Keresés

Részletes keresés

bj13 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10507
Lecskov Creative Commons License 2013.09.21 0 0 10506

A villamossinek közti füvesítéssel először 2003ban találkoztam Krakkóban. Először furcsa is volt...

Szemét viszont nagyságrendekkel kevesebb volt ott is...

Előzmény: peliatan (10476)
épp viselő Creative Commons License 2013.09.20 0 0 10505

3%-os teljesülés. Likviditási problémák. Pénzt osztunk. Halasztunk.

900 milliós likviditási hiány, 100 milliós pénzosztás és fontos döntések további halogatása. Mondhatni a szokásos.Túl vagyunk a nyári szünet utáni első testületi ülésen. Az ülést ismét reggel 9-kor kezdtük, indoklás nem hangzott el, csupán informálisan hivatkoztak[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

A szokásos beszámoló a szept 12-i testületi ülésről.

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.18 0 0 10504

Ide is beillik Tisztelt Plgármesteri és Jegyzői Vezérkar, JÓ REGGELT !!!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9216584&la=127039164

teerted Creative Commons License 2013.09.16 0 0 10503

"az árkádban miért nem működnek a piszoárok?"

Gondolomm azért, mert a tizedik kerületben is úgy mennek a dolgok, ahogy itt Zuglóban: csak a márványpiszoár működik. :-)

Előzmény: Törölt nick (10500)
hadovaja Creative Commons License 2013.09.15 0 0 10502

Köszönöm, nagyon várom, mit reagálnak. Pedig egy kerités önmagában veszélyes is lehet, ha szét van rozsdálva, kieshet az útra, agyoncsapva az arra járót. De elsősorban a műemlék-jellege számitana, jó lenne megmenteni, egyetlen szépség a Bosnyák téren .

Pelyva képviselő úr -ha jól tudom- anno a városszépítò egyesület (most városvédő) alapító tagja Ráday Mihállyal egyetemben.

Előzmény: épp viselő (10501)
épp viselő Creative Commons License 2013.09.14 0 0 10501

Írtam egy levelet, amikor szó volt róla  A BKK-s lmpés embernek... rákérdezek hétfőn.

Előzmény: hadovaja (10499)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.14 0 0 10500

az árkádban miért nem működnek a piszoárok?

hadovaja Creative Commons License 2013.09.14 0 0 10499

T. épp viselő, sikerült valamit intézni a Bosnyák téri remíz kerítésével kapcsolatban?

ric.mond, van nyilvános wc a Városligetben, de mind fizetős mint a többi. Remélem tudsz arról, hogy nemcsak csövesek hugyozzák körbe a várost, hanem rengeteg, jó anyagiakban élő fiatal, akik részegen tántorognak egyik buliból a másikba. Nem ildomos mindenért a hajléktalanokat hibáztatni, hiszen ha akarnák, sincs lehetőségük wc használatra, tisztálkodásra. Főleg, hogy egyre több az elsőajtós felszállás Zuglóban is, ahonnan elmozdulni sem tudnak már, helyhez lettek kötve. 

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10498

Nem pénzt adnak, Erzsébet utalványt, vigyázzz !!!

A kettő nem ugyanaz.

Előzmény: teerted (10494)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10497

"  Kérdés  továbbá, hogy ennek a 1,4 milliónak nem lett volna máshol több haszna?"

Ha engem kérdezel, akkor IGEn, lett volna máshol haszna.

Pl. a NagyLajos király úti Posta parkoláját szépen leaszfaltozhatták volna végre, hogy ne kelljen nap mint nap rallyzni ott.

Nem beszélve arról hogy még milyen sok földút van Zuglóban.

Előzmény: épp viselő (10490)
rich.mond Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10496

Nem a nyugdíjasokkal van bajom, hanem azzal, amit leírtál. Hogy többek között velem fizettették meg a kampánya költségeinek egy részét - én barom meg befizettem azt a kurva csekket. Később meg megtudtam, hogy aki nem fizette be, az járt jól.Mert ez behajthatatlan, ellenőrizhetetlen, stb.

Ja, a hírnek van még folytatása:

"A nagyvonalú ajándékozás közben nemrég kiderült, hogy likviditási gondok miatt pénzzé kellett tenni a kerület kötvényeit, amelyek elvileg a nagyobb beruházások anyagi hátterét hivatottak biztosítani. A mostani ülésre beadott jelentés szerint „2013. június 26-án 900 millió forint átvezetéséről kellett gondoskodni a likviditási helyzet kezelésére”. Várnai László ellenzéki képviselő szerint ez azt jelentette, hogy az önkormányzatnak éppen fizetésekre sem volt pénze, tekintve, hogy a kerület bevételei messze elmaradnak a költségvetésben meghatározott számoktól."

A gyerekünk meg úgy döntött, hogy csak februárban születik meg, így nem kap Papcsáktól Mikulás-csomagot. Egye kánya, ha rendben világra jön, akkor túlélem valahogy ezt a veszteséget :)

Előzmény: teerted (10493)
peliatan Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10495

Aminek a 27%-a visszafolyik ÁFA címen a nagykalapba!

teerted Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10494

Azért lassan jönnek az információk. Egyet ugyan nem tudok. Papcsák szerint azok a 62 éven felüli nyugdíjasok kapnak egy kis lét, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a kétszázezret. Vajon honnét fogja tudni Papcsák, hogy mennyi a nyugdíjam?

teerted Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10493

Egy kicsit le voltam maradva. Csak most hallottam a tévében, hogy "drága" Papcsákunktól állítólag kapunk 3000 forintot.

Nos, én pont ennyit fizettem be egy fél évre kommunális adó címen. Jobban nézne ki, ha nem a nekem (nekünk nyugdíjasoknak) részben visszafizetett kommunális adó miatt elégedetlenkednél, hanem azért, mert a többi zuglói lakosnak nem adják vissza legalább a felét a kommunális sarcnak. Amit, mint tudjuk, többek között díszburkolatos fekvőrendőrökre költöttek. :-(

Előzmény: teerted (10492)
teerted Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10492

"Egyébként az idei pénzosztás a nyugdíjasoknak csak engem zavar?"

Valószínűleg,  igen.

Előzmény: rich.mond (10491)
rich.mond Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10491

Mondjuk nyilvános WC a Városligetben, vagy a kerületben akárhol, hogy a csövesek ne ott könnyítsenek magukon, ahol eszükbe jut - jó, ettől meg nem szűnt volna meg ez a jelenség, de azért mégis lehetett volna hivatkozni.

Egyébként az idei pénzosztás a nyugdíjasoknak csak engem zavar?

Előzmény: épp viselő (10490)
épp viselő Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10490

Tudomásom szerint a földszintet is átépítették, mert ott kellett felvinni a stangcsövet...

Az a fa mosdóalap a mosdóval kb. 150e, az új ablak, a csaptelepek...

de a lényeg nem ez, hanem az hogy szükség volt-e erre valójában?

Ha a többi eddigi polgármesternek, tanácselnöknek jó volt a dolgozók által használt, az ajtajától  5 méterre lévő hivatali mosdó, akkpr Papcsáknak miért nem? Ráadásul Papcsák ahhoz képest hogy a polgármesterség főállás, alig tartózkodik a hivatalban. Ott a parlament, a plenáris ülések, a bizottságok , az ügyvédi praxis... 

Kérdés  továbbá, hogy ennek a 1,4 milliónak nem lett volna máshol több haszna?

Előzmény: Törölt nick (10487)
bj13 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10489
teerted Creative Commons License 2013.09.13 0 0 10488

Ha lehúzza magát, akkor megérte!!! :-D

Előzmény: bj13 (10485)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 10487

Falba sülyesztett Geberit WC ezüst 2 gombos nyomólappal.

Nyomólap10 ezernél kezdődik a Geberit WC meg olyan 30-40-nél indul a kagyló 14 ezer.

+ szerelés.

Egy edzett üveg zuhanykabin is 50-60 ezer a boltban.

Persze ott a munkadíj de a burkolás nálam egy kb ekkora fürdőszobában kjött 150 ezerből. Úgy, hogy én vettem a csempét, minden mást a burkoló hozott.

Az 1.5 millió elég sok egy ilyenért még akkor is ha oda kellett vezetni egy vízcsövet. Mivel a szinten eleve volt WC egy kis falvésés belefért. Gondolm a csatorna meg azon a részen van levezetve amiatt nem kellett külön csövezni főcsövet csak a fürdőszoba csöveit.

oleandro Creative Commons License 2013.09.12 0 0 10486

"Eredményes" munkavégzést a polgármeter úrnak!

most, hogy adottak a feltételek....:)

bj13 Creative Commons License 2013.09.12 0 0 10485
épp viselő Creative Commons License 2013.09.11 0 0 10484

A kommunális adó negyedét visszaadjuk ajándékként

Megkezdődött  a választási pénzosztás. Amit tavaly a lakosságtól kommunális adóként beszedtek, annak negyedét most karácsonyi ajándékként visszaadják. 25.000 nyugdíjast, ezer 18 évest és gyerekvállalót "ajándékozunk meg", - a választási pénzszórás 100 millióba[...] Bővebben! Tovább »

épp viselő Creative Commons License 2013.09.03 0 0 10483

Évnyitók - polgármester nélkül

Ünnepélyes tanévnyitót tartottak pénteken az önkormányzat épületében.  Bár a meghívót a polgármester írta alá, a Szeretem Zuglót polgármesternek nem sikerült megtisztelnie a kerületi  iskolák és óvodák igazgatóit megjelenésével, - annak ellenére, hogy az oktatási[...] Bővebben! Tovább »

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.29 0 0 10482

A semmitől ez is jobb, gondolom éppen elég lelakott volt mindegyik.

Más: jó hír , hogy a 69-es vilinger vonalát végre felújítják. Bár 1 dolgot nem értek: nagyon nagy többletpköltség lenne, ha a sínek alá gumibetétet is tennének ????

Ez eszükbe sem jut az illetékeseknek ??

Többen örülnénk neki szerintem. Mindegy csak ezt magamban kérdezem.

Előzmény: épp viselő (10481)
épp viselő Creative Commons License 2013.08.28 0 0 10481

Iskolafelújítások - a szokásos késéssel

Hétfőn reggel kezdődik az iskola, reggel nyolckor tanévnyitók szerte az országban. Zuglóban a nyári intézmény felújításoknál viszont  a már mondhatni szokásos szerencsétlenkedés folytatódott. Tavalyelőtt a Széchenyi Iskolában öt nappal kellett elhalasztani az[...] Bővebben! Tovább »

hadovaja Creative Commons License 2013.08.27 0 0 10480
Persze hogy sok a szemét, hiszen pénzbe kerül a rendszeres takaritás,szemetesek kirakása vagy neadj'isten mindennapi ürítése. Vagy látott már valaki sepregetőket? A Tisza parkot majdnem minden nap összekefélik, hogy ragyogjon, a Báthory szobor körül a gaz,szemét maradhat. Ezügyben tessék már bátran reklamálni az önkormányzati irodánál, nem a neten kell nagylegénykedni, nyugodtan rá kell kérdezni' hol a lé,elvtársak?:-) Hiszen rendet és tisztaságot igértek,nem? A zugárusok is csak élni akarnak valamiből,teremtsenek olyan életszinvonalat, vagy körülményeket, hogy ne kelljen zugáruskodni, netán utcán pisilni vagy élni.Ne csal magukra gondoljanak a politikusok,hanem másoknak is adjanak.
rich.mond Creative Commons License 2013.08.21 0 0 10479

Limában ugyanezt tapasztaltam...

Sajnos nagyon sok a kosz, a szemét Zuglóban.

Sok féleszű barom meg rohan lázadni azok "jogaiért", akik miatt a szemét ott marad.

Amúgy néha szép a villamossín, amikor virágoktól sárgába borul :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 10478

Hagyjuk ezt a "sinek füvesítése" témát itt Zuglóban mert a kerület közterei sincsenek normálisan ápolva nemhogy  a sínek közötti rész.

A sok lábát lógató segélyest legalább arra rávehetnék, hogy a pénzéért dolgozon egy kicsit.

A fű mindenütt ki van égve a villamosíneknél ahol lehet benövi a gyom és van ahol méteresre nő.

Az utak környezetét sem takarítják a "zöld" részben sem, a Nagy Lajos melleti nagy Postánál lévő "parkoló" óriás bukkanókkal van tele képtelenek leaszfaltozni , (de minek csak néhány ember fordul meg ott naponta )dehát a templom melletti rész az fontossab volt mert azt ugye jóval többen használják nap mint nap. Vagy mégsem ?

Pár éve újították fel a Nagy Lajost, akkor szakaszonként, hát ezt is jól megcsinálták, lassan kezdhetik újból.

3-as villamos vonala, 69-es villamos vonala az ERzsébet királynén: Autóval se szívesen megyek rá a sínekre olyan. Mintha defektet kaptam volna olyan érzésem van ettől. A sín és az út között nagy rések tátonganak, még a télen szétfagyott, igaz kérdés melyi télen mert nem mostanában volt.

Piszok, kosz, szemét hulladék mindenütt, a 70-es troli végállomása is egy katasztrófa délutánra a sok zugárus miatt. A zugárosokat nem lehet végleg megszüntetni ??? Tudom, meglehetne csak nem akarják....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!