Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem értek hozzá, de ennyire tutira nem hülye a Yt. Biztos, hogy felismeri, hogy egy ip-címről nyitod meg a videókat. Talán működhet, ha különböző böngészőkben, különböző userként csinálod, de ebben se lennék biztos.
Hello Mind, segítség kéne Windows + Sennheiser HD 450 BT Bluetooth headset témában. Ha a Windowsban állítanám be, 2-től 100-ig ugyanaz a hangerő, 0-ra lépve elnémul (mintha a Bluetooth line outként viselkedne). Hangszóróra váltva működik a hangerőállítás. Kényelmetlen így használni, mert a headseten 0 és 100% között csak kb. 8 lépés van.
Nem érdemes. Várd meg, ameddig valamilyen program diszfunkcionálissá válása miatt nem lesz valóban szükséges váltanod (vagy ki nem öregedik ténylegesen a masina). A biztonsági frissítések hiánya igazándiból nem égető probléma a hétköznapi felhasználók számára - ez inkább nagyvállalati rendszereknél szokott potenciális veszélyforrás lenni. De, ha a tűzfalad be van kapcsolva, és legalább a Windowsba beépített Defendert használod vírusirtóként (megkockáztatom: simán megfelelő, és ez terheli le legkevésbé a rendszer erőforrásait) - ami amúgy frissülni fog október után is még előre nem látható ideig - akkor érdemben semmivel sem leszel nagyobb veszélyben, mint vagy most.
Amúgy meg CAD vonalon több olyan programhoz is volt szerencsénk, aminek a legújabb verziói már minimálkövetelményként Win11-et jelöltek meg, a gyakorlatban bármiféle probléma és ügyeskedés nélkül mennek Win10-en is hibátlanul (valószínűsíthetően egyszerűen arról van szó, hogy a fejlesztők mással nem is tesztelték). Még a Win7-et is meglepően sokan használják, és nekik sem az a problémájuk, hogy örökösen vírust vagy bármi mást kapnának - hanem az, hogy ott már valóban egyre több olyan program van, ami nem, vagy nem megfelelően fut (kapásból a Chrome böngésző már nem támogatja, csak ősrégi verziók futtathatók rajta).
A Win7 esetében is az volt, hogy a támogatásának a belengetett megszüntetése után végül mégis még évekig támogatták, mert egyszerűen látták a riportokból, hogy még mindig tömegek használják - a Win10/11 esetében nagyjából biztos vagyok abban, hogy még inkább így lesz, egyszerűen azért, mert ez az első olyan Win, ami olyan jellegű hardware-követelményeket fogalmaz meg, ami miatt a jelenleg használt géppark legalább fele definitíve nem is alkalmas a futtatására. Márpedig nem fogják kidobni a gépek felét emiatt, az biztos, megvárják, ameddig végképp kiöregednek-elavulnak - ami még jó sokáig eltarthat. Gyanítom, hogy ha újabb főverziót már nem is adnak ki többet, és a 22H2 marad a legutolsó Win10 - végül a legalapvetőbb biztonsági frissítéseket végül akkor is ki fogják hozzá adni, azt meg eleve megígérték, hogy a beépített vírusirtó, a Defender definíció-frissítéseit továbbra is kiadják, főleg, hogy az végül is alapvetően ugyanaz, mint a Win11-nél.
Kedves Guruk, az a dilemmám, hogy az egyébként tökéletesen működő laptopom nem alkalmas a Win11 telepítésére, de nem tudom, hogy érdemes-e azért lecserélnem, hogy majd októbertől ne tegyem ki a frissítések elmaradása miatt veszélynek. Ti hogy látjátok, érdemes beruházni egy alkalmas darabra, vagy várhatok még nyugodtan?
Eddig a laptopomon telepítettem, most az asztali gépemen. Az persze érthető, hogy ennél a programnál a bővítmények közé nem kerül át automatikusan (ellentétben az egyéb bővítményekkel), hanem a letöltött fájlokat előbb át kell másolni a végleges helyükre, majd feltenni a bővítmények közé, de aztán működik.
Az meg jó, hogy nem ugrik fel a figyelmeztetés, hogy kapcsoljam ki a fejlesztői módot. Meg az a bizonyos "hiba", amit jelzett a bővítmény, az sem okoz egylőre gondot.
Ez tetszik. Kipróbáltam Chrome alatt. Kikapcsoltam az uBlock-ot, és telepítettem az AdNauseam-ot. Úgy tűnik, hogy egyelőre nincsenek reklámok, de nem jelentkezik az ígért kellemetlenség:
* Note that each time you restart Chrome you may be prompted to Disable Developer Mode Extensions. Hit Cancel and continue.
Ugyanakkor jelez a bővítménykezelő egy hibát, amivel nem tudok mit kezdeni:
Majd ha a "hibák" gombra kattintok, akkor ez jelenik meg, mely szerint a 2-es verzió lejárt, és a támogatása 2024-ben megszűnik:
Ezzel nem tudok mit kezdeni. Szerintem a legfrissebb verziót választottam ki: adnauseam-3.24.4.chromium.crx
van egy AdNauseam nevű reklámszűrő plugin, ami valójában uBlock origin fork, tehát ugyanazon az elven működik. ez annyival tud többet, hogy míg feléd szűri a reklámokat, a hirdető felé kattintásokat szimulál, tehát a hirdető továbbra is fizethet az oldal tulajdonosának.
pár éve raktam föl, azóta gond nélkül működik, foglalkozni se kellett vele. Firefoxra, Edge-re és Chrome-ra létezik, a kisebb browsereket nem nagyon próbálgatom.
Hogyne. A Chrome-nak pedig egyetlen alternatívája van: valami más brózer, pl. Vivaldi, Brave, Opera, Safari, Firefox, IceCat, Otter, w3c, links, lynx, stb, stb... ;)
"Nem próbáltam ilyeneket feltenni már hosszabb ideje, mióta egyes oldalak kipofáztak, hogy "hé, te ilyet használsz, ez nekünk nem jó."Feltétlenül kell ilyen?"
Hát nem árt.
Ha meg valami siko'gat miatta, kikapcsolod a jávaszkriptet (2 katt), oszt' elcsitul. (Persze van olyan is, hogy kell a js., de min. 95% megúszható.)
A guglinál azt írják, hogy az uBlock Origin már nem sokáig lesz támogatva, mert nem felel meg a gugli működési szabályainak, vagy ilyesmi... és ennek a Lite verzióját ajánlgatja lentebb...
Azért én feltettem kipróbálásra az uBlock Origin-t, hátha nem harap. :)