Na, most megbuktam, mint Rottenbiller, de gondolom, eddig is sokan sejtettétek, hogy én is kéktúra ellenőr vagyok! Mindenesetre ezt a nikket is használni fogom, ha hivatalosan, mint ellenőr szeretnék (szeretnénk) szólni hozzátok! Amúgy pedig maradok, aki vagyok, a vén, sörissza hörpölin! :-)
Nem bővült a pecsételőpontok listája, de már a legújabb stemplik helyeit is tartalmazza a füzet, vagyis a csobáncit és a Lokó-pihenőben felszereltet is.
Nem. A dupla pecsételés megszüntetése kizárólag az ÚJ füzet használóira vonatkozik. Az összes régi füzetnél kell a dupla pecsét.
Leírásban részletesen benne van:
Mivel a régebbi kiadású füzetek is érvényesek, értelemszerűen használatban maradnak. Az áttekinthetőség és ellenőrizhetőség folytonossága érdekében kérünk mindenkit, hogy aki a régi füzetben végzi a teljesítés dokumentációját, azt továbbra is annak a szabályzata szerint, vagyis dupla bélyegzéssel és dátumozással tegye.
Sok hónapon keresztül láttuk, hogyan alakul, formálódik a füzet. Természetesen a véleményünket is többször megkérdezték. De a tervező csapatnak nem voltunk a tagjai. Ne felejtsd el, mi ketten "külsősök" vagyunk csupán, nem pedig az MTSZ alkalmazottai, minket egyetlen feladat ellátására kértek fel csupán, amit a "nevünk" is mutat.
Pénteken behívtak bennünket, kéktúra ellenőröket az MTSZ-be, ahol aztán egy kis ceremónia után karácsonyi ajándékképpen a kezünkbe nyomtak egy-egy új típusú kéktúra igazolófüzetet. Mi mással is lehetett volna felavatni a kis füzetet a részemről, mint egy kéktúra szakasz teljesítésével? Így aztán ma délelőtt végigbaktattam a Hűvösvölgy-Rozália téglagyár közötti 14,2 km-t. A tapasztalataim a következők:
A füzetben megmaradt a már "történelmi" szakaszbeosztás, az igazolófüzet 40. oldalán található a 14. szakasz térképe és pecsételőhelyei. A dupla bélyegzés valóban megszűnt, elegendő a túrák határain a kettős dátumozás. A furcsa, hogy ez így van a szakaszhatárokon is, példának okáért a hűvösvölgyi bélyegzés helye az előző (39.) oldalon van, a Piliscsaba-Hűvösvölgy túra utolsó bélyegzőhelyeként.
Maga a füzet bár vastagabb picit, mint az előző kiadás - pedig négy oldallal rövidebb elődjénél -, de azért jól kezelhető. Mérete megegyezik az elődjével. Viszont a végén még be van rakva egy tokba egy, a teljes nyomvonalat mutató áttekintő leporelló térkép, amin rajta van a teljes OKT szintmetszete is.
A papírja talán egy leheletnyivel vastagabb az a korábbi füzetnél, bár ezt lehet, hogy csak az újdonsága miatt van, később, a sok hajtogatástól majd felpuhul egy kicsit. Egyébként megtalálható benne az OKT új kiírása, érdemes mindenkinek áttanulmányozni. Felteszek két képet a pecsételt oldalakról:
Érdekesség, hogy nyilvántartják a kinyomtatott füzetek számát, az én példányom utolsó oldalán a 000199 sorszám található. Szerintem ez a nyomdai munkák során kerülhetett oda. Kíváncsi vagyok, kihez kerülhet majd (kiadják-e egyáltalán) a 000001 sorszámú füzetet? :-)
Teljesen logikus és jó ötlet a jelvény árának beépítése a füzetbe. Én meghagytam volna a dupla pecsételést, kicsit segített a kevésbé tisztességesek kiszűrésében, de elfogadom, hogy a színes füzetben nem mutatott volna jól a második pecsét a térképrészleten.
Az OKT szakaszjelvényeket nem az MTSZ kezeli, más helyi egyesületek/szövetségek intézik és az marad pénzes mint eddig.
Sajnos az OKT jelenlegi hivatalos oldala meg sem említi a szakaszjelvényeket, a régi kiírásnál ez mind ott volt. Nyilván üzleti alapon már nem reklámozzák más mozgalmát, és nincs kapacitás a túramozgalmak feltöltésére. Még kevesebben fognak értesülni róla.
Nem ismerem és nem is nagyon érdekel, mert nem ide való ez a téma. Ha meg valamit írsz ide, akkor arra esélyes, hogy írni fognak, erről szól a fórum. Ha nem tetszik, akkor nem kell hozzászólni, főleg nem ilyen mértékű személyeset, ha meg mégis akkor arra én vagy bárki írhat azt amit akar, pont.