Ez ÓRIÁSI ! Két nézőpont ugyanarról a produkcióról, néhány másodperces eltéréssel, különböző technikával, látásmóddal. Eltelt 4x10 év, és pont itt, pont ekkor kerültek elő. Erre mondják ilyen nincs. Pedig van !
Utánanéztem. számoltam, valóban 1973-ban volt.
Megjegyzem, a csíkos ruhás fotós mellől ülve fényképeztem. Letagadhatatlan esemény volt mindannyiunknak. A fényképek elárulnak minket. :-)
Más:
A negatívjaim felkutatását - egyéb elfoglaltságaim miatt - sajnos csak tavasszal tudom folytatni.
Nemcsak a dzsesszzenészek működtek közre az LGT lemezein és koncertjein, hanem az LGT tagjai is közreműködtek különböző dzsesszfelvételeken, pl. Tomsits - Álom és valóság, Éjszaka a stúdióban.
Az 1970-es évek második felében, gyakran láttam az LGT néhány tagját a Marcibányi téri Művelődési Házban, a vasárnaponkénti jazz koncerteken nézőként. Itt játszott kezdetben pár évig az Interbrass együttes (Berki Tamás, Másik János, Dés László, Poganatosz Nikosz...stb.), majd rendszeressé váltak a különböző hazai jazz-rock együttesek fellépései. A zenei paletta színe java megfordult itt legalább egyszer, de inkább többször. Úgy érzem, valahogy kimaradt ez a hely köztudatból.... Szerintem Pici bácsi innen halászta ki jó érzékkel későbbi zenésztársait, produkcióinak közreműködőit. De lehet hogy csak egyszerűn tetszett neki a közeg, zenei ihletett merített. :-)
Ezek a fotók igazi kincsek, köszönjük, hogy megosztottad velünk. Az évszám 1973, a Mini fotókat is szívesen megnézzük, mivel a Mini együttes a tabáni bulik állandó fellépőtársa volt.
Az a helyzet, hogy a negatívokat kerestem már, de csak papír képeket találtam. Idő kérdése és meglesznek. A feltett fotókat fényképezővel "szkenneltem". A Mini együttesről van még pár kép, de sajnos hasonló minőségű. Attól tartok a negatívok sem lesznek tökéletesek, mivel akkoriban nem voltak automata gépek, kézzel kellett mindent állítani. Photoshoppal talán lehet javítani a minőségen.
Sok profinak látszó fotós is kattingatott ott csodamasinákkal, vajon hol lehetnek azok a képek ?
Ezen a képen van egy fotós, hátha valaki felismeri. Neki biztos vannak jobb képei. :-)
Ami még érdekes lehet, hogy csápolás, tolongás az első sorokban nem volt, talán csak a koncert vége felé álltak fel.
A Mini és Syrius alatt ha valaki felállt arra rászóltak a többiek, üljön le mert nem látnak tőle. Ma már nincs ilyen....
Az első képen látható völgyben ma víztározó van. Voltam több tabáni koncerten a Hegyalja út alatti részen, de hangulatában, megszólalásában egyik sem jelentett akkora zenei élményt.
Még gyerekként készítettem képeket egy tabáni koncertről. Úgy gondoltam megosztom. Nem a legjobb minőségűek. Igyekszem megkeresni az eredeti negatívjaimat és arról majd jobb képeket csinálni. Valamikor 1972 körül készültek a felvételek. A pontos dátumot sajnos nem tudom. Ami biztos, hogy Mini, Syrius és az LGT lépett fel azon a napon és rengetegen voltunk. Amire még emlékszem, valaki mondta hogy 1000 W hangteljesítménnyel játszottak. Igaz vagy se ma már mindegy. Gyerekkorom legnagyobb zenei élménye volt.
Még megjegyezném, hogy a képen látható borító az első sorozaté volt, a második gerincére már rányomtatták a dolby system logót, illetve a kazetta cimkéjén már az akkor újnak számító Pepita-felirat került.
A kazetta célja - szerintem - az első LGT-vel közös Kovács Kati lp anyagának valamilyen szintű átmentése lehetett ( a Barta szerzemények ugyebár indexen voltak), viszont nem értem miért nem rakták rá a Közel a Naphoz teljes anyagát.
Köszönöm, nem árulom mivel nekem nincs is meg, csak láttam valahol, és én más lemezborítóra emlékszem, azért gondoltam, hogy valami ritkaság, vagy esetleg nem is eredeti.