Keresés

Részletes keresés

GeeM Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1096

Bocs, gyakorlatlan fórumozó vagyok, és a mellékelt levél nem ment át. Kis türelmet kérek bescannelem és szövegben elküldöm.

 

GeeM

Előzmény: GeeM (1095)
GeeM Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1095

Sziasztok!

 

Vadonat új fórumozó vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni.

 

Előzmények:

Miután 1996-ban beleléptem ebbe az RCI-nek nevezett valamibe (Club Dobogómajor) hamarosan rájöttem, hogy eltérő üdülési szokásaink és lehetőségeink miatt nem tudom egyáltalán kihasználni. 2001-ben - megpróbálva érvényesíteni, hogy a HCH három igazgatója közül az egyik évfolyamtársam volt - szerettem volna értékesíteni a hetet a másodlagos piacon, gondolom mondanom sem kell, hogy sikertelenül. Ehelyett elkövettem életem második legnagyobb ostobaságát, hagytam magam rábeszélni, hogy lépjek be az RCI pontrendszerbe, mondván a kettőt együtt sokkal jobb kondíciókkal lehet értékesíteni. Eszemben sem volt semmilyen fenntartási és egyéb díjat fizetni, mert nem használni akartam, csak elhittem, hogy segít a mielőbbi értékesítésben. Persze azóta is meg van mindkettő, de csak a Dobogómajor fenntartási díját fizetem, a pontrendszerét nem. Éveken keresztül rendszeresen küldik a fizetendő összegről az értesítést, már telefonon is hívtak. Jelenleg 3327 EUR a tartozásom - szerintük - és ezt most a mellékelt levél szerint jogi úton is szeretnék érvényesíteni.

 

A segítséget abban szeretném kérni, hogy:

 - mennyire kell komolyan venni ezt a levelet?

 - tudtok-e arról, hogy valakitől peres eljárással hajtották volna be a nem igénybe vett RCI pontrendszer nem fizetett díjait?

 - tudtok-e olyan ügyvédet, akihez fordulhatnék ebben az esetben?

 - a fórumon kívül van-e más szervezet is, amelyik a hasonló ügyekkel, helyzetekkel foglalkozik?

 

Bármelyik ügyvéd ismerősömhöz fordultam korábban az értékesítéssel kapcsolatban, csak szánakozó/lesajnáló mosoly kiséretében közölték, hogy ezt már egy életre elbuktam. Már egészen beletörődtem a helyzetembe, amikor megkaptam ezt az értesítőt.

 

Előre is köszönök bármilyen segítséget.

 

Üdv, GeeM

 

 

 

 

 

Wormie Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1094

két millióért hozzájutott egy 34 négyzetméteres ingatlan két hetének üdülési jogához

 

WBear, van valamiféle statisztikád arról, hogy

1) mekkora áreltérés van a különböző színű hetek között (-tól -ig)?

2) általában egy jobb TS házban hány hetet tudnak eladni?

 

Gondolhatod, ki akarom szorozni, hogy pl. pont az adott 34 nm-es "lakáson" vajon mennyit kaszálhat a cég. Gondolom zsírosan....  Ha két hét két milla, akkor ha nem is sikerül 52 hétre eladni, csak mondjuk 20-25-re, az is durva.... A tulajdonjoghoz képest is!!!

Előzmény: Wild_Bear (1092)
elipszis Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1093

Kedves Orsi

 

 

Milyen számon hivtad az RCI ügyfélszolgálatát?

Előzmény: Törölt nick (1045)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1090
Szia Orsi!
Én csak a +3%-os részt vettem magamra. Mentségként modom, hogy csak a szerződésben találtuk ezt, az előadáson szó sem volt róla.
Arra azért emlékszem, hogy mikor az előadáson előkerültek a tényleges szerződés összegei, kértem egy számológépet és nézegettem, hogy nagyjából mekkora éves összegtől esek el ha oda fizetem és nem sima befektetésbe teszem. Egyszerűen nem is értem, hogy hagyhattam figyelmen kívül. Alighanem a sok rábeszélős duma közt valahogy elterelődhetett a figyelmem. Mindenesetre sokat tanultam az esetből.
Még egyeztetek a jogvédelmi biztosításom kapcsán egy DAS-os ügyvéddel is, de ami biztos az az, hogy elállok a szerződéstől.
Gond ott van, hogy két szerződést írtunk alá. Az egyik maga az üdülőhasználati jog, 1,4MFt-ért. Ott meg van említve a 15 napos elállási idő, tehát elvileg itt nem lehet gond. Ennél nem fizettünk semmit előre.
A másik aláírt szerződéssel viszont gond lehet. Ez afféle bónusz kártya 30 éves díja 99000Ft-ért, ami a zalacsányi belső dolgokra (uszoda, szauna stb.) ad különböző kedvezményeket. Ezt az összeget ott helyben befizettük. Na ebben a szerződésben viszont az eladó más KFT mint az üdülőhasználatis szerződésnél, és ebben a szerződésben nincs 15 napos elállás leírva. Ezt akarom majd a DAS-os ügyvéddel megbeszélni, ha megtudom. Azért érdekelne a fórumozók vélemény is, hogy vajon erre a szerződésre is érvényes-e a 15 nap. Végül is a bónuszkártya szerződés szervesen kapcsolódik az üdülési jogos szerződéshez, hiszen magán a kártyán is rajta van, hogy csak a keddvezményezett héten érvényes.
Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Üdv: István
Előzmény: Törölt nick (1089)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1089

SZia,

 

Nem rád értettem. Ill egy olyan szituban nem tudsz gondolgokni, mert elfáradsz mire odajutsz hogy eléd kerül a papír.

 

 EGyébként nem rossz ez az izé, csak járd körül előbb alaposan a támát és okosan vásárolj!

 

De először szánj rá elég időt, menj el egy-két bemutatóra, nyarald le

az ebből adódó "bónusz" olcsó hétvégéket,  majd pedig végy egyet másodkézből, olyat, ami tényleg megéri Neked, személyre szabottan. Pl. Tenerifeit. Adok néhány tippet, ha igényeled.

 

Ha szeretsz külföldre utazni, Spanyol, Svájc, Anglia, Skócia irányba, abszolút megéri-legalábbis ezt mondják.

Üdv.

Orsi

Előzmény: janzsoi (1088)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1088
Szia Orsi!

Vettem az adást! :))

István
Előzmény: Törölt nick (1087)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1087

Heló

 

Egyébként kiszámoltam 70 000Ft-al : a 80. évben fenntartási költség a +3%-okkal:744 800 Ft körül lesz. HOgy lehet ilyet aláírni?

 

Erre mindenki figyeljen aki vesz!!!!

 

Üdv.

Orsi

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1086

Orsi, az előbb elfelejtettem: megtennéd nekem, hogy kiszámolod, hogy ha most 130e az éves fenntartási ktség, ami minden évben 3%-al emelkedik (infláció legyen 0%), akkor mennyi lesz az éves ktség a 80. évben?

 

Köszi, üdv: bear

 

 

Kedves Bear,

ERRE AZ A VÁLASZOM, hogy lehet venni nem +3%-ost, hanem inflációkövetőt. Akkor pénzednél vagy. A +3% írtam már hogy baromság, ilyet sosem írnék alá!!!!!

 

A 130eFt pedig nem a fenntartási költség, hanem a 70eFt fenntartási ktsg, 30 eFt RCI tagdíj (ami lehet alacsonyabb is ha 5 évre befizetsz) és a cseredíj, ami függ attól hová cseréled, én átlagot írtam.

 

Egyébként én is azt játszottam, hogy RCI-s szállodák honlapjára rámenve nézem mik az árak a csládunknak (most legutóbb Franciaországot néztem) és elég változó volt, 350 eFT, 140eFt no erről szólnak a kategóriák meg stb. 

 

Én továbbra is azt kérdezem, mennyire jártál utána?

 

Üdv.

Orsi

Előzmény: Wild_Bear (1083)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1085
Szia Wild Bear!

A wellnesskastely.hu -n látható, hogy van olyan akciójuk jelenleg, a "Nyári wellness vakáció" keretében, ami 6 éjszakás és 72900Ft/fő az ára. Namármost mi hárman vagyunk a családban, ez összesen 218700Ft-ot jelent. Ez az éjszakaszám vethető össze az általunk megvett joggal, annyi különbséggel, hogy az "üdülési jogos"- ban nincs semmiféle kaja, míg a 218700-ba félpanziós ellátás van.
Ugye számolgattuk közösen, hogy az én vételi kondíciómmal évente ca. 450eFt-ra jönne ki egy év, szóval van különbség. Jelentős!

Üdv: István
Előzmény: Wild_Bear (1083)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1084

Helló,

 

Ezt vártam, mikor értünk már valamiben egyet :)))))))))))

 

Szerintem a fórumnak ez a lényege, hogy több arcát is megmutathatja valaki.

 

Elégedett TS club tag pedig van. Ha esetleg Attila "megszólaltatott"  vkit, az szerintem nem csalás.

Én is beszéltem kettővel. Akitől veszem a hetet megkérdeztem tőle megérte-e neki. AZt mondta Abszolút! Megnéztem pl. az Aranybikát Debrecenben, nekem a családommal 300eFT lenne egy hétre csak a szállás. Elmehetek 130Ft évi összköltségen. A befektetett mondjuk áron alóli 500eFt-ból visszajött 170eFT. Ha elhasználom a következő évi hetet, szintén ebben az évben,  ugyanilyen jó cserével mondjuk Franciaországban, akkor már 320 eFT jött vissza. Na most két évre előre lehet deponálni foglalni, és ugyanezzel a szerencsével ugyanezt a foglalást megcsinálom a jövő évre, visszajött az egész, a többi már csak bónusz, és nem kel lkamatos kamattal meg minden féle más izéval számolni. Tehát AKI MEGTEHETI, ANNAK MEGÉRI! Csak olyat kell választani, ahol a fenntartási ktsg "csak" inflációkövető.

 

Persze lehet hogy 10 év alatt fogsz ki kevésbé jó szállásokat is, de még mindig áránál vagy. Aztán ha eladod áron alul 10-15 év után, már nem fogod bánni, mert kihasználtad...

 

A gond csak annyi, hogy olyanoknak is adtak el, akiknek NEM SZABADOTT VOLNA!

És igazán nem értem mért Attilát támadjátok, ő NEM FOGLALKOZIK ELSŐDLEGES ELADÁSSAL, tehát nem a klubokat hízlalja, hanem "segít" annak, aki tényleg MEGSZABADULNI AKAR a jogától, és persze ő sem jár rosszul, de ez jár annak, aki felismerte a lehetőséget...

 

Üdvözlet:

Orsolya

Előzmény: Wild_Bear (1082)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1081
Kedves Orsi!

RCI-t nem említették a bemutatón, csak a HCSERE-t. Poén, hogy a HCSERE oldalán még nem találtam a zalacsányi szállót mint helyet ahova lehet cserélni. Megkerestem e-mailben a HCSERE-t, ahonnan azt az infót kaptam, hogy jelenleg MÉG nincs aláírt szerződésük egymással. Azért írtam a nagy betűkkel, hogy ez talán azt jelenti, hogy előbb-utóbb csak lesz, végül is a bemutatón említették.
Amúgy mostmár olyan nagyon nem is érdkel, hogy lesz-e szerződésük vagy sem, mert hétfőn postázom a levelet a szerődés elállásától.
Csak kérdezz bátran, ha tudok válaszolok. :)
Üdv: István
Előzmény: Törölt nick (1080)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1080

Kedves janzsói,

 

És van hozzá RCI cserelehetőség? Ha nem RCI más? Milyen cég árulja?

Nem fogok venni, csak kíváncsi vagyok.

 

Bocs, csak kíváncsi vagyok.

 

Üdv.

Orsi

Előzmény: janzsoi (1079)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1079
Szia Orsolya!

Zalacsányban a Batthyány kastélyszállóban, 2+2fős, 32.hét (vagyis piros hét) és InterThermal Kft.
A hely egyébként gyönyörű, 3 éjszakát töltöttünk el a kis családommal, nagyon-nagyon meg voltunk elégedve. :)

Üdv: István
Előzmény: Törölt nick (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1078

Sziasztok,

 

Utánakérdeztem: két Abbáziás szerződésben KSH és nincs +3%, tehát nincs kamatos kamat, tudsz olyan jogot venni, ahol "csak"inflációkövető a dolog. Ha használt jogot vesz az ember is szüksége van az eredeti szerződésre.

Janzsói,

Te melyik cégtől vettél jogot és hol?

 

 

WIld Bear,

én próbáltam utánanézni, de nem értem, hogy értétek csaláson Attilát? Egyébként nem vagyok nehéz felfogású, inkább túl szoktam kombinálni a dolgokat :) , de nem értem miért csalás az, ha valaki vesz valamit és drágábban adja el? Az eladó is tudja hogy el akarja-e adni áron alul vagy nem. Az elsődleges értékesítési árával tisztában van. A realitás az egy más dolog...

 

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1077

Na jó,

 

Meggyőztetek, nem veszek drága fenntartási költségű csúcspiros nyári hetet. Kéket meg nem éri meg, mert nem úgy cseréled ahogy akarod.

 

 Azt hiszem maradok annál, hogy deponált hetet veszek alkalmanként... Befektetés nélkül, mert hogy nekem még mindig tetszik hogy olcsóbban nyaralhatok elit helyeken.

 

TUDTÁTOK, HOGY A bennmaradt heteket last minute-ban "kiárulják" potom pénzekért? Egyik ismerősöm 89euróért kapott egy hetet Hévízen. Ő pl. elégedett klubtag. Mégis vannak, akik elégedettek, szerintem ne vegyük el az örömöket...

 

Üdv.

Orsolya

 

 

janzsoi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1076
Kedves Orsoly és Wild Bear!

A fentartási költséggel kapcsolatos KSH+3%-os értéket nem mondták az előadáson, hanem benne van a szerződésben.
Egész pontosan az előadáson KSH értéket mondtak amivel évente a fenntartási költség növekedeik, aztán mikor aláírtuk a szerződést és a szobánkban alaposabban megnéztük, akkor vettük észre, hogy nem KSH hanem KSH+3%.
Aztán 150Euró-ról beszéltek, ami a szerződésben 200Eu+ÁFA lett, plusz az említett KSH+3%. Nem viccelek! Ez van a szerződésben leírva.
Szóval a szerződés aláírásánál mi is hibáztunk, nem is kicsiket. Szerencse ez a 15 nap elállási idő.

Üdv: István
Wormie Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1074

Visszakerestem, Otto N.... írt erről a 871-ben.

Nem kell folyton ott nyaralnod.  Kiadhatod, és abból a pénzből ugyanúgy el tudsz menni elegáns helyre nyaralni. Gondolom, ő is itt lakik a nagyfaluban :-) - azt nem tudhatjuk egymásról, hogy ki honnan ír. Ha te eleve falusi környezetben lax, persze hogy nem vonzó mondjuk egy másik falusi parasztház. 

 

De továbbra sem értem, minek beinvesztálni egy kalap pénzt, mikor - az előzőekben levezetett számítások szerint is - kevesebbért bármikor bárhová el tudsz menni, akár hirtelen felindulásból is. És nem kell pitizni, meg színes heteket nézegetni, meg cseredíjakat fizetni....

 

Ha csak persze nem az (is) a motivációd, hogy elmondhasd, neked itt v. ott van "nyaralód".  Mert sokan (szerintem) ilyen céllal is vágnak bele. Milyen jó pukkasztani a rokonságot/szomszédokat/kollégákat.  Azokat lehet is, akinek halvány segéd fogalmuk sincs a TS mibenlétéről. :-DDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (1073)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1073

Azt azért te sem gondolod komolyan, hogy egy vidéki parasztház ugyanaz, mint az éves nyaralások Európa-szerte jobbnál jobb szállodákban vagy belföldön szerte az országban? Nem lehet összehasonlítani.

 

Pár km-re lakok a Velencei tótól egy szép házban, akkor a saját házam egyben a ****-os nyaralóm is  :))))) Mert hogy felfújtuk a 13eFt-os gumimedencét, konditerem is van csúcspiros szezonban: a kertkapálás :))))

Este 7 után Velencén a szabad strandon parkolót sem kell fizetni, tehát kb 300 Ft-ba kerül egy kiruccanás. Amíg anyagilag ezt tehettük meg, addig csak ez volt.......ez sem volt rossz...szerencsére most sokkal másabb a helyzet.....

Üdv.

Előzmény: Wormie (1072)
Wormie Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1072

Egyébként meg számold ki mennyit kaszálnak csak egy appartmanon

 

Erről szól a TS. :-DDDDDDDDDDDDDDDD A kaszálásról.

Írta itt vaki pár napja (hete), hogy ennyi pénzért - ha pl. összeálsz a testvéreiddel v. más rokonokkal - ketten-hárman simán meg tudtok venni egy parasztházat valami szép vidéken. És az nem jog, hanem TULAJDON. És akkor az esetlegesen a közös kalapba bedobált összeg (gyanítom, jóval kevesebb, mint a TS-nél a pár hétre) bőven fedezi 10 évente a felújítást. Szerintem. :-)

Előzmény: Törölt nick (1071)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1071

Nem vagyok biztos abban, hogy a felújítási költséget nem nekem kell fizetni, ezért keresek ellenpéldát, de ismerősöm esetén így volt, 1991 óta az övék a jog, azóta már volt felújítás és nem kellett fizetniük semmi +-t . Egyébként meg számold ki mennyit kaszálnak csak egy appartmanon: 52 hét van, a kék 15*30000Ft,  fEHÉR 15*60000Ft,  ÉS 22*90000Ft a piros, ez 3 300 000 Ft évente/1 appartmann. Nem akarok komolyabb számolgatásokba bocsátkozni, de ez ha egy helyen van 30 appartmann, az bőven elég 20 évente a felújításra. Nekem ez így lenne logikus, de ez lesz a következő, amit meg kellene kérdezni:

 

Abbázia, timeshare értékesítő cégek (61/Magyarország: mindenki megkérdezi a saját kapcsolatát), régi üdülőjog tulajdonosok, stb. Aztán összevetni mit mondanak...

 

Ill. hallottam egy félmondatot: A Keszthely olcsóbb, de nem is fejlődik olyan ütemben mint Dobogómajor. Lehet, hogy ez volt az első üdülőjük, 4 év alatt befejezték az értékesítést, rájöttek hogy az alacsony fenntartási költségek miatt így nehezebb fejleszteni, és a következőknél magasabbra rakták a mércét(már mint a fizetnivalókban?)

 

Egyetértetek abban hogy visszahívjuk Attilát és válaszoljon ezekre a kérdésekre érdemben már ha tud? Cserébe kulturáltan viselkedünk vele. Feltételezem olvassa, de ha többen egyetértetek abban hogy hívjuk vissza, ha nem olvassa is tudom hol keressem. Nekem tetszene, ha átmenetileg ez a fórum a kérdések-válaszok-megoldások- (jól csinálja Wild Bear:) számolgatások helye lenne? Korrekt hangnemben, stb?

 

Igazatok van naív vagyok, ade a tudás hatalom.....

 

Kedves Bear,

Te mennyir evoltál alapos, amikor utána jártál a dolgoknak? Az előadásokon és a fórumon kívül milyen irányokban kutattál? Mióta követed/foglalkoztat-a dolog?

 

Ödv.

Orsolya

Előzmény: Wormie (1070)
Wormie Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1070

A felújítást nem nekem kell fizetni. Erre való az éves fenntartási költség

 

Ebben te egészen biztos vagy??????

Mert szerintem az éves fenntartási ktsg. a rendszeres karbantartást, ellenőrzést, az épület közös részeinek ktsg-eit foglalja magában, az egyes apartmanok felújítását abszolút nem. De ne legyen igazam....

Amire te gondolsz, az hasonló lenne, mint a társasházak esetében a felújítási alap - de itt sztem erről szó nincs....

No és persze nem mellesleg a th-i felújítási alap is csak a társasház külső homlokzata, lépcsőháza ill. közös gépészeti berendezések felújítására deponált összeg, nem pedig a lakásod pl. fürdőszobájának újracsempézése.

Szerintem. :-)

Előzmény: Törölt nick (1069)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1069
Kedves Bear,

 

Na akkor számoljunk. Vegyünk csak 10 évet, azért, mert 10 év múlva úgyis fel kell újíttatni, tehát a kezdeti 500e-el összemérhető pénzt belerakni.

 

A felújítást nem nekem kell fizetni. Erre való az éves fenntartási költség. Van egy ismerősöm, aki semlegesen áll hozzá, alacsony fenntartási költségű (évi 10 eFt+4EFt számlavezetésoi díj) 2 személyes hete van amit a család növekedése miatt nem tud használni, rci-t nem fizet, viszont idén becserélte 4 személyesre hcserével Mo-on. 12 eFt-ért. No nem ez a lényeg, ő mesélte megkérdezték tőle tavaly akar-e menni a hetére, mert akkor más szobát kell adniuk, azt éppen felújítják. Szóval felújították és nem került + pénzébe. Ha tudsz ellenpéldát mondani, szívesen hallgatom, EZ FONTOS.

 

Én eddig több tulajjal egyezkedtem, az egyik először azt mondta ad el nekem deponált hetet, mert sok van neki (a vállalkozásuké volt és rájuk maradt). Miután felajánlottam neki hogy veszek tőle hetet, tájékoztattam, hogy próbáljuk becserélni az internetes felületen keresztül. Beregisztrált és 10 év RCI-zés után azt mondta ez fantasztikus, akkor mégsem ad el hetet, mert ha így tud cserélni és nem kell telefonon egyezkedni, el tudja használni. De azért kösz az infót-mondta (Nyugdíjas értelmiségi házaspár, nagyon szeret utazni) 5 hete van, azt mondta 2-3-at eladna, ennyi nem kell neki, DE NEM AKAR MEGSZABADULNI AZ EGÉSZTŐL, "TECCIK NEKI!!!"

 

Van ugye az éves 130 fenntartási díj, ami KSH+3%-al nő.

 

Ezt elemeznéd egy kicsit, ezt nem értem. Infláció +3%? Az tényleg nem OK. Külföldi jogoknál ugyenez? Vagy a külföldiek fenntartása ezért olcsóbb?

 

Ez a 10. év végére 130*1.03^10, azaz 175e Ft, tehát átlagban a 10 év alatt ((130+175)/2)=153e.

Ezt így nem számolhatod, mert nem lesz 10%-os infláció, mert 10 év múlva más lesz ennek a pénznek az értéke, a fizetésem is, tehát nem tudom elfogadni ezt a számítást, mert más lesz a reálértéke.

 

Ehhez jön az elvesztett tőke (500e) egytized része, az 50e.

10 év múlva az 500eFt nem ér semmit.

 

Ehez jön a kiesett éves kamat, ami 50-100e.

Nem értek hozzá, betétszámla  hozama most 6%, de a tőkéd értéke akkor is fogy, max reálértékénél marad. Tehát ha lenyaralod a hozamokat, akkor is fogy.  Ha negyedáron veszel, akkor még talán jobban, mint az üdülési jog reálértéke. Ez nem igaz?

 

 

Ez összesen: 253-303e Ft.

Sikíts, ha nem stimmel valami.

Tehát ennyibe kerül Neked évente a szállás, akár mész nyaralni, akár nem.

És ezredszer is mondom, ez csak a szállás! Oda kell jutni, kaját kell venni, stb.

 

No most tartok ott, ahol üdülési joggal tartanék 10 év alatt. És én is csak a szállásról beszéltem. És 10 év után? ha használt jogot veszel, akkor is még 80 év.....még az unokáink is látni fogják, ha nyomott áron meg nem szabadulnak tőle, mikor már kihasználtuk......

 

 

Végül: akitől most csak egy lecserélt hetet veszek meg, 10 éve használta, most hogy megváltozott az életszituációja, eladna a 4-ből kettőt. Kettő külföldi, egy drága magyar és egy olcsó magyar (no ezeknek az ára (nyári hetek) azért tartja magát mert alacsony a fenntartási kölktség) Ő sem hangzott elégedetlennek, nem akar megszabadulni az összestől. És ő is csodálkozva hallgatta és köszönte hogy szóltam neki az internetes lehetőségtől (Értelmiségi házaspár..)

 

 

Még mindig nem tudom veszek-e. Lassan úgy érzem, több az infóm, mint az értékesítéseken a referenseknek, mert én tujlajokkal, rci-vel, hcserével, tehát felhasználói oldalról tanulmányoztam/tanulmányozom. Lassan elmehetek értékesítőnek:))))  Igaz hamar kirugnának, mert látom az árnyoldalait is, és tényleg nem mindenkinek éri meg, lebeszélném akinek nem kell.

 

Ugyanakkor ismét hangsúlyozom: lehetne ezzel a piaccal valamit kezdeni, ez az amit Attila is csinál, bár nem sikerült vele személyesen beszélnem (nem hívott fel-nehezményezem is) feltételezem azért, mert a levelemből rájött, hogy elég tájékozott vagyok. Amit küldött az segített. Valamennyit. De nekem még mindig ezer kérdésem van. Minél mélyebbre megyek, annál több és több lesz a kérdésem......és annál inkább úgy gondolom, hogy az EMBEREK DOLOGGAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁSA NEM MEGFELELŐ ÉS NEM ÉRTEM A MAGYAR ÁLLAMOT, TV-t,RÁDIÓ-t, Újságokat, hogy miért nem beszélünk róla nyilvásnosan úgy hogy a csapból is ez csöpögjön. A nyilvánosság helyretehetné az egészet, hogy kevesebb átvágott ember lenne, akik vesznek jobban élveznék, mert tudnák mit vesznek.  Reáláron vennének. Ugyanakkor elrontanánk azok üzletét, akik már eddig is milliókat kaszáltak rajta.  A nyeretesek viszont a magyar emberek lennének.  HALLJA EZT VALAKI?

 

Kedves Bear, remélem ezekben egyet tudunk érteni.

 

ÜDV.

Orsolya

Előzmény: Wild_Bear (1068)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1066

 

Kedves Wild Bear,

 

Az előző bejegyzésre véletlenül nyomtam mehet-et, ez ahhoz tartozik:

 

 

Nem kerül 430 eFt-ba, ha körülnéztél, tudod, hogy egész jó piros 6 személyes heteket lehet venni 500eFt-ért, sőt ha szerencséd van még olcsóbban is. Ennyit meg még befektetni sem éri meg.

130 eFt az éves költség mindennel együtt. Az 500 eFt pedig (kamatostól) 5 év alatt jön vissza ha a mai jobb szállásárakat nézem a családunknak. Ha sikerül valami olcsó bónuszhetet kifogni, akkor még előbb. Mert hogy évente kétszer minimum mennek nyaralni az elégedett TS tulajdonosok. Erről szól az egész: annak éri meg, aki többször megy nyaralni.

 

Istvánnak: Gyorsan kérd vissza a pénzed és ha teszik a dolog, szabadíts meg valakit a feleslegessé vált TS-étől azon az áron amin hirdeti. Csak előbb alaposan érdeklődj utána hogyan lehet/kell használni. Elég ha  rákeresel az "üdülési jog eladó" kifejezésre és előjönnek a jobbnál-jobb ajánlatok. No persz e jog után is járj utána hogy "tiszta-e"

 

Üdv.

Orsolya

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1065

 

 

Hogy jött ki ez a 200e ?

Fizeted egyrészt az évi 130e Ft-ot, hozzájön az üdülési "jog" megvételének összege, mondjuk 2 millió 1/20 -ad része, az 100e, és az elmaradt tőkejövedelem (ha bankba tetted volna a 2M-t..), az évi 200e (bef. alap, 10%al számolva), az összesen 430.000,- Ft.

Összeadtad már ezt így..?

És ez csak a szállás !!

Oda kell utazni, kajálni kell, stb.

 

"Megnéztünk több "jobb" szállodát Magyarországon, 250 000Ft alatt szóba sem állnak velünk, és még keveset írtam (5-en vagyunk!), és erre jönnek a"

 

A 250e-ben mi van benne ? (a szálloda nem apartman!!) Reggeli pl ?

De láthattuk fenn, hogy ez a szálloda is 180e-el olcsóbb, mint az üdülési "jog".

Előzmény: Wild_Bear (1047)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1064
Sziasztok!
A feleségemmel megbeszéltük a dolgot, és úgy döntöttünk, hogy el fogunk állni a szerződéstől a 15 napon belül. Hosszú napok óta már ezen rágódom, hogy mit tegyünk, gyakorlatilag mióta kijöttünk abból a teremből, ahol "befűztek".
Elfogadom Wild Bear okfejtésének azon részét, ahol azt írja, hogy az 1,4M elmaradt éves hozamát is hozzáveszi azon költségekhez, amik hozzáadódnak az éves fenntartási költséghez és a 30 évre leosztott szerződési díjrészhez. Így már tényleg találok olyan helyet, aminek az ára megfelelő.
Tanulság? Mindig kell hagyni az embernek gondolkodási időt ilyen fajsúlyú döntések elött. Csak semmi hirtelenség! :)
Van valaki a fórumozók közt, aki már járt hasonló cipőben? Gondolok itt az elállási nyilatkozatra. Milyen formai és tartalmi követelményeknek kellene megfelelnie, hogy ne lehessen belekötni?

Üdv: István
vidi313 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1063

Szerintem sattilaaaa-nak köszönhetően mint a "rakéta" beindult, megpezsdült ez a fórum, és nagyon sajnálnám ha nem látogatna ide vissza, mert akkor mint korábban is volt, újra el fog laposodni, és hetekig nem történik majd semmi.
Wormie Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1058
Előzmény: Wormie (1057)
Wormie Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1057

Másodlagos forrást találtam (nem volt időm sokat keresgélni), de ott van benne a jogforrás is:

 

http://www.fogyasztovedelem.com/forums/lofiversion/index.php/t828.html

 

A 94/47/EK irányelv, amelyről beszélsz, itt elérhető magyar nyelven. Bár igazából nem nagyon fontos maga az irányelv, hiszen a 20/1999 (II. 5.) Kormányrendelet már régen átvette, 1999 februárjától hatályban van.

A kormányrendelet valóban tartalmazza, hogy a fogyasztó a szerződés vagy előszerződés megkötésétől és egy példányának részre történő átadásától számított 15 napon belül indoklás nélkül elállhat - és az értékesítő ennek a 15 napnak a lejárta előtt fizetést semmilyen jogcímen nem követelhet és nem fogadhat el. Ha mégis megteszi, köteles azt visszatéríteni és a teljesítés időpontjától késedelmi kamatot fizetni.

Előzmény: janzsoi (1055)
janzsoi Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1055
Felvetésed ül. Enyhén szólva is tájékozatlanok voltunk mielőtt meghallgattuk az előadást. Azt hiszem az ilyen családokat a "szűz család" kifejezéssel illették. :)
Foglalóról csak annyit: egyfajta "Bonusz kártya" díjaként kérték le tőlünk a 99000-et, ami kártya egyébként a különféle kedvezmények igénybevételéhez szükséges.
Érdekes amit a törvénytelenségről írsz, hogy nem is szabadott volna ott pénzt kérniük, ezt megtárgyalom a DAS-os kapcsolatommal is. Ha igazad van akkor ez már több mint aggályos.
Észrevéteidet köszönöm.

Üdv: István
Előzmény: Wormie (1054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!