Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 254
A magánvéleményem, hogy halvány fogalmam sincs, tippem sem, hogy csalás-e vagy ősi civilizáció alkotta, vagy esetleg mágikus tudású indiánsámánok.
De tartok tőle, a legvalószínűbb, az első verzió... 8I
Előzmény: Crystaleyes (253)
Crystaleyes Creative Commons License 2008.11.19 0 0 253
Kedves Repcsepista!

Nem tudom mire véljem hoszzászólását felém irányulóan,de örülnék,ha megmagyarázná.
Elég kevés időm van internetezni.Nem tudom,hogy fogok -e,avagy nem ide írni,mindenesetre most felnéztem a fórumra,de kérdeznék valamit,de ez mindenkihez szól.

Mi a véleményetek a Mitchell Hedges ( Szeretet koponyája) kristálykoponyáról?

További szép napot!

(utólag is elnézést a nagy betűtípusért,de még nem igazán értek ezekhez a beállítgatásokhoz)
Előzmény: repcsepista (241)
Hy Creative Commons License 2008.11.15 0 0 252
Hülyeségek nem érdekelnek.
Előzmény: ghepard (251)
ghepard Creative Commons License 2008.11.13 0 0 251
"De miért is kellene egy kőgolyónak üregesnek lennie?"

Inkább ez a Korábbi civilizációk topikba való. Hát, hogy nem-e mesterséges? Több helyen is olvasni. Kulcsszó: üreges Hold
Előzmény: Hy (249)
Hy Creative Commons License 2008.11.13 0 0 250

Ismerek pár időkurkászt, aki sokat adna ilyesfajta kutatássokra, ha sok pénze lenne.

Nagyon kevés az olyan mecenás, mint a boszniai piramisoké.

Kár, hogy ő sem mentes az amatőr álmodozók agymenéseitől, és alapok, bizonyítékok nélkül nyilatkozik pld a piramisok koráról.

Egyébként pusztán hasonlóság van az egyiptomiakkal, funkcionálisan az amerikai piramisokkal rokon, áldozatbemutató hely lehetett.

Sztem belül nem tartalmaz csupán méretes földkupacot.

Jól jön viszont -akár mi is az- a bosnyákoknak, ha egy kis túrista-pénzt hoz nekik!

Előzmény: Törölt nick (246)
Hy Creative Commons License 2008.11.13 0 0 249

Ki az az Arany Laci?

150 éves.

Persze, akkor még azt gondolták, sajtból van a Hold...

:o)

A NASA megerősítést nem hiszem el.

De miért is kellene egy kőgolyónak üregesnek lennie?

Előzmény: ghepard (248)
ghepard Creative Commons License 2008.11.13 0 0 248
"Nem ide tartozik de link a HASA eme "jóváhagyás"áról?"

A cikket Aranyi Laci oldalán olvastam (a Korábbi civilizációk topikban az előbb írtam róla válaszképpen neked) már egy ideje és most hirtelen nem is találom (nagyon sok mindent ír, de gondolom a Holddal foglalkozó témáiban lehet ez az elmélet is. Egyébként az ötlet kb 150 éves és nem az oroszoktól származik, hanem valamilyen olasztól (Schiaperelli vagy valami ilyesmi a neve). Az oroszok "jobban" kidolgozták......
Előzmény: Hy (247)
Hy Creative Commons License 2008.11.12 0 0 247
Nem ide tartozik de link a HASA eme "jóváhagyás"áról?
Előzmény: ghepard (245)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.10 0 0 246
"akarják bebizonyítani a millió éves egykori, magas fejlettségű civilizáció létezését!"

Elég baj az, ha valaki bizonyítékoknak nevez ezek közül bármit is.
Ezek furcsaságok, anomáliák, rejtélyek, amiket kutatni kell. Mielőbb megállapítani róluk hogy bizonyítékok vagy téves belemagyarázások. Ez a folyamat zajlik ill. zajlana, ha nem lenne egy dacos ellenálló attitűd sok szakember részéről... Sajnos emiatt számos kutatni való áll parlagon.. Vagy ami még rosszabb, önjelölt áltudósok, parakutatók karmai közt...
Előzmény: Hy (243)
ghepard Creative Commons License 2008.11.10 0 0 245
Hogy valami két orosz tudósnak van (vagy csak volt) egy szinte őrült elmélete éspedig az, hogy a Holdunk üreges belül. Ezt kb hogy a NASA is jóváhagyta mérésekkel. Tehát valahogy úgy fest a dolog, hogy eddig ezt nem is nagyon lehet cáfolni. Na most lehet fantaziálni, hogy mire is jó az üreges Hold......
Előzmény: Hy (243)
ghepard Creative Commons License 2008.11.10 0 0 244
Hát azt, amit emlegetek mostanában. Az egy újkeletű dokfilm és a NatGeo-n volt, a címe valami Kristálykoponyák, avagy mi van a legenda mögött.....
Előzmény: Hy (233)
Hy Creative Commons License 2008.11.09 0 0 243

De.

Csak ne egy lábnyom, egy kóbor kristálykoponya, egy magyányosan álló vaslingam, egy vízalatti lépcsősornak látszó valamivel akarják bebizonyítani a millió éves egykori, magas fejlettségű civilizáció létezését!

És főként ne magukat látnoki tudósokká kinevezett hittérítők magyarázzák nekem, mit kell belelátnom egy földkupacba.

Én is álmodtam már az atlantiszlakókkal, akik millió évvel ezelőtt elrepültek űrhajóikkal, mert a Nemezis az Ort felhőből hozott magával egy csomó üstököst, amelyikből egy pont a földnek csapódott. Csak az atlanisziak időben észrevették, csillaghajókat építettek, és meglógtak olyan helyre, ahol biztonságban letelepülhettek. Egyik tudósokkal megbuggyantott csillaghajójuk a Hold pályájához hasonló biztonságos távolságból végignézte a kataklizmát, a Föld pusztulását. Mivel a Földön igen megritkult azélet, évezredekre lakhatatlanná, terméketlenné vált, az új hazában megfeledkeztek róla. Annál is könnyebben, mert az űrutazás többgeneráción, évszázadokon át tartott, így különösebb értelmét nem is látták a visszatérésnek...

Az atlantisziak egyébként pikkelyes-szárnyas repülő sárkányokból kifejlődött értelmes lények voltak, akik ultrahanggal kommunikáltak, és tojással szaporodtak.

Arra meg nem is gondoltak, hogy pár millió-tízmillió-százmillió-milliárd év alatt újabb értelem fejlődik ki ugyan ott, és a csupasz kicsöccs most keresi hűtlen bátyját!

:o)))

Előzmény: Törölt nick (240)
Hy Creative Commons License 2008.11.09 0 0 242

Mindhárom lehetőség érvényes lehet.

-1. A régiek egészen másként viszonyultak a halálhoz, mint mi, hittek a halál utáni életben, ezért a veletemetett kincsek, temetői ételáldozatok, egyebek. Jelképrendszerekben előkelő helyet foglal el a koponya, csontváz /Mexikóban ma is a kereszt, és a csontváz a laggyakrabban használt szimbólum./

Ezeket a szimbólumokat minden hitviolágban igyekeztek különböző módon megszoborni. Miért ne lehetett volna soxáz éve formás kristálykoponyát készíteni, ha valaki tudta, hogyan kell. Az biztos, hogy a csattogófogút nem szakember csinálta óriási mázlival, mert nem vette figyeklembe a kriszályszerkezetet /a leírásoxerint/.

-2. Lehetett haszonszerzés is, erre utaltak sokan a későbbmegtaláltak sorsában.

-3. Az sem kizárt, hogy valamiféle "U2" páholy, szabadkőműves társaság ceremoniális jelképeként született, és elkallódott -ellopták...

- Mondok egy negyediket, már utaltam rá, lehet hogy csupán egyike a lüke tréfáknak, örömet szerezvén a kislánynak, maga a tudós készíttette, és csempészte az ásatási területre. Azután olyan jól sikerült, hogy nem volt képe elmondani az igazságot, később meg már maga is elhitte a dolgot.

Előzmény: Menroting (239)
repcsepista Creative Commons License 2008.11.09 0 0 241

Szépis -jóis meg nyugalmas de csendes estét neked is kristályszemü?

Nocsa, csak vissza köszöntelek, de hagyjál fel minden reménnyel, s rögtön le lettél állitva, mint Hessus Kristhus? Ő is kristályszemü volt, kristályszemü volt Ő is?

Mindenesetre, én is várom a hozzá szóllásaidat, aztán ha megenegedi az égi - földi hat almásság, hozzá teszem, amim van? Ugyinis lehet több az eném, amit láttam?

Nugodalmas jó éjszakát, ha felébredtél, kurjanccad el magad!

Előzmény: Crystaleyes (234)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.09 0 0 240
"illenék kissé több nyomának lenni"

Ez a vesszőparipád. :)
Persze érthető.
Egy globális kataklizma során eltünhetnek a nyomok ill olyan helyre kerülhetnek, hogy egyelőre nem találjuk. Többezer méteres mélységekbe többszáz méteres jég alá, föld alá stb.

Egy kisbolygóbecsapódás, földkéregeltolódás és még van néhány lehetőség ami egy fejlett civilizáció nyomait is képes "eltüntetni" a szemünk elől. Erről már több helyen többen írtak neked és számos cikk is be lett téve.

A katasztrófa ill katasztrófák nyomai egyértelműek. A valószínűsége nem nagy persze, hogy volt egy fejlett civilizáció, de egyelőre ki sem zárhatjuk, van még mit kutatni ezügyben... Nemde?
Előzmény: Hy (238)
Menroting Creative Commons License 2008.11.09 0 0 239
Valahogy ki kéne hámozni a sok meséből valahogy a valóságot.
A 12 koponya meg hogy együtt erelyük van az szerintem mese.
Viszont az hogy léteznek finoman kidolgozott tehát több évi munkával készült koponyák az valóság.
Tehát ki kéne találni hogy valójában milyen célból készíthették őket bármikor is.

1.Első számú ok lehet az anyagi haszonszerzés.

Tehát elsőként meg kéne vizsgálni hogy mennyi összeget is kaptak értük azok a műkereskedők akik a múzeumoknak eladták.

Mert ha jóval kevesebbet mint ami a több éves meló értéke akkor a hamisítást kizárhatjuk.

2.lehetőség :Valamilyen titkos társasági ceremónia kelléke volt amit egy óvatlan pillanatban eltulajdonított egy valszeg csoró emberke,s egy orrgazdasággal is foglalkozó kereskedőnek értékén alul eladta ő meg tovább a múzeumnak.
Tehát utána kéne nézni mely társaságoknál lehetett egy koponya ceremónia kellék.

3. lehetőség : Valóban ásatásoknál került elő..

Előzmény: Hy (238)
Hy Creative Commons License 2008.11.09 0 0 238

Ha használtak volna ilyen eszközöket, miért nem maradt aziknak semmi nyoma?

Azért az ilyen fejlett teshnológiájú eszközöknek illenék kissé több nyomának lenni, pld: más tárgyak készítésénél is alkalmazták volna ezt a technológiát!

Hogy-hogy csak "12 kristálykoponya" készítésére lettek ilyen okosok, oszt jól van?

Előzmény: Menroting (236)
Hy Creative Commons License 2008.11.09 0 0 237
Maradj normális betűtipusnál!
Menroting Creative Commons License 2008.11.08 0 0 236

Én azt találtam a netten, hogy azért gondolják hamisnak azt a Brithis múzeum -ban levő kristálykoponyát , amit dokumentáltan a 19.században vásároltak Eugene Boban műkereskedőtől ,mert a kutatók elektronmikroszkópos vizsgálattal bebizonyították, hogy a koponyákat egy forgó korong alakú eszközzel formálták meg, ami rézből vagy valami egyéb megfelelő anyagból készült. A koronghoz egy csiszoló anyagot is társítottak, ami megkönnyítette a kristály megmunkálását. A "forgókerekes" technikáról azonban szinte teljes bizonyossággal megállapítható, hogy nem használták a pre-kolumbiai emberek. A valódi azték és mixtec műkincsek elemzései szerint a kézművesek kőből és fából készült eszközökkel dolgoztak. Ezzel szemben a British Museum által őrzött koponyát egy erős csiszoló anyaggal formázták meg, mint korundum vagy gyémánt.

Tehát a kérdés az, hogy valóban nem használhattak forgókerekes technikát a pre-columbiai emberkék ????

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 235
Üdv a fedélzeten!
Hát ha fan vagy, akkor rossz hírem van.
Épp mostanában jutottunk arra, hogy nagy valószínűséggel, ez is csak egy nagy átverés, mint a legtöbb misztikus dolog - sajnos...
Crystaleyes Creative Commons License 2008.11.07 0 0 234

Szép estét!

Tegnap este regisztráltam ezen a fórumon,de megpróbálom felvenni ,,ritmusát".A kristálykoponyákat nagyon figyelemre méltó ,,tárgyaknak" tartom,noha sokkal többet jelentenek ennél a szónál,ezért az

idézőjel.Lenyűgözőek.Kíváncsi vagyok,ki,mit gondol róluk,mi a véleménye.

Igyekszem a kommentekhez majd véleményt írni,de először még áttanulmányozom az írkálmányokat.

További szép estét!

Hy Creative Commons License 2008.11.07 0 0 233
Melyik filmben?
Előzmény: ghepard (231)
Hy Creative Commons License 2008.11.07 0 0 232

Sokminden nem volt egykoron, mégis állnak a piramisok!

Figyelembe véve, hogy sok helyen divat a koponya, mint kultikus ereklye, biztosan sok készült a történelem során belőlük.

Sokkat faragtak, csiszoltak vagy épp öntöttek.

Sajnos legkomolyabb probléma velük, hogy koruk, készítési idejük közvetlenül meghatásozhatatlan. Legtöbbször el kell fogadnunk a fellelési környezetük adta információkat.

"...F.A Mitchell-Hedges régész 1924-ben egy ősi maja város, Lubaantum (a mai Belize területén) feltárásán dolgozott, amikor vele lévő 17 éves Anna lánya valami csillogást vett észre. Egy kicsiny, de életnagyságú kristálykoponyát találtak, melyről azonban hiányzott az állkapocscsonti rész. Ezt három hónappal később, a koponya többi részétől mintegy 7,5 méternyire találták meg..."
Nehezen hiszem, hogy a feltételezett sok évszázad -évezred?- alatt csupán 7,5 m-nyire került volna az alsóállkapocs.

Ha sírtárgy, akkor sokkal közelebb leltek volna rá.

Akkor tudnám elképzelni, ha földrengés pusztította templom romjai alatt -amelyet valami miatt nem fosztottak ki-  találnak rá, de ez a cikkekből nem derül ki.

Előzmény: ouzo (230)
ghepard Creative Commons License 2008.11.07 0 0 231
Hát kb ez volt a benyomásom a filmből.... Hedgest úgy állították inkább be, mint kalandort, aki nem tudományos módszerekkel dolgozik. Említették az egyik epizódot, mikor meg akarta tudni, hogy valamilyen piramisban (valami kisebb) van-e szarkofág. Egyszerűen felrobbantotta a domb tetejét (hogy ne kelljen annyit furakodni), aztán hogy nem talált semmit......
Előzmény: Hy (227)
ouzo Creative Commons License 2008.11.06 0 0 230
Akkor még nem volt meg a kristályhízlalásos technológia, az olyan 1950-60 körüli, nem?
És az is hamar lebukik, mások a rétegei.
Előzmény: Hy (229)
Hy Creative Commons License 2008.11.06 0 0 229

De enm ám!

És épp itt a lényege!

Nem vagyok meggyőződve, hogy az anyaga hegyikristály, amelyet nem kristályszerkezetének törési vonalait figyelembe véve csiszoltak meg, hanem gyakorlatilag épp keresztben! Azaz egy rossz mozdulat és darabokra hull az egész.

Volt már kezemben tökéletes borostyán tyúktolyásnyi, amit több éxerész szakértő elsápadtan nézett gukkereikkel, és valódinak mondott, értékét extrém összegűre becsülték.

Csodaszép volt.

Csak senkinek nem mondta el, hogyan készítette. Természetesen eladni sosem akarta, mert nem hamisításból él, renoméját nagyon védi.

Előzmény: ouzo (228)
ouzo Creative Commons License 2008.11.06 0 0 228
Azért egy gömböt nem kevéssel egyszerűbb kicsiszolni vazze, ne hasonlítsuk mán össze.... A golybiskészítés egész egyszerű, két felület közt addig görgeted, amíg frankó nem lesz. Formára összehasonlíthatatlanul nehezebb. Ezért nem hiszem el, hogy egy mégoly hóbortos kutatónak is lett volna rá pénze.
És az szinte biztos, hogy csak a fogcsattogatós az igazi.
Nem is beszélve arról, hogy ugyan lehet találni ekkora hibátlan kristályt egészben, de 1920-ban az sem ment az webáruházon keresztül....
Előzmény: Hy (227)
Hy Creative Commons License 2008.11.06 0 0 227

Csiszolt hegyikristály gömb volt már a magyar királyok jogarában is, az meg régebbi hanygyányit!

Azért én nem vagyok meggyőződve annak a tökéletes koponyának az anyagáról!

Már az ókorban is sikerül olyan ötvözetet készíteni, ami évezredeknek is ellenáll, akkor a múlt század elején miért ne lehetett volna hamis kristályt készíteni, és megcsiszolni? Az üvegművészet is sok évezredes, minden területen lehettek kiváló alkotók, akik elkészíthettek szórakozásból különböző csoda dolgokat!

Ha ezt egy régész, egy elismert tudós kislánya sikerélményénexánja, soha az életbe nem fog senki rájönni a csalásra.

És néha egy-egy ilyen játék, családi füllentés elszabadul, óriási legendák keletkeznek, és ügyeskedők próbálják immár jópénzért khasználni a fölkínált lehetőséget.

Ebben a kristálykoponya ügyben tökéletesen ez tűnik elő.

Talán az sem véletlen, hogy ugyan olyan /fogcsattogtató/ koponyát sehol senki másikat nem talált!

Előzmény: ouzo (224)
ghepard Creative Commons License 2008.11.04 0 0 226
Hát, hogy próbálgatták jó nagy áron eladni, de valahogy nem ment.........
Előzmény: ouzo (224)
ghepard Creative Commons License 2008.11.04 0 0 225
Ezzel azt akarták magyarázni, hogy a megtalálás időpontja (s helye) nem egyértelmű, mert találtak több korabeli cikket különböző dátumokkal (évekkel kölönböznek), mely egy kicsit hogy gyanús......
Előzmény: Gósztrájder (221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!