A fordban csalódtam, elveszett a bizalmam, pedig imádtam/imádom is. Most volt 8 éves és az utcsó 2 évben nem mertem elindulni családdal, mert már-már életveszélyes volt vele közlekedni. Egyedül munkára használtam, a szerelők tanácstalanok voltak, de végre meg lett hiba oka. Tette ugyanis, hogy álló helyzetből indulva (lámpánál, balkanyar) egyszerűen megállt a motor. Újraindítás után redben. Mindezt egy rosszul beforrasztott műszercsatlakozó, valamint odahányt testpontok okozták. Legalábbis úgy tűnik, hogy ez volt baj, mert azóta nem jött elő. De 2 év az szopás volt. Mondom imádtam, de még egyszer nem veszek fordot. Próba cseresznye.
A KIA-ban tetszik a 7év, meg a jó felszereltség, főleg hogy a ülés/kormányfűtés nem a full extra csomag része. Bár egy kicsit szűkösebb lesz mint a ford kombim, de a kombira már nincs iagzán szükségem. Csak kerékpárokat akarok szállítani évente 2-3 alkalommal. Tudom erre alkalmasabb volna a kombi, de az a +2-3dl gázolaj állandóan nekem éri meg.
Tényleg! Ötletek a ferde hátú KIA-n mit ajánlotok kerékpár szállításra? tetőn, vagy hátul? Milyen tipust?
Nekem is egy Ford Focus dízel autóm van, de az enyém 109 lóerős és nem kombi, hanem 5 ajtós. Maximálisan elégedett vagyok vele, abszolút megbízható, a karbantartása filléres tétel (gondolom, hogy te is a legjobb Ford szerelőhöz, Bagoly Zolihoz hordod Alsógödre az ESS Motorshoz :-)), a fogyasztása mesés (a görög nyaralásokat 5,1-5,3 literes fogyasztással szoktuk letudni).
De már sajnos elmúlt 10 éves és az utóbbi években nagyon megváltozott az autózási szokásom, alig megyek 6-9 ezer km-t egy évben, így a lecseréléskor benzinesben gondolkodom.
Most egy 1.4-est gondolok ideálisnak, de majd meglátjuk, hogy mi fér bele 5 millió Ft-ba.
Ha nem vagyok túl kíváncsi, akkor elárulnád, hogy milyen ajánlatot kaptál az 1.6-os dízel Ceed-re?
Valamint azt kellene valahogy elérni, hogy ne fulladjon le egy kettős tömegű lendkerékkel szerelt autó. Az enyém sajnos nagyon csúnyát csattan, ha lefullad, szinte sajnálom a rugós mechanikát benne.
Húha, én nagy motorfékes vagyok, szoktam visszaváltogatni rendesen emiatt, de a forddal gondom nem volt, pedig párszor (talán 2-3 alkalommal a 240e km alatt) 4200 fölé(pirosba) szaladt fordulat.
Na megjött az árajánlat Kia Ceed LX 1.6 CRDI / 136 LE-re, excl. csomaggal, sirius silver színben. Nagyon tetszetős darab. A 90 LE-s fordom után az a +46 LE érezhető lesz remélem, az elvileg +50%. Ez kettőstömegű lendkerékkel szerelt lehet?
Engem úgy szocializáltak, hogy indításnál mindig nyomom a kuplungot...Leállításnál meg nem mondom, hogy nyomom-e, de azt hiszem igen...
Olyan helyre menj, ahol megcsinálják, mert ezzel szeretnek elhajtani a szerelők, á minek azt, ha szép a hangja a motornak akkor felesleges, stb...
Ehhez pár burkolatot le kell szedni... de sokat elárul a porlasztó és a nyomáskapcsoló állapotáról.
Pár perc a mérés, alapjáratos ketyegtetik, aztán padlógáz pár mp-ig és megint alapjárat - ebből csinálnak 2 kört és megnézik a tankba visszafolyó (résolaj) mennyiségét ami a porlasztókból jön.
Ha kis különbség van a 4 injektor közt, az a jó, de ha pl. egyik 5-6ml a másik meg 20ml olajat szállít akkor ott baj van. a Kevesebb a jó érték.
Ez a mennyiség tipusonként változó de kis közelítéssel jó értékeket mondtam.
Köszönöm a válaszokat, amúgy írtam a KIA márkakereskedésnek is és válaszoltak! Ez már jó pont, mert a legtöbb márkakereskedés válaszra sem méltatott. Engedjétek meg, hogy bemásoljam, ha más is akar venni:
Köszönjük,hogy megkeresett minket!
Az állapotfelmérés során számítógépes diagnosztika keretében mindent vizsgálunk amit a gépjármű szoftverén keresztül lehetséges! A porlasztók korrekcióját csak a motorvezérlőn keresztül számított értékek szerint vizsgáljuk, ami nem egyezik meg a próbapadon végzett vizsgálattal!!Ezen felül teljes körű futómű és karosszéria átvizsgálást végzünk, illetve fék és lengéscsillapító mérést!
Szervizünk Hétfőtől Péntekig áll ügyfeleink rendelkezésre. Előzetes időpont egyeztetés szükséges!
De a gyári értékeket nem is 140 160 al mérik. A gyári teszteken max 120 al mennek,ezt jó tudni. Én tudom jozni a gyári értéket még úgy is,hogy kicsit csal a fed computer. Nem szoktam pályán menni.
Lendületesen előrelátóan kell vezetni. Persze pályán ezt nem könnyű,ha gyorsan akarsz menni és kamionok vannak,de a lényeg a fékezést kerülni kell,ha lehet.
Ja és amit akartam írni a fordról, hogy sokat pályázok, ott ette a 6,5-7-et (széltől függően). Én 150-el (van, hogy többel, de nagyrészt) nyomom óra szerint, az kb. 145 körül lehet.
A ford 100-110-nél 4 körül fogyaszt, egyszer (Romániában) egy tankot úgy mentem km.
Kíváncsi leszek, a ford focus kombim fogyasztása 240e Km-re 5,56-ra jön ki, a spritmonitoron 5,8 az átlag. A KIA esetében 5,6-5,7 közötti. Ha az 5,5-5,6 kijön, meg leszek elégedve nagyon. Most rendelem a drágát sirius silver színben. Nagyon tetszetős darab. Tényleg: a riasztó milyen benne? Nem nyárvíkol feleslegesen?
Szóval párizsi kirándulást, egyébként szerintem a gyárilag megadott fogyasztást normális ember képtelen lenne elérni, ahhoz valami elképesztő buziskodás kéne.
Mi nemrég letoltunk egy Párizsi kirándulást, autópályán 160 tempomattal, de a sok kamion miatt elég sok fékezéssel, 6.3l volt a fogyasztás a computer szerint, itthon autópálya 140, országút 110-120, szóval normálisan használva 5.3-5.4.