Marton úrnak megjelent immár 2. könyve: A Magyar tarokkjátékok kézikönyve címmel.
Ebben ismét leírja az önkontrás Trullos játékát, félrevezetőn "Magyar tarokknak" nevezve, mintha a tarokkot így játszanák kies hazánkban.
A műben ráadásul olyan kitételek szerepelnek, miszerint a kiment tarokkokat számolni, fejben tartani "fölösleges tehertétel, amely akadályoz a bravúrok végrehajtásában". "Van valahol olyan tarokkos, akinek nem szenvedés ez?"
"Amit ajánlani tudunk, az az úr és azzá váló tarokkok számontartása. E z s e m k ö n n y ű".
Viszont megnyert licit után sima skízre bemondja. Ennek az lenne az értelme, hogy ne féljek ha nálam a XXI? Mert ha meg nincs akkor rögtön jön a kontra tuli persze ha nem a skíz előtt ül vele.
Barátom és kártyapartnerem. Én ajánlottam neki az oldalt, miután láttam itt a bejegyzést. Én is mentem volna, de sajnos normál munkaidőben dolgozom. A hétvégén biztos kipróbálom. :-)
Játszottam ma élő emberrel, Ferivel Kecskemétről. Pont akkor volt fenn, amikor én is tesztjátékosként. Elég jól el lehet játszani, alkalmas a 9 lapos játékokkal való bohóckodásra, de szigorúan 4 humanoid szükséges hozzá, a botok használhatatlanok.
Nagy örömömre szolgál, hogy ismét látlak, kedves Theking.:)
Robotok: Háát.. mennyire sajnáltam szegény partnerem kedden fáradt, figyelmetlen és szétszórt parnere miatt.. Lehet, hogy egy robottal jobban járt volna.:((((
Teszteltem, nem rossz. A kezelhetőség nem a legjobb, felesleges hogy kézzel kell kirakni a lapokat, elég lenne, ha csak rá kéne klikkelni. A licitmenet visszanézése is nehézkes a legördülő menüben. Meg volna még pár apróság. Mivel három computer játékossal nyomtam, megállapítható, hogy licitálni egész tűrhetően tud, de játszani nem. Sikeresen belicitáltam vele egy XIX invitet, Kismadárig, Voláttal. Majd miután Pagáttal indultam, nem ütötte meg és minden elbukott, bezzeg a XVIII-amat lecsapta a XIX-el...szóval a robotok itt (sem) tudnak játszani. Mentségére legyen mondva, hogy nem ez a célja az oldalnak, tehát ez nem olyan nagy hiba (fenének sincs kedve a gépek ellen játszani).
Ilyen címmel jelent meg Marton Jancsi barátunk könyve, gyakorlatilag a szegediek által játszott illusztrált tarokk + sas. Amit te is ismersz, mert pesten is ez az elterjedt a klubban, noha az említett könyv sok pontatlanságot és hibát, komoly szabályismereti hiányosságokat mutat, ezért alapjában nem jó semmire. Ez az ultinetes dolog azonban érdekes, bár nem nagyon sikerült tesztjátékot elindítanom, a használata nem túl egyszerű, de már rég ideje lenne egy interneten játszható huszashívásos oldalnak.
Ó, ezt nem tudtam én sem. Annyi információm volt róla, hogy motorbalesetet szenvedett és kómában volt. Kár érte, rendes gyerek volt, jó játékos is, szerettem volt vele játszani. RIP.