Olyan helyre menj, ahol megcsinálják, mert ezzel szeretnek elhajtani a szerelők, á minek azt, ha szép a hangja a motornak akkor felesleges, stb...
Ehhez pár burkolatot le kell szedni... de sokat elárul a porlasztó és a nyomáskapcsoló állapotáról.
Pár perc a mérés, alapjáratos ketyegtetik, aztán padlógáz pár mp-ig és megint alapjárat - ebből csinálnak 2 kört és megnézik a tankba visszafolyó (résolaj) mennyiségét ami a porlasztókból jön.
Ha kis különbség van a 4 injektor közt, az a jó, de ha pl. egyik 5-6ml a másik meg 20ml olajat szállít akkor ott baj van. a Kevesebb a jó érték.
Ez a mennyiség tipusonként változó de kis közelítéssel jó értékeket mondtam.
Köszönöm a válaszokat, amúgy írtam a KIA márkakereskedésnek is és válaszoltak! Ez már jó pont, mert a legtöbb márkakereskedés válaszra sem méltatott. Engedjétek meg, hogy bemásoljam, ha más is akar venni:
Köszönjük,hogy megkeresett minket!
Az állapotfelmérés során számítógépes diagnosztika keretében mindent vizsgálunk amit a gépjármű szoftverén keresztül lehetséges! A porlasztók korrekcióját csak a motorvezérlőn keresztül számított értékek szerint vizsgáljuk, ami nem egyezik meg a próbapadon végzett vizsgálattal!!Ezen felül teljes körű futómű és karosszéria átvizsgálást végzünk, illetve fék és lengéscsillapító mérést!
Szervizünk Hétfőtől Péntekig áll ügyfeleink rendelkezésre. Előzetes időpont egyeztetés szükséges!
De a gyári értékeket nem is 140 160 al mérik. A gyári teszteken max 120 al mennek,ezt jó tudni. Én tudom jozni a gyári értéket még úgy is,hogy kicsit csal a fed computer. Nem szoktam pályán menni.
Lendületesen előrelátóan kell vezetni. Persze pályán ezt nem könnyű,ha gyorsan akarsz menni és kamionok vannak,de a lényeg a fékezést kerülni kell,ha lehet.
Ja és amit akartam írni a fordról, hogy sokat pályázok, ott ette a 6,5-7-et (széltől függően). Én 150-el (van, hogy többel, de nagyrészt) nyomom óra szerint, az kb. 145 körül lehet.
A ford 100-110-nél 4 körül fogyaszt, egyszer (Romániában) egy tankot úgy mentem km.
Kíváncsi leszek, a ford focus kombim fogyasztása 240e Km-re 5,56-ra jön ki, a spritmonitoron 5,8 az átlag. A KIA esetében 5,6-5,7 közötti. Ha az 5,5-5,6 kijön, meg leszek elégedve nagyon. Most rendelem a drágát sirius silver színben. Nagyon tetszetős darab. Tényleg: a riasztó milyen benne? Nem nyárvíkol feleslegesen?
Szóval párizsi kirándulást, egyébként szerintem a gyárilag megadott fogyasztást normális ember képtelen lenne elérni, ahhoz valami elképesztő buziskodás kéne.
Mi nemrég letoltunk egy Párizsi kirándulást, autópályán 160 tempomattal, de a sok kamion miatt elég sok fékezéssel, 6.3l volt a fogyasztás a computer szerint, itthon autópálya 140, országút 110-120, szóval normálisan használva 5.3-5.4.
Az még össze is jöhet. Nekem Budapesten tavasztól őszig 6.5, télen 7+ volt, országúton normálisan haladva 4.6-4.8, pályán 5.8. Kombival, 2 felnőtt, két gyerek.
Én is kia ceed-ben gondolkodom. A gyári fogyasztás nagyon kellemes. Kérdésem mennyi a valódi? Vegyes használat. A spritmonitoron 5,7 körüli. Az reális? (ja dízel, ferdehátú)
Igen, ez nekem is feltűnt, de az eladó hajlandó volt belemenni abba, hogy KIA márkaszervizben átvizsgálják. Ezzel kicsit elaltatta a kételkedésem, és ezért is kérdeztem, hogy szerintetek egy átvizsgálás során milyen mélységű hibák derülhetnek ki.
Köszönöm a válaszokat és, hogy foglalkoztok a témával!
Amennyire én utána tudtam kérdezni a részecskeszűrő hibája tud ilyen jelenséget okozni.
Fogyasztással elégedett lennék, de örülnék, ha a 6 sebességes váltó pályán kicsit lentebb tudná vinni. Bár a 6,3-al is kiegyezem csak ne legyen baja a motornak.
"csurig volt olajjal, legalább a maxium szint felett még 7-9cm-vel. Ez utalhat gondra vagy bármilyen bajra?"
igen, a motorolaj ennyire túltöltése totálisan inkompetens szerelőre utal
"hogy alakult a fogyasztás?"
pályán tempomat 100 km/h 5 L, 115 km/h 5,5 L, 140 km/h 6,5 L de ez még az ötös váltó, a hatosnál valszeg nem ennyire meredek az emelkedés a sebesség függvényében
"Futómű állítólagos gyenge pont az autón"
az enyémen cseréltek valamit 150.000 km-nél a futómű körül nemtom mit, de nem volt drága most van benne 160.000, most valami bordásszíjat (nem vezérmű, az láncos) akarnak cserélni ráálltam a 10.000 km-enkénti szervizre...
KIA Ceed-et szeretnék vásárolni. 1.6CRDI motor, 90 vagy 115LE az mindegy, csak 6-os váltóval szeretném, mert viszonylag sokat pályázom. Négy kérdésem lenne: - Motornak ismert bajairól, nyűgjeiről szeretnék felvilágosítást kapni, mit érdemes megnézni, odafigyelni - Megnéztem egy kiszemelt autót, (http://www.hasznaltauto.hu/auto/kia/ceed/kia_ceed_1.6_crdi_ecodynamic_euro5.uj_modell.szervizkonyv-9826982) és ugyan a tapasztalatok ugyan pozitívak voltak, de két dolog feltűnt. A nívópálcával ellenőrizve az olajszintet, csurig volt olajjal, legalább a maxium szint felett még 7-9cm-vel. Ez utalhat gondra vagy bármilyen bajra? - Nektek, hogy alakult a fogyasztás? van aki azt mondja, hogy 3 KIA-ja van és a dízelek 7 liter környékén fogyasztanak. - Futómű állítólagos gyenge pont az autón. Ez igaz, hogy érzékeny a magyar utakra?
Elolvastam a tesztet,hát nem lettem okosabb,mind a kettő jónak tűnik,talán a Cee'd kicsit jobb.Nem egyszerű mert van néhány alternatívám is.(lancer,auris,civic,stb)
Majd meglátom.Ehhez a kettős tömegű lendkerékhez nem ragaszkodnék(remélem jól írtam).
Azért nekem van viszonyotási alapom. Volt cdti motoros corsám kettős lendkerékkel,most riómvan kettős lendkerék nélkül. A corsa kuplungján tartva a lábam,remegett mint a kocsonya,hangosabb traktorosabb volt a motorja is. Meg is jegyezte egy tesztportál,tán pont a totalcar,hogy a lábunkat a kplungra helyezve lábmasszirozás kezdődik.
Szóval ezt ne nevezzük rezgéscsillapitásnak.
A rio 1. 1 es dizele sokkal halkabb és nincs semmijen rezgés sehol,néha a váltó aló hallok kis zakatolást,de ez nem ráz egyáltalán inkább csak hangja van,gondolom a kuplung felől jön.
Mivel 3 hengeres isa motor néha egyenetlenül jár,de ennek már nincs köze a lendkerékhez.
Egy ismerős dizel ignisébe már vagy 3x volt cserélve,vagy javitva a kettős lendkerék. Több százezerért és a nagy semmiért. Szerintem felesleges. Nem tudom a kia hogy oldja meg,de nekem ez igy tökéletes.
A turbós leirásod nem értettem pontosan,hogy mért jó a kissebb motor.
A gond csak ott van, hogy az átlag ember nem is tudott róla, hogy létezik ilyen alkatrész, még el nem kezdék "lerontani" a minőségét. Pl az 1.9 tdi-k ben miért bírták 500 000 km-ig, vagy c vectra gts ben. Rengeteg autóban volt már a 90-es években is. Azokban az autókban kibírta majd az autó élettartamát ez a komponens. Csak rájöttek a gyártók, hogy ez nem biznisz, mert 200 000 km es futásteljesítménynél még viszonylag fiatalok az autók. (3-7 év)
Félmilliónál már 10-15 éves egy dízel is. Akkor már a kutya nem költene rá ennyit. Így akkor kénytelenek lennének olcsóbban adni az alkatészt. De az nekik nem buli. Úgyhogy nem kell bedőlni ennek a kényelem ára dumának. Majd amikor a 3 hengeres kisturbós fostalicskákban is elkezd tönkremenni, majd akkor meg vakarja a paraszt a fejét.... Az európaival mindent meg tudnak etetni a gyártók. Olyan irányba ment el európában az egész autógyártás a 2005 óta, hogy szerintem egy két márkaképviselet megérett volna már a felgyújtásra.
itt ezt a topicot kb 9 éve figyelem, soha senkinek nem volt gondja még kettőstömegűvel azon kívül hogy ilyen nincs a ceed-ben, más okot nem tudok elképzelni
Igy is csak a távolkeleti gyártókról mondható el,hogy nem erőltetik a kettőstömegűt De 2000 köbcenti felett ezekbe is van Egy corollába pl 800 ezer ft.A kiába nem tudom mennyi. De szerintem ezt is meg a kuplungot is cserélniük kellene garanciában.
Lejjebb görgetve az adatlapon lehet látni, hogy ez a két típus rendelhető DCT-váltóval, azaz duplakuplungossal. Gyaníthatóan akkor ezekhez tartozik a kettőstömegű is.
Igen, a kettőstömegűnél a turbós benzinesekre is gondoltam, hogy van azokban, nemcsak a dízelekben. Az én Cee'd-em 1.4 CVVT ferdehátú lesz, az szívóbenzines.
Raknak az újabb turbós benzinesekbe is, a WV előszeretettel teszi bele az 1,4 tsi motorba. Régebben csak az magasabb presztizsű autókban (AUDI és WV) volt ilyen kivitelű a motor a símább járás érdekében, de manapság a Skoda és a SEAT is megkapta ezeket a kettőstömegű lendkerékkel szerelt 1,4 tsi motorokat.
A benzines motorokban egyébként kisebb terhelésnek van kitéve, azokban tovább húzza.
Egy kuplungot 20e km alatt is szét lehet rúgni, ha idióta a vezető, szóval ez nem hinném, hogy típushiba, másrészt szerintem abban az autóban kettős tömegű a lendkerék, ezért a 2-400e ft-os javítási ár.
Használt 2014-es Kia Cee'd SW 1.4 CVVT kocsit néztem ki, a kérdésem az, hogy mire kell figyelni ennél a típusnál vásárlás előtt, vannak tipikus a típusra jellemző hibák?
További kérdésem, hogy pl. a kuplung és a váltó mennyire bírja a strapát? A motor vezérműláncos?
Azt hallottam, hogy az ülésfűtés minden 2013-as modellben elég könnye megadja magát.
A fékbetétek és tárcsák, valamint a kuplung cseréje mekkora futásteljesítmény mellett szükséges, van erről valamilyen tapasztalat?
Szerintem is nagyjából egyformák, amelyikben otthonosabban érzi magát az ember, azt kell választani. Más téma, nekem egy kombi Ceed-em van, jó lenne venni egy tetőcsomagtartót, boxom van csak a tartó kéne, de nagyjából 2-3 hetet használnám egy évben, lehet, hogy érdemes lenne 2-3 márkatárssal együtt venni, végül is kicsi az esélye, hogy pont egy időben lenne rá szükség. Ha érdekel valakit jelezze, természetesen a boxot is bedobnám a történetbe.
Nehéz kérdés gyakorlatilag két "egyforma" autóról van szó. Összehasonlító tesztet is igen nehéz találni. Sajnos költségekről nem tudok nyilatkozni most jön az első kötelező szerviz. Nekem volt gond sajnos az autóval (váltóban a nyeles tengely szólt egyedi hiba lehetett) de mindent gariban megoldottak. Új autó esetében vételárban a Kia Ceed kedvezőbb vételnek tűnik. (van most az UEFA limitált széria az szerintem nagyon jó áron van most azt venném ha most vennék, Hyundaiban pedig van az i30 Go akció)
Én először egy Hyundai i30-at próbáltam ami meggyőzött és így ez hozott a koreai márkákhoz az ár és a forma miatt a Ceed lett a befutó.
Ráadásul a 1.7-es dízelt már komolyabb autókba rakják (Optima, i40), pedig annyira nem jó. Illetve nem rossz, csak ezekba a nagyobb autókba tényleg 2.0 dízel kellene (persze nem a Carens öregecske motorja, hanem egy új fejlesztés).
Viszont a dízel motorok körüli mostani botrányhalmaz után csak az kezd komolyabb dízelmotor fejlesztésbe, akinek Európa a fő piaca, a Kia/Hyundai pedig nem ilyen gyártó...
Na ja még ez is, hogy ez csak 1.7-es és ilyen drága. De mennyi lesz majd őssztől az 1.6 T-GDI Optima. Gondolom tök drága lesz az is. No meg a 2.0 T-GDI? Abba bele sem merek gondolni. Az USA-ban nagyon mennek keressetek rájuk a Youtube-on ezernyi teszt van róluk...
Szép autó, de egy ilyen autó csakis egy koreai gyár (Samsung, Hankook, LG, Hanwha Bank, stb.) itteni kirendeltségén dolgozó felső-közép vezető számára megengedhető (kötelező?) mindenki más német, vagy japán limuzint vesz ezért az árért.
Kicsit más téma mint a Ceed de Kia méghozzá nem is akármilyen. Az autó nyilván kiváló viszont szerintem a tesztelt kivitel ára magasra lett belőve. Értem ha nem olcsó egy jó autó de ennyiért már automata dízel Passat is van méghozzá elég jól felszerelt (Highline). Na jó minden azért nincsen benne talán ami a Kiaban de a magyar piacon szerintem így kevéssé rúg labdába az Optima. Pedig többet érdemelne.
Városi fogyasztást szinte képtelenség összehasonlítani.
Reggel kiállok az udvarban lévő garázsból, ez kapunyitással-zárással együtt 1-2 perc. Addig pöfög alapjáraton. Lámpától lámpáig araszolok 2-3 kilométert, szinte 4-esbe se tudok felváltani.
Este ugyanez visszafelé.
Na, így városban közelebb van a 9-hez, mint 8-hoz a fogyaztás, de az se kizárt, hogy 9 fölé megy.
Nem 4 literes városi fogyasztásra gondoltam én sem:) Csak egy '99-es békalámpás Corollából átülve -ami 7l-el elment- soknak tűnik ez a 8 liter. Ugyanúgy használom a Ceed-et is. Amúgy hosszú távon is 7l a fogyasztása. Az alá még nem tudtam levinnni, pedig megpróbáltam:) Ha ennyi benzin kell neki akkor csak egyen. Van még a kúton annyi, hogy el is adják... :) Nagy problémát nem csinálok belőle, csak egy kérdés volt:)
Kia Ceed-ben a tolató lámpa kapcsoló vezetékére szeretném rákötni az utólag beszerelt tolató kamera monitorjának tápját. Hol találok a műszerfalban, vagy annak környékén olyan pontot, ahol ezt megtehetem? Próbáltam keresni a neten kábelezési rajzot, de sikertelenül. :-)
cseréld le egy új Vitarára az lehet megállnak 6.5-nél :)))
amúgy az 1999-es Avensis 1.6 benzinesem is ennyit evett városban és az is 1300kg volt. Szerintem csodák nincsenek, milyen fogyasztást várnál városban? És hány kmt mész vele beindítás után?
2010, 1.4 90Le SW tulajok! Nektek mennyit eszik a szekér városban? Tojással a talpam alatt 7,8-8,3l/100km. Nem sok ez egy kicsit? Értem én hogy 1300kg a bódé de akkor is sokallom...
Nem tudom mennyi a kedvezmény, de ez olyan outletes akciónak tűnik, amikor az ár fölé írnak egy nagyobbat, úgyhogy az alapár lesz akciós. Az enyém ugyanez a felszereltség metálfény nélkül, nagyjából annyi volt, mint az itteni eredeti ár, csak a 136 lóerős dízellel.
nem lehet, hogy köze van a változó szelep állításhoz? ezt ha fogaskerék állítja és pl ne adj isten valami baja van a fogaskeréknek akár az is csinálhat ilyet.
Megane II-ben tipushiba ez a vezérlést módosító kerék kopása
Nekem hidegen alapjáraton persze belülről hallgatva is sztetoszkóp kell, hogy valódi motorhangot lehessen hallani a halk surrogás helyett! A 2500-as fordulat környékén valóban van egy enyhe macis morgás hang pici rezonanciával, de sem előtte, sem utána nincs. Egy rendezvényre menet egyszer egy ismerősöm leállítatta a motort, ment nem hitte el hogy alapon jár! :) Szóval most lesz két éves a gép, de nekem a nyomatékos, full csendes és takarékos motorjával nagyon bejött. Szerintem aki fikázza, az a konkurencia. Itt megtalálkod. http://nepitelet.hu/autok/kia/ceed_2012/csaladi_ekszer/
Várd meg amíg bemelegszik. Hidegen "mindenféle" hangja van az enyémnek is. Szerintem üzemszerű amit vagy amiket halassz már csak azért is mert mint írtam én is hallok ilyesmi hangokat. Ez egy direkt befecskendezéses motor valószínűleg innen eredhetnek ezek a dolgok amikre esetleg felfigyeltél. Meg még elég új az autód valószínűleg még nem szoktad meg. Nekem is eltartott egy darabig akár milyen jó is :-). Ha már üzem meleg a motor akkor valóban nagyon csendes de azért hallani a motort. Persze ha aggályod vagy kérdésed van az autóval kapcsolatban nyugodtan jelezd a márkaszerviznek.
Elfelejtettem a szerviznek ezt érdemes jelezni, megmutatni de szerintem nem lehet ezzel mit kezdeni. Valószínű én automata váltóst vennék (az új DCT-set) ha most vennék ilyen autót. Az szerintem eléggé lent tartja a fordulatot szerintem a jelenség ott nem igazán lenne felfedezhető. Annál is inkább mert az én autómban a nyeles tengelyt is kicserélték mert valószínűleg az adta a hangot hideg motornál. A hiba azóta nincsen.
Nem, de a bakot kicserélték. A vibráció szerintem ugyan úgy megvan most az ember vékonyabb talpú cipőt hord már jobban érezni. De nem is vibráció hanem inkább amolyan zúgás/rezgés. Próbáld meg sík úton, hogy 2500-as fordulatnál bekapcsolod a tempomatot az pont kb. 100 6-ikban. Megfigyeltem, hogy így a jelenség alig érezhető. Összességében azt gondolom, hogy ez típus "hiba" mivel te is és sokan mások is jelezték ezt. Csak van akinek feltűnik van akinek nem. Ettől függetlenül nekem sem tetszik, hogy ez ilyen. Remélem az új Ceed-ben ez már nem lesz.
Én is az 1.4-es vásárlásán gondolkodom, a második generációsban. Úgy hallottam, elég alacsonyak a szervízköltségek mind az I-es, mind a II-es esetében, nem véletlenül az egyik legmegbízhatóbb autó a Cee'd :)
Sziasztok, 9 év használat után megváltam ceed-emtől, maradt egy brod it telefon/gps tartó,meg egy német Febi kerékőr készlet. 2999FT/db áron mindegyik használt. Ceed 1. hez való!
Megoldás: csere nem elég, mert előbb utóbb ugyaninyen vacak lesz az új is. Ráadásul a gyári új egy vagyon. Ehelyett ki kell szerelni a rádiót (kb 5 perc alatt kijön), és elvinni egy műszerészhez akinek vannak eszközei hogy újraforrassza ezt a csatlakozót.
Ez sajnos így van. A gyári forrasztások gyengeségének oka (minő meglepetés) a környezetvédelem. A környezetvédők nyomására a forrasztóónból száműzni kellett a korábban egyharmados mennyiségeben hozzá adagolt ólmot, így ma már az iparban gyakorlatilag csakis tiszta ón tartalmú forrasztóónt lehet használni.
A tiszta ónnal végzett forrasztás sajnos rideg lesz, 2-8 év alatt biztosan reped és elenged a forrasztás :-(((
Jelenleg egyetlen megoldás ismert a problémára: a forrasztásokat át kell forrasztani hagyományos, 30-40 %-ban ólmot tartalmazó forrasztóónnal. A hagyományos forrasztóón szerencsére (egyelőre) beszerezhető. Otthon, vagy kis műhelyben bárki használhatja, mert az ólomtartalmú forrasztóón használata (egyelőre) csak az ipari üzemekben tiltott.
Az első generációs ceedek rádió vacakolásának az oka legtöbbször a következő:
Az rádió előlap és az alaplap közötti 26 tüskés csatlakozó forrasztása elég gyenge. AZ évek során ennek a csatlakozónak egyes lábain elenged a forrasztás. A hibajlenség egy ideig jön/megy mert eleinte még van kapcsolat a rossz láb(ak) és az alaplap közt. Ilyenkor jön az hogy egyes gombok nem mennek, néha csippan egyet (ilyenkor elmenti az aktuális rádió csatornát) stb... Aztán egy kis idő után teljesen megdöglik az előlap.
Megoldás: csere nem elég, mert előbb utóbb ugyaninyen vacak lesz az új is. Ráadásul a gyári új egy vagyon. Ehelyett ki kell szerelni a rádiót (kb 5 perc alatt kijön), és elvinni egy műszerészhez akinek vannak eszközei hogy újraforrassza ezt a csatlakozót.
Így néz ki a csatlakozó amit újra kell forrasztani:
A dízelnek nagyobb a kompressziója (nagyobb a nyomás a sűrítés végén, hogy felforrósodjon a levegő) ezért a nagyobb nyomású sűrített levegőbe eleve nagyobb nyomáson kell betolni a gázolajat. Az új common rail rendszerekben meg azért emelik az égbe a nyomást, mert nagyobb nyomáson rövidebb idő alatt, jobban kontrollált körülmények között lehet befecskendezni az üzemanyagot. Ezért a közösgyűjtőcsöves rendszerekben gyakori az akár 2000 atmoszférás nyomás is.
A filterabc-be néztem és nincs castrol 5w40 olaj dizel C3 szabványú. Nekem most ilyen van itthon 4 l,de még 1 kellene hozzá. Ha nem dizel feliratút veszek ugyanebbe,aztal lehet keverni. Konkrétan erre gondolok. https://filterabc.hu/CASTROL-MAGNATEC-5W40-C3-4L
Volt Pro Cee'd-em 1,6 GDI motorral. Közel 100.000 km volt benne mikor eladtam. Gond nélküli hat és fél év volt.
Azt viszont majd megtapasztalod (és a talpadtól is függ), bárhogyan is igyekszel takarékosan vezetni, a gyárilag megadott fogyasztásnál többet fog enni. Autópályán, 140 km/h tempónál akár 8 l-t is meg tud kajálni. Átlagos, vegyes használat mellett 6,5-7,0 l/100 km volt a fogyasztása nálam.
Úgy döntöttem bevállalom az 1.6 GDI-t. Ott lesz 7 év garancia, és ha esetleg utánna is megmaradna, akkor se hiszem, hogy horribilis összegekbe kerülne a szívóoldal kitakarítása. Az előző dízelemnél egy befecskendezőcsere került volna 600 000-be... Ezek a befecskendezőrendszerek nem működnek 2000 bar-on, mint a dízelek, szóval lehet, hogy kibírja az autó élettartamát, de ha esetleg cserélni kell garancián túl is nem hiszem, hogy sokba kerülne, vagy legalább is nem több százezres tétel. És nincs kettőstömegűm, nincs turbóm, nincs állófűtésem, stb...
Nekem is turbódízel autóm van jelenleg és én is Ceed irányba nézelődöm. A nyomaték és teljesítmény igényem nekem is azt mondta először, hogy legyen egy 1.0-ás turbós benzines (merthogy nálam is kiestek már a rendszeresebb hosszú távú utazások, így a dízel felára sosem térülne meg). Aztán sajnos az ár kérdése elég gyorsan egy új 1.4-es irányába terelt el.
A közelmúltban volt szerencsém vezetni egy 1.4-est és azt kell, hogy mondjam, hogy egész kellemes volt. Nagyon fürge, érzésre remekül gyorsul (fülre nagyon gyorsan erősödik fel a motor hangja :-))), síma közúton nagyon kellemes vezetni. Sajna autópályán 130 km felett erőlködni kezd, legalábbis a motor hangja kezd egyre erősebb lenni, az autó meg alig gyorsul (ilyen tempónál már surrog a kerék is erősen, meg a szél is zúg rendesen, a kisebb sebességen viszonylag csendes autó 130 felett nagyon zajos lesz a korábbi csendhez képest).
De ez nekem belefér, mert max. kéthavonta autópályázok, úgy tűnt, hogy ha elviselem a zajt, akkor a 140-150-et simán tudja tartani, ami nekem több, mint elég (lássuk be, a turbódízel sem csendes ilyen sebességen).
nincs tapasztalatom a benzinessel (nekem crdi-m van), de ha opcio a 6 eves koraban (meg garancialisan) eladas, akkor kockaztathatsz mert addig a szerviz problemaja a befecskendezo mert garis aztan 6-7 eves koraban ha addig mar volt problema, meg mindig eladhatod
Egy 360 Nm- es dízelből ülök át, nem akartam nagyon visszalépni.
Családos emberként kell hogy bírja a megpakolást is időközönként...
Volt már 1000- es 50 le-s suzukim, meg 1,2-es 64 le-skodám is, akkor megfogadtam, hogy soha többet nem veszek alapmotorral autót...
Azért kérdeztem, hogy van-e valakinek hosszútávú tapasztalata ezzel a motorral kapcsolatban, mennyire hajlamos erre a hibára, vagy érdemes ezen is túladni 100 000 km- felett. (Az nekem kb 6-7 év.)
"Jellemzően sajnos rövid távozni fogok vele: 15-20Km munkábajárás, 5-10Km-es bevásárlóutak, illetve évente 1-2 hosszabbtávú autópályázás."
en egyertelmuen az 1.4 benzint vennem erre a felhasznalasra, abban nincs se direktbefecskendezo se turbo, ennek van a legnagyobb eselye hogy sokaig birja a hideguzemet igen, az autopalyazasok kompromisszumokat fognak igenyelni...
Kia ceed vásárlása előtt állok. Szeretném a nagyobb benzines (1.6 GDI) motorral venni az autót.
Mennyire jellemző ezekre a motorokra a direkt befecskendezéses motorok betegsége, a szívóoldali kokszosodás? Van esetleg valakinek hosszútávú tapasztalata ezzel a motorral kapcsolatban, illetve van-e valami mód, ennek a nem túl szép folyamatnak az elkerülésére? Jellemzően sajnos rövid távozni fogok vele: 15-20Km munkábajárás, 5-10Km-es bevásárlóutak, illetve évente 1-2 hosszabbtávú autópályázás.
Az autóval hosszú távra tervezek, szeretném a garanciaidőn túl is megtartani.
Nem nagyon találok ilyen kódot a szervizfüzetben,lehet azért mert olasz. Viszont shell logók vannak benne. De érdekes,mégis a total quartzot tartják a gyári kia olajnak.
Valaki esetleg megnézné nekem azt a kódot? Köszönöm
úgy emlékszem valami "acea" kezdetű dolgot kell keresni a szervizkönyvben (rémlik valami acea a3b4 de ebben nem vagyok biztos) ha megtaláltad, akkor keresd ugyanazt az olaj flakonján ha rajta van, akkor jó lesz
Csak azért kérdeztem,mert én viszem majd az olajat és melyiket tanácsoljátok,melyik az amelyikkel már itt 300-400 ezer km-t is belapakolt valaki hibátlan működéssel.
Az olaszok shell helixet töltöttek bele.5w30
Nekem most van itthon castrol 5w40 magnetec.. gondolom ha 15 ezrenként cserélem jó ez is nem? dizelem van és az olaj is dizel.
a kia nem tolt bele olajat (csak a gyarban) a markaszervizek maguk dontik el milyen olajat hasznalnak, a kia-s specifikaciok keretein belul es nincsenek nagy csodak, ezeknek barmelyik jo minosegu altalanos celu 5w30 vagy 5w40 meg szokott felelni (dizelbe) a kia erdm6 hasznal 5w30-at, a tobbi szerviz (ugy tudom) 5w40-et, kulonbozo dilerektol, ki miben hisz, ki kitol kapott jobb ajanlatot
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy a Kia melyik Total olajat tölti bele a future,v valamilyen i betűset? Az utóbbi drágább. És ezek vannak olyan jó minőségűek,mint a castrol magnetec 5w30 esetleg a shell helix ultra?
Aki esetleg több százezer km-t futott a ceedjével,ugyanazzal a tipusú olajjal ,melyikről van jó tapasztalat?
Igazából még nem kérdeztem a márkaszervizt,de majd lehet az lesz,ha az egyéb tipusokban ez nem igy van. Volt egy szélvédőcserém,nem tudom nem e azóta csinálja ezt. Előtte vettem a riot.
Nekem riom van,de megkérdem,hogy nektek is úgy van beállitva gyárilag a szakaszos ablaktörlés,hogyha úgy hagyjátok,szakaszosba,a köv gyújtásnál töröl egyet? Esőszenzorom van,de ha száraz az ablak,akkor is töröl... Nemrég lefagyott a lapát,majd összeakadt a kettő és szépen eltört...
Szerintem ez nagyon nem jól lett megcsinálva..Nem tudom a ceedekbe hogy van...
Ha megvan a relé és még esetleg a csatlakozók is, akkor szinte gyerekjáték. A Ceedclub fórumon az egyik kolléga már tett fel ismertetőt a saját munkájáról, de orosz oldalakon is találsz bőven leírásokat a témában :)
Melyik hibára gondolsz? A csippanás meg a gombokra és multikormányra nem reagálás külön téma attól hogy hébe-hóba ki kell húzni a biztosítékot teljes sötétség miatt. Az elsőt megoldották, először egy szoftvert frissítettek (attól helyrejött a multikormány) majd valami apró szakadás volt a fejegségben amit megforrasztottak és jó lett... Kivéve az időnként jelentkező teljes sötétséget amit csak a biztosíték ki-be húzása old meg. Arra nem találtuk meg a hibát valszeg az gyári hiba a korai modellekben mivel a szoftverfrissítés sem javított a helyzeten.
Nekem újabb beszerzésű 2008-as gyártású kombim van, alig több, mint egy hónapja. Ahogy a korábbi posztban is írtam, én főleg a belső visszapillantó hangos rezonálását veszem észre, de ilyenkor valójában az egész kocsi rezonál, érzem a szélvédőn is. Én nem tudnám fordulatszámhoz kötni, főleg akkor jön elő, ha elengedem a gázpedált és esik visszább a fordulat.
De alapjáraton is észrevettem, hogy azért erősebben rezonál a kaszni, mint az eddigi autóimon.
Ha tud valaki okosat, szóljon.
Meg arra is, hogy mit lehet tenni a belső visszapillantóval.
Még egy bajom van, a belső világítást az előző gazdi túlhúzta, eltörte a műanyagot, most vagy lóg, vagy ha valahogy visszateszem, akkor az is zörög. Menet közben ilyenkor már csak egy karmester kellene, hogy dallamra zörögjenek...
Ha valakinek lenne elfekvőben első generációs Ceed-hez való USB interface reléje, kérem keressen privátban. Belevágnék egy utólagos fejegység USB-sításba Gyári kódja 96120-1H500 vagy 96120-1H700.
lehetséges, hogy a külső hőmérsékletet Fahrenheit-ben mutatja hirtelen? Bár én nem nyomkodtam semmilyen gombot, egyik napról bolondult meg. De ma 66-ot mutatott (celsius jel van kiírva az összeg után), ami celsiusban 18 fok. Ez még stimmelne is.
Köszi
Ja, a ABS jeladó 23e Ft-ba kerül, ha valakinek meghibásodna...
kia rión hátul csapágyas lett a kerékcsapágy,
eleinte alig, később már hangosan zúgott de csak amikor egyesévek emeltük fel a kerekeket és forgattuk meg hallottuk meg, honnan jön a zaj, a kasztnu mindenfelé viszi ugyanis a hangot.
ja, az alig észrevehetően melegedett.
inkább a fékre tippeknék, még a héten nézesd át szerelővel
a fék nem játék!
Én is a fékre gondoltam. Azt, hogy zúg-e a csapágy nem tudom megállapítani... akkor már kis sebességnél is jelentkezne a probléma (szerintem)!Vagy rosszul gondolom??? Bár nem vagyok autószerelő...
Segítségeteket szeretném kérni! Ma az autópályán, ahogyan elértem a 120-as tempót, hirtelen elkezdet "rázni" a bal hátsó kerék környékén. Azonnal kiálltam a pihenőbe és ott tapasztaltam, hogy meleg az alufelni és "szaga" van... Természetesen visszafordultam, de még 70km/h-án is tartott a probléma! Mellékúton haladva 50-nél megszűnt a jelenség. Vajon mi lehet a gond?!? Köszönök minden infót, segítséget!!!
Szia. XIX. Kispesten az Europark alatt van egy szervíz, nekem ott rakták bele. Színre is fujattam. A srác tudja a dolgát, precízen csinálták. Üdv: rzsolt68
Abban kérem a segítségeteket, hogy meglévő autómban lévő navit szeretném frissíttetni, de a szervizekben horror összegeket mondtak.
Esetleg valakinek ismerős, szerelő stb.
Az autó egy 2010-es Ceed SW, 1.4, 90L (Hollandiából származik), a naviról semmit sem tudok, csak annyit , hogy a legfrissebb szoftverszám (navigation.com) 7.x.x, ellenben nekem 4.3.1-es.
2010-es Ceed SW-be szeretnek utolagosan tolatoradart szereltetni. Ha van olyan kozuletek aki szereltetett mar be es elegedett volt a szolgaltatassal (Budapest), akkor szivesen vennem az ajanlast!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Kb. egy hónapja a következő hibajelenség jött elő az autómon ( 1.6 CRDI 2010-es évjárat ): 1600-1700 -as fordulatról intenzívebben elgyorsítva erős rezonancia hallható és érezhető a motor felől, ami ezt a fordulatszámot átlépve megszűnik. Alapjáraton nincs a hibajelenség, csak terhelésnél. KIA márkaszervizben már kétszer nézték, valamint egy ismerős szerelőnek ( Hyundai márkaszervizben ) is megmutattam, de nem találtak semmit. Találkozott esetleg már valaki ilyennel? Köszi!
Az autót egy szalonból vesszük, anno ők is adták el és ők vizsgáztatták is. Tegnap kipróbáltuk az autót. Nem éreztünk semmi szokatlant. A szervizkönyv is rendben van. Nyilván ez nem olyan jó megoldás, mint amit írtál, de reménykedem, hogy nem lesz vele semmi baj.
Kinéztünk és félig meddig meg is állapodtunk egy Kia ceed sw 1.6 crdi limited 128hk stc tipusu autóra. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mire kell odafigyeljék az autóval kapcsolatban? Ma fogjuk kipróbálni. Az autó 2012es, dízel, 80000 km van benne.
Nekem 7 éve van 1.4-es, (80KW) meg vagyok vele elégedve. Többnyire városban használom, de évente néhány ezret autópályán is nyomom. Négy személlyel már nem dinamikus, de két emberrel simán lehet sportosan autózni vele. Jellemzően egyedül autózom, így még jobb a helyzet.
Nekem nem ad annyival többet az 1.6 benzines, de ha meg tudod fizetni, akkor azt vedd meg.
1 eve vagyok egy 2014 1.6 crdi ceed kombi boldog tulajdonosa.A mai napig minden rendben telt, azonban anap folyaman sikerult kicsit kiszinezni a kocsi jobb elejet, a reszleteket le sem irom mert meg most sem tudom elhinni hogy milyen bena voltam... A manover soran sikerult a jobb oldali indexemet is lezuzuzni, bar az izzo epp maradt benne, csak a bura torott el. A kerdesem az lenne hogy volt e mar dolgotok ilyen cserevel es amennyiben igen hogyan lehet megoldani ezt a dolgot!?
Kérdés: ha nem csatolom be a biztonsági övem, azt a rohadt csipogást nem lehet kikapcsolni valahogy? Vagy legalább feljebb írni az értékét, mert most már 15km/ó-nál csipog. Félreértés ne essék, mindig használom az övem, csak idegesítő, hogy amikor kijárok az udvarból ill. bejárok akkor mindig reklamál az övért.... vagy vegyek bele egy plusz csatot...???
Ha inkább rövid utakon vagy többnyire városban használód jó lehet az 1.4. Ha szeretnéd, hogy legyen tartalék, dinamika a kocsidban akkor 1.6 GDI. Én külön örülni szoktam mikor olyan dolgom van amihez autópályáznom kell. Ezzel a motorra már lehet rendesen suhanni szóval nekem egy élmény... :-) Ha van lehetőséged az 1.6-osra azt válaszd. Persze nem rábeszélés mert tudom drágább nem csak megvenni. Többet fogyaszt - ha nem is sokkal- , a téli gumi is és felni is bizony lényegesen drágább hozzá ill, a teljesítmény adó biztosítás is több sajnos. :-( Meg ha nem használnátok ki a teljesítményt persze akkor is felesleges.
Köszönöm a linket, érdekes teszt. Sajna ez a teszt is arra világít rá, hogy a kicsi de turbós motorral se nem takarékosabb, se nem dinamikusabb, se nem olcsóbb az új Ceed.
A keresgélésből szinte biztosan kizárom az ezres három hengerest, marad az 1.4-es, vagy az 1.6-os. (Benzinesben nézelődöm, nem megyek annyit, hogy megérje a dízel...)
Igen, az android nagy szabadságot ad, szóval mehet rá bármilyen navigáció (kivéve a HERE, mert a mai napig nem készült olyan andridos HERE navi, ami fekvő képernyőn is működne; ez persze nem probléma egy telefonnál, mert egyszerűen álló helyzetbe lehet fordítani, de egy beépített képernyőt nehéz álló helyzetbe fordítani).
Azt írják, hogy navigáció is van benne, és a képeken a navis képernyő nagyon hasonlít egy iGO Primo navigációs képernyőjére, szóval gyanús, hogy nem túl jogtiszta a dolog...
Ettől a kis bibitől eltekintve amúgy nem tűnik rossznak a cucc :-))
Na, ez is egy érdekes teszt, két autó, mindkettő 120 lóerő, csak az egyik 1000 köbcentis turbós benzines, a másik 2000 köbcentis szívó benzines motorral van szerelve...
Dehogynem, csomó helyen van még újonnan is. Kiánál/Hyundainál a CVVT, meg a sima GDI szerinted mi?:) Jó, nekem a szívóbenzines minden változata 1 és ugyanaz :D
Nagyon kellemes meglepetés, szépen megy. Egy citroen 1.6 hdi-vel (92le) összehasonlítva kb pariban van.
Különbség, hogy a francia dízelben szép egyenletesen jön meg az erő 1500-tól, ez kb 2000-ig teljesen halott.
2000-3000 között viszont érzésre nagyon jót tol, a hirtelen ébredő nyomaték miatt erősebbnek érződik a francia dízelnél. Nem szabad 2000 alá hagyni menni a fordulatot.
A 6-os váltóval autópályán is halk és takarékos. A gördülési zaj erősebb mint pl egy J astrában.
Motor és szélzaj gyakorlatilag semmi. 70.000km átlaga 5.9.
A Cee'dtől szerintem nem kell félned, a világ egyik legmegbízhatóbb autójaként emlegetik. Ha volt is valamivel gond, az legfeljebb a dízel lehetett, de tudjuk, hogy azok érzékenyebbek ilyen téren. Én benzinesben gondolkodom, azokra még panaszt nem hallottam sem az első, pláne a második generációból sem.
Sziasztok! Autóvásárlás előtt állok, a keret 3,5 millió körül. Az egyik jelölt a Cee'd kombi (2013-től), az 1.4 crdi-ből van pár 100e km alatti a Pappasnál és a Schillernél is. A költségvetésbe még némi hitellel beleférne új 1.4 benzin is. (a bika 1.6 crdi, valamint az 1.4 és 1.6 benzin kombiból csak gyakorlatilag újak vannak, plusz pár garin kívüli futásteljesítményű.)
Szerviztapasztalatokról érdeklődnék 80e km után, ha van már ilyen.
A Totalcar népítéletek között még csak alacsony futásteljesítményű autók vannak, és bár jókat írtak több netes portálon is az autóról, de használtként jóval kevesebb az infó.
A többi modellel (főként az 1.4 benzinessel) szemben elsősorban az éhezőművész fogyasztása számít, ami városban sem nő az egekig (spritmonitor.de szerint min. 2 liter a különbség, ami még azonos üzemanyagárnál is évi 135e Ft 20e km-nél), viszont van benne elég nyomaték, hogy 5 fővel is normálisan használható legyen városon kívül és autópályán (ide sokan írták, hogy az 1.4 benzin elég kevés). Korábban volt 1,4 dízel Corolla kombim, akkoriban pont egy picivel több nyomaték és egy 6. fokozat hiányzott, mi itt pont megvan.
Lécci csak olyan írjon, akinek konkrét tapasztalata van. Köszi szépen.
Nekem mostanában érkezik meg a rendelt autóm, 5.5 millió körül lesz forgalomba helyezéssel, mondjuk nekem egy csomó dolog teljesen felesleges ami abban a 7.7 millás autóban benne van.
Persze a Te döntésed az ezres Ceed de az 1.6 GDI szerintem jobb választás. Olcsóbb is. Alkudni, alkudni! Keress meg több kereskedést is! Egy EX Limitáltat talán ki tudnál hozni öt misiből forgalomba helyezéssel.
Köszi, ezt olvastam régebben (gyönyörű ez a GTLine kivitel :-)). Sajna a Népítéletben egyetlen ezres turbós motoros autó sincs értékelve, ezért keresnék még teszteket, értékeléseket.
Teljesen igazad van abban is, hogy sokkal hamarabb megvesznek az emberek 6-7 millió Ft körül egy Golfot, akkor is, ha abban esetleg kicsit kevesebb extra van. Egy Ceed 5,5 - 6 millió Ft-ig lehet versenyben, akinek annál több pénze van, az már egy magasbb polcról választ autót magának.
Nekem "szerencsére" mindent összeszámolva is csak max. 5 millió Ft-om van, szóval nekem kiváló lesz a Ceed :-)
Tesztvezettem már ezres EcoBoost turbós Ford Focust, annak nem volt rossz a hangja. Abban a 125 lóerős kivitel már messze jobban tudott menni, mint amennyire én merek, szóval egyelőre a Ceedben is az ezrest céloztam meg.
Köszi ! Akkor lehet mindegyikben van ez. Minden esetre a szerviz is úgy látja, hogy érzékelhető a jelenség és foglalkoznak vele. Az lehet, hogy ez gyárilag ilyen de azt gondolom ez többeket zavar mint nem nem hiába írták meg több külföldi fórumban sokan. Valószínűnek tartom, hogy a gyártóhoz is el kellett jutnia ennek a "problémának". Szívesen kipróbálnék egy új facelift-es 1.6 GDI Ceed-et de főleg egy 1.6 GDI Hyundai i30-at is.
Hát ha ez a felszereltség nem is jön ki ennyiért egy Golf-ban de majdnem. Miért vegyen valaki Kia-t ha van autóra ennyi pénze? Ennyi pénzért már sok jó autó közül lehet választani. Szerintem itthon a VW-t előbb megveszik ennyiért. Öt-öt és fél milla körül viszont szerintem a Ceed a nyerő ár-értékben.
Tudjuk, hiába tagadják: a Skodát évek óta elnyomják a TUDJUKKIK. Az összeesküvők a Kiához is megérkeztek, mert a Ceed sokkal jobb lehetne, mint amilyen. Tovább »
"Nálad okés rendben de ha nem nagy kérés azért figyeld meg te is."
Most hogy felhívtad a figyelmet erre, jobban odafigyeltem és valóban érezhető egyfajta gyenge vibráció a kormányon pontosan 2500-as fordulatszámnál halk morgás kiséretében. De nem zavaró és utána el is múlik, talán ezért sem figyeltem fel rá. Kipróbáltam minden fokozatban. Ugyanakkor jelentkezik, tehát egyértelműen a motortól jöhet. Erre szerintem csak a gyáriak tudnának valós magyarázatot adni, hiszen ezek szerint tipusspecifikus.
Szerintem megéri az árát, hiszen még mindig több garit kapsz hozzá, mint egy új bármilyenhez! Valamint tényleg kenterbe veri a hasonló kaliberű használtakat. Az 1.6-os turbó nélküli motor pedig egyfajta hosszú életű garancia a ma divatos felspanolt határokat feszegető kis turbós motorokkal szemben. Én először egy VW Jettában gondolkodtam, de még pár millát oda kellett volna adnom egy hasonló felszereltségű turbósért, de ezt itt le is írom: http://nepitelet.hu/autok/kia/ceed_2012/csaladi_ekszer/
Ha csak alapjáraton ketyeg a motor, akkor nagyjából óránként fogyaszt egy litert, szóval legfeljebb 1 liter benzinbe fáj ez a művelet üzemanyag oldalon.
át fogom nézetni a kocsit, köszi! Nagyon remélem, hogy csak valami érintkezési hiba van, mert nagyon félek, hogy az ABS jeladóm ment el, s arra 50 ezer Ft körül találtam árat!
A tényleges ingyenesség szerintem amúgy sem fedi a valóságot, hiszen a munkaórát biztosan kiszámlázzák, ha a frissítésért nem is kérnek pénzt. Na most 3/4 óra munkaköltség plusz ha tényleg járatni kell a motort cirka 3-4 liter benya, hát az már cseppet sem ingyen van! :) Ami még bosszant, hogy szinte az összes ismert márkában van magyar nyelvű beállítási lehetőség, ezt meg itt csinálják a szomszédba magyar mérnökkel és vagy tíz nyelven. Csak a magyart lőtték körbe valamiért! :(
Én értelmeztem rosszul az írásodat. :) Úgy vettem ki a szavaidból hogy neked 3/4-d óra volt a frissítés... Én csak egyszerűen bementem és rákérdeztem, hogy van e. Nekem októberben volt a 30ezres szervíz, ott nem frissítették fel.. Szó mi szó már igyekezhetnének vele, azt gondoltam hogy a 7 év ingyenes navigáció frissítés kicsit gördülékenyebb lesz.
Még nem frissítették. Lehet külön kell kérni? Az időszakoson ez nem történt meg, utólagosan pedig már nem nem tettem említést róla. Majd megérdeklődöm én is a helyi szervízben, hiszen csak nyáron kell megint vinni kötelezőre. Olvastam valakitől, hogy csak járó motor mellett lehetett frissíteni mert a kijelző pár perc idő elteltével kikapcsol és kéri a motor indítását. Ha viszont kikapcsolom a kijelzót (elsötétítem), ugyanúgy megy alatta minden csak éppen nem kapcsol le. Lehet frissítéskor ki kell kapcsolni a képernyővilágítást.
Rejtélyes elektromos hibák esetén én néznék egy testkábelt is mindenekelőtt. Ha nem megfelelő a kontakt a kábel és a kaszni között bizony történhetnek fura hibák ott ahol áram folyik.
Szia! Mikor frissítették a navidat? Pont kb egy órája voltam benn a kereskedésben megkérdezni hogy van e friss verzió, mert már szeptember végére ígérték. De még mindig nem volt (Ausztria).
Érdekes, hogy a német fórum szerint is van egy két hozzászóló aki szerint az ő autója nem csinálja de sokaknál meg igen. A kormányon, gázpedálon és a bal láb pihentetőn érezni. Az enyém is 2014-es és sokkal kevesebb km van benne, 5e-nél lettem figyelmes a dologra. Eddigi autóimnál nem találkoztam ennyire észrevehetően ilyesmi jelenséggel. Azt nehéz megértenem, hogy némely autónál van másnál meg nincsen ez a jelenség. (Lehet mindenkinél ilyen - azaz gyárilag mind ilyen - csak van akinek feltűnik van akinek nem? Bár aki ment az autóval és felhívtam rá a figyelmét azok is azt mondták igen tényleg ill. a szerviz szerint is érezhető úgyhogy csak nincsen rendben szerintem)
Ettől függetlenül a motorra igaz amit leírtál. Nálad okés rendben de ha nem nagy kérés azért figyeld meg te is. Sajnos nem tudok kipróbálni egy másik ugyan ilyen autót.
Szerencsére nem tapasztaltam az általad leírt jelenséget! A motor szinte minden fordulaton csendben és szinte észrevétlenül dolgozik vibrációmentesen. Igaz még csak 16 ezer kilométer van benne. Milyen évjáratú az autód?
Végre egy fórumtárs akinek 1.6 GDI-je van. Kérdezném tőled, hogy az autódban érezni-e 2500-as fordulatnál "finom idegesítő vibrációt" a kormányon, lábtérben, pedálon. A jelenség nem függ össze azzal, hogy hideg-e, meleg-e a motor és hogy halad-e vagy áll az autó. Alábbi német linken pontosan erről számolnak be többen is az 1.6 GDI Ceed-el kapcsolatban. Először 100-nál vettem észre 6-ikban. Azt gondoltam biztos a gumik vagy hasonló. De a jelenség maradt. Ekkor kezdtem próbálgatni, figyelni az autót majd a neten keresgélni és bukkantam rá a különböző fórumokban a problémára. A szerviznek jeleztem, megpróbálták, ők is észlelik a bak körül lehet a megoldás ami cserét jelent.
Már második alkalommal csesztem ki magammal úgy, hogy a garázsban véletlenül benne hagytam a gyújtásról levett autóban a sluszkulcsot (nem fordítottam teljesen el és vettem azt ki) és reggelre lemerítette az aksit. Ha parkolás közben ebben az állapotban hallgatom a rádiót, egy idő után a multiképernyőn figyelmezteő felirat jelenik meg lemerülés ellen majd kikapcsolja azt. Hallottam a navigáció frissítését (állítólag valami 3/4 óra körül volt) is csak járó motor mellett tudták valakinek megcsinálni éppen e miatt. Viszont akkor mi a frásznak van benne ez a lemerülés elleni védelem, ha az autót kikapcsolva benne marad a kulcs és az lemerítheti az akkut? Egyébként patent az autó csak ez bosszant. Persze az én hibám, de eddig egyik autóm se merült le hasonló helyzetben. Ja a gép 2014-es Kia Ceed SW 1.6 GDi Fifa prémium.
nagyon szeretem a Ceed-em (2009-es 1.4), s elégedett is voltam vele múlt péntekig.... Akkor a külső hőmérő bolondult meg és 31 fokig felment, miközben kint lehetett tán 5 fok pluszban.... De ez még nem is zavart, mert utána meggyógyult magától...
Csak hosszabb úton voltam és kigyulladt az ABS lámpám és az ESP off a műszerfalon. Kissé berezeltem, hogy mi van! Egyenlőre számgéppel kiolvasták, hogy a bal első ABS jeladónál van valami. De nagyon félek... A neten találtam olyat, hogy egy jeladó akciósan 50 ezer!!! Ez lehetséges??? Mert akkor infaktust kapok!!!!!!
Az a helyzet, hogy most napok óta nem jelentkezik a probléma...??!! Persze ahogy lenni szokott ilyenkor a szervizben sem jön elő semmi probléma. Az ilyen a legrosszabb hiba. Lehet "meggyógyult". :-) Úgy legyen!
A topicot olvasgatva engem is érdekelne, mi lehet ez a hiba, mivel II-es Cee'det készülök venni, vagy 1.4 benzin, vagy 1.6 benzin. Akinek benzines van, mik a tapasztalatai vele? Megbízható?:)
2007-es cee'd-em csinált reggelre velem egy olyan viccet, hogy gyújtás ráadás után egy rövid csippanás a hangfalban (eddig ilyen sose volt gyanús is lett), majd pedig semmilyen gombra (kormányon lévőkre sem) reagál a CD/rádió, csak a két tekerős gombra. Magyarul hangot tudok meg frekvenciát a jobb oldali tekerővel váltani, illetve kiadja/beveszi a CD lemezt, és ennyi... Járt már így valaki esetleg? Annyi előzménye van a dolognak, hogy néha (már az előző tulajnál is) csinált olyat, hogy se kép se hang, nem lehetett bekapcsolni, a biztosítékát egy pillanatra ki kellett húzni, majd lehetett kapcsolni be a zenét. A bizti jó, elvileg semmi extra sem történt vele, csak előjött ez a hiba...:(
Kombi Kia Ceed vásárlását tervezem Ausztriából. 133e km van benne, első tulajtól venném, végig márkaszervizben javított kocsi, nagyon szép állapotban van.
Mit nézzek meg rajta, ami márkaspecifikus hiba lehet?
Azt olvastam, hogy 135e-nél kell egy nagyobb karbantartást kell végezni rajta, ez kb. milyen költséggel jár ?
Most tervezem Kia Ceed SW vásárlását, de eddig csak elég viharvert külföldről behozott, és hazai volt céges autókat láttam.
Mennyire jellemző a rozsdásodás ezekre a járművekre?
Mert láttam már olyat, aminek a csomagtér ajtaja volt rozsdás, aztán olyat is, aminek az alváza, sőt olyat is, aminek a motorterében a zárszerkezettől kezdve, az összes bilincsig és csavarfejig minden rozsdás volt!! (osztrák és holland kocsik)
Sajnos nem találtam listát melyik felszereltségben mi van benne, ilyen nincs valahol? 2008-as nem facelift-es, de amúgy még 16-os gyári alufelnije van, meg talán fűthető tükrök, de ebben sem vagyok biztos.
Felszereltség függő a funkciójuk, a jobb oldaliban általában a digitklíma érzékelője van, a bal oldaliban a gyári riasztó visszajelző LED-je. Ha valamelyik extra nincs a kocsiban, akkor az adott gomba nem csinál semmit.
Megtudnátok nekem mondani, hogy 1-es Ceed-ben a szélvédő aljánál van két kis félgomb, az egyiken piros led villog, a másikon nem láttam hogy villogna valami.
Ezek mire szolgálnak? Leírásban csak annyit említenek róluk, hogy fényérzékelő, de az enyémben nincs automata világítás kapcsoló. Mik ezek?
Az enyém 1.6 GDI. Annyit kérdeznék, hogy melyik szervizben cserélték a váltót ill. mennyi ideig kellett nélkülöznöd az autót. Az autóm nem mindig produkálja a hibát de sikerült rögzítenem telefonnal a hangot.
Érdekes, nekem pont ugyanezt csinálta, mint amit te leírtál, bár az enyémben 147.000 van. Váltó nyelestengely csapágyra gyanakodtak a szervizben, ezért levették a váltót és szétszedték. Két kúpgörgős csapágy volt benne rossz, valamint az egyik fogaskerékről le volt törve egy fog. Garanciában kicserélték a váltót egy újra. Azóta nincs az a hang.
Én innen www.autoszonyeg.info rendeltem a szőnyegeket és a csomagtértálcát is. Igen tetszetős és méretarányosak. A csomagtértálcából a szilikonosat ajánlom ami egy kicsit drágább, de megéri.
Az autóm most a téli hidegben ha kint áll sokat indítás után fura hangokat hallat a motortérből (elég rendesen hallani). Ha kinyomom a kuplungot teljesen megszűnik a hang majd ha felengedem újra kezdi egészen míg be nem melegszik a motor. Ha fűtött garázsban állt akkor nem v. kevésbé csinálja. Januárban nézi mag a szerviz - az elmondottak alapján kuplung körül van a gond - gondolom ez garanciában fog menni. Ami igazán elszomorít, hogy az autóban nincs 10e kilométer sem (fél éves múlt). Persze a probléma pontos oka akkor lesz majd meg ha megnézte a szerviz. Szerintetek is kuplung és garis lesz a történet?
Én kb. 1 éve vettem a Ceedemhez gumiszőnyeget, már meg nem mondom honnan, ott azt írták, hogy eredeti, és méret azonos. Nekem stimmel. Ha bizonytalan vagy, akkor keress méret adatokat a szőnyegről, és akkor colstokkal le tudod ellenőrizni.
Gumiszőnyeget szeretnék Ceed 1-hez, láttam több típust is hozzá ami elvileg "100% méret azonos" de mégis különbözőek. Melyik márkát érdemes megvenni ami valóban méret azonos?
Hol tudok utána nèzni annak hogy milyen lemezfelni megy fel pontosan a kocsira? Annyi tiszta hogy 5x114.3, 15" ,viszont a szèlessèget meg az et-t nem tudom! 2014-es 1.6crdi.
Ès lehet hogy hülye kèrdès, lehet valahol gyári emelőt szerezni a kocsihoz? Esetleg márkakereskedès?
Nekem egy 2010-es 90Le-s SW-m van. 1300kg ez a bódé, ehhez a motorhoz szerintem kicsi az 1.4-es motor. Városban 8l, közúton 6l-t eszik. Nem megy rosszul, de 1-2 előzést meg kell gondolni. Városban teljesen jó. Úgy tudom, a 109 lovas magasabb fordulaton adja le a legnagyobb nyomatékot, emiatt nem érezni erősnek. Persze megy, csak pörgetni kell. Menni nem mentem 109 lovassal. Hogy mennyire tetszik? Többnyire városban használom, itt rendben van, közúton sem versenyzek, de ahogy feljebb írtam, azokat az előzéseket amiket a békalámpás Corollával simán bevállaltam, az a Ceeddel nem megy.(200kg-al nehezebb a Ceed.) Ha arra használod, hogy elvigyen A-ból B-be, arra teljesen jó.
2010 utáni Ceedet vennék mindenképp benzinest(ötajtóst) és érdekelne, hogy mekkora a különbség a két 1.4es motor között?
90 LE vs 109 LE , elvileg ahogy olvastam ugyanaz a fizikai motor, csak más vezérléssel volt aki próbálta esetleg mindkettőt? Vagy akinek a 90 LE-s van annak mennyire tetszik?
Köszi. Lehet hogy ez lesza gond. Apám ismerkedik a kocsival és biztos elnyomkodott valami. Sajnos csak német nyelvű használati utasítást kapott a kocsihoz . Tudnátok mondani helyet ahonnan le lehet tölteni magyar nyelvűt?
Most olyan hiba jött elő az autón, hogy a pillanatnyi fogyasztást mutató kijelző menet közben fordítva mér. Gázadásra gyorsításra csökken a kijelzett érték, míg motorféknél 99,9L/100km értéket mutat. Hibakód nincs, amúgy minden rendben működik.
Nekem is ilyen gondom van. Azzal utasították el a garanciális javítást, hogy ez nem átrozsdásodás, hanem fényezés hiba. A fényezésre öt év garancia van, az autó viszont már öt és fél éves.
Apám 2010-es Ceed SW kocsiját elvittük Szegedre a Pappas kereskedésbe mivel a bal és jobb hátsó ajtók felső éle a gumitömítés alatt erősen rozsdásodott. Az autókereskedő akitől vettük, állította, hogy 2020-ig meg van hosszabbítva az átrozsdásodás elleni garancia és ő mondta, hogy ezt ott ki fogják javítani.
Bevittük és a 160000km-es szervíz épp aktuális volt. Azt mondta az ügyintéző, hogy a garancia csak a folyamatosan szervizelt gk.-ra jár és eddig minden rendben volt de most aktuális a következő ezért azt meg kell csinálniuk, és közben elindítják a garanciális javítás engedélyeztetési folyamatot aminek az elbírálása több hét mert sok tennivaló van vele meg bla-bla-bla. 10-re vittük és 10 körül bekerült a műhelybe. délben a szerelők elmentek ebédelni, senki hozzá se nyúlt fél órát. majd 13 órakor kész lett. Olajat szűrőket és gyertyákat cseréltek amire felszámoltak 3 óra munkadíjat, és ebből elengedtek fél órát olyan indokkal, hogy most úgy is van náluk téli átvizsgálási akció ami ingyenes. Így lett a végösszeg majdnem 60.000Ft. Azzal jöttünk el a kereskedésből, hogy minden papírt lemásoltak és majd pár hét múlva telefonálnak.
Másnap már telefonált is az ügyintéző, hogy PONT OTT VOLT a szegedi kereskedésbe az illetékes aki elbírálja az ilyet és állítólag a korábbi átvizsgálásokkor jelezték az előző tulajdonosnak, hogy ott rozsdásodik már, de akkor a tulajdonos nem intézte a javítást és ezért már garanciában nem javítják.
Szóval szerintem tök felesleges bevinni a márkaszervízbe még ha garanciás is . A kötelező szervízt 15000Ft.-ból megcsináltam volna és maradt volna 45000Ft. az ajtók javítására vagy 40000-ért akár bontott ajtót is lehetne szerezni amit csak fel kellett volna csavarozni.
Első Kiánk de ezzel el is ment az összes bizalmunk a márkaszervízekkel kapcsolatban. 7év garancia? ugyan már kamu az egész.
az auto 2 vagy A2 vagy valami hasonlo nevu ujsagban van rovata egy Kovacs Kazmer nevu ugyvednek, az pont ilyen esetekre szakosodott a cikkei alapjan asszem en megkeresnem...
Már jeleztek hogy nem fogják garanciával javítani mivel külföldről behozott autóról van szó pontosabban hollandiából és valami ottani törvény szerint csak 5 év a garancia más eu-s tagállamokban! Vagyis elvileg hollandiában megcsinálnák garanciával itt MO-on nem!De mindenképpen a fogyasztóvédelemhez fogok fordulni vesztenivalóm nincs! A hibáról annyit hogy szétrepedt a katalizátor a leömlőnél ami öntvény és nem javítható csak cserélhető ami cirka 450000ft plusz két lambda szonda plusz tömítések plusz munkadíj összesen kb 600ezer ft.....A segítségetek szeretném kérni hogy nincs-e valakinek ismerőse aki esetleg nekem tudna bontottan szerezni katalizátort illetve lambda szondákat? Ha valaki tudna segíteni kérem szépen szóljon és küldöm a kocsi adatait!Köszi előre is
A katalizátor és lambda szonda meghibásodás (a füstöléssel együtt) utalhat arra, hogy motorkopás miatt eszi az olajat.
Viszont ezzel egyszerre hengerfej meghibásodás nem valószínű, mert akkor a hűtővíz bejut az olajba, ami az olaj habosodásából könnyen észrevehető, ha leveszed az olajbetöltő sapkáját.
Mindenesetre ezek a hibák nagyon nehezen lesznek garanciában javíttathatók (ehhez már nem egyszerűen jó ügyvéd kell, ide a már a legjobb kell).
"Kezdjek el keresni bontott katalizátort meg lambda szondát?"
ügyvédet keress arra az esetre ha nem csinálnák meg gariban
figyelj arra hogy az ügyvédek specializálódnak (válás, ingatlan, büntető, peres, mittomén milyen szakágakra), neked kifejezetten fogyasztóvédelmis (?) ügyben járatos ügyvéd kell
de egyelőre bízzunk benne hogy megcsinálnak mindent gariban
Nem hengerfejes!!! Katalizátor plusz lambda szonda! Azt mondták csak az alkatrész több mint fél millió! És nem valószínű hogy garival javítani fogják ezt mondták! Pesten fogják elbírálni de nem sok reményt fűztek hozzá....ja és akár a hengerfej is szar lehet mert az olajfogyás nem a katalizátor miatt van az meg még plusz 250ezer lenne vagyis javítással együtt 1 milla!!! Szerintetek??Kezdjek el keresni bontott katalizátort meg lambda szondát? Mit csináljak?
Hengerfejes lesz valószinüleg! Magasabb fordulaton a tömítésnél kifúj plusz a kipufogó is füstül rendesen és ahogy észrevettem a fagyállóm is csökken....rendesen rábasztam.....
2.) Találhatok-e olcsóbbat ennél ez kb. 16e/db. Kicsit többért már alufelni is lenne..
3.) Két ilyen ceed -ünk van, és az egyik autón csak egy darabot cserélnék ki, mert sérült lett. Nem lesz ezzel gond? Azáltal, hogy nem pont olyan márka, esetleg súly, stb..?
Nem tudom, hogy másnál hogyan van, nekünk 2007 év végén kezdődött a gari. Ez van a szervizkönyvben is. Ennél fogva valószínűsíthetően egy nagyobb árengedménnyel tudták értékesíteni az autót 2009-ben. Ezzel semmi gond sincsen, meg tudom érteni a szituációt. A nagyobb baj az, hogy amikor elvittük az érdi Kia kereskedésbe bevizsgáltatni az autót, arra a kérdésemre, hogy garanciális-e még az autó, szemrebbenés nélkül mondtak, hogy igen. Mondjuk a hirdetésben sehol nem írták, hogy az lenne, és ez azért olyan fícsör, amit én is kihangsúlyoznék, szóval így nem lepődtem meg. Max az érdi Kia hanyagságán. Ha tehetitek inkább gyertek a Pappashoz Budán.
Tévedsz. A pro-nál is ugyanolyan korrekt volt a garanciális idő kezdete, mint a jelenlegi autóm esetében. Talán azért, mert ugyanattól a kereskedéstől vásároltam mindkét autót.
Én örülök, hogy most már így van, de ha visszaolvasunk a kezdetekhez (2007), akkor látszik, hogy még a faceliftnél is a korábban általam vázoltak a tapasztalat a garanciával kapcsolatban. Szerintem a pro-dnál is ez volt a helyzet. A piac túlnyomó részét ezek a kocsik adják és ezen könnyű átsiklani.
Ahogy nálad sem, mivel 4 napig garancia nélkül kocsikáztál.
Mikor az autót eladják, akkor történik a gyártónál a garancia kezdetének regisztrációja. A visszaigazolás néhány napot vesz igénybe. Ilyen esetben a vásárló javára történik a "tévedés".
Passz. Bár nagymértékű az olajfogyasztásod, de nem hiszem hogy ilyen mértékben bekavarna az üzemanyagégetésbe. A katalizátornak nem lehet köze az erőtlenségnek (nem vagyok autószerelő)? Az nem szereti az olajat.
Célszerű lenne minél hamarabb megnézetni, mielőtt esetleg más rovására is megy.
Nem lesz garanciális, ugyanis szinte napra pontosan akkor indul el, amikor belép az országba. Egy olyan kocsit sem fogsz találni, ahol egybeesik a gari kezdete a forgalombahelyezessel.
A legnagyobb benézők, akik kiállított autót veszek meg, ugyanis ezt a tényt nem okvetlen szokásuk a vevő orrára kötni.
A nyáron vettünk egy 2007-es Kia Ceedet, amit 2009-ben helyeztek forgalomba. A választás egyik meghatározó tényezője az volt, hogy az autón már cseréltek turbót 95000 km-nél. Végig vezetett szervízkönyv, teljesen tiszta előélet. Most 125000 van benne, és a cserélt turbó jellegzetes mentőautó hangot ad. Nem mondanám épp halknak sem. Szóval úgy fest, hogy turbót kellene cserélni. A gari 2007-től ketyegett, így az már nincs, a gariba cserélt alkatrészek garija is lejár a 7 év végén, szóval nekünk kell megoldani... A kérdésem az, hogy lehet-e valami közös eredetű hibaok, ami tönkreteszi a turbókat? A Jászplasztik munkatársa nem tudta megindokolni, hogy miért kellett turbót cserélni elsőnek. A tulaj szerint volt még garancia, így kérésre kicserélték, ami minimum furcsa... Olajat kapott, a hőhatásokra odafigyeltünk.
További kérdésem, hogy akinek volt már ilyen problémája, az csak belső részt cserélt, vagy kompletten az egész egységet? Tudtok mondatni megbízható helyeket? A felújítás a jobb döntés, vagy egy új belsőrész beszerzése (nyilván utángyártott)?
Az autó adatai: Kia ceed (2007) CRDi 116 lóerős verzió (változó geometriájú turbó)
Keszthelyi Kia márkaszervíz. Annyit tudok mondani h megnéztem az olajszintet és minimum alatt volt, feltöltöttem és utána talán mentem 10 km-ert és akkor kezdte hogy egyszerüen nem akar menni kisebb dombokon alig tudok vele felmenni. Semmi erő nincs a kocsiban.Régi kocsimmal jártam hasonlóan akkor a nyestek a gyujtókábelemet rágták el de most leellenőriztem nincs elrágva semmi. Mi lehet ez?
Az a helyzet hogy azóta újabb probléma jött elő....Egyszerűen nincs erő a kocsiban....kisebb dombokon alig akar felmenni 2-be...egyszerűen lövésem nincs mire gondoljak...már bejelentettem szervízbe de aggódok hogy költséges mutatvány lesz bár garanciás még...valakinek lenne esetleg valami ötlete hogy mi baja lehet???
Van itt valaki Kecskemét környékéről, akinek részecskeszűrős 1.6 CRDI-je van? Meg szeretnék néhány értéket nézni , cserébe egy komplett diagnosztikát tudok felajánlani.
Mivel a típusra nem jellemző az erős olajfogyasztás, ezért alaposan körül kellene nézni a motortérben, illetve alatta, hogy valamelyik szimmeringnél, tömítésnél van-e olajfolyás.
A jobbik eset az, ha találsz ilyet, mert akkor a hibás tömítés cseréjével orvosolható a gond.
Ha maga a motor eszi az olajat, az már nagyobb gond :-(
Érdeklődni szeretnék! Júniusban vettem egy 2010 es benzines ceed-et amit el is vittem leszervizeltettem! Minden rendbe volt vele de egy röpke 4 hónap alatt a maximumról minimum alá fogyott az olaj! kb.3000 km mentem vele! Valakinek valami ötlete vagy tapasztalata esetleg lenne?
1.4benzines kia ceed sw 2010évj. jobb hátsó féktárcsa mögötti porvédő lemez úgy elrozsdásodott,hogy nincs belőle semmi. A bal oldali megvan. 58365 az alkatrész cikkszámának kezdete. Tudja valaki mi az utolsó 5 karakter? Nem árulják el a kia szervizben csak az árát. 32860Ft.hasonló alkatrész hyundaihoz 15-20usd az ebayen.
Kiszakadt a csavar feje alatt a műanyag, egy kellően lapos fejű és széles talpú, illetve hosszú csavarral vagy szélesebb alátéttel egy hosszabb csavar alá tudod még rögzíteni, úgy hogy becsukódjon a szemüveg tartó. Vagy csere. Ha garis még, akkor szerintem kicserélik.
Egy kérdésem lenne: 2006 -s CEE'D belsejében felül a térképolvasó lámpa (szemüvegtartó) konzol első két csavarja elengedett, és csúnyán lötyög. Ezt valóban csak úgy lehet "javítani", ha kicserélik a konzolt?
Szia, nekem 2008 ceed 1,6 CRDi automata van, 4 sebességes, ezzel a nyomatékkal nagyon jól működik, használtam előtte e34 540, e38 740 automatát, ezekhez képest is meglepően jól működik, kis fordulatokon felvált már, kisebb nyomatékkal valószínűleg nem működne ilyen finoman, precizen. pl 1,6 benzinnel. Aki vezette és hasonló kézis autója van, mind azt mondta csak automatát venne legközelebb. :) a fogyasztas 0,5-1l több, mint kézivel. Bb-bécs 130-140 6.6l/100
Júliusban történt. A parkolóban álló autóba belerohant egy másik autó, neki lökte az autónkat a járdapadkájának, fel a járdára, bal hátsó kerék kitört, az autó alja a szakértők szerint megcsavarodott. A vétkes tovább állt. Egyelőre a saját Cascónk fizetett, majd ha a rendőrségi határozat meg lesz várhatóan akkor fizet a vétkes autó kötelező felelősség biztosítása vagy rosszabb esetben a MABISZ. Így maradtak meg a téli gumi az eredeti felnin. 2 és féléves autó volt, amivel nagyon elégedettek voltunk.
ha ennek ellenére nem megy fel rá az akkor nem hiteles info...
Az info "nem hiteles", írhattam volna azt is, megtévesztő. Az enyémre sem ment fel, pedig a szakszervízben megesküdtek az ellenkezőjére, így kénytelen voltam egy komplett 16"-os garnitúrát vásárolni.
2013 februárban vásároltunk egy KIA CEED SW-t 1.4 benzinest, idén nyáron parkolóban totálkárosra törték. Megmaradtak a téli gumijaim a gyári felniken (4 db) /nyáron könnyű fém felnin volt a nyári gumi/ és a dísztárcsák.
A gumik kb 8.000 km futottak R15 195/65, Kumho, ezzel volt szerelve az autó, amikor vettük, ha valakit érdekel eladnám (mondjuk 19.000 Ft-ért darabját felni+gumi+dísztárcsa, ha szintén eredetit újonnan akar valaki, akkor a duplája vagy még több), én még 4-5 évig nyugodtan ezt használtam volna, de ezt egy személy, aki aztán el is tűnt megakadályozta. Szabó Lajos 704557555.
Köszi megnézem, de az első féknyereg és tárcsa elég nagy, szemmel láthatóan rendesen kitölti a 16-os alufelni alatt a helyet. Ellenben a B oszlopon ott van a matricán a 15-ös felni lehetősége is ha ennek ellenére nem megy fel rá az akkor nem hiteles info...
Azt tudom, hogy csak az 1.6 hoz van automata az érdekelne, hogy mennyire megbízható ez az automata váltó meg mennyire kapcsol jól? Én is az 1.6-os benzineshez húzok csak kevés van belőle a kereteim között.
Nem elektromos. Úgy volt, hogy 15-ös lesz rá a márkaszervizből de jelezték, hogy utánanéztek és csak 16-os mehet fel az 1.6 Limitált szériára a fékek miatt.
Téli kerékszetett (felni,gumi) szeretnék 1.6 GDI Lim. Csak a 16-os felni megy fel a fékek miatt állítólag a Limitált szériára. A TPMS szenzor kikapcsolható ill. kell bele mindenképp? Úgy tudom szenzorok nélkül a műszarfalon állandó hibaüzenet lesz?
Van az 1.4-esben erő, megy szépen, de mind a nyomaték, mind a teljesítménycsúcs nagyon magas fordulatszámon érhető el, szóval forgatni kell a motort az élvezetekhez, (úgy meg nem túl takarékos).
Ha sokat autópályázik valaki, akkor viszont az 1.4-es nem túl jó választás. 130-nál már nagyon magas fordulatszámon megy a motor, jó hangszigetelés ide, vagy oda, kicsit zavaró a hangja. A klímát is megérzi az 1.4-es, húzós emelkedőn jobb kikapcsolni :-)
Tudomásom szerint 2008-ban az 1.4-eshez nem volt választható automata váltó, csak az 1.6 benzineshez és a 2.0 dízelhez adták akkoriban az automatát (azokhoz is csak 4 fokozatú volt az automata váltó).
Sziasztok. Eladó Hankook Optimo K415 nyári 195/65 R15 91 H TL 70%-os Romagna ruote könnyűfémfelnivel 15x7 ET38 nagyon jó állapotú, 4 db kerkőrrel. Ár: 80.000.- Ft
En probaltam az 1.4-es es az 1.6-os dizelt is, egyik sem rossz, de ez a vezetesi stilusodtol fugg. Nekem egy 1.6 benzinesem van, szerintem ez az idealis valasztas az en kombimhoz.
Nézegetem a kia cee'd-eket lehet vennék egyet olyan 2008 tájékit. Az lenne a kérdésem, hogy az 1.4-es motor mennyire elég ehhez az autóhoz, hogy viselkedik vele. Illetve még egy kérdés az autómata váltós mennyire megbízható?
Izzítógyertyák cseréje úgy tűnik megoldotta a problémámat, amely a következő volt:
- hűvösebb, hidegebb éjszakai (+10 C fok alatt) állás után az autó látszólag rendben izzított, a visszajelző fény kialudt. Az indítás utáni 2-3 másodpercben a kocsi egyenletlenül, kissé traktorosan járt, mintha valamelyik henger nem indult volna el. Ezen rövid idő elteltével már rendben működött,a jelenséget aznap már nem produkálta, hiába állt pár órát.
- a jelenség egyértelmű összefüggést mutatott a hőmérséklettel. Április vége-május eleje óta ezt a hangot 1-2 hete hallottam csak újból, mióta hűvösebbek az éjszakák. Mivel egy henger kihagyásának tűnt a dolog, arra gondoltam, hogy az egyik izzítógyertyám megadta magát. Pár napja volt a kocsi kötelező szervizen, ahol kérésemre megnézték az izzítást. Kiderült, hogy nem egy, hanem mind a 4 gyertya rossz, gyakorlatilag nincs izzításom. Mondjuk nem értem, hogy akkor miért aludt ki a visszajelző lámpa (vagy az csak egy időzített fény)?
- hihetetlenül jó áron (ld.lejjebb) sikerült 4 db új Bosch cuccot beszerezni. Tegnap kicserélték és ma reggel hibátlanul indult az autó. A régieket megnézve jó kormos volt a csúcsuk. Az autóban 68.000 km van de sokat állt és naponta többször járt nagyon rövid távokon, lehet ez is befolyásolta az élettartamot.
Remélem másnak is tudok segíteni ezzel a leírással, másoknak is volt mára fórumon kísértetiesen hasonló problémájuk!
Kérdésem lenne. Ceed 1.6 GDI-re gyárilag 16-os könnyűfém felni helyett mehet 15-ös acél felni? Úgy látom ezzel a motorral is mindkét kerékmérettel forgalmazzák felszereltségtől függően.
Ha tényleg bevezetik az új környezetszennyező mérési módot, kiváncsi leszek, hogy megmaradnak-e a mostani turbósok, vagy vissza lehet térni a GDI motorokhoz.
Valószínűleg azért, mert egy 1.4-es motor méretileg lényegesen nagyobb, mint az 1.0. A Ford EcoBoost szintén 1.0-ás 3 hengeres motorja álló helyzetben nem foglal el nagyobb helyet, mint egy A4-es papírlap.
Meg egy 1.4-es motor turbóval már túl erős. Turbó nélkül is 99 lóerős volt a KIA/Hyundai autókban az 1.4-es motor, ha rátesznek egy turbót, akkor legalább 125 - 140 lóerős lenne. Azt majd a 1.6 szívó motor kiváltására fogják a későbbiekben megcsinálni.
Nem tudom, írta-e már valaki, hogy a 2012 előtt gyártott Cee'd 15"-os acélfelnije nem tehető fel a 2012 óta gyártott Cee'd-re, mert az első féknyergek nagyobb átmérőn helyezkednek el.
én is így jártam annak idején: le akartam cibálni, persze nem jött le, aztán olvastam a kézikönyvben: le van írva hogy nem lehet (nem szabad) házilag leszedni
most lettem egy boldog tulajdonosa egy 2009-es 1.4-es Ceed-nek. Eddig nagyon tetszik! Egy dolgot nem tudok: az első ülések fejtámláját nem tudom leszedni! A hátsók simán kijönnek, de az elsők nem! Pedig üléshuzatot kéne ráhúznom, de így nem lehet. Nyomom a gombot, s az a fele ki is jönne, de a másik fele akad és nem...
Nem még nem volt szervizben. De nem gondolom, hogy ehhez lenne köze a dolognak. Ha elkezdesz keresgélni a neten találni német és angol nyelven fórumokat ahol ezt a problémát tárgyalják de megoldást sehol nem találtam. Szóval nem csak nekem tűnt ez fel....
Van egy 1.6 GDI Ceedem (2012-). A gondom az, hogy 2400 és 3000 közötti fordulaton finom vibrálást érezni a kormányon, pedálon, műszerfalon. Valamennyi talán minden autóban van de ez szerintem eléggé észrevehető, "zavaró". Ilyen szinten semelyik autóban nem éreztem még. Először kb. 100-as temponál vettem észre menet közben. Azt gondoltam gumi, futómű ilyesmi. Aztán kipróbáltam álló autónál üresben is csinálja - sőt így még feltűnőbb - mindegy, hogy meleg v. hideg-e. Ez üzemszerű vagy hibának számít? Megköszönném akinek 1.6 GDI motoros Ceed van ossza meg tapasztalatát.
nem tudom sajnos.az van hogy ausztriában vettem itt is használom,kb 1 hónapja van a birtokomban.ceglédi szervizet akartam hívni,de sajna nem értem el.de rajta vagyok
"hirtelen gázadásnál,megtorpan az autó egy pillanatra de utána megy rendesen"
ize nem ez volt az a jelenseg ami miatt 2009-2010 korul minden dizel ceed szoftveret frissitettek? itt a topicban is - ha jol emlexem - akkortajt szo volt rola...
köszönöm a válaszod,de az van hogy pályázok vele már 1 hónapja 10000km tettem bele,jelenleg 111000km van benne,130-140 között járok vele.úgyhogy tanácstalan vagyok :/
sziasztok.olyan ember segítségét szeretném kérni aki találkozott már olyan jelenséggel,hogy hirtelen gázadásnál,megtorpan az autó egy pillanatra de utána megy rendesen ez a torpanás annyira minimális hogy az utasok észre sem veszik egyedül én érzem a gázpedálon.viszont már már 2x is csinálta hogy mint ha teljesen megállt volna de aztán ment tovább.semmi füst,hibakód,vagy bármi.ez általában 2-3e fordulat között produkálja.1.6 crdi motorról van szó 2008-as.választ előre is köszönöm üdv mindenkinek :)
Az elindulást az olajozásra értettem:), én voltam pontatlan... Ja annyira azért nem, nem csattognak a szelepek, akkor nem is járnék vele egyáltalán. Nincs olyan gáz úgy látom, csak ugye nem ilyen olajszűrő házhoz vagyok szokva, és nem tudom, normális jelenség-e, hogy lefolyik belőle rövid idő alatt az olaj, és nem marad a szűrőház tele olajjal. Ettől még nyugodtan lehet normális jelenség is, sőt lehet a szűrőházra van rakva az érzékelőgomba, de ettől minden rögtön kapja a kenést csak ő égeti a lámpát mert üres a ház másodpercekig. Nyugodt viszont akkor lennék ha valaki elmondaná hogy ez így oké vagy sem...
Tudom, hogy elindul elsőre is, de most pont jobb lenne, ha nem indulna. A legjobb volna indítómotorral 4-5 másodpercig tekertetni a motort befecskendezés nélkül, ez alatt felnyomná az olajat, majd pedig utána beindítani. Csakhogy ez házilagosan nem megvalósítható.
Ezért írtam a a dupla indítózást, az első indítózás 1-2 másodperce alatt elindul az olaj és eljut valameddig. Így a második indítás, a motor beindulása után már talán rövidebb ideig csattognak a szelepek.
Ez nem megoldás, nem is annak szántam, csak ideiglenes és részleges kármentés a kocsi kijavításáig.
Elindul az, a gond hogy mindig lefolyik a szűrőházból az olaj a karterba, amíg telenyomja vissza az jó pár másodperc. Nyilván rövid állásnál még nem gond egy-másfél óra után már érződik... Az a kérdésem ha jó olajat kapott, gyári szűrőt, akkor hol a hiba? Már ha egyáltalán van... Én ezt szeretném megtudni!
Addig opcionálisan meg lehet próbálkozni a dupla indítózással. Köszörülés közben elvenni a gyújtást, majd másodszorra beindítani a kocsit. (Ha elsőre véletlenül beindul, akkor azonnal leállítani, majd újraindítani.)
Így van némi esély arra, hogy elinduljon az olaj a rendeltetési helye felé.
Vettem gyári kia szűrőt, ahogy elnézem a jelenség ugyanaz lesz... Mégpedig hogy lefolyik a szűrőházból az olaj (cserekor se volt benne semmi), a gyári szűrő is visszaengedi szerintem tehát reggel megint égni fog a lámpa 3-4 másodpercig:(. Akkor most mi lehet? A szűrőház kialakítása miatt (hogy lefolyik belőle az olaj) mindenkinek így viselkedik? Vagy kutakodjak tovább?
Elméletileg a hideg állapotban mérhető kenési paraméterei egyformák egy 5W30 és egy 5W40 olajnak...
Lehet gond magával az olajjal, vagy az olajszűrővel, mindenesetre meg kellene mutatni egy szerelőnek, mert ha tényleg 3-5 másodpercig nincs kenés, az rövidíti a turbó, a szelepvezérlés, a főtengelycsapágyak, stb élettartamát :-(
Le lett cserélve a szűrő direkt jót vettem bele, de én is arra gondolok hogy visszaengedi az olajat a szűrőházból és kell pár másodperc míg visszanyomja a szivattyú. Kérdés hogy addig valóban nincs nyomás vagy csak a lámpa "vág át" az üres szűrőház miatt...?
Én biztos visszavinném, amíg ég a lámpa, nincs megfelelő olajnyomás, ami nem egészséges, a tervezettnél jóval nagyobb terhelést kapnak a kenést igénylő alkatrészek. Az is lehet, hogy az olajszűrővel van gond (biztos cseréltek azt is), pl. visszaengedi az olajat hosszabb állás után, amit időbe telik újra felszívni a teknőből.
talán az 5w30-cal függ össze úgy tudom márkaszervizek közül csak az érd m6 használja, mindenki más 5w40-et tölt bele ettől még lehet akár teljesen normális is a jelenség, márkaszervizt kellene megkérdezni...
Két napja olajcsere volt az autón (1.6crdi), 5w30 olaj, mann olajszűrő betét. Reggeli indításkor 3-4 másodperc kell neki hogy elaludjon az olajlámpa. Úgy rémlik olajcsere előtt ilyen gond nem volt. Mikor járok vele rövid állás után nincs ilyen gond, de 2-3 óra múlva már hasonlóan másodpercekig nem alszik el...
Tud-e valaki magyarázatot adni eme bosszantó jelenségre? Mivel még nincs tapasztalatom a kocsival, csak tippelni tudok, de ha találkozott valaki már ilyennel és tudja mi a megoldás, ne tartsa magában...:-)
280Nm nyomatékot sikerült már kijavítaniuk a cikkben?
megnéztem.. még nem. Innen hiányzik az adat
"Marad a kínálatban az egynégyes dízel is, 90 lóerővel. Megújul viszont az egyhatos dízel, 128 helyett már 136 lóerővel, 20 newtonméterrel sújt le a riadt aszfaltra, ráadásul már 1500-as fordulaton jelentkezik nála a maximális nyomaték eddig 1900-on kaptuk."
Helyesen 280 newtonméterrel lenne.
A héten már írtam nekik egy levelet, amiben legalább 5 hibát találtam, abból is csak 1 linket javítottak. Röhej
De hogy a viharba vezetnek ezek, hogy ennyi a fogyasztás?!
2006-ban egy új 1.2-es szívó 64 lóerős 3 hengeres VW Pólóval etettem 10 litert autópályán 130-140 tempónál de ott 4400-4700 volt a fordulatszám. Városban is 8-8.5 liter közt evett a viszonylag nagy önsúly miatt ~ 1100kg.
De ez a Ceed még turbós is... és 11 litert eszik. Lovasszekeret vezessen az ilyen, ne autót!
Na, ez talán jó hír, mármint hogy gép rádug kattogtat és megoldva a probléma. Kérdés mennyiért kattogtat a szervíz...:) meglátjuk ha elviszem. Köszi a segítségeket. Ha megoldás születik beírom.
valaki leírná milyen az amikor elromlik a stab pálca? napok óta hallok valami fura kattogást-dübögést, főleg rossz úton stab pálca még nem volt cserélve, és 150e km van benne...
a rádió nem egy erős pontja az autónknak az enyém azt csinálja hogy egy idő után nem kapcsolható ki, vagy nem kapcsolható be vagy a ki-be kapcsoló gombbal nem lehet hangerőt állítani aztán van amikor egy biztosíték ki-be húzás ezt megoldja, de volt amikor a szervizben teljesen ki kellett szedni a rádiót és a csatlakozóit megmasszírozni de aztán egy idő után újra kezdi úgyhogy mi folyamatosan bekapcsolt rádióval közlekedünk, és a kormányról hangosítunk-halkítunk
Hosszas vívódás után vettem egy 2007-es évjáratú cee'd et 1.6crdi motorral. Jókat hallottam róluk remélem hozza majd az elvártakat. Egy "apró kellemetlenség" máris adódott. Előző tulaj szerint típushibának számít, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnik a zene se kép se hang és ezt csak úgy lehet orvosolni hogy a biztosítékot kihúzom egy pillanatra...?!?!
Kérdésem hogy tényleg produkál ilyet más ceed is?
Egyéb pozitív-negatív tapasztalatokról is szívesen olvasnék.
A Pro-ban hasonló ülések voltak, ugyanazt a kényelmet biztosítják ezek is, ami számomra megfelelő.
Mindenhol azt olvasom, hogy elsősorban a gumik gördülési zaja hallatszik a kocsiban
Az újságírók sok hülyeséget hordtak össze ezzel kapcsolatban. Szerintem nagyon csendes az autó, egy nagyságrenddel csendesebb, mint a Pro volt. Városban a zajok kívül maradnak, autópályán 130 km/h sebességnél suttogva lehet beszélgetni.
Milyen gumik vannak rajta?
205/55 R16-os méretű, 5 küllős alufelnin. A gumik márkáját nem is figyeltem, de ha jól tudom, Hankook.
Az ülés mennyire kényelmes neked? Az autó belül mennyire zajos városban és autópályán? Mindenhol azt olvasom, hogy elsősorban a gumik gördülési zaja hallatszik a kocsiban, neked az első benyomások milyenek? (mert aztán hosszabb távon hajlamos az ember"megszokni " az ilyesmi zajokat)
Nem én csinálom, hanem egy eléggé elismert FORD szerelőhöz hordom (ESS Motor, vagyis Saáry Zoltán, alias Bagoly, Alsógödön), vagyis a szer pontos nevét nem tudom. Ők sokszáz autót kezeltek ezzel a szerrel, garanciát vállalnak rá.
A szert az olajcsere előtt kell beönteni, 10 percig járatni a motort, aztán leengedni az egészet.
300 km-t autóztam vele. 5,9 l/100 km-re adódott a fogyasztás
Azóta tankoltam, hogy ellenőrizzem a fedélzeti komputer által mutatott értéket. 0,1 l/100 km eltérés adódott, azaz nem 5,9, hanem 6,0 l/100 km volt az átlagfogyasztás.
Ma délben megtörtént az átvétel. Utána volt egy utam Budaörsre és onnan vissza Szolnokra, kb. 300 km-t autóztam vele. 5,9 l/100 km-re adódott a fogyasztás, pedig Budapesten keresztül mentem oda is, vissza is és elég nagy volt a torlódás.
Meglepően alacsony fordulatokon ajánlja a fedélzeti számítógép a feljebb kapcsolást, ennek ellenére nem rángat a motor. 70 km/h-ás sebességet elhagyva már hatodikban lehet autózni.
A tempomat használatát csak lakott területen kívül ajánlom, ott gyönyörűen dolgozik, emelkedőn sem esik vissza a megadott sebesség.
Eddigi tapasztalataim alapján csak annyit tudok mondani, jóban leszünk egymással...
1.4 TDCi Fiestám van 12 éves. Múlt héten szombaton cseréltem benne olajat, de legközelebb, ha megy nagyszervizre (kuplung+vezérléscsere+főtengely szimmering csere) akkor kitisztítom a motorterét azzal, amit javasoltál.
Melyik ez a termék, mi vált be neked? és hogy kell használni - koszos olajba önteni olajcsere előtt és leengedni, vagy az új olajhoz kell hozzáönteni?
Ennek a PSA dízel motornak nem árt a motortisztító/motoröblítő? mert hallottam olyan német autókról, amikben a motortisztító több kárt csinált, mint hasznot.
Nekem most PSA-Ford TDCI motoros autóm van, sosem hagyom 15 ekm-re benne az olajat, 12-13 ekm-enként cseréltetem benne. Sőt, a szerelőm tanácsára a csere előtt egy olajrendszer mosó-tisztító szerrel át is mosatom az olajrendszert.
A turbódízel autók nagyon érzékenyek a turbó megfelelő olajozására, ezért kell tisztítani az olajvezetékeket, csöveket, mert ha elkoszolódik a turbóhoz menő olajcső, akkor a turbó elhalálozik :-(
A motor még bírná az elhasznált olajat, de a turbó már nem.
Sziasztok! Azért írok, mert van egy Kia Ceed 1.6 crdi 110LE autónk, december elsején vettük nulla kilométerrel, most 23.000 km van benne.
Azt vettem észre, hogy néha, akár meleg motor akár hideg, furcsa hangot ad ki, mintha egy benzinesnél kihagyna a gyújtás. Tudom ez hülyén hangzik, de leállításra, újraindításra elmúlik a hangja és jár tovább a megszokott módon. Nem vettem észre hogy gyengébb lenne a motor.
Voltam vele szervizben (Ausztria) akkor épp nem produkálta ezt a hangot, 1 napig ott volt az autó, állítólag megnéztek mindent amit csak tudtak, mentek vele több mint 60 km-t, de nem találtak semmit.
Nos azóta megint párszor előjött ez a dolog, és nem hagy nyugodni, mivel az előző autóm egy renault thalia 1.5 dci volt, amiben tönkrement a magasnyomású pumpa, és mindent telenyomott a fémdarabkákkal.
Ha valakinek van valami tippje, szívesen meghallgatom. És ennek ellenére még a héten elviszem megint szervizbe mert jövőhéten megyünk vele nyaralni, és nem szeretnék sehol sem ottmaradni!
Sziasztok, 2014 es Kia Ceed kombi 1.6 CRDI most érem el vele a 30000 szervizet. Bementem érdeklődni (DI-FER M6) a szervízköltség után, olyan árajánlatot katam hogy ha minden előírt dolgot cserélnek durván 80ezerre jön ki, viszont mondta a szervizes hogy ez elég magas és ők azt szokták mondani hogy az üzemanyagszűrőt elég majd 60000km nél cserélni,és így "csak" 50k körüli a szervíz ára, de rám bízza ... . Ezért szeretném a kedves forumtársaim segítségét kérni, hogy mit javasoltok inkább cseréltessek mindent vagy az üzemanyagszűrőt valóban nem nagy rizikó 60000 bent hagyni ! Válaszaitokat előre is köszönöm :)
ne felejtsd el megkérdezni a tulajokat arról, hogy télen mennyi idő alatt lesz meleg az utastérben.
volt már olyan dízelem, amiben télen befagyott a fenekem (2001-es 1.9DCi 102LE Rönó), a mostani dízel viszont olyan mint a benzines Toyotám (1999 Avensis 1.6B) volt, igen hamar fúj meleget. ( 2003-as Fiesta 1.4 TDCi )
köszi a leírásod. Sajnos, holnap reggel utaznom kell a kocsi miatt, így nincs lehetőségem kipróbálni egy hasonló autót előtte, kevés az idő hozzá.... :( Akkor megbízom az egyik kollégámban, aki szeret gyorsan közlekedni és elégedett... Igazad van: mindenki más stílust szeret, más az ízlése...
Azért lehet leírom az első tapasztalatom... Köszi még egyszer.
1.0 Yaris majdnem úgy indul mint egy dizel, kis fordulaton is elég nyomatékos, nem fullad le, mint az 1. generációs 1.6 benzines Avensis, annak kellett nyomni a gázpedált indulásnál.
üres tömegek: az 1. generációs Yaris 915kg, a Ceed 1260kg, az Avensis 1300kg
a súlyhoz a légellenállás és a motor köbcentije is hasonlóan nő, nem biztos, hogy erősebbnek fogod érezni.
próbálj ki néhány km-re tőled egy 1.4 benzinest, mindegy milyen felszerelt, és kiderül milyen vezetni. Mi hiába mondunk bármit, mindenkinek más az izlése.
ott találtam egy árban - korban - km-ben - és felszerelésben (full extrás) jó autót. Bár gondolom, ezért egy 1.0 Yaris után ez sokkal erősebb kocsi lesz akkor is, ha tényleg a 109 ló nem jön ki pörgetés nélkül....
Bár, most megijedtem: ez is rozsdásodik??? Ezért mondtam le a Mercedes A-ról, mert azt hallottam, hogy az szar!
Tervezem, hogy veszek egy Cee'd-et 7-8 éveset. Azt olvastam, felhasználó írta, hogy hajlamos rozsdásodni nem várt helyeken. Mi erről a tapasztalat? Mire érdemes figyelnem vásárláskor? Elsőre 1,4 es ötajtósra gondoltam, de elgondolkodtam az 1,6-os kombi dizelen is, bár sokat használom rövid távon is.
Nagy valószínűséggel hétfőn kerül tulajdonomba egy Kia Cee'd 1.4 2008-as évjáratú kocsi. Véletlen lett ez a választás, soha nem foglalkoztam ezzel a típussal, ez az igazság.
Most próbálkozom kicsit tájékozódni a kocsiról, van 2 napom rá (bár még visszaléphetek). Olvasok azért hideget és meleget is róla! A kollegám isteníti, hogy a 109 pacival szépen megy. Más azt írta, hogy a 109-et nem tudja az autó igazából, jó, ha 70-nek felel meg, lomha és lassú, nagyon kell pörgetni a motort a fürgeséghez és sokat is eszik emiatt... Én sokat nem járok országúton, de előzésnél azért szeretem, ha van erő a kocsiban.
Mi az igaz? Merjem megvenni a kocsit?
Azt hallottam - lehet ez hülyeség!! -, hogy a szervízben szoftverfrissítéssel csökkenthető a fogyasztás... Mennyibe kerül egy ilyen művelet?
Ha van benne részecskeszűrő, akkor annak a (részleges) eltömődése is okozhat ilyen hibát. Vidd egy olyan szerelőhöz, akinek vannak megfelelő autódiagnosztikai műszerei, szerintem gyorsan kideríti a hiba okát.
Segítségeteket szeretném kérni a következő problémára.Indulás után 10-20 km.-után kigyullad az ESP lámpa és csak újra indítására alszik el ilyenkor nem is működik. Voltam szak szervizben de sajnos a hibát nem tárolta. De olyan is van hogy 200 km ig meg semmi.
Kreatív ötleteket várok, de ha csak tudatlan vagyok, mondjátok el nyugodtan.
A szitu az hogy ősöreg bontószökevényekkel járok, mert azokban hiszek, viszont most nálam landolt egy Kia kulcsa. Valami eco csoda, innen már nekem fáj :(
szóval ez a mocsok dízel valahogy nem forog 3000 fölé. Ez normális? egyébként a megtett 400km alatt nem éreztem hiányát, de a vezetési élmény csak szeretne nulla lenni, de inkább negatív. Egy idő után végre rájöttem, hogy kell agyoncsapni a start/stop-ot, ami halálra idegelt a dugóban. Csak én érzem az autó tervezett életciklusát jelentősen befolyásoló tényezőnek a sok fölös indítgatást?! Fordulatra visszatérve: pályán így is ment 140-150et ami ott elég is volt, de hogy városból kiszabadulva nem lehet egy jóízűtt gyorsítani, ettől megőrülök. Kb olyan mint ha valami csökkentett módban futna. Egy darabig húz aztán mint ha elvágták volna. Meg amúgy is, mit villog nekem hogy váltsak már feljebb... 90-nél hisztizik a 6.-ért... LOL :D
Másik kérdésem: a műszerfal fényerejét lehet valahogy szabályozni? Ez a narancsos-pirosas semmilyenszínű de erős fény kipirítja a retinámat :S