Keresés

Részletes keresés

T-boy01 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 42902

www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=61306943&postcount=1

 

a fenti linken a sárga színű a kész autópálya, Szófia és Burgasz között még egy 35 km-es szakasz van építés alatt, mely reményeink szerint a főszezon előtt átadásra kerül

 

www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=334

 

ezen a linken részletes leírás az utazásról Szerbián keresztül a bolgár tengerpartra

Előzmény: ranto2 (42900)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 42901

Egyébként nagyon sok helyen Pl. booking.com, Agoda,Neckermann  Aranypart-nak nevezik....

 

 

Kizárólag a Neckermann keresztelte át, és azok, akik az ő útjaikat értékesítik.

 

Természetesen szíved joga, hogy átvedd az ő -- teljesen indokolatlan -- névváltozásukat, csak ne csodálkozz, ha kevés anyagot találsz a neten.

Előzmény: rebkaa (42899)
ranto2 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 42900

Autóval megyünk Primorsko-ba a nyáron. Szófiában megszállunk egy éjszakára. Olvastam, hogy Szófia és Burgasz között már autópálya van (vagy lesz nyárig?). Az útvonaltervezők még nem tudnak róla. :-) Szerintetek kb. hány óra alatt lehet megtenni az utat? Mi a tapasztalat? Köszönöm.

 

 

 

rebkaa Creative Commons License 2013.04.18 0 0 42899

Köszi, tudok angolul és tudom, hogy mi a Golden sands, a Naposparton pedig szintén jártam.

Egyébként nagyon sok helyen Pl. booking.com, Agoda,Neckermann  Aranypart-nak nevezik....

 

 

Előzmény: stevie-13 (42898)
stevie-13 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 42898

Az Aranyparton jóval kevesebben nyaralnak, így kevés infót találok szállodákról itt a fórumon.

 

 

Keress Aranyhomokra. Az a neve ugyanis. Zlatni pjaszaci, Golden Sands. Homok, nem part :-) A part az a Napos- :-)

 

 

Mindkettő félpanziós.

 

 

A félpanzió mellett semmilyen érv nem szól. Az AI gyerekekkel oké, mert ők folytan ennének meg innának. A sima reggeli is oké, mert akkor esténként el lehet menni vacsorázni. De a félpanzió pont a fenti két megoldás hátrányait egyesíti.

 

 

Általánosságban mennyivel kell számolni egy helyi fuvar esetén taxival?

 

 

Várnában a taxik egységesen 0.99 lv/km áron mennek. Számold ki egy navigációs készülékkel vagy valami online útvonaltervezővel, hogy mennyi az út. Mondjuk ki kell menni a városból, és ilyenkor előfordul, hogy dupla áron számolják a kilométert. (Ez nálunk is így van "vidéki" fuvar esetén.)

 

 

Autóbérlésről nem szokott szó esni.

 

 

...mert nem nagyon éri meg. A busz baromi olcsó, és mindenhová elvisz, ahová menni akarnál, többnyire elfogadható színvonalon.

 

Amúgy lehet autót bérelni egy csomó helyen, már napi 20 leváért kapsz egy F Astrát, de olyan 30-35 euróért már valami normális kiskocsit is vihetsz, klímával.

 

 

Előzmény: rebkaa (42897)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.17 0 0 42897

Az Aranyparton jóval kevesebben nyaralnak, így kevés infót találok szállodákról itt a fórumon. Azért bízom a segítségben...

Átnyálaztam a booking-ot, venere-t, agoda-t, de nem jutottam előrébb.

Gyakorlatilag a Neckermann ajánlatai maradtak, de már sok szállodában nincs hely.

Egy olyat nézek, hogy Hotel Bonita beach, amiről az irodában teljesen le akartak beszélni, dehát az ára eléggé meggyőző.

Azt mondták, amolyan szocreálnak képzeljem el, ami nem egy nagy probléma, gyerekkoromban ilyenekben nyaraltunk  Konstancában és Várnában.

Inkább az zavar, hogy a leírásban diszkók, éjszakai bárok közelében szerepel , az Aranypart központjában talán, közvetlen tengerparti

A másik szálloda 1km-re van a központtól(valószinüleg csendes),szintén parton egy 4 csilli nívós szállodának néz ki, vízi, gyerek, esti felnőtt programokkal és egyéb hókusz-pókusszal.   Azt mondják, hogy a kaja is klasszisokkal jobb az ilyen helyen. Juniusban nem hátrány a benti medence sem.

Van viszont közöttük 5 fő esetén 100.000ft különbség, amivel úgy vagyok, hogy abból ott eszünk, ahol tetszik, ahol éppen járunk.

Mindkettő félpanziós.

Nem tudom, hogy milyen arrafelé a buszközlekedés. Ha jó menetrendre kerestem rá, akkor aszerint a Várna reptérről a 409-es busszal közvetlenül az Aranypartra lehet jutni.Buszmegálló nyilván a központban  van, ilyen szempontból nem lenne rossz a Bonita.

Mondjuk az 1km-re lévő szálloda is megoldható, ha a 3 gyerek nem akar annyit gyalogolni az utazás után(főleg, hogy hajnali 3 órakor kell itthonról indulnunk)

Általánosságban mennyivel kell számolni egy helyi fuvar esetén taxival?

 

Autóbérlésről nem szokott szó esni.. Mindenki kocsival megy?

 

 

stevie-13 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 42896

valamivel olcsóbb a Divaka (Belcsev)

 

 

A Divaka nem "valamivel olcsóbb," hanem kb félár a Jafához képest :-)

 

A Divaka (sőt, a Divakák, mert van vagy öt éttermük) a szófiai egyetemisták törzshelye, ezért esetfelé elég nehéz beférni, pláne a kerthelyiségbe.

 

De az a környék tényleg tele van remek helyekkel, gyakorlatilag minden második kapulajban van egy étterem, és őszintén szólva nagyon melléfogni sem lehet.

 

Mondjuk a Brasserie tényleg nagyon ott van (engem pont Gradinar hívott meg egyszer ebédre ott), de nekik nincsenek bolgár kajáik.

 

Szóval szerintem bárhová nyugodtan be lehet ülni :-)

 

Előzmény: gradinar (42895)
gradinar Creative Commons License 2013.04.17 0 0 42895

Tudsz ajánlani konkrét helyet ?

Bolgár konyhát vivő helyet mindenfelé találtok, pénztárcától és igényektől függően. Ezen a környéken ebben a kategóriában a legjobb (és persze a legdrágább, bár ez Bulgáriában nem ugyanaz az árszínvonal, mint kis hazánkban) a Pri Jafata (Szolunszka), valamivel olcsóbb a Divaka (Belcsev). Nagyon jó hely a Kaktusz (Szolunszka és Kancsev sarok) is. Fúziós konyhában verhetetlen (sőt megkockáztatom: világszínvonal) a Brasserie (Daszkalov tér, praktikusan Szolunszka utca). Kiemelkedően jó mediterrán az Olive Garden (szintén Belcsev, a Daszkalov téren). A Szolunszka utcában van egy orosz termékeket kínáló Berjozka névre hallgató bolt, ott ebédidőben orosz hidegkonyhai készítményekkel lehet jóllakni.

 

Esetleg plovdiv -ban is jártál már ? :)

Jópárszor. Miben tudok segíteni? Szintén kaja?

 

G.

Előzmény: Richie1979 (42888)
János 2 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 42894

heló!

 

Már be is másolták a menetrendet évek óta kb úgy van, de jó a naposparti indulás is.

 

János

Előzmény: GYURMÓKA (42880)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 42891

Csak a szállást tudtam így fizetni :)

Elég későn értünk már oda és egyszerűen nem volt időm pénzt váltani. Szóval nagyon megörültem már annak is, hogy lefogadják az eurot. Én lepődtem meg legjobban,  mikor visszakaptam...

Előzmény: Richie1979 (42886)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 42890

Szaganaki San :) - egyetértek abban, hogy mindenki a maga kárán tanul, általában hatásosabb is!

De mint már említettem, nem áll szándékunkban mindent megnézni (egyetlen út alkalmával), ami a listánkon rajta van. A lényeg az volt, hogy bármilyen útvonalon is haladjunk, (szinte) mindig legyen valami számunkra érdekes hely, amit érdemes megnézni - és ne egy adott helyszínen kezdjünk el látnivalók után érdeklődni, keresgélni. Továbbá - az eddigi tapasztalatok alapján - biztos olyan is elő fog fordulni, hogy egy adott helyen valaki javasol egy olyan látnivalót, amiről addig még nem is hallottunk, és ha eléggé meggyőző lesz, akkor esetleg valamelyik listás "kárára" meg fogjuk azt nézni.

Valszeg így kerül majd megtekintésre az általad javasolt Bosenci is.. ))

Trappolni nem fogunk, minden helyen pont annyi időt fogunk eltölteni, amennyi jól esik - a várakozások.. hát, kalkulált "veszteség". Mivel autóval megyünk, kevésbé leszünk kiszolgáltatva a helyi tömegközlekedésnek, ahol viszont pont azt vesszük majd igénybe - nos, az ilyesmi mindig ezzel jár.

Tudom, hogy az utakon sem kizárólag mi leszünk, vezettem már kamion mögött kullogva, egy szerpentinen felfelé gyök kettővel - de ez is hozzátartozik egy ilyen úthoz

Előzmény: Szaganaki (42889)
Szaganaki Creative Commons License 2013.04.16 0 0 42889
Én is úgy gondolom, hogy túlvállaljátok magatokat, ez az út számomra a "trappban sz@rni" mint fogalom ilusztrációja a jobb megértés érdekében ;) Hiába néztetek ki magatoknak nagyon szép helyeket az időtök nagyrésze az utazással, a várakozással fog elmenni.De mindenki a saját kárán tanul.
Előzmény: Törölt nick (42884)
Richie1979 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42888

Szia gradinar,

 

Neked is köszi szépen a hozzászólást !

 

Nagyjából a H. Belcsev és a Szolunszka találkozásánál, de még utóbbi előtt (a H. Belcsev egyirányú) baloldalon van egy pincegarázs - nem tudom milyen, soha nem álltam oda be, szűknek találtam.

 

Ezt is megnéztem a térképen, és az alapján igazad lehet... értelemszerűen "be nem tudtam nézni" viszont kívülről tényleg nem tűnt valami nagynak...

 

Az hogy szűk az még önmagában nem is lenne baj, amitől jobban tartok az inkább ami ajtórányitás, szűk helyen ugye esélyesebb hogy bekövetkezik a "baleset" ha valaki nem figyel kellőképpen...

 

A szállásotok közelében a Szolunszka, a Graf Ignatyev, a Vitoska és az Alabin utcák a fő divatáru-helyek, ahol a luxustól az egyszerű, de jó minőségig minden megtalálható.

 

Köszi a tippeket. Mindenféleképpen elnézünk erre...

 

Kaja-pia szempontjából viszont a legjobb környéket találtátok meg!

 

Tudsz ajánlani konkrét helyet ?

 

Esetleg plovdiv -ban is jártál már ? :)

 

Üdv, R.

Előzmény: gradinar (42871)
Richie1979 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42887

Szia Stevie-13,

 

Köszi a minden részletekre kiterjedő visszajezést !

 

Ahové én tenném az autót: a Friteuf (bolgárul: Fritjof) Nansen úton, a kultúrpalota alatt van egy barlangszerű mélygarázs (előtte gumis, talán autószerviz). Térképen a Nansen-Evlogi Georgiev sarok környékén keresd, a Ljuben Karavelov utca kijáratával sréhen szemben.

 

Ezt megnéztem a google -n. Elég kultúráltnak és méretesnek ( nem szűk ! ) tűnik. Kb 10 perc séta a hoteltől.

 

Találtam is hozzá weblapot, de ha jól láttam sajnos csak bolgárul elérhető -> http://www.automobile-bg.com/garaj_ndk.html

 

Mivel Te beszéled a nyelvet, meg tudnád nézni hogy csak "óradíj" van -e ( ha jól láttam 2 leva / óra ) vagy esetleg van "napidíj" is ?

 

A többit is meg fogom nézni idővel, és ha lesz kérdésem engedelmeddel "visszatérnék" ! :)

 

Köszi, R.

Előzmény: stevie-13 (42870)
Richie1979 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42886

Szia molnjan,

 

Köszi a hozzászólást és az ajánlást.

 

Ami a szállásokat illeti azokat már jó előre lefoglaltuk szintén a booking.com-on amivel Nekem is csak pozitív tapasztalataim voltak eddig. ( Sofia Place Hotel )

 

Magam részéről mindíg az előrefoglalásnak a híve voltam, meg hogy biztosra menjek, mintsem a helyszínen keressek valami szállásféleséget... bár sokan vannak akik inkább ezt részesítik előnyben, talán mert ez így "izgalmasabb v kalandosabb" nameg valamelyest olcsóbb is lehet, ettől függetlenül elsősorban a két kisgyerek miatt Én ezt nem preferálnám...

 

Pénzt is tudtál itt ennyiért váltani, vagy csak a szállást tudtad ily módon kifizetni ?  Előbbi esetén ez tényleg nem hangzik rosszul...

 

Üdv, R.

Előzmény: Törölt nick (42868)
Richie1979 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42885

Szia Túrista,

 

Köszi a visszajelzést !

 

Ruhát venni itt - http://www.ilianci.com/ - érdemes.

 

Megnéztem a helyet a google térképen a street view funkciót használva ( mindenkinek csak ajánlani tudom - mára már teljes bulgária rajta van ! ) és az alapján Nekem ez egy hatalmas piacnak tűnik.

 

Mindenesetre felírtam, és ha lesz annyi időnk akkor mindenféleképpen ellátogatunk ide. ( Sajnos csak egy éjszakát tudunk majd Szófiában tölteni )

 

A pljeszkavicát Szerbiában csinálják jobban, azt Szerbiában edd.

 

Ezt mi is így gondoltuk. A Stevie úleírásában szerepel egy Lozovicska Cseszma nevű hely a Nis -i autópályán és ott gondoltunk út közben megállni vacsorázni esetleg ezt megkóstolni.

 

De mivel ez bulgária topic, ha tudsz ajánlani valami spéci bolgár ételt azt is szívesen veszem.

 

Bár a szállásunk az all inclusive lesz a naposparton az Iberostar Tiarra Beach -ben, tehát nem étteremben fogunk enni... Ettől függetlenül ami az ételeket illeti csak jókat olvastam erről a helyről... és minden ajánlást meghallgatok.

 

Üdv. R.

Előzmény: Törölt nick (42857)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42884

Szia Pamag!

 

Khm..nos, természetesen lehetne később is, de tudod, ahova ma elutazhatsz, azt inkább ne hagyd későbbre..))) - mert minden az Ányegin múlik...

Ezt az egész utat nem tudnánk nyélbe ütni, ha anyósék nem adták volna a "hamubasültet"...

Tisztában vagyok vele, hogy ennyi időbe ennyi mindent belesűríteni kissé botorság - de nem célunk mindent meg is nézni, ami rajta van a listánkon. A lényeg, hogy tegyünk egy jó nagy kört a Balkánon, annyi mindent nézzünk meg, amennyi jól esik - és a lehető legváltozatosabb dolgokat lássuk, éljük át.

Mert lényeg az utazás... )))

Előzmény: pamag (42839)
wroberto70 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42883

Üdv fórumozók!

 

Új vagyok a fórumozók között, eddig sok új információt találtam amely reményeim szerint segíteni fog a nyári bulgáriai nyaralásunk során, bár 2005. nyarán már 10 napot eltöttünk Ravdán, így a Napospartot és Neszebárt ismerjük. Most a Neckermannál foglaltuk le a szállást, a Perla hotelben.  A korábbi hozzászólások között próbáltam a szállással kapcsolatban információt gyűjteni, azonban nem találtam konkrét adatokat. Amennyiben valaki volt már ott és azt megosztaná velem azt megköszönném. Továbbá a parkolással kapcsolatban is lenne kérdésem, miszerint a szállodánál vagy annak környékén hol lehet parkolni és milyen áron. 

 

Üdv.Wroberto70

Jeff. Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42882
Előzmény: rebkaa (42873)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42881

Igen, én 28x az utóbbi 2 évben. Várnába is azzal megyek.

Pötyi ahogy írta, azt fizeted amit látsz. Ez maga az út ára 1 db. kisebb hátizsák méretű ingyenes pogyásszal. Ha ettől többet kell vinni, akkor lehet egy kis bőrönd nagyságú gépre felvitt poggyászod 5500ft-ért oda- vissza(de akkor már hátizsák nem) vagy feladhatsz egy bazi nagy csomagot 32kg-ig+ 11.000ft-ért.

Előzmény: tundenora (42877)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42880

Szia !

Ez érdekes, tavaly többször is megfordultam a burgaszi buszállomáson, de egyszer sem láttam Várnába induló buszt. Emlékeim szerint a táblán napi néhány járat indulását olvastam. Vagy nem a kör alakú térről indulnak, hanem valamelyik mellékutcából ?

Nem akarok senkit félrevezetni, de ha Te tudod, hogy óránként indulnak, akkor biztosan úgy van.

üdv

Gy

 

Előzmény: János 2 (42875)
Pötyi71 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42879

Már azt fizeted, amit látsz. Ha segítség kell, nyugodtan keress meg priviben...

Előzmény: tundenora (42877)
s_ildiko Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42878

Szia! Köszi szépen úgylátom lesz költeni való akkor felkészülök anyagilag.

Előzmény: adnaw (42874)
tundenora Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42877

Azt szeretném kérdezni, hogy a Wizzair-es repjegyeknél amit hoz a kalkulátor, kell még valamit fizetni? Reptéri illeték stb?  Volt már aki Wizzair-al  repült?

GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42876

Szia !

 

Szerintem a legjobb megoldás a 10-es busszal bemenni a Napospartra , a központi 

buszállomásra , és onnan  továbbutazni. A burgaszi buszállomásról (ami a vasútállomás előtti téren van ) csak nagyon ritkán (napi 3-5 ) indul járat  Várnába. A Burgaszból Várnába tartó járat nem feltétlenül a Naposparton megy keresztül !

 

üdv 

Gy

 

Előzmény: rebkaa (42873)
János 2 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42875

Üdv!

 

Bocs. hogy belebeszélek Rebka nem írta rosszul, valóban Burgasból a vasútnál lévő buszpályától óránként mennek a buszok. Igazad van Napospartról is mennek buszok Várnába, döntés kérdése ki honnan indul. Egyébként 2012-ben 10.20-kor indulta busz a Napospartról Várnába, és a reptérről simán el lehetett érni. Én már mentem Burgasból és a Napospartról is /igaz csak Obzorig/, szerintem menetidőben szinte mindegy.

Egy a lényeg bárhonnan indulsz a buszra rögtön meg kell venni a jegyet a pénztárba, álló utas nem lehet.

 

Üdv: János

Előzmény: GYURMÓKA (42872)
adnaw Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42874

Szia, ujra kezdem mert már egyszer leírtam mindent de elszállt :D

Szóval képem nincs a szállodáról de rengeteg kép van az interneten. Autóval mentünk, amikor Nessebart néztük meg akkor a helyi buszra szálltunk, 1 leváért elvitt minket 15-20 perc, vissza felé a kisvonattal felnőttnek kb.3-4 gyereknek 1-2 leva volt, de gyönyörű volt a parton ment. A buszmegálló 5 percre van a szállodától, a kisvonat viszont jóval messzebb tett le. Költőpénz család függő, nekünk sok elment a "vidámparkos" dolgokra, hullámvasút, 4D-mozi stb...hajfonás. Aqva park szerintem drága és nem jobb mint az itthoniak, mi a nessebariban voltunk, azt mondták ákkítólag a másik ,talán Pomori jobb...

Előzmény: s_ildiko (42856)
rebkaa Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42873

Köszi. Melyik szerinted a célszerűbb? Kisétál a főútra és valamikor majd jön egy 10-es busz és majd valamikor és elmegy Sunny beach buszmegállóba és onnan tovább Várnába vagy inkább menjen be fél leváért Burgasz buszállomásra és onnan Várna.

A két busz nem egy és ugyanaz? A Burgaszból induló busznak is keresztül kell mennie a Sunny beachon, nem?

Tegnap nem vettem meg a jegyet 27.000-ért, ma meg már 34.000, viszont 1 nappal későbbre a közvetlen Várna meg lement 23.000-ra.

Most már a fene se tudja hogy lenne jobb...

Előzmény: GYURMÓKA (42872)
GYURMÓKA Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42872

A gogle kereső nekem azt hozta ki, hogy gyakorlatilag a burgaszi buszállomástól 1-1,5 óránként van járat Várnába. Annyi, hogy be kell mennie Burgasz központba.

 

Szia !

 

Ez azért nem egészen van így. (legalábbis tavaly nem így volt). Az interneten található menetrendek nem mindíg megbízhatóak. Naponta kb 7-8 járat indul a naposparti központi buszpályaudvarról, én inkább 2 - 3 óránként írnám az indulásokat. A menetidő Várnáig kb 2 óra.

 

üdv

Gy  


gradinar Creative Commons License 2013.04.15 0 0 42871

Nagyjából a H. Belcsev és a Szolunszka találkozásánál, de még utóbbi előtt (a H. Belcsev egyirányú) baloldalon van egy pincegarázs - nem tudom milyen, soha nem álltam oda be, szűknek találtam. A H. Belcsevvel párhuzamos A. Kancsev utca (szintén egyirányú) Denkoglu felé eső végén szintén a baloldalon van egy udvari parkoló, de ez elég kicsi, nehéz beférni.

A szállásotok közelében a Szolunszka, a Graf Ignatyev, a Vitoska és az Alabin utcák a fő divatáru-helyek, ahol a luxustól az egyszerű, de jó minőségig minden megtalálható. Az Ilienci-piac csak akkor játszik ha van több órátok végigjárni egy iszonyatosan nagy területet, és ha vagy nagyon olcsón kerestek valamit (bolgár textilneműk), vagy spécibb dolgokra vágytok (török, indiai, arab és kínai áruk).

Kaja-pia szempontjából viszont a legjobb környéket találtátok meg!

 

G.

Előzmény: Richie1979 (42855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!