Keresés

Részletes keresés

maci18 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 4700
nem latszik , de mind2 a sutis talak mellett allnak
maci18 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 4699

sziasztok!

gratulalok a szulinaposnak.....nagyon edesek a kepek.

orulok, hogy roli mar jobban van

fogar neked nagyon szoritok, hogy jol sikeruljon minden vizsga

talira valoszinuleg mi sem tudunk majd elmenni, de meg meglatjuk.

most elmegyunk noaval baratnozni videkre, szoval majd csak hetvegen leszunk.

HA tap: tegnap  sikerult baba cuccokra  majd 20 ezret elkolteni a tescoban, ahol persze nem volt HA akcios tap 1500ert csak 2400ert :) az akcios  pelust sem jol araztak.....szoval nem is lett akcios.

nalunk mar volt egy eses meg 1 honapja..........az agyrol maszott le. semmi sem tortent, csak jol megijedtunk mind.

tegnap voltunk dokinal...........77cm es 10kg (szerintem tobb) es felirattam az agyhartya elleni vedooltast. majd valamikor beadatom........1 evesnel mar csak 1 kell.

en adok tejtermeket noanak, mert imadja. szoval sajtot elragcsal egyedul ( 8 foga van :- ) es a danoninot nagyon szereti. reggel a tapszer utan kap meg egy kis gyumit osszekeverve  danoninoval es egy kis tejpeppel.

remelem sikerul betenni kepet a kutyarol meg noarol. allandoan egyutt lognak

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4698
sziasztok, köszi a bókokat a fiam nevében. Monyesz, a serclit én sem adnám, azért kellett ellopnia. :))

tracy, nagyon helyes a fiad a képsorozaton!

megkérdeztem a dokitól a tej vs táp dolgot. Azt mondta, h egyrészt nem tudod, h a bolti tej miből van (míg a tápot szigorúan ellenőrzik). OK, ez a bolti joghurtra, sajtra, stb. is igaz, viszont abból jóval kevesebbet fogyaszt a gyerkőc. Ami pedig a HA-s vs sima tejes dolgokat illeti: a tejtermékekből megintcsak ugye kevesebbet eszik, , másrészt pedig azokban is valamennyire már más a fehérje szerkezete.
de persze erre is igaz, h mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.

jut eszembe, kaptam anyám barátnőjétől egy babaszakácskönyvet, kiadási év sajna nincs rajta, de azt írja, h hathetes kortól, ha nincs otthon tápszer (!), adjunk higított tejet. persze azt én is tudtam, h régen ezt ittuk/itták a babák, csak tetszik az indok.

shaish, felmászás: ne is mondd... tegnapi szívroham: egy pillanatra nem figyeltem, erre fent állt az ülő helyzetű babakocsinál a fej fölötti részen, és onnan rikoltozott nagy büszkén. Hála istennek kapaszkodott, de akkor is. azt hiszem, eddig ez a legveszélyesebb korszak - amikor állni tanult, és állandóan elesett, akkor legalább nem leesett valahonnan.

egyébként annyira hülye vagyok: adtunk ma az Ádámnak puffasztott kölest, de az egész golyót egyben le akarta nyelni, úgyhogy ez nálunk most hanyagolva... én viszont megkóstoltam, hm, egész jó, na még egyet, na még egyet... aztán most itt ülök és igen rosszul érzem magam, így a 3/4 zacskónyival a gyomromban. :o
ertal Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4697

Monyesz:

 

Bábszínház még csak 10 perc volt, de nagyon tetszik neki.

Nyúl: tényleg szuperül kifigyelted az akciót :-)  Nálunk persze ez elképzelehetetlen, a serclit még a babának sem adom!!!

Tracy, klassz a sorozatod. A 9 hós fekvôre nem emlékszem, pedig az tetszik legjobban (lehet, hogy akkoriban nem volt fenn?)

 

Hanyagatya: engem azért zavart különösen a dolog, mert annyira biztos voltam benne, hogy nem lehet baj - látható, milyen szépen ült - és ugyanolyan óvatos, mint a testvérei voltak. Naponta többször átkel négykézláb a lépcsôházon, ahol nincs rács a lefelé induló falépcsônél, hogy eljusson a hátsó (dolgozó)szobában levô játékaihoz. Néha megáll, lenéz, de mindig tart kb. 20 cm biztonsági távolságot. (A földszintrôl fölfelé viszont már kezd próbálkozni a felmászással.) Ja igen, azért valaki szokta persze kísérni.

Előzmény: ertal (4696)
ertal Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4696

Tali szerdán belül mikor? Megpróbálunk ott lenni.

 

Mikor kifogyott a táp, feles tejet adtam Petkónak egyszer. Dokinéni szerint fölösleges higítani: a 1,5 %-osat adhatom egyenesben. De azért csak végszükségben. Tudjátok, hogy örülök, hogy a HA BEBA végre ízlett neki, ezért nemigen akarok most tápszert váltani. Meg voltam döbbenve, hogy a feles tejet milyen jól megitta.

 

Nyúl, irtó jó a kenyércserkészö kisfiad!!

 

Petit újra karban altatom. :( Viszont kb. 5 perc alatt alszik el. Meghallja, hogy "Tavaszi szél vizet áraszt", és már el is fészkeli magát. Este még szopik. És kint van a 8. fog csücske is.

 

tracy, Balázs sorozata is fantasztikus.

Kb. 15 percig bábszínházaztak? Nem tudom, én helikoptert építettem Danival... ;)

tracy71 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4695

Szóval a képek meg nem lemaradtak? Aztán meg sprintelnem kellett a kis gézengúzhoz, azért nem vártam meg, mit hoz fel a híres index. Most újra próbálkozom, hátha sikerül, tehát:

 

1 naposan:

 

 

7 hetesen:

 

 

3 hónaposan:

 

 

fél évesen (itt már ritka szép volt a hajkoronája!):

 

 

9 hósan:

 

 

és jelenleg, 1 évesen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: tracy71 (4677)
neglom Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4694
Játszóház a XI. ker.-i Művelődés Házban a Fehérvári úton. Ha a 4-es vilivel jöttök végállomásig, balra kell eljönni a Fehérvárin, el a metróépítés mellett. Amikor annak vége, ott az ideiglenes vilimegálló a kifelé tartó villamosoknak, utána vasúti felüljáró. Amikor ezt is elhagytátok, a Fehérvári jobb oldalán rögtön ott a MűvHáz.

Aki kintről jön, annak a Hengermalom úttól befelé 2 villamosmegálló. Telefonos/e-mailes segítség nálam kérhető :-)

Úgy tűnik, jövünk. Szólok Caráéknak is, hátha...

Toria, akartam már írni, hogy Beni 9 hósan 8200g/74cm.
Előzmény: borcsi555 (4693)
borcsi555 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4693
Tória, ez a sielő Roli nagyon jóóó! Mennyit fogyott a betegség alatt?
Tali, nekünk is jó, mármint a szerda. Művház a 11ker-ben, Neglom tudja majd elmondani, hogyan juttok oda, de nincs messze a móriczról. Neglom, ugye jöttök?
Kajaügyben legjobban a hippen szoktam nevetni. Bió így bió úgy, teli van az összes ételük cukrozva, meg adalékozva, porozgatva. Nem véletlenül imádják a csemeték. Kecskemétire meg rá van írva, hogy gyártja:hipp kft:)(ált. feleannyiba kerül)
Nem hiszem, hogy attól kapna civilizációs betegséget a gyermekem, hogy tejet iszik szintetikus tápszerek helyett, persze sose lehessen tudni:))
Hány kilós a Sári? Noja is elég necces már, kissé túlhaladta a korát, tegnap mértem:9.4kilós zsák.
Fogár Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4692

tali nekünk sajna a jövő hét nem tűnik jónak...kedden szigorlatozok, és csüt,v péntek a szóbeli...meg közben van mégegy vizsgám.

 

ma elmentem megírni a szigorlatot---próbaképp, meg az utolsóra csak úgy lehet menni, ha már voltam egyen idén...meglepődtem, mert annak ellenére,h nem készültem, majdnem mindenre tudtam válaszolni...szóval ha jövő héten is ilyesmi lesz, akkor nem lesz gond...persze eddig az elmondások alapján nem volt ez ilyen egyszerű...

 

 

jaja, megtartom én is a tápot, csak kevesebbet egy napra...nekünk dokinéni mondta,h 1-2hónapon belül lehetne felesben táppal a tejet adni nyugodtan.

shaish Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4691

Tali úgy néz ki, nekünk is jó jövő héten....de csak ha vki elárulja, hogyan jutok oda:).

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4690

Hanyaganyaság - hülyeség!!!

Ti (azaz mi) - már csak itt a topicon belül is - annyit foglalkozunk a bébijeinkkel, hogy ezt aztán igazán nem lehet ránk mondani :)))

Esések, kis balesetek is kellenek, ebből tanulnak a kölykök! meg mi is, hogy aztán a köv. gyereknél egy bakival kevesebb legyen :)))

 

porszívó - Réka kb 2 hete fél tőle... azaz ha bekapcsolom, végig  csúnyán néz rám és ordít (pontosabban rám kiabál, hogy kapcsoljam már ki), és húzogatja a zsinórt, hátha attól elhallgat...

 

tej - mi is várunk, szerintem még 1-2 hónapig, aztán lassan adagolva jöhet... táp marad, legalábbis este... jelenleg RÉka is napi 2x maximumot iszik.

 

holnap jön dokibá, biztos minden okés lesz :) bár mostanában néha fel-feltűnik pár piros pötty a szája alatt... gondolom, a nyáltól, picit nyálzik a drágám :)

 

Jövő heti tali nekünk is jó - szerda is (az már konkrétan elhangzott ötletként)... milyen művházról van szó???

 

 

 

 

 

 

toria78 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4689
Úgy értettem, hogy túl korai illetve nem gyereknek való minőségű kajával lehetnek bajok Sitterre hajrá! Sztem nehéz találni... Shaish az a pici csúszás az jó, úgy értem h csak pár hét. Drukk az ágy-érkezéshez :-)
shaish Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4688

Nem, én sem ilyen durva dolgokra gondoltam (mint rák pl), meg persze, az is fontos, hogy mit eszik mellette.

Amúgy ugye az ajánlások is különbözőek, 1-3 éves korig minden van, hogy meddig kapjon tápot...sztem ezen a határon belül normális kajálással, odafigyeléssel nagy gáz nem lehet. Szóval ez a szülőre van bízva, pl ha te most elkezded keverni neki, gondolom nem holnapután hagyod abba, hanem Janka fejlődését figyelve, meg dokival is megbeszélve, nem lesz gáz.

Én azt hiszem az esti tápolást tovább megtartom, de azért fog kapni tejet is, 1 éves kora után...aztén majd meglátjuk....igazából ők még most "építkeznek" nem csak "fenntartanak" mint mi, szóval nekem ezért fontos, hogy milyen kajákat kap...najó, az is fontos h mi mit eszünk...

Írtad, hogy Janka is "nagyfogyasztó":) hát Csabi is estére a maxot kapja, reggelre beéri 5kanál+150víz keverékével....mármint öt kanál táp:).

 

 

 

 

Előzmény: Fogár (4687)
Fogár Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4687

hali

 

felírásról én is hallottam ezt is azt is...lehet,h mindenki másképp csinálja, ezen sem lennék meglepve :)

 

porszívó...nálunk eleinte riadalom volt tőle, mostmár úgy megy, hogy én húzom, Janka meg tolja ha megyünk :). Tekergeti rajta a szívóerősségszabályzót...én meg néha nem értem mitől nem szed fel semmit

 

tápértékekkel én nem vagyok tisztába...de gondolom ha eszik  a gyerek rendesen húst, tejterméket, gyümölcsöt...stb...stb akkor elegendőnek kell lennie lassan ha nem kap tápot mindezekmellé.

sztem rákos és hasonló megbetegedések nem feltétlen ezekben keresendők...és sokkal jobban természetellenesnek találom azt a sok mesterséges vegyületet+tartósítót stb,amiket beleraknak némelyik kajába, legyen az csak egy sima keksz,v csoki...mind1. feltehetően nem a tej ill annak korai bevezetése v nem bevezetése a döntő tényező ezeknél.

 

 

Előzmény: shaish (4681)
shaish Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4686

No, majd számolj be a piacos kalandokról!

Sztem menni fog!:)

 

Szitter, áá, én is kereshetek majd újat..ha átköltöztünk...jelenleg csúszik a projekt, de úgy néz ki csak egy-két hetet...papírmunka, festésjavítás, na meg az ágyunk sem érkezett még meg...remélem minden rendben lesz...

Kismica, asztalborogatásod eredményes volt?

Samu mama Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4685
Sziasztok!
Édesek a bébik, a NAGYFIÚK :))), no meg mindenki :D.

Toria, nagyon jó az oldal, kösz, h szerkeszted.

Balesetek: no igen, az ember próbálja megelőzni, de sajnos nem mindig megy. Sári pl. pont a névnapján csukta a fiókhoz a kis ujjacskáit :(((, azóta nem igen húzogatja. Ma meg lefejelte fordultában a konyhaszekrényt, de most nem sírt, igaz, nem koppant nagyot....

Holnap megpróbálok lemenni a biopiacra, remélem, sikerü Sárival cipekedni a kocsiig szerencsére, bár jóanyám mindent kezd elfelejteni, főleg azt, hogy megígér vmt, beszervezem a hetet, és mikor mondom, akkor sápítozva közli halaszthatatlan dolgát :-I. Pl. holnap jött volna segítenii Sárit tolni, míg bepakolom a cuccost, de megint x dolga van. Igaz, anyum nem emelhet a műtétei óta, Sári meg szumó, így otthagyni a gyereket nála nem is tudom, csak akkor, ha apum otthon van, de másban, pl.most segíthetne..... Sürgősen kell egy szitter. Panasz off.
shaish Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4684

Borcsi, de van a tejben is, de nem olyan arányban, ahogyan nekik kell, és nem is mindenből, vas ha jól emlékszem kevesebb pl.

Elő akartam ásni a tápa. táblázatomat, de nem tudom melyik dobozba tettem...

 

Toria, ez a síelős kép csúcs:).

toria78 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4683

Nálunk rég volt sérülés, de szerencsére egyébként is olyan gyorsan gyógyulnak :-)


A képek irtó jók!!

Tej-e vagy táp, nálunk amíg ajánlott, táp lesz. Igen, mi is felnőttünk, pedig milyen hamar hígított tejet kaptunk, mégis mennyi a beteg allergiás rákos satöbbi. Nem mondom, hogy ettől tuti jobb lesz, de elvégre a világ talán előre halad, és kicsivel több esély lehet a negatívumok elkerülésére.

 

Mint azt Shaish is írja, nálunk is menő a porszívó, kifejezetten örül amikor előkerül.

Megvannak Balázs képei, megnézem, bekerült-e a gyűjteménybe.

Borcsi.. jobb napokat!

Új frizurák - naaagyfiúúúk!

 

Nálunk a vízisielés közben éppen bepakol a tartóba.

borcsi555 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4682
Hanyaggatyaanya: Nojkának akkor volt sok dudor és lilaság a fején, amikor elkezdett felállni, de még nem volt profi. Nappalinkban van egy nagyon dizájnos fenyőfa dobogó, onnan pottyant le folyton. Most már vigyáz, de ehhez párszor le kellett esnie:( Ha folyton elkaptam voltna, még most is ott rezeghetnék mellette, ő meg arra számítana, hogy úgyis elkapom:)
Shaish: tejben nincs véletlenül vitamin és kálcium? Minek plusszban kiegészítés?
shaish Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4681

Akkor ezt a felírást nem jól tudom, nekem fél év rémlett...

 

Kunyerálás aranyos lehet, nálunk elég ritka. Macskák részéről persze mindennapos.

 

Apropo macskák, hát ezek a dögök mindent eltűrnek a gyereknek (főleg az egyik, sztem stratégia nála h kivel kell jóban lenni:D) a fülüket markolássza, és dugja a fejét a bundájukba, annyira helyesek:).

 

"Hanyaganya" sztem ez igazából nem is az, ilyen kisebb balesetek mindenhol vannak, ahol gyerek van és nem gumiszobában lakik. Persze vigyázni kell rájuk, de szvsz néhány kisebb baleset elkerülhetetlen. Mielőtt még vki komolyan veszi h a topic tele van hanyag anyákkal:DD.

Fogár Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4680

sziasztok!

 

hanyaganyák táborába ugyan nem tudok ilyen sérülés miatt csatlakozni, de alapvetően nálunk is történhetnének ilyenek...csak Janka vhogy annyira óvatos, v szerencsés, h eddig elkerülték az ilyen monoklik...de vsz mikor elindul egyedül akkor jönnek nálunk is. Alkalma lesz rá, mert eéőfrodul, h elkolbászol a lakásban és vhol egész máshol találok rá...

 

HA-s táp: én már asszem mikor először felírta a doki a következő alkalommal nem azt kértem...kb akkor volt Janka 7hós...nekünk tök lazán felírta egy éves korig a sima tápot, miután úgy sokkal olcsóbb!

nekünk múltkor azt mondta,h 1éves kor után nem írhatja fel. Így most emiatt is fogok sürgősen áttérni félig tejezésre.

Én eddig is simán adtam neki sajtot, joghurtot, túrót...stb...szóval tejfehérjeérzékenység sztem nincs...gondolom eddig ki kellett volna ennek buknia.

 

Ádám kenyércsenő akciója aranyos...Janka is csinál hasonlókat...bár ő inkább a kunyerálással van toppon nálunk holtversenyben a kutyával...teljesen mindegy mikor evett, ha mi leülünk enni azonnal kér ő is...

 

ebben a táp dologban biztos benne van vm jó biznisz kérdése 

 

neglom Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4679
Hanyaganya: kék folt a szem alatt jelen. Dohányzóasztal alsó polca kemény, ha az ember a fentibe kapaszkodva megcsúszik...
shaish Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4678

Tracy, én nem látom a képeket, pedig érdekelne:).

 

Kismica, Csabi nem félt a hajnyírótól, de sztem ez azért van, mert reggelente az apja villanyborotvával borotválkozik, azt ámulva nézi, néha odaraktuk a buksijához berregni, szóval megszokta.

Porszívót sikongatva kergeti ha takarítok, el akarja kapni:).

Ha Matyi megismeri a kütyüt, biztos nem fog megijedni!

Előzmény: tracy71 (4677)
tracy71 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4677

Ertal! Nagyon jó ötlet a szobaszínház. Mennyi időre kötötted le a figyelmét?

 

Gyáva nyúl! Kérem szépen! Ha nem adnak időben, hát akkor természetes hogy kiszolgálja magát. Elvégre nem pólyás már. Önálló kis emberke. Balázs is ha teheti megy a konyhába és nyitja ki a konyhaszekrény ajtót, ahol a finomságok szoktak lenni. Egyik nap elpakoltam onnan minden harapnivalót. Látni kellett volna a nagy csodálkozó szemeket. Mozdulataiból arra lehetett következtetni, hogy: Boztos nem ez az ajtó..... hát akkor becsukom....... no mégegyszer..... itt szokott lenni..... nincs itt.... mégegyszer..... nincs itt......anyaaaaa!

 

Képzeljétek! Szombaton babazsúr volt nálunk 3 2006.januári bébi és szüleik. A délutáni alvást követően jöttek hozzánk, majd úgy 7 óra magasságába mentek haza. Sajnos a gépünknek nem működött a vakuja, így nem is sikerültek a képeink. De a másik két család is készített képeket, megígérték hogy majd átküldik nekünk is. Akkor majd én is felteszek ide néhányat.

 

És ígértem Balázsról az ilyen volt, ilyen lett sorozatot. Mivel túlvagyok a vizsgákon, hát megpróbálkozom vele. Jut eszembe, Tória neked küldtem anno képeket Balázsról. Megkaptad?

 

No akkor:

 

 

shaish Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4676

Sziasztok,

 

FoltosMatyi:) remélem nem fájt neki nagyon.

Hanyaganya jelentkezik, Csabinak a homlokát sikerült kékítenie a napokban...asszem ez még a nyelvelharapás előtt volt:(....de szerencsére egyik sem volt komoly. Nálunk azzal van a gáz h mindenre felmászik, eleinte torlasznak használtam a becsomagolt dobozokat, de ő elkezdte mászókának használni....

 

Peti színháza szuper!

Vérző szája már nemannyira, de hát ez előfordul sajna:(.

 

Kenyérlopó Ádám:)))) nagyon önálló a srác!!

 

Borcsi, hát ez nem hangzik jól, remélem a továbbiakban elkerül a rosszullét.

 

Ha már eszik sajtot, joghurtot, akkor tényleg felesleges a ha táp....de ugye 6 hó felett ha jól tudom csak ha-t írhat a doki....simát azt vehetsz bárhol szinte...

Sztem árban sincs nagy különbség, úgyhogy én sem értem miért írják fel...nekünk is írná, de már nem kértem.

Szójásat akkor kap, ha már beigazolódott tejfehérje allergiája van.

Tej-táp kérdés, én inkább táppárti vagyok még egy darabig, mivel abban megvan a nekik szüks vitamin és ásv. anyag is, ami a tejben nincs, ha meg mellé adsz mindenfélét akkor ugyanott vagy, ahogy Mocorgo is írta.

De kaphat tejet is, ha nincs semmi tünet, eleinte kis hasmenés a tejcukortól lehet, de ha tartós az nem jó....

Szóval mittudomén, reggelihez kap mellé tejet (majd) és a vacsija meg marad a táp. Vagy ahogy Fogár írta, elkezdeni higítani...mármint keverni.

 

Beni lekvárevése:)), kis rafinált.

 

Szép napot, most megyek játszani:).

borcsi555 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4675
Elsőnél nem volt, de hányingerem se és nem is szédelegtem ennyire. Vérnyomásom sose volt nagyobb, mint Neglomé, mostanában a reggeli ébresztőordításra egyszerűen nem bírok kimászni az ágyból. Vagy ha igen, akkor jön az ájuldozás:) Kávézom, de minek. Csak álmos leszek tőle..
Hanyaganya: ne aggódj, lesz még kékebb is, mikor pl elkezd bicajozni:)
Petinek milyen jó dolga van, a sok tesó szórakoztatja!
Ádám kenyérlopó akcióban nagyon jó!!!
Mocorgóval értek egyet. Még a dokim is azt mondta, mikor megkérdeztem a tejről, hogy manapság azt kell mondani, hogy kb 2 éves korig táp. Bizniszsszagot érzek..
2 év múlva meg azt derítik ki, hogy a táp nem jó, mert kifejlesztették a tutit potom xezer ft-ért.
Előzmény: kismica (4666)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4674

én azt nem értem, hogy ha valaki ad tejtermékeket, akkor miért HA tápot ad mellé, sztem ennek akkor már nincs értelme.....

 

most nem rátok céloztam, csak úgy általában, csomó barátnőm csinálta így és furcsállottam

Előzmény: Gyáva Nyúl (4672)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4673
ja, Maci, köszi a bőrgyógyászt!
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.01.22 0 0 4672
sziasztok,
borcsi, én is ájuldoztam a terhesség elején, kriminálisan alacsony vérnyomás miatt (egyszer a metrón, útban suliba, na az kellemes volt... akkor hagytam félbe a sulit, amit mondjuk az anyasággal nem lehet megcsinálni :) ). úgyhogy én végig kávéztam, meg figyelni kell, hogy sokat igyál. az erős tea szintén segíthet. kitartás.

Fogár, nekem a gyerekorvos azt mondta, h kb. 3 éves korig meg kell legyen a napi fél liter tej a gyereknél a csontfejlődés miatt, és hogy egy éves kor alatt ez hipoallergén legyen, magyarul HA-s táp. (ja igen, a szója ténylegl allergén, a legtöbb táp ezért tehéntej alapú.) szóval a táp nem elsősorban a vitamin miatt kell. később, gondolom, a gyerek már nem reggeliként, hanem reggeli mellé kap egy bögre tejet. egyébként az USÁ-ban egyetlen HA-s tápot találtunk (nagyon-nagyon drágán), szóval az amcsik, akik mindent hajlamosak túlparázni, ezen pont nem aggódnak.

Gratulálok a fiúknak-lányoknak az új séróhoz. :) Mi még nem vágunk. Gyermekem apja közölte, h neki is hosszú haja volt babaként, úgyhogy ne is álmodjak róla. :)

És két kép a fiamról, ahogy önkiszolgál:
1. tiszta a levegő














2. na gyerünk
Előzmény: borcsi555 (4664)
ertal Creative Commons License 2007.01.22 0 0 4671


Előzmény: ertal (4670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!