Keresés

Részletes keresés

Kéktúra ellenőrök Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64687

Á, biztos nem, jövőre az RP-DDK lesz a nyerő, mert illene 23 év után befejezni a másodikat, meg hát egy év alatt még csak egyszer jött össze.

Előzmény: jzp2107 (64679)
Kéktúra ellenőrök Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64686

Szerintem a szabályok tiszták: új füzetben nem kell két bélyegzés. Ezért is van két dátumnak hely, amit használnod is kell, ha az adott pontok útmegszakításod volt.

Előzmény: Mr Long (64681)
akárkibárki Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64685

-azon kívül...:)

Előzmény: akárkibárki (64684)
akárkibárki Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64684

De tényleg!Az új füzetnél csak annyi értelme van a dátumozásnak azon kívül,hogy esetleg időközben új pecsételőhely is lehet?

Előzmény: V43 1279 (64683)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.18 -2 0 64683

Én a legkevésbé sem :)

Egyszerűsödött az adminisztráció e pozitív változásnak köszönhetően.

Keveset? :O

149x nem elég? :)

Szerintem nem növeli a kummantási esélyt sem, ugyanannyit bizonyít egy lenyomat mint kettő.

Már csak a dátumozást kéne eltörölni :D

Előzmény: jzp2107 (64670)
V43 1279 Creative Commons License 2017.12.18 -2 0 64682

Sparban amikor legutóbb voltam akciós volt 250-ért a Budweiser, ajánlom figyelmedbe :)

Előzmény: hörpölin (64669)
Mr Long Creative Commons License 2017.12.18 -2 0 64681

?

Régi füzetem van, ami szakaszokat megcsináltam egy kivételével szakaszhatártól-szakaszhatárig bejártam. Ha új füzetben folytatnám akkor viszont szakaszhatárokon kétszer kell pecsételni?

Előzmény: hörpölin (64678)
Simulacrum Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64680

Tipp: április 9.

jzp2107 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64679

játékon nem az ellenőrzést értettem, hanem a kéktúrázást 

mivel csg is elkezdett egy új füzetet, szerintem szeptemberben :-)

hörpölin Creative Commons License 2017.12.18 -12 0 64678

Nem érzem feleslegesnek az eddigi pattogásainkat, mivel úgy gondolom, az a dolgunk, hogy az érvényben lévő előírások szerinti teljesítéseket várjunk el a kéktúrázóktól! Féltem-e a játékunkat? Nem. Mivel ez nem játék. Mások erőfeszítésével, munkájával nem szabad játszani!

De gondunk az lesz épp elég a következőkben! Az MTSZ hivatalos állásfoglalása szerint ugyanis csak lassan kell áttérnünk a szigorúbb szabályokról az enyhébbekre. A régi pecsételőfüzetek kiértékelésénél a régi szabályokat kell alkalmazni, függetlenül attól, hogy az új füzetbe való pecsételésnél már az új szabályok a mérvadóak! És most meg sem említem azt, hogy lesznek biztosan olyanok, akik most vesznek újfajta füzetet és abba folytatják majd a pecsételést! Na, itt viszont a régi füzetet a régi szabályok szerint, az újat pedig a megváltozottak szerint kell majd elbírálni. Ez lesz majd a fejlövés!

Egyébként lehet tippelni! Vajon mikor fog beérkezni az MTSZ-hez az első, telepecsételt újfajta füzet?

Előzmény: jzp2107 (64675)
hadidoki Creative Commons License 2017.12.18 -3 0 64677

Kéktúra ellenőr ide, kéktúra ellenőr oda, nekem a régi öreg (szinte hónapra egy idősek vagyunk) hörpölin maradsz. 

Amúgy pedig, Isten éltessen sokáig tisztségedben! 

Előzmény: hörpölin (64673)
olahtamas Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64676

Még van régi füzet, ki kell használni annak, aki akarja :)

http://turistashop.hu/konyvek/okt-igazolo-fuzet-451

Előzmény: jzp2107 (64675)
jzp2107 Creative Commons License 2017.12.18 0 2 64675

lehet hogy nem jött le amit mondani akartam

máshogy fúj a futballbíró ha változik a szabály, nyilván, de szíve mélyén mit szól ha enyhülnek? nem érzi feleslegesnek az elmúlt szezon fújásait a mostani enyhülés függvényében?

nem "félti" szeretett játékát?

(avagy félretéve a virágnyelvet: nekem nem tetszik a lazításban hogy könnyebb sumákolni, nem hiszem hogy neked is csak egy vállrándítás lenne, hogy mától új szabály van -tudom, a régi füzetben nem, de egyszer azok majd elfogynak, a tendencia (szabálylazítás) látható

Előzmény: hörpölin (64672)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64674

Most már legalább tudom, hogy nyomott rajtam kívül pluszt az anyósosra :)

Előzmény: hörpölin (64673)
hörpölin Creative Commons License 2017.12.18 -12 0 64673

Kétségtelen, volt valami bája annak, hogy néha elbeszélgettem itt magammal a fúrumon, mint hörpölin és kéktúra ellenőr, ezt már a társam is megtette eccer-kéccer. :-)

Mindenesetre jó alkalom volt ez a rossz nikk használat ahhoz, hogy kiússzak az Inkogni-tóból. Sokszor volt valami skizofrén ebben a folytonos nikk váltogatásban! De mint írtam, ettől függetlenül fogok még a kéktúra ellenőr nikken írni ide, ha valami hivatalos közlendőm lesz.

Előzmény: Jesper Olsen (64671)
hörpölin Creative Commons License 2017.12.18 -12 1 64672

"és hogy vagy a duplapecsét megszűnéssel?"

Alapvetően egy normakövető emberke vagyok, tehát eddig duplát pecsételtem a szükséges helyeken, mert kellett, ezentúl pedig nem fogok, mert nem kell. Ráadásul könnyű helyzetben vagyok, mert még a régi füzettel fejeztem be a harmadik teljesítést, de már az újjal indultam neki tegnap a negyediknek. Azonban a dupla pecsételés nem szűnt meg azoknál, akik a régi füzettel járják végig a már megkezdett teljesítéseiket. Ahogy a hivatkozott oldalon is megtalálható: "aki a régi füzetben végzi a teljesítés dokumentációját, azt továbbra is annak a szabályzata szerint, vagyis dupla bélyegzéssel és dátumozással tegye."

"de kétségtelen hogy előnye is van: mostantól nem lesz majd leküzdhetetlen akadály a teljesítőknek megérteni a dupla pecsétes szabályt. éljen."

A szólásmondás szerint nagy az Isten állatkertje, de alacsony a kerítés! :-) Szerintem lesz még problémánk a dupla dátumozással - pontosabban a hiányával!

"az eddigi Precíz Péterkedés jelentősége is csökkent érzésem szerint"

Alapvetően csak a kiírásban megfogalmazottakhoz ragaszkodunk! Szerinted Precíz Péter egy futballbíró, ha ragaszkodik a lesszabályhoz? Hát, mi is így vagyunk vele. Le van írva? Le van. Akkor pedig mindenki tartsa be. A szabályok most jelentősen enyhültek. De attól még vannak.

Előzmény: jzp2107 (64670)
Jesper Olsen Creative Commons License 2017.12.18 -1 1 64671

Ha ezt a megjegyzést nem írtad volna be, akkor szerintem maradhattál volna az Inkogni-tóban. :-)

De most már mindegy.

jzp2107 Creative Commons License 2017.12.18 0 1 64670

és hogy vagy a duplapecsét megszűnéssel?

én több okból sajnálom.

egyrészt kevesebbet kell pecsételni (gyerek nem fog örülni, lehet 2. pecsétet benyomjuk hátra a jegyzetekhez)

másrészt csak egyszerűbb így kummantani

harmadrészt ti is eszembe jutottatok, az eddigi Precíz Péterkedés jelentősége is csökkent érzésem szerint

de kétségtelen hogy előnye is van: mostantól nem lesz majd leküzdhetetlen akadály a teljesítőknek megérteni a dupla pecsétes szabályt. éljen.

hörpölin Creative Commons License 2017.12.18 -12 2 64669

Na, most megbuktam, mint Rottenbiller, de gondolom, eddig is sokan sejtettétek, hogy én is kéktúra ellenőr vagyok! Mindenesetre ezt a nikket is használni fogom, ha hivatalosan, mint ellenőr szeretnék (szeretnénk) szólni hozzátok! Amúgy pedig maradok, aki vagyok, a vén, sörissza hörpölin! :-)

Előzmény: hörpölin (64668)
hörpölin Creative Commons License 2017.12.18 -12 0 64668

Nem bővült a pecsételőpontok listája, de már a legújabb stemplik helyeit is tartalmazza a füzet, vagyis a csobáncit és a Lokó-pihenőben felszereltet is.

Előzmény: timetable (64667)
timetable Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64667

A füzetben megmaradt a már "történelmi" szakaszbeosztás

Ez azt jelenti, hogy akkor a pecsételőhelyek száma sem bővült?

Előzmény: Kéktúra ellenőrök (64658)
akárkibárki Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64666

Köszi szépen a választ!

Előzmény: HEV (64664)
HEV Creative Commons License 2017.12.18 0 9 64665

A soknulla 1-es talán a Turista múzeumban lenne a legjobb helyen. 

Előzmény: Pulmy (64660)
HEV Creative Commons License 2017.12.18 0 11 64664

Nem. A dupla pecsételés megszüntetése kizárólag az ÚJ füzet használóira vonatkozik. Az összes régi füzetnél kell a dupla pecsét. 

Leírásban részletesen benne van:

Mivel a régebbi kiadású füzetek is érvényesek, értelemszerűen használatban maradnak. Az áttekinthetőség és ellenőrizhetőség folytonossága érdekében kérünk mindenkit, hogy aki a régi füzetben végzi a teljesítés dokumentációját, azt továbbra is annak a szabályzata szerint, vagyis dupla bélyegzéssel és dátumozással tegye.

Előzmény: akárkibárki (64663)
akárkibárki Creative Commons License 2017.12.18 0 0 64663

A megszűnt dupla pecsételés azt jelenti,hogy ha mondjuk valahol volt pecséthiányom,akkor elegendő azt az egyet pótolnom?

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.17 0 2 64662

Ok, remélem sikerül hamar beszereznünk.

Előzmény: Kéktúra ellenőrök (64661)
Kéktúra ellenőrök Creative Commons License 2017.12.17 0 12 64661

Sok hónapon keresztül láttuk, hogyan alakul, formálódik a füzet. Természetesen a véleményünket is többször megkérdezték. De a tervező csapatnak nem voltunk a tagjai. Ne felejtsd el, mi ketten "külsősök" vagyunk csupán, nem pedig az MTSZ alkalmazottai, minket egyetlen feladat ellátására kértek fel csupán, amit a "nevünk" is mutat.

Előzmény: Törölt nick (64659)
Pulmy Creative Commons License 2017.12.17 -12 0 64660

Kösz a gyakorlatias bemutatót ,tényleg inkább előnyére változott a "Bibliánk"!

"...kihez kerülhet majd (kiadják-e egyáltalán) a 000001 sorszámú füzetet? :-"

Biztos,hogy valami prominens személyhez,vagy egy sokszoros teljesítőhöz,rekorderhez (ha van igazság)   :D  ?)

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.17 0 0 64659

Szép és áttekinhető, jó ötlet volt a 'kockákat' élükre állítani. Az ellenőröknek is újdonság volt, vagy részt vehettek a megtervezésében?

Kéktúra ellenőrök Creative Commons License 2017.12.17 0 14 64658

Pénteken behívtak bennünket, kéktúra ellenőröket az MTSZ-be, ahol aztán egy kis ceremónia után karácsonyi ajándékképpen a kezünkbe nyomtak egy-egy új típusú kéktúra igazolófüzetet. Mi mással is lehetett volna felavatni a kis füzetet a részemről, mint egy kéktúra szakasz teljesítésével? Így aztán ma délelőtt végigbaktattam a Hűvösvölgy-Rozália téglagyár közötti 14,2 km-t. A tapasztalataim a következők:

A füzetben megmaradt a már "történelmi" szakaszbeosztás, az igazolófüzet 40. oldalán található a 14. szakasz térképe és pecsételőhelyei. A dupla bélyegzés valóban megszűnt, elegendő a túrák határain a kettős dátumozás. A furcsa, hogy ez így van a szakaszhatárokon is, példának okáért a hűvösvölgyi bélyegzés helye az előző (39.) oldalon van, a Piliscsaba-Hűvösvölgy túra utolsó bélyegzőhelyeként.

Maga a füzet bár vastagabb picit, mint az előző kiadás - pedig négy oldallal rövidebb elődjénél -, de azért jól kezelhető. Mérete megegyezik az elődjével. Viszont a végén még be van rakva egy tokba egy, a teljes nyomvonalat mutató áttekintő leporelló térkép, amin rajta van a teljes OKT szintmetszete is.

A papírja talán egy leheletnyivel vastagabb az a korábbi füzetnél, bár ezt lehet, hogy csak az újdonsága miatt van, később, a sok hajtogatástól majd felpuhul egy kicsit. Egyébként megtalálható benne az OKT új kiírása, érdemes mindenkinek áttanulmányozni. Felteszek két képet a pecsételt oldalakról:

Érdekesség, hogy nyilvántartják a kinyomtatott füzetek számát, az én példányom utolsó oldalán a 000199 sorszám található. Szerintem ez a nyomdai munkák során kerülhetett oda. Kíváncsi vagyok, kihez kerülhet majd (kiadják-e egyáltalán) a 000001 sorszámú füzetet? :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!