én még nem láttam olyan (akár off-, akár online*) rendcert, amiben ne lett volna lehetőség valahogy a programon belül megmondani, mit (mármint melyik, már létező, a vinyómon levő fájlt) akarok megnyitni.
* Tipikusan a Fájl -> Megnyitás (File -> Open), vagy csak simán a ctrl-o. Mint az közismert. Mondom: alapvető kezelési ismeretek; elindítod a progit, aztán megnyitod belőle...
"mi a füle farka"
Leginkább ez a marhaság (már maga az ötlet is), hogy 'ez a fizetős rendszer nem készült fel a régebbi verziók fogadására'...
Meg lett véve, nem ez a gond. Abban tudsz-e segíteni, hogy miként kényszeríthetném rá a rendszert, hogy a 365-ben nyisson meg egy office fájlt. Jelen esetben Excelt. Mert egyelőre ez nem jön össze. Lévén, hogy a 365-el ezidáig nem dolgoztam.
Mint írtam, ha magára a fájlra kattintok, akkor a telepített verzióval nyit. A 365 nem "telepített", ott valami más megoldás kell.
Ha szíveskednél részletezni, hogy mi a füle farka, és helyette mit kelllene tenni, az segítség lenne. Mennyire vagy jártas a 365-ben?
"XNC barátunknak ismét sikerült orbitális baromságot írnia"
Hmmm.
Ha arra célzol, hogy "az adott programból nyitni!!", akkor ki köll ábrándítcsalak: a juzerek alapvető programkezelési ismereteinek súlyos hiányosságaira egy rendcer sincs igazán fölkészítve...
Na mindegy, aholhasználni fogják, ott 2016-os a verzió, nem lesz gond vele egy darabig. Aztán néhány héten/hónapon belül meg majd csak kiderül, hogy működik a dolog. Azt nem hiszem el, hogy ez a fizetős rendszer nem készült fel a régebbi verziók fogadására.
Egyelőre feladom a dolgot. Van időm a megoldásra.
XNC barátunknak ismét sikerült orbitális baromságot írnia tanácsként. De ezt már megszoktuk tőle. Nem méltatom válaszra.
Bocs, ez nem igazán két verzió. Nem olyan, mintha mondjuk a 2010 mellé akarnám a 2013-at felrakni.
Ez nem telepített verzió, hanem ehhez regisztrálni kell (előfizetéssel), és valahogy az alatta megnyitott fájlokat használja. A Onedrive-on tartja őket, de hiába tettem fel a tesztelendő fájlomat a Onedrive-ra akkor is a telepített office nyitotta meg.
Szóval ez annyira más világ, hogy nem látomát a működését.
Működni kellene, ugyanolyan, de ha alapban meg sem nyitja akkor azért jó lenne valami hibaüzenet.
Azt sem egészen értem, miképpen raktad fel a két verziót, mert általában már nem férnek meg egymás mellett és eltünteti a régi Office ikonokat a képernyőről, oszt heló.
A következő gondom van. A gépemen alapvetően korábbi office verzió van. Most érdektelen, hogy melyik, de konkrétan 2019-es.
Szeretném ellenőrizni, hogy a 365-ös ugyanúgy kezeli-e az Excel fájljaimat és makróimat.
Barátnőm az én gépemen beállította a 365-öst, mert így innen is el tudja érni az irodai közös munkáját.
Megbeszéltük, hogy az ő belépésével kipróbálhatom.
Viszont akármit csinálok, a saját fájljaimat csak a telepített office verzióval nyitja meg a rendszer.
Tudtok-e tanácsot adni, mit tegyek, hogy kikényszerítsem a fájlok 365-el való megnyitását? Az interneten egyelőre nem találtam erre vonatkozó instrukciót.
Ha a Garfield007 által betett link nem segít, akkor még mindig megpróbálhatod a következőt:
Megkeresed a megfelelő programokat (pl. Excel.exe; a meglévő parancsikonok tulajdonságai alapján ez könnyen megy), és a jobb egér menüből kiküldöd az Asztalra. Ha ekkor már jók az ikonok (ilyenkor jók szoktak lenni), akkor átmásolhatod őket a Start menübe is (a már ott levőket felülírva), és ha azt akarod, hogy minden felhasználónak kint legyenek az Asztalán, akkor átmásolhatod őket a saját Asztalodról a Nyilvános/Public Asztalára (Desktop), és ha onnan is jól látszanak, akkor törölheted őket a sajátodból.
(Természetesen lehet próbálkozni az Ikoncsere opcióval is, de az én tapasztalataim szerint az nem olyan megbízható. Néha csak az OK-ra működik, néha csak az Alkalmaz gombra, de előfordul az is, hogy egyikre sem.)
Nekem ez is eléggé hülyeségnek tűnik. Még az is igen kevéssé valószínű, hogy kizárólag Outlook 2016-tal, vagy annál újabbal megy a levelezés, az meg, hogy csak Windows 10 alatt futóval, végképp marhaság. Ugyanis ha egy Win 10 alatt futó Outlook 2016-tal megy, akkor ugyanazzal mennie kéne egy bármilyen másik Win-en is, amire azt fel lehet tenni. Márpedig fel lehet tenni régebbire is.
A levelező rendszerünk jellenleg sajnos csak Windows 10 alatt futó 2016 vagy, annál frissebb Outlook programmal kompatibilis, így az általad kért feltételekkel nem tudjuk neked beállítani.
Nesze, itt van neked az élő friss példa. Nem lehet homoffiszkodni, mert csak. Mert azt mondták, hogy nem lehet. Ha tudja is a rendszer, ha nem. És nem is kiscég, nem is multi. Mindezt Kaletázás, Adriázás után. Petinek lehet a megvesztegetéses jachtról akármit, a beosztottaknak nem lehet semmit.
Biztos van ilyen. Ismerős azért nem melózhat irodán kívül mert biztos majd a monitorjára néznek és úgy lopnak adatot. Persze a magasabb beosztású tárolhat titkosítatlan telefonon mindent is. Lényeg, hogy mi van leírva :-D
Mármint távoli asztali kapcsolattal? Annak a minőségét (felbontás, színek, stb.) be lehet állítani. Nálam legalábbis van egy Beállítások gomb a csatlakozás előtt, és ha rákattintok, akkor lesz egy Megjelenítés és egy Minőség fül...
Én aztán nem tudom. Szerintem egy rendes informatikus nem mond olyat, hogy "a win 7-esről nem lehet rámenni a win10-es rendszerre", mert ez így hülyeség.
De akkor miért nem azt mondta, hogy csak cégen belülről működik, mert csak?
Bár ugye nem tudjuk meddig jutott el, valóban Excahange-e, tudja-e mit kell beírni és hova, volt-e miféle hibaüzenet? Addig tök jól lehet tapogatózni, ha megint nem teljes a kérdéskör és barkóbázunk reggelig.
Fél ország így működik (kicsiebn azért, nagyban meg másmiért), de ezt a zsarolóvírusos dolgot nem értem. Trendmicro/Crowdstrike és mellé a proxy teszi a dolgát. Bár itt már megkaptam, hogy semmi köze a cégnek az ssl forgalomhoz, de hát ha van, akkor van :-)
Elvileg sógoréknál nincs távmunka, aztán egyszer csak a mellette lévő megkoronásodott és akkor szakítottak az elvekkel. Sok helyen meg direkt a nagyvasak igénylik, nyomtató leadja a baját, EMC még a mérnököt is kihívja Lengyelrszágból, de pár kisebb parancsért miért is fizetnénk kiszállást a telefonközpontosoknak? Távolról gyorsabb és egyszerűbb. Mire felér volna a 10+ emeltre, arra megnyomja az irodából és kész, sokkal hatékonyabb, olcsóbb. Csicsó, egyéb felügyelet ugyanez, még ha eredetileg távmunkáról is volt szó.
Aztán ahol eddig elvek és kitiltottság volt, ott most váltjuk meg a világot, de dulván.
"Szeretnék rácsatlakozni a munkahelyi outlookra otthonról, ám hiába állítom be az exchange fiókot nem enged rácsatlakozni. Az informatikus azt mondta hogy a win 7-esről nem lehet rámenn a win10-es rendszerre, azért nem látom a leveleimet."
Nem tudom, hogy értette, de az biztos, hogy például tűzfalban simán le lehet tiltani azt, hogy kintről is hozzáférjenek. Az viszont durva lenne, ha home office esetén nem tudnák használni a céges levelezést. Ilyen esetekre szerintem vagy VPN-t szoktak használni, vagy valami más megoldást, például bekapcsolva hagyni a benti gépet, és azt elérni kintről RDP-vel, esetleg egy port forward vagy külön tűzfal szabály alkalmazásával.
Kérd meg az informatikust, hogy írja le legyen szíves Win10 és Outlook2016 vagy újabb esetében hogyan kellene csatlakozni, lépésről lépésre, mert pont ugyanígy kell Win7 alatt is.
"Ha még nem adtunk hozzá egyetlen egy postafiókot se az Outlook alkalmazásunkhoz, akkor az első indításnál a program automatikusan felajánlja annak lehetőségét, ha már hozzáadtunk, akkor a számítógépen a Vezérlőpult -> Posta/Mail -> E-mail fiókok -> Új menüpont alatt tudunk hozzáadni új fiókot, majd az Exchange ActiveSync kiválasztására kell menni. Itt ki kell tölteni a leírt adatokat, majd működik."
Namost kitöltök mindent ami meg van adva a leírásban és mégsem látja a rendszer otthonról a levelezést.
Kicsit keverednek a fogalmak, de mivel nem tudjuk milyen kiszolgálóval is lennél kapcsolatban, vagy pontosan mire is szeretnél csatlakozni, így kicsit nehéz lesz. Leveelző van sok más is, de ha Exchange és kellenek a funkciók, akkor ahhoz Outlook van.
Levelezőszerver egy kiszolgáló, ahhoz csatlakozik kliens, így kicsit fura az a fogalom, hogy a Win7ről nem lehet Win10re menni, mert nem is akarsz, Te az Outlokkal csatlakoznál egy másik kiszolgálóhoz és ha a helyi erő sem túl konstruktív, akkor nehéz többet hozzátenni.
Munkahelyemen Win 10-et használunk, itthon win7-em van (utálom a 10-est)
Szeretnék rácsatlakozni a munkahelyi outlookra otthonról, ám hiába állítom be az exchange fiókot nem enged rácsatlakozni. Az informatikus azt mondta hogy a win 7-esről nem lehet rámenn a win10-es rendszerre, azért nem látom a leveleimet.
Nincs valami kiskapu vagy az outlookon kívül más hasonló, könnyen kezelhető levelező program amivel rá lehetne menni az exchange fiókra?