Keresés

Részletes keresés

caixa Creative Commons License 2011.12.02 0 0 39206

Ráadásul hiánycikk is ez a sellő baba...tehát más gyerek is erre van ráindulva és más szülők is megveszik a boldog gyerekpofi reményében :D

 

 

Ha van rá keretünk és nem a sokadik hasonló játék, felőlem jöhet. Erőszakos játékot nem kapnak, ezen túl nem állítottam fel szabályokat. Hónapok óta mindkét kislányom pónikkal kel és fekszik. Remek szerepjátékokra, etetik, fésülik, egyik unoka, másik nagymama :D aztán testvérek meg néha óvónénik, de volt már anyaló is, aki szoptatta a picinyét.

Előzmény: Amanci (39204)
csengevagyok Creative Commons License 2011.12.02 0 0 39205

Lol, ezen jot nyeritettem es apank is (le se kellett forditani, par hete R es apja is ismerik a sello szot).

 

R a Verdak cimu filmbol szarmazo kamiont keri, mar tavaly ota az foglalkoztatja h mindenkeppen akar a telapoval talalkozni mikor ide jon. Be akarna allni manonak h segitsen a telaponak ajandekokat hordani. Apank megvette az objektumot, ott figyel egy szekrenyben.Szerintem ez nem volt egy extrem kerelem, ugyhogy sokat nem toprengtunk rajta.

 

Viszont ha va otletetek h h lehet egy nagyon lassu es egyfolytaban jatszani akaro gyereket arra rabirni h oltozzon illetve ha en segitek neki akkor ne feloras rohogos-fetrengos kinlodas legyen belole. Du. nem alszik az oviban es (ezert is) este hetkor mindig fesztival van; vacsorara altalaban lenyugszik. Sajnos eleg hamar elfogy a turelmem.

 

 

Előzmény: Amanci (39204)
Amanci Creative Commons License 2011.12.02 0 0 39204

Sziasztok!

 

Olyan kíváncsi vagyok, hogy nálatok milyen kívánságok íródtak a Télapóhoz / Jézuskához vagy egyáltalán?

Én eléggé padlót fogtam a legáhítottabb és hónapok óta következetesen aztszeretne kéréstől, na és anyajézuska meg apajézuska elmélete se egyezik (ld: ízléstformáljunk vagy aminekagyereknagyonörül. én már hajlok...ki gondolta volna? :) Végülis a pónikat is bevettem, mit nekem a világítós sellőbarbi... :)- (Neten néztem utána, hogy egyáltalán mi ez. Egy csoda. :))

 

És mostmár azt is felvetném, hogy ezek vajon mennyire lényeges kérdései a gyereknevelésnek? Kezdek elveszni...:)

csengevagyok Creative Commons License 2011.11.21 0 0 39203

Hm, ha jol ertelmezem ez negativ megjegyzes volt iranyomban :))

 

Pedig az igazsag az h az en bioritmusom szerint hajnali haromkor volt egy szabad oram amig a business lounge-ban kiterulve vartam h induljon a repulogep es pont ratok gondoltam :))

 

Hazafele jovet pont Parizs folott mentunk el es lattam a repulogepbol az Eiffel tornyot es az Arc de Triomphe-ot. Nosztalgiaztam egyet.

 

(Amugy ha Mo.on talalkoztunk volna lattad volna h nem razom a rongyot, ott is ugyanolyan kaliberu kocsit berlek mint amivel itt jarok es senkit se sertegetek nylon harisnyaval, sertegettek engem anno eleget a kitaposott es lefeslett ajandek rongyaikkal a nyugati "rokonyok". Jomagam csak elvezni akarom az eletet, szepen felnevelni a gyerekemet es a szellemi kihivast es sok elegtetelt jelento munkam kereten belul idonkent ide-oda utazgatni.)

 

Teljesen mas tema: kicsinapnak korababaja szuletett, az SZMK-ban levo korababak topikban lehet rola olvasni es biztatni ot ha jobban ismeritek.

Előzmény: caixa (39202)
caixa Creative Commons License 2011.11.20 0 0 39202

Ez kb. olyan volt, mint amikor a nyolcvanas években eljöttek meglátogatni a külföldi rokonok. Hoztak 1 2db-os pakk nejlon harisnyát, egy zacskó kesudiót és egy zacskó MM cukorkát. Erős parfümillatúan a levegőbe csókoltak az arcunk mellett, lerágott körmű húsos kezükkel szertartásosan átadták a hatalmas gavallér ajándékokat, majd ákcentussal előadták, hogy Losziban (értsd: Los Angeles) hogy bejött az élet és még a medencéjük alján is Szász Endre grafikák vannak. Aztán "pá, kedveském" távoztak!

 

Előzmény: csengevagyok (39201)
csengevagyok Creative Commons License 2011.11.19 0 0 39201
Udv Las Vegasbol, ceges kiruccanasbol tartok hazafele. Helego, ne sajnalj lecci ;)

Ariel, orulok h jelentkeztel, mi is elkoltoztunk idokozben, csapatostol Svajcba. Remelem sikerul atesni a nehezsegeken.
2hounds Creative Commons License 2011.11.16 0 0 39200

Szia, Tomianyu, en emlekszem! :)

Sajnalom a turbulens elmult eveket... es varom a fotot Tomi-tarsrol! :)

Előzmény: Ádám1976 (39199)
Ádám1976 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 39199

Sziasztok!Hát nem tudom ki emlékszik még rám a régi nevem ARIEL volt itt.Sajnos azóta sok minden történt velünk mert elváltam és elköltöztem Pest megyéből Békés megyébe a gyerekekkel.Tomikám már igazi nagyfiú lett.Klaudia középiskolás,Zsófika 3.osztályos.Ha időm engedi teszek fel képet rólok ha nem gond.                                                                                                                                                        Sziasztok,Ariel

2hounds Creative Commons License 2011.11.02 0 0 39198

Nalunk is par hete kezdott a nagy anya-szerelem, eddig foleg apjat preferalta! Most naponta valtogatja, de alt. en vagyok a favorit. Szegeny apjanak ez nem mindig tetszik annyira, de hat ez van. :)) Mondjuk en nem bantam a forditott felallast egyaltalan, foleg mikor este hulla faradtan meg meset kellett volna olvasni, de Tomi kisirta, hogy aznap IS apa olvasson neki. (Naponta valtogatjuk a meselest, hogy mindket nyelven menjen, en angolul nem olvasok neki.)

Előzmény: helego (39196)
csengevagyok Creative Commons License 2011.11.01 0 0 39197

Nem veszunk ossze, nyilvan :) Csak a kornyezetemben nem ugy latom hogy azok a gyerekek akiknek az anyja 24 orabol 24-et ossze van veluk nove kiegyensulyozottabbak lennenek. A 24/24-et csunges es az angliai koszt-kovartely iskolak kozott van egynemely arnyalat, amik kozul konkretan az "anyuka mint fo penzkereso fulltime dolgozik de nem tulorazik" vonalat kepviselem en. Ergo ugyanugy keltem, fektetem a gyereket mint barki mas, legfeljebb az en szabadidom csokkent majdnem nullara. Uszni pl ebedszunet alatt jarok, h ez se menjen a gyerekkel toltendo ido rovasara.

 

Egyebkent pont rad gondoltam tegnap este mikor R csipore tolta a pizsamagatyajat mondvan hogy csak az oregek huzzak fel derekra. Szerencsere meg alsogatyat nem akar mutogatni a nadrag folott :)

 

helego Creative Commons License 2011.10.31 0 0 39196

De pont olyan hatalmas :))

 

Csenge! Nem veszünk össze :) Mindenki más feladattal érkezik, a szerint éljük az életünket. Azért Roland igazán jogosan igényelheti anyáját...

 

Zója kb 1 hónapja szerelmesedik az apjába. Jó nézni! Meg nosztalgiázni is. Fiús anyukák ugye tudják... :) Olyan jófajta röhögőt szereltünk a lánykánkba, ellenállhatatlan mikor csimpaszkodik az apjába viháncolva :)

Előzmény: 2hounds (39193)
ntdia Creative Commons License 2011.10.31 0 0 39195

Kismamát, édesanyát ekreseünk, aki szívesen vezetne városában egy helyi szülőknek szóló információs oldolt.

Bővebben: www.babamama.info

 

Köszönöm, ha másokkal is megosztjátok az infót!

Üdv .

Dia

csengevagyok Creative Commons License 2011.10.28 0 0 39194

Unokahugomnak szuleteskor majdnem fekete haja es szeme volt es aranylag sotet bore, most 6honaposan egszinkek szeme es szokes-voroses haja, meg hofeher bore :)

 

Helego lelkem, ami az idezetet illeti, bizony van olyan (nagyon kedves, ertelmes, szimpatikus) munkatarsam aki nyiltan megmondja hogy az o prioritasa mindigis a munka volt, 100%-ban. Gondolom a gyerekei egy elitkepzo angliai iskolaban nottek fel es csak satoros unnepeken talalkoztak a szuleikkel, igazabol nem mertem rakerdezni. Ez is egy elkepzeles, mondjuk en nem igy gondolom a dolgokat. Szamomra az egyensuly a lenyeg.

 

Apank 3 nap alatt talalt maganak felidos munkat, ami pont megfelel az o ambiciojanak (ez nem pocskondiazas reszemrol, ez igy mindenkinek jo).

 

Es veszunk magunknak ingatlant, mar van legalabb egy ami megfelelne es a bank tamogatja. Apank mar hajlik az irant is hogy letszamilag is gyarapodjunk :)

 

Szoval osszessegeben jol allunk :) Fog ez nekunk menni :)))

 

 

Előzmény: helego (39192)
2hounds Creative Commons License 2011.10.27 0 0 39193

Milyen igaz ez az idezet!!

 

(Tomi szeme annyit valtozott, hogy mar egyaltalan nem kek neki, olyan kek volt!! Most aranybarna, ez is szep, kulonleges. :)

Előzmény: helego (39192)
helego Creative Commons License 2011.10.26 0 0 39192

A szeme! Semmit nem változott :) Csak a gyerek nőtt hozzá egy picikét...

 

Hát Csenge, lecke feladva :)

 

Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiküket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség - üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megérted az öt labda leckéjét.

James Patterson

Előzmény: 2hounds (39188)
2hounds Creative Commons License 2011.10.19 0 0 39191

Buszkek is vagyunk a kis ugyes iskolasainkra! Meg magunkra is, foleg a fo szervezo igazgato nenire, hat o nem semmi, mit csinal...

Nagyon-nagyon hasznos amugy azoknak a gyerekeknek foleg, akik ketnyelvu csaladban vannak, mint Tomi is meg R is. Hatha Svajcban talalsz valami hasonlot!!

(Veressel suliba kenyszerinteni?? Ez mekkora otlet, ettol biztos imadni fogja a gyerek az anya/apanyelvet meg kulturajat...)

Előzmény: csengevagyok (39190)
csengevagyok Creative Commons License 2011.10.18 0 0 39190

Ez en voltam :)

utazo10 Creative Commons License 2011.10.18 0 0 39189

Tok ugyesek vagytok. Ahol regebb voltunk, ott is volt valami kezdemenyezes de messze nem ilyen profin es szervezetten, az 5 gyerekbol csak kettonek hallottam a hangjat egesz even at, az egyik szulo meg gyakorlatilag veréssel es fenyegetessel akarta a gyerekét osztonozni h résztvegyen, hat ez a resz kifejezetten kellemetlen volt.

Előzmény: 2hounds (39188)
2hounds Creative Commons License 2011.10.18 0 0 39188

Dublin.

 

A kozosseg nem egy nagy valami. A suli egy szemely fo szervezese, kb 4 eve indult, akkor par gyerekkel, aztan 2 eve mar 3 osztaly volt, ugy 5-10 gyerekkel. Tavaly talaltam rajuk, helyettesito tanart kerestek, igy jelentkeztem, megkaptam. Kiderult, hogy a csaj, aki csinalja, a varosombol valo, sot egy suliba, egy ofohoz jartunk 4 ev kulonbseggel. :)) Tavaly kb. 25 gyerek volt a suliban, es allando vinnyogasomra inditott egy Kerekito klubot is, neki van Kerekitos tanfolyamrol papirja is, oda lelkesen jartunk Tomival enekelni, nagyon szerettuk. Aztan kozben hirtelen "fo allasu" tanito is lettem, mert 3 gyerek sokkal idosebb meg kamaszabb volt annal az osztalynal, ahova jartak, igy megkaptam oket, igy lett 4 osztaly. A tobbi 3 tanito neni tenyleg diplomas tanito, nekem nincs is csak nyelvtanari diplomam, de azert elboldogulunk, az enyemek mar nagyok, irni-olvasni tudnak, igazabol naluk nyelvtan, kornyezeti es kulturalis ismeretek vannak, amennyi heti 3 oraba belefer.

Iden a 25 gyerek 45-re novekedett, es meg jottek volna, de egyszeruen nem ferunk el! Egy konyvtar rendezvenytermeben vagyunk, 4 osztaly, 4 sarokban, iszonyat zaj van, de hat ennyire futja, ennek is orulni kell, tobb, mint a semmi!

 

Itt megnezheted az iskolankat (meg benne Tomikamat), ha erdekel: http://gallery.site.hu/u/szuprics/2011sept_001/

 

Szoval igazabol ennyi a kozosseg, de ez egesz jol mukodik: suli cimen szervezunk pl. most Halloween bulit, karacsonyi is lesz, vannak unnepekkor jatszohazak, ahova barki johet, es piknikeket is szoktunk tartani tavasszal, nyaron. Igy a gyerekek miatt jobban osszetart a szuloi kozosseg is, most iden a 12 (!!) gyerekem szuloje nagyon lelkes, odafigyelo, aranyosak ok is. :)

Előzmény: caixa (39187)
caixa Creative Commons License 2011.10.17 0 0 39187

merre laktok? bocs, de nekem kimaradt, hogy pontosan hol

 

ekkora magyar közösség van ott?

 

amikor Chicagoban éltünk, ott is volt sok magyar, nem is gondolná az ember

 

magyar templom, magyar bulik és azóta már magyar iskola is van...

Előzmény: 2hounds (39186)
2hounds Creative Commons License 2011.10.17 0 0 39186

Igen, 4-5 evesen mennek, jul. 1-jetol van evvesztesseg. Mivel majus 1-jei, gondolkozhatnek, hogy visszatartsam-e, 800 euro havonta az ovija, annyira nem nehez eldontenem, hogy meg egy evet perkalunk, vagy megy iskolaba es csak delutan megy az ovijaba vissza gyerekmegorzesre.... Egyszeruen nem fer bele a penz, 3 eve szukolkodunk, nem kicsit. Ha eseltleg jun. 29-en szuletett volna es lassucska, babacska lenne, akkor meggondolnam, de egyaltalan nem babacska, basszus, inkabb kiskamasz, rendesen ki tud minket boritani a nagyfiusagaval. :) Itt amugy tok nem divat a visszatartas, gondolom, erosen az anyagiak miatt.

 

Viszont most szeptembertol jar velem a magyar suliba, iden ovis csoport indult az eddigi 6 eveseknek valo rendes elso osztaly helyett, 4-5 evesekkel van, siman tartja veluk a szintet, es imadja. Szoval egyaltalan nem ketlem, hogy menni fog neki jovore a suli. :)) Amugy is, ez csak napi 3-4 ora, es inkabb ilyen ovi jellegu, irni-olvasni nem fognak meg tanulni. Ismerkedni a betukkel igen (pl. A4-es meretu lapon atirogatjak, hogy a kezuk szokja), de kb. ennyi. Meg minimalis szamolas, mint az oviban, sok kezmuveskedes, stb.

Előzmény: caixa (39185)
caixa Creative Commons License 2011.10.17 0 0 39185

Ott 5 évesen kezdik a sulit, ugye? És aki 4,5 is elmegy iskolába? Tomi is tavaszi gondolom.

Előzmény: 2hounds (39184)
2hounds Creative Commons License 2011.10.17 0 0 39184

Atyagatya. :)) Tomi 92 cm es 14 kilo. :))) Jo, ez augusztusban volt, azota lehet, van mar 93 is. :)

 

Teso: haaaat... Beszeltunk rola tavasszal. A parom nagyon elutasitotta. Aztan 2 honap mulva meg a semmibol azt mondta, igazam van, probaljuk meg, szeretne meg egy gyereket. Nyaron belevagtunk, de szeptemberig nem tortent semmi, igy most kicsit pihentetjuk a temat tavaszig. (Ha most lennek terhes, akkor nagyon nem jol jonne ki a munka szempontjabol meg Tomi jovo szeptemberi sulikezdese miatt a dolog, es mindenkepp ugy szeretnem, hogy az itthon toltheto 10 honapba beleessen a nyar, amikor haza tudunk utazni hosszabb idore.) Majd meglatujk. Ugy vagyunk vele, ha sikerul termeszetes uton, jo, ha nem, nem, es kesz. Igazabol mindkettonek van elonye es hatranya is, szoval a sorsra bizzuk majd.

Előzmény: csengevagyok (39181)
caixa Creative Commons License 2011.10.17 0 0 39183

nálunk 3 hete a mérésnél: 5 éves Barbi 111 cm, 16 kg, kisgömbőc Dia 101 cm és 16,5 kg :)

Előzmény: csengevagyok (39181)
csengevagyok Creative Commons License 2011.10.15 0 0 39182

Testvert tovabbra se terveztek?

Előzmény: 2hounds (39180)
csengevagyok Creative Commons License 2011.10.15 0 0 39181

Egyebkent megmertuk R-t, 108 centi es majdnem 16 es fel kilo. A fonokom hateves gyerekenel picivel magasabb :-)

2hounds Creative Commons License 2011.10.14 0 0 39180

De jo, mar azt hittem, senki se jar erre! :)

Igen, tok jokat lehet mar Tomival is beszelgetni, eljott az en idom. :)

Sok sikert Svajchoz!

Előzmény: csengevagyok (39179)
csengevagyok Creative Commons License 2011.10.13 0 0 39179

R is hantazik, nem csak pozitiv sztorikat. Pl hogy en felvagtam a hasat es utana osszevarrtam (vö Boribon könyv). Viszont sok erdekes dolgot mond, tiszta elvezet vele beszelni.

csengevagyok Creative Commons License 2011.10.13 0 0 39178

Sziasztok, immar Svajcbol :)) Szepen haladunk, R egy-ket het szorongas utan most mar kezd lazulni. Sajnos a svajci csaladmodell ellenem szol ugyanis mar rajott a lelkem h a legtobb gyerek anyja nem dolgozik es majdnem napi szinten ostromol azzal h mert kell nekem dolgozni menni.

 

Egyelore esek szet a faradtsagtol es meg nem mondhatni h elvezem az uj helyet, de majd kialakul :)

2hounds Creative Commons License 2011.10.10 0 0 39177

Sziasztok!

 

Orommel olvasom, hogy szepen novekednek a gyerkocok, zajlik az elet. Nalunk is, Tomi szepen novekszik, nagyon vicceseket mond, gyonyoruen beszel magyarul. Oviban dicserik, hogy okos, ugyes, meg hogy igazi rosszcsont, a magyar "iskolaban" (3-5 evesek jarnak, szombatonkent 3 ora) szinten dicserik, hogy siman birja az iramot a nala 2 evvel idosebbekkel is. Imad jarni. Otthon hol az oruletbe kerget, mert makacs dackorszakos baba, vagy eppen szajalos kiskamasz, hol pedig megnevettet minket, vagy a kedvessegevel a szivunket melengeti.

 

Kozvelemeny kutatast vegeznek: a ti gyerekeitek milyen vicces hantazasokat, meseket, hihetetlen torteneteket adnak elo? Nalunk most kezdodott, olyan szinten, hogy ha nem ismernem a gyereket, minden szavat elhinnem, annyira meggyozoen adja elo. A legfrissebb: Uj-Zelandrol neztunk egy termeszetfilmet. Tomi egyszercsak felkialott: en mar voltam itt, mikor pici baba voltam! (Az is nagy aktualis tema, mi volt, amikor pici baba volt.) Es reszletesen elmeselte, hogyan mentek a repulon az ovis baratjaval, hogyan buliztak :), hogy az apjat is latta ott, bar nem egyutt voltak, stb. Teljesen hiheto volt. Majd a teveben meg egy hazat is megmutatott, mint aki tenyleg egy emleket idez fel: igen, igen, ebben a hazban voltam! :))

Este pedig azt meselte el nekem, hogy o bizony latta a Telapot egy fa tetejen (???), a fa pedig a Husveti Nyuszi haza mellett allt. :)

 

Irjatok ilyen vicces sztorikat, ha vannak! :)

 

Udv mindenkinek Dublinbol!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!