Értelek.De jó lenne egy ilyen "mentor" , aki segítene ilyen jó szettet beszerezni . :-)
Tényleg,írtad is,hogy elállítottad tisztítás közben.Ja,az ürge nem jelentkezett,akkor nem tudom miért vették le a hirdetést.Vagy megvette más,vagy valami bibi van vele? Vagy holnap jön a postás? :-))
Hamburgból érkezett a csomag, és az ebay-en találtam rá.
Viszonylag rövid ideig tartott az aukció, ezért nem figyeltek sokan fel rá, és az eladó se volt igazán tisztában az árakkal. Talán épp ezért lett olcsóbb a csomag, mind amennyiért egy objektív szokott elkelni.
A Tőled vett masinán a távmérőt én álítottam el a tisztítás során. Ahhoz, hogy hozzáférjek, darabjaira kellett szednem, de utána már nem volt időm és energiám beállítani a távmérőjét.
Talán majd a tavasszal lesz rá mód otthon, vagy megpróbálok itt szerszámot keríteni hozzá.
Szép szetted lett,gratulálok!És nem is volt drága? Itthoni beszerzés egyáltalán? Mert nagyon ritkán bukkan fel,és inkább csak a gép az alapobival.
A kereső,igen,az kicsit halovány volt.Én is észrevettem.A távmérő,hát.Az előhívott képeken nem látni igazán,hogy pontatlan lenne. Feltenni nem tudok, nem lett CD-re írva,és szkennerem sincs.
Őszintén szólva meglepett amikor megláttam itt a hirdetésed, hogy eladó az Ambi, persze megértem a dolgot, én is váltam már meg néhány gyüjteményi darabomtól hirtelen ötlettől vezérelve vagy a besokalástól való félelmemben.
Visszatérve az Ambira, mikor megérkezett, akkor kicsit haloványnak éreztem a keresője által nyujtottakat, ahoz képest, amiket olvastam róla, aztán egy neten talált cikk nyomán megtisztítottam a távmérőjét, és most már valóban jó a keresője. A gond csak annyi, hogy a távmérőjét újra be kellene állítani, de erre már nem jutott akkor idő, és azóta se tudtam foglalkozni vele.
Más...
Nem szeretném fájdítani a szíved, de megígértem, hogy beszámolok az Ambival kapcsolatos újdonságról. Nos, ma megérkezett a várt csomag, benne a mellékelt képeken látható tartalommal.
Ami a fotókon nem látszik, hogy az objektívek mindenféle sérüléstől mentesek ugyan, de a tárolás éppenséggel nem vált előnyükre, és némi gombakezdemény található bennük. Remélem el lehet majd távolítani...
Ha nem, akkor így lesznek használva.
Maga a gép se hordoz magán külsérelmi nyomokat, de egy kicsit homályos ennek is a távmérője, és a zár jelenleg nem működik. Annyiban tér el a Tőled vett darabtól, hogy a visszacsévélő gombba szerelt emlékeztető nem rövidítéseket, hanem számokat mutat. Egyszóval minden darab szervízérett, de nem volt drága a szett.
Értem,köszi!Orosz vonalon Moszkva,Iszkra véleményeket szívesen fogadok.De jöhet bármi másról is,amit használtál, ill. ismersz/Zeiss,Voigtländer,Certo,.../.
Kellemes gép nagyon,elkapkodva döntöttem egy-két tekercs ellövése után. :-) Talán, mert ritka és az obijai is ritkák,nem könnyű beszerezni őket.A "szegény ember Leicája"-így nevezik meg több weboldalon...
Igen,úgy látom én is.Beszéltem az ürgével,alkudoztam,hogy postaköltség,stb...Nem ígért semmit,mert a gépet az öccse hirdeti.Lehet,hogy elfogadták az ajánlatomat,és hozza a postás? :-))
Szia!Én korábban érdeklődtem már itt középformátumú távmérős gépek iránt.Mennyire lehet macerás a távmérő beállítása?Itt ha van valaki,aki be tudja állítani,érti a "csíziót"-pl. Gábor /Bmwr12/-akkor megmozgatná a fantáziámat...
tisztelettel érdeklődnék, hogy van-e Valakinek tapasztalata Proximeter használatával kapcsolatban? Pontosabban az érdekelne, használt-e már Valaki ilyen távmérős masináján?
Momikon 14.00011.000 (Tokkal. Jelen állapotában nem alkalmas fényképezésre. a zár segítséggel fut le)
56-os Kiev II 14.00013.000 (Tokkal. Jól működik. nagyon szép mind a gép, mind a szintén forradalmi jupiter-8 optika)
Fed-2 + tubusos Fed 3,5/50 6.0005.000 (Tokkal. Jelen állapotában nem alkalmas fényképezésre. Zár lefut, de kenetlen és a redőny átereszti a fényt. Optikája rendben.. így optika árban.)
Werra Tessar-ral 6.000 + Flektogon 17.000 (Szép, jól működik. Egyben 20.000)
Zorki 1(E) 10.0009.000 (Szervizelve.. Szép, jól működik. Tokkal együtt)
Yashica "J" 5.000 4.000(tok nélkül. Szép, jól működik)
Tegnap távmérős napot tartottam, azaz három távmérőssel mentem fényképezni, egy XA-val, Xpannal és egy Kievvel. Mindegyikben ff film volt. Az Xpan az első felvétel után megállt, valószínű lemerült benne az elem. A Kiev kezelése az halál, halál rossz. Nem jelöli a kereső a képet, csak saccolni lehet. Az objektívcsere az horror, alapobjektívvel állandóan bekattan az objektív, rögzíti magát. Nagylátószöggel egyik lyukban fókusz, másikban kuksi, blendeállításhoz szembe kell fordítani az objektívet. Az alapobjektívvel sem sokkal jobb a blendézés, csak bekattintott állásban lehet. Az XA mindent visz! Elfér a zsebemben, a többi cucc 20 kiló csereobjektívekkel együtt.
Polcon szépek ezek a régi gépek, de a használatuk elég sok türelmet igényel, főleg terepen mostohább körülmények között. A Hasselbladdal élvezetes a fotózás, viszont ez elemmizéria azt mutatja egy Leica M lenne az igazi.
Hogy azért teljes legyen a kép, a Kiev zárlefutása az maga a gyönyörűség.
Háát off-nak éppen elég off, de nem titok, egy egyszerűbb ultra zoom kompektom van csak egy Pana Dmc fz7-es személyében.
Eléggé amatőr módon kezelem, valahogy nem sikerült megbarátkoznom vele az évek alatt. A Zoom obi kényelmes dolog, de az igazi az a cserélhető obis rendszer lenne. Ha nagy leszek ilyent veszek:)
Viccet félre téve, nincs okom panaszra a gépet illetően, de egy kopott FED-2b is nagyobb örömet okoz, mikor kézbe veszem...
Amikor egy hónappal előtt kijöttem Tirolba el kellett döntenem, hogy melyik fényképezőgépe(ke)t hozzam magammal a digit mellé. Távmérősből a kis Agfára esett a választás, nem véletlenül. Azzal együtt, hogy még nincs teljesen használatra készen nagyon jó néha kiszedni a tokból és gyönyörködni benne...
Ha minden jól alakul, akkor talán a jövő héten lesz egy kis beszámolnivalóm majd a témába illően.